Találatok a következő kifejezésre: Orvost szeretnék Nem lesz (12 db)

Szülés előtt mennyi idővel kell a kiválasztott kórház felé jelezni, hogy ott szeretnék szülni, ha nem lesz választott orvosom?

Érdre járok az SZTK-ba orvoshoz, és a Szent Imrében szeretnék szülni Pesten, és nem szeretnék magánorvost. Csak nem tudom, mikor kell elmenni a kórházba bejelentkezni? 20 hetes vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás. persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el. szülésznõkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :) én is ott szültem, én szülésznõm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott

elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás. persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el. szülésznõkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :) én is ott szültem, én szülésznõm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott
nem kötelezõ semmi, mehetsz akkor is, amikor már elkezdõdtek a fájások.De be is mehetsz, körbenézhetsz, megnézheted a szülõszobákat esetleg fogadhatsz szülésznõt ha akarsz. De semmi nem kötelezõ
Az a helyzet, hogy ahova pl én tartozom körzetileg itt eléggé taplók az SZTK-s rendeléseken, mert eddig minden ide járó ismerõstõl ezt hallottam. A másik meg hogy itt alternatív szülésre egyáltalán semmilyen lehetõség sincs, így ezért sem szeretnék itt szülni, úgyhogy nekem nem volt kérdéses hogy itt szüljek-e. Van aki más helyeken elégedett az SZTK-val is, de az itteni kórház nem áll az elsõk közt sajnos rangsorban, sõt eléggé sokadik. A Szent Imrében mondjuk legalább nagyobb eséllyel lehet kifogni normális ügyeletes dokit, de azért szerintem ez mindig lutri és ugyebár õk nem is tudják, hogy te miket terveztél a szülésre, hogyan képzeled (szülési terv). És hát ha nincs a Szent Imrében fogadott orvosod akkor csak úgy valóban nem csöppenhetsz be oda. Az én dokimra visszatérve: nyilván úgy mentem hozzá már elsõre hogy megnézte, hogy a kiírt szülés körüli idõkben nem utazik el sehova, õ is tisztában van vele, hogy nagy valószínûséggel nem a megjelölt napon fogok szülni, ennek elég nagy az esélye. Ha szeretné megkapni a honoráriumát a szülésért akkor azon lesz hogy ott legyen, ez az õ érdeke is. A másik meg hogy barátnõm is nála szült pár hónapja és õt sem hagyta cserben. Nem minden doki felelõtlen. De szülésznõt is fogadok ugyanott akit õ javasol, a kettõ közül az egyik csak ott lesz. :-))
A kérdező hozzászólása: Meg aztán anyagilag sem úgy állunk, hogy fogadott orvosnak fizessek, és valóban nem garancia, hogy ott is lesz. Én eddig maximálisan elégedett vagyok az eddigi SZTK-s rendelésekkel, idõ, türelem, körültekintés, és teljes segítségnyújtás jellemezte eddig a dolgokat. Csak ezzel a szülés dologgal nem vagyok teljesen képben, hogy hol lehet, stb, de kezdem átlátni, meg végül is a védõnéni és a doki is segít.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszönöm a válaszokat. Az a baj, körzetileg messze tartozom, a bejárás, ha oda kell menni vizsgálatokra, nem a legegyszerûbb. Választott orvos dolgon sokat gondolkodtunk, de környezetemben sok olyan ismerõsöm volt, akinek épp szabin volt a doki, nem ment be, vagy éppen elõtt is éjszakázott szülésnél, plusz dolgozott és teljesen készen volt. Akiknek nem volt saját orvosuk, jobb tapasztalatokat meséltek. Amúgy akihez járok SZTK-ba, õ épp Szent Imrés, akkor majd meglátjuk, mi lesz. Mindenesetre köszönöm.
