Találatok a következő kifejezésre: Pár hét fogok (84 db)

2009. szept.7-én jár le a gyesem, előtte egy pár héttel fog megszületni a következő kisbabám. Mit kell intéznem, vagy hol tudom ezeket megtudni. Újra gyedet fogok kapni? Tudom hogy időbe vagyok még de jobb előre gondolkozni.

Legjobb válasz: Szia!Babád születése napjától kéred a gyes megszüntetését a MÁK-tól(vagy ahonnan kapod).Ha munkaviszonyban állsz újra megigényelheted a tgyás-t ill. a gyed-et.

Szia!Babád születése napjától kéred a gyes megszüntetését a MÁK-tól(vagy ahonnan kapod).Ha munkaviszonyban állsz újra megigényelheted a tgyás-t ill. a gyed-et.

Pár hét múlva fogok szülni és tiszta idegbajos vagyok, mindenen sírok, felkapom a vizet vagy emésztem magam. Mit lehetne tenni?

Legjobb válasz: Én úgy érzem semmit! (most megkövezhet bárki). 2 hét múlva szülök, mindentõl képes vagyok kiakadni, sírni, aztán megnyugszok (legalábbis azt hiszem), de valami más ismét felhúz... Nehéz. Biztos, hogy a hormonok, a bizonytalanság, hogy nem tudod mikor és mi fog történni, ...váltják ki. Én azzal nyugtatom magam, 2 de max. 4 hét múlva vége. Remélem után már nem lesz ilyen. Nem tudok Neked érdemben tanácsot adni, csak annyit, hogy probáld máshogy nézni a dolgokat a baba miatt. Mondom én, akinek már nem megy:( Könnyû szülést kívánok

Én úgy érzem semmit! (most megkövezhet bárki). 2 hét múlva szülök, mindentõl képes vagyok kiakadni, sírni, aztán megnyugszok (legalábbis azt hiszem), de valami más ismét felhúz... Nehéz. Biztos, hogy a hormonok, a bizonytalanság, hogy nem tudod mikor és mi fog történni, ...váltják ki. Én azzal nyugtatom magam, 2 de max. 4 hét múlva vége. Remélem után már nem lesz ilyen. Nem tudok Neked érdemben tanácsot adni, csak annyit, hogy probáld máshogy nézni a dolgokat a baba miatt. Mondom én, akinek már nem megy:( Könnyû szülést kívánok
Érdemben sajnos én sem tudok segíteni, de azért valahol örülök nem csak én érzek így. Ezek szerint ez ilyenkor normális. Ha teheted próbálj meg a férjeddel/barátoddal/barátnõddel kicsit kikapcsolódni, kiruccanni valahova, hogy egy kicsit kikapcsolj. Én is ezt próbálom tenni.
Na de jo nektek, h csak a vegen vagytok igy, En szinte az egesz idaig ilyen hisztis idegbajos voltam/vagyok/, es tudom, h elviselhetetlen lettem, de nem tudok mit tenni ellene.Es persze a napi sirasok is megvannak mint nalad. Szerintem ha mar beismerjuk fel siker, aztan En nagyon remelem, h ha meglesz a baba akkor rende jon ez, mert komolyan nem ertem, h a parom h bir elviselni, mert nagyon gaz vagyok. Nagyon konnyu szulest kivanok. 21 hetes kismama
Én 29 hetes vagyok, de jó pár hete én is ilyen vagyok. Bármi apróság miatt képes vagyok sírni. Remélem, hogy elmúlik, ha megszületik a baba. Kitartást és könnyû szülést!

Nagyon fontos az ügy és gyors segítség kellene! A menstruációm megjött 6 nappal korábban! A párom ingázva dolgozik külföldön és hosszú idő után most hazajön egy hétre és pont ezt a hetet fogom végigmenstruálni! Lecsökkenthető az ideje?

Nem szedek fogamzásgátlót és nincs is itthon, már megjött a menzim és sajnos nekem kitart 6-7 napig. A kérdés az, hogy nincs bármilyen házi praktika vagy vény nélküli gyógyszer, amivel megállítható 2 nap után a menzi? Szeretném lerövidíteni drasztikusan.

