Találatok a következő kifejezésre: Ovulációs fájdalom (55 db)

Miben különbözik az ovulációs fájdalom a menstruációs fájdalomtól? Honnan tudja, hogy ez most az-e?

Legjobb válasz: Szia!!Az ovulációs fájdalmat valaki megérzi és inkább nagyon sokan nem!Igazából,hogyha tudod,hogy most van ovu-d akkor beképzeled a fájdalmat!Enyhe,tompa minimális fájásocskát érezhetsz,de nem hasonlítható össze a menstruációs fájdalommal!És arról tudod észrevenni,hogy ovu-d van,hogy tojásfehérjés a nyákod!

Szia!!Az ovulációs fájdalmat valaki megérzi és inkább nagyon sokan nem!Igazából, hogyha tudod, hogy most van ovu-d akkor beképzeled a fájdalmat!Enyhe, tompa minimális fájásocskát érezhetsz, de nem hasonlítható össze a menstruációs fájdalommal!És arról tudod észrevenni, hogy ovu-d van, hogy tojásfehérjés a nyákod!
általában lehet érezni egy kis enyhe feszülést, de nem fájdalmat, azért 3 centis tüszõ, egy folyadékkal telt hólyag nõ minden hónapban bennünk, abból szakad ki a pete, ezt azért nemcsak beképzelve lehet érezni. azzal egyetértek, hogy kevésbé fájdalom, mint inkább feszítõ érzés, de lehet, hogy semmi, elvégra van aki a mensit sem érzi, és van olyan is, hogy valaki egyszer érzi máskor nem. ez inkább egy kis szubjektív kapaszkodó, de érzet alapján sem biztosan kizárni, sem bizonyítani nem lehet a peteérést.
Nem mindenkinek van ovus fájdalma. Nekem pl az elmúlt 20 évben csak egyetlen egyszer volt. A menstruációs fájdalom az alhasra koncentrálódik és tompa. Az ovus fájdalom azonban feljebb van, élesebb, és csak az egyik oldalon érzed.
Én általában megérzem, a petefészkem szokott szurkálni ovulációm körül. Legutóbb viszont elég rendesen szúrt a jobb oldali petefészkem , annyira hogy össze is görnyedtem kb egy percig tartott. Ez nálam igen ritka.

Mi is pontosan az ovulációs fájdalom? Részletesen ha lehet.

Legjobb válasz: Ovulációs fájdalom, a petefészeknél érzett szúró érzés, nyilalás. Amikor ez megtörténik, akkor közel van az ember az ovulációhoz. Valaki konrétan azon a napon érzi hogy szúr neki, amikor megtörténik az ovuláció. Valaki már azt megelõzõen is érzi. Illetve érezhet az ember peteérés után. Olyankor már a sárgatest irritálja a petevezetéket. A tapasztalatok alapján ilyenkor nem szúró, hanem inkább nyomást éreznek a petefészek tájékán. És van akinél ez a fájdalom babát jelez, több nappal a peteérés után.