11:44-es Nem kötekedni akarok, de mi van akkor, ha pl. a választott orvosod pont elutazik? Akkor kinél fogsz szülni?
És azzal számolj, hogy ha most még nagyon jól is érzed magad, a 30. héttõl jön csak a neheze, onnantól jönnek az egészségi problémák is egyre inkább.
Én a Szent Imrében fogok szülni elõre láthatólag júniusban. Azért ez nem ilyen egyszerû, mint itt néhányan írták. És bocs, de eleve nem jó a kérdés amit feltettél, ugyanis ha a Szent Imre kórház nem a bejelentett lakóhelyed szerint körzetileg illetékes kórház, akkor nem szülhetsz ott, csak akkor ha van választott orvosod, aki ott dolgozik. Én tatabányáról megyek pl. oda szülni, de az orvosom melózik, csak így lehet. Szülésznõt õ fog ajánlani, aztán úgy megyek majd hozzá, hogy telefonon egyeztetek vele idõpontot amikor megbeszélünk mindent. Ha választott orvosod nincs az adott intézetben, akkor csak akkor tudsz ott szülni, ha éppen vajúdáskor mész be oda, de ezzel nem érdemes játszani, mert ha még nem tágultál ki eléggé vagy nincs olyan fájástevékenység akkor hazaküldenek és megszívtad. Szóval ilyen esetben csak akkor látnak el, ha már "sürgõs" az eset és még akkor is kérdezgetni fognak, hogy miért ide jöttél be. Hát én tuti nem bíznám ezt arra hogy csak szülésznõt választok és úgy szülök ott, mert ki tudja hogy bármi okból ha mégse jön össze így akkor megint csak ráfaragtál. Mondjuk az az én személyes véleményem, hogy amúgy mindenképp jó ha az embernek van saját orvosa, mert az ügyeletes orvos általában nem törõdik azzal hogy empatikus legyen valakivel aki nem a saját betege és lehet hogy türelmetlen, siettetni fog, nem érdeklik majd az igényeid. És amúgyis szerintem az a biztonságos a babának és neked is ha van egy állandó orvosod, aki végig követi a terhességedet, és ismer, így tudja hogy az egészségi állapotod milyen a szüléskor (nem vagy-e vérszegény, jó a vérnyomásod, hogy bírta a szíved eddig a terhességet, stb.) Szóval én még egy totálisan problémamentes terhesség esetében is fogadnék magánorvost, aki mindig képben van, hogy mi van velem, amilyen nemtörõdömök tudnak lenni az SZTK-s rendeléseken az még veszélyes is lehet, egy elsõre nem könnyen felismerhetõ komplikáció esetén. Én nem játszanék ezzel, szerintem nem ezen kell spórolni, ha tudtok pénzt szánni a dokira. Én pl. epilepsziás vagyok, nem merném magam idegen orvosra bízni, akinek fingja nincs róla, hogy az én speciális epilepsziám mikor jöhet ki és mit kell adni rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. No ezt nem is tudtam, hogy kórházat nem lehet választani. Azt megkérdezhetem, ki volt a szülésznõd? Tudom, hogy hülye kérdés, de ez hogy mûködik? Bemegyek a kórházba, és az osztályon jelzem, hogy szülésznõt keresek?
36.héttõl érdemes már akkor odajárni nst/ctg-re. Ne csak úgy derült égbõl villámcsapásként érkezz a szülés napján, az neked sem jó, hogy azt sem tudod mi merre van.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi szépen!
ja, (április 11.) 11:44-es voltam elõbb is, most is. :-)

