Találatok a következő kifejezésre: Ovszer és kivül (21 db)

Fogamzásgátló 45éves kortól? Óvszer és a Hüvelygyűrűn kívül mi van?

Legjobb válasz: 45 évesen semmilyen hormontartalmú nem kellene használni. Spirál? Spermicid és megszakítás? Pesszárium és spermicid?

45 évesen semmilyen hormontartalmú nem kellene használni. Spirál? Spermicid és megszakítás? Pesszárium és spermicid?
Megfelelõ életmód (dohányzás elhagyása, mozgás) és rendszeres orvosi felügyelet mellett a mai, nagyon alacsony hormontartalmú fogamzásgátlókat már a menopauzáig lehet szedni. Beszéld meg a nõgyógyászoddal!
spirál?
Ami ebben a korban már nem problémás, az az, ha lekötteted magad. Ugyanis ilyenkor már semmiképpen nem lenne értelmes dolog egy terhesség (mert a gyereket nem tudnád felnevelni, ugyanis egy nö átlagéletkora 70 körül van, azaz - ha jó adottságaid vannak és nem ér elöbb baleset - akkor is 25 évesen egyedül maradna a gyerek), ezenkivül néhány év múlva úgyis a klimaxban leszel. Viszont az óvszer nemcsak terhesség ellen véd, hanem fertözések elleni is. Ilyen szempontból is jó, meg ha szabályosan használják, akkor gyakorlatilag kizárt a terhesség.
Elég széles a paletta: -hormonális fogamzásgátló módszerek: fogamzásgátló tabletta, hüvelygyûrû, hormonális tapasz, injekció és implantátum (nem tudom ezek közül itt melyik elterjedt). -hormon mentes: gumi óvszer, spirál, pesszárium. Meg van a pharmatex termékcsalád, amit nem tudom, hogy hova kéne sorolni. Én ennyit ismerek. Igen az elkötés is egy lehetõség, de én úgy tudom, hogy csak akkor kötik el ingyen a nõt, ha már szült 3 gyereket. Meg nem tudom...régen is védekeztek a nõk és nem feltétlenül estek teherbe 45 éves korukon túl, szóval szerintem nem kell egybõl azzal riogatni a kérdezõt, hogy terhes lesz és mire felnõ a gyerek, õ meghal..
Miért is lettem lepontozva? A nõgyógyászom mondta, hogy megfelelõ ellenõrzés mellett bármeddig lehet szedni fogamzásgátló, de bárhol az interneten is utánanézhettek ennek. Lehet, hogy ez valakinek nem teszik, de attól még ez az igazság. Itt nem az alapján kell pontozni, hogy tetszik-e a válasz, hanem az alapján, hogy hasznos-e !!!
Elõre mondom, nem én pontoztalak le, de: Más doki meg (pl. az enyém) 35 felett nem ír fel hormonális fogamzásgátlót. Szóval ez azért nem biztos, hogy "márpedig így van".

Ovszer és fogamzásgátlon kivül mi a legbiztonságosabb védekezés?

Legjobb válasz: A Pharmatex kúp vagy a Pharmatex krém...nézz utána írd be a google-ba és írd be a nevét : Pharmatex hüvelykúp és kiadja a használati utasítását is.

A Pharmatex kúp vagy a Pharmatex krém...nézz utána írd be a google-ba és írd be a nevét : Pharmatex hüvelykúp és kiadja a használati utasítását is.
ha kulon szobaban alusztok :) )
A kérdező hozzászólása: Kösz, aranyos vagy! Én krémekre meg kupokra gondoltam :)
kerülni a puncit
Citromos tea (szex helyett!) Ha kizárod, ami tényleg hatásos, akkor csak annyit lehet, hogy nem szexelsz.
Kasztráció.
1. Nem szexelsz. 2. Pesszárium 3. Spirál (fiataloknak nem ajánlott) 4. Nõi gumi stb... Am miért is van kizárva a gumi és a bogyó? Leginkább a gumi miért?? A megszakítás NEM védekezés. ;)
Ajajj itt már radikális módszerekhez kell fordulni :D Ott a régi jó Jugoszláv módszer: megcsapatod a golyóidat árammal és mindjárt nem fognak úszni az ebihalak :D ( amúgy komolyan hatásos! )
Ha nem szexelsz.
Spermicid + megszakítás CSAKIS KIZÁRÓLAG a kettõ együtt, külön-külön nem biztonságosak, de együtt igen. Viszont körülményes, kellemetlen, drága módszer. Az óvszer sokkal jobb.
Peteérést elkerülni, az elsõ ejakulátumot kiengedni, megmosakodni és csak a másodikkal elvégezni az aktust.:) Meg a vaszektómia.
El kell köttetni magad, és csókolom! (lehet nõknek is, férfiaknak is)
Seggbe és szájba. :-)
Szerintem bogyót a csaj nem akar, gumit meg a srác... Milliónyi fogamzásgátló cucc van, minek itt teszed fel a kérdést? Neten tényleg rengeteg van... A felsorolás fentebb egész korrekt.
cölibátus
orálozz
És ha egy aspirint szorítanál a két térded közé?
Mért van kizárva?
14: Popsiszex gumi nélkül...?!?! hoppá, kisfiam, hány éves vagy?

