Találatok a következő kifejezésre: Ovulációm a nap között (6 db)

Ha 28-34 napos ciklusaim vannak, akkor mikor kellene megtörténnie az ovulációnak? Mert én a 14-20 nap között gondoltam, de csináltam ovutesztet a 9. napon és pozitív lett.

Legjobb válasz: A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.

A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elolvastam a használati utasítást, csak meglepõdtem, azt hittem ilyen korán még egyértelmû negatív eredményt kapok. Arról pedig nem ír a tájékoztató, hogy napokig mutathat pozitívat. Végül is a lényeg, hogy mostanában valószínûleg lesz ovu. Támpontnak már jó. Köszi a segítséget.

Ovulációm a 12-13. nap között van, a ciklusaim pedig 32-34 naposak. Mikor mutatja ki a teszt legkorábban, hogy terhes vagyok-e?

Legjobb válasz: Hello! Honnan tudod, hogy az ovulációd a 12-13 napon van? Ha 30-32 napos a ciklusod akkor valószinû hogy nem. Ugyanis a menstruáció a peteérés utáni 14. napon történik mindig. Neked kb a 16. nap körül lehet ovulációd. A jó teszt kb 6-10 nappal a megtermékehzités után már kimutatja a terhességet ha beágyazódott a baba.

Hello! Honnan tudod, hogy az ovulációd a 12-13 napon van? Ha 30-32 napos a ciklusod akkor valószinû hogy nem. Ugyanis a menstruáció a peteérés utáni 14. napon történik mindig. Neked kb a 16. nap körül lehet ovulációd. A jó teszt kb 6-10 nappal a megtermékehzités után már kimutatja a terhességet ha beágyazódott a baba.
Nincs kizárva, spontán peteérés bekövetkezhet pl orgazmus hatására is.
Szia! A kérdésbõl nem egészen érthetõ, hogy az ovuláció napján tudtatok-e, vagy sem... De az elõtte/utána való szeretkezés is lehet eredményes.:) (Én a párommal a peteérésem elõtt/közben/után minden nap együtt voltam, úgyhogy nem udom, mikor fogant a baba) Viszont a menstruációt meg kell várnod, hogy megjön-e! Addig semmi biztosat nem tudhatsz! üdv. 12 hetes kismama
Lehetsz terhes, mert a spermiumok kb. 3-5 napig is életben tudnak maradni, ha jól tudom.

Ovuláció elõtt-napján-után sikerülhet a baba? Mikor lehet hatásos az együttlét? Mi a különbség az ovuláció és a termékeny napok között?

Legjobb válasz: Soha nem figyeltük a napokat. Akkor voltunk együtt, amikor kedvünk volt hozzá. Szültem 3 gyereket.

Soha nem figyeltük a napokat. Akkor voltunk együtt, amikor kedvünk volt hozzá. Szültem 3 gyereket.
Ovuláció a ciklus 14-16 napja körül van, ezek a termékeny napok, amikor nagy esélyjel sikerülhet a baba. A ciklus a vérzésed elsõ napjával kezdõdik, és a következõ vérzésed elsõ napja elõtt van. Ovuláció napjáig érik a petefészekben a petesejt, az ovuláció napján kilökõdik és ha ekkor hímivar sejttel találkozik, és sikeresen megtermékenyül(5-7 nap), és sikeresen be is ágyazódik (újabb 5-7 nap) akkor 14-nappal az ovulációd után már pozitívat tesztelhetsz. A himivar sejtek kb. 1-3 napig életképesek, így ha ovulációd (kilökõdés) napja elött vagytok együtt a hímivar sejtek ott vannak és várják a petesejtet, ha az nap akkor szintén ott vannak, ha utána akkor már kisebb esélyjel találkoznak, ha pedig 3-4 nappal utána vagytok együtt szinte esélytelen a baba. (petesejt elöregszik, és hiába találkozik a hímivar sejtekkel hiába olvadnak össze nem lesz sikeres a dolog, mert az egész a megfelelõ idõzítésen múlik. Ovukor a nõk általában jobban kívánják a szexet, ezért van, hogy sok párnak össze jön pik-pak a gyerek úgy hogy akkor vannak együtt amikor kívánják egymást. Átlag 6 hónap alatt szokott egy nõ teherbe esni ha rendszeresen próbálkoznak.

Azt szeretném tölletek kérdezni, hogy volt ovuláciom de nagyon fájtak a melleim pont abban a stádiumban 10-14 nap között, és az tegnap elmult de hányingerem lett most eddig csak a mellem fajt. Ez mitöl lehet?