A barátnőm holnap befekszik a kórházba. Senki nem lesz mellette. Én szeretnék bemenni hozzá. Attól még hogy nem vagyunk rokonok, ott lehetek mellette? Az orvosok nem küldhetnek el?

N?gyógyászaton lesz, a babája szíve leállt ezért abortuszra lesz szükség.

Legjobb válasz: Persze, hogy mellette lehetsz. Az orvosok nem kérnek se házasságlevelet, se családfát.

Persze, hogy mellette lehetsz. Az orvosok nem kérnek se házasságlevelet, se családfát.
Természetesen! Ott izgulhatsz a folyosón, a mûtét ideje alatt, és amikor felébred fogjad a kezét!
jajj szegénykém! olyan rossz ilyet még csak olvasni is:( amugy igen persze hogy bentlehetsz vele! biztosan nagyon jól fog neki esni! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket. Tudom hogy lehet látogatni, csak aggódtam hogy esetleg nem nézik jó szemmel majd hogy ott leszek mellette. Örülök hogy nem áll jogukban elküldeni . Köszönöm mégegyszer
lehet, hogy én vagyok a hülye, de egy szívleállásnál nem sok idõ egy napot várni a mûtéttel?
Azért azt vedd figyelembe (ha nem egy ágyas szobában lesz), hogy a betegársaknak néha elég kellemetlen ha valakinél egész nap bent vannak a látogatók
Sziasztok! Nekem sajnos 3 hete hasonlóm volt. 5. hónapba lépve haltak meg az iker Babáim és a két Kincsem halála között másfél hét volt, de amikor a második Babym haldoklott, már a ruha is fájt rajtam és nem is tudtam menni, különben el sem engedtem volna... De amikor befektetik nem biztos, hogy már mûtik is sajnos, mert elõször ki kell tágítani. Nekem este fél 7-tõl kezdték meg és másnap fél 9-re vittek a mûtõbe, mondjuk idõsebbek voltak a Babyk, így meg kellett szülnöm Õket. Minnél több segítségre lesz szüksége Barátnõdnek!!! Vigyél Neki be szívószálat, mertha Neki is nagy fájdalmai lesznek nagy segítség a szomjúzás ellen, mert a fejemet sem bírtam felemelni... Sok sikert és kitartást: Anita
A kérdező hozzászólása: Reggel bementünk 7re. a nõvérek már 8kor ki is küldtek. hogy majd 3 kor délután mehetek vissza. szegénykém ott remegett h egyedül marad...
Sziasztok! Utolsó hozzászóló vagyok. Érdeklõdnék, hogy hogyan vagytok lelkileg-Barátnõd testileg? 15-kor vitték a mûtõbe Barátnõdet? Üdv.: Anita

Az orvosira szeretnék majd jelentkezni, de félek tőle hogy milyen feladatok lesznek ott. Azt akarom tudni, hogy mik voltak a legkeményebb feladatok amit el kellett végezni a gyakorlaton? És ugye nem kellett embert boncolni?

Legjobb válasz: Persze, hogy kellett embert boncolni. Csak úgy ismerhetsz meg igazán dolgokat, ha boncoláson megtanulod. Mi bajod vele? Ha orvos akarsz lenni akkor élõ embert is kell vagdosnod, szurkálnod, az sokkal rosszabb, mint egy halottat.

Persze, hogy kellett embert boncolni. Csak úgy ismerhetsz meg igazán dolgokat, ha boncoláson megtanulod. Mi bajod vele? Ha orvos akarsz lenni akkor élõ embert is kell vagdosnod, szurkálnod, az sokkal rosszabb, mint egy halottat.
A kérdező hozzászólása: anyám is kórházban dolgozik voltam már ott láttam a mûszakot...Találkoztam orvosokkal beszéltem velük. A boncolásra mondjuk számítottam, elviselem de ugye nincs olyan ember aki olyan rosszul lesz h össze-vissza hánnya magát meg ilyenek?(filmek)
Dehogynem, mindenhol van. Majd megszokják. Egyébként nekem legdurvábbnak azt mesélték, hogy akivel találkoztál hétfõn a belgyógyászaton gyakorlaton, azt szerdán a patológián is viszontlátod. De meg kell tanulni feldolgozni az ilyet.
Nalunk eleinte sokan elajultak, hanytak, aztan valaszthattak, hogy megszokjak, vagy bucsut intenek az orvosinak. A tanarok a legkisebb mertekben sem engedekenyek, toleransak ilyen teren, de igy kozel 1 ev utan azt mondom, igazuk van. Ez a hivatas ezzel jar. En vegigbogtem az elso hetekben a boncolasokat, mert folyton az jart az eszemben, hogy ezt az idos bacsit valaki egykor nagypapanak hivta, es biztos sokan sirattak mikor meghalt. Aztan megedzodtem, bar neha meg most is osszeszorul a torkom.
A kérdező hozzászólása: Én pont fordítva állok hozzá:Daz élõket értelmesebb vagdosni
Ilyen hozzaallassal be se add. En most vagyok elsoeves Debrecenben, mar iden boncoltunk a kezdetektol fogva, hiszen csak igy tanulhatjuk meg a szervezet mukodeset, nem elo embereken kene majd kiserletezni. Nap mint nap erintkezunk halottakkal. Nyaron pedig apolasi gyakorlatra kell mennunk, ami az elsoevesek szamara masfel honap agytalazast jelent. Gondold at, akarod-e, ne vedd el azoktol a helyet, akik elhivatottak.


