Találatok a következő kifejezésre: Ovszer és kivül mi a (8 db)

Ovszer és fogamzásgátlon kivül mi a legbiztonságosabb védekezés?

Legjobb válasz: A Pharmatex kúp vagy a Pharmatex krém...nézz utána írd be a google-ba és írd be a nevét : Pharmatex hüvelykúp és kiadja a használati utasítását is.

A Pharmatex kúp vagy a Pharmatex krém...nézz utána írd be a google-ba és írd be a nevét : Pharmatex hüvelykúp és kiadja a használati utasítását is.
ha kulon szobaban alusztok :) )
A kérdező hozzászólása: Kösz, aranyos vagy! Én krémekre meg kupokra gondoltam :)

Candidám van, ha a fogalmzásgátló az oka és abbahagyom, az óvszeren kívül mit használhatnék még ami nem hozná ki?

Yasminellet szedek már több mint fél éve. Az utóbbi 4 hónapban havonta, mindig a ciklus közepén előjött a hüvelygomba. Az elsőt egy nagyon erős antibiotikum kezelés hozta ki, de azóta nem múlik. Már tényleg mindent megtettem a gyógyulás érdekében amit csak lehet. - Candida diétán vagyok (a szigorú szakaszát már 2 hónapja tartom) sosem bűnöztem benne - grapefruit cseppeket szedek - lecseréltem a bugyiaimat hagyományos fazonú pamut bugyikra - a törölközőimet és a bugyikat mindig főzőmosással mosom és vasalom is őket - állandó partnerem van, aki szintén volt kezelve - probiotikumot szedek a bélflóra helyreállítására - fokhagyma kapszulát mindennap, mert az csíraölő - nem használok intim mosakodót meg semmi ilyesmit - soha nem ülök rá idegen wc-re - a sok kezelés után, mindig visszaállítottam a hüvelyflórámat, illetve igyekeztem, most pl gynophylus hüvelykapszulával de miközben használtam, már aközben visszajött a fertőzés Már tényleg csak a fogamzásgátlóra tudok gyanakodni. Viszont ha azt leteszem, akkor mi az a védekezés mód az óvszeren kívül ami nem hozná el ezt a fertőzést? Az óvszerben nem bízom. Valamint ha abbahagyom a fogamzásgátlót, akkor a következő hónapban már nem fog visszajönni a probléma? Van akinek ez segített? 21L

Legjobb válasz: Miért nem bízol az óvszerben? A tabletta mellett a legbiztonságosabb olyan védekezési módszer, ami fiataloknak (nem szült nõknek) is megfelelõ. Ha normálisan használod, nincs vele gond. Ha mindenképp alternatíva kell: spermicid és megszakítás együtt vagy pesszárium és megszakítás együtt. Külön egyiket se ajánlom. De nem gondolnám, hogy ezek az óvszernél nagyobb biztonságot nyújtanak, kb. ugyanannyit. Óvszernél legalább látod ha gond van.

