Találatok a következő kifejezésre: Pár éve jobb (38 db)

Szerintetek 5 év együttélés milyen hatással szokott lenni egy kapcsolatra? Melyik a jobb : 5 év együttélés vagy 5 év járás, amiben csak pár év után költöznek össze?

Legjobb válasz: Szia!Én 5 éve élek együtt a párommal.KB 1 hónap járás után oda is költöztem hozzá,mert állandóan ott voltam,és a lakásától kb100 méterre dolgoztam.Jól megvagyunk,sosem volt semmi probléma ebbõl adódóan.Igazából amikor együtt laktok te, viseld a gondját,fõzöl,mosol rá stb.Kicsit anyáskodó lettem,ha lehet így nevezni.Persze minden kapcsolatban megvan az,hogy haza akarok menni,de akkor már nincs ilyen,és meg kell oldani a dolgokat.

Szia!Én 5 éve élek együtt a párommal.KB 1 hónap járás után oda is költöztem hozzá, mert állandóan ott voltam, és a lakásától kb100 méterre dolgoztam.Jól megvagyunk, sosem volt semmi probléma ebbõl adódóan.Igazából amikor együtt laktok te, viseld a gondját, fõzöl, mosol rá stb.Kicsit anyáskodó lettem, ha lehet így nevezni.Persze minden kapcsolatban megvan az, hogy haza akarok menni, de akkor már nincs ilyen, és meg kell oldani a dolgokat.
*amikor együtt laktok te, viseld a gondját, fõzöl, mosol rá Hááát... te tudod, de az én párom képes gondoskodni magáról, megcsinálja a mosás kb. felét (nem a sajátját mossa, hanem kb. az esetek 50%-ában õ ér elõbb a mosógéphez), besegít a fõzésbe és a takarításba. Én feleség és társ vagyok, nem az anyja vagy a cselédje. Mindketten ugyanannyit dolgozunk, miért kéne még anyáskodnom felette? Szerencsére felnevelte az anyja.
Túl hamar azért nem jó összeköltözni, mert az udvarlás izgalama helyett azonnal a szürke hétköznapokat kapod. (Tapasztalat.)
Többet ér az együttélés, mintha csak úgy találkozgattok. Így egy háztartást alkottok, és egyrészt jobban egymásra tudtok hangolódni, másrészt kijönnek olyan negatív dolgok, amik a járás során nem. Az együttélés olyan, mintha házasok lennétek, a házasság próbája.
az együttélés azért más, mert akkor lehet tényleg kiismerni, megismerni egymást. Ugyanis ha jársz valakivel, akkor a randikon igyekszel a legjobb formád hozni, kicsíped magad stb, stb, viszont ha együtt élsz valakivel, akkor lát reggel kócosan és délután mikor fáradtan vagy idegesen esel haza, alkalmazkodni kell egymás szokásaihoz, mondjuk hogy a földön hagyja a koszos zoknit, vagy hogy te indulás elõtt tovább készülõdsz meg még sok minden. Na meg ott van az is, hogy ha épp összezördültök, akkor nincs az, hogy hazamegyek aztán másnap megbeszéljük, egy fedél alatt vagytok ha rossz napotok van akkor is.
Életkortól is függ. 15-18 évesen inkább 5 év járás, 30 felett inkább az együttélés.
Szia! A feleségem 5 év után hagyta el a jegygyûrûjét és ez meg is látszik a házasságunkon.11éve együtt.
Bocs a megjegyzèsèrt, de èn senkivel nem èlnèk vagy jàrnèk együtt öt èvig, anèlkül hogy nem dönti el magàt hogy elvegyen. Tegnap volt 19. hàzassàgi èvfordulònk, kèt hònap utàn eldöntöttük, hogy összehàzasodunk, kilenc hònapba került, mig megszerveztük, az eküvö elötti nègy hònapban együtt laktunk. De amikor összehàzasodtunk - az az èrzès egèszen màsfèle összetartozàst jelent!
Én mondjuk nem lennék képes öt évig járni valakivel úgy, hogy nem költözünk össze. Öt hónapig is csak nehezen.
Kedves 8.57-es!A párom mielõtt megismerkedtünk is ellátta magát, de reggeltõl estig dolgozik, és nem mondhatom neki este ha hazajön, hogy mossál ki mert én már elláttam a saját feladatomat.....Hétvégén természetesen segít.Eyépként a legtöbb férfiról gondoskodni kell, bár nem a szó szoros értelmében.
Egyébként, bocsi
"Bocs a megjegyzèsèrt, de èn senkivel nem èlnèk vagy jàrnèk együtt öt èvig, anèlkül hogy nem dönti el magàt hogy elvegyen. " Ezzel nem értek egyet, mert én pl. 19 évesen ismerkedtem meg a párommal, még fiatalok voltunk, 5 év járás is belefért volna - de 4 év után elvett :) Együttélni soha, max. ha már megvan az esküvõ idõpontja is.
Ez kortol is függ. Nekünk 1, 5 év telt el az udvarlós idõszakkal (én 20 éves voltam párom 18 éves volt mikor össze jöttünk) aztán meg kért költözzünk össze majd 4 év együtt élés és most nyáron vett el feleségül. Szerintem nem feltétlenül az idõ hogy mennyi az együtt járás, együtt élés az nem sok mindent jelent. Hanem az hogy állunk a másikhoz lehet valakivel 10 évig az ember együtt ha ez idõ alatt csalja füvel fával vagy hazudozik mindenben. De lehetnek 2-3 éve együtt harmóniában szeretetben, és megértésben. Szerintem ez ember függõ milyen egy kapcsolat az idõ csak egy mellékes dolog.
Mi mindkettõt csináljuk, pár napig együtt lakunk, ilyenkor fõzök mosok, takarítok...pár napig pedig külön lakunk...és az is elõfordul, hogy "csak járunk"...ez így pont jó egyelõre (mindketten albérletben lakunk más-más városban, itthon pedig szülõknél...)

