Találatok a következő kifejezésre: Otthon szeretnék Hogy (86 db)

Nekem az lenne a kerdesem, hogy mit gondoltok az otthon szulesrol (vizben)? Mert ha en egyszer babas leszek otthon szeretnek szulni .

Legjobb válasz: lehet, hogy jobb meg kényelmesebb otthon szülni a saját környezetedben, nem egy kórházban szülõszobán idegenekkel. DE én nagyon nagyon félnék az esetleges komplikációktól. nem mernék kockáztatni. jobb az, ha az ember rögtön "jó kezekben" van és hozzáértõ emberek veszik körül, fõleg mikor élet(ek)rõl van szó....

lehet, hogy jobb meg kényelmesebb otthon szülni a saját környezetedben, nem egy kórházban szülõszobán idegenekkel. DE én nagyon nagyon félnék az esetleges komplikációktól. nem mernék kockáztatni. jobb az, ha az ember rögtön "jó kezekben" van és hozzáértõ emberek veszik körül, fõleg mikor élet(ek)rõl van szó....
nekem is normálisan indult a szülés.aztán a kis kukacos feje befordult merõlegesen a medencecsontomra 8, 5centis tágulásnál.egybõl rohantak velem a mûtõbe.otthon lehet, hogy ottmaradunk mindketten.
Nekem sem jutna eszembe, félnék a komplikációktól. Én is császáros lettem. Én nem merném kockáztatni a gyermekem és a saját életemet.
Eszembe se jutott otthon szülni. Még szerencse mert akkor most nem írnék most itt neked, és a fiam se lenne. Amúgy a legtöbb helyen már a kórházban is lehet vízben szülni. :)
meg sem fordult a fejemben. és utólag tudom is, h miért. a lányommal kicsit hosszú lett a szülés. 21 óra. meg kellett császározni, mert nem bírtak felébreszteni. folyton elaludtam, kezdett elmenni a pulzusunk. én ezért nem választanám.
Osztom az elõttem szóló véleményét, soha nem tudhatod mi jön közbe, és a szülés bizony egy olyan dolog, hogy bármi bármikor közbe jöhet. Erre a baba és az anya élete is rámehet. Nem tudom hol laksz, de van már az országban számtalan olyan szülészet, ahol akár kádban is szülhetsz. Nézz utána: http://www.kismama.hu-n biztosan találsz infót.
Eszembe se jutna kórházon kívül szülni. Mi van, ha baj van? Akkor mit csinálsz? Nincs egy doki egy mûtõ egy altatóorvos egy gyerekorvos egy inkubátor a közelben.... Mire kiér a mentõ és mire beér a kórházba, már nagyon nagy baj lehet. Kádban vajúdhatsz, sõt pár helyen szülhetsz is, vannak ilyen kórházak, aztán saját felelõsségre el is hagyhatod hamarabb, mint a többiek. Otthon szülni jó nagy hülyeség. Arról nem is beszélve, hogy takaríthatod magad után a véredet.
Hollandiában annyira normális az otthonszülés, hogy nem sokkal ezelõttig fizetni kellett azért, ha teljesen komplikációmentes terhességgel valaki kórházban akart szülni. Szóval ki is van ennek építve rendesen lehetõsége, ha gond van, 15 perc alatt garantálják, hogy kórházban van a kismama. MÉGIS, ma már csak a nõk 30%-a kezdi otthon a szülést, és azoknak is a fele a kórházban végzõdik! Szerintem is épp elég a szülésre koncentrálni, nem még arra is, hogy vajon végig lehet-e csinálni itthon, vagy mi lesz, mikor induljunk a kórházba?!
Én is szerettem volna itthon szülni, egészen addig, amíg terhes nem lettem. Akkor nagyot változott a véleményem, és most azt mondom, hogy nem véletlenül lett a szülés kórházasítva. Orvos legyen a közelbe, annyi minden történhet egy szülésnél. Plusz a kórházban gondoskodnak rólatok, pár napig fújhatsz kicsit a szülés után, ráérsz az otthoni dolgokkal foglalkozni. Viszont az a véleményem, hogy az otthonszülés körülményeit éppúgy meg lehetne teremteni a kórházakban is, csak épp lenne a közelben segítõ kéz. Ha kell. Na szóval én lebeszélnélek róla, de inkább olvass utána pro és kontra, gondold át, amiket találsz és ha mérlegeltél, akkor dönts.
A szülõszoba is lehet meghitt. Nekem a szülésznõm félhomályt csinált és zenét is kapcsolt. Bármit amit kértem :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom most mar rabeszeltetek!!!!!Igen en ezert kerdeztem , mert tudtam olyanok valaszolnak akik szultek mar .felakartam , hogy fel legyek vilagositva. koszonom nektek !!!!!
Az otthonszulo nok tobbsege azert nem megy korhazba mert fel a tutol , beontestol es mindentol ami normalis esetben a szulessel jar. Szerencsetleneknek tartom oket es felhaborito hogy a sajat kenyelmukert erdekeben kockaztatjak a baba eletet. ezen a teman nem is szabad gondolkozni mert a mai korhazak olyan ellatast biztositanak amirol sokan otthon allmodni sem mernek.
