Találatok a következő kifejezésre: Pár hete meg a páromat (509 db)

Pár hete szakítottam a párommal. Igazából már nagyjából túl vagyok a gyászoláson, viszont az evés és az alvás még nem igazán akar menni. Mit tegyek?

Kajára nem bírok ránézni, ha eszek is csak kb pár falatot, aludni meg csak nyugtatóval tudok, azzal is ilyen 3-4 órákat. Tiszta karikásak a szemeim, gyomorgörcsöm van már, és folyton fáradt vagyok. Van valami tippetek?

Legjobb válasz: Kedvezz magadnak sokat. Bármivel.

Kedvezz magadnak sokat. Bármivel.
Szedjél nyugtatót átmenetileg, mert depressziós vagy. Próbálj meg a nyugtató után étkezni, akkor menni fog.
Menj el családállításra /Hellinger féle/ és az nagy segítségedre lesz.

A kisfiam Ovijából egy nagyon kedves dadusa nyugdíjba megy még ezt a pár hetet tölti a gyerekekkel, milyen búcsú ajándék ötleteitek lennének?

Nagyon kedves kb 60 év körüli, egyszerű kis asszony. Azt gondoltam hogy valami szép kis ajándékkal meglepnénk ,vagyis a gyerekek... de mi legyen az? egyet már kitaláltam egy emlékvideót készítek majd az évek során készült ovis fotókból ahol a gyerekekkel van a képeken. arra gondoltam ha minden szülő 200ft-ot bedobna a közösbe az nem nagy összeg és valami szép csokrot meg ajándékot venni 25gyerek van a csoportban az 5ezer ft abból mit lehetne kihozni? valami egyedit: köszi a segítséget

Legjobb válasz: Szerintem pénzt Dobjátok össze, s valami kertbe kiültethetõ évelõ növényt adjatok, az emlék lesz minden nyáron neki, ha virágzik, 2500, meg egy kis ajándék csomag, kávé, bonbon, csoki, keksz 500-500 Ft, s celofánba csomagolva mutatós, meg azt meg is eszi isza.

Szerintem pénzt Dobjátok össze, s valami kertbe kiültethetõ évelõ növényt adjatok, az emlék lesz minden nyáron neki, ha virágzik, 2500, meg egy kis ajándék csomag, kávé, bonbon, csoki, keksz 500-500 Ft, s celofánba csomagolva mutatós, meg azt meg is eszi isza.
A kérdező hozzászólása: köszi, a virág az jó ötlet :) valami tárgyat gondolnék, az még is csak mindig ott lesz amit láthat de mi legyen az?
Bögre, s írassátok rá hogy a leg kedvesebb Dadusnak, vagy valami ilyesmit...
Asztali naptár az ovis fotókkal megspékelve! http://egyeb.teszvesz.hu/papir_iroszer_irodatechnika/naptar_..

33 hetes vagyok, nagyon leszállt a hasam, sokat fáj a derekam és napi 5-6-szor keményedem. Szerintetek még kihúzom pár hétig? Még nagyon nem kellene szülnöm. Védőnő szerint nagyon sok fekvés.

Legjobb válasz: Simán ki. De amikor csak teheted, pihenj. Én 37-38 hetes vagyok, most épp leültem 5 percre a házunk két szintjének teljes takarítása közben. De egész terhességem alatt pörögtem, dolgoztam, házimunkáztam, építkeztem, magnéziumot nem szedtem, se mást, mégis kihúztam idáig. És még húzom is :)

Simán ki. De amikor csak teheted, pihenj. Én 37-38 hetes vagyok, most épp leültem 5 percre a házunk két szintjének teljes takarítása közben. De egész terhességem alatt pörögtem, dolgoztam, házimunkáztam, építkeztem, magnéziumot nem szedtem, se mást, mégis kihúztam idáig. És még húzom is :)
Azt doki mondta, hogy leszállt a hasad? Egyébként második babával nekem 3 héttel szülés elõtt ereszkedett le. Tényleg pihenj! A keményedés szerintem nem vészesen sok, én a 20. héttõl keményedtem rendszeresen. 38-ig bírtuk. Nektek is ezt kívánom!
A kérdező hozzászólása: A védõnõm mondta. Meglátott és egybõl mondta. Magnéziumot szedem 3X2-õt.


Szia.Nekem bo fel evig fajt. Azert megis csak heg, varras..stb... Total normalis...
Menj vissza az orvoshoz, mert tud adni olyan krémet, ami csökkenti illetve megszünteti a fájdalmat!

Pár hete ismertem meg a páromat. Szeretkezés közben az ex barátnője nevét mondogatta. Bocsássak meg neki vagy felejtsem el?