Másnak is sokkal jobb volt a 90-es évek vége 2000-es évek eleje mint mostanában meg az elmult pár év?

Lehet mert gyerek voltam és azért tünik ugy hogy sokkal jobb volt akkor de teljesen ugy emlékszem hogy az emberek kedvesebbek voltak vidámabb és jobb volt minden

Legjobb válasz: sok szempontból jobb volt. pl a 18-20 éves csajok,akkor még úgy köszöntek vissza nekem,hogy sziaaa! most meg így-csókolom!

Megváltozik a világ, olyan emberek kerültek magas pozicióba akik nem értenek jó szinten tartani az egész rendszert, csak azt tanulták meg hogyan lehet csalni, lopni, hazudni, erkölcstelenül élve piszkos gazdagnak lenni. De élvezzétek ki mert ennél már csak rosszabb jöhet, jobb nem lesz mert egy kis számú, hatalommal rendelkezõ embercsoport érdekeit sértené.
sok szempontból jobb volt. pl a 18-20 éves csajok, akkor még úgy köszöntek vissza nekem, hogy sziaaa! most meg így-csókolom!
Igen, abban az idõszakban volt a legtöbb barátom és ismerõsöm.Azóta mind elhagytak, vki külföldre ment dolgozni stb.Így egyedül maradtam teljesen, a magány meg felemészt.
Én is teljesen így vagyok ezzel. Én is akkor voltam gyerek. /Bár most se vagyok még eléggé felnõve./
jobb volt a gazdasági helyzet, meg az emberi kapcsolatok mivel nem volt facebook, okostelefon, meg internet se ilyen formában, de még sok más is az oka
Igen, sokkal, de sokkal jobb volt akkoriban, mint most. A pénztelenség valahogy mindenkit, vagy majdnem mindenkit teljesen lerombort. Már nem olyan vidámak az emberek, mint régebben. Mikor végig megyek az utcán, mind lehajtott fejû embereket látok és esküszöm, árad belõlük a pesszimizmus. De hát nem is csoda... Sosem voltam anyagias, mindíg azt mondtam, hogy a pénz nem boldogít, de be kell látnom, hogy igenis a pénz bizony boldogít. Lassan már ott tartunk, pontosabban már ott is tartunk, hogy még ahhoz is pénz kell, hogy az ember munkát kapjon... Talán egyszer majd minden helyrerázódik és akkor megint vidám és boldog emberek fogunk az utcákon látni. :)
Az elsõvel értek egyet de akkoriban tényleg más volt minden. Én azt hiszem, hogy kb. 2002-2004 körül kezdett el valami megváltozni és 2006-2007 körül kezdett gyorsulni. 2010 környékén elértünk egy szintre és most nagyjából ugyanott vagyunk. Hogy van-e még ennél lejjebb nem tudom, eléggé érzelemmentessé vált a világ de talán ennél már csak jobb lehet. Én azt remélem, hogy a mostani fiatal generáció megérti a dolgokat és majd változtatnak rajt. De nem a 16-20 évesek, mert õk pontosan azok akiknek a nagy része semmivel sem törõdik, hanem a mostani 10-13 évesek. A 20-on felüliek meg szerintem már lassacskán kezdik belátni, hogy itt így nem sok minden fog változni.. legalábbis jó irányba. Nekünk is tennünk kell, de nem erõszakkal. Egyszerûen csak példát kell mutatni jó szándékkal, hogy terjedjen ;)
akkor még nem félt senki sem a frank hitel áldásos hatásától, ami viszont manapság rányomta hatását mind a gazdaság, mind a családok életére.