Két gyereket szültem de soha, de soha nem szülnék otthon. Ha valami emiatt történne a babámmal, mert nincs idõben ellátva, nem tudnám magamnak megbocsájtani.
Én nagyon meggondolnám a helyedben! Most várom a második babám, megmondom õszintén nekem is megfordult a fejemben az otthon szülés egésszen addig, míg nem lettem terhes! Utána eszembe sem jutott! Azután meg pláne nem, hogy elmentünk szülõszoba látogatásra! Nagyon barátságos a szülõszoba és nekem komoly biztonságérzetet adott! Még egy gondolat: Olvastam egy nõgyógyász könyvében, hogy "egy teljesen normálisan lezajlott szülést követõen, méhlepény is normálisan megszületik, majd mégsem áll el a vérzés. Gyorsan meg kell keresni a sebet, el kell állítani a vérzést, össze kell varrni, stb. És mindezt egy francia ágyon?! Köszönöm kihagynám!"
Én nem tudom mit gondoljak az otthonszülésrõl, néztem videókat a neten, bizony sokkal jobban tetszett, mint a kórházi szülés, sokkal nyugodtabb, meghittebb, természetesebb, de mivel szülési sérült gyerekekekkel foglalkozom, ezért nem mertem volna otthon csinálni, rosszak a tapasztalataim. Végülis jól döntöttem, mert sajnos úgy alakult, hogy ha otthon szültem volna, akkor nem élne a kisfiam.
Hát, szerintem akár melyik országban is vagy, azért egy altatást és császárt nem hiszem hogy a szülésznõ csinálna ha baj van. Bátrak az angol nõk, és hiába felkészült egy szülésznõ, van, amin csak az orvos(ok) segíthet(nek).
A kérdező hozzászólása: En Torontoban vagyok .Meg persze itt is van olyan hogy kijon a szuleszno :) koszonom
Angliaban elek, itt a szulesznom mondta, hogy az angol nok nagyresze otthon szul, 2 szulesznovel. Mondjuk itt a korhazban is csak 2 szuleszno van jelen a szulesnel, ha nincs semmi gond. Itt mernek esetleg otthon szulni, de Magyarorszagon, ahol nincs megfelelo kepzes az otthonszulesre, semmi esetre sem.
Mi jut eszembe az otthonszülésrõl? Az, hogy hatalmas felelõtlenség!!! Ha én itthon szülök, nem élem túl sem én, sem a babám. És nem volt császár, csak nagyon gyors szülés, nagyon nagy vérvesztéssel!!
A kérdező hozzászólása: Uhh igen most mar meggondolando . Csak tudjatok felszeretnek mar most keszulni tudom hamar ..meg nincs is senki a hasamba de jo ha tudom :) ezert koszonom a valaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat igen ez benne :S !! De atfogom meg gondolni biztos :)
szia! emiatt a kérdés miatt regisztráltam... az én fiam otthon született. mindketten túléltük:) viccet félretéve, én a várandósságom elõtt és alatt is végig otthonszülésben gondolkodtam. minden eredményem jó volt, fejvégû fekvés, 38. hét végén indult meg a szülés. csak ekkor döntöttem végleg, hiszen az vitathatatlan, hogy a kórház biztonságosabb, és ha komplikációk lépnek fel, nyilván ott tudják gyorsabban-hatékonyabban stb. megoldani a bajt. viszont egy úgymond eseménytelen terhesség után elég kicsi az esélye olyan komplikációnak, ami azonnali beavatkozást igényel, és késõ, mire kórházba értek, legyen az akármennyie közel is. elég kicsi, de van esélye. ezzel tisztában kell lenned, és ezek tudatában mérlegelni és dönteni. szülj ott, ahol te biztonságban érzed magad, ahol el tudod magad engedni, hogy a babádat is ki tudd engedni. nekem ez kórházi körülmények között nem ment volna. éreztem, hogy minden rendben lesz, és így is lett. a vértõl-kosztól ne félj, azért nem disznóölésrõl van szó:) lehet kapni eldobható lepedõt, és gondolom minden háztartásban akad néhány régi, foltos, szakadt lepedõ vagy törölközõ, ami pont megfelelõ összevérzés céljából. de vehetsz újat is a nagy alkalomra:) persze alakulhatott volna másképpen is, szerencsénk volt, hogy minden rendben volt mindkettõnkkel. teljesen megértem azokat, akik csak kórházban érzik magukat biztonságban, ez mindenkinek saját döntése kell, hogy legyen. én így döntöttem, és ezzel vállaltam a felelõsséget mindkettõnkért, és ha valami baj történt volna, akkor is csak magamat hibáztathatnám. víz csak azért nem volt, mert nem tudtunk volna hová felállítani egy ekkora medencét, és honnan lett volna annyi meleg víz???:) 17 órát vajúdtam... szerintem hallgass az eszedre, de egyeztess a szíveddel is! szép szülést kívánok neked!

