Találatok a következő kifejezésre: Pápa és között (12 db)

Mi a különbség a papok és a szerzetesek között?

Legjobb válasz: A szerzetesek együtt élnek, szigorú napirend szerint. Vannak rendek, ahol minden szerzetes pap, de a nõi rendekben például nincsenek papok, külsõs papok látják el a papi feladatokat. Vannak rendek, ahol a pap és a laikus testvér kategórián kívül a világban élõ harmadrendiek is vannak. Egyes rendekben még szigorúbb a szabályozás, aszkézist gyakorolnak. Egy világi pap jóval szabadabban élhet.

A szerzetesek együtt élnek, szigorú napirend szerint. Vannak rendek, ahol minden szerzetes pap, de a nõi rendekben például nincsenek papok, külsõs papok látják el a papi feladatokat. Vannak rendek, ahol a pap és a laikus testvér kategórián kívül a világban élõ harmadrendiek is vannak. Egyes rendekben még szigorúbb a szabályozás, aszkézist gyakorolnak. Egy világi pap jóval szabadabban élhet.
Ha a keresztéynekre gondolsu szerzeteseknek jóval kevesebb a kapcsolatuk a külvilággal, nem látnak el papi hivatást. Lehet, hogy egy szerzetes pl. tanárként dolgozzon egy egyházi iskolában, de akkor sem olyan közvetlen a "népnevelõi szerepe", mint a papoknak, aki a világi emberrel van kapcsolatban.
A szerzetesek is papok. Vannak világi papok, akik a plébániákon élnek és a hívekkel foglalkoznak. A szerzetesek valamelyik rend tagjai. A rendházakban élnek és a rend elõírásainak megfelelõ tevékenységet végeznek. Pl. a piaristák, vagy a pannonhalmi bencések tanítanak.
Azért annyit hozzátennék, hogy pap is lehet szerzetes!
Ezért persze a szerezetesek elkülönített épületekben, kolostorokban laknak a többi renden belüli szerzetessel együtt szigorú szabályok közt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat. Még annyi kérdésem lenne, hogy ez most mind a keresztény egyházról szólt. De mi van pl a buddhista papokkal és szerzetesekkel?
Pédául olvass utána, használj valami keresõt. Egyszerûbb volna.

Mi a különbség a világi pap, és a szerzetes pap között?

Nehéz e a felvételi a Jezsuitákhoz ?

Legjobb válasz: Ezt mi alapján mondod ?Csak mert nekem a nagypapám volt jezsuita novícius,és pont nem azt mondta hogy liberálisak,ez talán az 1ik legszigorúbb rend,a legnagyobb fegyelemmel.Valamit talán nagyon félreérthettél.Az más hogy az 1ik fontos szerepük az hogy némileg kritikusak legyenek,az egyházzal szemben,a hagyományaival szemben,és ezzel segítség a kommunikációt,áthidalják a szakadást.Mindez azonban építõ kritika,és semmi köze a liberalizmushoz. Bocsáss meg de nevetséges,hogy majd pont a jezsuiták.

A kérdező hozzászólása: Ezt mi alapján mondod ?Csak mert nekem a nagypapám volt jezsuita novícius, és pont nem azt mondta hogy liberálisak, ez talán az 1ik legszigorúbb rend, a legnagyobb fegyelemmel.Valamit talán nagyon félreérthettél.Az más hogy az 1ik fontos szerepük az hogy némileg kritikusak legyenek, az egyházzal szemben, a hagyományaival szemben, és ezzel segítség a kommunikációt, áthidalják a szakadást.Mindez azonban építõ kritika, és semmi köze a liberalizmushoz. Bocsáss meg de nevetséges, hogy majd pont a jezsuiták.
ami a nevében is van. a szerzetes pap valamely szerzetesrend tagja is ugyanakkor õt is valamely egyházmegye szolgálatára szentelik fel, a diszponálásáról a püspöke és a rendi elöljárója közösen döntenek pont jezsuita??
A kérdező hozzászólása: Pont jezsuita! Miért mi a problémád velük ?
attól függ manapság az egyik legliberálisabb rend, a legkevésbé ragaszkodik a hagyományos katolikus tanításhoz persze, lehet, neked pont ez kell
az alapján mondom, hogy kissé ismerem az Egyház jelen helyzetét nagyapád és a mai SJ közt volt egy II. vatikáni zsinat azóta köszönõ viszonyban sincsenek korábbi önmagukkal (õk se)