Nem akarom a Facebookot védeni, de miért jó az, ha a valós problémák helyett arra fogunk rá mindent? Attól, hogy ott is tudnak kommunikálni az emberek, még nem lesz mindenki búvalba**ott. Sok különbséget egyébként nem érzek. Ez inkább az "idõ mindent megszépít" dolognak köszönhetõ. Akkor is ismertem rengeteg s**gfejt, akkor voltak válófélben nagybácsimék, akkor mérgezte meg a szomszéd a kutyáinkat... ez mind a 90-es évek végén volt. Persze, lehet valami, hogy az emberek stresszesebbek a rosszabb gazdasági-anyagi helyzet miatt, de én messze nem látom jobbnak az akkori idõszakot.
Bizonyos szempontból biztos jobb volt, de hát én is gyerek voltam még akkor, úgyhogy az ilyen anyagi részleteket nem a saját bõrömön tapasztaltam meg. Mondjuk azt tudom, hogy a szüleimnek nem volt sok pénze (pedagógusok), elég sokat hallgattam, hogy ezt nem lehet, azt nem lehet, mert nincs rá pénz, de mondjuk ez is elég relatív, mert azért nélkülözés nem volt nálunk, meg volt kocsink, még ha régi is, meg eljutottunk nyaralni, még ha úgy is, hogy a szüleim munkahelyével mentünk és ingyen volt a szállás. De arról már nem vagyok meggyõzõdve, hogy minden vidámabb volt, az emberek kedvesebbek voltak, meg ilyesmi. Én inkább azt mondanám a mostani életvitel ellenében, hogy nagyon túlszabályozott. Például emlékszem, mi milyen jókat ökörködtünk/aludtunk öcsémmel a Lada hátsó ülésén, most meg jóformán iskolás korban is be vannak kötözve a gyerekek a gyerekülésbe. Tudom, elsõ a biztonság, nekem is van gyerekem, de sajnálom, hogy õ abba a kalodába van bezárva egy hosszabb út alatt, és ha elalszik, akkor nyeklik-nyaklik ide-oda, míg én gyerekként olyan kényelmesen el tudtam feküdni hátul. Biztonsági öv sem volt hátra beszerelve, nem ám hogy gyerekülés. Meg még amit sajnálok abból az idõszakból, hogy már nincs, az a nyaralós képeslap küldés. Akkor még szokás volt... Tudom, most is megtehetném, csak azt kapni is jó volt... Meg a legtöbb ismerõsömnek nem is tudom a postai címét, nem szokás megkérdezni, nem szokás elmondani. Persze nyilván ha megkérdezem a barátaimtól, akkor mondják, de érdekes, amikor gyerek voltam, ezt kérdezni sem kellett, tudtuk mindenkiét. De úgy amúgy a többi szempontból nekem teljesen megfelel az a korszak, amiben élek, nem szeretnék olyan lenni, mint azok, akik állandóan nyafognak, hogy régen minden jobb volt, és most meg csak a negatívumokat veszik észre maguk körül. Régen is voltak kevésbé jó dolgok, csak az idõ sokmindent megszépít.
Jobb? A windows'97-re gondolsz? Viccet félretéve, nekem sokkal jobb volt. Baromi jól kerestem, és több kilométeres körzetben nekem volt csak internetem. :D
2000-2005 a legszebb évek voltak számomra.

Melyik a jobb, a bonellrugós matrac vagy a szivacsos? A bonellrugós nem fog nyikorogni pár év múlva? És a mostani szivacsosok milyenek, nem süpped be néhány év használat után?

Legjobb válasz: A bonellrugós sokkal jobb. Tapasztalatból írom, légréteg van közötte és nem penészedik be. A szivacsmatrac három év múlva eldobós.

