Találatok a következő kifejezésre: Pár hete a (1855 db)

Igényeltétek a segítséget az első pár hétben a szülés után? Ha igen, miben? Melyik időszak/hány hét a leghúzósabb?

nemsokára megszületik az els? babám, sokan felajánlották a segítségüket, ami jól esik, de fogalmam sincs, mit mondjak nekik, azt sem tudom, hogy mire készüljek. Lehet, hogy valóban szükségem lesz rá, lehet, hogy csak egyedül szeretnénk majd maradni.

Legjobb válasz: Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8,5 hós ikrek anyukája

Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8, 5 hós ikrek anyukája
Én is császáros voltam, a babám nappal alig aludt, eléggé kikészültem. Nemek anyukám és anyósom felváltva jöttek, fõztek és vasaltak. A férjem 3 hétig volt itthon, õ intézte a papírmunkát és a bevásárlást. Szerintem se legyen lelkiismeret-furdalásod, ha kéred, elfogadod a segítséget, jó lesz a felszabaduló idõt a babáddal, vagy csak simán pihenéssel töltened.
Nekem az elsõ héten anyósom volt itt meg a férjem is!Férjem nagyon sokat segített, bevásárolt, papírokat ügyintéztestb!Anyósom megfõzött úgy ahogy de utánna se elmosogatni se elpakolni, az meg hogy magától meglássa, hogy lejárt a mosógép és kikéne teregetni..ááá...tespedt a tv elõtt!na ez engem kifejezetten idegesített, jól felcsesztem magam rajta úgyhogy lehet jobb lett volna ha itt sincs, ráadásul még a fõztjébe se nagyon volt köszönet mert úgy befûszerezett mindent meg simán a levesbe egy fél fej kelkáposztát belefõzött, hiába mondtam neki, hogy ettõl fájhat a babám hasa!Persze mert õ soha nem szoptatott úgyhogy azt se tudta mirõl beszélek! A következõ héten itt volt anyum, na õ egy megváltás volt!Mindent megcsinált magától nem kellet külön kérni!Mosott, fõzött(elõtte interneten megnézte miket ehet egy szptatós kismama pedig annak idején õ se szoptatott minket bátyámmal tehát szintén gõze nem volt ezekrõl a dolgokról de legalább utánna nézett)takarított, megcsinálta a kertemet, bevásárolt és ami a legfontosabb:normális tanácsokat adott a babámmal kapcsolatba!ha sírt a babám õ szinte mindíg tudta, hogy miért és mindíg úgy megtudott nyugtatni engem is!Ja és amikor látta rjtam, hogy nagyon fáradt vagyok mindíg elzavart aludni, fõleg mikor a babám is aludt! Szóval összegezve nagyon jól jön a segítség csak nem mindegy, hogy kitõl! Gratulálok és könnyû szülést kívánok neked!
Én is császárral szültem, de meglepõen gyorsan gyógyultam. Édesanyám 4 napot töltött nálunk, az jó volt nagyon, de utána már gond nélkül elláttam egyedül a háztartást is. Én is azt mondom, hogy jobb, ha van segítséged az elsõ héten legalább, aztán még mindig elküldheted korábban, ha úgy érzed, jobb volna nélküle. Hirtelen odateremteni valakit, ha elutasítottad, és mégis kéne - az már nehezebb.
ja, nekem kb.3 hét vol, ami tényleg kemény volt. de ez függ attól is, hogy téged mennyire "vesz igénybe" a szülés. az biztos, hogy 6 hetet rá kell szánnod a pihenésre, hogy ne legyen gond.
pároddal várjátok a babát? nekem a férjem volt a legjobb segítségem, elsõ 2 hétben itthon volt. a nagymamák nálunk is ajánlkoztak, én azt kértem, hogy heti 1x fõzzenek nekünk (úgyis 2-3 napi adagot hoztak), megbeszéltük ki melyik napot vállalja. jó is velük elõre megbeszélni, hogy csak rakják le az ennivalót, vagy csak elmegy ért a párod. az elsõ 6 hét arról szól, hogy megismerjétek egymást a babával, nagyon nincs szükség látogatókra. (persze 1x meg kell nézniük a babát, de max.1órára hívjátok.) persze ez tapintat kérdése is. ha van olyan ajánlkozód, aki úgy tud segíteni, hogy közben nem fáraszt téged (pl.észrevétlenül elmosgat, kitereget és közben nem kell szóval tartanod), akkor az nagyon jól fog jönni. boldog babázást neked!
Nekem anyukám segített a legtöbbet. Az elsõ héten naponta jött, fõzött, mosott, vasalt. Takarítani nem kellett neki olyan sokat, legalábbis az elsõ gyereknél, konyhát söpörni, felmosni. A porszívózást, törölgetést, egyéb dolgokat a férjemmel megoldottuk.. Ezután még pár hónapig heti kétszer hozott fõtt kaját, alkalmanként néha kivasalt. Anyósom is hozott közben néha ételt (heti 1-2x), a többi napon vagy én fõztem, vagy volt még maradék. Ez már maga nagy segítség volt. Anyósom is segített néha vasalni, ha épp úgy jött ki a lépés. Ez fõleg akkor volt jó amikor már a 3. gyerekem is megszületett.
