Találatok a következő kifejezésre: Orvost szeretnék Nem (246 db)

Orvos szeretnék lenni de nem nagyon tudom hogy is kell és hogyan bővebben lent?

Orvos szeretnék lenni milyen tantárgyak kellenek és azokból hányas jegy? Most általános 8adikba járok elmegyek szakközépbe és le érettségizik kell valamib?l emeletszinten érettségit tenni? De azt hol kell letenni? és ha ezeket teljesítem bekerülök orvosira?

Legjobb válasz: Nulláig le leszek húzva, de ilyen rengeteg helyesírási hibával, sikerületlen mondatokkal mégis miben reménykedsz? Minden tárgyból kitûnõnek kell lenned, biológia, kémia pedig a kisujjadban legyen. Mindennapi érdeklõdési köröd is az orvoslás körül forog? Szereted az embereket, állatokat? Szakközépiskolai érettségi nem biztos, hogy elegendõ. Esetleg egészségügyi. Arra, hogy bekerülj orvosira, a kitûnõ bizonyítvány kevés. És hogy orvos legyél, ahhoz még nagyon sok egyéb feltétel kell. Ha megvan a diplomád, még akkor sem vagy kész orvos. És egészen nyugdíjazásodig majd állandóan tanulnod kell, továbbképzésre járnod stb.

Nulláig le leszek húzva, de ilyen rengeteg helyesírási hibával, sikerületlen mondatokkal mégis miben reménykedsz? Minden tárgyból kitûnõnek kell lenned, biológia, kémia pedig a kisujjadban legyen. Mindennapi érdeklõdési köröd is az orvoslás körül forog? Szereted az embereket, állatokat? Szakközépiskolai érettségi nem biztos, hogy elegendõ. Esetleg egészségügyi. Arra, hogy bekerülj orvosira, a kitûnõ bizonyítvány kevés. És hogy orvos legyél, ahhoz még nagyon sok egyéb feltétel kell. Ha megvan a diplomád, még akkor sem vagy kész orvos. És egészen nyugdíjazásodig majd állandóan tanulnod kell, továbbképzésre járnod stb.
A kérdező hozzászólása: és milyen feltételek kellenek hogy orvos lehessek ?
Hm, leírtam, nem?
Ha bekerültél, végig is kell csinálnod a hat évet. Túljelentkezés van, sokan kihullanak. Ha végeztél, akkor kell egy hely, ahol gyakornokként fogadnak. Késõbb kell státus, ahová felvesznek. Nagyobb valószínûsége, hogy egy porfészekben leszel családorvos, mint annak, hogy jól menõ praxist alakíts ki egy gazdag helyen.
A kérdező hozzászólása: úgy értem hogy mi kell hozzá nyelv vizsga ? és milyen fokon milyen nyelvekbõl? valami emelt szinten tanulni kell ?
Szia! Ajánlom neked, h nézd meg felvi.hu nevû oldalt, ott megtalálod h melyik egyetemeken van orvosi képzés. Az elõttem szóló leírta, h biosz-kémia nagyon kell. Én amúgy azt javasolnám h gimnáziumba menj, ne szakközépbe, mert nekem minden orvostanhallgató ismerõsöm gimis volt. Ennek ellenére lehet h szakközép elvégzésével is alkalmas vagy az orvosi pályára, de én ilyen embert nem ismerek. Emellett érdemes lenne errõl elbeszélgetned a szüleiddel, osztályfõnökkel, és ha lehet ak egy hallgatóval is, h mégis milyen ott az élet... Amúgy az észbeli adottságok mellett kiemelkedõen fontos a SZORGALOM. Ha nem szeretsz tanulni, egyszerûen csak okoska vagy akkor nem ajánlom. És szerintem úgy érdemes ezt a szakot elvégezni, ha teljes szívedbõl-lelkedbõl ezt akarod, vagyis van elhivatottságod.
Nem valamit kell emelt szinten, hanem bioszt + kémiát v fizikát. Nyelvvizsga nélkül pedig ha olyanok lesznek a törvények ti már nem is mehettek felsõoktatásba. Ne a gykn akard megtudni, h h mennek ezek a dolgok, érdeklõdj az osztályfõnöködnél!

A Sote II-n szeretnék szülni jövõ nyáron, és szeretnék érdeklõdni, hogy tudtok-e ott jó és megbízható orvosokat, akik nem csak akkor bánnak emberségesen a kismamákkal ha teletömik a zsebüket?

És ha igen, hogyan lehet bejelentkezni hozzájuk nem feltétlenül a magánrendelõbe? A kórházhoz is be lehet? Mert eddig nem találtam meg a kórházi elérhetõségüket.

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom, a Sote II egyenlõre felújítás alatt van, leguzóbb amikor arra jártam, elég ramatyul nézett még ki.. Én tavaly nagyon elégedett voltam az orvosommal, Dr Tömösváry Zoltánnal. Nagyon emberséges, kedves, segítõkész. Igaz, én járok a magánrendelésére, de volt egy szobatársam, aki nála szült ügyeletben, és õ azt mondta, hogy ez a harmadik gyermeke, de ilyen normális orvossal még nem találkozott. (pedig nem is fizetett neki) Szerintem ha körzetileg nem oda tartozol, akkor csak magándokival kerülhetsz oda.. Ha érdekel, priviben meg tudom adni a doktor úr számát.

