Találatok a következő kifejezésre: Otthon szeretnék Hogy működik (3 db)

Otthon szeretnék szülni. Hogy működik maga a szülés otthon?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszoló vagyo és a többieknek üzenem: akkor mondjatok valamirõl véleményt, ha tudjátok a konkrétumokat. Ha csak fél füllel hallottatok valamit, akkor inkább maradjatok csendben, szerintem. Amúgy nem az volt a kérdés, hogy akinek esze ágában sincs otthon szülni, annak mi a véleménye, hanem azoktól kért tanácsot, akik hasonló cipõben járnak. Szóval bocsi, de úgy gondolom, titeket senki se kérdezett.

Az elsõ válaszoló vagyo és a többieknek üzenem: akkor mondjatok valamirõl véleményt, ha tudjátok a konkrétumokat. Ha csak fél füllel hallottatok valamit, akkor inkább maradjatok csendben, szerintem. Amúgy nem az volt a kérdés, hogy akinek esze ágában sincs otthon szülni, annak mi a véleménye, hanem azoktól kért tanácsot, akik hasonló cipõben járnak. Szóval bocsi, de úgy gondolom, titeket senki se kérdezett.
Én 3 hónapjan szültem Budapesten KÓRHÁZBAN. És nagyon meg voltam elégedve mindennel. Legalább olyan háborítatlan és békés volt, mintha otthon szültem volna. De végig megvolt az a biztonságérzetem, ha bármi történik, akkor az orvosom tud segíteni, hiszen korházi körülmények között vagyunk, és bármikor 1 perc alatt át tudnak vinni a mûtõben, ahol meg tudják menteni a kisbabám életét, ha gond van. Szerencsére nem volt gond, és nagyon szép szülésem volt. A szobában félhomály volt, halk zene... Ha kedvem volt sétálhattam, fürödhettem. Mindenképpen azt mondanám, hogy KÓRHÁZBAN kell szülni, de jól meg kell választani a kórházat, orvost és szülésznõt! És akkor nagyon szép háborítatlan és BIZTONSÁGOS szülésed lesz!
igaza van az utolsonak.én sem biznék bennûk.
Es mi van. ha a baba elakad a szulocsatornaban, se elore se hatra, azonnali csaszar kell, de a korhazba mire beertek eltelik 20 perc is? Es meghal a baba. Megtortent, a Gerebeknel.Az elmult ket evben ketszer is.
A kérdező hozzászólása: Minden jót neked a szüléshez! Jó lenne ha megírnád ide milyen volt! Elsõ baba?
Szia! Igen, nekem az elsõ és ha akarod, szívesen leírom a tapasztalataimat, akár priviben is. Nem tudom, mikor akar kibújni a kisasszony, de már nagyon lenn van, akármikor is érkezhet! :-) Te hány hetes várandós vagy?
A kérdező hozzászólása: A kórházban is van tragédia.
Szia! Én is othon szeretnék szülni. Kb. 2 éve kezdett érdekelni a dolog, azóta mindent elolvastam a témában, amit csak fel lehetett lelni. Ajánlom tedd te is ezt. Érdekes infókat találsz a nandu.hu, a szuleteshete.hu oldalakon és az elsõ hozzászóló által ajánlott oldalon is. Tetszett a hozzászólásod, miszerint a kórházakban is törénik tragédia, nem is kevés, csak azt senki nem veri nagydobra. Kiválaszt az ember egy nõgyógyászt, egy kórházat és fogalma sincs a korábbi tragédiák statsztikájáról. Ha te úgy érzed, hogy otthon nagyobb biztonságban vagy, akkor biztos nagyobb biztonságban is leszel a saját lakásodban SZAKSZERÛ SEGÍTSÉGGEL. Keresd meg õket minnél hamarabb! Csodálatos, háborítatlan szülést kívánok neked
Ja, és van egy szuper könyv: azt hiszem az a címe, hogy A bába válaszol. Jó vastag, úgy A4 méretû és én a LIBRI-ben találtam. Szenzációs! Komolyan mondom, az összes többi könyvbõl nem tanultam annyit az otthonszülésrõl, mint abban. Ha gondolod megírhatom az író nevét és a könyv címét pontosan(kicsit elbizonytalanodtam a címet illetõen).
Szia, az elsõ válaszoló vagyok. A legutóbbi hozzászóló említette a Bába válaszol c könyvet, azt én is ajánlom, plusz a Születés mûvészete c. könyvet is. Ha nem kapod meg boltban, a szules.hu-n a Geréb Ágiéknál megrendelhetõ. Minden jót! Ne hagyd magad befolyásolni se pro, se kontra. Az lesz a legjobb nektek, amit te annak érzel. Mindenki ott zsül jól, ahol biztonságban érzi magát. Ha ezt te otthon kapod meg, akkor számodra az az ideális. Ha kórházban, akkor ott. Nincs recept, mindenki maga tudja, mire van szüksége. De csak magadra hallgass, akkor nem érhet csalódás. Kívánok neked és mindenkinek olyan szülést, amilyet szeretne!
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes, de van egy kislányom, a kórházban majdnem el tették lábalól a sok oxitocin miatt!
A kérdező hozzászólása: Én nem nagyon tudok kórházat válogatni, soproni vagyok!

