Találatok a következő kifejezésre: Ovulációm a nap (281 db)

Ovuláció a nap melyik szakában történik?

Olvasott már valaki róla? Ugyanis a petesejt csak 24 óráig életképes. A válaszokat köszönöm szépen. Ha tudtok, linkelhettek oldalt is, ahol tudok err?l olvasni.

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy hajnalban történik!

Én úgy tudom, hogy hajnalban történik!
általában hajnalban, de nekem a múltkor délelõtt volt szörnyen erõs ovu fájdalmam, szóval asszem nekem akkor de. lehetett
Off de muszály megkérdeznem. szombaton este voltunk együtt és vas.hajnalban nagyon szurkált a petefészkem akkor az úgy jó mármint jókor voltunk együtt?

Hogyan legyünk együtt az ovuláció előtti napon, ha a pozitív ovulációs teszt csak az ovu napján pozitív? Honnan tudom akkor, hogy mikor van az ovu előtti nap?

Legjobb válasz: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?

A kérdező hozzászólása: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?
A kérdező hozzászólása: Az ovuteszt akkor pozitív csak, ha ugyanolyan erõs, mint a kontrol csík, vagy erõsebb, mint a kontroll? Halvány pozitív ovu nincs? (mármint, amikor halványabb, mint a kontroll csík? Segítenétek kérlek? Még kezdõ vagyok a témában. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: 11-14-es kérdésemre is írj vmit, légyszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Rosszul tudod. Nem az ovu napján pozitív a teszt, hanem elõtte. Az ovu aznapra tehetõ, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz a teszt. Tehát a pozitív napokon legyetek együtt.
A teszt akkor pozitív, ha legalább olyan erõs, mint a kontrollcsík, vagy erõsebb! De nem értem, miért muszáj ennyire az ovu elõtti napon együtt lenni!
A kérdező hozzászólása: Nem muszáj. Pont ezt kérdeztem, hogy mikor legyünk együtt szted? :-)
Igen, az ovuteszt akkor pozitív, mikor legalább ugyanolyan erõs a tesztcsík, mint a kontroll. Bár olvastam olyat, hogy valakinek sosem szokott annyira erõs lenni. Mikor már elkezd halványodni, akkor az már negatív. Amúgy a pozitív napon legyetek együtt, és nem baj, ha még a negatívon is. De ennyire tényleg nem jó beprogramozni. Ha már látod, hogy közeleg az ovud, mert erõsödik a teszt, akkor legyetek együtt 1-2 naponta. És akkor nem tudjátok elkerülni.

Ovulációm a 12-13. nap között van, a ciklusaim pedig 32-34 naposak. Mikor mutatja ki a teszt legkorábban, hogy terhes vagyok-e?

Legjobb válasz: Hello! Honnan tudod, hogy az ovulációd a 12-13 napon van? Ha 30-32 napos a ciklusod akkor valószinû hogy nem. Ugyanis a menstruáció a peteérés utáni 14. napon történik mindig. Neked kb a 16. nap körül lehet ovulációd. A jó teszt kb 6-10 nappal a megtermékehzités után már kimutatja a terhességet ha beágyazódott a baba.

Hello! Honnan tudod, hogy az ovulációd a 12-13 napon van? Ha 30-32 napos a ciklusod akkor valószinû hogy nem. Ugyanis a menstruáció a peteérés utáni 14. napon történik mindig. Neked kb a 16. nap körül lehet ovulációd. A jó teszt kb 6-10 nappal a megtermékehzités után már kimutatja a terhességet ha beágyazódott a baba.

Ovuláció előtti napokon barna folyás? Ovulációkor pedig 2 nap enyhén piros, alig észrevehető a peteérést jelzi?

Fura,hogy a hőmérsékletem nem mutat jelentős emelkedéseket ebben a ciklusban,de ez jelezte,és az enyhe görcsök+szúrka is ezt jelezte.Azért kérdezem,mert a többi ciklusban legfeljebb egy nap volt köztes vér(folt),most pedig több nap.Ez számít,vagy pedig mást jelent?28 napos ciklusban esetleg lehet 2 peteérés is?Ez utóbbit csak kíváncsiságból kérdezem,mert gondoltam beágyazódásra is. ??