Szia! Úgy tudom, a Sote II egyenlõre felújítás alatt van, leguzóbb amikor arra jártam, elég ramatyul nézett még ki.. Én tavaly nagyon elégedett voltam az orvosommal, Dr Tömösváry Zoltánnal. Nagyon emberséges, kedves, segítõkész. Igaz, én járok a magánrendelésére, de volt egy szobatársam, aki nála szült ügyeletben, és õ azt mondta, hogy ez a harmadik gyermeke, de ilyen normális orvossal még nem találkozott. (pedig nem is fizetett neki) Szerintem ha körzetileg nem oda tartozol, akkor csak magándokival kerülhetsz oda.. Ha érdekel, priviben meg tudom adni a doktor úr számát.
Dr.Paragi egyebkent a Devai intezetben tart maganrendelest, Ercsiben az egeszseghazban is rendel hetente 1x, ami sztk-s. De gondolom rendel a SoteII-n is.
En ugyeletes dokinal szultem, csak kesobb adtunk neki halapenzt. Dr.Paragi Peternek hivjak. Aznap az ugyeletes szuleszno Soos Krisztina volt, aki szinten nagyon-nagyon kedves es turelmes volt velem, mindkettojuket csak ajanlani tudom! Mint kiderult, egyebkent ferj es feleseg ok ketten. :)
Ja, igen. Turcsányinak nincs uh-ja a magánrendelõben, a klinikára kell bemenni. Engem kb. a terhesség közepétõl ha uh-on vagy CTG-n voltam, a kh-ban vizsgált, hogy ne kelljen kétszer Pestre mennem (vidéken lakunk). Ott sose fizettem neki, egyszer utólag odaadtam a magánrendelésen, de az utolsó hónapban csak a szülésért kapott pénzt. Rám bízta, hogy kifizetem-e a kórházi vizsgálatokat.
Dr Tabányi Ádám Elsö terhességem alatt ismertem meg, a másodikat nála szeretném szülni. Neki még nincs magánrendelése, de a 16 ker sztkban rendel (Turcsányi Attila is) Remélem, lehet úgy oda menni, h nem ott lakom, ahonlapjukról úgy értelmeztem. A kórházba tényleg nem lehet terhesgondozásra járni. Ha már járs egy dokihoz, akkor lehet, h néha oda hív be, de egy baratnöm pl ilyenkor is adott pénzt. Nézz utána, sok orvosuk rendel sztkban, esetleg abban a kerületben is, ahol laksz. Én is nyáron szülök. Te mikor? :)
Off: Timmermann Gábor már nem dolgozik a SOTE-n.
Megkérdezhetem, hogy miért pont a SOTE II-n akarsz szülni?
Szia! Egyenlõre én is csak nézelõdöm, személyes tapasztalatom nincsen. Akit nekem ajánlották dr.Szabó Andrea(nagyon szimpi), dr Timmerman Gábor és dr.Lintner Balázs, bár utóbbi kettõnek jó magas tarifája van állítólag. Nlc fórumon egy kismama Tömösváry dr.ról elég negatívakat írt.
Én Dr. Turcsányi Attilához jártam, magánrendelésre, a SOTE II. a kórházi háttere. Én elégedett voltam vele. Nagyon kedves, sosem zavartam (pedig általában este 10-kor vagy ünnepen történt valami, ami miatt hívtam). Nem egy túlaggódós orvos, engem nagyon megnyugtatott a nyugodtsága. Szabadságról jött vissza a szülésemre, igaz, belföldön volt (az egész terhességem alatt egyszer sem volt külföldön, pedig nyár is volt benne). Szóval tudom ajánlani.
A kérdező hozzászólása: Én is Paragit ismerem, és azért szeretnék a SOTE II-re menni, mert láttam, hogy ott rendel, és hozzá jártam magánra, csak a havi ellenõrzés összege nekem egy idõ után sok lenne.... Ezért is szeretnék találni olyan orvost, akihez nem feltétlen magán rendelésre kell menni. Feljebbi kérdezõnek: június végén fogok szülni (elméletileg) Aztán ez persze a picin is múlik.

15 vagyok és a fitymámon nem szakadt fel a bőr. Olvastam már olyat is hogy valaki körömcsipesszel elvágta 2-3 nap alatt begyógyult, húzom húzom nem szakad el. Orvoshoz meg nem szeretnék menni ennyi évesen mert szerintem ciki. Mit csináljak?

Vágjam el körömcsipesszel? Vagy majd szex közbe elszakad ha gumit húzok fel?

Legjobb válasz: tudod mi van? sokkal cikibb ezzel idõsebb korban orvoshoz menni, mint 15 évesen. idõsebb korban már hülyének fog nézni az orvos h hogyhogy nemjöttél ezzel korábban. hameg körömcsipesszel vagdosod magadnak nagyrá az esély h begyullad, amitõl már kötelezõ lesz orvoshoz menned, az orvos meg méágjobban hülyének fog nézni. úgyhogy minél hamarabb menjél, amíg még nem égõ....

tudod mi van? sokkal cikibb ezzel idõsebb korban orvoshoz menni, mint 15 évesen. idõsebb korban már hülyének fog nézni az orvos h hogyhogy nemjöttél ezzel korábban. hameg körömcsipesszel vagdosod magadnak nagyrá az esély h begyullad, amitõl már kötelezõ lesz orvoshoz menned, az orvos meg méágjobban hülyének fog nézni. úgyhogy minél hamarabb menjél, amíg még nem égõ....
ja és de, a lány furán fog nézni, h ennek meg milyen már a pénisze? ugyanis nem sûrûn találkoznak ilyennel a lányok, mivel az értelmesebb fajta fiúk hamar elmennek ezzel orvoshoz.
szia! Hidd el, ha most elmész orvoshoz nem fogja cikinek találni abszolúte! Asszem egy kis mûtét, minimális hegesedés, 3-4 hét és igazi férfi leszel! Nõ vagyok, egyszer találkoztam egy lenõtt fitymájú pasival, de a látványtól 2 percig szólni se bírtam. utána fogtam magam és hazajöttem.
Csak én nem értem férfi létemre, hogy mi a kérdés?
Én fiú vagyok de nem értem a kérdést. Lehet én vagyok tudatlan barom de, most minek kell felszakadni?
én nem értem. akkor hogy wc-zel?
énse vágom hogy mi van pedig 19/F vagyok:D
Jah én asszem vágom az a szitu hogy a perem alsó részéhez hozzánõtt a fityma. Az kajak durva assztem olyanom csak nekem volt én letéptem a gec*be fájt meg vérzett egy darabig meg érzékeny volt de elmúlt voltam vagy 12 :D Am mostmár jobb mint újkorába :D xD
Egy metszõolló az kíméletesebb, mint egy ordas körömcsipesz.
Nemértem:D mi szakad nem szakad fel és hol?
18:47 Most muszály volt leírni?Ez nekem fájt!ÁÁÁÁÁ!!!
ez miii???valki rendesn magyarázza el lécci, , mert kezdek megijedni:( áááá 13/F
1. le van tapadva a fityma a makkodra? kiskorod óta vagy csak nem mostad rendesen? mindegy elmész orvoshoz kicsit beigazítja a körmével és aztán felrántja. testvéremnek legrosszabb élménye egész életében:) 2. szûk a fitymád és nem tudod felhúzni. bár ha nem tudod felhúzni akkor az bizony le is van tapadva, csak akkor még a fitymádat is levágják. az egészet vagy csak az elején a fitymagyûrûdet... mindegy nem ciki vele orvoshoz menni és inkább menny el. belevágnál a csipesszel azt hiszem kicsit megijednél a vérzõ pömpidtõl. ekkora hülyeséget...
Szerintem jobb, ha orvoshoz mész vele, mint hogy magadnak valami fertõzést is belevigyél, a körömcsipesz nem igazán higénikus.
mit akarsz te elszakítani ? XD