Milyen jól bevált fogamzásgátló lehetőségek vannak óvszer és fogamzásgátló tablettán kívül fiataloknak?

17 éves lány vagyok. A gyógyszerre érzékeny vagyok, legyengíti a szervezetem, az óvszert pedig nem szeretem. Van olyan módszer ami neked már bevált és tudnád ajánlani ilyen korú lánynak? (Interneten keresgéltem, de olyan érdekelne csak, amivel konkrétan volt már dolgotok)

Legjobb válasz: semmi

semmi
Olyan nincs, hogy nem szereted az ovszert. Probald megszeretni mert az a legolcsobb modszer. De ha nem megy akkor a huvelygyuru bevalhat. Alacsony hormontartalmu es egyszeru a hasznalata.
Semmi. E kettõn kívül egyik se elég megbízható ahhoz, hogy egy 17 évesnek megfeleljen. A pesszárium és a lea hozzáértést, nagy gyakorlatot igényel, plusz beszerzésük körülményes és drága. A megszakítás NEM védekezés. A helyi (spermicides) készítmények NEM megbízhatók, csak megszakítással érnek valamit, de még úgy is nagy a hibaszázalékuk. Spirál szóba se jöhet 17 évesnél. --- Nagyjából körbe is jártuk. Ha nem bírod a hormonkészítményeket, akkor marad az óvszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nõdokinál kérhetsz fogamzásgátló injekciót!
5! Ja, persze. Ha az alacsony hormontartalmút nem bírja, akkor a lódózist igen, mi? Igen logikus.

Óvszer és tablettán kívül még milyen fogamzásgátló módszerek vannak?

Pasim allergiás a gumira, hormontablettát meg még nemszeretnék szedni.... Van még valami módszer ezeken kívül is?? Mennyire hatásosak? ? Pls normális válaszokat...

Legjobb válasz: aszpirint szorits a két combod közé...

aszpirint szorits a két combod közé...
spirál
Nem csak azért mondja h allergiás h gumi nélkül csinálhassa?
Hány éves vagy hogy nem szeretnél szendi? Hidd el nincs semmi olyan hatása ami ne tenne jót, és kb. 20 éven át nyugodtan szedhetõ.
Van latexmentes óvszer is. Meg van pesszárium, de az is gumi. Esetleg kúpok és hasonlók... de azok meg nem valami biztosak.
vagy szárgyasbetét !
Aki azt írta hg 20 éven át szedhetõ a tabi az azért hozzá tehette volna, hg idõnként fél év szünetet kell hagyni... Nekem orvosi elrendelésre 5 év fogamzásgátló szedés után 6 hónap szünetet kell tartanom és hormonvizsgálatra is kell mennem a 2. gyógyszermentes vérzésemnél... A gyógyszer abbahagyása után pattanásos vagyok (nagyon csúnya :(), zsíros a hajam és mensinél állandóan görcsölök és migrénem van... Ilyen gondjaim soha nem voltak gyógyszer elõtt... 20 évesen kezdtem szedni... Ezekrõl a dolgokról állatába elfelejtik tájékoztatni a dokik a pácienseket, pedig maszek orvosnál írattam a gyógyszert... Én nem hagynám magamat újra rábeszélni a bogyóra... Amúgy nálunk meg én vagyok allergiás a gumira és pharmatexet és megszakítást alkalmazunk... Eddig (2 hónap) nem volt baj, de tudni kell hg összeszokott pár vagyunk és a párom nagy önkontrollal rendelkezik, így tud vigyázni... A pharmatex meg gondoskodik az elõváladékból elõkerülõ kósza "katonákról"... ;)
vasectomia
Van olyan hüvelytabletta amit aktus elõtt fél órával kell felhelyezni. helyi fogamzásgátlás. Sokan használják és biztonságos.
Spermaölõkrém, injekció, nõi gumi, spirál( van olyan is amit még nem szült nõk is használhatnak!!!
Önmegtartoztatás. :)
Volt már egy párszor a kérdés...