Nekem ez nagyon rosszul esett. Tudom, hogy szeret, mondta, hogy nincs mit?l félnem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Pár hete ismerted meg. Azt gondolod, hogy egy új szerelem egyetlen gombnyomásra eltöröl mindent ami az ember életében addig történt? Én közel egy évig dolgoztam rajta, hogy kianalizáljam a pasimból az elõzõ barátnõjét. Akihez már valóban nem kötötte érzelem de 5 évig voltak együtt. Az alatt annyi beidegzõdés, annyi rutin keletkezik. Gondolkodj felnõtt módra. :) Nem kell hisztériázni mert ezzel csak görcsöt okozol benne is. Egyébként is ostoba dolog. Az én szerelmemnek nagyon jól esett, hogy sokat beszélhetett az elõzõ kapcsolatáról. Úgy érezte, hogy különleges nõ vagyok akivel ilyet is lehet. Elmélyült tõle a kapcsolatunk. És ráadásul sokat tanultam belõle! :D Hiszen akaratlanul elmondta, hogy mit nem szeret, mi fontos neki, miktõl érezte magát elhanyagoltnak, mire vágyott volna a szexben stb. Nem mondom, ,hogy nem kellett hozzá lelkierõ de nagyon jó személyiségfejlesztõ gyakorlat volt mindkettõnknek. Szerintem gondold át. És azt is, hogy vajon az egész életedben ilyen módon (hisztivel) akarod-e kezelni a konfliktusaidat?

Pár hete ismerted meg. Azt gondolod, hogy egy új szerelem egyetlen gombnyomásra eltöröl mindent ami az ember életében addig történt? Én közel egy évig dolgoztam rajta, hogy kianalizáljam a pasimból az elõzõ barátnõjét. Akihez már valóban nem kötötte érzelem de 5 évig voltak együtt. Az alatt annyi beidegzõdés, annyi rutin keletkezik. Gondolkodj felnõtt módra. :) Nem kell hisztériázni mert ezzel csak görcsöt okozol benne is. Egyébként is ostoba dolog. Az én szerelmemnek nagyon jól esett, hogy sokat beszélhetett az elõzõ kapcsolatáról. Úgy érezte, hogy különleges nõ vagyok akivel ilyet is lehet. Elmélyült tõle a kapcsolatunk. És ráadásul sokat tanultam belõle! :D Hiszen akaratlanul elmondta, hogy mit nem szeret, mi fontos neki, miktõl érezte magát elhanyagoltnak, mire vágyott volna a szexben stb. Nem mondom, , hogy nem kellett hozzá lelkierõ de nagyon jó személyiségfejlesztõ gyakorlat volt mindkettõnknek. Szerintem gondold át. És azt is, hogy vajon az egész életedben ilyen módon (hisztivel) akarod-e kezelni a konfliktusaidat?
miért nem szóltál rá, hogy ez nem én vagyok
Nem lehet hogy még az exet szereti, csak veled próbálja elfelejteni?
A kérdező hozzászólása: rá szóltam, de nem bírtam tovább a karjaiban lenni, nem bírtam vele maradni. Vagy csak én forgatom magam rajta?
A kérdező hozzászólása: Azt érzem, tudom, hogy szeret, már 8 hónapja szakított az exével.Bocsánatot is kért többször, de nem bírtam utána vele maradni, hazamentem.
hát én tuti nem bocsátanám meg... úristen, és ezek után azt mondod hogy biztos szeret??? te tudod de én otthagynám, pláne méh ha csak pár hete ismered, még így könnyebb
8 hónap után is az ex nevét ejti ki szeretkezés közben, azért az nem lehet véletlen...Biztos, hogy teljesen túl van már rajta?Nem úgy tûnik, hogy igen...
Nyugi, nálam is megesik, hogy csak úgy véletlenül más nevét mondom ki, pedig nem is gondoltam rá. Szóval neki is csak véletlenül jöhetett ez a név. Sztem tedd túl magad rajta! És hallgass a szívedre!
Lehet h naon megszokta régen h azzal a exbnõjével volt "ugy", és így megszokta h szex közbe az õ nevét mondja, de nálad nem is akarta!nem kell annyira haragudni rá!!!:) Bocsáss meg neki, de ha még 1-2 ien elõfordul akko már ne bocsáss meg neki....!

Mi a kedvenc könyvetek? Író+könyv címet, esetleg pár mondatos tartalmat tudnátok mondani? Sajnos pár hétig még fekvő beteg vagyok, addig is kihasználnám az időt.