Szeretnék orvos lenni, most BGFre járok, még van másfél évem a végzésig, és utána orvosira szeretnék menni. De nincs biosz, kémia érettségim, és nem is vagyok/voltam vmi jó tanuló. Szerintetek már nincs semmi esélyem?

Legjobb válasz: Hát nézzük csak. Ha 2005 elõtt érettségiztél, és befejezed a sulit elõtte, akkor nem kell emelt, de közép attól még kell. Tehát minimum le kellene érettségizne bioszból és kémiából vagy fizikából. Ha nem csinálsz emeltet, akkor vmivel nem ártana felturbózni a pontjaidat sem ugyebár. El kellene érned a ponthatárt, ami elõzõ évben vidéken 421 volt (Pesten magasabb...). Plusz ha befejezed a sulit és megkapod a diplomád, akkor csak fizetõsre mehetsz, ami most kb. 1 millió forint /félév (de ugyye épp variálnak rajta, és elvileg még drágább lesz).

Hát nézzük csak. Ha 2005 elõtt érettségiztél, és befejezed a sulit elõtte, akkor nem kell emelt, de közép attól még kell. Tehát minimum le kellene érettségizne bioszból és kémiából vagy fizikából. Ha nem csinálsz emeltet, akkor vmivel nem ártana felturbózni a pontjaidat sem ugyebár. El kellene érned a ponthatárt, ami elõzõ évben vidéken 421 volt (Pesten magasabb...). Plusz ha befejezed a sulit és megkapod a diplomád, akkor csak fizetõsre mehetsz, ami most kb. 1 millió forint /félév (de ugyye épp variálnak rajta, és elvileg még drágább lesz).
A kérdező hozzászólása: nem diplomám lesz, csak europass... és 2011ben érettségiztem
"nem diplomám lesz, csak europass" Azért járj utána! Mert a felsõfokú szakképzés, fõiskolán/egyetemen végzed (ha pl. ugyanúgy vehetsz rá fel diákhitelt) is képzés, és akkor lehet hogy ugyanúgy felhasználtál már államilag támogatott félévet. Hogy a kérdésedre is válaszoljak. Biosz még csak-csak, de a kémiát nagyon kell tudni. Én bioszból nagyon jó voltam, de kevés "csak" biológia volt, helyette (biokémia, biofizika, stb.), kémiáért nem nagyon voltam oda soha. Hát még egy 2-est is nehéz volt összehozni.
A kérdező hozzászólása: Értem :S köszi. Te orvosira jársz? :S
Elsõ vagyok. Azt tudom neked mondani én is, amit a második. Utána kell járni, hogy a képzésed beleszámít-e a felhasználható félévekbe. Aztán ha az orvosi a cél, akkor 2013-tól kell a két emelt. Nem mondom, hogy lehetetlen megcsinálni, de azért biztosan nem lesz egyszerû menet. De ha már a két emeltre felkészülsz úgy, hogy be is kerülj (ahhoz meg ugye nem elég összehozni egy 60%-os emeltet...), akkor az egyetemen már csak kitartás és szorgalom kérdése. Én csak bioszból emelteztem anno, fizikából pedig közepeztem. Kémiából nem is volt érettségim és nem is voltam belõle jó akkor sem, mikor még tanultam. Hát mi ne mondjak, megszenvedtem a kémiával. Háromszor annyi energiát kellett belefektetnem, mint annak, aki érettségizett belõle. De túléltem:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de sztem akkor hagyom az egészet. Ez az egy lett volna ami érdekel, dehát, nekem ez nem menne :S Befejeztem ezt és dolgzok :S
jajjj ne add fel kérlek!!!!! énse vagyok zseni, de próbálkozok, ha egyszer ez érdekel akkor ne azzal foglalkozz, hogy elmegy az egésszel( ismét érettségi, tanulás, jelentkezés stb..) sok idõ, mert hidd el most még nem késõ, megéri rá szánni pár évet mert utána lehet, hogy egyrészt jobbna belerázodsz tanulásba és simán végig tudod csinálni, másrészt én egész hátralevõ életemben bánnám és marna a bûntudat ha nem próbálom meg ha kell harmadjára is. am énis idén érettségiztem hát nem vettek fel, a kémiám középen voltam szõrnyû lett, biosz emeltem hát elmegy kategória, most voltam õsszel megint bioszon megint nem lett legjobb, ezért újra megyek májusba bioszra is meg kémiára is persze azt megint középen, sõt még nyelvvizsgát is most tavasszal fogom megcsinálni, én is késõnn találtam ki, valahogy nem mertem belevágni, de végiggondoltam és mit veszthetek?? peresze pénztt de amit szeretünk azért küzdjünk!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm, majd azért próbálkozom... Sok sikert Neked, remélem összejön! :)

Nos, már 12 évesen eldöntöttem, hogy az orvosira szeretnék menni, de hála a szüleimnek, akik beleszóltak a dolgokba elküldtek műszaki suliba, érdekel ez a dolog is, de nem annyira, mint az előbbi. Mit tegyek ebben a helyzetben?

