Találatok a következő kifejezésre: Ovulációm előtti napban (23 db)

Hogyan legyünk együtt az ovuláció előtti napon, ha a pozitív ovulációs teszt csak az ovu napján pozitív? Honnan tudom akkor, hogy mikor van az ovu előtti nap?

Legjobb válasz: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?

A kérdező hozzászólása: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?
A kérdező hozzászólása: Az ovuteszt akkor pozitív csak, ha ugyanolyan erõs, mint a kontrol csík, vagy erõsebb, mint a kontroll? Halvány pozitív ovu nincs? (mármint, amikor halványabb, mint a kontroll csík? Segítenétek kérlek? Még kezdõ vagyok a témában. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: 11-14-es kérdésemre is írj vmit, légyszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Rosszul tudod. Nem az ovu napján pozitív a teszt, hanem elõtte. Az ovu aznapra tehetõ, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz a teszt. Tehát a pozitív napokon legyetek együtt.
A teszt akkor pozitív, ha legalább olyan erõs, mint a kontrollcsík, vagy erõsebb! De nem értem, miért muszáj ennyire az ovu elõtti napon együtt lenni!
A kérdező hozzászólása: Nem muszáj. Pont ezt kérdeztem, hogy mikor legyünk együtt szted? :-)
Igen, az ovuteszt akkor pozitív, mikor legalább ugyanolyan erõs a tesztcsík, mint a kontroll. Bár olvastam olyat, hogy valakinek sosem szokott annyira erõs lenni. Mikor már elkezd halványodni, akkor az már negatív. Amúgy a pozitív napon legyetek együtt, és nem baj, ha még a negatívon is. De ennyire tényleg nem jó beprogramozni. Ha már látod, hogy közeleg az ovud, mert erõsödik a teszt, akkor legyetek együtt 1-2 naponta. És akkor nem tudjátok elkerülni.

Ovuláció előtti napokon barna folyás? Ovulációkor pedig 2 nap enyhén piros, alig észrevehető a peteérést jelzi?

Fura,hogy a hőmérsékletem nem mutat jelentős emelkedéseket ebben a ciklusban,de ez jelezte,és az enyhe görcsök+szúrka is ezt jelezte.Azért kérdezem,mert a többi ciklusban legfeljebb egy nap volt köztes vér(folt),most pedig több nap.Ez számít,vagy pedig mást jelent?28 napos ciklusban esetleg lehet 2 peteérés is?Ez utóbbit csak kíváncsiságból kérdezem,mert gondoltam beágyazódásra is. ??

Legjobb válasz: hormonjaid rendben vannak?

hormonjaid rendben vannak?
A kérdező hozzászólása: A görbém alapján rendben vannak, vizsgálaton még nem voltam.Eddig mindig volt peteérésem.Volt már, hogy nem azonnal emelkedett a hõm, csak idõvel, de a ciklus.hu bejelölte, s én is mindig megérzem.Csak most több nap volt enyhe barna-vagy piros folyásom, ilyen kis mértékû.
ez a sok folyás fura, legalább is nekem. beágyazódás akkor lehet, ha a valószínû pé. után eltelt min. 8-10 nap.
A kérdező hozzászólása: nekem is fura, azért gondolok arra, hogy nem-e lehetett egy spontán peteérésem.
A kérdező hozzászólása: mármint úgy gondolom, hogy korábban, menstruáció után, mert hallottam, hogy lehet spontán is.tesztet nem merek csinálni, már annyiszor csalódtam benne.

Aki ovuláció előtti nap szexel, az hány % valószínűséggel esik teherbe?

Legjobb válasz: Ha egy egészséges nõ és egy egészséges férfi pont a megfelelõ idõpontban él szexuális életet védekezés nélkül, akkor kb. 20% esélye van a teherbeesésnek... Az ovuláció elõtti nap az eléggé megfelelõ idõpont.