Otthon szeretnék szülni. Hogy működik maga a szülés otthon?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszoló vagyo és a többieknek üzenem: akkor mondjatok valamirõl véleményt, ha tudjátok a konkrétumokat. Ha csak fél füllel hallottatok valamit, akkor inkább maradjatok csendben, szerintem. Amúgy nem az volt a kérdés, hogy akinek esze ágában sincs otthon szülni, annak mi a véleménye, hanem azoktól kért tanácsot, akik hasonló cipõben járnak. Szóval bocsi, de úgy gondolom, titeket senki se kérdezett.

Az elsõ válaszoló vagyo és a többieknek üzenem: akkor mondjatok valamirõl véleményt, ha tudjátok a konkrétumokat. Ha csak fél füllel hallottatok valamit, akkor inkább maradjatok csendben, szerintem. Amúgy nem az volt a kérdés, hogy akinek esze ágában sincs otthon szülni, annak mi a véleménye, hanem azoktól kért tanácsot, akik hasonló cipõben járnak. Szóval bocsi, de úgy gondolom, titeket senki se kérdezett.
Én 3 hónapjan szültem Budapesten KÓRHÁZBAN. És nagyon meg voltam elégedve mindennel. Legalább olyan háborítatlan és békés volt, mintha otthon szültem volna. De végig megvolt az a biztonságérzetem, ha bármi történik, akkor az orvosom tud segíteni, hiszen korházi körülmények között vagyunk, és bármikor 1 perc alatt át tudnak vinni a mûtõben, ahol meg tudják menteni a kisbabám életét, ha gond van. Szerencsére nem volt gond, és nagyon szép szülésem volt. A szobában félhomály volt, halk zene... Ha kedvem volt sétálhattam, fürödhettem. Mindenképpen azt mondanám, hogy KÓRHÁZBAN kell szülni, de jól meg kell választani a kórházat, orvost és szülésznõt! És akkor nagyon szép háborítatlan és BIZTONSÁGOS szülésed lesz!
igaza van az utolsonak.én sem biznék bennûk.
Es mi van. ha a baba elakad a szulocsatornaban, se elore se hatra, azonnali csaszar kell, de a korhazba mire beertek eltelik 20 perc is? Es meghal a baba. Megtortent, a Gerebeknel.Az elmult ket evben ketszer is.
A kérdező hozzászólása: Minden jót neked a szüléshez! Jó lenne ha megírnád ide milyen volt! Elsõ baba?
Szia! Igen, nekem az elsõ és ha akarod, szívesen leírom a tapasztalataimat, akár priviben is. Nem tudom, mikor akar kibújni a kisasszony, de már nagyon lenn van, akármikor is érkezhet! :-) Te hány hetes várandós vagy?
A kérdező hozzászólása: A kórházban is van tragédia.
Szia! Én is othon szeretnék szülni. Kb. 2 éve kezdett érdekelni a dolog, azóta mindent elolvastam a témában, amit csak fel lehetett lelni. Ajánlom tedd te is ezt. Érdekes infókat találsz a nandu.hu, a szuleteshete.hu oldalakon és az elsõ hozzászóló által ajánlott oldalon is. Tetszett a hozzászólásod, miszerint a kórházakban is törénik tragédia, nem is kevés, csak azt senki nem veri nagydobra. Kiválaszt az ember egy nõgyógyászt, egy kórházat és fogalma sincs a korábbi tragédiák statsztikájáról. Ha te úgy érzed, hogy otthon nagyobb biztonságban vagy, akkor biztos nagyobb biztonságban is leszel a saját lakásodban SZAKSZERÛ SEGÍTSÉGGEL. Keresd meg õket minnél hamarabb! Csodálatos, háborítatlan szülést kívánok neked
Ja, és van egy szuper könyv: azt hiszem az a címe, hogy A bába válaszol. Jó vastag, úgy A4 méretû és én a LIBRI-ben találtam. Szenzációs! Komolyan mondom, az összes többi könyvbõl nem tanultam annyit az otthonszülésrõl, mint abban. Ha gondolod megírhatom az író nevét és a könyv címét pontosan(kicsit elbizonytalanodtam a címet illetõen).
Szia, az elsõ válaszoló vagyok. A legutóbbi hozzászóló említette a Bába válaszol c könyvet, azt én is ajánlom, plusz a Születés mûvészete c. könyvet is. Ha nem kapod meg boltban, a szules.hu-n a Geréb Ágiéknál megrendelhetõ. Minden jót! Ne hagyd magad befolyásolni se pro, se kontra. Az lesz a legjobb nektek, amit te annak érzel. Mindenki ott zsül jól, ahol biztonságban érzi magát. Ha ezt te otthon kapod meg, akkor számodra az az ideális. Ha kórházban, akkor ott. Nincs recept, mindenki maga tudja, mire van szüksége. De csak magadra hallgass, akkor nem érhet csalódás. Kívánok neked és mindenkinek olyan szülést, amilyet szeretne!
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes, de van egy kislányom, a kórházban majdnem el tették lábalól a sok oxitocin miatt!
A kérdező hozzászólása: Én nem nagyon tudok kórházat válogatni, soproni vagyok!