Most jutottam el ahhoz a ponthoz, amikor már nem érdekel, hogy mit mondanak, én orvos leszek. Legjobban a kardiológiát, a traumatológiát vagy a sebészetet favorizálom, de nem tudom, hogy melyik egyetemre érdemes menni. Továbbá a tanulmányi eredményeim: 9-10. :az egészre tettem nagy ívb?l, úgy gondoltam, hogy elég, hogyha csak a 3. év végét és a 4. félévet húzom meg, hibáztam. Továbbá azt sem tudom, hogy miképpen tudok majd leérettségizni biológiából, mert nem tanított tantárgy nálunk (a nyáron már elkezdeném a felkészülést). Két válaszott tantárgyam lenne, a biológia és a fizika, ez a kett? elég-e egy orvosi egyetemre, mert mindenb?l 80% fölött akarok érettségizni, a tanulással nincs baj, csupán azt tanulom meg, ami érdekel és ami kötelez? érettségi tantárgy. Mit javasoltok? Melyik egyetemre jelentkezzek majd és milyen tárgyat válasszak 2. válaszottnak a biológia mellé, fizikát vagy kémiát?

Legjobb válasz: Utolsó válaszoló vagyok. Kedves elõttem szóló! Tény, hogy édes kevés 400 pont orvosira (Pesten 438 volt a ponthatár, vidéken 420-421). De ne keserítsd el! Hidd el, nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy valakit felvegyenek. Hatosztályos gimibe jártam (semmi biosz tagozat vagy hasonló), és csak egyetlen egy évben volt kitûnõ bizonyítványom! Mikor 11-ben kitaláltam, hogy márpedig ha törik, ha szakad orvos leszek, akkor belehúztam, és majdnem minden érettségim 90% fölé sikerült. Manapság egy nyelvvizsgát nem annyira nehéz összeszedni (szinte alapkövetelmény), orvosira pedig kötelezõ az emelt, amiért jár a 40 pont. Nem azt mondom, hogy hú de egyszerû, de egyáltalán nem esélytelen:) Csak az elhatározás kell:)

