Találatok a következő kifejezésre: Ovuláció után idő (5 db)

Ovuláció után mennyi idő alatt lessz magasabb az ébredési hőmérséklet? Napok vagy órák elteltével?

Legjobb válasz: Hát a nagykönyv szerint 1-5 napon belül emelkedik meg a hõmérséklet. Szerintem a legbiztosabb módszer, ha ovulációs tesztet is használsz a hõmérõzés mellett. Ha az ovu-teszted pozitív, akkor kell akciózni és ha utána pár napon belül megemelkedik a hõd, akkor tuti megvolt az ovuláció. Nekünk legalábbi ez a módszer jött be :)Sok sikert!

Hát a nagykönyv szerint 1-5 napon belül emelkedik meg a hõmérséklet. Szerintem a legbiztosabb módszer, ha ovulációs tesztet is használsz a hõmérõzés mellett. Ha az ovu-teszted pozitív, akkor kell akciózni és ha utána pár napon belül megemelkedik a hõd, akkor tuti megvolt az ovuláció. Nekünk legalábbi ez a módszer jött be :) Sok sikert!
a kimaradt mensi napján már lehet.
Az aktus utáni 15. nap reggel elsõ vizeletbõl 10-es teszttel érdemes tesztelni. Normál ciklus esetén ez az elmaradt menzesz elsõ vagy második napja.

Az érdekelne engem, hogy valaki ovuláció után 1 nappal, volt a párjával. Az csak fiú lehet? 1 hete késik, 3 napja mellfeszülés, émelygés, nincs kívánósság. Köszönöm aki időt szán pár kommentre.

Van már 2 iker kisfiam, lassan 6 évesek...persze titkon kislány felé húzok, de nem gond ha kisfiú--fiúsítva vagyok!!! :-) Csupán olyan érdekelne , aki ovu utáni napon volt a párjával, kislány lett a babóka...

Legjobb válasz: Ovu után 1 nappal már sokszor késõ! Ha lányra szeretnétek gyúrni nagyobb az esély ha ovu elõtt 2-3 nappal vagytok együtt. A fiúk meg ovu napján sikerülnek nagyobb eséllyel, de még így is csak 30%,hogy sikerül!