Miért nem bízol az óvszerben? A tabletta mellett a legbiztonságosabb olyan védekezési módszer, ami fiataloknak (nem szült nõknek) is megfelelõ. Ha normálisan használod, nincs vele gond. Ha mindenképp alternatíva kell: spermicid és megszakítás együtt vagy pesszárium és megszakítás együtt. Külön egyiket se ajánlom. De nem gondolnám, hogy ezek az óvszernél nagyobb biztonságot nyújtanak, kb. ugyanannyit. Óvszernél legalább látod ha gond van.
A kérdező hozzászólása: Azért nem bízom az óvszerben, mert a mostani párom ha fáradt, szeretkezés közben néha elpuhul. Persze nem amikor bennem van, de egy pózváltásnál könnyen megesik. Ez nála azért van mert fáradt, tehát reggel pl sosincs ilyen gond. Viszont esténként általában és az óvszerben ha elpuhul akkor mégis mit tudnánk csinálni? Ilyenkor általában a számmal segítek rá neki, de óvszerben nem lenne hatásos.
Hát ilyen helyzetben a többi megoldással is cseszheted, már elnézést a kifejezésért. Azért a spermicid nem hiszem, hogy túl kellemes ízû. Más ötletem nem igazán van. Ha annyira fáradt, miért szexeltek? Miért nem akkor szexeltek, mikor kipihent?:D vagy olyan sosincs? Mondjuk reggeli szex?:P
A kérdező hozzászólása: Mert sajnos nem együtt lakunk hanem külön-külön a szüleinkkel és ritkán tudunk együtt aludni. És azért szexelünk mert kívánjuk. Az elején neki sincs vele gondja csak közben jelenik meg.
Akkor ne nyújtsátok el annyira. Egyébként óvszerben is lehet orál. A biztonságos megoldásokat fent leírtam. De mivel mind a kettõ csak spermiciddel együtt megbízható, így az ugyanúgy nem jó, mint a gumi. Esetleg pesszárium és megszakítás. A többi módszer vagy nem alkalmazható, mert még nem szültél, vagy hormonos, ami ugyanúgy szétcseszi a hüvelyflórád, vagy nem megbízható.
Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, sokkal ritkábban van gombám. Évente ha egyszer vagy még ritkábban, s csak ha legyengülök. Míg szedtem, nekem is szinte havonta elõjött. Viszont a nem jól megválasztott óvszer is elõhozhatja a gombát, ha annyira érzékeny vagy (nekem csak a váltás utáni elsõ idõkben okozott problémát). A spermicides óvszereket ilyenkor kerülni kell, mivel sokkal jobban felborítják a hüvelyflórát. Van a dr. Müllernek egy teafás óvszere, azt kifejezetten ilyen esetekre ajánlják. Gomba ellen megelõzésre. Pesten sok helyen kapni, én még nem próbáltam, mert itt helyben nem kapni. http://netbio.hu/spd/NetBio_704148/Dr_Muller_teafa_ovszer_3d.. A teafaolajat önmagában is ajánlom. Langyos vízzel hígítva , külsõ lemosóként nagyon hatásos a gomba ellen. Plusz hajszárítóval szárítsd meg magad odalent. A vizes környezet is kedvez a gombának. Összességében szerintem megéri váltani ebben az esetben tablettáról óvszerre. A tartós, rendszeres idõközönként visszatérõ gombafertõzés ugyanis idõvel meddõségi problémákhoz vezethet. Ha az óvszerben lelankad a párod, akkor finoman kézzel is segíthetsz.

Fogamzásgátló 45éves kortól? Óvszer és a Hüvelygyűrűn kívül mi van?

Legjobb válasz: 45 évesen semmilyen hormontartalmú nem kellene használni. Spirál? Spermicid és megszakítás? Pesszárium és spermicid?

45 évesen semmilyen hormontartalmú nem kellene használni. Spirál? Spermicid és megszakítás? Pesszárium és spermicid?
Megfelelõ életmód (dohányzás elhagyása, mozgás) és rendszeres orvosi felügyelet mellett a mai, nagyon alacsony hormontartalmú fogamzásgátlókat már a menopauzáig lehet szedni. Beszéld meg a nõgyógyászoddal!
spirál?
Ami ebben a korban már nem problémás, az az, ha lekötteted magad. Ugyanis ilyenkor már semmiképpen nem lenne értelmes dolog egy terhesség (mert a gyereket nem tudnád felnevelni, ugyanis egy nö átlagéletkora 70 körül van, azaz - ha jó adottságaid vannak és nem ér elöbb baleset - akkor is 25 évesen egyedül maradna a gyerek), ezenkivül néhány év múlva úgyis a klimaxban leszel. Viszont az óvszer nemcsak terhesség ellen véd, hanem fertözések elleni is. Ilyen szempontból is jó, meg ha szabályosan használják, akkor gyakorlatilag kizárt a terhesség.
Elég széles a paletta: -hormonális fogamzásgátló módszerek: fogamzásgátló tabletta, hüvelygyûrû, hormonális tapasz, injekció és implantátum (nem tudom ezek közül itt melyik elterjedt). -hormon mentes: gumi óvszer, spirál, pesszárium. Meg van a pharmatex termékcsalád, amit nem tudom, hogy hova kéne sorolni. Én ennyit ismerek. Igen az elkötés is egy lehetõség, de én úgy tudom, hogy csak akkor kötik el ingyen a nõt, ha már szült 3 gyereket. Meg nem tudom...régen is védekeztek a nõk és nem feltétlenül estek teherbe 45 éves korukon túl, szóval szerintem nem kell egybõl azzal riogatni a kérdezõt, hogy terhes lesz és mire felnõ a gyerek, õ meghal..
Miért is lettem lepontozva? A nõgyógyászom mondta, hogy megfelelõ ellenõrzés mellett bármeddig lehet szedni fogamzásgátló, de bárhol az interneten is utánanézhettek ennek. Lehet, hogy ez valakinek nem teszik, de attól még ez az igazság. Itt nem az alapján kell pontozni, hogy tetszik-e a válasz, hanem az alapján, hogy hasznos-e !!!
Elõre mondom, nem én pontoztalak le, de: Más doki meg (pl. az enyém) 35 felett nem ír fel hormonális fogamzásgátlót. Szóval ez azért nem biztos, hogy "márpedig így van".
A cölibátus.
Esemény helyetti tabletta.
billings-módszer
kipakoltatod magad
Pearl-index alapján a sterilizáció, valamint a spirál és a hõmérõzés (tehát az ovuláció figyelése, bár én tuti hasznélnék ovu-tesztet is.)