Legjobb válasz: amikor fiatalabb voltam citromlevet ittunk kb 1 decit h ne jöjjön meg, mert mentünk strandra. volt h egész nyáron nem jött meg. hogy közben mennyire használ, nem tudom. de ha a párod szeret azt is megértené, ha most nem lehet, nehogy már ezen aggódj...

amikor fiatalabb voltam citromlevet ittunk kb 1 decit h ne jöjjön meg, mert mentünk strandra. volt h egész nyáron nem jött meg. hogy közben mennyire használ, nem tudom. de ha a párod szeret azt is megértené, ha most nem lehet, nehogy már ezen aggódj...
Hááát.. Vegyél Aspirin protect-et, ez egy vény nélkül kapható vérhígító. Így többet fogsz vérezni, ergo hamarabb lesz vége a menzidnek. Illetve ülj meleg vízbe kb 25 percet. De vigyázz, mert így nagyon fogsz vérezni...
Elsõ vagyok És hozzáteszem, hogy én csak az elsõ 2 napon szedem ezt a gyógyszert, és a 3. napon már alig van meg.
A kérdező hozzászólása: Nem az a baj, hogy nem értené meg, hanem mert én is szeretnék vele lenni.:) Szerintem ez érthetõ.:) Köszönöm a válaszokat! Ha van még tipp jöhet!
Nekem pl csak az elsõ 2 napban erõs, utána nagyon gyenge, ilyenkor minket nem zavar (mi is távkapcsolatban élünk, 2napunk van együtt hetente). A páromat mondjuk soha nem zavarná, csak én blamálom magam folyton miatta:D Szóval ez is egy megoldás, ha nem zavarja a párod. Csak csináljátok kádban, vagy pedig elõtte és utána is fürödjetek, mert ilyenkor nagy a fertõzésveszély - bár eddig nekem nem volt problémám belõle.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én nagyon erõsen vérzek legalább 4 napig, de van hogy az ötödiken is. Ez a második nap, nálam ez a legerõsebb, meg a harmadik, ami a holnap és pont holnapra lenne romantikus programunk.:( Õ taszítódik tõle, amit teljesen megértek úgyhogy nem tudom mit fogok csinálni, pedig annyira vártam ezt a hetet! Pont most jött meg elõbb, pedig mindig pontosan szokott jönni.
Nem, nem lehet semmivel megállítani a vérzést.
Szar ügy, így járnak akik kényeskednek. Sajnálom!

5 hetes kismama vagyok, és a jövő héten fogok menni először dokihoz. Ott már ugye csinál ultrahangos vizsgálatot? Már az első alkalommal is bejöhet velem a párom?

Legjobb válasz: Szia. Igen valószínûleg fog Uh-t is csinálni. Szerintem orvos függõ, de nálunk beengedte a páromat is a doki. Ha magán doki akkor gondolom igen.

Szia. Igen valószínûleg fog Uh-t is csinálni. Szerintem orvos függõ, de nálunk beengedte a páromat is a doki. Ha magán doki akkor gondolom igen.
Azt elfelejtettem írni a miénk "sima" SZTK-s orvos volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) Szerinted a magánorvos jobb? Olvastam már elõnyét és hátrányát is. Nem tudom, hogy most akkor kihez is menjek.
Biztosan csinal uh-t. De ez huvelyi ultrahang lesz, gondold vegig, hogy a parod szeretne-e azt nezni, hogy a doki elott punciban setalsz, majd bedugja az uh-fejet... Mi ezt nem eroltettuk. 12. hettol mar hasi van, az idealisabb az apa szamara szerintem. De hallottam mar olyat, hogy valakinel bent volt es nekik ugy volt jo. Ha nincs meg sajat orvosod, es meg nem dontottel, higy akarsz-e, akkor menj el sztk-ba. Ha szimpi lesz, jo, ha meg valami nem tetszik, majd valtasz. Gratulalok a babohoz!
Nekem nincs fogadott dokim. Hallottunk mi is hideget-meleget, végül úgy dönöttünk a pénzt inkább a kicsire költjük. Az SZTK-ban én mindíg egy orvoshoz megyek, bár párhetente az a pár perc szerintem mindegy, fõleg ha nincs komolyabb gond a terhességgel, márpedig fõ a pozitív hozzáállás :D 30 hkm
Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! És amúgy ha csak 12. hétben megy valaki elõször orvoshoz az nagy baj?
Elsõ: Szerintem érdemes elmenni azért egyszer hamarabb is, hogy megnézzék a pici jó helyen tapadt e meg, hasonlók. Boldog babavárást neked! :)
A kérdező hozzászólása: Rendben van! :) Köszönöm szépen, aranyos vagy!!! :)

Egy hete vettem egy hím házi egeret, de szeretnék neki társat. Ha most veszek hozzá párt, nem fognak állandóan verekedni?