A bonellrugós sokkal jobb. Tapasztalatból írom, légréteg van közötte és nem penészedik be. A szivacsmatrac három év múlva eldobós.
Én határozottan a szivacsosra szavazok. Négy év alatt három rugósat sikerült tönkretenni a párommal, pedig nem voltak valami olcsók. Ennél egy szivacsos csak jobb lehet. Egyébként még a szüleimnél szimpla szivacsmatracon aludtam, laticel vagy mi, és tíz év alatt se lett gödrös :) Nem hinném, hogy a maiak ennél rosszabbak lennének.
Mi a jysk-ben vettünk akciósan szivacsosat, meg vagyok elégedve vele. Igazából fel sem merült, hogy rugós matracot vegyünk.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy a sima régi fajta rugós rossz, ezért kérdezem a bonellt. 2 éve sima rugósat kaptak szüleim, 2 hét használat után már nyikorgott, elõtte sima szivacsos volt, igaz kb. 5-6 évig, de már szinte a fa részén aludtak, mert úgy besüppedt a szivacs, ezért kaptak rugósat, de ez sem jó. Ezért érdekel a bonell, mert ha többen is azt mondanátok, hogy jó, akkor belevágnék.
nekem szivacs matracom van 3 éve, de már eléggé kifeküdtük. rugósra szeretnék váltani, párom is azt vett és sokkal kényelmesebb. ikeában fogom venni, mert jó áron van, van rá 15 év garancia és elég jó a csererendszerük szóval, ha bármi baj van vele elvileg szó nélkül kicserélik.
nekem 10 éve szvacsmatracom van, "ortopéd vákuummatrac", nagyon szeretem! elmúlik tõle a hátfájásom. nagyon jól lehet rajta aludni.
Cardó matrac a legjobb!!!!!Bonellrugós!!!!!!

Pár éve a jobb mellemből időnként folyadék szivárog. Vajon minek tudható be ez a jelenség?

Nem szedek fogamzásgátló tablettát és terhes sem vagyok. Egyedül vagyok ilyen problémával vagy mással is el?fordul ilyesmi? Kezdek emiatt egyre szégyenl?sebb lenni, és a szexben is visszahúzódozom miatta.

Legjobb válasz: Pár éve? És még nem jártál utána, hogy mi lehet ez? Szerintem menj el orvoshoz, egy kivizsgálás sosem árt. Normális esetben nem lenne szabad folyadéknak szivárognia.

Pár éve? És még nem jártál utána, hogy mi lehet ez? Szerintem menj el orvoshoz, egy kivizsgálás sosem árt. Normális esetben nem lenne szabad folyadéknak szivárognia.
Szerintem nem kellezz volna eddig várnod, menj el orvoshoz!!!!
szeritnem is orvos! minél elöbb!
A mellbõl való folyadék szivárgás nem normális, menj el dokihoz !
Azonnal orvos.Ez akár daganat is lehet
HÁT MINDENKÉPPEN NEM NORMÁLIS DOLOG, SÕÕT. IRÁNY A DOKI!

Tisztelt Főorvos úr! Tanácsáért írok. 1, 5 éve hatalmas cystát távolítottak el a hasamból (nehéz körülményekkel) 4 órás műtéttel. Bal petefészek eltávolítása is megtörtént. Pár évvel előbb méhen kívüli terhesség elvitte a jobb petefészket. Ezután kezdődött