Abszolút megértelek, de vigyázz, nehogy úgy járj mint én. Büszkén és dölyfösen elutasítottam minden segítséget, mert hát én kemény csaj vagyok, és különben is, hadd legyünk békében itthon. Mindamellett én is császáros voltam, ikrek jöttek... jó nagy hülye voltam, hogy nem kértem a segítségbõl. Azt javaslom, hogy ha valaki néha szívesen kitakarít, kivasal, megfõz, bevásárol, azt fogadd el, köszönd meg. A babát viszont ne add ki a kezedbõl, hozzád és a férjedhez kell hogy szokjon, s az a normális, ha õt ti gondozzátok.
Nem igazán. Megõrültem volna, ha hetekig itt pörörg körülöttem valaki.
Nekem is a fõzés volt az elsõ hetekben "kritikus pont". Anyukám viszont fõzött ránk, úgyhogy ez nagyon jól esett. Párom pedig sokat segített a takarításban az elsõ hetekben. (Én is császáros voltam.)
Szia, én szerencsés voltam, mert a férjem 3 hétig velünk volt szülés után, óriási segítséget jelentett. Õ takarított, fõzött, bevásárolt, mert óriási fájdalmaim voltak az elsõ hetekben, ráadásul migrénes fejfájás is gyötört. A babám hasfájós volt, azzal is igen megszenvedtünk. Szerintem neki köszönhetem, hogy nem lettem depressziós, mert egyedül nem bírtam volna. Sokat sírt a babám pont a hasfájása miatt, bennem a baba sírása olyan szintû feszültséget indított be, amit még soha nem éreztem, a gyomrom is görcsben volt folyton. Fürdetésben is elkelt a segítség, amíg beletanultam mindenbe.
Én örültem, hogy a kispapa is kivett szabit, azért, hogy elintézze a TAJ kártyát és egyéb kártyákat a babának. Erre nem lett volna energiám. Párom anyukája pedig egy hétig volt velünk, az is nagyon jó volt, mert nem kellett takarítanom és fõznöm. Emiatt az elsõ négy hét nem is a legnehezebb volt, az azután jött. (mivel négy hétig csak aludt meg evett a lányom és utána kezdte hogy ha ébren volt, akkor vagy ordított, vagy rázogatni kellet a kis hátsóját és ez ment hónapokig. Aztán megtanult mászni, onnantól jobb volt, néha elfoglalta magát.) Tapasztalatból azt mondom, fogadj el segítséget. Szinte biztos voltam benne a szülés elõtt, hogy senkit nem akarok majd látni a babámon kívül egy darabig, de egyáltalán nem így volt, sokat segített, hogy volt kivel beszélgetni.
Nekem a kislányom egy tündér volt az elsö hetekben evett és aludt, így volt segítségem ami nagyon jó volt, mert fáradt voltam, megfözött, takarított, és enegem szorakoztatott (anyám + nénikém felváltva).Párom 5 hetet volt itthon. Èn egyedül lenni nem szeretek. De ha egyedül maradtam volna sem lett volna baj, mert lányom 1x kelt fel éjszaka. Akinek 2 óránként kel éjszaka + hasfájos szerintem az nem bírja egyedül az elsö heteket. Èn legalább is teljesen kimerültem volna, de mivel tudtam aludni éjjel így nem volt olyan húzos.
Ez egy olyan dolog, amit csak akkor fogsz tudni, amikor már benne leszel. Szerintem leginkább szüleid, testvéreid, rokonaid segítségét kérd. Megkérheted mondjuk a leendõ nagymamát, hogy fürdesse meg elõször babádat. Ismerõsök valószínû csak udvariasságból mondták, és olyasmire gondoltak, hogy esetleg fél órára bevállalják, mikor épp alszik és elmész fodrászhoz. Vagy átjönnek hozzád, és amíg te fõzöl, ügyelnek a kicsire, vagy csak átmennek és meghallgatnak. Gratulálok nektek sok boldogságot és könnyû szülést kívánok!
Én nem kértem segítséget, na jó, hétvégén anyósom fõzött, de amiben igazán kell segítség arra ritkán ajánlkoznak: kád súrolása, porszívózás stb.Megoldottam mindent egyedül, pedig 2 kicsivel voltam , a férjem is csak hétvégente volt itthon, 1 hét után már én takarítottam mindent.Mégis azt ajánlom, hogy a gyermekágyat próbáld kifeküdni, fõzést, takarítást bízd másra:)
Nálam apuka maradt itthon 2 hétig, összeszoktunk így szépen 3 -an.nem is volt semmi az elején, etetések között általában aludt, mindent megtudtam csinálni.én inkább most szorulnék segítségre, 5 hónapos, nappal alszik 3x20 percet, minden idõmet leköti.

