Találatok a következő kifejezésre: Pár éve a dohányzásról, (3 db)

Párommal leszoktunk a dohányzásról (több mint fél éve) és mindketten felszedtünk "pár" kilót (ő 12 kg-t, én 14 kg-t). Milyen sporttal, diétával tudnánk megszabadulni a feleslegtől télen?

Legjobb válasz: Akkor beszélgessünk! Ha leadjátok a felesleget egy diétával télen, akkor utána visszatérve az eddigi életmódra mennyi idõ alatt híztok vissza? Jobbat kérdezek! Miért mentség az hogy a dohányzás abbahagyása miatt híztok 12-14 kilókat? Ez nem pár kiló! Ti mégis megvártátok amíg ennyit híztatok, ahelyett, hogy mikor már alapból feszesebb volt egy-két ruha meg nehezebben lehetett belebújni ebbe-abba, akkor elgondolkoztatok volna, hogy esetleg valamit rosszul csináltok. A dohányzás helyetti pótcselekvésnek az evést választani utána meg siránkozni elég szánalmas és divatját múlt szokás. Normálisan étkezni és sportolni nem csak télen kell. Alapvetõen így kéne élni. Lehet engem bunkónak tartani, de folyamatában olvasom a tévhitben élõ, félmûvelt emberek kérdéseit, akikrõl egyértelmûen lejön, hogy semmilyen komoly hozzáállással nem rendelkeznek a témát illetõen. Egy olyan kérdéssel nem találkoztam még hogy: Milyen módszerrel változtathatok az étkezési szokásaimon? Hogy tudnék aránylag olcsó ám egészséges ételeken élni? Milyen sporttal kéne kezdenem x év kihagyás után, hogy újra formába lendüljek és teljes életet élhessek? Ehelyett már a kérdéseikbõl ki lehet szûrni a kiskapuk keresését, hogy a nagy aggódásban gyors megoldást keresnek ami mindent rendbe hoz, hogy aztán újult erõvel ne kelljen olyan apróságokra odafigyelni, mint pl. hogy tudom MIT, MILYEN MINÕSÉGÛT és MENNYIT eszem, hogy mellette mozgok, mert attól jobban érzem magam, a bevitt táplálék is jobban hasznosul, normális lesz a székletem, jó az anyagcserém stb stb stb sorolhatnám. De hogy választ is kapj: Bármilyen sport megteszi amiben örömötök lelitek, futás, szobabicikli, edzõterem, kettlebell, spinning, stb. Az étkezési szokásokon meg változtatni kell. 30% mozgás 70% kaja! Ez a helyes arányszám, ha fogyni, ha izmosodni akartok. Aki ezt nem veszi tudomásul, az szedjen hülye bogyókat.

Akkor beszélgessünk! Ha leadjátok a felesleget egy diétával télen, akkor utána visszatérve az eddigi életmódra mennyi idõ alatt híztok vissza? Jobbat kérdezek! Miért mentség az hogy a dohányzás abbahagyása miatt híztok 12-14 kilókat? Ez nem pár kiló! Ti mégis megvártátok amíg ennyit híztatok, ahelyett, hogy mikor már alapból feszesebb volt egy-két ruha meg nehezebben lehetett belebújni ebbe-abba, akkor elgondolkoztatok volna, hogy esetleg valamit rosszul csináltok. A dohányzás helyetti pótcselekvésnek az evést választani utána meg siránkozni elég szánalmas és divatját múlt szokás. Normálisan étkezni és sportolni nem csak télen kell. Alapvetõen így kéne élni. Lehet engem bunkónak tartani, de folyamatában olvasom a tévhitben élõ, félmûvelt emberek kérdéseit, akikrõl egyértelmûen lejön, hogy semmilyen komoly hozzáállással nem rendelkeznek a témát illetõen. Egy olyan kérdéssel nem találkoztam még hogy: Milyen módszerrel változtathatok az étkezési szokásaimon? Hogy tudnék aránylag olcsó ám egészséges ételeken élni? Milyen sporttal kéne kezdenem x év kihagyás után, hogy újra formába lendüljek és teljes életet élhessek? Ehelyett már a kérdéseikbõl ki lehet szûrni a kiskapuk keresését, hogy a nagy aggódásban gyors megoldást keresnek ami mindent rendbe hoz, hogy aztán újult erõvel ne kelljen olyan apróságokra odafigyelni, mint pl. hogy tudom MIT, MILYEN MINÕSÉGÛT és MENNYIT eszem, hogy mellette mozgok, mert attól jobban érzem magam, a bevitt táplálék is jobban hasznosul, normális lesz a székletem, jó az anyagcserém stb stb stb sorolhatnám. De hogy választ is kapj: Bármilyen sport megteszi amiben örömötök lelitek, futás, szobabicikli, edzõterem, kettlebell, spinning, stb. Az étkezési szokásokon meg változtatni kell. 30% mozgás 70% kaja! Ez a helyes arányszám, ha fogyni, ha izmosodni akartok. Aki ezt nem veszi tudomásul, az szedjen hülye bogyókat.
a 90 napos diéta nagyon hatásos, az kb ekkora túlsúlyra lett kitalálva! de ha nem akartok diétázni, úgy is lefogyhattok, h heti 3x elmentek zsírégetõ fitnessre, valamint 6 után ne egyetek! csak egy kicsi odafigyelés kell, és már látszódik is az eredmény:)