Ha valakinek trombózis hajlama van, akkor az óvszeren kívül milyen védekezés van, ami egy 19 éves lánynak jó, és érezhetem teljesen a párom? Illetve valaki ment már el trombózishajlammal DNS tesztre? Ha igen, akkor mi volt, és mi lett az eredmény?

Remélem segítetek nekem, kicsit ki vagyok akadva, nem számítottam rá, hogy ez lesz az eredmény. Papámnak trombózisa volt, illetve a n?vére is abba halt bele. Csak genetikailag lehet örökölni a hajlamot?

Legjobb válasz: A trombózishoz nem tudok hozzászólni, de ajánlom figyelmedbe a Pharmatex termékeit: http://www.pharmatex.hu/

A trombózishoz nem tudok hozzászólni, de ajánlom figyelmedbe a Pharmatex termékeit: http://www.pharmatex.hu/
a Pharmate tényleg jó, én is azt használom!
az x lemaradt:)
Patentex oval is jó!
elõzõ vagyok.szerintem peteérés környékén ne élvezzen beléd, még a kúp mellett sem, biztos ami biztos. Peteérést nyomon tudod követni: http://www.babatervezo.hu Az ott leírt minimikroszkóp nagyon jó, kiegészítésnek!
Én pharmatexet használok és ki is száll belõlem!Így a tuti szerintem!:)
Szia! Én voltam már ilyen "vizsgálaton". Sajnos már volt trombózisom. :-( Az erdményem homozigóta leiden mutáció. Mindkét szülõtõl örökölt hajlam. Soha nem szedhetek hormon tartalmú gyógyszereket. Ha 10 évvel ezelött mikor el kezdtem szedni a tabláttát elküldtek voln ilyen vizsgálatra akkor nem is szedhettem volna soha. Egy vérvégel volt az egész és után kb 2 hónapot vártam az eredményre. Én is most kutakodok megfelelõ fogamzásgátlás iránt. Most úgy tûnik találtam valamit... írj privit.

Szex végén, kb. egyszerre mentünk el a pasimmal. Azért írom kb.-ra, mert ő még 10-15 másodpercig csinálta nekem. óvszerrel védekeztünk, és mikor kivette fehér genya volt kívül a gumin. Ráadásul még ilyen fehér pici darabos is volt. Az mi lehetett?

Bel?lem jött vagy mivel több ideig csinálta miután ? elment. Visszafolyhatott t?le a sperma?

Legjobb válasz: Ha nem sérült meg az óvszer, akkor az tõled van, valószínûleg a folyásod sûrûsödött be és ha darabos akkor az gombásodásra utalhat. Ha egy kicsit is viszket, vagy kellemetlen szagú, akkor fordulj orvoshoz és pár nap alatt kikezel mindkettõtöket.