Hány kilóméter van Pápa és Rábapaty között?

Legjobb válasz: Útvonal adatok Indulás Pápa Indulási idõpont 2010/12/02 19:47 Érkezés Rábapaty Utazási idõ kb. 48' Távolság 51.7 km Google a barátod:) Talán cipõvásár lesz??:D Mit tudsz róla mennyire olcsón lehet ott cipõt/csizmát venni??10 e alatt is van pl.5-6?:) Annál drágább nekem nem jöhet számításba,de webshopot hiába nézem ott drágákat mutat!:(

Útvonal adatok Indulás Pápa Indulási idõpont 2010/12/02 19:47 Érkezés Rábapaty Utazási idõ kb. 48' Távolság 51.7 km Google a barátod:) Talán cipõvásár lesz??:D Mit tudsz róla mennyire olcsón lehet ott cipõt/csizmát venni??10 e alatt is van pl.5-6?:) Annál drágább nekem nem jöhet számításba, de webshopot hiába nézem ott drágákat mutat!:(

Mennyibe kerül egy felnőttnek egy vonatjegy Pápa és Bécs között?

Győrből indul vonat Bécsbe gondolom, mi Pápán szálnánk fel.

Legjobb válasz: http://elvira.hu

A kérdező hozzászólása: Voltam az Elvirán, de többféle árat ír, amit nem értek. kb 20 é 40 euro között. Nem értem mitõl függ az ár.... :(

Mi a hasonlóság a pap és a karácsonyfa között? :D

A golyók csak dekorációk :D:D:D:D

Legjobb válasz: XD

XD
X'''D jaj...
xD
Windows XD!!!
jajjne! :'D
jót röhögtem :D
xxxxDDD :) KUVA NAGY VOLT ÖCSÉMM!! xxDD
A kérdező hozzászólása: XD
Milyen értelmes válaszok. :DD
xDDDD
XP
xD
xD
xDDD
Aztak_rva xd
[email protected] XDDDDD :D:D:D
jaaaaaaj!!!!!!

Pápa és Kaposvár között hány km van?

Legjobb válasz: 180,4 km

180, 4 km
Már kb. 150 km-bõl meg tudod úszni! Nagyban függ, hogy merre mész!

Mért van annyi hasonlóság a katolikusság és a muszlimok között? Mind viseleti, mind hagyományok terén? Lehet összekapcsolodik valahol a két vallás? CSak jól álcázzák? A Pápa is megcsókolta a Koránt. Kinek mi a véleménye?

Legjobb válasz: A pápa nem bõvítheti a katolikusok szent iratait a Koránnal. Az iszlámban az Istennek nincs fia, és osztatlan, a katolikusoknál Jézus az Isten fia, és isteni személy. Az iszlám szerint a keresztények politeisták, és három istenük van. Ha bemész egy katolikus templomba, akkor abban láthatsz képeket és szobrokat Jézusról és a szentekrõl. Az iszlámban tilos az élõk ábrázolása, a mecseteket geometrikus minták díszítik; a képeket, szobrokat bálványnak tekintik. Lényegi különbség van a kettõ között. Ami hasonlóság van a kettõ között, azt az iszlám a zsidó és a korabeli keresztény hagyományokból vette át.

