Találatok a következő kifejezésre: Ovulácios teszttel tudok (8 db)

Hogyan legyünk együtt az ovuláció előtti napon, ha a pozitív ovulációs teszt csak az ovu napján pozitív? Honnan tudom akkor, hogy mikor van az ovu előtti nap?

Legjobb válasz: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?

A kérdező hozzászólása: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?
A kérdező hozzászólása: Az ovuteszt akkor pozitív csak, ha ugyanolyan erõs, mint a kontrol csík, vagy erõsebb, mint a kontroll? Halvány pozitív ovu nincs? (mármint, amikor halványabb, mint a kontroll csík? Segítenétek kérlek? Még kezdõ vagyok a témában. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: 11-14-es kérdésemre is írj vmit, légyszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Rosszul tudod. Nem az ovu napján pozitív a teszt, hanem elõtte. Az ovu aznapra tehetõ, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz a teszt. Tehát a pozitív napokon legyetek együtt.
A teszt akkor pozitív, ha legalább olyan erõs, mint a kontrollcsík, vagy erõsebb! De nem értem, miért muszáj ennyire az ovu elõtti napon együtt lenni!
A kérdező hozzászólása: Nem muszáj. Pont ezt kérdeztem, hogy mikor legyünk együtt szted? :-)
Igen, az ovuteszt akkor pozitív, mikor legalább ugyanolyan erõs a tesztcsík, mint a kontroll. Bár olvastam olyat, hogy valakinek sosem szokott annyira erõs lenni. Mikor már elkezd halványodni, akkor az már negatív. Amúgy a pozitív napon legyetek együtt, és nem baj, ha még a negatívon is. De ennyire tényleg nem jó beprogramozni. Ha már látod, hogy közeleg az ovud, mert erõsödik a teszt, akkor legyetek együtt 1-2 naponta. És akkor nem tudjátok elkerülni.

Ovulácios teszttel hogyan tudok terhességet nézni?

Legjobb válasz: Ovulációs teszttel csak az ovulációdat (azaz a peteérésedet) tudod megnézni.

Ovulációs teszttel csak az ovulációdat (azaz a peteérésedet) tudod megnézni.
Ha terhes vagy, akkor a cklusod végén, a következõ elején az ovu teszt is pozitív az esetek többségében. De félrevezetõ lehet, mert jelezheti ugyanakkor már a következõ peteérésre készülés miatti korai LH emelkedést.

Tudom, hogy én vagyok a buta, és sokan kérdezték már, de most valaki magyarázza el végre nekem is könyörgöm, hogy a pozitív ovulációs teszt produkálásakor vagy közvetlen utána (amikor a teszt már negatív) kell-e időzteni az együttlétet?

Mert ugye, az ovulációs teszt két napig pozitív (nekem legalábbis- digitálisat használok, ergo nem tudom félreértelmezni). Nos, ez annyit jelent, hogy akkor van a luteinizáló hormonom maximuma, ugye? Tehát UTÁNA 24-36 órával következik be a tüszőrepedés, ami azt jelenti, hogy a petesejt megkezdi a vándorlását (és 12-24órás életét) a méhüreg felé. Továbbá, köztudott tény az is, hogy a hímivarsejtek odabenn átlagosan 72 óráig életképesek(a legjobb esetben, de ez inkább csak 48-60 óra), és a férjemnek legalább 48 órára van szüksége, hogy kitermelje azt a milliliterenkénti minimum 20millió kiskatonát. MIKOR LEGYÜNK EGYÜTT??? Az első pozitív ovulációs vagy a második pozitív ovulációs napomon??? Esetleg közvetlen UTÁNA, az első negatív tesztkor??? "Kórelőzményként" annyit elárulok, hogy bizony már egy éve próbálkozunk bebabásodni, zéró sikerrel. Mindketten átestünk mindenféle vizsgálaton, és vicces eredményre jutottak az orvosok: a hiba az időzítésben van! (mindkettőnknél mindent rendben találtak)Tehát: az alatt az egy év alatt naponta kétszer voltunk együtt (elnézést, de nagyon szeretjük egymást:-)), amivel elértük azt, hogy a páromat tökéletesen meddővé tettük...Lemérték háromszor: 3napos önmegtartóztatás után kiváló mennyiségú spermaszám(satöbbi), másnap ZÉRÓ spermaszám, két napjára rá megint tökéletes mennyiség...Vagyis fontos lenne, hogy most azt a 48 önmegtartóztató órát pontosan időztsük!!!!! Valaki matekozza ki nekünk, légyszi, mert esküszöm, én már rágörcsöltem!!!(most, első alkalommal hőmérsékleti görbét is vezetek, de abból állítólag csak utólag lehet látni, hogy mikor KELLETT VOLNA...nah, azzal meg nem megyek sokra...) Köszönöm Nektek, hogy segítetek nekünk összehozni a babónkat!!!!!!:-)