Ha nem sérült meg az óvszer, akkor az tõled van, valószínûleg a folyásod sûrûsödött be és ha darabos akkor az gombásodásra utalhat. Ha egy kicsit is viszket, vagy kellemetlen szagú, akkor fordulj orvoshoz és pár nap alatt kikezel mindkettõtöket.
csatlakozom...az te voltál...és canesten krém vagy doki
Biztos, hogy belõled! Gondolom azért leellenõriztétek az óvszert, hogy nem szakadt -e ki, azt amúgy is mindig le kell. Ha nincs egyéb panaszod, akkor teljesen normális, elõfordul.
Hülyeség, ha nem viszketsz, nincs egyéb gondod, akkor nem kell dokihoz menned meg kenned magad, teljesen normális vagy!
Nekem is volt már ilyen nem is egyszer és semmi bajom!Természetes.Ha nincs más panasz akkor hagyd a dokit.
Természetesen belõled jött, ha az óvszer nem volt kilyukadva. Lehetséges, hogy hüvelygombád van. Lehetséges megoldások : Canesten krém vagy orvos!
Nincs semmi bajod...Nekem is ilyen , fõleg ha sokáig szexelünk...a melegtõl meg a súrlódástól csapodik a ki a puncinedved attól lesz darabos...
A kérdező hozzászólása: Hú köszi szépen! megnyugtattatok:) igen korábban is volt már viszketõ, égõ érzés...használtam is krémet meg most is használom! lehetséges akkor h gomba:( Köszi:)
semmi sem nyújt 100%os védelmet...
az óvszer a legbiztonságosabb, ha normálisan használjátok. meg a tabletta. óvszerhez a biztonság kedvéért használhattok spermicidet, de szerintem ez már fölösleges pénzkidobás. ha érett vagy a szexre és kellõen tájékozott vagy, akkor majd nem fogsz görcsölni a teherbeesésen.
Tehát az óvszer ami fizkailag megakadályozza az ivarsejtek találkozását - ami ugye a terhesség alapja - miért nem 100%. Természetesen más kérdés a baleset - lecsúszás, kiszakadás - és persze ésszel kell használni. 20 év óvszer használat alatt egy nem kívánt terhesség sem történt a praxisomban ... :-P Azért az elég jó arány talán ...
Én az óvszert ajánlom!Ilyen fiatalon inkább ne szedj fogamzásgátlót!Én 16 évesen kezdtem el szedni és 18 évesen abba is hagytam, mert rengeteg mellékhatása volt és van amelyik még most is kínoz, pedig már 22 éves vagyok! Ha körültekintõen használjátok az óvszert és odafigyeltek, akkor elég kicsi az esélye, hogy baj lesz, de ahogy már más is írts semmi nem nyújt 100%-os védelmet!
egyedüli 100%-os védelem az az, ha meddõ vagy. de az óvszer a legjobb. spermicides legyen és akkor még jobban véd.
óvszer+fogamzásgátló így a legbiztonságosabb
Én vagyok, aki írta a mellékhatásokat! Az elsõ, amit észrevettem, hogy elkezdek gyarapodni a kilóim.Kb fél év leforgása alatt 10kg-ot felszedtem.Ekkor gyógyszert váltottam, az meg a bõrömet vágta haza.Tele voltam pattanásokkal és nagyon zsíros volt a bõröm, emellett rendszeresen volt pecsételõ vérzésem is. 2 olyan mellékhatása volt, amit a mai napig érzékelek.Az egyik az, hogy teljesen felborult a hormonháztartásom és a mai napig rendszertelen a menstruációm, pedig mielõtt elkezdtem volna gyógyszer szedni mindig rendszeres volt.A másik, amit az orvosom is a gyógyszer negatív hatásának tulajdonít, az állandóan visszatérõ hüvelygomba!Millió készítményt kipróbáltam és nem tudok megszabadulni ettõl a nyavalyától!A + kilókat is csak kemény erõfeszítés árán tudtam leadni, a gyúgyszer abbahagyása után. És még egy nagyon fontos dolog, ami nem velem történt, de szintén a fogamzásgátló negatív hatásának tudható be.Egy barátnõm 8 évig szedett fogamzásgátlót és utána 1, 5 évig nem volt rendes peteérése, így nem tudott teherbe esni. Tudom, hogy korszerû fogamzásgátlók már nem tartalmaznak annyi mesterséges hormont, mint a régi tipusuak, de szerintem akkor is megbolygatják az ember hormonháztartását, , annyira, hogy abból baja származhat az illetõnek. Persze, ismerek olyat is, aik évek ota használja és nincs semmi baja, de aki érzékenyebb, az sokat árthat magának a fogamzásgátlóval!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!:)
Mi párommal 1éve vagyunk eggyütt..és õ kijelentette hogy csak gumival lehet sex..(meg hát én is csak azzal sexelek) szóval ha szednék gyógyszert...és nem lenne gumi úgy bele sem menne a dologban.Nem beszélve arról, hogy óvszer nemi betegség ellen is véd..és gyógyszer mellett is teherbe elhet esni..mindig ott lesz az a %....