Legjobb válasz: hát van pár könyv ami a kedvenceim között van 1. Maurice Druon: Elátkozott Királyok Valós eseményekre épülõ kalandregény.Van benne szex,árulás,megcsalás,háború,szerelem,gyilkosság.minden. XVI.században játszódik Szép Fülöp király történetével. Nagyon jó könyv.(2 könyvbõl áll) 2.Szilvási Lajos: Egymás szemében Egy lakótelepen 2 fiatal naplószerû története elevenedik meg.A lányt Tamarának a fiút Attilának hívják.Mindketten naplót vezetnek és a könyv úgy van írva,hogy mi olvasók a két szerelmes naplóját olvassuk.Igaz mai tinédzserkorú szerelem,álom,elkeseredés,csalódás,pletyka,bánat van benne.(fiatal lányként magam is lakótelepen nõttem fel,és így a kedvenc könyvem lett) 3.Stephen King: Végítélet Egy titokzatos vírus terjed a világon,és mindenki meghal.Vannak páran akik valamiért immunisak a fertõzésre,és õk egészségesek,túlélik az emberiség kihalását.De két táborra szakad a túlélõk tábora.Vannak akik "Abigél anyához" mennek a jók,és vannak akik a nagy "fekete emberhez" mennek a rosszak.A történet szereplõinek történetét,eseményeit tárja elénk a könyv. 4. Agatha Christine: 10 kicsi néger. Egy ismeretlen gazdag ember meghív a szigetére lévõ kastélyba 10 embert.Az elsõ nap egy lemezrõl megtudják,hogy miért kerültek a meghívottak listájára,és mi a büntetésük,és miért.(a többit nem írom le,mert nem akarom a poént lelõni) 5.Vavyan Fable: Mesemaraton Igazi komédia könyv.ha végig akarod kacarászni akkor ajánlom ezt a könyvet. Egy lány aki két ballábas,két balkezes,esetlen,mindig bajba jutó kap egy esélyt,hogy részt vegyen a híres mesemaratonon.A mesemaraton résztevõinek is külön történetük van,és az egész esemény összekuszálódik,gabalyodik.Nagyon kellemes kis könyv. 6. Stephen King: Mobil. Egy napon akik mobiltelefont használnak valami oknál fogva agyatlan zombikká válnak.Vannak olyan emberek akik sosem bírták a mobil telefont,és sosem használták,Õk maradtak azok akik megpróbálják a többieket megmenteni.Van egy apa aki a fiát keresi. 7. Robert Merle: Malevil Francia vidéki városban játszódik.Emmanuel meghívja pár barátját hogy a régi kastély pincéjében a boros hordóban lévõ idei bort felbontják,és ünnepeljenek.Csatlakozik egy diák,és 1-2 ember.Ezen a napon nem tudni,hogyan és miért de elpusztul az egész világ.Atomrobbanás után Emmanuel és a többiek úgy hiszik,õk az egyetlen túlélõk a földön.Az életük újra olyan mint régen amikor se világítás,se telefon semmi nem volt.A történet folytatódik az õk bezárt életükrõl,a bánatról,és a döbbenetrõl amikor rájönnek,vannak még túlélõk.. 8.Henri Charrière :Pillangó Pillangó története akit ártatlanul ítélnek el,és Guyanába viszik életfogytiglanra.Onnantól kezdve elkezdõdik a története a szökésrõl,a reményrõl,a különbözõ kalandokról.A történet valódi eseményekre épül,hiszen a Pillangó nem más mint maga az író. 9. Isaac Asimov: Én a robot a könyv a robotika törvényeirõl,és a robotok érzéseirõl,hovatartozásukról szól.El kell dönteni,hogy mikortól vesszük mi emberek értelmesnek a robotokat,vagy mitõl ember az ember.A könyv több kisebb történetre épül,ahol magukat a robotokat ismerhetjük meg. Kezdve a kislány robotjával Bobbyval aki még eléggé "torz" fajta,beszélni sem tud,de oda van a kislányért,és imádja a tündérmeséket.Vagy ott van az okosabb robot aki szerint a teremtõ csakis olyan valaki lehet aki még a robotnál is erõsebb,okosabb jobb.Vagyis az ember a robot szerint elavult,hiszen a teremtõ azért teremtette a robotokat..De minden egyes esetben él a robotika törvénye..(nagyon elgondolkodtató könyv) 10. id. Alexandre Dumas: 3 testõr. Gondolom ennek a könyvnek a tartalmát ismered.Mert ki ne ismerné Athos, Porthos és Aramis és a fiatal kalandvágyó D’Artagnan történetét.