Legjobb válasz: Ha még új neki a hely, akkor nem, de ha már "belakja", akkor verekedni fognak a helyért. Ha már párt szeretnél neki, javaslom, hogy ne ugyanott vegyél neki, mint a hol õt vetted, hogy ne legyen beltenyészet és vérfertõzés!

Ha még új neki a hely, akkor nem, de ha már "belakja", akkor verekedni fognak a helyért. Ha már párt szeretnél neki, javaslom, hogy ne ugyanott vegyél neki, mint a hol õt vetted, hogy ne legyen beltenyészet és vérfertõzés!
A kérdező hozzászólása: és ha egyedül tartom az nagyon [email protected]? :/
Igen, akkor lehet, hogy szar neki, mivel unatkozna. Meg én a helyedben inkább két nõstényt vettem volna.
A házi egerek társas lények, ezért jobb, ha többet veszel (2-3), de jobb az, ha inkább egynemûeket veszel, hogy ne legyenek kicsik.
A kérdező hozzászólása: magyarul ha veszek még egy fiút, verekedni fognak?az segít ha átalakítom a helyét, hogy ne legyen számára otthonos? :'d

Pár hete a fogaimon fogkőeltávolítást végeztek azóta nagyon érzékenyek a hideg illetve a melegre meddig fog ez tartani?

Legjobb válasz: Nekem szerdán volt eltávolítás, akkor csak levegõt beszívtam és alul fájt, de máshol nem. ott szerintem azért mert meggyepálta az ínyem, mert alatta is volt fogkõ. neked is biztos azért érzékeny, mert szabad lett a fognyakad, van erre speciális fogkrém, használ, ha meg rendesen ápolod a fogaid meg rendbe vannak téve akkor el fog múlni

Nekem szerdán volt eltávolítás, akkor csak levegõt beszívtam és alul fájt, de máshol nem. ott szerintem azért mert meggyepálta az ínyem, mert alatta is volt fogkõ. neked is biztos azért érzékeny, mert szabad lett a fognyakad, van erre speciális fogkrém, használ, ha meg rendesen ápolod a fogaid meg rendbe vannak téve akkor el fog múlni
Pár hét alatt már el kellett volna múlnia.

35 hetes Kismama vagyok és már a terhességem fele körül volt egy olyan érzésem h egy pár héttel hamarabb fog kibújni a picikém! Ne kérdezzétek miért, megérzés. álltalában azok sosem csalnak, aztán kitudja? !

Az a helyzet h nagyon bevizeseedtem, egész nap sírok a semmiért, éhes vagyok folyamatosan , álmos fáradt. Úgyérzem mintha izomlázam lenne itt ott,jóslóim már a 6. hónap közepe óta vannak, amik egyre erősebbek mostmár, de nem rendeszeres. A pocakom nagyon leszállt, kb 1 hete. Neketek vannak/voltak hasonló tapasztalaitok??

Legjobb válasz: Én is éreztem, hogy elõbb jött. 37 hetesen már elkapott a frász, azt hittem szülök. Fájt mindenem, sokat jóslóztam, néha már számoltam is, de elmúlt, sokat pisiltem, lejjebb szállt a pocim, éhes voltam egész nap. Aztán a 41. héten indították végül a szülésemet. :) Persze ettõl még lehet, hogy neked elõbb jön a babád. Ha kétségeid vannak, akkor inkább lásson egy doki, hogy megnyugodj, vagy ha valóban baj van, akkor még idõben észrevegye.