A terhesség első pár hetében a megfázás, nátha mennyire veszélyes?

A hétvégén kellett volna megjönnie, de nem jött meg viszont, megfáztam, nem szedtem be semmit, kamilla tea, sós víz, orrcseppet sem használtam. Szerintetek mennyire van hatással a terhességre.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sokan nem is tudják az elsõ hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülõgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védõnõ is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínûséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.

Szia! Nagyon sokan nem is tudják az elsõ hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülõgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védõnõ is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínûséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.
Én is meg voltam fázva. Csak Sinupretet szedtem, az gyógynövényes és bármikor lehet. Amúgy azt olvastam valahol, hogy a megfázás a babádra nincs semmilyen hatással.
Én is a terhességem legelején megfáztam, ráadásul be is lázasodtam és arcüreggyulladás lett belõle. Nem szedtem antibiotikumot, és elég nehezen gyógyultam meg. Azóta a terhesség alatt még 2x betegedtem le, most 34 hetes vagyok és semmi baja a babának, a korának megfelelõen fejlõdik. Szerintem se kell aggódnod!
Szia! Ne aggódj, a pocaklakónak nem lesz semmi baja.Én kb.6hetesen voltam megfázva, majd16 hetesen, és nincs semmi baja a picinek, jelenleg 28hetes vagyok.Homeopátiás dolgokat lehet szedni, a gyógyszertárban segítenek.A Sterimar orrspray segít az orrdugulásban, köhögésre pedig Lándzsásutifû a jó. Jobbulást kívánok!
Én 5 hetes terhesen egy hétig beteg voltam. Láz, végtagfájdalmak, valószínû influenza. A lányom hozta haza a suliból. 3 hét múlva kellett dokihoz mennem kontrollra, ahol megállapították, hogy a baba 5 hetesen elhalt, pont mikor beteg voltam. Az orvosom szerint aki a missed ab-ot is végezte, egy kis orrfújásos reggel hátterében is lehet olyan vírus, ami ártalmas a babára. Van akinek semmi baja nem lesz, van aki elhal. Én sem szedtem gyógyszert, csak természetes gyógymódokat alkalmaztam, mert már tudtam, hogy babát várok. Most várandós vagyok a következõvel, a mûtét után 6 hónappal vagyok. A 8. hétben járok és minden rendben. Gondoltam leírom, hiszen ez az oldal nem arról szól, hogy csak a pozitív dolgokról szerezzünk tudomást, hanem hogy tapasztalatokat gyûjtsünk. Sajnos többen is vagyunk az egyik missed ab-os fórumon, akik betegség miatt veszítették el magzatunkat. Nem tudom mennyire tartasz az elején, de én a helyedben elmennék a dokihoz a betegség lezajlása után és ellenõriztetném a babát, hogy rendben van-e a szívhangja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekem is volt már 2 hónappal ezelõtt egy vetélésem, ezért izgulok most ennyire. Még nagyon az elején vagyok 3-4 hetesnél nem több, tehát ha valami baj van akkor valószínû, hogy nem fog megmaradni és spontán elmegy. Majd kiderül! A náthám már múlóban 3 napig tartott.

Anyukák! Tényleg ennyire nehéz az első pár hét a picivel?