hát van pár könyv ami a kedvenceim között van 1. Maurice Druon: Elátkozott Királyok Valós eseményekre épülõ kalandregény.Van benne szex, árulás, megcsalás, háború, szerelem, gyilkosság.minden. XVI.században játszódik Szép Fülöp király történetével. Nagyon jó könyv.(2 könyvbõl áll) 2.Szilvási Lajos: Egymás szemében Egy lakótelepen 2 fiatal naplószerû története elevenedik meg.A lányt Tamarának a fiút Attilának hívják.Mindketten naplót vezetnek és a könyv úgy van írva, hogy mi olvasók a két szerelmes naplóját olvassuk.Igaz mai tinédzserkorú szerelem, álom, elkeseredés, csalódás, pletyka, bánat van benne.(fiatal lányként magam is lakótelepen nõttem fel, és így a kedvenc könyvem lett) 3.Stephen King: Végítélet Egy titokzatos vírus terjed a világon, és mindenki meghal.Vannak páran akik valamiért immunisak a fertõzésre, és õk egészségesek, túlélik az emberiség kihalását.De két táborra szakad a túlélõk tábora.Vannak akik "Abigél anyához" mennek a jók, és vannak akik a nagy "fekete emberhez" mennek a rosszak.A történet szereplõinek történetét, eseményeit tárja elénk a könyv. 4. Agatha Christine: 10 kicsi néger. Egy ismeretlen gazdag ember meghív a szigetére lévõ kastélyba 10 embert.Az elsõ nap egy lemezrõl megtudják, hogy miért kerültek a meghívottak listájára, és mi a büntetésük, és miért.(a többit nem írom le, mert nem akarom a poént lelõni) 5.Vavyan Fable: Mesemaraton Igazi komédia könyv.ha végig akarod kacarászni akkor ajánlom ezt a könyvet. Egy lány aki két ballábas, két balkezes, esetlen, mindig bajba jutó kap egy esélyt, hogy részt vegyen a híres mesemaratonon.A mesemaraton résztevõinek is külön történetük van, és az egész esemény összekuszálódik, gabalyodik.Nagyon kellemes kis könyv. 6. Stephen King: Mobil. Egy napon akik mobiltelefont használnak valami oknál fogva agyatlan zombikká válnak.Vannak olyan emberek akik sosem bírták a mobil telefont, és sosem használták, Õk maradtak azok akik megpróbálják a többieket megmenteni.Van egy apa aki a fiát keresi. 7. Robert Merle: Malevil Francia vidéki városban játszódik.Emmanuel meghívja pár barátját hogy a régi kastély pincéjében a boros hordóban lévõ idei bort felbontják, és ünnepeljenek.Csatlakozik egy diák, és 1-2 ember.Ezen a napon nem tudni, hogyan és miért de elpusztul az egész világ.Atomrobbanás után Emmanuel és a többiek úgy hiszik, õk az egyetlen túlélõk a földön.Az életük újra olyan mint régen amikor se világítás, se telefon semmi nem volt.A történet folytatódik az õk bezárt életükrõl, a bánatról, és a döbbenetrõl amikor rájönnek, vannak még túlélõk.. 8.Henri Charrière :Pillangó Pillangó története akit ártatlanul ítélnek el, és Guyanába viszik életfogytiglanra.Onnantól kezdve elkezdõdik a története a szökésrõl, a reményrõl, a különbözõ kalandokról.A történet valódi eseményekre épül, hiszen a Pillangó nem más mint maga az író. 9. Isaac Asimov: Én a robot a könyv a robotika törvényeirõl, és a robotok érzéseirõl, hovatartozásukról szól.El kell dönteni, hogy mikortól vesszük mi emberek értelmesnek a robotokat, vagy mitõl ember az ember.A könyv több kisebb történetre épül, ahol magukat a robotokat ismerhetjük meg. Kezdve a kislány robotjával Bobbyval aki még eléggé "torz" fajta, beszélni sem tud, de oda van a kislányért, és imádja a tündérmeséket.Vagy ott van az okosabb robot aki szerint a teremtõ csakis olyan valaki lehet aki még a robotnál is erõsebb, okosabb jobb.Vagyis az ember a robot szerint elavult, hiszen a teremtõ azért teremtette a robotokat..De minden egyes esetben él a robotika törvénye..(nagyon elgondolkodtató könyv) 10. id. Alexandre Dumas: 3 testõr. Gondolom ennek a könyvnek a tartalmát ismered.Mert ki ne ismerné Athos, Porthos és Aramis és a fiatal kalandvágyó D’Artagnan történetét.
Suzanne Collins : Az éhezõk viadala ennek elég bonyolult a tartalma de nagyon nagyon jó könyv :) Alexandre Dumas: A három testõr: már az elõttem szóló mondta :) Jane Austen: Büszkeség és balítélet hát ez ilyen szerelmes történet szerû amikor sok félreértés árán de végül egymásra találnak a fõszereplõk (meg persze közben azért más cselekmények is vannak) Christopher Paolini : Eragon ( ennek három része is van) Egy fiúról szól aki talál egy sárkánytoját és az kikel neki ezért sárkánylovas lesz és megpróbálja megmenteni az országot a birodalom-tól (ez így eléggé gyenge tartalom mert sokkal több minden történik de nem mondhatok el mindent)