Én is éreztem, hogy elõbb jött. 37 hetesen már elkapott a frász, azt hittem szülök. Fájt mindenem, sokat jóslóztam, néha már számoltam is, de elmúlt, sokat pisiltem, lejjebb szállt a pocim, éhes voltam egész nap. Aztán a 41. héten indították végül a szülésemet. :) Persze ettõl még lehet, hogy neked elõbb jön a babád. Ha kétségeid vannak, akkor inkább lásson egy doki, hogy megnyugodj, vagy ha valóban baj van, akkor még idõben észrevegye.
Én is meg voltam gyõzõdve arról, hogy egy-két héttel korábban fog születni, de nem jött be! 41. héten indították. 37. héten anyukám és anyósom is azt mondták, hogy szerintük 1 hétnél nem húzzuk tovább, mégis bent töltött még 4-et :-)
Nekem azt mondták hogy az elsõ baba, fõleg ha kislány akkor tuti 2-3héttel hamarabb jön. Én fel is készültem rá, teljesen beleéltem magam hogy hamarabb jön, szerettem volna ha pont a házassági évfordulónkon születik meg, aztán mégis 1 nappal túlhordtam! Ennyit a nõi megérzésrõl :)
Szia! Írtad, hogy bevizesedtél. A vérnyomásod milyen? Ha van vérnyomásmérõd, mérd meg! Ha 140 fölé megy, menj orvoshoz, az a toxémia jele is lehet! (Sógornõmnek ezért kellet 36 hetesen befeküdnie.)
*hogy elõbb jön bocs elõbb elírtam
A kérdező hozzászólása: Nem nincs magas vérnyomásom. a pulzusom viszont elég magas 108 szokott lenni... reggel óta fáj a derekam a csipõm , de semmi extra nem történt. lehet h még én is túlhordom :) Köszi a válaszokat
Én is a terhességem elejétõl úgy éreztem, hogy elõbb fogok szülni, jún-ra voltam kiírva és mindig úgy éreztem, hogy május lesz belõle. Hát be is jött, pont a 35. héten. És még aznap este jutott eszembe, hogy már lassan vége májusnak és még nem szültem meg...

33 hetes terhes vagyok és félek, hogy a mensiszerű görcsök és keményedések miatt hamarabb fogok megszülni. Ha jóslófájásaim vannak, akkor pár hét és megszülők?

Legjobb válasz: Szi, ez nem biztos! Van kinek már a 30.héttõl vannak jóslófájásai. Enyhébb mensi szerû görcs belefér, de azért beszélj róla a dokiddal! Egyébként meg pihenj többet és szedj magnéziumot - nekem ezt tanácsolta a doki. (nekem is hasonló tüneteim vannak 32hetesen)

Szi, ez nem biztos! Van kinek már a 30.héttõl vannak jóslófájásai. Enyhébb mensi szerû görcs belefér, de azért beszélj róla a dokiddal! Egyébként meg pihenj többet és szedj magnéziumot - nekem ezt tanácsolta a doki. (nekem is hasonló tüneteim vannak 32hetesen)
Nekem a 32 héttõl volt és 41 hétre szültem.
Szia.Nekem a 30.dik héttõl vannak jóslófájásaim ...Ez még nem jelenti azt, hogy hamarabb fogsz szülni . Minden jót 37hetes kismama
Szia! Nekem kedden voltak jósló fájásaim és szombaton szültem. Pont aznap léptem a 37. hétbe.
Nekem is 30 hettol vannak, hol gyengebben hol erosebben.A vedonom szerint szamitsak arra hogy 2-3 hettel elobb szulhetek.34 hetes kismama
Ez nem biztos. Többnyire a 32. hét környékén kezdõdnek a jóslófájások, ettõl függetlenül akár még túlhordás is lehet belõle. Ennek a lényege az, hogy a méh gyakorol a szülésre.
Nem fog ártani, nyugi, csak figyelj arra, hogy mellette rendszeresen, normálisan egyél.
A gyomorsavat semlegesíti, és ezért szén-dioxid szabadul fel, ami puffaszt. Szétmarni nem fogja, bár éhgyomorra nem javaslom. Ja, és teljesen alkalmatlan méregtelenítésre, jelentsen ez bármit is.
NaHCO3 + HCL --> H2O + NaCl + CO2 Magyrul a gyomorsavadat vízre, konyhasór és széndioxidra bontja. Szétmarni biztosan nem fog, gondolom vmi lúgosító vajákolásról van szó. Amíg ezt csinálod fogd vissza a sóbevitelt.

Hogy lehet szuvas egy pár hete kinőtt fog?

A bal felső 1-es fogáról van szó, látok rajta egy pici sárga kör alakú foltot, nem jön le, most már teljesen olyan, mintha szuvas lenne. De mitől? Nem adok neki semmi nasit, és minden este megmossuk! Most menjünk fogorvoshoz?

Legjobb válasz: én elvinném. Sajnos ritkán elõfordul, hogy gyorsan romlik a tejfog, barátnõm kisfiának 1 éves korára az elsõ fogai szó szerint lemorzsolódtak. Nem biztos hogy nálatok is ez van , de inkább lássa orvos.

én elvinném. Sajnos ritkán elõfordul, hogy gyorsan romlik a tejfog, barátnõm kisfiának 1 éves korára az elsõ fogai szó szerint lemorzsolódtak. Nem biztos hogy nálatok is ez van , de inkább lássa orvos.
Ételallergia is lehet az oka...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!