Minden anyuka azzal jön, hogy ilyen szörnyű meg olyan szörnyű az első pàr hét. Már kezdek rettegni :( Hogy a szoptatás nehéz, időigényes és fájdalmas. hajat mosni sem lesz idöm stb stb

Legjobb válasz: Hát, ez nagyban függ attól is, hogy pl. hogyan szülsz. Természetesen vagy császárral. Mennyire hamar sikerül felépülnöd. Mennyi segítséged van, vagy éppen ellenkezõleg inkább magadra vagy utalva. Amúgy az, hogy nem könnyû, az tényleg igaz. Új minden. Szokatlan. Jönnek a problémák, amiket meg kell oldani. A pihenés ilyenkor elég ritka dolog. Az anyukának valóban nem sok ideje van magára. De amilyen szokatlan és furcsa az elsõ hetekben, egyszer csak arra lesz az ember figyelmes, hogy belejön és mindig egy kicsit könnyebb.:)

Hát, ez nagyban függ attól is, hogy pl. hogyan szülsz. Természetesen vagy császárral. Mennyire hamar sikerül felépülnöd. Mennyi segítséged van, vagy éppen ellenkezõleg inkább magadra vagy utalva. Amúgy az, hogy nem könnyû, az tényleg igaz. Új minden. Szokatlan. Jönnek a problémák, amiket meg kell oldani. A pihenés ilyenkor elég ritka dolog. Az anyukának valóban nem sok ideje van magára. De amilyen szokatlan és furcsa az elsõ hetekben, egyszer csak arra lesz az ember figyelmes, hogy belejön és mindig egy kicsit könnyebb.:)
2. vagyok. Az én fiam 3 óránként kért enni. Szóval nem kellett egész nap egyfolytában szoptatni. Ami viszont ezzel kapcsolatban idõigényes volt nálam, hogy szoptatás elõtt és utána is fejnem kellett, mert sok volt a tejem és ugye ezt éjjel is. A babám már rég aludt, mire én lefejtem a tejet, kiöntöttem a tálkába, be a hûtõbe, aztán holtfáradtan vissza az ágyba és már 3 óra sem volt hátra, megint lehetett szoptatni.:)
Nem nehéz.Természetesen babafüggõ is, meg hozzáállás kérdése.Ha nagyon rágörcsöl mindenre az ember akkor csak saját magának nehezíti meg a dolgokat.Abból nehéz hogy idõ mire regenerálódik lent minden.Fájdalmas, és a hormonok is túltengenek még.Bele lehet rázódni.Nem szabad nagy elvárásokat tenni magad fele.Idõt meg szakítani kell zuhanyozásra , hajmosásra.
Én is így hallottam. Fõleg a szoptatás részét emelték ki. Az elsõ pár napban ugyanis 20-30 percenként is szopnak a kicsik. És mivel mindenki azzal jön, hogy milyen nehéz, igazuk is van biztosan. A hajmosásról meg csak annyit, hogy sógornõm pl hetekig meg sem mosta a haját, hiába volt segítsége, nem az volt számára a legfontosabb :-)
Lehet hogy én vagyok a kivétel, és extra szerencsés vagyok, de nekem nagyon jól teltek az elsõ hetek(is)hamar összecsiszolódtunk! :D DE azt hozzá kell tennem, hogy mindkét fiam eszik-alszik típus volt, nem volt evés gond, cici gond, nem voltak hasfájósak!A szoptatás eleje nekem is fájt, mert a mellbimbó nincs kitéve elõtte ilyen mechanikai hatásnak, "edzõdnie" kell, de ez kb nálam egy hétnél nem tartott tovább.Nekem volt idõm lebegni gyönyörködni, és még hajat mosni is! :) Az nem szentírás hogy neked is nehéz lesz, ne rettegj!Ha hasfájós lesz a pici vagy bármi nehezítõ tényezõ lesz, akkor azért sok módszer , segítség van ezek könnyítésére, ráérsz akkor "foglalkozni" az adott témában!
A babától függ. Nekem a második gyerekem ha õ született volna elsõnek én is azt hinném hogy egy gyerekkel semmi gond eszik alszik kb. ennyit csinál az elsõ pár hétben-hónapban. De az extra hasfájós enyhe refluxos fiamat kaptuk elsõnek és igen, nagyon negatívan emlékszem vissza az elsõ pár hétre/hónapra. Szó szerint katasztrófa volt és nem elriasztásként írom, hanem mert így volt. Nagyon sokat sírt alig tudtam letenni aludni alig bírtam szoptatás egy rémálom volt (aztán persze belejöttünk) stb. De túl vagyunk/voltunk rajta és ennyi. A gyerekvállalás-nevelés során jó pár rossz pillanat is van a sok jó mellett, nem 100% rózsaszín felhõcske ahogy a reklámban.