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ + napon és aztán 48 óra után megint. Így arra is van esély, hogy egy túlélõ hímivarsejt várja a kilökõdõ petesejtet, és arra is, hogy a gyorsúszók odaérnek.

Szerintem az elsõ + napon és aztán 48 óra után megint. Így arra is van esély, hogy egy túlélõ hímivarsejt várja a kilökõdõ petesejtet, és arra is, hogy a gyorsúszók odaérnek.
Elsõ pozitív nap, és elsõ negatív napon legyetek együtt.
Bocsánat, az elsõ válaszolóval értek egyet. :-)
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz, és hozzátennék annyit, hogy ha ennyire pontosan kell belõnötök, akkor talán érdemes volna megpróbálnotok az inszeminációt. Ott megoldják a pontos idõzítést, és a felturbózott kiskatonákat bejuttatják a méhedbe. Sok párnak nem találják meg a probléma okát, mégis sikerül nekik az inszem. Mielõbbi babásodást kívánok.
És még az is fontos, hogy amikor az elsõ pozitív tesztes napon együtt vagytok, akkor elõtte is meglegyen a 2 nap szünet. Szóval a lényeg az, hogy a peteéréses idõszakodban 2 naponta legyetek együtt, úgy mindig lesz érett spermium, és elkerülni sem tudjátok az ovut.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek röpült a kis zöld kezecske!:-) Tehát akkor 48 órás "pihenõ" után az elsõ pozitív napon, majd 48 órával utána megint.Kár, hogy nem lehet otthon mindenkinek egy Czeizel Endréje stikában:-))))Az ovum 12.-13.-a környékére várható(van még bõven idõm), és a hónap végén majd hozom a fejleményeket. Nem lenne nálam boldogabb ember a világon, ha végre pozitívat tesztelnék!!!:-)
Így már csak sikerülni fog. Aztán majd ne felejtsd el a beszámolót. :)
nos mik a fejlemények??
A kérdező hozzászólása: Sajnos sikertelen hónap volt ez is, éppen ma jött meg a nem várt:-((( Kezdem feladni, ráadásul most egy külföldi munka végett találkozni sem fogunk egy hónapig a férjemmel. De ha egyszer sikerül, esküszöm megírom!!!!!!:-)


Pozitív LH ovulációs teszt biztos peteérést jelent? Prolaktin porblámám van, régebben bromocryptint, most mastodynont szedek. A bromo hatott, a cseppről még nem tudom (vagyis ha pozitív, akkor fogamzóképes vagyok? )

Legjobb válasz: Nem jelent 100%-os peteérést. A tüszõrepedés következik be általában az LH csúcs elérése után rövid idõn belül, és általában a megrepedt tüszõben van petesejt. De egyik se tuti. Pl. ha ránézel a jóstesztes szabályokra, a mensi elõtt is szokott pozi lenni a teszt, pedig tuti nincs pé, mert 1-2 napon belül megjön. De azért majdnem biztos.

Nem jelent 100%-os peteérést. A tüszõrepedés következik be általában az LH csúcs elérése után rövid idõn belül, és általában a megrepedt tüszõben van petesejt. De egyik se tuti. Pl. ha ránézel a jóstesztes szabályokra, a mensi elõtt is szokott pozi lenni a teszt, pedig tuti nincs pé, mert 1-2 napon belül megjön. De azért majdnem biztos.