Ovulációs fájdalom, a petefészeknél érzett szúró érzés, nyilalás. Amikor ez megtörténik, akkor közel van az ember az ovulációhoz. Valaki konrétan azon a napon érzi hogy szúr neki, amikor megtörténik az ovuláció. Valaki már azt megelõzõen is érzi. Illetve érezhet az ember peteérés után. Olyankor már a sárgatest irritálja a petevezetéket. A tapasztalatok alapján ilyenkor nem szúró, hanem inkább nyomást éreznek a petefészek tájékán. És van akinél ez a fájdalom babát jelez, több nappal a peteérés után.
Nekem olyan volt az ovulációt megelõzõ este, mintha egy nagy teniszlabdát préseltek volna bele a petefészkembe. Tüsszentésnél, köhgésnél végig azt hittem megreped. Elõtte és utána se fájt semmim.
Szia! Nekem mensikor sosincs fájdalmam. annál inkább az ovulációkor. Elõször szúró fájdalom, én kicsit puffadok is ilyenkor, majd feszítõ érzést érzek az alhasamban. Ilyenkor a tüsszentés, a lépés, de még sokszor egy székre leülés is fájdalmas. Nekem pl.most volt ilyen péntekrõl-szombatra virradó éjszaka, reggel kellett mennem uh-ra, ahol a szerdán még meglévõ tüszõmbõl egyértelmûen szombatra ovuláció lett, mert az uh.on már csak a helyét látta a doki. remélem tudtam segíteni.
Én is érzem a szúró, nyilaló, feszítõ érzést kb. 1 hétig, most ovu teszttel is követtem és érdekes, hogy amikor azt gondoltam, hogy már megvolt az ovuláció, mert már nem az a szúró érzésem volt, hanem egy megkönnyebbülés és valami fura petefészek fájdalom, de aznap este az ovu teszt még mindig + volt és csak másnap lett -. Ez így nézett ki: Elsõ + ovus nap, hõ: 36, 3, szúrós fájdalom Második + ovus nap, hõ: 36, 5 fura petefészek fájdalom Elsõ - ovus nap, hõ: 36, 8 már nem érzek semmit Szóval nem tudom, konkrétan melyik nap volt az ovulációm.

Ovulacios fajdalom lehetett ez?

Mult honap 28-an volt ovulaciom a ciklus.hu szerint es valoban aznap volt is tojasfeherjes folyasom, aznap nem tudtunk egyutt lenni a parommal, masnap ejjel voltunk egyutt es a kerdesem ezzel kapcsolatos. Az utana kovetkezo reggel nagyon fajt a mehem, olyan erzesem volt, mintha egy tegla lett volna benne, nagyon furcsa volt. Mitol lehetett ez? Lehet, hogy a tenyleges ovulacio ekkor volt? (Amikor a parommal egyutt voltunk, akkor nem ereztem fajdalmt, tehat nem attol fajhatott)

Legjobb válasz: Szia.Lehetett ovulációs fájdalom,bár nekem nem a méhem hanem a petefészkem szokott fájni,de ha babát szeretnétek,akkor jó eséllyel indultok neki mert mi is csak az elsõ jelek után 1 nappal tudtunk együtt lenni,és most 6-7 hetes terhes vagyok. :) Ha babát szeretnétek akkor megy a drukk!!!!

Szia.Lehetett ovulációs fájdalom, bár nekem nem a méhem hanem a petefészkem szokott fájni, de ha babát szeretnétek, akkor jó eséllyel indultok neki mert mi is csak az elsõ jelek után 1 nappal tudtunk együtt lenni, és most 6-7 hetes terhes vagyok. :) Ha babát szeretnétek akkor megy a drukk!!!!
A kérdező hozzászólása: De jo :) ! Gratulalok Nektek! Ma kellett volna megjonnie, de meg semmi jele, remelem nem is fog :) Koszonom a valaszod!
Na mi a helyzet? tudsz már valamit?
A kérdező hozzászólása: Meg semmi... de nem merek meg tesztelni, varok kicsit
Mi tortent? sikerult?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem, kozben megjott, de az az erdekes, hogy az emelyges, furcsa kozerzet megmaradt.

Az ovulációs fájdalom több napig is tarthat? Ha igen mindegyik nap esélyes a teherbeeséshez?

Legjobb válasz: A ciklus során mindegyik nap resélyes a teherbeeséshez, még a havi vérzés napjai is. :-) Azt ovulációs fájdalom töb napig eltarthat, igen. Attól van, hogy egy kb cseresznye nagyságú tüszõ nõ (napi kb 2 mm-t), és próbál megrepedni. Amikor megreped, ez a tüszõrepedés (ovuláció) napja, és ezen a napon szabadul ki belõle az érett pete, hogy megtermékenyüljön. Ez a nap egyben a legtermékenyebb napod is. Elõtte is érdemes szeretkezni, hiszen a hímivarsejtek sok napig elélnek a petevezetékben. A pete azonban csak egy napig életképes, ha lekésitek, akkor annyi arra a hónapra.