http://www.libri.hu/konyv/a-mennyorszag-varhat.html én ezt a könyvet nagyon szerettem :) a rövid tartalom ott van a kép alatt
Philip Pullman: Aranyiránytû, A titokzatoskés, A borostyánlátcsõ Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8/1, 8/2 Kerstin Gier: Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld Meg Cabot: A neveletlen hercegnõ naplója Moony Witcher: Morga
Jane Austen könyveit feltétlen ajánlom. :) Örök kedvencek. No meg a Szent Johanna gimi. :D
Dumastól: Monte Cristo grófja (kedvenc könyvem)
A kérdező hozzászólása: :) Becca Fitzpatrick könyveit barátnõm is ajánlotta már, el fogom olvasni feltétlenül!:) köszönöm
nagyon nagyon ajánlom Becca Fitzpatrick:Csitt, csitt (1.rész) Becca Fitzpatrck:Crescendo (Csitt, csitt 2.része) ez olyan misztikus(bukott angyalos), szerelmes regény. Most olvasom 5-ödjére. L.J.Smith: Vámpírnaplók (az elsõ 4 rész kicsit uncsi de az 5. résztõl nagyon tuti!) amúgy én is nagyon szeretem Gabi Adam könyvjeit :) )
A kérdező hozzászólása: köszi!:)
Karen Marie Moning - Keserû ébredés (Tündérkrónikák 1.) Ally Condie - Matched Caterine Fisher - Incarceron
A kérdező hozzászólása: 4# Örök kedvenceim : -Harry Potter -Meg Cabot összes könyve -Jacqueline Wilson könyvei -Kerstin Gier -Dan Brown -Defoe: Robinson -Gabi Adam -Thomas Brezina de ezek csak néhány példák, igazából mindenféle mûfajt kedvelek.:) fõként persze a szerelmes történeteket, kalandregényeket és a sikerkönyveket olvastam eddig.:) köszi minden válaszadónak, sokat segítettetek !:) 17L
Orwell: 1984 ahogy az elõttem lévõ írta Orwell: Állatfarm: Az állatok elzavarják az embereket a farmról és a disznók kommunista diktatúrát építenek ki. Dmitry Glukohvsky: Metró 2033: Jó kis történet a posztapokaliptikus Moszkvában, ahol az emberek a metróállomásokon kialakult városállamokban élnek. Dmitry Glukhovsky: Metró 2034: 33-nak a folytatása Dmitry Glukhovsky: Szürkület: Egy orosz fordító a 2012-es világvégérõl szóló naplót talál, amit egy spanyol konkvisztádor ír a majákkal tett utazása során. Késõbb különös gyilkosságok történnek, és a fordító fokozatosan kezd megõrülni. Vagy nem. Nem akarom lelõni a poént. :) Christopher Paolini: Eragon, Elsõszülött, Brisingr: Ezt is írták már. Harry Potter (ha esetleg még nem olvastad) Szergej Lukjanyenko: Világok õre: Kirillnek lassan megsemmisülnek a papírjai, az ismerõsei kezdik elfelejteni, a házába egy idegen nõ költözik, és átveszi a helyét. Õt pedig felhívja egy titokzatos férfi, és közli vele, hogy vámosként õ fogja õrizni a világok közti átjárót. Todd Strasser: A hullám: (megtörtént eset alapján) Egy történelemtanár náci diktatúrát indít el a gimnáziumban Hullám néven, hogy megfigyelje, hogyan viselkednek a diákok ebben a helyzetben.
Miket szeretsz? Úgy egyszerûbb segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Laurell K. Hamilton: Anita Blake vámpírvadász könyvsorozat. Ne ijedj el, nem nyálas, csöpögõs vámpírláv. inkább cinikus, vicces és fordulatos. A történetrõl röviden: A világban elfogadott a vámpírok jelenléte, egy törvény megszavazása után pedig már emberszámba veszik õket. A fõhõsnõnk, a tökös, cinikus és humoros Anita Blake, több államban elfogadott vámpírhóhér. A vámpírok körében csak A Hóhér. Nekromanta, és halottkeltõ, azaz rituálé által felkelti a holtakat a sirjukból, hogy beszélni tudjanak velük. (öröködési ügy, ki ölte meg, búcsú, etc) Anita a természetfelettivel foglalkozó rendõröknek dolgozik, mint "szörnyszakértõ" Egy nap különös vámpírgyilkosságok történnek a városban. Valaki mestervámpírokat gyilkol, ami gáz. Anita nyomozni kezd, magas körökbe keveredik, összeakasztja a bajszát a Város Urával, az élete forog kockán, ráadásul Jean-Clude, az idõs, széparcú és nagyon francia vámpír is meg akarja kaparintani. Szerintem olvasd el, megéri :D