Tisztelt Főorvos úr! Tanácsáért írok. 1,5 éve hatalmas cystát távolítottak el a hasamból (nehéz körülményekkel) 4 órás műtéttel. Bal petefészek eltávolítása is megtörtént. Pár évvel előbb méhen kívüli terhesség elvitte a jobb petefészket. Ezután kezdődött, hogy a hüvely bemenetnél fájdalmaim keletkeztek. Menstruáláskor már a tamponról le kellett mondanom. Nőgyógyásznak említettem, de nem kaptam rá választ. Majd 2 éve elkezdődött a hüvelyszárazság is, most már nagy fokon. Síkosító használata sem segít házasélet közben. Nőgyógyászt hiába kérdezek, hogy mit lehet tenni? Még a vizsgálatok is nagy fájdalmat okoznak. /20 éves koromtól nagyon sok vizsgálaton estem át, 27 éves koromig. Nem vizsgálták a férjem és nem derült ki a terhességek elvetélésének oka hosszú évekig. Minden lehetséges vizsgálat után jöttek csak rá, hogy az apa hibája csak a vizsgálat 7 évet késett. 10 terhességből 1 szülésem volt./ Már 50 éves vagyok. Agyi anorysmával, amik sok mindent befolyásolnak. De most felfedeztem, hogy van az a cikatridina hüvely kúp és kenőcs. Alkalmazhatom-e? És ezt állandóan vagy kúraszerűen kell? A kenőcs a hüvelybemenet hátsó részének kezelését lehetővé teheti-e? Az érrendszeri betegségem miatt alkalmazhatom-e? Nem találtam a leírásba semmit erre vonatkozólag. Hüvelyfertőzés vagy hasonlóm nincs. Éveleji vizsgálat során megállapították, hogy a méhem kezd kicsúszni. A fejemben lévő probléma miatt nehezen műtenek. Ezért maradt a tavalyi műtétkor bent, mert a cisztát nehezen lehetett eltávolítani. Az altatást nem merték tovább húzni. A hőhullámra először a Remifemin pluszt használtam, de nem sokat ért. Majd elkezdtem a Klimin forte készítményt használni. Ha kis izgalom ér így is kiver a víz. Nincs olyan készítmény ami ennél erősebb volna, hormontartalom nélkül? Vagy tudni valami tanácsot adni. Nagyon köszönöm segítségét.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A változókori hüvelyszárazság megszüntetésére mindenképpen a Cikatridina kúpot, illetve krémet ajánlom. Az Ön betegségeit figyelembe véve sem tudok ellenjavallatot mondani, így a készítményeket nyugodtan alkalmazhatja. A hüvelybemenet területének kezelésére elsősorban a Cikatridina krém tűnik alkalmasabbnak. A Cikatridina rendszeres, folyamatos használata javasolt, hetente legalább 2-3 alkalommal. Felhívom a figyelmét, hogy a tünetek javulása csak …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A változókori hüvelyszárazság megszüntetésére mindenképpen a Cikatridina kúpot, illetve krémet ajánlom. Az Ön betegségeit figyelembe véve sem tudok ellenjavallatot mondani, így a készítményeket nyugodtan alkalmazhatja. A hüvelybemenet területének kezelésére elsősorban a Cikatridina krém tűnik alkalmasabbnak. A Cikatridina rendszeres, folyamatos használata javasolt, hetente legalább 2-3 alkalommal. Felhívom a figyelmét, hogy a tünetek javulása csak … Olvass tovább »

Tisztelt Főorvos úr! Tanácsáért írok. 1, 5 éve hatalmas cystát távolítottak el a hasamból (nehéz körülményekkel) 4 órás műtéttel. Bal petefészek eltávolítása is megtörtént. Pár évvel előbb méhen kívüli terhesség elvitte a jobb petefészket. Ezután kezdődött