Orvost szeretnék váltani. Nem lesz ez gond az új orvosnál?

5 hetes vagyok, tegnap voltam el?ször, viszont magánorvosnál, és sajnos annyira drága hogy ezt nem fogom tudni finanszírozni. Jöv? héten és két hét múlva is eredményekért kell visszamennemm hozzá. Egy csomó vizsgálatot elvégzett, UH is volt.

Legjobb válasz: Szia! Én is váltottam, ne izgulj! Elõször voltam 5hetes+6naposan, akkor még csak petezsák volt, szívhang nem. Drága is volt, és elég messze is. 2 hét múlva rendelt be újra. De akkor már egy másik dokihoz mentem, és a réginek nem is szóltam. Õk nem fognak téged felhívni, hogy kérem, vajon ön miért nem jött el? Az új dokimnak megmondtam õszintén, hogy már voltam egy elsõ vizsgálaton egy másik dokinál, de az nagyon messze van, és csomót kell utazni. Azt nem mondtam meg, hogy drága. Rendes volt a doki, nem szólt semmit, miért is tette volna? Ez a dokim sokkal közelebb van, igaz egy ezressel kér kevesebbet, így 5 ezer ft egy rendelés. Kedden kell majd mennem a 12 hetes UH.-ra. Ne izgulj, a baba a legfontosabb most! :))