Hogyan mondjam meg a páromnak, hogy a jövő héten pár napot szeretnék nála aludni? (Családi okok miatt. )

Legjobb válasz: drágám pár napot szeretnék nálad aludni mert otthon gondok adódtak..

drágám pár napot szeretnék nálad aludni mert otthon gondok adódtak..
Nem tudom hány évesek vagytok és mióta vagytok együtt, de egy normális kapcsolatban szerintem ez nem probléma.
Ha õszinte a kapcsolat, akkor egyszerûen mondd el neki, mi a helyzet.
Figyelj, nem lenne gond, míg Bözsi néni vendégeskedik a szobámban itt aludnék Nálad?
Figyelj drágám/életem/akármim, jövõ héten ez és ez a családi esemény lesz nálunk, és emiatt és emiatt nem szeretnék ilyenkor otthon lenni. Aludhatnék nálad pár napig?
Milyen kapcsolat ez, hogy nem mersz ilyet megkérdezni?!
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy mi történt itthon. De nem merem elõhozni, hogy napokra oda akarok pofátlankodni hozzá. Máshova meg nincs hova mennem. :(
Hány éves vagy?
inkább az itt a nagy kérdés miért érzed " odapofátlankodás"-nak Így, hogy írtad amúgy. Jövõhéten a történtek miatt aludhatok egy pár napot nálad? Csodálom, hogy ha ismeri a történteket, akkor nem õ ajánlotta fel.. hány évesek vagytok?
Szerintem a minimum az, hogyha a párom gondban van, akkor bármikor jöhet, akár szó nélkül is. Így is lógunk egymásnál olykor napokat, ez sem lenne semmiben sem más. Alap, hogy számíthat rám az, akit szeretek. Ha jó a kapcsolatotok még is miért ne mernél elõhozakodni a témával?
A kérdező hozzászólása: 19 és 24 évesek vagyunk. Másfél éve vagyunk együtt. Eddig szerintem azért nem ajánlotta fel, mert õ elmegy dolgozni, addig egyedül egy szobában unatkoznék. Majd este elõhozom neki. Köszönöm a válaszokat.

Van nekem egy anyósom. Immár 2 éve vagyunk együtt a párommal. Most várjuk a gyereket -még pár hét és megszületik. Hogyan jöjjek ki vele?

Nos a szitu már az elejét?l kezd?d?tt hogy én a fiával elköltöztem 1 éve azóta nem birja a pofámat. Mert drága anyós évek óta otthon van mint munkanélküli és azt várta el hogy a fia tartsa el élete végéig, és ez még semmi hogy még iszik is... állandóan sajnáltatja magát és nem képes engem elfogadni. Ráadásul állandóan azt hiszi hogy ? jobban tud dolgokat, az én családomat fikázza -pedig nem is ismeri és nem akar velük szemt?l szembe kerülni, hogy megismerje. S?t még a kórházba se akar bejönni hozzám, és azt várja el hogy én hordjam hozzá a gyereket majd. Most azért álljunk meg,? egész nap otthon hever a kanapéjában, az én anyámék állandóan jöttek -még ha kell éjfélkor is ha valami gondom van. De ? nem akar részt venni a nagymamaságban azt mondta: Inkább meghal minthogy nagymama legyen. Azt várta egy évig hogy legyen vége a párommal, hogy akkor haza költözzön és akkor a fia tartsa el ahogy eddig. Ennyire hogy lehet valaki önz?? Nekem ha szülinapom,névnapom bármi van akkor fel se hiv, de én ha nem tudtam menni -mert volt rá példa- akkor küldtem üdvözletet ajándékot stb.... Hiába él a másik fiával az is ugyanúgy munkanélküli... hogy lehetne neki elmondani, hogy van saját magánéletünk, és ne állandóan be kelljen számolnom hogy mennyi pénz megy el minden hónapban. A babára egy fillért nem költött, és nem is ajánlotta fel... egyszer?en sok bel?le és a kapcsolatom mindig miatta romlik el. A párom meg azt mondja: ge*** dolog anyám és közted választani... de én érzem hogy ?t választotta... és ez nekem fáj.ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Elõször is, akkor szülnék gyereket ha mindent meg tudnék neki adni, nem másokra számítva és "majd lesz valami" címszóval, akár egyedül nevelve is! Arról nem is beszélve, hogy csak értelmes társ mellett, és nem 2 év után, ilyen helyzetbe bele...De ez már mind1. Másrészt, ha ilyen az anyósom vagyis ilyen érzelmeim vannak iránta, akkor nem lennék akkora barom, hogy bármit is elvárjak tõle, vagy felhozzam hogy õ ezt se õ azt se, örülne a farkam ha volna, hogy nem akar beleszállni semmibe, így nem tudja felhánytorgatni. A gyereket én biztos, hogy nem vinném, ha látni akarja akkor megmozdul, mondjuk ha igazak a mondatai(inkább meghal mint nagymama legyen) amit leírtál sanszos, hogy egyáltalán nem engedném , hogy a gyereket lássa. Arról meg, hogy mire költünk 1 hónapban végképp nem számolnék be, helyette illedelmesen megmondanám, hogy nyugodjon meg, nálunk nem piára megy el. A párodat ne állítsd választás elé, egyszerûen meg kell vele beszélni (nem vitázni, meg hisztizni), hogy oké, hogy az anyja, de van egy fontossági sorrend, ha már volt olyan szõke herceg, hogy gyereket csinált. Ha ez nem megy, akkor kérni szépen tõle a gyermektartást és lelépni nyugodt környezetbe, mert ezt a legjobban az a szegény kis csöppség fogja megsínyleni, de rendesen! Ezt csak õ tudja lerendezni, ha akarja, ha nem akkor buktad.