Tisztelt Főorvos úr! Tanácsáért írok. 1,5 éve hatalmas cystát távolítottak el a hasamból (nehéz körülményekkel) 4 órás műtéttel. Bal petefészek eltávolítása is megtörtént. Pár évvel előbb méhen kívüli terhesség elvitte a jobb petefészket. Ezután kezdődött, hogy a hüvely bemenetnél fájdalmaim keletkeztek. Menstruáláskor már a tamponról le kellett mondanom. Nőgyógyásznak említettem, de nem kaptam rá választ. Majd 2 éve elkezdődött a hüvelyszárazság is, most már nagy fokon. Síkosító használata sem segít házasélet közben. Nőgyógyászt hiába kérdezek, hogy mit lehet tenni? Még a vizsgálatok is nagy fájdalmat okoznak. /20 éves koromtól nagyon sok vizsgálaton estem át, 27 éves koromig. Nem vizsgálták a férjem és nem derült ki a terhességek elvetélésének oka hosszú évekig. Minden lehetséges vizsgálat után jöttek csak rá, hogy az apa hibája csak a vizsgálat 7 évet késett. 10 terhességből 1 szülésem volt./ Már 50 éves vagyok. Agyi anorysmával, amik sok mindent befolyásolnak. De most felfedeztem, hogy van az a cikatridina hüvely kúp és kenőcs. Alkalmazhatom-e? És ezt állandóan vagy kúraszerűen kell? A kenőcs a hüvelybemenet hátsó részének kezelését lehetővé teheti-e? Az érrendszeri betegségem miatt alkalmazhatom-e? Nem találtam a leírásba semmit erre vonatkozólag. Hüvelyfertőzés vagy hasonlóm nincs. Éveleji vizsgálat során megállapították, hogy a méhem kezd kicsúszni. A fejemben lévő probléma miatt nehezen műtenek. Ezért maradt a tavalyi műtétkor bent, mert a cisztát nehezen lehetett eltávolítani. Az altatást nem merték tovább húzni. A hőhullámra először a Remifemin pluszt használtam, de nem sokat ért. Majd elkezdtem a Klimin forte készítményt használni. Ha kis izgalom ér így is kiver a víz. Nincs olyan készítmény ami ennél erősebb volna, hormontartalom nélkül? Vagy tudni valami tanácsot adni. Nagyon köszönöm segítségét.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A változókori hüvelyszárazság megszüntetésére mindenképpen a Cikatridina kúpot, illetve krémet ajánlom. Az Ön betegségeit figyelembe véve sem tudok ellenjavallatot mondani, így a készítményeket nyugodtan alkalmazhatja. A hüvelybemenet területének kezelésére elsősorban a Cikatridina krém tűnik alkalmasabbnak. A Cikatridina rendszeres, folyamatos használata javasolt, hetente legalább 2-3 alkalommal. Felhívom a figyelmét, hogy a tünetek javulása csak …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A változókori hüvelyszárazság megszüntetésére mindenképpen a Cikatridina kúpot, illetve krémet ajánlom. Az Ön betegségeit figyelembe véve sem tudok ellenjavallatot mondani, így a készítményeket nyugodtan alkalmazhatja. A hüvelybemenet területének kezelésére elsősorban a Cikatridina krém tűnik alkalmasabbnak. A Cikatridina rendszeres, folyamatos használata javasolt, hetente legalább 2-3 alkalommal. Felhívom a figyelmét, hogy a tünetek javulása csak … Olvass tovább »
A kérdező hozzászólása: köszi a választ már megvettem a kúpot de krémet nem vettem hozzá.remélem h a kúp a viszketést is elmulasztja:)
A kérdező hozzászólása: feldugtam az elsö kúpot és annyira viszkettem tõle .az normális?ez a hatóanyaga?de ma veszek még hozzá canesten krémet is.az is jo a viszketésre?
Én Gynoxin 200 mg-os hüvelykapszulát használok, 3 nap alatt teljesen rendbe tesz, ha bármi probléma van.
Szerintem errõl a nõgyógyászt kellene megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ akkor ezt probálom ki és irok h hatott e.még egy kérdésem lenne bár lehet h hülyeség .van bepanthen plus kenõcsöm az gondolom nem jo viszketésre.igaz?nincs rá írva h jó rá de azért kiváncsi vok.
Hát, a Bepanthenrõl nem tudom, hogy jó-e erre, de a Gynoxin-nak van krém változata is (amit amúgy a hüvelybe kellene juttatni), de nekem is nõgyógyász ajánlotta elõször, kúp belülre + megvettem a krémet és azzal kenegettem kívül. Szerintem ez nem drága, hatásos, és vény nélkül kapható. Szerintem (ha biztos vagy a gombában) nem érdemes ezzel órákig várakozni az orvosnál, megveszed, használod, meggyógyulsz. :)
Hát, szerintem így hat... Nekem februárban kellett utoljára használnom, tudom, hogy elsõ éjszaka még nagyon "dolgozott" bennem a kúp, de a 3. reggelre teljesen elmúlt minden problémám... Szerintem csináld végig a kúrát, és ha az utolsó kúp utáni reggel sem lesz jobb, akkor lehet, hogy érdemes lenne tényleg elmenned orvoshoz, hátha nem is gombáról van szó. (Nekem tényleg segített mindig, remélem neked sem lesz rossz tapasztalatod vele. :) )

Nem felháborító hogy Szlovákiában is jobb az élet számottevően pedig pár éve egyforma helyzetből indultunk?

megnéztem tegnap a házon kivült... elszomorodtam...

Legjobb válasz: Nem egyforma helyzetbõl indultunk, Szlovákia a kilencvenes években elmaradottabb volt nálunk...