Honnan tudhatom, hogy van tüszőrepedésem? Jól tudom, h ogy az ovulációs teszt nem igazolja, hogy meg is reped a tüsző?

Ennek testi jelei is vannak (pl. elmúlik a petefészek fájdalom > ez azt jelenti, hogy meg is reped a tüsz??) vagy h?mér?zéssel?

Legjobb válasz: Úgy tudom a megemelkedett ébredési hõmérséklet jelzi a tüszõrepedést. Ez lehet fokozatos és hirtelen is!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Az urbis.de német nyelvû? Németül sajnos nem tudok, pedig jó lenne valami a ciklus.hu helyett. Az a gond, hogy teljesen eltérõ idõben kell dolgoznom minden nap és ezért csak kb.így tudtam mérni a hõmat. Köszi a segítséget!
Szia! Szerintem a 17.napon megvolt a tüszõrepi ahogy az ovuteszt is mutatta.De ha adhatok egy jó tanácsot ha teheted próbáld meg minden nap egy idõben mérni, így pontosabb értékeket kapsz. Még egy :a ciklus.hu nem mindig jó helyre húzza be a pé idejét.Én az urbia.de oldalban jobban bízom.Próbáld ki! Ja, még valami a babatervezok.otthona.net itt sok infót találsz ha érdekel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hálás lennék, ha mondanátok egy-két szót a görbémrõl. Az elsõ pár nap lemaradt az elején, mert késõn kezdtem el mérni, de talán így is ér valamit! http://www.ciklus.hu/images/diagramok/017ac2dcd4ee78a2259a45..
Abban az esetben remek indikátor ha a ciklusa halálpontosak. A dokim szerint mérni kell a hõt + ovulációs tesztet használni, és amikor két csikos az ovu teszt, azt azt követõ 7-ik napon kell menni egy hormonvizsgálatra amibõl kiderül hogy mi a helyzet. Egyébként igen, hogyha megemelkedik a hõd, és fennt is marad a mensiig, akkor minden bizonnyal volt peteérésed-repedésed is.
Egyszerûbb ha 21. ciklusnapon elmész egy progeszteron hormonvizsgálatra vérbõl. Annak értéke jelzi, hogy megrepedt-e.
Úgy tudom a megemelkedett ébredési hõmérséklet jelzi a tüszõrepedést. Ez lehet fokozatos és hirtelen is!
Én is kíváncsi vagyok a görbédre!Tedd fel a linkjét!
Küldd el a görbédet és megmondom.
A kérdező hozzászólása: Utána olvasgattam...igaz az, hogyha megemelkedik a hõmérséklet és nem esik le az ezt követõ 5 napban, akkor volt tüszõrepedésem???
na erre én is várom a választ... :) Ne haragudj, hogy nem tudok válaszolni! :)

Ovulációs teszttel vagy hőmérőzéssel tudom jobban követni, hogy van-e peteérésem?

Legjobb válasz: Nekem hõmérõzéssel ment jobban. A ovuteszt nem mutatott szinte semmit. 6+4 hkm