Ovu után 1 nappal már sokszor késõ! Ha lányra szeretnétek gyúrni nagyobb az esély ha ovu elõtt 2-3 nappal vagytok együtt. A fiúk meg ovu napján sikerülnek nagyobb eséllyel, de még így is csak 30%, hogy sikerül!
Ovuláció idején fogant a második kislányunk :) Ezzel az elmélettel csak akkor lehetne számolni, ha nem vennénk figyelembe a sperma X és Y arányát. Ha pont fele fele lenne akkor is csak kb 50% lenne az esély. Az elsõ kislányunk pedig ovuláció után egy nappal fogant :) Rémlik valami, hogy vannak férfiak, akiknek nagyobb valószínûséggel születik lányuk/fiúk, mint a többieknek, és ezt ebbõl a számításból kihagyják.
A kérdező hozzászólása: Igen örülök :-) babucink lesz hamarosan...A 3. a családunkban , és való igaz fiú-vagy lány nagy öröm... De ettõl független , tetszenek a válaszok...köszi aki eddig írt :-)
GRATULALOK!EN 39 VAGYOK, MOST TERVEZZUK A 3-IK BABAT.TE AMUGY HANY EVES VAGY?A LANYOMMAL OVULACIO ELOTT 2 NAPPAL VOLTUNK EGYUTT A FIAMMAL MEG AZNAP.MINDKETTOVEL 3 KILOT "HIZTAM"KULDTEK IS MINDENFELE KIVIZSGALASRA, PERSZE SEMMI BAJOM NEM VOLT CSAK AZ EN SZERVEZETEM IGY REAGALT.A KET TERHESSEG TELJESEN EGYFORMA VOLT..AZ ELSONEL MEGHALT EDASANYAM, A MASODIKNAL APUKAM.REMELEM, MOST MINDEN BOLDOGAN FOG ELMULNI.SOK SIKERT!PUSZI
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedves soraid, 34 éves vagyok, az ikreimet 28 évesen szültem.(Nem híztam sokat anno én sem +4 kg maradt rajtam szülés végére).A 3. babát terveztük, igaz én nem most, hanem késõbb...de hát így alakult...ami persze öröm :-) Csak a fiúkkal gondolkodom anno milyen volt, és tippelem ovu után voltunk 1nappal mikor szerintem fogant...Vajon ki lehet a pociba :-) Most viszont erõsödik rajtam az émelygés, kívánósság...de enni persze nem bírok ...Lányos anyuciktól sokat hallom, regélnek ki mennyit hányt , szinte alig van aki nem.De itt a fórumon olvastam olyat aki tünetmentes...egyénfüggõ. Köszi , ha írtok...
hat en egyikkel sem hanytam, se a fiammal se alanyommal, kiveve a ferjemet hanytam le majdnem amikor ket fajasom kozott megjegyezte, hogy neki mostmar a sok aldogalastol elhalt a laba..na, azota elvaltunk.(nem ez miatt):)
Nekem egy kislányom van, kistesón dolgozunk. A lánykámmal sok panaszom nem volt, csak egy kis cicifeszülés az elején. Összesen talán 5x hánytam a 9 hónap alatt, csak úgy kb az 5, hónaptól iszonyatosan zsibbadtak a kezeim fõleg éjszaka.
Elsõ babánk: fiú. Az egész terhességet végig hánytam, naponta többször is. Minden szag zavart, minden bajom volt. Étvágyam nem igazán volt, inkább csak az édes élelmiszereket ettem meg. Dolgozni sem tudtam. Most újra babát várunk, szintén fiú. A hagyma és a húsok szaga zavart az elején, és csak reggelente hányok 1-3-szor. Így a 3. trimeszterben már csak 2-3 naponta vagyok reggel rosszul. Barátnõmnek kislánya van. Semmi szagérzékenység, egyszer nem hányt, és remek étvágya volt. Tehát nem hinném, hogy csak ettõl függ, hogy kinek milyen nemû babája születik. Sokkal inkább az X és Y kromoszómák határozzák meg.
A kérdező hozzászólása: Igen, igaz amit írtál, és köszönöm ezúton is mindenkinek a kommenteket, csak olyan jó ez a tapasztalatcsere.Mindig derülnek ki újabb esetek, aztán szépen elmúlik ez az áldott állapot..és boldogan gondolunk vissza az elmúlt idõszakra .. :-) ...és feledésbe merül végül fiú is vagy lány...mert a miénk!
A kérdező hozzászólása: Megvolt az elsõ uh , ballagok a 13.hét felé , a vizsgálaton nem lehetett látni a babát..de engem a 6.hét óta kísér erõs émelygés, hányinger, undor..annyira változik a kérdésem kiírása óta.Sose hittem ilyen van..eszek mindent, de evés után hányinger és undor. Még mindig kisfiút gyanítok..:-)