Ha egy egészséges nõ és egy egészséges férfi pont a megfelelõ idõpontban él szexuális életet védekezés nélkül, akkor kb. 20% esélye van a teherbeesésnek... Az ovuláció elõtti nap az eléggé megfelelõ idõpont.
Azt nem tudom, hogy ki hány százalékkal esik teherbe, de nekünk az ovuláció elõtt két nappal jött össze a lányunk. :) Ez tuti, mert utána 3 hétre elment a férjem céges kiküldetésbe Olaszországba. Szóval az esély nagy. Most erre gyúrsz, vagy pont fordítva?
A kérdező hozzászólása: unokatesómról van szó, sajnos kiszakadt az óvszer, és nem kaptak észbe idõben, a tesztelésig pedig még jópár nap hátra van, úgyhogy most találgatunk :)
Miért nem vett 72 órás tablettát? Amúgy ezt így nem lehet számszerûsíteni! Van akinek elég egy alkalmon is, van akinek évek kellenek!
Nagy az esélye. Nálunk is pont így volt, abbahagytam a fogigátlót, de még azért késõbbre terveztük a gyermekvállalást. Megtörtént a baleset, néztem a naptárat, hogy kb. pont a félidõnél vagyok. Másnap reggel mikor felébredtem már éreztem a petefészek-szúrást. Megbeszéltük, hogy mi legyen, írassak-e fel esemény utánit, de úgy döntöttünk, hogy megadjuk az esélyt a gyerkõcnek, ha jön, akkor szeretettel várjuk. :) Õ élt is ezzel, mostmár 2 éves.
Hat en remelem hogy teherbe lehet ilyenkor esni mert mi is pont igy voltunk egyutt.de mar feszul a hasam es a mellem is fajdogal. (nem kerek hulye beszolaokat)
Nekünk 4 nappal elõtte sikerült :) (kiscsaj lesz) 26 hkm
Ha mindkét fél egészséges, kb. 20%. De miért nem vett esemény utánit?

Közvetlenül ovuláció előtti nap is már együtt voltatok, akiknél összejött a baba? Vagy ovu napján és az elkövetkező napokon?

Minden rendben van velünk és tudom mikor van mindig ovulációm, mégse jön a baba. Ovuláció napján ha csak kés? este vagyunk együtt, az már kés?? Melyik napszak vagy melyik id?pont lenne a legoptimálisabb? Kinek hogy jött ki ez a dolog, akinek sikerült? Telnek a hónapok és nem tudom miért nem sikerül! A túl sok együttlét is gond? Ovu körül minden nap együtt vagytok? Érdekelnének a tapasztalatok! Tudom nem lehet leáltalánosítani, de talán megoszthatnátok a pozitív élményeket :)

Legjobb válasz: Szia! Mi is néztük a ovum idõpontját (Ciklus.hu), és már elõtte 3 és utána 3 nappal is bekövetkezhet a terhesség. Lehet, hogy egyáltalán nem a számított napon van a peteérésed, hanem már elõtte pár nappal, vagy esetleg utána pár nappal. Ezt pontosan nem lehet kiszámítani, ezért legjobb, ha már elõtte 3 nappal megkezditek az aktív együttléteket:-))) Én az 5. hónapra lettm terhes ezzel a módszerrel. Mióta próbálkoztok?