Hogyan szoktassam le a páromat a dohányzásrol? A célpont egy 28 éves lány ki 10 éve cigizik.

Legjobb válasz: Kedves utolsó! Több évi dohányzásról szoktam le egyik szálról a másikra, tehát le akartam tenni, így le is tettem. Mindennek már több, mint 3 éve! És azóta még egy slukkot sem szívtam el! Akarat és ennyi. Nincs praktika, nincs kompromisszum, ha valaki nem akar leszokni, nem fog leszokni!

Kedves utolsó! Több évi dohányzásról szoktam le egyik szálról a másikra, tehát le akartam tenni, így le is tettem. Mindennek már több, mint 3 éve! És azóta még egy slukkot sem szívtam el! Akarat és ennyi. Nincs praktika, nincs kompromisszum, ha valaki nem akar leszokni, nem fog leszokni!
Ez fejben dõl el. Ha a lány nem akarja, akkor sajnos nem tehetsz semmit. Ha igazán akarná, akkor ennyi év után is (elõbb-utóbb) le tudná tenni a cigit. Bár azért néha a szemére vetheted (de azért nem túl fenyegetõen, DE kellõ határozottsággal), hogy ennek nem lesz jó vége. Nem kell kiselõadást tartanod a károd következményekrõl, de azért pár intõ dolgot elmondhatsz neki. Lehet, hogy nem érsz el vele semmit(fõleg mert már ilyen hosszú ideje cigizik), de a te lelkiismereted nyugodt lehet, hogy legalább próbáltál tenni valamit.
Ha a csajszi nem akarja, akk ez itt megbukott! :/
Te sehogyan. Addig amíg õ nem akarja letenni, addig nem fogja. És majd mikor õ leakarja, akkor le is fogja tenni. Tõled függetlenül. Merthogy a cigi letételéhez nagyon erõs akarat kell, semmi más!
A kérdező hozzászólása: Igen, én eddzek rendszeresen. Évek óta sújzózok.Azthiszem, ahányszor fogok menni futni, viszem magammal :) Mégha csak bicajra is mászik.
Nyugodtan megzsarolhatod. A párod, te vagy neki a legfontosabb az életben és egy családot szeretne. Mindezt eldobná egy rákrúd miatt? Az õ döntése, te meg csak nyomatékosítsd! Kezdjen el helyette sportolni, valami intenzívet. Olyan sok energiát fog igényelni a szervezete, hogy elhízás is kizárt lesz. Ha te is mész vele mozogni, akkor biztos lesz a siker.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy leakar szokni, csak nemveszi nagyon komolyan. Tehat mindég keresi a kiutat. De én tisztáztam vele, amíg cigizik, addig a baba szóba se johet. De o nagyon akarna gyereket. Lehet ez segíteni fog, és felnyitsa a szemét.
NEM elég csak az erõs akarat. Ennyi év után már nagyon nehéz leszokni, még akkor is, ha gyógyszerrel akar leszokni. A leszokás idején általában nagyon ideges, elhízik az illetõ.
A kérdező hozzászólása: Tippeket is adhattok, kompromisszumokat vagy hasonlokat. Varom az otleteket.
Akkor cigizett mikor megismerted? Ha igen, akkor így is kellett neked, tehát fogadd el dolgot, ne zsarold meg stb. max. néha mondd neki, hogy nem kéne, de többet nem tehetsz.