Nekem hõmérõzéssel ment jobban. A ovuteszt nem mutatott szinte semmit. 6+4 hkm
hõmérõzésnél sok a buktato, ha nem ugyanabban az idõben méred, ha nem rögtön ébredés után méred, ha nem alszol eleget stb. nekem az elsõ ovu tesztelõs honapban öszejött a baba, 4hos kisfiu anyukája
Én mind a kettõt használtam, és általában az ovu teszt szerinti PÉ egybeesett a görbével. Így biztos voltam a napban. Ovuteszet nagyon olcsón lehet kapni ha nem dm-ben veszed, hanem rendelsz. Én az http://www.lhcg.hu oldalról rendeltem, de biztos van még egy rakat ilyen oldal.
Én hõmérõztem és elsõ próbálkozásra sikerült hál'Istennek:)
Nekem a hõmérõzés nagyon bejött!!Én azt javaslom!
én mindkétszer ovu. tesztet használtam, és rögtön terhes lettem
Nekem a hõmérõzés vált be, olcsóbb is mint tesztelgetni. De igazából akkor jött a baba mikor észleltem a tojás nyák folyást.
Az ovuteszttel csak annyi a baj, hogy nem mutatja, hogy megrepedt-e. A hõmérés igen!
Szerintem az ovu teszttel.Korábban volt 6 inszemem, és az orvos tanácsára is azt kellett használnom.Az szerint, és persze uh-val nyomonkövetve határozza meg, hogy mikor kell beadni a tüszõrepit, és mikor lesz az inszem.Sok dokinál jártam sajnos, de a hõmérõzést még szóba sem hozták.
Én is kombináltam a kettõt, sõt a nyákot is figyeltem, ahogy valaki más is írta. Az igazán hasznos kérdés az lenne, hogy a hõmérõzés és ovu teszt alapján ki mikor bújt össze, hanyadjára járt sikerrel és milyen nemû a baba?!

Segítene valaki? Nem tudom, melyik lh teszt pozitív? ! Nem használtam még ovulációs tesztet.

Tegnap esti lh teszt:

Legjobb válasz: mind a 2. de a mai erõsebb...

mind a 2. de a mai erõsebb...
A main ha jól látom erõsebb a tesztcsík! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Még annyit szeretnék megtudakolni , ha lehetséges, hogy mai nap együtt kellene-e lenni és holnap is? vagy elég a mai? 1éve várunk a tesóra, és most úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt az ovus tesztet, hátha így sikerülne már!
Az Lh teszt akkor pozitív, amikor a tesztcsík legalább olyan erõs mint kontrollcsík, szóval az a pozitív, amelyiken erõsebb, én nem látom túl jól. Talán a mai. Az én orvosom szerint akkor kell szeretkezni, amikor... szóval a pozitív Lh teszt után 24, majd 48 órával, mert a pozitív tesztet követõ 36 órán belül reped a tüszõ. Sok sikert!
Az elõzõ is én voltam, de itt a lényeg az elsõ együttlét (mi ilyenkor ki szoktunk hagyni pár napot hogy jó legyen a sperma), utánna pedig inkább minden nap együtt vagyunk még-2-3 napi, az a biztos. Hátha 2 tüszõ érett, és az egyik késõbb repedt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sokat segítettél! :) Drukkolok neked is, hogy mihamarabb babásodj!

Érdemes kipróbálnom az ovulációs tesztet? A hőm alapján úgy érzem tudom mikor van pé. Bár még a baba nem sikerült. A teszttel könnyebb elkapni a megfelelő időt? Bevált már vkinek?

Legjobb válasz: Mi egyszer vettünk,rendesen mutatta a pé-t. Azóta már 6.5 hónapos a kisfiúnk:) Nekünk tehát nagyon is bevált:):)

Mi egyszer vettünk, rendesen mutatta a pé-t. Azóta már 6.5 hónapos a kisfiúnk:) Nekünk tehát nagyon is bevált:) :)
Nekunk sem jott ossze egy evig, pedig azt hittem tudom, hogy mikor van pe-m.Aztan itt olvastam az ovu tesztrol es vettem egyet.Kimutatta, hogy mikor van pe-m es persze nem akkor volt amikor gondoltam, hanem par napos csuszassal a teszt szerint.Azota most van egy 21 hetes pocaklakom!:) Szerintem probald ki!Sok sikert!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. ma vagyok a 8.ciklusnapomon. A vateráról gondoltam rendelni, ott kedvezõbb az ára. Késõ lesz kb. 10-11.napon elkezdeni?
Kedves kérdezõ! Egy pár év eltelt sikerült teherbe esned az ovu tesztel?
A kérdező hozzászólása: Az ovu teszttel nem, hanem inszemináció során ikreim lettek, most 2, 5 évesek. jelenleg ismét kismama vagyok, spontán sikerült! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!