Nem egyforma helyzetbõl indultunk, Szlovákia a kilencvenes években elmaradottabb volt nálunk...
Hát igen, ott történt egy 50%-os kiadáscsökkentés, 2005-ben ezért fel is lázadtak ott a cigányok. Habár halálra van ítélve a párt, amelyik meglépi ezt, de utána, ha nem azzal kampányolnak, hogy visszaállítanak mindent, akkor elérhetõ a dinamikus fejlõdés. Ez zavar engem nagyon, hogy itt a 2/3-ad, akadály nélkül meg lehetne csinálni egy ilyet, de itt csak a [email protected]ás megy, meg a pozícióféltés. Emellett meg az MSZP kapásból azzal jönne, hogy "mi visszacsinálunk mindent" és nem haladnánk sehova.
A balti országokban is jobb, pedig azok a Szovjetunió tagköztársaságai voltak. A kedves polgártársak mindig másban látják a hibát, de rá kéne jönni, hogy csak magunk miatt vagyunk ilyen szar a helyzet. És nem, nem a politikusok a hibásak - minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Azért ilyen a helyzet, mert mindenki korrupt, mindenki úgy kerüli meg a jogszabályokat, ahogy tudja, az adócsalás mindennapos. Dicsõségnek számít, ha valaki megszegi a törvényt, a viszkis rabló meg hõsként van ábrázolva a sajtóban. Természetesen felsõbb szinteken is nagy a korrupció, de csak azért tûnik nagyobbnak, mert õk több pénzzel gazdálkodnak, mint a szintén korrupt kisember. Ilyen mentalitással soha nem fogunk elõrébb jutni. Persze mindenki sír, hogy itt milyen rossz, meg megy külföldre, mert alig van pénze, de közben ugyan olyan korrupt, mint bárki más. A legjobban - természetesen - az igazság fáj mindenkinek.
Igen, az 1990-es években a meciari Szlovákia még Európa szégyenfoltjának számított. Aztán a szlovákok összekapták magukat, jött a Dzurinda-kormány, kemény megszorításokra épülõ reformcsomagot dolgozott ki és hajtott végre, aminek meg is lett az eredménye; Szlovákia ma Európa egyik legdinamikusabban fejlõdõ országának számít. Õk jól használták ki a 2000-es évtizedet, miközben Magyarország a jóléti szocializmus fenntartásának hamis illúziókon alapuló mocsarába süllyedt bele a Medgyessy-, a Gyurcsány, most meg az Orbán-kormány idején. Szlovákia egyre jobban elhúz Magyarország mellett lassan szinte minden tekintetben.
De. Ez az ország halálra van ítélve.
"Nem felháborító hogy Szlovákiában is jobb az élet számottevõen" Még nem jobb számottevõen, de ha a jelenlegi tendenciák fennmaradnak, úgy lesz. Ahhoz, hogy ez ne következzen be, itt is reformok kellenének. Olyan reformok, amik ellen a GYK-re írogató kádárista kisemberek visítanának, mint a disznó.
Az oktatást nem nyesték már vissza? Hehehe. Akkor meg az a baj.
Pontosan, ahogy Reed írja. Az újraelosztás még mindig 50% körül. Ez a környezõ országokban 40-42, és hozzá kell tenni, hogy a válság elõtt még alacsonyabb volt Szlovákiában és a Balti államokban (30-35%), amikor nálunk szintén 50 volt. Ha ebbõl 40-et akarunk csinálni, akkor meg kell vágni 2500-3000 milliárddal a KIADÁSOKAT, és nem adót emelni. A választék: -nyugdíj -közigazgatás -eü -oktatás -szociális egyenlõsdi Melyiket választanátok?
03:03 "Egyébként meg hasonló átalakítások vannak most nálunk, ..." Éppen az a baj, hogy nem. Ott jelentõs kiadás- és adócsökkentés ment végbe, nálunk pedig csak adóemelések vannak, érdemi kiadáscsökkentés nélkül. Holott már eddig is mi voltunk a térség messze leginkább túladóztatott és a legnagyobb redisztribúciót felmutató országa.
Egyébként meg hasonló átalakítások vannak most nálunk, mint ott a 2000-es években, a nép persze máris nyavalyog. És az is kérdés nem késtünk-e el.
Alaposabb munkát végeztek a háború vége felé, kár szépíteni.
Nem felháborító! Elgondolkodtató - azoknak, akik eddig nem tették. Úgy látszik, õk a szövegelésen kívül is tesznek valamit. És nem hiszem, hogy annyival jobb politikusaik vannak, inkább annyira nem hagyják nekik. Kár a 2/3-dal jönni, annak ehhez semmi köze. elõször is, pontosan tudni lehetett, hogy nem a jólét megteremtéséhez kell. Másodszor, minek a 2/3? Abból kell kiindulnunk, hogy itt elképzelhetetlen egy jó cél megszavazása oldaltól függetlenül? Másutt valahogy ez nem elképzelhetetlen. Harmadszor, a korábbi években is - igaz ritkán, de néha - akartak jó dolgokat. A Fidesz tett róla, hogy ne sikerüljön. Innen a bûvös 2/3 igény. Hogy ne lehessen betartani. Mindenki magából indul ki.
Reed: igazad van, de nézd meg, hogy rinyál már most mindenki: "jaj, telefonadó, jaj, tranzakciós adó stb". Meg hogy "nem ezt ígérte a zorbán". Amit valahol meg is értek, mert nem most kellene ezeket megcsinálni, amikor mindenki nyakig ül a sz*rban, hanem már jóval korábban meg kellett volna lépni. A radikális kiadáscsökkentés ebben a helyzetben sajnos fordítva is elsülhet ( nem csak politikailag hanem gazdaságilag is), így - bár tovább fog "fájni", de nem olyan nagyon- én egyetértek a fokozatos, kisléptékû megszorításokkal.
Hát ez felháborító. Ez a jó szó. Fel vagyok háborodva. Úgy, de úgy. Háborgok mint a tenger B+.
Így van, ahogy az elõzõ írja. Nálunk csak baloldali, elqró politikát hirdetõ pártok vannak, ezzel aztán esélyünk sincs most már arra, hogy végre emelkedõ pályára kerüljünk mi is.
Sem a szlovákiai, sem az ausztriai család nem élt palotában, a magyarországinak viszont olyan háza volt, hogy csak pislogtam... Nem csoda, hogy kicsit drágább fent tartani. Akkor lett volna értelme, ha a lakások is ugyanakkorák.
Csak azt nem tudom ha ott "minden jobb" miért jár akkor olyan sok közülük ide dolgozni "magyarba"?