Milyen védekezést tudtok még ajánlani az óvszeren és a fogamzásgátló tablettán kivül?

Félek, hogy bekövetkezik a baj és szeretnék még többet tudni

Legjobb válasz: Ne szexelj :D Ez elég jó védekezés,nem?:D

Ne szexelj :D Ez elég jó védekezés, nem?:D
Ez a 2 legbiztosabb módszer, ami van. Ha fiatalok vagytok, és nem szeretnétek babát, akkor sztem mással ne nagyon kísérletezgessetek. Ha a bnõd/vagy te elég idõs vagy, egészséges vagy, szedhet/szedhetsz tablettát, monogám kapcsolat esetén a legjobb. Ott vannak persze még a spermicidek(krém, hab), de azok sem túl biztosak. Még a hüvelygyûrû okés.
Pontosítanál, hogy miért nem jó a fogamzásgátló? Mert pl ott van a hüvelygyûrû. +helyi fogamzásgátlók (kúp, tabletta, krém), pesszárium stb.
Pesszárium, fog. gátló injekció 3 hónapra hatásos, spermicid gélek, ha szült már a nõ spirál. De konzultáljatok egy nõgyógyásszal, hogy õ mit ajánl. A legbiztosabb az a gumi és a gyógyszer.
ANTIBéBI nem toom h irjak igy ejtik es ez jo anuykam is eszt szeddi de te tudodd
antibébi az a fogamzásgátló tabletta
A megoldás : Kalmopyrin ! Merev, nyújtott lábakkal kell alkalmazni-erõsen a térdek közé szorítani !

Milyen hormonmentes fogamzásgátlási módszerek vannak még az óvszeren és a Pharmatex termékein kívül?

5 éve szedek gyógyszert és szeretném már abbahagyni, mert hamarosan babát szeretnénk, de még legalább félévig várni akarunk vele és addig is védekezni kellene valahogy, de az óvszert nem szeretjük, a Pharmatex meg nagyon macerás és nem is bízom benne! Van még esetleg valami más módszer?

Legjobb válasz: A pesszáriumot nem "teszik fel" olyan nõknek akik szültek már, az a spirál. Kevered õket. A pesszáriumot a nõ teszi fel saját magának, a méhszájra, olyan mint a pasiknaka gumi.... Én nem vállalnám be, rohadtul nem érzem, hogy hol van a méhszáj.... el se érem... mivel kicsit duci vagyok

A pesszáriumot nem "teszik fel" olyan nõknek akik szültek már, az a spirál. Kevered õket. A pesszáriumot a nõ teszi fel saját magának, a méhszájra, olyan mint a pasiknaka gumi.... Én nem vállalnám be, rohadtul nem érzem, hogy hol van a méhszáj.... el se érem... mivel kicsit duci vagyok
pesszárium talán, de mondjuk azt legtöbb esetben szült nõknek teszik fel, vmennyi hormon mindegyikben van. Csak az óvszerben nincs...
Ha megtanulsz figyelni a tested jelzéseire, még számtalan fogamzásgátlási módszer a rendelkezésedre áll pl: billings módszer, méhnyak kitapintása, hõmérõzés, naptározás. Végsõ esetben ott van a megszakitásos védekezés is. Esetleg ezeket együttesen is alkalmazhatod, hogy méginkább biztosra menj. Mindegyik módszernél fontos, hogy nagyon figyelj a tested változásaira és, hogy pontos ciklusod legyen.
http://www.hazipatika.com/articles/week/Fogamzasgatlas_hormo.. Bármelyiket is választanád, ajánlom figyelmedbe, hogy nézd meg a pearl-indexüket is!
Kedves 20:26-os válaszoló! A mai felgyorsult világban nem mondhatod komolyan, hogy figyeljen a teste jelzéseire, mert úgy teherbe esik mint a pinty. Tudnillik, ezek a jelzésre figyelõs módszerek a legkevésbé megbízhatóak. A kérdésre a választ jó magam is keresem. Így nem tudom mi a jó megoldás, de ez a figyelgetõs biztos nem.
13:36-os vagyok: 2. A nõk havi ciklusának egyetlen napjáról sem állíthatjuk..., hogy a fogamzás teljesen kizárt. Tény, hogy a természetes módszerek pont azon alapszanak, hogy vannak olyan napok, amikor ennek rendkívül kicsi a valószínûsége, de az esetleges meglepetéssel mindig kell számolnunk. A rendszerint szabályos ciklusúaknál is lehetnek eltérések stressz, betegség, klímaváltozás vagy éppen (szexuális) öröm hatására, a tüszõrepedés bizony elõbb is bekövetkezhet. Másrészt a spermiumok is meglepõ életképességrõl tehetnek tanúbizonyságot. Eléldegélnek olykor 8 teljes napig is, mintha csak az ovulációra várnának. http://www.hazipatika.com/topics/fogamzasgatlas/articles/Hit..
Odairtam, hogy ezeket a módszereket együtesen kell alkalmazni. Én két éve alkalmazok 3 természetes módszert együttesen, és még nem lettem terhes! Természetesen hibaszázalék mindenhol van. Örülnék neki, ha lenne valami kevésbé rizikós módszer, mivel én se szedhetek tablettát, de mivel kifogytam a lehetõségek tárházából, kénytelen vagyok ehhez alkalmazkodni.