A pápa nem bõvítheti a katolikusok szent iratait a Koránnal. Az iszlámban az Istennek nincs fia, és osztatlan, a katolikusoknál Jézus az Isten fia, és isteni személy. Az iszlám szerint a keresztények politeisták, és három istenük van. Ha bemész egy katolikus templomba, akkor abban láthatsz képeket és szobrokat Jézusról és a szentekrõl. Az iszlámban tilos az élõk ábrázolása, a mecseteket geometrikus minták díszítik; a képeket, szobrokat bálványnak tekintik. Lényegi különbség van a kettõ között. Ami hasonlóság van a kettõ között, azt az iszlám a zsidó és a korabeli keresztény hagyományokból vette át.
A katolikus hit és a muszlim is a zsidó vallásból ered. A Tóra mindkettõnek szent könyv (Mózes elsõ 5 könyve a Bibliából, még mielõtt valaki elsírja magát) minkét vallás meg van gyõzõdve arról, hogy konkrétan meg kell mondaniuk az embereknek, hogy hogy éljenek, különben Pokol lesz. A katolikus vallás elõírja a térítést, a muszlim még tovább megy: a vallás maga elõírja, hogy a keresztények és a zsidók lehetnek adófizetõk az iszlám alatt, a többi ember viszont vagy megtér, vagy elpusztulhat. Persze sok iszlám hívõ ezt már nem így gondolja, csupán a fanatikusok, de attól még tényleg ezt mondja a hitük.
Én semmi hasonlóságot nem látok a két vallás között.
Nem csoda a hasonlóság. Hiszen a vallások kialakulása egy helyrõl indult ki. A bibliában Babilon területén készült Bábel tornya idején a nyelvek össze zavarása miatt az emberek szét szóródtak, és magukkal vitték a Hagyományaikat, nézeteiket, amit a késõbbiekben kiszíneztek, hozzá tettek, vagy elhagytak. a rövid bepillantás a világ néhány mitológiájába megmutatja azokat a közös vonásokat, amelyek közül sok egészen Babilonig (Mezopotámia), a legtöbb vallás bölcsõjéig visszavezethetõ. Közös szálakat találunk a teremtésrõl szóló beszámolókban éppúgy, mint azokban, amelyek arról az idõszakról beszélnek, amikor félistenek és óriások laktak a földön, s özönvíz pusztította el a gonoszokat. Felismerhetõ a hasonlóság a napimádattal kapcsolatos vagy a halhatatlan lélekre vonatkozó alapvetõ vallási elképzelésekben is.
Van hasonlóság, amit nem is álcázunk, mert nincs miért. Egy Istenben hiszünk, viszont mi katolikusok (illetve keresztények) 3 személyben, az iszlám meg ezt tagadja, sõt egyenesen többistenhitnek tartja. Az iszlám elfogadja Jézust prófétának, de nem Isten fiának. Nem tartják igaz vallásnak a kereszténységet. Mi keresztények nem tartjuk a Koránt szentebb könyvnek, mint a Bibliát. Vannak benne jó dolgok, de nem tartalmazza a teljes igazságot.
Az biztos, hogy mind full homofóbok, és legszívesebben az összes nõt a konyhához láncolnák, ahonnan csak szüléskor távozhatnának. Másrészt mind imádnak a földön kúszi, nevetséges ruhákban tetszelegni, és szentként tekintett gusztustalan tárgyakat csókolgatni. Valahogy túl sok a hasonlóság.
Válaszomat miért törölték? Na mindegy, leírom újra. A viseleti téren nincs hasonlóság. A hitbeli kérdésekben sincs szinte semmi hasonlóság, csak annyi hogy 1 isten van, és hogy õk is elfogadják az ÓSZ.-i prófétákat is elismerik, de szerintük Mohamed mindent tökéletesen és teljesen leírt, tehát õ óta nem kell a többi prófétára hallgatni. A pápa megcsókolhatta a Koránt, habár én errõl nem tudok. Viszont biztos, hogy ez csak egy gesztus.

Mi a különbség a lelkész, a plébános és a pap között?