Nahát, én meg pont azt hallom mindenhonnan, hogy "ilyen boldogság, olyan boldogság a pici babával, és mennyire jó anyának lenni, csak a babáért élni, hisz ezért vagyunk itthon stb stb." És valóban. Amikor rám mosolyog, mikor beszélgetünk, mikor a tesójával kokettál, mikor egy tündi bündi egyhangja nincs kislány (kisfiú) valóban. De nem szól a fáma arról, mikor szegénykém úgy sír, nem is sír, hanem már ordít, és nem tudsz vele mit tenni, mert már az össze tudásodat összeszedted, hogy mi lehet vele, megnéztél minden lehetséges kiváltó okot és semmi, és már csak megint megint és 100-ára is arra jutsz kimerülten, minden erõdet összeszedve, hogy türelmesen ringasd a kezedbe a már fél órája síró babádat, hogy hát "igen. remélni tudom, hogy csak a hasa fáj, vagy a foga, és nem más baja van" És ez a legszörnyûbb.... Bár ez nem az elsõ pár hétben van, mondjuk a hasfájás az már jöhet korán. Nekem a fiam ilyen volt, holott ha nem fájt semmije nem sírt. Az elsõ 4 hónapot végigüvöltötte, csinálhattam vele bármit. Éjjel is órákat járkáltunk vele, párom is én is, zengett az egész ház. Most a lányom is hasfájós volt, õ is tudott üvölteni, jó hangja van neki is, de õ legalább átaludta az éjszakát hamar, és altatni sem kellett órákat a karunkban, hanem pár perc alatt elaludt a kiságyban. Szóval valóban. Attól függ, hogy milyen a gyerkõc. Ha fordítva kaptam volna, elsõ lett volna a lányom, akkor én is azt mondanám, hogy nem könnyû, de azért nem is szörnyû... de tudom, hogy vannak tényleg szörnyû napok, és még most is, mikor a fiam 3 elmúlt a lányom már 8 hónapos lassan. Csak azt akartam ezzel, hogy azok nem szörnyû dolgok, amikbe bele lehet jönni, de az, hogy nem tudsz mit kezdeni, nem tudod hogy lereagálni a helyzetet stb. nekem ez a legszörnyûbb.... Ja, meg hogy mindenki mást mond, nemcsak gyakorló anyukák, hanem az orvosok körében sincs egyetértés, és akkor te döntsd el, hogy melyikkel teszel jót a babádnak...
Szerintem inkább lelkiekben nehéz ha elsõ baba. Nemtudod mit kezdj a picivel, ha megeteted, átpelenkázod, mindent kipróbálsz és még mindig sir...én ilyenkor sz*r anyának gondoltam magam...aztán mindenki jön a jótanácsaival-ez is idegesitõ, ettõl is sz*r anyának gondoltam magam..ha nem megy a szoptatás, szintén rossz anyának gondolod magad....stb..stb..és ehhez még hozzájárul, hogy se éjjeled, se nappalod, alig alszol, esetleg még a melled is begyullad, ami elgé gyakori, az veszettül fáj, de mellete a picit ugyanugy el kell látni... aztán összegyülemlik minden, és akkor ha nem vagy elég erõs, és nincs aki melletted álljon, akkor szétesel...hát nekem ilyen volt az elsõ pár hét. Nem egy leányálom...és a baba ilyenkor még nem tudja kimutatni a szeretetét, nem mosolyog rád vissza, nem kapsz visszajelzést egyszoval, hogy megerõsitsen abba, hogy õ egy boldog baba.
Az én fiam 1 éves. De esküszöm ezerszer könyebb volt mint most. Az én babám 3 óránkét szopott 10 perc volt büfizéssel a maximum! Álom jó dolgom volt! MOST! Jön mind a 4 szemfoga! MA még semmit nem evett, sír mert annyira fáj neki. Az összes kaját rám fujja ha próbálom etetni. Õ is én is 3 -szor öltöztünk ma! Inkáb egy ujszülött!
Ne rettegj! Ez szinte csak Rajtad múlik. :) Persze számít, hogy a kicsi hasfájós e, vagy sírós, nyûgös, mennyire igényel Téged, de azért egyáltalán nem igaz, amiket mondanak... Én már a kórházban sem voltam az a tipikus elhagyom magamat és semmit nem csinálok anyuka, sõt... Minden nap megcsináltam a hajam, hogy emberien nézzek ki, kifestettem a szemem szemceruával, vagy tussal és nem is csak hálóing volt rajtam, hanem nyári ruha is. :) Elsõ nap hajat mostam és amikor hazajöttünk rá 3 napra a Férjemmel is szexeltünk, persze csak én kényeztettem, de annyira jó volt minden. Egy hetes kicsi mellett meggyes sütit sütöttem. :) ) Hiába ajánlkoztak, hogy fõznek, takarítanak, én nem hagytam, mindenre volt idõm, mert akartam. :) Szóval soha ne hagyd el magad. Én megtehettem, volna, mert 80 as hemoglobin szinttel jöttem haza, falfehéren, egy atóniás vérzés miatt, és vért akartak adni, de nem kértem, szóval gyenge is voltam, de egy nõnek erõsnek kell lennie... Sosem hittem volna, hogy ezt fogom egyszer mondani, de már most látom, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek, nagy gond.. :( Az enyém 10 hós tündérke, de mindenképp nehezebb, amikor már nem marad ott, ahova tetted. :D Szóval minden kornak és idõszaknak megvan a maga mennye és pokla, szerintem... Imádni fogod, mikor Rád nevet, megpuszil, megölel, kacag és nyúl, hogy TE vedd fel és Hozzád akar menni, de idegjbat kapsz, mikor valamiért egy órája nem alszik vissza éjjel, vagy hajnalban kel, esetleg hisztizik a konektorbanyúlásért. :D Kitartást, a gyereknevelés nem egyszerû, és nem lesz semmi olyan, mint volt, de ha ügyesek vagyunk, minden még jobb és szebb lehet, de õrizz a régi idõkbõl is sok mindent pl a férjeddel... ;) Üdv Egy 10 hós boldog de néha ideges anyukája. :)