Candidám van, ha a fogalmzásgátló az oka és abbahagyom, az óvszeren kívül mit használhatnék még ami nem hozná ki?

Yasminellet szedek már több mint fél éve. Az utóbbi 4 hónapban havonta, mindig a ciklus közepén előjött a hüvelygomba. Az elsőt egy nagyon erős antibiotikum kezelés hozta ki, de azóta nem múlik. Már tényleg mindent megtettem a gyógyulás érdekében amit csak lehet. - Candida diétán vagyok (a szigorú szakaszát már 2 hónapja tartom) sosem bűnöztem benne - grapefruit cseppeket szedek - lecseréltem a bugyiaimat hagyományos fazonú pamut bugyikra - a törölközőimet és a bugyikat mindig főzőmosással mosom és vasalom is őket - állandó partnerem van, aki szintén volt kezelve - probiotikumot szedek a bélflóra helyreállítására - fokhagyma kapszulát mindennap, mert az csíraölő - nem használok intim mosakodót meg semmi ilyesmit - soha nem ülök rá idegen wc-re - a sok kezelés után, mindig visszaállítottam a hüvelyflórámat, illetve igyekeztem, most pl gynophylus hüvelykapszulával de miközben használtam, már aközben visszajött a fertőzés Már tényleg csak a fogamzásgátlóra tudok gyanakodni. Viszont ha azt leteszem, akkor mi az a védekezés mód az óvszeren kívül ami nem hozná el ezt a fertőzést? Az óvszerben nem bízom. Valamint ha abbahagyom a fogamzásgátlót, akkor a következő hónapban már nem fog visszajönni a probléma? Van akinek ez segített? 21L

Legjobb válasz: Miért nem bízol az óvszerben? A tabletta mellett a legbiztonságosabb olyan védekezési módszer, ami fiataloknak (nem szült nõknek) is megfelelõ. Ha normálisan használod, nincs vele gond. Ha mindenképp alternatíva kell: spermicid és megszakítás együtt vagy pesszárium és megszakítás együtt. Külön egyiket se ajánlom. De nem gondolnám, hogy ezek az óvszernél nagyobb biztonságot nyújtanak, kb. ugyanannyit. Óvszernél legalább látod ha gond van.