Szia! Én is váltottam, ne izgulj! Elõször voltam 5hetes+6naposan, akkor még csak petezsák volt, szívhang nem. Drága is volt, és elég messze is. 2 hét múlva rendelt be újra. De akkor már egy másik dokihoz mentem, és a réginek nem is szóltam. Õk nem fognak téged felhívni, hogy kérem, vajon ön miért nem jött el? Az új dokimnak megmondtam õszintén, hogy már voltam egy elsõ vizsgálaton egy másik dokinál, de az nagyon messze van, és csomót kell utazni. Azt nem mondtam meg, hogy drága. Rendes volt a doki, nem szólt semmit, miért is tette volna? Ez a dokim sokkal közelebb van, igaz egy ezressel kér kevesebbet, így 5 ezer ft egy rendelés. Kedden kell majd mennem a 12 hetes UH.-ra. Ne izgulj, a baba a legfontosabb most! :) )
tudom, és ez így van sajna. mindenesetre undorítónak tartom ezt, ezért is van az, h inkább a kilenc hónap alatt sztkba járok hozzá és nem a magánra, mert akkor jó kis árban lenne a terhesség:-(
5. vagyok. Utolsó válaszoló, nem megbántani akartalak, csak ezzel azt akartam mondani, hogy sajna pénz nélkül mennyire nem mûködik ez az egész, holott a kismamákról kellene szólnia az egésznek.
én vagyok, aki az sztk-s rendelésre jár, és persze, h majd majd megbeszélem vele, h majd nála fogok szülni és gondolom meg is kéri az árát, de addig minek járjak a magánrendelésére alkalmanként minimum 6ezerért, amikor az sztk-ban megcsinálja ingyen??? nem tudom érthetõ e amit írok. annyira sötét nem vagyok, h elképzelem, h pénz nélkül majd a két szép szememért õ fogja levezetni a szülést...
Szia. Én kiadok 6000-et magánrendelésen, és szerintem megéri. Pl. bármikor felhívhatom a dokit ha valami gondom van, és ami a legfontosabb, az fogja levezetni a szülést, aki végigkísérte a 9 hónapot. És ilyen nincs, hogy"kinéztem az sztk-ban egy orvost, hozzá járok, és nála akarok szülni". Vagy megfogadod a dokit, vagy szülsz az ügyeletesnél. Pénz nélkül nem lehet egyhez járni. Az sztk-s orvos is csak addig lesz kedves, amíg rá nem jön, hogy hozzá jársz folyton és pénzt meg nem kap. Erõõl szól az egész. Na abbahagyom, mert csak felidegesítem magam. Bocs ha kicsit nyers voltam, de SAJNOS elsõdlegesen errõl szól az egész, csak utána a kismamáról és a babáról. Szegény kismamának nincs elég baja, még ilyeneken is parázzon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! sajnos nem arra lakom, a belvárosban vagyok :(
Sziaén Sztk-s rendelésre járok. Szerencsére sikerült egy nagyon rendes dokit találnom vagy 8 sarlatán után. Mikor még nem voltam terhes, akkor is tudtam, h csak hozzá fogok járni és nála fogok szülni. A párom utál minden orvost, de neki annyira szimpi ez a doki, h nem is engedne máshoz. Úgyh ha esetleg Újpalota közelében laksz õt tudom ajánlani.
Simán válthatsz orvost, én is megtettem, ha jól emlékszem a 8.hét körül. Elhoztam a leleteket és nem mentem vissza többet. Valóban, õ nem fog utánadtelefonálni, hogy miért nem jössz. Egyébként nem is kötelezõ, hogy állandó orvosod legyen, ezt mindenki maga dönti el. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Jó babavárást.
A kérdező hozzászólása: viszont ha egy kezelésért a fél fizetésemet elviszi, akkor elgondolkodom rajta... :P
A kérdező hozzászólása: viszont azért kéne visszmennem hozzá, mert az egyik vizsgálat eredménye nagyon fontos lenne, az lesz kész 2 hét múlva, 1 hét múlva meg 6 hetes UH. Azokra gondoltam még elmegyek, aztán utána váltanék. De még gondolkodom a legjobb megoldáson...
Ja, az az én privát vélemõnyem, hogy én SZTKba soha nem mennék, de lehet, hogy csak azért, mert mi itt felénk van, az maxi gáz! Nekünk sincs túl sok pénzünk, de próbálok spórolni, és inkább megyek magánhoz.
A kérdező hozzászólása: ha 5 000-10 000 Ftról lenne szó, akkor egy szót sem szólnék, de 30 000 Ft-ot hagytam ott egy vizsgálatért meg egy UH-ért. és ugyanez lesz jövõ héten is.

Holnap el kéne menjek az orvoshoz, hogy adjon egy hét igazolást, családi okok miatt. Nem szeretek lógni viszont most muszáj lesz. Milyen problémákat tudtok nekem mondani amit nem igazán lehet bizonyítani, és az orvos adhat rá igazolást?

Iskolások, esetleg tapasztalat?

Legjobb válasz: vagy a szülõ hívja fel az osztályfõnököt, három napot igazolhat, a másik kettõt simán meg lehet vele beszélni... tapasztalat.

vagy a szülõ hívja fel az osztályfõnököt, három napot igazolhat, a másik kettõt simán meg lehet vele beszélni... tapasztalat.
"azért jellemzõ, hogy az a válasz nulla százalékos, ami próbál rávezetni arra, hogy csalás nélkül kéne..."-talán mert nem az volt a kérdése, hogy csalás nélkül kéne e ....
Hasmenés, hányás.
azért jellemzõ, hogy az a válasz nulla százalékos, ami próbál rávezetni arra, hogy csalás nélkül kéne...
Hányinger, hányás, hasmenés, hõemelkedés, hidegrázás...Pl. úgy, hogy ha elmész hozzá kedden(ha nem utaznod kell egy hétre), hogy hétfõn már ezek miatt nem mentél, rosszul vagy most is, stb. szerintem ki fog írni.Én nem gyakran tettem ugyan hasonlót, de mindig bejött.
Menj valamelyik szülõvel, aki szóban tudja igazolni, hogy valóban családi okok miatt kell, és akkor hazugásg nélkül megúszod.
Ha nagyon kell az igazolás akkor valóban jobb ha betelefonáltok a suliba, a szülõ valóban igazolhat 3 napot, de ha további kell azt is meglehet beszélni. A lényeg hogy õ beszélje meg az osztályfõnökkel, de ha õ nem érti akkor az igazgatóval kell, általában megszokták adni fõleg ha nem lógtál eddig. Ha ez nem jön be még mindig ott az orvos.
igazolhat többet is vmi rendkivüli nemtom micsoda szomszédomék év közbe mentek horvátországba 1 hétre és iskola volt le lett igazolva simán
A kérdező hozzászólása: Teljesen mindegy hogy hazugsággal vagy anélkül most ez nagyon muszáj, és valószínûleg a hányinger, hasmenés marad, talán ez a legjobb. minden esetre NAGYON szépen köszönöm a rengeteg gyors választ:)