Kezdo mukormoskent hogyan szerezhetek klienseket? (otthon szeretnek meg egyelore dolgozni)

Legjobb válasz: Papírod megvan? Mármint az okj-s. Ha nem vállalkozásban akarsz dolgozni, hanem csak úgy otthon, akkor reklámozni ne reklámozz, ne hívd fel magadra a figyelmet. Sok lehetõséged így nem marad, csinálgasd ismerõsök körmét, azt nyilván sokan látni fogják, így szerezhetsz vendégeket. De arra ne számíts, hogy pár héten belül tele lesz a naptárad, ahhoz kell min. 1 év, vagy még több, mire kialakul a vendégkör. Így meg még lassabb lesz, hogy nem tudod hirdetni magad.

Papírod megvan? Mármint az okj-s. Ha nem vállalkozásban akarsz dolgozni, hanem csak úgy otthon, akkor reklámozni ne reklámozz, ne hívd fel magadra a figyelmet. Sok lehetõséged így nem marad, csinálgasd ismerõsök körmét, azt nyilván sokan látni fogják, így szerezhetsz vendégeket. De arra ne számíts, hogy pár héten belül tele lesz a naptárad, ahhoz kell min. 1 év, vagy még több, mire kialakul a vendégkör. Így meg még lassabb lesz, hogy nem tudod hirdetni magad.
A kérdező hozzászólása: Koszi, egyelore csak hobbyszinten szeretnem csinalni.

Van valaki aki nemetorszagban jart terhesgondozasra? Hogy müködik ez itt? Otthon szeretnek szülni de nemtudom hogy az itteni tamogatasok miatt nem szükseges-e? Itt elünk itt volt/van munkaviszonyunk, otthon voltam mar orvosnal. Valaki tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Én igen! Mit szeretnél pontosan tudni? Jelenleg nekem nincs biztosításom, mert terhesen már nem akar senki sem biztosítani :-(. Privát fizetünk mindent, kicsit sokba kerül, de párom szerint még mindig olcsóbb mint egynémelyik biztosító!