Egyik terhességemnél sem volt semmiféle tünetem a mellfeszülésen kívül. Mind ugyanúgy zajlott, ugyanaz a hasforma, ugyanaz a pluszsúly, ugyanúgy a 6. hónaptól égett a gyomrom... 3 fiú, és 1 lány a végeredmény:-))) Én sem hiszem, hogy van jelentõsége az ovu elõtt, után dolognak. Annak a "gyõztes" hímivarsejtnek a génállományában van a titok, amelyik elõször célbaér. A végén úgyis kiderül.:-)))
Gratulálok! Én a kislányommal a 15. hétig folyton hánytam és rosszul voltam. És undorodtam a hústól, még a látványától is:( De ezen most ne filózzál szerintem, örülj, hogy babát vársz, mindegy az, hogy fiú vagy lány!
A kérdező hozzászólása: Mára megszûntek az elsõ tüneteim-émelygés, gyomorégés, keveset eszek.....Most az elõbb tesztet csináltam...! + lett ... Lányos anyukák : Nektek is volt hasonló...?kiderül a terhesség 3-4 nap irtó sok rosszullét, utána semmi... Köszi mindenkinek aki ír nekem:-)
A kérdező hozzászólása: köszi, hát igen...én is ezen a véleményen vagyok, csak annyi mindent hallani a kínai naptár, a jónás , ciklus.hu , van aki merõben megcáfolja amit írnak, azért is tettem fel ezt a kérdést....reménykedek...még az elején vagyok a terhességnek nagyon..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a továbbiakban is ha írtok! :-)
Jajj, hát gratulálni meg elfelejtettem!!! :) )) Te úgy gondolod, hogy ovu utáni eseménybõl sikerült a baba?
A kérdező hozzászólása: Igen.:-D köszi! Elsõre sikerült..elmentem dokihoz, és uh -n nézte Dec.8-án 2, 3mm peteérés után állapot a balos petevezetékben(9-én, és 10-én voltam együtt a párommal), a jobbosban is volt elõtte napokon valamikor peteérés ott 1mmsorvadt tüszõ...uh! Az ikrek után megint bedupláznék :-)) volna ám meglepi...A fiúkkal nem volt terhességi panaszom , minimális émelygés, amúgy semmi más..most azért émelygek rendesen, de ez még csak 2-3 hét-minden terhesség más....ha van 30% esély ilyenkor , azért reménykedek kislányra...Apus látom boldog, mert egy újabb kis jövevényünk lesz! BABA illat a házban...de azért mindig kacsint, látom a szemében 1 kislány most elvarázsolná...
Kedves kérdezõ, és már biztos, hogy babát vársz? Nagyon kíváncsi lennék, mert peteérés után 1 nappal voltunk mi is együtt, nagyon reménykedek én is. Nekem már van egy fiam és egy kislányom, úgyhogy végül is mindegy lenne, csak jönne már. Én hétvégére nem várom.
A kérdező hozzászólása: Én szerintem 99% , hogy bébi lesz...(8-án csütörtökön azért mentem el a dokihoz , nézze meg , van-e peteérésem.Megnézte van, 2.7mm volt elõtte 2 nappal, csüt.már csak 2.3mm összeesett állapotban a tüszõ, --próbáluk meg, mondta a dr.)9-én másnap voltunk a párommal, meg 10.-e szombat... Nekem soha nem késik a mensi, mellfeszülés, émelygés, enni se tudok, alvászavarom van.Amúgy én nem kövér, de jó evõ vagyok, minden reggel kv, mûzlik , gyümi stb...Na most mindent fejre állt bennem.A teszt péntek-szombaton negatívat mutatott, de még beágyazódás lehet , vagyis az elején.. Eü-ben végeztem , a tanultak és az elõzõ terhességi tapasztalatok alapján, nem hiszem tévedek.Holnap veszek megint tesztet!(megyünk karácsonyi kajákra, rá se bírok semmire nézni--fiúknál nem volt ennyire émelygés, ezért reménykedek kisnõciben--hátha?)
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg gratula neked is a bébikéhez! :-)
Akkor csak drukkolok!! Írd meg nekünk, hogy mit fog mutatni a teszt!! :)
A kérdező hozzászólása: Jó , oksi! Tuti +++
A kérdező hozzászólása: ha valakinek van kis ideje, írjatok! Tünetek..stb...köszönöm :-)
A kérdező hozzászólása: Tegnap volt a 18 hetes uh, egyértelmûen kisfiunk lesz! Nagyon helyes a kis pofija, majd elolvadtunk! :-) Köszi aki írt!