Legjobb válasz: A papi rend a katolikus teológiában egy a szentségek közül. A szentség felvételével Isten elkülöníti maga számára az illetõt. Ezért nem szeretik a katolikusok, és bizonyos értelemben nem is helyes, ha a protestáns lelkészt papnak nevezik. Õ ugyanis pusztán emberi felhatalmazással gyakorolja hivatalát. Leváltható, könnyedén más hivatás után nézhet.

A papi rend a katolikus teológiában egy a szentségek közül. A szentség felvételével Isten elkülöníti maga számára az illetõt. Ezért nem szeretik a katolikusok, és bizonyos értelemben nem is helyes, ha a protestáns lelkészt papnak nevezik. Õ ugyanis pusztán emberi felhatalmazással gyakorolja hivatalát. Leváltható, könnyedén más hivatás után nézhet.
Ez a két felekezet eltérõ tanítása a papságról. Nem tetszés kérdése.
A lelkész protestáns, a pap katolikus. A plébános pedig az a pap, akihez egy konkrét templom és annak hívõ közössége tartozik.
A lelkész szót a protestánsok használják (evangélikus, református, baptista), a papot és a plébánost a katolikusok. A plébános áll egy templom élén (õ a fõnök:) ) mellette egy vagy több káplán, akik általában frissen szentelt papok és késõbb majd õk is plébánosok lesznek, csak káplánként szereznek gyakorlatot, de mindent ugyanúgy végezhetnek, mint a plébános.
Lényegében semmi.Mindenki pap, akit felszenteltek, illetve protestánsoknál felavattak pappá.Általában a katolikusok atyának, vagy régebben tisztelendõ úrnak hívták õket, a többi keresztény egyházakban lelkészeknek nevezték.Mindkettõ ugyanazt jelenti. Plébánosnak csak a katolikusok nevezik azt, aki egy -egy plébánia élén áll.Mellette vannak ( beosztotjai ) a lelkészek, káplánok, stb. Ezen felül minden vallásban vannak püspökök stb.vagyis egyházi elõljárók.
A protestáns lelkész miért emberi felhatalmazással gyakorolja hatalmát? Nincs ezzel másként a katolikus pap esetében sem. Isten biztos nem adta áldását a katolikus papokra, s nem választotta õket szolgáivá. Csak meg kell nézni a történelmüket, összehasonlítva a Galata 5:22, 23-mal. Tehát azonkívül, hogy az egyik egyházi képviselõ az egyik egyház tagja, a másik pedig a másikban szolgál, szerintem különbség nincs.
1 A protestáns felekezetek álláspontja szerint nincs szükség felszentelt papokra, ezért õk lelkészeiket lelkipásztornak, vagy lelkésznek nevezik. Osztálytársaim közül az egyiket katolikus pappá szentelték, másikat református lelkésszé avatták, õ magyarázta el nekem is ezt a dolgot 2. A katolikus, ortodox és anglikán egyházakban gyakorolják a papszentelést. Náluk ez a hét szentség egyike. 3 A plébános egy egyházközség vezetõje. Megbizását a megyéspüspöktöl kapja. Minden felszentelt pap lehet plébános, ha ezzel megbizzák.Általában - ha nem szerzetespapról van szó - a szentelés után káplánként szolgál egy plébánián, a plébános beosztottjaként.Szokták mondani, hogy minden plébánia egy minipüspökség, mert a plébános csak a megyéspüspöknek tartozik számadással, de neki is csak egyházfegyelmi ügyekben.
Szerintem semmi, mert mindegyik ugyanúgy lop, csal, hazudik.Egyszóval mindegyik arra szakosodott, hogy kirabolja az embereket!!!
Az utolsó hozzászólónak: Ostoba primitív ember vagy, aki nem tud semmit, csak azt gondolja hogy tud, de nem. a teljesség igénye nélkül jelentesz ki valamit amirõl fogalmad sincs.undorodom az ilyen emberektõl mint te.