Legjobb válasz: hormonjaid rendben vannak?

hormonjaid rendben vannak?
A kérdező hozzászólása: A görbém alapján rendben vannak, vizsgálaton még nem voltam.Eddig mindig volt peteérésem.Volt már, hogy nem azonnal emelkedett a hõm, csak idõvel, de a ciklus.hu bejelölte, s én is mindig megérzem.Csak most több nap volt enyhe barna-vagy piros folyásom, ilyen kis mértékû.
ez a sok folyás fura, legalább is nekem. beágyazódás akkor lehet, ha a valószínû pé. után eltelt min. 8-10 nap.
A kérdező hozzászólása: nekem is fura, azért gondolok arra, hogy nem-e lehetett egy spontán peteérésem.
A kérdező hozzászólása: mármint úgy gondolom, hogy korábban, menstruáció után, mert hallottam, hogy lehet spontán is.tesztet nem merek csinálni, már annyiszor csalódtam benne.

Lehetséges olyan hogy az ovuláció a mensztruáció kezdete elötti napokban van? És az lehetséges hogy terhes lettem? Mert már 3. Napja késik nagyon fáj a fejem is 2 napja, de semmi nincs csak fehérfolyás, azis allig, Valaki tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Igen. Egyszerre több petesejt is érési folyamatban van. Ezek közül általában egy reped meg ovulációkor, de néha 2 is , ezért lehetséges a két petéjû ikerpárok születése. Elvétve késõbb, akár a menses elõtti napokban is lehet tüszõrepedés / elég hozzá egy jó orgazmus/. Egy nõ , ha nem védekezik egész ciklusa alatt fogamzó képesnek tekintendõ, de a legnagyobb esély persze a 14 / +/-3 nap / tájékán van.

Igen. Egyszerre több petesejt is érési folyamatban van. Ezek közül általában egy reped meg ovulációkor, de néha 2 is , ezért lehetséges a két petéjû ikerpárok születése. Elvétve késõbb, akár a menses elõtti napokban is lehet tüszõrepedés / elég hozzá egy jó orgazmus/. Egy nõ , ha nem védekezik egész ciklusa alatt fogamzó képesnek tekintendõ, de a legnagyobb esély persze a 14 / +/-3 nap / tájékán van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, pharmatexes hüvelytabletta mellett van erre esély? Vegyek tesztet? Vagy még korai?
Hát igen. Vegyél tesztet és csináld meg. 1-es vagyok
A kérdező hozzászólása: Rendben.köszönöm :)
Én is pont így jártam a múlt hónapban. Kb 1 nappal elõtte szeretkeztünk, nem gondoltam, hogy védekezni kéne :) Sok-sok éve már, hogy mindig pontosan megjön, de most késett, nem is keveset, több mint egy hetet. És persze az, hogy megjön még nem jelenti azt, hogy nem vagy terhes, ismerek olyat akinek még 3 hónapig is volt menstruációja miután már teherbe esett. Szóval mindenképp érdemes tesztet venni.
bármikor lehet idõközi peteérés. Viszont ha védekeztetek kicsi rá az esély. Csinálj egy tesztet mindnesetre de ha pár napja volt az aktus azt nem tudja még kimutatni, viszont ha volt elötte is aktus akkor bármi lehet. Ha nem volt akkor csak az aktus után kb 2 héttem csinálj tesztet elöbb nem éri meg, de szerintem addigra meg fog jönni, ha nem ugysem árt orvoshoz menni. Egyébként rengeteg mindentõl késhet nem csak a terhességtõl.

Mikor van ovuláció? Azon a napon, amikor megszűnik a tojásfehérjés folyás és a reggeli hő megemelkedik?

Legjobb válasz: Ovuláció az utolsó alacsony hõmérsékletû napon van. Ezért mindig csak utólag derül ki, hogy peteérésed volt.