A ciklus során mindegyik nap resélyes a teherbeeséshez, még a havi vérzés napjai is. :-) Azt ovulációs fájdalom töb napig eltarthat, igen. Attól van, hogy egy kb cseresznye nagyságú tüszõ nõ (napi kb 2 mm-t), és próbál megrepedni. Amikor megreped, ez a tüszõrepedés (ovuláció) napja, és ezen a napon szabadul ki belõle az érett pete, hogy megtermékenyüljön. Ez a nap egyben a legtermékenyebb napod is. Elõtte is érdemes szeretkezni, hiszen a hímivarsejtek sok napig elélnek a petevezetékben. A pete azonban csak egy napig életképes, ha lekésitek, akkor annyi arra a hónapra.
Nekem kb.4napig tart a fájdalom, egészen az ovuláció napjáig utána már egyáltalán nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Most már tiszta a dolog:)

Milyen az ovulációs fájdalom?

Szúrkáló érzés a has aljában?

Legjobb válasz: Olyan "húzó" fájdalom, bár néha élesnek is mondható, de nem erõs, elviselhetetlen fájdalom. Szóval nem görcs jellegû /nem annyira erõs semmiképpen, mint mondjuk a menstruációs fájdalom/. Nekem nem szokott sokáig tartani, néha észre veszem a ciklus félidejében, hogy fájogat a hasam, néha egy pici /minimális/ vérzés is van /pár csepp/. És, ha a ciklusod pontos, akkor kb. a középidõben érzed /vagyis 28-29 napos ciklusnál már érezheted a 13. nap körül akár/.

Olyan "húzó" fájdalom, bár néha élesnek is mondható, de nem erõs, elviselhetetlen fájdalom. Szóval nem görcs jellegû /nem annyira erõs semmiképpen, mint mondjuk a menstruációs fájdalom/. Nekem nem szokott sokáig tartani, néha észre veszem a ciklus félidejében, hogy fájogat a hasam, néha egy pici /minimális/ vérzés is van /pár csepp/. És, ha a ciklusod pontos, akkor kb. a középidõben érzed /vagyis 28-29 napos ciklusnál már érezheted a 13. nap körül akár/.
Nekem még soha nem volt ilyenem...
Nekem kellemetlen kis alhasi fájdalom. Tompa fájdalom, néha kicsit élesebb. Annyira nem erõs, hogy bármiben akadályozzon, vagy panaszra méltassam, de annyira igen, hogy ne tudjam figyelmen kívül hagyni.

Tüszőrepedés ovulációs fájdalom elött vagy után van?

Legjobb válasz: Szerintem akkor illetve utána. Mivel a tüszõ akár elérheti a 2,8-3 cmt is nekem fájni szokott, nyom szinte. Mikor abbamarad akkor tudom hogy megrepedt, és már nem okoz nyomást-fájdalmat. Tehát szerintem attól függ hogy meddig érzed. Ha napokig, és aztán hirtelen nem akkor akkor a repedés megtörtént. Ha csak pár óráig érzed akkor akkor repedt meg. Mindenesetre amikor érzed a fájdalmat akkor kell együtt lenni, ha babát akartok, ill utána is mikor elmult. remélem tudtam segíteni.