Valószínûleg az a problémája, hogy mûszaki suliba jár, és fél, hogy nem tud rendesen felkészülni. Amúgy igen is sok köze van hozzá a szülõknek, mert az orvosi egyetem még államilag támogatott képzésen is drága. Egy anatómia könyv pl (akciósan, csak orvostanhallgatóknak) 35 ezer forint. És ez csak egy (illetve kettõ) darab könyv. És szinte mindegyik 10 ezer forint felett van.. Orvosi mellett nem lehet dolgozni, szóval ha a szülei nem támogatják, akkor nem sok mindent tud kezdeni...
Utolsó válaszoló vagyok. Kedves elõttem szóló! Tény, hogy édes kevés 400 pont orvosira (Pesten 438 volt a ponthatár, vidéken 420-421). De ne keserítsd el! Hidd el, nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy valakit felvegyenek. Hatosztályos gimibe jártam (semmi biosz tagozat vagy hasonló), és csak egyetlen egy évben volt kitûnõ bizonyítványom! Mikor 11-ben kitaláltam, hogy márpedig ha törik, ha szakad orvos leszek, akkor belehúztam, és majdnem minden érettségim 90% fölé sikerült. Manapság egy nyelvvizsgát nem annyira nehéz összeszedni (szinte alapkövetelmény), orvosira pedig kötelezõ az emelt, amiért jár a 40 pont. Nem azt mondom, hogy hú de egyszerû, de egyáltalán nem esélytelen:) Csak az elhatározás kell:)
orvosira mindeképp kémia. És nem tudom tudod-e, de a 4. évben is az évvégét veszik figyelembe.
Én most állok továbbtanulás elõtt, és pontosan tudom, hogy az rovosi egyetemre 400 pont édeskevés. Márpedig 100 pontot tudsz vinni a jegyeid alapján(persze, ha kitûnõ vagy), 100-100at a két felvételi tantárgy alapján(persze, ha fullra megírod), és megint 100at, ha kitûnõre érettségizel. És ez még csak 400 pont, amit alapból szerintem csak egy hiperszuper okos tud összeszedni. Pontot gyûjthetsz még nyelvizsgával(max 50et), ja meg ha terhes vagy, akkor is kapsz(de gondolom ez nem valószínû), vagy ha hátrányos helyzetû vagy. Ezt most nem azért írtam, hogy teljesen elkeserítselek, de az elõzõ válaszolónak teljesen igaza volt. Valószínû, hogy csak pénzesre vesznek fel, ami pontosan nem tudom mennyi, de az tuti, hogy 400 ezernél több egy félévben. És egyértelmûen kémiát. Ajánlom a debreceni orvosit. Mást sajna nem ismerek
Annyi, hogy õk fizetik. Ugye mire egyetemre megy az ember, addigra elmúlik 18 éves. Ergó a szüleinek jogilag megszûnik az eltartási kötelezettsége. Tehát ha vaskalaposak a szülõk, akkor megtehetik, hogy kiteszik otthonról és a továbbiakban boldoguljon egyedül az életben. Nem szép dolog a szülõktõl nyilván ez, de megtehetik.
Ezenkívül próbáld puhítani a szüleidet mert a tanulmányi eredményed alapján valószínûleg csak fizetõsre fognak felvenni. Az pedig sok százezer Ft lesz félévenként, amit nekik kell majd kifizetni, mert diákhitelt sem kaphatsz annyit (még ha a max összeget veszed is fel), ami a tandíjat fedezné és akkor még a sok tízezres tankönyvrõl még nem is beszéltem.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, mert a fizikával nem lesz gond, emelt szinten tanuljuk a mûszaki suliban. Ezek szerint csak teljesítenem kell a jelenlegi szintet és meglesz a dolog, ez így jó lesz, köszönöm a segítséget.(:
Elképesztõ, hogy itt mennyire nincsenek tisztában az emberek a dolgokkal... de ez nem is volna baj akkor, ha csendben maradnának és nem okoskodnának itt. 1. nyelvvizsgáért, akkor is, ha van 10 db felsõfokúd, max. 50 pontot kapsz 2. orvosira kötelezõ egy emelt érettségi vagy bioszból, vagy fizikából/kémiából (a biosz alapból kötelezõ tárgy a másik 2-bõl egyet ki kell választani) -tehát, pl fizikából emeltezel (mivel kötelezõ az emelt), és kész megvannak a pluszpontjaid (mert ugye van mellette még nyelvvizsgád is) 3. az, hogy a suliban nem voltál jeles bioszból, fizikából, semmit se jelent, mert ha valami poros kis semmilyen gimiben ötös valaki, lehet, hogy pl. a Radnótiban, erõs gimikben csak 3-ast érne a tudása... és a tanárok szigorúsága is eltérõ iskolánként... 4. második félév végén áttehetnek költségtérítésesre, akkor, ha nincsenek meg a kreditjeid, de ez kb. az évfolyam 10%-át érinti. Ha tényleg orvos akarsz lenni, akkor te úgyis teperni fogsz, az a 10% meg általában a sportkocsival járós bulizós réteg, vagy a lusták, akikben nincs motiváció 5. a tankönyvek tényleg drágák de meg lehet szerezni õket könyvtárból, és használtan is 6. cseréljünk szülõket, én mérnök akartam lenni és orvosira küldtek :D kedves kérdezõ! a teenõdid: felkészülsz a biológia és fizika (és többi tárgy) érettségidre jól, és vagy a bioszból, vagy a fizikából emelt érettségit teszel, jó jegyeket szerzel, beszámíttatod a nyelvvizsgáidat, kész ja, még valami: barátnõm mondta, hogy orvosin csökkenni fognak idén a ponthatárok, igen jelentõsen, mert másfélszeresére növelték az irányszámokat (ergo több embert vesznek fel ergo kisebb ponthatártól veszik fel õket)
jaj tényleg, nyelvvizsgával max. 50 pontot lehet szerezni.Nem tudom miért írtam a 80-at, ezer bocsánat...
12:03-as: Gyakorlatilag ugyanezeket írtam le, csak nem egy hozzászólásban. De amúgy a barátnõd is baromságot mondott, az irányszám tuti nem lett másfélszeres. Igaz, növelték, de nem olyan sokkal.
12:03-as vagyok, tavaly még kb 700 embert vettek fel az általános orvosi képzésbe (egy kicsit lehet hogy több volt), idén több, mint 1100-at fognak. Durván másfélszerezõdött, ha utánaszámolsz.
Államilag támogatott képzésre 906 embert vettek fel 2009-ben. http://www.hrportal.hu/c/felsooktatas-2010-kevesebb-bolcsesz..
Orvosin úgy tudom jövõre kötelezõvé teszik a biosz emeltet vagyis azt meg kell csinálnod és még a +40 pontot se kapod meg érte mert kötelezõ. Ha biosz mellett fizikát teszel és nem kémiát akkor is bejuthatsz de állítólag akit fizika érettségivel vesznek fel az félév után kibukik mert nem bírtja tartani a lépést. Nem akarlak elkeseríteni de biosz emelt olyan szinten nehéz h én aki tagozatra járok vagyis elsõ két évben heti 6 3-4. évben heti 8 órám volt nem mertem nekivágni az emeltnek. Akik mennek osztálytársaim emeltre, mert orvosira készülnek, azok a heti 8 óránk mellett még különtanárhoz járnak +felsõfokú nyelvvizsgájuk van. nem akarlak elkeseríteni de így hogy elszartad az elsõ két évedet és ha jól vettem ki most se állsz túl jól. És ráadásul nem is tanultál bioszt. Nem túl sok esélyed van.
"Utolsó: Ne haragudj, de ha nem értesz hozzá, miért szólsz bele?:) Egyrészt: Nem jövõ évtõl lesz kötelezõ, hanem már az. Másrészt nem biológiából, hanem a felvételi tárgyak közül vmelyikbõl. Harmadszor pedig, ugyanúgy megkapod érte a pluszpontot." Most én is ismételhetném az elsõ mondatot. Egy emelt kötelezõ már ez igaz. de jövõ évtõl a biosz lesz a kötelezõ. Biosz tanárom napi kapcsolatban áll az orvosi tanszékkel és õ mondta h nem adnak érte plusz pontot ha kötelezõvé teszik. És nem akartam elvenni a kedvét az egésztõl egyszerûen csak belegondoltam h nekem anno 3 éven keresztül senki nem volt aki belemondja a képembe h hiába vagy 4, 85-ös tanuló gimiben kevés vagyok az orvosihoz. Nagy nyugodtan elvoltam 3 évig és 11. év végén jöttem rá h az egész jövõm amit elterveztem borul. Persze utána már ofõm is nagyon okos volt h "Jajj én tudtam h ez esélytelen csak arra vártam h belásd végre". Nem volt kellemes ráébredni h az a jövõ amit gondolatban felépítettem egy nagy légvár volt. Szal nem letörni akartalak csak egyszerûen felkészíteni rá h ha tényleg ezt akarod akkor az nagyon nagyon kemény meló lesz és még lehet h úgyse sikerül. De hidd el szívbõl kívánom h sikerüljön és valóra váljon az álmod!