Szerinted van összefüggés a pápa lemondása és a között, hogy újra lehet bankkártyával fizetni a Vatikánban?

febr. 11:

Legjobb válasz: Semmi összefüggés. Pont, hogy a tisztesség mellett állt ki ez a pápa is. Nem a pápa tehet a korrupcióról, a pénzmosásról, a sz*rházi pedo papokról. A képmutatás is az ember része, legyen az vallás mögé rejtve vagy sem. A korrupció nélkül nem mûködik - sajnos - semmi. Még az egyház sem. Ezt kell fogadni, de küzdeni kell ellene mindörökké. Ámen. :)

Semmi összefüggés. Pont, hogy a tisztesség mellett állt ki ez a pápa is. Nem a pápa tehet a korrupcióról, a pénzmosásról, a sz*rházi pedo papokról. A képmutatás is az ember része, legyen az vallás mögé rejtve vagy sem. A korrupció nélkül nem mûködik - sajnos - semmi. Még az egyház sem. Ezt kell fogadni, de küzdeni kell ellene mindörökké. Ámen. :)
de a Vatikán nem EU állam! Akkor miért szorongatta? Vagy mr a Vatikán belügyeibe is beleüti az orrát? Mit képzel a kommunista EU?
Elvitte a balhét, ennyi.Meg ez egy kicsit eltereli a figyelmet a bankkártyás sztoriról.A Vatikán amúgy meg az egyik legkeményebb pénzmosoda, a Római Birodalom 2.0, azt is lehet mondani, hogy világ a világban.

Mi a különbség a szerzetesek és a papok között? Melyik mit csinál?

Legjobb válasz: Nagyon-nagyon leegyszerûsítve: A szerzetes kolostorban él, általában lemond a világi vagyonról meg a világi dolgokról úgy általában, és nem tart közvetlen kapcsolatot a hívekkel (bár ez rendfüggõ, vannak direkt prédikáló rendek is, akik tanítanak), fõ tevékenységük az imádkozás. A papok ezzel szemben lelki vezetõk, napi szinten kapcsolatban állnak a hívekkel, miséznek, esketnek, keresztelnek, temetnek. A parókián/paplakban élnek, nem állnak tõlük annyira távol a világi dolgok...

Nagyon-nagyon leegyszerûsítve: A szerzetes kolostorban él, általában lemond a világi vagyonról meg a világi dolgokról úgy általában, és nem tart közvetlen kapcsolatot a hívekkel (bár ez rendfüggõ, vannak direkt prédikáló rendek is, akik tanítanak), fõ tevékenységük az imádkozás. A papok ezzel szemben lelki vezetõk, napi szinten kapcsolatban állnak a hívekkel, miséznek, esketnek, keresztelnek, temetnek. A parókián/paplakban élnek, nem állnak tõlük annyira távol a világi dolgok...
A papok bizonyos keretek között élnek, pl cöllibátus, zsolozsma, stb. A szerzetesek ugyancsak, de ezeken felül az adott rend reguláit is megtartják. Tehát még tovább vitt papság.
Vannak világi papok és vannak olyan papok, akik szerzetesként élnek. És persze vannak olyan szerzetesek, akik nem papként szolgálják Istent.
Mások a karizmák. A világi pap keresztel, misézik, esket, gyóntat, intézi a hivatali ügyeket stb. kicsit leegyszerûsítve "egymaga" végzi a munkáját az adott plébénián vagy más közösségben mint pl. a honvédség keretei közt a tábori lelkészek. Míg a szerzetesek szerzetesközösségben élik meg a hitüket az adott szerzetesközösség karizmájának megfelelõen ami lehet pl. szemlélõdõ/hitoktató rend mint pl. a domonkosok, szegénygondozó mint pl. a Ferences Szegénygondozó Nõvérek , tanító mint pl. az Iskolanõvérek. Tehát a lényeg a más társadalmi elhivatottság...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!