Szia! Mi is néztük a ovum idõpontját (Ciklus.hu), és már elõtte 3 és utána 3 nappal is bekövetkezhet a terhesség. Lehet, hogy egyáltalán nem a számított napon van a peteérésed, hanem már elõtte pár nappal, vagy esetleg utána pár nappal. Ezt pontosan nem lehet kiszámítani, ezért legjobb, ha már elõtte 3 nappal megkezditek az aktív együttléteket:-))) Én az 5. hónapra lettm terhes ezzel a módszerrel. Mióta próbálkoztok?
13. napon volt ovulációm, és a 10-12-13-15. napokon, esténként voltunk együtt. Januárra várjuk a fiúnkat!:-)
Mi együtt voltunk 14-én, de az mégesélytelen volt, aztán rá 4 napra, 18-án, pozitív lett az ovuteszt, akkor voltunk együtt, ésmásnap reggel éreztem, hogy tüszõrepedésem van, nagyon fájt... Így ekkor már nem voltunk együtt, de így is sikerült a baba.
Szia!Nekünk az egész hónapból összesen 3 alkalom jutott az eggyütt létre17, 21, 22.e.Pont ez a hét volt az ovulációs hét, és ugy alakult hogy utánna betegség miatt, és meló miatt, semmi...És pont ebben a hónapban fogant meg a baba, mi is alig akartuk elhinni:-)Kb 22.e körül volt az ovuláció, de hogy melyik együttlétbõl sikerült, fogalmunk sincs:-)
Helló! Nem, egyáltalán nem sûrû, ilyenkor kell aktívnak lenni. Egy spermium 24 óráig életképes, és nem baj, ha apa minél több kicsi sejtecskéje ott uszikál anyában. Nem kell megijedni, én is a 4. hónapnál már meggijedtem, aztán az 5.-ben meg hipp-hopp beköltözött a pocaklakó. Sûrûn kell sexelni ezen az ovus héten! Szerintem Te is regisztráld magad a Ciklus.hu-n, ott teljesen jól nyomon tudod követni az ovus hetedet, még lány-fiú baba nézet is van, nagyon hasznos:-))))Sok sikert!
Egyik elõzõ eltévesztette. A PETESEJT 24 óráig életképes, a spermium azonban szerencsére tovább: minimum 2-3 napig, de orvosok találtak már 8 napos élõ hímivarsejtet is egy nõ petevezetékében, és létrejött már terhesség úgy is, hogy a közösülés egy héttel az ovuláció elõtt volt. A legesélyesebb nap az ovuláció elõtti este. Másnap az ovuláció általában hajnalban következik be: kiszabadul a friss, érett petesejt, és perceken belül találkozhat is egy arra járó hímivarsejttel. Minél fiatalabb korban termékenyül meg a pete, annál jobb. Már 6 óra elteltével elkezd öregedni, és minél öregebb, annál nagyobb az esetleges kromoszóma-aberrációk (pl a Down-kór) esélye. Ovuláció után egy nappal a fogantatás esélye már nagyon csekély. Mi ovu elõtt 2 nappal reggel és ovu napján este voltunk együtt, mert csak így tudtunk. Nem tudjuk, melyikbõl jött össze végül a baba. :-)
Szia, Megoszlanak a vélemények. Mi is szeretnénk már nagyon picurt, 2 hónapja próbájuk belõni, hogy mikor van a "jó nap", és ebben a hónapban regisztráltam a Ciklus.hu-n. Vezetem a Hõmérsékletemet, meg hogy mikor volt mensim. Nagyából tudtam hogy mikor van Pé-m, és ez most a naptár szerint is bejött. Próbált ki. Nekem azt mondták , hogy pé elõtti és utáni 3-3 nap legyen aktív, de nem baj ha nem minden nap, mert így életképesebbek a spermák. A másik ami eltér az elõzõektõl, hogy a sperma 72 óráig életképes, míg a pete 12-24 alatt öregszik. Sok sikert kívánok, remélem lassan én is csatlakozhatok a kismamákhoz.
A kérdező hozzászólása: Ez már a 4-ik hónap volt az ilyen figyelõs, éles próbálkozással. Most legutolján pl. ovu elõtt 2, 1 nappal és ovu napján is együtt voltunk. Lehet, ez túl sûrû? Gratulálok nektek tiszta szívbõl és köszönöm!
Helló! 09:49-es vagyok, és bocsi, tényleg petesejtet akartam írni! A petesejt életképes 24 óráig, és ezért nem baj, ha sok hímivarsejt kerül a környezetébe. Köszi a javítást.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Tündériek vagytok és nagyon ügyesek :) Még egyszer gratulálok minden kismaminak! Én is vezetem a ciklus.hu-n a dolgokat, csak a hõmet nem mérem, de mindenkinek köszi! Szívesen várom a többi élményt is ami a sikerhez vezet(ett)!

Ovuláció előtti nap sexeltünk terhes maradhattam?

Legjobb válasz: szerinted? miért elötte terhes voltál?

szerinted? miért elötte terhes voltál?
kiderül ha nem jön meg akkor igen
IGEN!
NEM!

Ovuláció előtti nap voltunk együtt, teherbe eshettem? Remélem igen. Nagyon szeretnék babát.

Legjobb válasz: Persze, hogy igen! A spermium élettartama 48 óra. (De hallottam már olyat is, hogy 3 nap, de mi ezt tanultuk, nõgyógyász mondta.) Szurkolok! :)

Persze, hogy igen! A spermium élettartama 48 óra. (De hallottam már olyat is, hogy 3 nap, de mi ezt tanultuk, nõgyógyász mondta.) Szurkolok! :)
Igen, ez így nagyon optimális. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: hát remélem igazad lesz.nem tudom mitõl de feszülget a hasam....

Az ovuláció előtti napokban lehet teherbe esni? A hímivarsejtek hány napig élnek?