Elõször is, akkor szülnék gyereket ha mindent meg tudnék neki adni, nem másokra számítva és "majd lesz valami" címszóval, akár egyedül nevelve is! Arról nem is beszélve, hogy csak értelmes társ mellett, és nem 2 év után, ilyen helyzetbe bele...De ez már mind1. Másrészt, ha ilyen az anyósom vagyis ilyen érzelmeim vannak iránta, akkor nem lennék akkora barom, hogy bármit is elvárjak tõle, vagy felhozzam hogy õ ezt se õ azt se, örülne a farkam ha volna, hogy nem akar beleszállni semmibe, így nem tudja felhánytorgatni. A gyereket én biztos, hogy nem vinném, ha látni akarja akkor megmozdul, mondjuk ha igazak a mondatai(inkább meghal mint nagymama legyen) amit leírtál sanszos, hogy egyáltalán nem engedném , hogy a gyereket lássa. Arról meg, hogy mire költünk 1 hónapban végképp nem számolnék be, helyette illedelmesen megmondanám, hogy nyugodjon meg, nálunk nem piára megy el. A párodat ne állítsd választás elé, egyszerûen meg kell vele beszélni (nem vitázni, meg hisztizni), hogy oké, hogy az anyja, de van egy fontossági sorrend, ha már volt olyan szõke herceg, hogy gyereket csinált. Ha ez nem megy, akkor kérni szépen tõle a gyermektartást és lelépni nyugodt környezetbe, mert ezt a legjobban az a szegény kis csöppség fogja megsínyleni, de rendesen! Ezt csak õ tudja lerendezni, ha akarja, ha nem akkor buktad.
Hát szomorú a történet... ezek szerint bõvíteni fogod az egyedülálló kisgyerekes anyukák számát. Nem értem a barátod...
Ne legyél már ennyire fölényeskedõ. A szavaidból süt a gyûlölet. Ne foglalkozz vele ha nem megy akkor nem megy, neked azzal mit árt? "A babára egy fillért nem költött, és nem is ajánlotta fel" Ezt sem nagyon értem amikor elvárás a jövendõ unokára költeni. Tudtad, hogy ilyen mégis csodálkozol rajta. A gyerekek felnevelése meg azért csak a szülõk dolga.
Nncs sok lehetoseg.vagy elfogadod igy a helyzetet vagy merlegelsz.nem veled elnek, nem hvogat nem akar toled semmit.hagyd beken te is.amig a parod elobb kolti rad/ratok a fizeteset es nem halsz ehen, a gyereknek megvan minden szukseges dolog...akkor meg?relative nincs anyosod.
Semmiképpen ne akard, hogy választania keljen a párodnak köztetek, mert az valóban nem szép dolog, de hogyha valami rosszul esik az anyósodtól, akkor mondd meg nyugodtan a párodnak, de ne követelõzõen vagy hisztisen, mert abból te kerülsz ki rosszul. Nagyon nehéz helyzet, jobbat nem tudok tanácsolni... de sok sikert, és sok türelmet kívánok! és gratulálok a babához. (Lehet, hogyha meglátja majd az anyósod a kicsit egybõl megenyhül...)
"anyós azt várja el hogy mindent az én szüleim vegyenek meg." Nem is az õ dolga.
"A párom meg azt mondja: ge*** dolog anyám és közted választani... de én érzem hogy õt választotta..." Szóval a párod választani akar?? Én ezen a mondaton akadtam fent...mert szerintem fura, hogy egyáltalán elgondolkodik azon, hogy válasszon. De amúgy meg nem a családját (gyerek+Te) választaná?? Fura, én nem biztos, hogy megbíznék benne. 24N
A kérdező hozzászólása: anyós sose fog megenyhülni. elmentem dolgozni és az volt a válasza: nah ott fogod megcsalni az én fiamat. állandóan a rosszakarat felõle is - õ kezdte és ezek a dolgok megülepedtek bennem.... páromnak hiába mondom : csak ül és kussol és nem érdekli a bánatom.
Jézus te nem vagy komplett itt nem az anyós a fõ gond hanem a nemtörödöm önzõ párod akivel te családot akasz alapitani. Ébredj fel az az ember se téged se a gyereket nem akarja.
Nos, bár az idõ kerekét nem lehet visszaforgatni, de akkor gondolkoztál volna, mielõtt a baba összejött.... Mert ha nem tudsz továbblépni az anyós hülyeségén, és a párod is nagyívbõl tojik rá, hogy hogy érzed magad, és az anyja mellett kitart, hát akkor én léptem volna... Meg ez a mondat, h "ge*** dolog anyám és közted választani", ezt így hogy? Nekem a szövegbõl az jön le, hogy a kapcsolatotok nem olyan kiegyensúlyozott, mint ahogy szeretnéd, ÉS ennek ellenére bevállaltatok egy babát... gratula...
Szerinted van értelme vele maradni?Menj inkább vissza a szüleidhez, gondolom megengedik.Egy ilyen emberrel ne élj együtt.Fõleg nem kell a gyermekednek egy ilyen "apa".Az én férjem ezt csinálta volna, nem gondolkoztam volna rajta, hogy vele maradok-e.Pedig az õ családjáról is tudnék mit írni.Azok sem különbek:S Az, hogy már az anyaságiból magára költene is érdekes, mit gondol, hogy azért adják, hogy õ ruházkodjon?Dolgozzon meg érte, az a gyermeké.Költözz inkább el, akkor neked is lesz pénzed, meg nyugalmad. Mikor írtad, hogy beleköpött a kajádba és abból egyél...a párod meg eltûrte, akkor már el kellett volna hagyni.Az ellenségemmel sem tenném ezt..:S Kerülj ki ebbõl a családból, mert saját magad minõsíted le.Ilyen emberekre nincs szükséged!!
Én az ilyen történetekre csak azt tudom mondani, hogy: edd meg, amit fõztél.
Nem értelek.Tudod, hogy milyen a párod és egy ilyen mellé még gyereket is szülsz? Ne haragudj meg, de Te sem vagy normális.
Ne ugorj! Elõször is: Ne a saját szüleidhez hasonlítsd és ne legyenek elvárásaid vele szemben. Õ max. segít, ha akar. Ezt ne felejtsd el. Neki nem kutya kötelessége foglalkozni a gyerekkel és ez elméletben meg se kéne lepjen téged, hiszen le is sz*rja. 2: Ne keresd, ne köszöntsd fel. 3: Ne vidd a gyereket át hozzá. Ha látni akarja, felemeli a popsiját és átballag hozzátok. 4: Magyarázd el a párodnak, hogy nem választásra akarod kényszeríteni (ugye??!), csak szeretnéd, ha elbeszélgetne az anyjával a viselkedésérõl.
Szerintem beteg vagy, kérni kéne segítséget, 100%-ban társfüggõ vagy, és ezt te nem bános a gyerek kárára sem... még mindig csak az a gyereket sajnálom.
A fia sem különb nála, és te még szülsz is neki.
A kérdező hozzászólása: õ azt hiszi hogy én választás elé kényszeritem... hiába mondja hogy mi vagyunk a fontosak , sajnos nem ezt mutatja. azzal van : hogy azért õ az anyám... tõlem a saját párom mindent sajnál... hozzá teszem....
A kérdező hozzászólása: anyós azt várja el hogy mindent az én szüleim vegyenek meg.
már bocs, de te sem vagy normális ha csak két év után gyereket vállalsz, úgy, hogy ELVILEG tisztában vagy vele hogy a párod ugyanolyan semmirekellõ hülye fasz, mint az anyja...hát gratulálok, ha ehhez volt eszed, akkor edd is meg amit fõztél és ne itt sajnáltasd magad. Ha egy marék sütnivalód is van, és nem akarod hogy a gyereked egy roncs legyen, otthagyod azt a senkiházit, és visszamész a családodhoz.