Nah jó, inkább ne vitatkozzunk, úgyse tud itt senki igazságot tenni. Én úgy tudom, h akármelyik tárgyból lehet emeltet tenni. És ismerõsöm megkérdezte az OKM-nél, hogy jár-e a pluszpont, és azt mondták, hogy jár.
Írhatnám h akkor is nekem van igazam, de inkább hagyjuk. Rendesen elbeszélünk egymás mellett.... Ha orvosira jelentkezik majd, akkor addigra úgyis utánajár õ maga is. Mégegyszer sok sikert a kérdezõnek!
jaj most nézem hogy van nyelvizsgád, akkor már van sok plusz pontod...50pont a felsõ, 35 a középfok.Akkor úgy pluszpontokat már nem tudsz szerezni hiába elmeltezel, max.80 pluszpontot kaphat az ember, neked meg van 85, de akkor is csak 80-at néznek.A fenti pontszámítást egyébként duplázos pontszámításnak hívják, és középszinten is csinálhatod a két tárgyból az érettségit, úgy is lehet duplázni.Bár úgy tudom, orvosira most kötelezõ 1 emelt szint vagy biol.ból vagy fizikából/kémiából
Még felvehetnek! A pontokat egyébként úgy is lehet számolni, hogy a két tárgyat amit az orvosin néznek-biológiát és fizikát/kémiát megcsinálod jól emelt szintem. Pl tegyük fel, hogy a biológiát 90%-ra, fizikát 100%-ra csinálod.Ezeket összeadod, beszorzod kettõvel és hozzádsz még 80 pontot(ugyanis a biol.emelt 40pont és a fizika emelet is) Így jelen esetben 460 pont jön ki
Mi köze van a szüleidnek ahhoz, hogy mit jelölsz meg?
ma 16:42 Miért mondasz ilyen baromságokat? Ha tényleg csak ennyi eszed van, akkor ne is irkálj ide. Még le sem érettségizett akkor honnan veszed, hogy csak fizetõsre veszik fel? Szerinted mennyi fogalma lehet az érettségi rendszerrõl ha most megy középsuliba? Gratulálok remélem még máshol is ilyen marhaságokat írsz,
Olvasd el csillagom, a kérdésben is benne van, hogy a 9.-10. évfolyamon nagy ívben tett a tanulásra, nem lett jó az eredménye. Ebbõl teljesen naívan arra következtettem, hogy már középiskolás. Szerintem te olvastál félre valamit... A 16:42-es.
17:34-es mellé állok:) Bár abban tényleg nincs igaza (valószínûleg), hogy csak most megy középiskolába. De 16:42-es, akkor is hülyeséget mondasz:) Attól, h vki nem tanulja végig a gimit, még simán felvehetik. Én vagyok rá a példa:D És ha elsõre meg nem veszik fel? Nah akkor mi van? Megpróbálja még egyszer... Nem egy évfolyamtársam van, aki 20 év felett kezdte el az orvosit:) Nem kell lebeszélni az álmáról:) Örüljünk, hogy ebben a helyzetben még akar vki orvos lenni:) Ha pedig nem jön be neki, még mindig el tud végezni vmi más sulit, mert azért a legtöbb nem 1millió forint / félév. Szóval ha el is használ pár félévet, amit ki kell pótolnia, akkor azért 100-200 ezer forintot könnyebb összeszedni, mint 1 milliót. De fordítva már nem biztos, hogy menne. Próbálja csak meg, ha ezt szeretné, nem lehetetlen:)
Ebben igazad van, de a szülõk nélkül még államilag finanszírozott képzésben sem tudja elvégezni, éppen te írtál korábban a tankönyvárakról. Mellesleg azért bátorkodtam hozzászólni, mivel a fiam most elsõéves a SOTE-n és nagyjából képben vagyok az anyagi oldalával. Amúgy nekem semmi közöm ehhez a szakmához, én közjegyzõ vagyok, talán ezért volt a hozzászólásom is túl gyakorlatias. Mindenesetre szurkolok a kérdezõnek és kívánom, hogy sikerüljön!:-)
Nem is azzal volt a baj:) Azzal teljesen egyet értek, hogy kell a szülõi támogatás, mert drága meg stb. Csak azzal nem, hogy ha már 9-10-ben nem voltak jó jegyei, akkor eláshatja magát:)
Nem tudom, hogy te még a régi rendszerben tanulsz vagy az újban, de most már az államilag finanszírozott státusz csak 1 évig él. Utána átlagtól függ a dolog. Tehát, ha a középiskolai anyagot nem sikerült megtanulnia (függetlenül attól, hogy érdekelte-e az anyag) jelesre, akkor én személy szerint elég kevés esélyt látok arra, hogy majd az egyetemen meg tud tanulni ilyen mennyiségû anyagot olyan szinten, hogy államis maradhasson. Mert kizárt, hogy az orvosin minden tantárgy fogja érdekelni. Én gyakorlatias ember lévén nem kezdeném el úgy az egyetemet ha nem biztos, hogy be tudom fejezni. Másképpen látjuk, ennyi az egész.
Még talán annyit tennék hozzá, hogy a szülõk talán nem is azért próbálták a mûszaki irányba terelni mert nem akarják, hogy orvos legyen. Talán egyszerûen már akkor tudták, hogy nem fognak tudni havi 50-100ezer Ft-ot költeni a gyerekre, hogy meg tudja venni félévenként a könyveket, tudja fizetni a kolit/albit és még enni is tudjon valamit. Talán ezért próbálták más irányba terelni. De ezt mindenképpen velük kellene megbeszélni és minél elõbb, hogy úgy tudjon készülni a diák.
Igen új rendszerben vagyok:) Minket is ijesztgetnek, hogy a legrosszabb átlagú x embert átteszik fizetõsre. De úgy tudom, lehet költségcsökkentést kérni pl. Vagy ha nagyon nem megy, átmegy passzív félévre, és behozza a lemaradását. Nem szabad így hozzáállni, hogy nem fog menni:) Tenni kell érte és kész:) A könyvekhez pedig még annyit: Az a legjobb, ha az ember meg tudja magának venni a könyveket. De ha nincs rá lehetõsége, még akkor is van egy csomó lehetõség. Pl. atlaszokat meg lehet találni a neten, lehet használt könyveket venni, könyvtárba menni, fénymásoltatni:) Pl. a 6ezer forintos könyv fénymásolva csak 1300-1400 forint. Szegeden szerencsére kapunk jegyzettámogatást is:) (Évente 13500 Ft) + ingyen bérletet. Persze a lakhelyet, az étkezést, az utazást fizetni kell, de azt a mûszaki egyeteknél is:) Nah jó kis fórumot csináltunk a kérdésbõl, a kérdezõ meg eltûnt:D Remélem azért le tudja szûrni a hasznos infókat a válaszokból:)
Akármennyi nyelvvizsgát csinálsz, az max 50 pontot ér. De állítólag le fogják csökkenteni 40-re. De ezt nem tudom mikor vezetik be. Emelt mindenféleképpen kell, anélkül nem mehetsz. Az emelttel és a nyelvvizsgával pedig meg van a max pluszpontod (még akkor is, ha lecsökkentik 40-re, mert emeltért jár 40, plusz a nyelvvizsgákért 40 v 50, de max csak 80 lehet). A 4, 9-es jó eredmény, de inkább úgy írd le, hogy milyen jegyed volt magyarból, matekból, nyelvbõl, töribõl. És válassz mellé vmi olyat, ami ötös, mert a választott év végi tárgynak nem kell megegyeznie az érettségi tárggyal. (Pl. bioszból érettségizel, de ötödik év végi jegyként a tesit nézik). A magyar orvosi egyetemek európai színvonalban jók és valószínûleg olcsók is. Nem véletlen tanul itt ennyi külföldi. (Nálunk pl majdnem annyi külföldi van, mint magyar). Külföldön csak fizetõsre mehetnél, az pedig tuti drágább, mint itthon (Magyarországon kb 1 millió/félév, külföldön tehát még ennél is drágább). Az a legjobb, ha felvesznek állami támogatottra. Akkor tényleg csak meg kell élni vmibõl, meg könyveket venni. A 2 éves OKJ sem rossz ötlet (bár én csak akkor mentem volna OKJ-re ha elsõre nem vesznek fel orvosira). Azért jó mert nem fogynak vele a féléveid, de mégsem csak otthon ülsz, közben tudsz készülni is az érettségire. 20 évesen amúgy nem késõ elkezdeni, az a két év ide vagy oda már nem sokat számít. Rengeteg évfolyamtársam van 20 felett (legtöbben azért, mert nem vették fel õket elsõre) Sõt, van 25 éves is. Elsõ félévben fokon láttam még egy harmincas nõcit is, de második félévre eltûnt:D
Na mi lett veled?