Pár éve leszoktam a dohányzásról, de most (17 hetesen) nagyon kívánom a cigarettát. Mit tegyek? Inább gyújtsak rá, hátha az első slukktól elmegy a kedvem, vagy inkább kísérjen végig egy állandó kívánás, hiányérzet, amit a baba is megérez?

Legjobb válasz: Hat nehez helyzet.Mivel en is dohanyos voltam aterzem a helyzeted,bar en nagyon megutaltam az elejen volt amikor a parommal veszekedtunk es muszalj volt ragyujtanom, nekem amugy nem esett jol 2 slukk utan el is dobtam es azota sem gyujtok ra.Szerencsere nem is kivanom.En azt tanacsolnam hogy ha megtudod allni csak eggy kicsit szivjal hatha nem esik jol..de en nem kiserelnem meg tobbszor.A parom volt parja is ra ra gyujtott es most van egy asztmas kisfiuk aki nem tud jatszani,fotbalozni a tobbi gyerekkel.El kell azert dontsuk mi a fontosabb!

Hat nehez helyzet.Mivel en is dohanyos voltam aterzem a helyzeted, bar en nagyon megutaltam az elejen volt amikor a parommal veszekedtunk es muszalj volt ragyujtanom, nekem amugy nem esett jol 2 slukk utan el is dobtam es azota sem gyujtok ra.Szerencsere nem is kivanom.En azt tanacsolnam hogy ha megtudod allni csak eggy kicsit szivjal hatha nem esik jol..de en nem kiserelnem meg tobbszor.A parom volt parja is ra ra gyujtott es most van egy asztmas kisfiuk aki nem tud jatszani, fotbalozni a tobbi gyerekkel.El kell azert dontsuk mi a fontosabb!
slukkolj és dobd el!ha eddig kibírtad akkor ezután is kifogod.amúgy adottság kérdése az egész.én is dohányoztam az elsõ babámmal.sajna nem tudtam lerakni és napi 1-2 szálat elszívtam.hálát adok az égieknek hogy egészséges gyermeket szültem és a mai napig is egészséges.most megint babát várok és nem szeretnék egész terhesség alatt dohányozni.még nem késõ letennem csak akaraterõ amibõl nekem kevés van de megprobálom.sok sikert!!!!!
Szia! Ha pár évig nem dohányoztál, akkor most miért gyújtanál rá? Én akkor szoktam le, amikor pozitív lett a tesztem. Az elsõ hónapokban egyáltalán nem hiányzott a cigi, de kb. a 16. héttõl, szinte minden nap rágyújtanék, de NEM teszem!! Az én véleményem, nem valószínû, hogy megundorodnál tõle. Szerintem próbálj meg valami mást megkívánni, pl.: fagyi, barack, szõlõ stb. Ezeket azért írtam, mert nálam bejön! Ne gyújts rá!! Boldog babavárást!
Isten ments!!!! Ha rá gyújtasz, lehet, hogy többet nem rakod le.Ha erösnek érzed magad, akkor max.1 slukk, és el vele.
Édesanyám is volt, amikor várandós volt a testvéremmel, csak õ olyan szinten, hogy majdnem rosszul lett, ha nem gyújthatott rá!Sajnos azóta is cigizik!! A te döntésed!!
Az utolsó vagyok! És õ is kb. a 4-5. hónap körül!
Tégya hogy jónak látod, de tudd, hogy minden eggyes slukk cigaretta olyan, mintha már a meglévõ babád fölé hajolnál a kiságyba és telibe a kis arcába fújnád a füstöt.Sajnos a méhlepény nem tudja kiszûrni az alkoholt és a nikotin.t


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!