Minden egyes evés vagy épp ivás után úgy érzem, 10 kg-t híztam és mindig egyre jobban depressziósabb leszek tőle. Néha-néha már hányatom magam. Mit csináljak? Orvoshoz nem szeretnék menni!

Legjobb válasz: Márpedig ez nagyon nem normális, de az elsõ lépést sikeresen megtetted a gyógyulás felé, mégpedig, hogy te is felismerted, hogy ez nincs rendben. Sportolj sokat, kezdj el új hobbit ûzni, mozdulj ki többet, bármit, ami kimozdít ebbõl a szar helyzetbõl. Ha rendesen eszel és mozogsz, akkor fog látszani az eredmény és nem kell attól tartanod, hogy visszaszeded a kilókat. Ha viszont úgy érzed, hogy nem tudod egyedül megoldani, akkor mindenképp menj el orvoshoz, nehogy egy életre tönkretedd magad.

Márpedig ez nagyon nem normális, de az elsõ lépést sikeresen megtetted a gyógyulás felé, mégpedig, hogy te is felismerted, hogy ez nincs rendben. Sportolj sokat, kezdj el új hobbit ûzni, mozdulj ki többet, bármit, ami kimozdít ebbõl a szar helyzetbõl. Ha rendesen eszel és mozogsz, akkor fog látszani az eredmény és nem kell attól tartanod, hogy visszaszeded a kilókat. Ha viszont úgy érzed, hogy nem tudod egyedül megoldani, akkor mindenképp menj el orvoshoz, nehogy egy életre tönkretedd magad.
A kérdező hozzászólása: Igazából 9 éve kézilabdázok és rengeteget mászkálok, minimum 3 km egy nap, plusz még a barátokkal, mikor ide-oda mászkálunk. Most 161 cm vagyok és 55 kiló, ami elvileg nem lenne sok, de én szörnyen kövérnek érzem magam és ha eszek, már kényszernek tartom, hogy kihányjam.
Beszélj róla valakinek, akár szülõk, akár barátok.A bulémia egy nagyon komoly dolog, könnyen szívrohamot kaphatsz ha túl sokat hányatod magad mert leesik a kálium szinted.Ki kell békülnöd az étellel és felfogni hogy nem lehet elhízni egy kajától, még egy hét alatt is nehéz lenne meghízni.Próbálj meg egészséges kajákat enni, mert akkor nyugodt lehetsz hogy nem hízol, teljesen lehetetlen.Ha tényleg nem megy irány az orvos, muszáj, nagyon nagyon komoly ez a betegség.
A kérdező hozzászólása: Nem, orvoshoz semmikép sem megyek. Az tényleg ki van zárva.. Amúgy megfogadom, amit mondasz és köszönöm a válaszod. :)
Tanuld meg kevésbé élvezni a centik és kilók arányát, és tanuld meg jobban élvezni az ételek ízét, egyél szertartásosan, aprólékosan, jól rágj meg mindent, ne falj. És sürgõsen felejtsd el, hogy a világon vannak szépségideálok, mielõtt tényleg az agyadra mennek. Úgy sejtem, agymosott zombi nem akarsz lenni.
bocsi, közben elolvastam, hogy sportolsz..
A kérdező hozzászólása: Hát.. Most elmegyek kézilabda mellett még futni is meg sétálok továbbra is pár km-t és még elmegyek fitness terembe is. Hátha segít.. Köszi a válaszokat :) )

Magamnak kell fizetnem a TB-t. Ma feladtam a csekket. Csütörtökön szeretnék orvoshoz menni, arra már érvényes lesz a TB-m? Nem szeretném tovább halogatni mert 1 hete fáj a hasam. és nemtudom miért.