Van valaki aki nemetorszagban jart terhesgondozasra? Hogy müködik ez itt? Otthon szeretnek szülni de nemtudom hogy az itteni tamogatasok miatt nem szükseges-e? Itt elünk itt volt/van munkaviszonyunk, otthon voltam mar orvosnal. Valaki tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Én igen! Mit szeretnél pontosan tudni? Jelenleg nekem nincs biztosításom, mert terhesen már nem akar senki sem biztosítani :-(. Privát fizetünk mindent, kicsit sokba kerül, de párom szerint még mindig olcsóbb mint egynémelyik biztosító!

Szia! Én igen! Mit szeretnél pontosan tudni? Jelenleg nekem nincs biztosításom, mert terhesen már nem akar senki sem biztosítani :-(. Privát fizetünk mindent, kicsit sokba kerül, de párom szerint még mindig olcsóbb mint egynémelyik biztosító!
szia!en is itt élek, én a férjemen keresztül vagyok biztositva.én mondjuk korházban fogok szülni, de a védönöd biztos tudja, hogy mi van akkor ha otthon akarsz szülni.esetleg megirod, melyik városban laksz...? :)
Szia! En nemetben lakom, itt jarok terhesgondozasra, bar en itt is fogok szülni.En ugy gondolom mivel neked is itt van munkahelyed , Te is megkapod az összes tamogatast nemetböl, meg ha otthon is szülsz.Persze igenyelni kell. Minden jot!! 29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszokat, sokat segitettetek:)
Is-is!! Kell járnod hozzá, és lehet kapsz otthonra házit is, amit gyakorolnod kell. Eredményes!
Ha tényleg komolyan elhatározod magad és teszel is érte, azaz hetente háromszor foglalkozol a beszédeddel, akkor fél év alatt jelentõs javulást érhetsz el. Már 4 alkalom után is hallható a beszédeden, hogy tudatosan törekszel a rekeszlégzés használatára, a magánhangzók nyílt ejtésére, a szavak végének hallhatóvá tételére, a lényeges szavak kihangsúlyozására, a szavak ritmusának megõrzésére. A hadarás kezelése 3 úton halad párhuzamosan, 1.beszédtechnika fejlesztése, 2. a mondatszerkezetek erõsítése, szóbeli fogalmazás magabiztossá tétele, 3.önismeret, önbizalom erõsítése, magabiztos fellépés gyakorlása. Aki kitart, annak garantált a jó eredmény. De piszkosul sok munka... Ezem az oldalon vannak fent gyakorlatok: http://hadaras.weebly.com


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!