Ovuláció az utolsó alacsony hõmérsékletû napon van. Ezért mindig csak utólag derül ki, hogy peteérésed volt.
Szia.NÁlam ugy volt hogy egyik reggel tojásfehérjés, nyúlos folyásom volt.ennek ugy megörültem mert már elég régóta próbálkoztunk a babával.aznap este "rámásztam" a páromra.az együttlét után õ elment fürdeni, addig én abba a 10 percbe gyönyörû szépen gyertya állásba tettem magamat.olyan hajlékony lettem akkor hirtelen mint még soha.:) nagyon vigyáztam hogy szinte minden csepp bennt maradjon.és csodák csodájára akkor sikerült, most 28 hetes kismama vagyok, és várjuk a kisfiunkat.ja és a terhességi tesztnél elmeséltem neki a kis taktikámat, szegény csak pislogott.de nekem ez a csodám.:) 9

Ovuláció a ciklus 32. napja körül?

PCOS-em van, a ciklusaim 40-90 nap közöttiek. Jelenleg 18 hetes terhes vagyok ultrahang alapján, illetve ciklus szerint lassan a 21. hetet kéne taposnom. Elég sokat voltunk együtt akkoriban, 2 héten át szinte minden nap, amikor a baba összejött, így nem tudom, melyik nap fogant pontosan. Eddig úgy tudtam, hogy 19 hetes vagyok, mert a n?gyógyászom minden ultrahangja alapján így számoltam ki és ? is biztosra állította. Viszont a 12. heti ultrahangon Hajdu Krisztinánál voltam (? a legjobb genetikus), akkor 13 hetesnek kellett volna lennem, ? csak 12-nek mérte a babát. Most is nála voltam a 18. heti genetikain, azt hittem, már 19 hetes vagyok, de azt mondják, az a biztos, amit ? mond, az ? mérése számít, így elfogadom, hogy csak 18 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Igen, van! :-) Az enyém a ciklus 30. napján volt ovulációm, biztos vagyok benne mert hõmérõztem is és ovulációs fájdalmam is volt. Most 30 hetes terhes vagyok. Nekem mindig hosszú ciklusaim voltak, de ultrahanggal is igazolták korábban hogy van ott peteérés, csak késõn. Amelyik orvos azt mondja hogy a 20. nap után már nincs peteérés, az dobja ki a diplomáját, és nézzen meg engem!!! És nem én vagyok az egyetlen.

Igen, van! :-) Az enyém a ciklus 30. napján volt ovulációm, biztos vagyok benne mert hõmérõztem is és ovulációs fájdalmam is volt. Most 30 hetes terhes vagyok. Nekem mindig hosszú ciklusaim voltak, de ultrahanggal is igazolták korábban hogy van ott peteérés, csak késõn. Amelyik orvos azt mondja hogy a 20. nap után már nincs peteérés, az dobja ki a diplomáját, és nézzen meg engem!!! És nem én vagyok az egyetlen.
Szia! Azt tudni kell, hogy egy atom biztos pontos menstruáció esetén is van olyan, hogy a cikluson kívûl van peteérés. Ez bármitõl lehet. Nyugottabb életmód, de nagyon sokan állítják, hogy az orgazmus is kiválthatja az ovulációt. Neked mivel nagyon rendszertelenek voltak a ciklusaid ezért nem igazán tudhatod, hogy ténylegesen hanyadik napon voltál a ciklusodnál. Én amikor a lányommal teherbe estem akkor januárban volt meg utoljára és márciusban teszteltem újból. Én arra gondolok, hogy attól, hogy nem véreztem még rendesen ment körbe a ciklusom. Elõfordul az ilyesmi szerencsére nem vagyunk gépek. :) Szívbõl gratulálok a babátokhoz és kívánok minden jót.
A kérdező hozzászólása: Erre már én is gondoltam, hogy "körbeértem", de jó, hogy más is ezt mondja, talán van benne valami. Megkérdezem majd a nõgyógyászomat, hogy lehetséges-e vagy mi a valódi magyarázata. De ez most nagyon érdekel. :) Köszönöm a választ és a gratulációt. :)
Nagyon szívesen. :) Igaz én nem is gondoltam erre a kérdésre amikor terhes lettem. De ha te még kapsz választ akkor megírod nekem? Most már kíváncsi vagyok, hogy õ mit mondana, bár a szakmai tapasztalatom szerint csak ez lehet. :) Tudjátok a nemét a babátoknak?
Én csak annyit tudok érdemben hozzászólni a témához, hogy személyes tapasztalataim szerint hosszú ciklusnál is van/lehetséges peteérés. Tavaly szeptemberben pl. a 49. cn. körül volt ovulációm. Miért ne fordulhatna elõ? Hiszen nem gépek vagyunk, hogy óramû pontossággal "mûködjünk"...
A kérdező hozzászólása: Az orvos nem mondott semmit, hogy mitõl lehet, annyival elintézte, hogy elõfordul néha késõi peteérés. És valószínûleg nekem évente 2-3 ilyenem lehet maximum, amit nem jelez elõre semmi. Vagyis valami ilyesmit mondott, nem ragozta túl. Nem látszott rendesen az ultrahangon, de valószínûleg kislányunk lesz.