Mi van akkor, ha az orvos akinél szülni szeretnék nem abban a kórházban van ahol szülni szeretnék?

abba a kórházba nem szívesen mennék vissza, mert rossz tapasztalataim vannak.

Legjobb válasz: Azzal a kórházzal kell egyeztetned, ahol szülni szeretnél, hogy beengednek-e egyáltalán külsõs orvost ( a kórház a felelõs, ha valami komplikáció, gond adódik), ezen kívül az orvostól is meg kell kérdezni, hogy egyáltalán vállal-e így szülésvezetést (ez se csak úgy mûködik, hogy õ úgy dönt, hogy besétál).

Azzal a kórházzal kell egyeztetned, ahol szülni szeretnél, hogy beengednek-e egyáltalán külsõs orvost ( a kórház a felelõs, ha valami komplikáció, gond adódik), ezen kívül az orvostól is meg kell kérdezni, hogy egyáltalán vállal-e így szülésvezetést (ez se csak úgy mûködik, hogy õ úgy dönt, hogy besétál).
Az enyém sem ott van, ahol szülni fogok.A kórházakban gyakran vannak külsõs orvosok, ez nem gond!
Én is így jártam, nem is mentem abba a kórházba, ahol a dokim volt. Az utolsó napokban (amikor kiderült, hogy nem is ott dolgozik, ahol gondoltam) átadott egy kollégájának. Nem bántam meg, az intézmény is nagyon fontos, nemcsak az orvos. És persze az új doki is nagyon rendes volt, hiába nem ismert.
A kérdező hozzászólása: szerintem is fontos az intézmény is.

Nincs fogadott orvosom és nem is szeretnék. Mennyi pénzt illik adni a szülesztő orvosnak?

Legjobb válasz: Szerintem ha nem fogadott orvos akkor amennyit gondolsz. Sokban függ attól mennyire vagy vele megelégedve, mennyire figyelt rád és nyilván mit engedhetsz meg magadnak. Nem kell túlzásokba esni! Ilyen esetben szerintem nincs meghatározható összeg. Ha adsz akkor örüljön neki, ha pedig nem akkor sem sértõdhet meg. Egyébként ha komplikációmentes lesz a szülésed akkor valószinûleg a szülésznõt többet fogod látni, többet fog segíteni.