Szia! Én igen! Mit szeretnél pontosan tudni? Jelenleg nekem nincs biztosításom, mert terhesen már nem akar senki sem biztosítani :-(. Privát fizetünk mindent, kicsit sokba kerül, de párom szerint még mindig olcsóbb mint egynémelyik biztosító!
szia!en is itt élek, én a férjemen keresztül vagyok biztositva.én mondjuk korházban fogok szülni, de a védönöd biztos tudja, hogy mi van akkor ha otthon akarsz szülni.esetleg megirod, melyik városban laksz...? :)
Szia! En nemetben lakom, itt jarok terhesgondozasra, bar en itt is fogok szülni.En ugy gondolom mivel neked is itt van munkahelyed , Te is megkapod az összes tamogatast nemetböl, meg ha otthon is szülsz.Persze igenyelni kell. Minden jot!! 29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszokat, sokat segitettetek:)

10 éve a magyar jogositványom németre kellett honositani az akkori szabályok szerint. Ma már erre nincs szükség az unio miatt. A kérdésem:hogy tudom ebbe a jogsiba az uj A kategoriát otthon belevezetettni, mert otthon szeretnék vizsgázni?

Legjobb válasz: Ha német jogsid van és németbe fogsz vizsgázni ugy is akkor persze ! :) A honosításra akkor lenne szükség talán ha magyarországon vizsgázól és akkor honosíttatni is kellene a jogsit tudod ez is aféle Magyar mentalítás huzzuk le az embert sok lovéval.. De persze neked német jogsid van és az A B C D E Jármûkategóriák Nemzetköziek ugyhogy nincs akadálya! :)

Ha német jogsid van és németbe fogsz vizsgázni ugy is akkor persze ! :) A honosításra akkor lenne szükség talán ha magyarországon vizsgázól és akkor honosíttatni is kellene a jogsit tudod ez is aféle Magyar mentalítás huzzuk le az embert sok lovéval.. De persze neked német jogsid van és az A B C D E Jármûkategóriák Nemzetköziek ugyhogy nincs akadálya! :)

Hogyan közölhetném otthon azt, hogy egy albérletbe szeretnék költözni a vőlegényemmel, úgy hogy ne boruljanak ki nagyon a szüleim?

22 éves vagyok, most fejezem be a f?iskolát, és szeretnék összeköltözni a v?legényemmel egy albérletbe, de ezt még nem igazán mertem megosztani a szüleimmel.

Legjobb válasz: Én nem azt mondom, hogy mit csinálj és nem azt, hogy mit ne csinálj. Bár szerintem erre kérted a válaszokat. Inkább azt mondom, én mit tennék. Biztos nem költöznék el a vakvilágba akkor, ha nem lenne munkám. Most biztos helyed van a szüleidnél. Szeretnek és eltartanak. Az nem lehet elég indok ilyen körülmények mellett, hogy együtt szeretnél lakni a võlegényedel. Lakhatsz vele még eleget fõleg akkor, ha meglesz az esküvõtök. Így viszont az is lehet, hogy éppen az esküvõt kockáztatod azzal, hogy megfelelõ anyagiak hiányában elkezdõdhetnek a veszekedések, szemrehányások. Nem is folytatom. Gondoldd át még egyszer: mire is akarsz /most még/ önálló lenni?