Én császárral szültem, de nem úgy emlékszem vissza az elsõ hetekre/napokra mintha hû de rossz lett volna. Nem is nagyon fájt utána a hasam, sem a sebem. Persze pár napig kicsit tompa szögben jártam, de valahogy az nem volt olyan fontos akkor, lekötött a babázás. Igaz, hogy volt segítségem, de a kisfiam kb. non stop szopizott, így sokat ültem/feküdtem vele az ágyban, vagy sétálgattam vele a szobában. A szerencsésebbeknek meg ilyenkor még sokat alszik a babájuk, úgyhogy még magukra is van idejük. Szerencsére fõznöm nem kellett, anyukám fõzött, így egész nap a kisfiammal foglalkozhattam. Én nem éltem meg rosszul az elsõ heteket (sem), nekem szép emlékeim vannak róla.
Egyáltalán nem szörnyû, de nehéz. Hogy mennyire, az függ a babától és attól is, hogy mennyi segítséged van. Az biztos, hogy jól meg fog változni a megszokott napirended.
Szerintem ebben a kérdésben nem lehet általánosítani. Van aki szerencsés, gördülékenyen mennek a dolgok. Nagyban függ a babától. Ha a baba nyugodt, kiegyensúlyozott, eszik, alszik, nem hasfájós, akkor jobban mennek a dolgok. De az biztos, hogy kevesebb idõ jut a pihenésre és saját magadra, de mindenért kárpótolni fog a Kisbabád, mikor ránézel elfelejtesz minden gondot. A szoptatásba belejössz te és a babád, akkor már nem lesz idõigényes. Fájni sem fáj mindenkinek, de ha mégis fog, az is elmúlik, amint hozzászoksz. Én egyáltalán nem féltem, nem görcsöltem rá, és nem is zúdította rám senki a rossz tapasztalatait. Úgy gondoltam mindent meg tudok oldani segítség nélkül. A Kisfiam császárral született, tejem csak 3 hétig volt és én biztos vagyok benne, hogy ez a két dolog nagyban kihat a mostani életére. Vannak jó és vannak borzalmas napjaink.
Amit elfelejtettem a szoptatás sokkal kényelmesebb mint ejszaka is vizet forralni és tápszert késziteni! :-)
Nekem 2kislányom van 3éves és a kissebik 5honapos!1babanal nem volt vészes csak megszokas kérdése!Oktoberben megszületett a második mano, a nagyobbik feltekeny volt, kicsi fel-1orankent evett az elsö 2hétben!Hajat mosni valoban nem sokszor van idöm de azert mindig megoldom! :-) Ne aggodj ez csak idö kérdése amég az új szituáciohoz alkalmazkodsz! :-) Ha pedig segitséged van nagymama, nagynéni akkor sokkal egyszerübb!En segitség nélkül is elboldogultam és boldogulok!Anyukám 1000km-re van töllem Magyarországon a párom anyukája meg nem segit!Ugyhogy fel a fejjel és ha valaki segitséget felajanl ne utasitsd vissza legalabb egy alvás idejere! :-) Boldog babavárást és élmény dús anyaságot kívánok! :-)
Na meg a pici habitusától is függ, hogy anyuka mennyire lesz paff. Két teljesen eltérõ személyiségû csemetém. Fiam a születése percétõl kétemberes, segítség nélkül. Volt, hogy du kettõkor jutottam el zuhanyozni, mert hazajött apósom-sógorom-sógornõm. Addig a gyerekkel együtt bõgtem én is. Lányommal pedig már a szülészeten más volt minden, reggel már a tipptopp szuperanya külsõ megvolt, rengeteg energiám volt. Itthon simán ment minden. A lány természete: leteszed és "ottmarad", leporolod néha. A nagyot meg már könnyû volt irányítani 19hónaposan(állj meg az ajtóban és csipogj, amíg anya fürdik, nézd így kell pisilni, gyere kevergetni, öntsed csak...)
Nem az elsõ pár hét a nehéz, hanem kb. az elsõ 6 hónap! Nekem legalábbis borzasztó volt.
Valóban nehéz az elsõ pár hét. Nekem álomgyerekem van, de azért az elsõ 5-6 hét nem volt könnyû így sem. Nem baj, ha felkészülsz rá, hogy nem lesz könnyû, legalább nem ér meglepetés, de rettegni azért nem kell.