Legjobb válasz: Szia! Nem én vagyok ilyen okos,de utánna néztem:Élettartama a környezeti tényezõktõl és a hõmérséklettõl függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra

Szia! Nem én vagyok ilyen okos, de utánna néztem:Élettartama a környezeti tényezõktõl és a hõmérséklettõl függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra
Maximum 48 óráig életképesek. Az ovuláció elött 1-2 nappal lehet a legjobban teherbeesni, de az ovuláció napján és még utánna is megtörténhet a megtermékenyítés.
A legjobb ha már ovu elõtt2-3 nappal és után is 1-2 napig még nagyon aktívak vagytok! De ne számolgass ennyire! Bármikor lehet rendkívüli pé-d! A spermák élettartalma 2-3 nap, esetleg 5 is, de azért akkor már nem olyan erõsek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi, köszi! Jó válasz, remélem igazad van, mert ovu elõtt tudtunk csak együtt lenni 2-3 nappal.Sajnos már elutazott közben a párom. De nagyon szeretném ezt a babát és elkeseredek, ha nem jön össze. Egyébként tényleg nem kéne görcsölnöm, mert annál rosszabb, de olyan nehéz ezt lazára venni, ha valaki ennyire szeretne babucit!
Ismét az utolsó válaszoló vagyok! Tudom, milyen nehéz lazítani. Mi egy évet vártunk a babára! Kb a 9-10. sikertelen hónap után sikerült lazitani, kicsit feladtam talán... Úgy gondoltam, hogy itt a nyár, azt kiélvezem, aztán irány a doki! tényleg mentem dokihoz, de már babával a pociban! Nem számolgattam, nem mértem... csak kirándultunk, buliztunk!
A kérdező hozzászólása: Köszi, gratulálok neked, remélem nálunk is így lesz, megpróbálok lazítani, mert igy tényleg ez tölti ki minen gondolatom és annál nagyobb a csalódás.

Masnal elofordult ilyen? Pontosan ovulacio elotti napon voltunk egyutt, majd a tuszorepedest iszonyatos, 2 napos derekfajas kiserte. Ez utalhat arra, hogy sikeres volt a fogantatas?

Legjobb válasz: szerintem igen....nekem mikor sikerült a baba végig szúrkált a hasamba, olyan furi volt...és már beágyzódás elõtt is éreztem ezt pedig akkor még semmi kapcsolat nem volt köztünk elméletileg :DD aztán volt most nem rég is egy terhességem ott nem éreztem semmit és kiderült hogy nem életképes a baba, jóformán csak petezsák volt... szóval én legközelebb is várni fogom ezt a szúrkálós érzést :)

szerintem igen....nekem mikor sikerült a baba végig szúrkált a hasamba, olyan furi volt...és már beágyzódás elõtt is éreztem ezt pedig akkor még semmi kapcsolat nem volt köztünk elméletileg :DD aztán volt most nem rég is egy terhességem ott nem éreztem semmit és kiderült hogy nem életképes a baba, jóformán csak petezsák volt... szóval én legközelebb is várni fogom ezt a szúrkálós érzést :)
Szia! Én pontosan emlékszem, hogy ahogy megvolt az ovulációm, piszok gyomorgörcsöm lett és másnap is olyan rosszul voltam, hogy majdnem dokihoz mentem. Elméletileg a nõ szervezete úgy reagál a terhességre, hogy megpróbálna ellenanyagot termelni a bba ellen és éppen ezért csökken az immunrendszerünk, hogy ez ne történjen be. Szerintem az én szervezetem egybõl érezte a megtermékenyülést és elkezdett ellenkezni . Tudom ez nem derékfájás, de én is nagyon rosszul éreztem magam az ovu utáni napon! És nagyon érdekes de pár nap múlva már képtelen voltam meginni a frissen facsart narancslevet. Ettõl függetlenül semmi bajom nem volt a terhesség alatt a gyomrommal...
A kérdező hozzászólása: Koszi az eddigi valaszokat es varok meg elmenyeket!!!!!
Én ma vagyok a 3. dpo-n (remélem), és iszonyú a hasam...... Nem is tudom hogy szúr, vagy görcsöl... FÁJ! Kísértetiesen hasonlít a dolog az elsõ tehrbe esésemre, csak ott a melleim voltak extra érzékenyek már az elején. Remélem tényleg baba lesz!!!!!!
kiderül nem vagyunk látnokok
Jók az esélyek.
Nagy az esélye, ennyit lehet mondani.

Hányás ovuláció előtti napon?

Tegnap egész délelőtt hánytam. Lehet azzal összefüggés, hogy ma van (elvileg)az ovulációm, vagy ez valami gyomorrontás volt? (ma már semmi de semmi bajom) Soha nem volt nekem semmi előjele, vagy tünete a peteérésemnek.

Legjobb válasz: Gyomorrontás lesz az, vagy vmi vírus.

Gyomorrontás lesz az, vagy vmi vírus.
Még nem hánytam az ovuláció környékén, viszont hányingerem az szokott lenni és tuti hogy az ovuláció miatt, mert mindig ekkor van hányingerem!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!