Lehetséges, hogy 12-én megjött 27 napra és 18-án már elkezdődött az ovuláció? A teszt + lett és a mikroszkóp is páfrányos+ ovus fájdalmak. Ha teherbeesek lehet ebből probléma? Mert van 1 egészséges gyermekem és volt 1 vetélésem is. Köszi sziasztok!

Legjobb válasz: Miért ne lenne lehetséges hogy ilyenkor van az ovulációd.? Az csak átlag számitás hogy félidõben.Aztán valahol azt olvastam hogy azt elõre nem de utólag pontosan megmondják mondani mikor volt. (a menzes elsõ napjától vissza 14 napra volt.) De ugye utólag már.... Plusz ha a teszt,mikroszkóp is jót mutat akkor tuti.Egyszerüen te igy "mûködsz".Ebbõl szerintem semmi problémád nem lesz.Hajrá!

Miért ne lenne lehetséges hogy ilyenkor van az ovulációd.? Az csak átlag számitás hogy félidõben.Aztán valahol azt olvastam hogy azt elõre nem de utólag pontosan megmondják mondani mikor volt. (a menzes elsõ napjától vissza 14 napra volt.) De ugye utólag már.... Plusz ha a teszt, mikroszkóp is jót mutat akkor tuti.Egyszerüen te igy "mûködsz".Ebbõl szerintem semmi problémád nem lesz.Hajrá!

2 ovuláció 1 hónapon belül? Máj.12-én jött meg, 18-án az ovu tezst + és a Pg/53 gyönyönyörű páfrányos. Máj.25-26. körül ismét ovus fájdalom (mintha megjönne) és a Pg elenyészően, de páfrányos. Ráadásul a kalk. Erre a napra írja az ovut.

A h?met eddig tudatlanul hónaljban mértem, ráadásul még éjszakánként 2-3x kelek a kislányomhoz is.

Legjobb válasz: Létezik ilyen, ezt hívják többszörös ovulációnak.

Létezik ilyen, ezt hívják többszörös ovulációnak.
A kérdező hozzászólása: Akkor elvileg mindkettõnél lehetséges a teherbeesés? Jelenthet vmit, hogy a 2.-nál nem volt olyan sûrû a páfrány?
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom a többszörös ovuláció, több petesejt egyidejû kibocsátása, ebbõl lesznek az ikrek! Javítsatok ki, ha tévedek!
Olyan is van, hogy egyszerre több petesejtet bocsát ki a petefészek, de olyan is van, hogy egy ciklus alatt többször történik meg tüszõrepedés. Igen, ilyenkor bármelyik alkalommal meg lehet termékenyülni, tudtommal. Hogy a páfrányosságbeli eltérések mit jelentenek, sajnos nem tudom.

Az ciklus.hu -n vezetett naptár szerint a 12. napon van ovulációm. Hányadik napon kell nagyon akciózni?

Legjobb válasz: Elõtte nap, aznap, utána nap a legesélyesebb. Hajrá:)

Elõtte nap, aznap, utána nap a legesélyesebb. Hajrá:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Pontosan! (elsõ válaszolónak igaza van) Mindent bele!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!