Miért kezdtem el menstruálni a ciklusom 21. napján (rendes 14. napi ovuláció után? ) Aztán abbamaradt 2-3 nap múlva, most a rendes időben megint mintha meg akarna jönni?

Volt már így ezzel más is? kb 0 14. nap környékén kenetet vettek a méhszájmról rákszűrés végett, lehet megbolygatott valamit a dolog? a vérzés elég erős volt, kb egy hétre a kenetvételre történt. De messze nem olyan erős mint a rendes menszseszem, amikor löketszerűen távozik nagymennyiségű vér. Terhes nem vagyok, most voltam teszten. A menszeszem kivétel nélkül vagy 15 éve 28 napos. Mi lehetett ez??? 31/N

Ovitrelle injekció után mennyi idő múlva lehet terhességi teszten valós eredményt látni? Ovitrelle injekció után az ov-teszt tényleges ovulációt mutathat?

Legjobb válasz: Szia. Az ovitrell nem hcg a válaszoló egy nagy baromságot irt hanem gonadotropin. Az agyalapon található hipotalamusz nevû mirigy termeli a gonadotropin termelõdést elõsegítõ (GnRH) hormont. Tehát nem hsg hanem GnRH. Csak a félreértések elkerülése végett nehogy valahol azt hangoztasd hogy hsg mert kinevetnek hogy hülyeséget beszélsz , mert aki ért hozzá egy kicsit az tudni fogja , de egyébként az ovitrelle jobb mint a choragon mert a choragon nem gonadotropin és kisebb a hatása...

Szia. Az ovitrell nem hcg a válaszoló egy nagy baromságot irt hanem gonadotropin. Az agyalapon található hipotalamusz nevû mirigy termeli a gonadotropin termelõdést elõsegítõ (GnRH) hormont. Tehát nem hsg hanem GnRH. Csak a félreértések elkerülése végett nehogy valahol azt hangoztasd hogy hsg mert kinevetnek hogy hülyeséget beszélsz , mert aki ért hozzá egy kicsit az tudni fogja , de egyébként az ovitrelle jobb mint a choragon mert a choragon nem gonadotropin és kisebb a hatása...
Az ovu tesztelésben ovu csíkos tapasztalatom nincs, de a mikroszkópos ovu-teszt nálam nem tévedett ilyenkor sem. (Sosem tévedett.) Ovitrelle ugyanúgy HCG, mint amit én kaptam, (Choragon). 10E NE-t kaptam, és a 10. napon már nem maradt a testemben belõle semmi- negatívat teszteltem a múlt hónapban. Az ovud után pár nappal egy UH láttatja, megtörtént-e az ovu, szép-e a sárgatest, megrepedt-e az összes (ha több volt) tüszõd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, teljesen kielégítõ volt! :)
Human Chorion Gonadotropin=HCG A hsg mást jelent:) , kedves utolsó, elsõ írta jól, tehát szerényebben add elõ magad. -hozzáértõ-
Hülyék vagytok tudom hogy a hsg a kontrasztanyagos vizsgálat , a hcg meg a terhes szervezet termeli , de nem vagy hozzáértõ metrt akkor sem hcg tartalmú az az injekció ne akarj már egy fõnõvérrel vitatkozni , az nem jutott az eszedbe hogy elirtam , mert az elsõ sorban jól irtam , és nem okoskodom de tanultam 4 évig az egyetemen .....
A kérdező hozzászólása: Utánajártam a dolognak, az ovitrelle tényleg hcg-t termel, kb. egy hétig amiatt lehet pozitív a teszt. Amíg teljesen ki nem ûrül a szervezetbõl.
Off: Kedves "fõnõvér", ha valóban az lennél, nem akarnád eldönteni általában melyik a jobb injekció, ugyanis minden beteg más és más- ennyit igazán tudnod kéne. A hsg-rõl meg a hcg mibenlétérõl, a stílusodról nem beszélve. Én nem vagyok nõvér ugyan, de ennyit én is tudok:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!