Hogy mondtad meg a párodnak, hogy szereted? Mikor, Hány hét vagy hónap után?

erre lennék kíváncsi :)

Legjobb válasz: a második randinkon mondta a párom (1 hét után), aztán miután megvolt a döbbenet, megmondtam hogy én is szeretem õt:) ez már másfél éve volt, és még mindig imádjuk egymást. decemberben pedig esküvõ:)

a második randinkon mondta a párom (1 hét után), aztán miután megvolt a döbbenet, megmondtam hogy én is szeretem õt:) ez már másfél éve volt, és még mindig imádjuk egymást. decemberben pedig esküvõ:)
Kb 1 hét után mondtam neki, de csak így viccesen. Az õ reakciója erre - én is szeretlek ám - :) 25L és 27F
Én nem mondtam neki, hanem ezt õ tudja, a tetteimbõl, ahogyan viselkedek vele, a csókokból, ölelésekbõl, abból hogy mindig érdeklõdve hallgatom ha beszél...
Húú, talán egy-két hét után (miután összejöttünk) , és a barátom mondta ki elõször, erre mondtam neki, én is szeretlek :)

A laptopom garanciális még pár hétig. Recseg a mikrofon, forró. De kiestek a csavarok alulról, még a helyén van, tartja a műanyaglapot, nem mi csavarhattuk ki. Ugye így még megjavítják garanciálisan?

Legjobb válasz: Mivel elég furcsán sikerült megfogalmaznom a kérdést,leírom helyesebben. Tehát, van pár probléma a laptopommal. Garancia az van még rá 2-3 hétig. Viszont tegnap észrevettem, hogy alulról hiányzik majdnem minden pici csavar. A csavarokat nem én szedtem ki, és nem hiszem bárki kicsavarozta volna. Így él még a garancia?

A kérdező hozzászólása: Mivel elég furcsán sikerült megfogalmaznom a kérdést, leírom helyesebben. Tehát, van pár probléma a laptopommal. Garancia az van még rá 2-3 hétig. Viszont tegnap észrevettem, hogy alulról hiányzik majdnem minden pici csavar. A csavarokat nem én szedtem ki, és nem hiszem bárki kicsavarozta volna. Így él még a garancia?
Vidd vissza, hiszen ez midnig változik...vannak akik visszaveszik, vannak akik nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!