Legjobb válasz: Igen, érvényes lesz. De ettõl függetlenül, ha véletlenül jelezne a rendszer, hogy nem vagy biztosított, akkor ne ijedj meg, kell egy kis idõ, míg átfut ez az egész a rendszeren.

Igen, érvényes lesz. De ettõl függetlenül, ha véletlenül jelezne a rendszer, hogy nem vagy biztosított, akkor ne ijedj meg, kell egy kis idõ, míg átfut ez az egész a rendszeren.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Remélem hogy érvényes lesz addígra. muszáj már orvoshoz mennem..lehet hogy csak a bélflórámmal van gond..de már nagyon zavaró.

2hónapja szültem császárral. Az orvosom Belarát írt fel, de még nem jött meg ezért még nem kezdtem el szedni. De szeretnék 15kg-t fogyni. Ha elkezdem szedni akkor is sikerülni fog? Vagy sokkal nehezebb lesz?

Egyszer már fogytam 20kg-t,akarater?m van,csak akkor nem szedtem semmit.

Legjobb válasz: Szia szoptatsz még?Ha igen ne fogyókúrázz,mert nem lesz tejed.Amíg szoptatsz nem fog megjönni,én 7 hónapos koráig szoptattam a babámat, és egy hónap múlva jött meg.A Belarát nem ismerem.Simán várhatsz még a fogyózással ha visszarendezõdik a tested és a hormonháztartásod ,tudod ez nem 2 hónap.A medence a szalagok és a hát kb 1 év mire a helyes tartás visszatér.Persze ha nem szoptatsz nyugodtan tedd amit kívánsz.Úgy látszik a 15 bûvös szám ez az én Újévi fogadalmam.Sok sikert

Szia szoptatsz még?Ha igen ne fogyókúrázz, mert nem lesz tejed.Amíg szoptatsz nem fog megjönni, én 7 hónapos koráig szoptattam a babámat, és egy hónap múlva jött meg.A Belarát nem ismerem.Simán várhatsz még a fogyózással ha visszarendezõdik a tested és a hormonháztartásod , tudod ez nem 2 hónap.A medence a szalagok és a hát kb 1 év mire a helyes tartás visszatér.Persze ha nem szoptatsz nyugodtan tedd amit kívánsz.Úgy látszik a 15 bûvös szám ez az én Újévi fogadalmam.Sok sikert
Szia! Ha szoptatsz akkor tényleg ne fogyókúrázz.Szülés után 10kg maradt rajtam ebbõl 8 kg le ment simán a szoptatás alatt(9 hó)aztán 10hónapossan elindult és le ment a többi kettõ is:) Az elsõ válaszolónak üzenem hogy szoptatás alatt is megjöhet a menzesz, nekem 4 hónapos volt a pici amikor újra elkezdõdött.

Tegnap volt lombikos beültetésem. Az orvosom írt fel 1 ovitrell injekciót, 3 részletben kell beadnom. Szerdán lesz a harmadik része. Csütörtökön vagy pénteken szeretnék tesztelni és nem tudom hogy ez az injekció befolyásolja-e a teszt eredményét?

El?re is köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Túl közel van egymáshoz a két dolog. Lehet hogy befolyásolhatja az eredményt!!! Ha végzel tesztet szerintem pár 3-4 nap múlva ismételd meg. Amúgy is érdemes ismételni, mert ha az utolsó napokban pl.12.napon van megtapadás akkor még nagyon alacsony lehet a HCG szint. A sárgatesthormont adó kezelést(kúp, kenõcs) ne hagyd abba, amíg nem végezted el a második tesztet is! Mert a lombikos kezelés után ez tartja fenn a terhességet!!!