Az AMD vagy az Intel processzor jobb a számítógéphez? Hogy tudjak játszani pár évig a legjobb játékokkal pl. Batman Arkham City, Mass Effect 3, Assassins creed stb.

Játékok szempontjából, amik meg fognak jelenni.

Legjobb válasz: Azt mondják, hogy az Intel jobb, de drágább is.

Azt mondják, hogy az Intel jobb, de drágább is.
az AMD 10000szer jobb!!!!
Az AMD jobb!
Intel a jobb. Pl: egy hatmagos amd proci talán tudja azt amit pl. egy i5 2500k (volt amd és intel procim is és az intel sokkal jobb: nem melegszik nagyobb a teljesítménye és lényegesen kevesebbet is fogyaszt)

Mitől fáj az alhasam? Bal oldalon a csípőm alatt érzek enyhe fájdalmat. Jobb oldalon a vakbél szokott fájni, de azt már kivették jó pár éve.

Pár napja érzem, hogy fáj, lehet hogy sérv? Ha megnyomom érzek egy kis dudort a combom és a hasam találkozásánál?

Legjobb válasz: Ha lány vagy, akkor lehet petefészekgyulladás is. Amit érzel, az egy pajzsmirigy, én lányomnak is egyszer megfázáskor megnagyobbodott, pár hónapig olyan volt. Aztán magától elmúlt. Voltál megfázva, torokgyulladás vagy ilyesmi?

Ha lány vagy, akkor lehet petefészekgyulladás is. Amit érzel, az egy pajzsmirigy, én lányomnak is egyszer megfázáskor megnagyobbodott, pár hónapig olyan volt. Aztán magától elmúlt. Voltál megfázva, torokgyulladás vagy ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Fiú vagyok (ezért van a férfiak egészsége alatt :) ). Lehet, hogy igazad van, pont a héten meg voltam fázva egy kicsit és a torkom még most se a régi. Nem vagyok hipohonder, sõt épp az, hogy dokihoz csak az utolsó esetbe, csak hát egy dumó, egy kicsit elgondolkodtatja az embert... Köszi a választ!
Menj orvoshoz vele, ennyibõl semmit nem lehet megmondani. A hozzászóló pedig mielõtt leír valamit, nézzen utána: a pajzsmirigy nem lehet combhajlatba, ugyanis a nyak elülsõ részén helyezkedik el (ritkán a mellkasban vagy a nyelvgyökben is elõfordul, , melynek fejlõdéstani (utóbbi) vagy hormonális okai vannak (elõbbi).
igaz, nem pajzsmirigy, hanem nyirokmirigy van combhajlatnál (kicsit feljebb).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!