minden mellékhatás egyénfüggõ. én sajnálom, hogy abba kellett hagynom a gyógyszert. nagyon. de hát kapcsolat nélkül nem érdemes szedni, ahhoz azért túl sokba kerül. nekem nõtt tõle a mellem, teljesen jó volt a bõröm, csak nagyon ritkán jött ki 1-1 pattanás. amióta abbahagytam, zsírosabb lett a bõröm, és több a pattanásom. a gyógyszer elõtt kiszámíthatatlan ciklusom volt, a gyógyszer után meg most relatíve normális, max 1-2 nap késés van benne. gyógyszer ideje alatt sokkal kevesebbet véreztem és nem is fájt szinte a hasam, míg amióta abbahagytam, (meg a gyógyszer szedése elõtt is) minden vérzésem elsõ napja kínok kínjai között telik el. szóval én szerettem, de nekem vszeg szerencsém volt vele.
Milyen mellékhatások voltak?
Én 2 éve vagyok együtt bnõmmel. Az elsõ fél évbe gumival csináltuk, ami rohatt szar véleményem szerint. Ha gyógyszert szedsz, attól valszeg hízni fogsz, persze van olyan amibe nincs annyi vagy olyan hormon (pontosan nem tudom) ami miatt híznál, ezt a dokitól kérdezd meg akivel feliratod. Ezek általába drágábbak. Amit "fiatalabb korba" próbálnak, az a gumi, fogamzásgátló, és az egyesmény elõtti, vagy esemény utáni tabletták, hüvelykúpok. Nos, eléggé utánanéztem, kérdezõsködtem dokiknál stb. Mert paráztam nehogy becsússzon, és hát ha már csinálom, tudjam is h mi mivel jár... Tehát a gumi véd a nemi betegségek ellen, nem lehetsz terhes tõle egyátalán, csak ha gyári hibás, elszakad. Gyári hiba kizárva, egyesével ellenõrzik az összeset, ami lehet az az, ami nálam is volt hogy elszakadt. Akkor azonnal ki kell húzni, akkor szakadhat el, ha esetleg kicsi rá a gumi, és be akarja tenni, aztán erõlteti és elszakad, vagy nem elég nedves a nunid, és nem engedi be, õ pedig erõlteti. Tehát a gumi az jó mindenféleképp, csak legyél nedves, jó legyen rá a gumi, se nagy se kicsi! De sok embernek kényelmetlen, akár csak nekem is, mert nem érintkeznek igazából a dolgok, és a gumi az nagyon hülye érzés tud lenni, mintha zokniba fürdenék, az is szar érzés lenne.. :D Tehát ez véd a legjobban talán, de nem a legjobb. A fogamzásgátlót nem rossz ha szeded, mert bármikor csaphattok egy szexpartyt a barátoddal, ugyan akkor nem véd a nemi betegségek ellen, és van rá néhány % esély h becsúszik, naponta szedni kell. Ezek a hátrányai. Ugyan akkor sokkal jobb a szex, sokal élvezhetõbb, bárhol bármikor, és valljuk be õszintén, nem olyan nagy az a %... Lassan szinte minden lány ezt szed szerintem... Én ezt tudom ajánlani. Esemény elõtti/utáni szerintem ezt ki se próbáljátok, épp most nem rég esett teherbe esemény elõttitõl a második ismerõsöm, pedig jóideje használták... Ezt szerintem ne! Van spirál amit a vaginába helyeznek fel, vagy hüvelykarika (asszem ez a neve). Havonta kell felhelyezni, és véd egész hónapba, majd hónap végén le kell venni és eldobni, könnyû felhelyezni, kivenni is, és a gyereket se zavarja. Orvost kérdezz meg mindenképp, ne itt, de természetesen jó támpont. Én így az elején a gumit tudom ajánlani, ha tovább együtt maradtok fél év, 1 év utána érdemes a fogamzásgátló. Nincs olyan ami 100%-ban véd. Ha teherbeesel miatt én felnevelem, megígérem.... :D Na rossz humor volt, én a tablettát tudom ajánlani :)

Mennyire fontos szex közben a síkosító? és óvszeren kívül még mit vegyek, nekem elsõ alkalom a barátnõmnek már sokadik.

Legjobb válasz: Semmit. Nagy levegõt és pont elég lesz. :) Ha rendes a csaj majd segít, ha nem.. akkor legyél férfi. Felismer, improvizál, elhárít. Olvass el valami leírást a neten arról, hogy hogyan kell nyalni. Az mindig hasznos tudás. Na gyerünk katona, intézd el! :)

Semmit. Nagy levegõt és pont elég lesz. :) Ha rendes a csaj majd segít, ha nem.. akkor legyél férfi. Felismer, improvizál, elhárít. Olvass el valami leírást a neten arról, hogy hogyan kell nyalni. Az mindig hasznos tudás. Na gyerünk katona, intézd el! :)
A kérdező hozzászólása: köszi :D és síkosító az fontos kellék?
Nem hinném.. ha rendes elõjáték lesz (legyen! sok csókolózás, tapizás, fogdosás, nyalás) akkor nem fog kelleni. ;)
Nem kell síkosító, a gumi bõven elég.
A gumi elég, de próbálj fel elõtte egy olyat, amilyet használni fogsz, hogy megfelelõ méretû-e.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!