Túl közel van egymáshoz a két dolog. Lehet hogy befolyásolhatja az eredményt!!! Ha végzel tesztet szerintem pár 3-4 nap múlva ismételd meg. Amúgy is érdemes ismételni, mert ha az utolsó napokban pl.12.napon van megtapadás akkor még nagyon alacsony lehet a HCG szint. A sárgatesthormont adó kezelést(kúp, kenõcs) ne hagyd abba, amíg nem végezted el a második tesztet is! Mert a lombikos kezelés után ez tartja fenn a terhességet!!!

Máv Kórházba tartozom de nem szeretnék ott szülni. Nincs fogadott orvosom. Nem is lesz sajnos. A Szent Imrében szeretnél szülni. Lehetséges ha igen mi a módja? 32hetes KM.

Legjobb válasz: Hát elvileg ha megindult a szülés bárhol fogadniuk kell, és le kell vezetniük a szülést,mert ez sürgõsségi ellátásnak számít.Egyébként én meg hallottam valami olyanról, hogy a kórháztól kell kérni egy befogadó nyilatkozatot (asszem így hívták) és akkor semmi akadálya hogy ott szülj ahol akarsz.Csak pl. ha mentõt kell hívni akkor õk a lakhelyhez lek közelebb esõ kórházba fognak vinni, kiv. ha van ilyen nyilatkozatod.Legalábbis tavaly amikor szültem ezt hallottam.

Hát elvileg ha megindult a szülés bárhol fogadniuk kell, és le kell vezetniük a szülést, mert ez sürgõsségi ellátásnak számít.Egyébként én meg hallottam valami olyanról, hogy a kórháztól kell kérni egy befogadó nyilatkozatot (asszem így hívták) és akkor semmi akadálya hogy ott szülj ahol akarsz.Csak pl. ha mentõt kell hívni akkor õk a lakhelyhez lek közelebb esõ kórházba fognak vinni, kiv. ha van ilyen nyilatkozatod.Legalábbis tavaly amikor szültem ezt hallottam.
Én úgy tudom, h akkor, ha nincs fogadott orvosod, ott kell szülnöd. Tavaly legalábbis még így volt. Ha bp-i vagy, akkor lehet, h nem, de én vidéki vagyok, nálunk ez a rendszer. Bár nekem 2 sz*r kórház közül kellett volna választanom, így inkább fogadtam dokit. Nagyon örültem volna, ha a MÁV kórházhoz tartozom! Sajnos nem. Lehet, h azóta változott a helyzet, nem tudom. Talán más jobban tudja. Ha gáz van, tuti, h a legközelebbi kh-ba visznek, ha a babával van vmi, akkor meg olyan helyre, ahol van PIC, pl SOTE II.
Én ugyanígy vagyok, nem ott szretnék szülni ahova tartozom, és nincs fogadott orvosom. Felhívtam a kiválasztott kórházat és azt mondták nem mehetek, ha nics ott orvosom. Ez kicsit a 22-es csapdája, ha nem akarsz magánhoz menni, mert nem is tudsz választani, hiszen nem fogadnak, amíg nincs ott orvosod. Én is kinéztem ott egy orvost, de nem jutottam el hozzá. Ez kb. 2 hete volt, úgyhogy friss infó sajnos. Azt viszont nem tudom, hogy minden kórházra vonatkozik-e, de mivel az elõzõ válaszoló is ezt írta ezért gondolom. Én a SOTE I-en próbálkoztam és a Bajcsyba tartozom.
Szia! Én is a Szent Imrébe megyek (kb.11 nap:) , és fogadtam dokit, hogy oda mehessek. Egy ott dolgozó orvos nálunk rendel hetente 1 napot, õt kértem fel. sajnos csak így tudtam oda menni. Lehet, hogy a Bp-i lakosokkal más a helyzet. Hívd fel a szülõszobát, ott meg tudod kérdezni. Én is így csináltam.
Én most jelentem be magam ideinglenesen a nagybátyámhoz a Bartók Béla útra a védõnõm tanácsára, hogy a Szent Imrébe szülhessek.Különben az I, II számú klinikára kellene menem.33 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!