26-27 napos beteg vagyok.És ovulácio után hányinger jött elé igaz, hogy a párommal csináltuk de nem élvezett belém és most hányingerem van s undorodom de ovulaciokor sem fájt semmim felfáztam és az bekevert és most 29. es kb 10nap mulva beteg kell legyek de a hányinger tegnap kezdödött az lehet, hogy a felfázási kupp hormonzavart csinált?

Legjobb válasz: egyéb nem fájt csak a melleim...

A kérdező hozzászólása: egyéb nem fájt csak a melleim...
Jézusom...! Próbáld már meg légy szíves magyarul is leírni a problémád.
A kérdező hozzászólása: ha nem érted ide is le irom.hogy lejárt a pete érésem de most lett hanzingerem utánna ez mitöl van? csak le irtam hogy mikor kell beteg legyek
Mi az, hogy 26-27 napos beteg vagy?
A kérdező hozzászólása: 26-27 nap utan jon meg...de felfaztam es meg valtozott 29 re!es most nem tudom el donteni, hogy a felfazasi kupptol vagyoke roszul vagy meg pete eresem van..mitol lehet???4 napja pete eresem volt es 2 napja hanyingerem van delutanonkent..na meg a kupptol kesett amenim elozo honapban mitol van??valaki segitsegenn
Miért írtad, hogy beteg vagy?
Mit hívsz te peteérésnek?
kúp olyan nincs, hogy kupp és a felfázásra kapott kúp nem hinném, hogy hormonzavart okozna, tekintve hogy általában nincs benne hormon... olyat ritkán adnak a menstruáció meg nem betegség, és ma már nem kell félni kimondani egy névtelen oldalon meg aztán pláne nyugodtan leírhatod a kérdésed sajnos továbbra sem világos mitt nevezel peteérésnek, mi köze van a peteérésnek a hányingerhez?
A kérdező hozzászólása: 10-14 ik napom kozotto roszulet......es mellfajdalom es utana hirtelen hanyinger undor

Ovuláció után ha az ébredési hőmérsékletem 36, 9-37, 2 között van, de napközben és este leesik az alaphőmre (36, 3 körülre) akkor nincs esély beágyazódásra? Még 5-6 napom van a nemvártig. Szerintetek?

Legjobb válasz: Az ébredési hõ a mérvadó. Pé után normális, hogy magas. Vagy mensi elõtt, vagy mensikor esik le, ha nincs baba. Ha terhes vagy, akkor fennmarad, vagy 1-2 napra le is eshet. Egyébként érdekes, amit írsz, mert nappal általában magasabb szokott lenni a hõ, mint este. A lényeg, hogy még bõven van esély. HA nem jön meg, csinálj tesztet. :) Drukkolok!

Az ébredési hõ a mérvadó. Pé után normális, hogy magas. Vagy mensi elõtt, vagy mensikor esik le, ha nincs baba. Ha terhes vagy, akkor fennmarad, vagy 1-2 napra le is eshet. Egyébként érdekes, amit írsz, mert nappal általában magasabb szokott lenni a hõ, mint este. A lényeg, hogy még bõven van esély. HA nem jön meg, csinálj tesztet. :) Drukkolok!
Szia! Nálam is állandóan ez a helyzet. Reggel felkelek, és a legmagasabb hõm 36.6-7 volt. Persze nem csinálok semmit, nem mászok ki az ágyból, kinyitom a szemem és nyúlok is a hõmérõért. Rászoktam arra, hogy nappal is mérem a hõmet kiváncsiságból, bár tudom, hogy nem mérvadó. De nekem is alacsonyabb a hõm nappal, mint ébredéskor. Felkelek, eltelik 2-3 óra, és már csak 36.5. Este lefekszek pihenni, tv-t nézni, nem csinálok semmit, csak döglök, akkor pedig már csak 36.3. Gondoltam már arra is, hogy elég rossz ébredõ vagyok, elkezdek ébredezni hajnal 4-kor és véglegesen 7 óra körül kelek fel, valószínû ezért magas akkor a hõm, valamint nagyon sokszor úgy kelek fel, hogy meg vagyok izzadva. Nem tudom, így hogy lehetne értelmesen hõmérõzni.... :(
Jaj, csajok! Nappal ne méregessétek a hõtöket! :) Tudom, hogy nehéz, sajnos én is csináltam, amikor totál rá voltam kattanva a témára. De ez olyan, mintha fogyókúra idején napközben is méred a súlyod mondjuk egy pohár víz vagy tea után. Ha magasabb az reggeli hõd, mint a hó elején az jó! A lényeg, hogy fenn is maradjon még jó pár hétig, mert akkor ott baba lakik. Sok sikert kívánok! A hozzászólás elsõ felét is abszolút jóindulatból írtam!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!