Én nem azt mondom, hogy mit csinálj és nem azt, hogy mit ne csinálj. Bár szerintem erre kérted a válaszokat. Inkább azt mondom, én mit tennék. Biztos nem költöznék el a vakvilágba akkor, ha nem lenne munkám. Most biztos helyed van a szüleidnél. Szeretnek és eltartanak. Az nem lehet elég indok ilyen körülmények mellett, hogy együtt szeretnél lakni a võlegényedel. Lakhatsz vele még eleget fõleg akkor, ha meglesz az esküvõtök. Így viszont az is lehet, hogy éppen az esküvõt kockáztatod azzal, hogy megfelelõ anyagiak hiányában elkezdõdhetnek a veszekedések, szemrehányások. Nem is folytatom. Gondoldd át még egyszer: mire is akarsz /most még/ önálló lenni?
Pl egy ötlet: Ha megnyugtató módon el tudod mondani a szüleidnek, hogy hogyan tervezitek az összeköltözést, mibõl telik majd hosszútávon albérletre, mibõl fogtok megélni, mik a jövõbeni elképzeléseitek, akkor szerintem minden lényeges kifogást kiiktattál, de ha ezekre nem tudsz megfelelõ választ, akkor el kell fogadnod, hogy a szüleid nem fognak örülni és bizony kiborul majd a bili.
Én nem sietnék ezzel az elköltözéssel, bár megértem az érzéseid. De mi lenne ha a võlegényed költözne hozzátok vagy te hozzájuk ahol nagyobb a lakás. Ez kezdetnek nem lenne rossz. Mi így csináltuk , de mondjuk nálunk kényelmesen elfértünk és így is fizettünk minimális hozzájárulást a kajáa stb.
A helyedben én elõször munkát keresnék és akkor beszélnék a szülõkkel, ha már keresõ vagy, így láthatják, hogy nem a semmire akartok alapozni.
22 évesen már természetes, hogy kirepülsz, nem kell engedélyt kérned, vagy maradnod a kedvükért. Én azt javaslom mielõtt bejelentenéd keress munkát, és találjatok egy ideális albérletet. Ha a szüleid látják, hogy az alap feltételek meg vannak, akkor nem fognak aggódni.
Szerintem tuzzel ki egy idopontot, mondjuk mondd a szuleidnek, hogy aug. 1-tol ossze szeretnek koltozni a Csabival. Par honappal szoljal elore, hogy ne erje oket olyan gyorsan a terved. Ne engedjel a tervedbol, mindig sokat magyarazzal a szuleidnek, es mondd meg azt is, hogy sok 22 eves no mar gyereket, vagy gyerekeket nevel es fozmostakarit...stb. fenntartja magat a ferjevel. Anyukadnak meg kell ertenie hogy felnottel, es el kell hogy engedjen otthonrol. Esetleg kulfoldre is kimehetnetek egy kicsit a baratoddal dolgozni, es akkor lenne penzetek is!
A võlegényed dolgozik? Szóval lenne mibõl fenntartani az albérletet? Mert akkor 22 évesnek nem mondhatják meg, hogy mit tegyél. Szerintem a szüleid csak jót akarnak neked. Addig örülj, még eltartanak, mert utána magatokat már nehezebb lesz. Én ugyanúgy 22 vagyok, mint te szóval ez nem valami begyepesedett gondolkodású embertõl származik...
Hát szerintem ha saját magatokat tartanátok el, akkor jelentsd be, ne pedig engedélyt kérj. Én úgy csináltam 21 évesen (nappali egyetem mellett mindketten dolgoztunk+ösztöndíj, így fenn tudtuk magunkat tartani), hogy összeköltöztünk, és két napra rá (mikor otthon voltam), bejelentettem, hogy ez a felállás. Ha engedélyt kértem volna, még most sem laknánk együtt (10 éve vagyunk együtt). De persze te tudod, hogy mit lehet a szüleiddel, és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Most nem arról van szó, h ciki, hanem h most már harmadik éve élek vele együtt, ezek után senki sem akarna külön élni. Meg persze nem engedélyt akarok kérni, de ha én szereznék egy munkát, aztán eléjük állnék, hogy elköltöztem pá, lenne olyan sikítozás, hogy jajj. Meg azt én is tudom, hogy nem azért mondják, mert bajuk van, hanem mert na.
Jaaa, nem olvastam még a hosszú kommentedet. Akkor szerintem úgy lenne a legegyszerûbb, ha csak megmondanád nekik, hogy ezentúl szeretnéd az albérletet önerõbõl fenntartani, mert egyszer úgyis el fog jönni az az idõ, mikor saját magadat kell eltartanod, és hát mikor állj neki, ha nem most? Ha már úgyis adott egy albérlet, nem maradhatnátok továbbra is abban? Vagy azt mondani, hogy bevált a közös élet, és ezért szeretnétek tovább is kettesben megélni? Ezek közül valamelyik csak célravezetõ lenne, nem? :)
vegyél egy keverõpultot.
Virtual DJ
felejtsd el, vegyél egy normális emberi hangszert és inkább legyél zenész.

Szeretnék folyékony latexet otthon készíteni hogyan lehet?

Azt szeretném kérdezni, hogy olyat házilag ilyen olcsóbb formában hogyan tudnék készíteni? Már az összes boltot bejártam idehaza és sehol sem kaptam azért szeretnék akkor már itthon?