Miért nem bízol az óvszerben? A tabletta mellett a legbiztonságosabb olyan védekezési módszer, ami fiataloknak (nem szült nõknek) is megfelelõ. Ha normálisan használod, nincs vele gond. Ha mindenképp alternatíva kell: spermicid és megszakítás együtt vagy pesszárium és megszakítás együtt. Külön egyiket se ajánlom. De nem gondolnám, hogy ezek az óvszernél nagyobb biztonságot nyújtanak, kb. ugyanannyit. Óvszernél legalább látod ha gond van.
A kérdező hozzászólása: Azért nem bízom az óvszerben, mert a mostani párom ha fáradt, szeretkezés közben néha elpuhul. Persze nem amikor bennem van, de egy pózváltásnál könnyen megesik. Ez nála azért van mert fáradt, tehát reggel pl sosincs ilyen gond. Viszont esténként általában és az óvszerben ha elpuhul akkor mégis mit tudnánk csinálni? Ilyenkor általában a számmal segítek rá neki, de óvszerben nem lenne hatásos.
Hát ilyen helyzetben a többi megoldással is cseszheted, már elnézést a kifejezésért. Azért a spermicid nem hiszem, hogy túl kellemes ízû. Más ötletem nem igazán van. Ha annyira fáradt, miért szexeltek? Miért nem akkor szexeltek, mikor kipihent?:D vagy olyan sosincs? Mondjuk reggeli szex?:P
A kérdező hozzászólása: Mert sajnos nem együtt lakunk hanem külön-külön a szüleinkkel és ritkán tudunk együtt aludni. És azért szexelünk mert kívánjuk. Az elején neki sincs vele gondja csak közben jelenik meg.
Akkor ne nyújtsátok el annyira. Egyébként óvszerben is lehet orál. A biztonságos megoldásokat fent leírtam. De mivel mind a kettõ csak spermiciddel együtt megbízható, így az ugyanúgy nem jó, mint a gumi. Esetleg pesszárium és megszakítás. A többi módszer vagy nem alkalmazható, mert még nem szültél, vagy hormonos, ami ugyanúgy szétcseszi a hüvelyflórád, vagy nem megbízható.
Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, sokkal ritkábban van gombám. Évente ha egyszer vagy még ritkábban, s csak ha legyengülök. Míg szedtem, nekem is szinte havonta elõjött. Viszont a nem jól megválasztott óvszer is elõhozhatja a gombát, ha annyira érzékeny vagy (nekem csak a váltás utáni elsõ idõkben okozott problémát). A spermicides óvszereket ilyenkor kerülni kell, mivel sokkal jobban felborítják a hüvelyflórát. Van a dr. Müllernek egy teafás óvszere, azt kifejezetten ilyen esetekre ajánlják. Gomba ellen megelõzésre. Pesten sok helyen kapni, én még nem próbáltam, mert itt helyben nem kapni. http://netbio.hu/spd/NetBio_704148/Dr_Muller_teafa_ovszer_3d.. A teafaolajat önmagában is ajánlom. Langyos vízzel hígítva , külsõ lemosóként nagyon hatásos a gomba ellen. Plusz hajszárítóval szárítsd meg magad odalent. A vizes környezet is kedvez a gombának. Összességében szerintem megéri váltani ebben az esetben tablettáról óvszerre. A tartós, rendszeres idõközönként visszatérõ gombafertõzés ugyanis idõvel meddõségi problémákhoz vezethet. Ha az óvszerben lelankad a párod, akkor finoman kézzel is segíthetsz.

Szex végén, kb. egyszerre mentünk el a pasimmal. Azért írom kb.-ra, mert ő még 10-15 másodpercig csinálta nekem. óvszerrel védekeztünk, és mikor kivette fehér genya volt kívül a gumin. Ráadásul még ilyen fehér pici darabos is volt. Az mi lehetett?

Bel?lem jött vagy mivel több ideig csinálta miután ? elment. Visszafolyhatott t?le a sperma?

Legjobb válasz: Ha nem sérült meg az óvszer, akkor az tõled van, valószínûleg a folyásod sûrûsödött be és ha darabos akkor az gombásodásra utalhat. Ha egy kicsit is viszket, vagy kellemetlen szagú, akkor fordulj orvoshoz és pár nap alatt kikezel mindkettõtöket.

Ha nem sérült meg az óvszer, akkor az tõled van, valószínûleg a folyásod sûrûsödött be és ha darabos akkor az gombásodásra utalhat. Ha egy kicsit is viszket, vagy kellemetlen szagú, akkor fordulj orvoshoz és pár nap alatt kikezel mindkettõtöket.
csatlakozom...az te voltál...és canesten krém vagy doki
Biztos, hogy belõled! Gondolom azért leellenõriztétek az óvszert, hogy nem szakadt -e ki, azt amúgy is mindig le kell. Ha nincs egyéb panaszod, akkor teljesen normális, elõfordul.
Hülyeség, ha nem viszketsz, nincs egyéb gondod, akkor nem kell dokihoz menned meg kenned magad, teljesen normális vagy!
Nekem is volt már ilyen nem is egyszer és semmi bajom!Természetes.Ha nincs más panasz akkor hagyd a dokit.
Természetesen belõled jött, ha az óvszer nem volt kilyukadva. Lehetséges, hogy hüvelygombád van. Lehetséges megoldások : Canesten krém vagy orvos!
Nincs semmi bajod...Nekem is ilyen , fõleg ha sokáig szexelünk...a melegtõl meg a súrlódástól csapodik a ki a puncinedved attól lesz darabos...
A kérdező hozzászólása: Hú köszi szépen! megnyugtattatok:) igen korábban is volt már viszketõ, égõ érzés...használtam is krémet meg most is használom! lehetséges akkor h gomba:( Köszi:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!