Találatok a következő kifejezésre: Pár éve gyanúm (2 db)

Pár éve HPV gyanúm volt.2 éve negativ vagyok. Most valószinű babát várok. Szülhetek természetes úton?

Legjobb válasz: Nekem terhesség elött 1 évvel voltak HPV-s szemölcseim amit lemûtöttek és a szülést ez egyáltalán nem befolyásolta.

Nekem terhesség elött 1 évvel voltak HPV-s szemölcseim amit lemûtöttek és a szülést ez egyáltalán nem befolyásolta.
A párod lehetett elõtted mással. A Chlamydia teljesen tünetmentes is lehet, fõleg férfiaknál. Lehet, hogy összeszedte az elõzõ párjától.
Mondom, hogy évekig tünetmentes lehet, fõleg férfiaknál. Ki kell vizsgálni õt is. http://www.chlamydia.hu/about.cfm
A kérdező hozzászólása: az elõzõ párjától? és egy évig mióta velem volt észre se vette? A másik lehetõség hogy más lánnyal volt. Ezekszerint máshogy nem is lehetséges, hogy elkaptam csak nemi úton lehet elkapni?!
Mielõtt még meggyanusítanáda barátodat: becslések szerint a 30 év alatti magyar lakosság 10%-a chlamydia fertõzött, de mivel mind férfiakban, mind nõkben évekig "néma" maradhat (alig, vagy csa nagyon jellegtelen tüneteket okozva) így sokszor már csak akkor veszik észre, amikor pl. valaki évekig sikertelenül próbál meg teherbe esni. Csak direkt nyálkahártyakontaktus útján (szex, beleértve az orálisat is; szülés) terjed és a párodat iski kell vizsgálják. - Egy gyógyszerész
Úgy van, ahogy írták. Nem kell tünetesnek lennie valakinek, ahhoz, h fertõzött legyen és tovább adja a fertõzést. A chlamydia STD betegség, ami sexuális úton terjed, de h ki és mióta hordozza nem lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! ÉS akkor míg vissza nem megyek a nõgyógyászomhoz az antibiotikum kura után és az eredményt kivárva... addig nem is lehetek együtt a párommal? És neki, ha jól olvastam az interneten urológiai vizsgálatra kéne mennie?
Akár. A bõrgyógyászati is jó. Én ott dolgozom és az a jó benne, h oda mindkét fél mehet és párhuzamosan lehet kezelni. De ha Te már voltál nõgyógyásznál mindegy hova megy, de minél elõbb, mert kezelni kell õt is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!