Legjobb válasz: Hát azt leginkább sehogy, hacsak nincs egy laborod, nem vagy vegyész, stb. :D Azért az nem úgy megy, hogy megolvasztasz néhány óvszert vagy ilyesmi. :D Ha seb és maszk-készítés miatt kellene, egyszerûbb dolgokhoz beválnak a lehúzható maszkok némi alapozóval, zsepivel és sminkkel. Nem olyan tartós, komolyabb dolgokhoz nem is jó, és szárítja a bõrt kicsit, de a semminél jobb. Ha nem sürgõs, rendelni egész biztos lehet, és emlékeim szerint lehet kapni itthon is, talán az Ó utcában, esetleg színpadi kellékest kérdezz.

Hát azt leginkább sehogy, hacsak nincs egy laborod, nem vagy vegyész, stb. :D Azért az nem úgy megy, hogy megolvasztasz néhány óvszert vagy ilyesmi. :D Ha seb és maszk-készítés miatt kellene, egyszerûbb dolgokhoz beválnak a lehúzható maszkok némi alapozóval, zsepivel és sminkkel. Nem olyan tartós, komolyabb dolgokhoz nem is jó, és szárítja a bõrt kicsit, de a semminél jobb. Ha nem sürgõs, rendelni egész biztos lehet, és emlékeim szerint lehet kapni itthon is, talán az Ó utcában, esetleg színpadi kellékest kérdezz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D de ilyen sminkelésre kellene :D

Úgy tudom hogy ha veszek egy 7, 5 J-os azaz 175 m/s-es légpuskát akkor ahhoz nem kell engedély. A kérdésem pedig, ha otthon szeretnék vele lőni, akkor ahhoz kell valakinek szólni, úgy értem hogy pl: a faluban az önykormányzatnál?

Legjobb válasz: "7,5 J-os azaz 175 m/s-es" Energiát nem tudsz sebességre váltani, ahogy hosszúságot sem súlyra :) Igaz, 7.5J alatt nem kell engedély. Nem kell bejelenteni, használhatod, de a biztonsági szabályok betartásával és nem is zavarhatsz vele másokat.

"7, 5 J-os azaz 175 m/s-es" Energiát nem tudsz sebességre váltani, ahogy hosszúságot sem súlyra :) Igaz, 7.5J alatt nem kell engedély. Nem kell bejelenteni, használhatod, de a biztonsági szabályok betartásával és nem is zavarhatsz vele másokat.
A kérdező hozzászólása: Csak azért írtam hogy a 7, 5 J az megegyezik a 175 m/s-el mert amit szeretnék venni nem volt oda írva hogy hány J-os http://www.katonadolog.hu/product/webaruhaz/LEP9/09Legpuskak..

Világos szőke hajból szeretnék sötétebb szőkét otthon festeni. Hogyan?

Eddig ezt használtam:

Legjobb válasz: na ugyanabban a cipoben jarunk csak annyi hogy nekem zold lett a hajam :D most vilagosbarnara kellett festenem es meg igy is van benne zoldes. en reszemrol most elkezdem az eredeti szint lenoveszteni ami sotetszoke es csakis fodraszhoz fogok menni ha be akarnam festeni. pedig tobb eve festek mar hajat de a vilagosszoke kifogott rajtam kemenyen. amugy most amit ajanlok hogy semmikepp ne menj ra semmi aranyszokevel vagy termeszetes szokevel mert most lehet neked is zold ha a kekes talalkozik a sargassal. szerintem menj fodraszhoz mig lehet, eppen a kapujaban allsz az ugyanannyi penz kidobasanak mintha ott kezdted volna.

na ugyanabban a cipoben jarunk csak annyi hogy nekem zold lett a hajam :D most vilagosbarnara kellett festenem es meg igy is van benne zoldes. en reszemrol most elkezdem az eredeti szint lenoveszteni ami sotetszoke es csakis fodraszhoz fogok menni ha be akarnam festeni. pedig tobb eve festek mar hajat de a vilagosszoke kifogott rajtam kemenyen. amugy most amit ajanlok hogy semmikepp ne menj ra semmi aranyszokevel vagy termeszetes szokevel mert most lehet neked is zold ha a kekes talalkozik a sargassal. szerintem menj fodraszhoz mig lehet, eppen a kapujaban allsz az ugyanannyi penz kidobasanak mintha ott kezdted volna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!