Kell aggódnom? A babám feje nagyon lennt van, de a méhszáj teljesen zárt, ugye bírja még pár hétig a picike odabennt?

nincsenek nagyon jóslóim, néha keményedem és folyamatos vizelési ingerem van! Néha nyilalgat a hüvelyem!

Legjobb válasz: nekem kb. 4 hónapig úgy feküdt, és túlhordtam egy héttel. szerintem ne aggódj.

nekem kb. 4 hónapig úgy feküdt, és túlhordtam egy héttel. szerintem ne aggódj.
Ez nem gond. Ne aggódj. Nem tud kipottyanni. Nekem a múltkor úgy helyezkedett, hogy 3 órán át majd meghülyültem a derékfájástól.
Nekem kb. a 26. héttõl be volt illeszkedve a babám fejecskéje, 30. héttõl 1000 volt a Cg-m, mégis úgy kellett indítani a szülést 41+1 hetesen. Úgyhogy szerintem nem kell aggódnod, sõt, legalább nem lesz olyan gond, hogy nincs beilleszkedve a baba :)
Szia! Pont ugyanennyi idõs vagyok. Nekem is ilyen tüneteim vannak. Nem lesz semmi baj. Most már kibirjuk:) ) Kitartás...

Sólerakódás eltávolítása, hogyan? Van egy üvegszálas panel, rajta "pár" alkatrész. Megfürdették pár hétig a tengerben, emiatt vastagon kiült rá a tengeri só. Van-e rá valami mód, hogy a sót leoldjam róla? Lehetőleg a panel további károsítása nélkül.

Legjobb válasz: Víz plusz valami kis mechanikai hatás, az oldódás gyorsítása érdekében. Nem tudom mekkora ez a panel, de pl. ha locsolsz rá folyamatosan vizet, és közben súrolod valami kefével, akkor biztos hamar lejön.

Víz plusz valami kis mechanikai hatás, az oldódás gyorsítása érdekében. Nem tudom mekkora ez a panel, de pl. ha locsolsz rá folyamatosan vizet, és közben súrolod valami kefével, akkor biztos hamar lejön.

Ha a folsav az első pár hétben a legfontosabb, akkor hogyan jut el a leendő babához ha még nincs igazi kapcsolatban az anyával?

Arra gondolok,hogy el?ször csak úszik a méh felé,míg aztán kb 10 nap múlva beágyazódik. Aztán amíg a méhlepény nem fejl?dik ki addig szintén nincs igazi véráram-kapcsolat.

Legjobb válasz: Azért mert tudomásom szerint az anyai vér az állandó optimális folsav szintjét csak pár hó alatt éri el, tehát azért kell elõbb elkezdeni hogy mire az embrió konkrétan anyától vesz el mindent addigra már a vérszint állandóan magas legyen.

Azért mert tudomásom szerint az anyai vér az állandó optimális folsav szintjét csak pár hó alatt éri el, tehát azért kell elõbb elkezdeni hogy mire az embrió konkrétan anyától vesz el mindent addigra már a vérszint állandóan magas legyen.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm!!

30 hetes kismami vagyok es par hete a combtovemnel jobb oldalon elegge faj. Van olyan h ulo helyzetbol alig tudok folallni, es eleg nehezen mozgok. Normalis?

En azt olvastam h ez kesobb szokott lenni. Nekem ugy jo par hete kezdodott de eleinte, elviselheto volt meg neha belenyilalo fajdalom es elmult. De az utobbi napokban eleg eros fajdalom. Aztan elmulik majd ha sokat ulok akkor elojon.