Szerintem akkor illetve utána. Mivel a tüszõ akár elérheti a 2, 8-3 cmt is nekem fájni szokott, nyom szinte. Mikor abbamarad akkor tudom hogy megrepedt, és már nem okoz nyomást-fájdalmat. Tehát szerintem attól függ hogy meddig érzed. Ha napokig, és aztán hirtelen nem akkor akkor a repedés megtörtént. Ha csak pár óráig érzed akkor akkor repedt meg. Mindenesetre amikor érzed a fájdalmat akkor kell együtt lenni, ha babát akartok, ill utána is mikor elmult. remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segitettél. Már 4 napja fájok "odalent", de lassan kezd elmulni. Tegnap már beindult a babaprojekt. :)

Hogyan van a teherbeesés folyamata, peteérés-tüszőrepedés beágyazódás? Hány napig tart? És milyen az ovulációs fájdalom, milyen érzés?

Legjobb válasz: Szia! Ha egy 28 napos ciklust veszünk alapul, akkor félidõben a 14. napon megtörténik a tüszörepedés. Kiszabadul egy /ikerterhesség esetén kettõ v. több petesejt/. A petesejt 24 óráig életképes ez idõ alatt kell a spermának megtermékenyitenie. Ha megtörtént a megtermékenyités akkor a beágyazódás eltarthat 7-10 napig. Ovu fájdalomkor szúró fájdalmat szoktam érezni hol a bal, hol a jobb oldalon a petefészek tájékán.

Szia! Ha egy 28 napos ciklust veszünk alapul, akkor félidõben a 14. napon megtörténik a tüszörepedés. Kiszabadul egy /ikerterhesség esetén kettõ v. több petesejt/. A petesejt 24 óráig életképes ez idõ alatt kell a spermának megtermékenyitenie. Ha megtörtént a megtermékenyités akkor a beágyazódás eltarthat 7-10 napig. Ovu fájdalomkor szúró fájdalmat szoktam érezni hol a bal, hol a jobb oldalon a petefészek tájékán.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az ovu fájdalomról tudok beszélni. Olyasmi, mintha beletettek volna egy teniszlabdát a petefészkedbe. Feszít, nyom és ha tüsszentesz azt hiszed kiszakad a helyérõl. Nekem tegnap fáj, és hajnalban meg is történt az ovuláció.

Milyen az ovulációs fájdalom? Ha fáj a pocakom az lehet az?

Legjobb válasz: Mindenkinél már. Én ugyan nem szoktam érezni, de egyik ismerösöm anyukája konkrétan ordítani tudna az ovulációs fájdalomtól, valakinek szurkál, valakinek görcsölget, és másmilyen a fehérfolyás onnan lehet még tudni.

Mindenkinél már. Én ugyan nem szoktam érezni, de egyik ismerösöm anyukája konkrétan ordítani tudna az ovulációs fájdalomtól, valakinek szurkál, valakinek görcsölget, és másmilyen a fehérfolyás onnan lehet még tudni.
Nekem olyankor kijön 1-2 pattanás az arcomon, a petefészkem környékén éles, szúró fájdalmat érzek és nagyon sok, bõ folyásom van.

Ha mind a két petefészkemben érzek ovulációs fájdalmat, akkor valószínű, hogy több tüszőm is megreped?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Én felváltva szoktam érezni a jobb és bal pf-ben, de eddig még nem volt többes peteérésem, legalábbis bizonyítottan. Sztem inkább kisugárzik a fájdalom :)

Én felváltva szoktam érezni a jobb és bal pf-ben, de eddig még nem volt többes peteérésem, legalábbis bizonyítottan. Sztem inkább kisugárzik a fájdalom :)

Normális az, hogy ovuláció után 2-3 nappal még mindig érzek ovulációs fájdalmat?

Szurkálódik a petefészkem környékén. Amúgy is több napig fáj ovu előtt.6 hónapja nem szedek fogamzásgátlót,2hónapja próbálkozunk,kb 3hónapja elég erősek az ovulációs fájásaim,ezek több napig is eltartanak,míg mensinél csak az első napon görcsölök.

Legjobb válasz: van, akinél ovu után jön a fájdalom...Szóval normális.

van, akinél ovu után jön a fájdalom...Szóval normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!