Legjobb válasz: Normalis, en kb 2 honapja erzem ezt. 31hkm

Normalis, en kb 2 honapja erzem ezt. 31hkm

SOS, miért fáj pár hete a nyaki csigolyám?

először úgy tűnt hogy elalszom, a párnám nem nagy, inkább azt mondanám hogy kicsi,kezd már idegesíteni,és nagyon fájni mit tegyek? hogy aludjak?

Nem mentem amnióra és most pár héttel a szülés elött, kezdek rettegni?

Integràlt teszt eredményem 1:50 000-hez lett mind a down , mind az edwards kórra. Viszont 37 éves vagyok, mégsem vállaltam be a "hasbaszúrást" csak az életkorom miatt,másrészt egy kolléganőm elvetélt utána. Most, hogy hamarosan szembesülök a döntésem eredményével, kezdek félni és szinte minden áldott nap eszembe jut.

Legjobb válasz: Most már szerintem teljesen felesleges. Akkor így döntöttél, most már ez van, kár utólag gondolkodni rajta. Ha gond van, akkor már úgysem tudtok mit tenni. Ha nincs, akkor csak feleslegesen idegesíted magad. Ha az integrált ilyen lett, az UH-kon nem látszott gond, akkor inkább ne aggódj. :)

Most már szerintem teljesen felesleges. Akkor így döntöttél, most már ez van, kár utólag gondolkodni rajta. Ha gond van, akkor már úgysem tudtok mit tenni. Ha nincs, akkor csak feleslegesen idegesíted magad. Ha az integrált ilyen lett, az UH-kon nem látszott gond, akkor inkább ne aggódj. :)
Ne, aggódj, nem lesz semmi baj! 1: 50 000-hez nagyon jó eredmény. Annyi, mint 0, 00002 % esély.
Húúú, ne aggódj! Én is 37 vagyok, de ha ilyen eredményem lett volna, tuti eszembe sem jut....és az én 1: 3600 - ra is azt mondták, h nem rossz! Mégis elmentem, de ezzel az értékkel nem tettem volna....!Ne izgulj!
Szia! Ne aggódj, semmi baj nem lesz. Nekem ugyanilyen lett az eredményem, s bár fiatalabb vagyok, szóba sem jött az amnió. Egy másik - az én családomban elõforduló - betegség miatt szóba jött, de a doki arról is le akart beszélni, mert sokkal kisebb a kockázata, mint az amniónak. Gondolj csak bele, a betegség kockázata a babádnál 1:50000, a vetélés esélye 1:100 - 1:200 (0, 5-1%). Szóval teljesen világos, hogy jó döntést hoztál. Kitartást kívánok és sok boldogságot!
Remélem, hogy helyesnek bizonyul a döntésed, mert én is hasonló cipõben járok. 36 vagyok (pár nap múlva), az eredményeim 1:45.000 és 1:50.000-hez. Én is úgy döntöttem, hogy ilyen értékekkel nem megyek amniora. Remélem helyes döntést hoztam, bár nekem még sok van vissza ahhoz, hogy kiderüljön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek.Próbálok ebbe kapaszkodni én is, úgy gondolom, fontos az arányszám.És itt elég jó, az orvos szerint a skálán nincs is feljebb ennél. Hát, hamarosan kiderül minden. Kedves utolsó válaszoló, gondolok rád és bízom benne hogy mindketten helyesen döntöttünk. Ezeknek a teszteknek pont ez a lényege , hogy ne legyen annyi amnio , csak indokolt esetben.

Csináltatott valaki az elmúlt pár hétben a központi okmányirodában normál eljárással útlevelet?

Nyaralni megyünk haza a párommal és szeretnék új útlevelet igényelni, mivel idő közben összeházasodtunk, ezáltal megváltozott a nevem. Tudom, hogy hivatalosan 20 nap, ha normál eljárással kérjük, de engem a tapasztalat érdekel, kinek mennyi idő alatt jött meg az elmúlt hetekben. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én január közepén kértem, február elejére kész lett simán, mindenféle extra nélkül. Bár nekem nem volt sürgõs, majd csak nyáron fog kelleni.

Én január közepén kértem, február elejére kész lett simán, mindenféle extra nélkül. Bár nekem nem volt sürgõs, majd csak nyáron fog kelleni.
Sziasztok, a Visegrádi utcába el lehet menni idõpont nélkül is? Köszönöm elõre is!
Lehet, oda mentem én is. Hétvégén is nyitva vannak (kb az egyetlen okmányiroda az országban szerintem)
Szuper, köszönöm szépen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!