Szerintem ha nem fogadott orvos akkor amennyit gondolsz. Sokban függ attól mennyire vagy vele megelégedve, mennyire figyelt rád és nyilván mit engedhetsz meg magadnak. Nem kell túlzásokba esni! Ilyen esetben szerintem nincs meghatározható összeg. Ha adsz akkor örüljön neki, ha pedig nem akkor sem sértõdhet meg. Egyébként ha komplikációmentes lesz a szülésed akkor valószinûleg a szülésznõt többet fogod látni, többet fog segíteni.
én ügyeletes dokinál szültem, 20 percet volt velem, 20.000ft-ot kapott
Szia! Nekem sem lesz fogadott dokim, és én is 20ezerre gondoltam. Többet nem engedhetünk meg magunknak, és hát 20 perces munkáért 20 ezer az nem semmi.... Egyébként nem néznek úgy rád mint egy õrültre, amikor arra a kérdésre, hogy "és kinél fogsz szülni?" megmondod, hogy majd az ügyeletesnél?! Mert én ezt tapasztalom....
Nekem sem volt fogadott orvosom az ügyeletesnél szültem és nem adtam egy forintot sem. Nem volt bent csak 20 percet kb és a szülésznõknek sem adtam. Õk kaptak egy kis ajándék csomagot, még is csak többet foglalkoztak velem/ borotválás, beöntés/. Még a zárómat is a nõvér adta oda, nem is láttam az orvost akinél szültem, szóban szépen megköszöntem. Egyébként eü-s vagyok én is. Néha kicsit kínosnak éreztem amikor kérdezték, hogy fogadott orvos, én meg közöltem, hogy nincs. Hogy ki mit gondolt ez nem érdekelt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Jövõre az orvosira szeretnék járni. Nem igazán állok jól anyagilag, így az orvosi egyetem mellett elmennék dolgozni. Meg lehet oldani ezt úgy, h mellette az orvosira fogok járni?

Nem fogja az egyetem és a munka ütni egymást?

Legjobb válasz: hát, ott nagyon sokat kell tanulni, meg majd jönnek a gyakorlatok, elég necces

hát, ott nagyon sokat kell tanulni, meg majd jönnek a gyakorlatok, elég necces
A tankönyveket nem muszáj megvenni, van könyvtár, meg vannak fénymásolatok... A munka pedig. Van, aki csinálja, a jegyei sem rosszak. Elõadásra nem is kötelezõ bejárni, a gyakorlatokra igen, de annyira nem sok, hogy ne lehessen mellette dolgozni. Szerencsésebb, ha nem vállalsz az elsõ két évben munkát, de meg lehet oldani. Ha ápolónak mész még profitálsz is belõle. Meg vállalhatsz esetleg magántanítványokat, érettségire való felkészítést, stb.
Nagyon szep es jo, amit ir az utolso, de engedj meg egy peldat: Sobotta atlasz 42 ezer ft. Egy anatomiai atlasz elengedhetetlen. Az eloadas nem arra van, hogy ami ott elhangzik annyi kell es kesz. Konyvtar? Ha szerencsed van hozzajuthatsz egy ket konyvhoz, de azokat sem lehet egesz evre kikolcsonozni. Nyilvan lehet sporolni kevesbe fontos konyveken, de akkor is vannak olyanok, amelyek egy leendo orvos konyvespolcarol nem hianyozhatnak, es ezek bizony dragak. Azt viszont jol irja az utolso, hogy most kezdj el gyujteni, nyaron dolgozni. Az egyetem mellett nyaron is kevesebb lesz az idod, mert azt is a gyakorlatok fogjak kitenni. De semmi sem lehetetlen, jol meg kell szervezni mindent es legyen eleg kitartasod! :)
Ugyan már..milyen 100ezer ft? létezik iskola könyvtûár is, meg leszel szíves beülni az elõadásokra és körmölsz, mint a güzü.esetleg elkéred felsõbb évesektõl a jegyzetet, csak akarni kell.ismerek egy olyan családot hogy még mit enni sincs nekik, és egyik gyerekük általános orvosira jár (6éves) elég kemény, az tény!de meglehet csinálni...ha napjaidat nem bulizással, ivással töltöd mint a legtöbb szánalmas egyetemista, diák munkát meg hétvégére, vagy hetente 1-2-3 alkalmommal is tudsz találni, de én azt mondom menj el most és a nyaradat munkával töltsd el...
Az unokám ötödéves Szegeden. Sokszor még ebédelni sem volt ideje, mert az elõadások után menni kellett neki gyakorlatra. Hétvégeken itthon volt, de akkor is tanult szinte egész idõ alatt. Ha még államilag támogatott helyre is vesznek fel, kapsz valamilyen támogatást, akkor is kell az otthoni segítség. A jegyzetek, tankönyvek drágák, és enni is kell valamibõl. Nagyon nehéz, mellett nem lehet dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Orvosi mellett nem lehet dolgozni, mar csak az oraszamok miatt sem. Lehet mondani, hogy ejszaka dolgozhatsz, de akkor tanulni fogsz. Ez nem egy bufe szak, itt nem csak a vizsgaidoszakban van hajtas. Nem akarlak elkeseriteni, de a tankonyvek ara kb 100 ezer ft kezdesnek. Utana kell nezni milyen tamogatasokat tudsz igenyelni es el lehet gondolkozni a diakhitelen is.
Van, aki bírja, van, aki nem. Nem vagyunk egyformák.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez nagyon nehéz. Testvérem Pécsre jár és nem tud dolgozni mellette, pedig jó eszû gyerek.
Ez egy regebbi cikk, csak az eleje tartozik ide: [link]

Kontakt lencsét szeretnék. Meg kell tanulni berakni? Orvos tanítja nem? És mennyi be kerül?

Legjobb válasz: Ja zöldet szeretnék,mert barna a szemem és nem szeretem..

A kérdező hozzászólása: Ja zöldet szeretnék, mert barna a szemem és nem szeretem..
Persze, hogy meg kell tanulni berakni :) Elsõ alkalommal a doki fogja berakni, de csak egy kis idõre, hogy kiderüljön, bírja-e a szemed azt a típust. Ha kiválasztottátok a megfelelõ lencsét, el kell menned egy betanításra, amit nem feltétlenül orvos tart. Itt megmutatják, megtanítják, hogy kell ki-be rakosgatni, és gyakoroltatják veled.Meg elmondanak minden fontos tudnivalót a használatáról, tisztításáról stb. Én hagyományos dioptriás lencsét használok, annak 3 havi adagja 9000 Ft körül van, + a tisztító folyadék, meg mûkönny (ez utóbbira nem mindenkinek van szüksége). A színes lencse gondolom ennél többe kerül.
Szerinted ha nem kéne megtanulni berakni akkor mégis hogy...? Ott megtanítják ahol veszed, a boltban, legalábbis a dioptriásat.
Én most kaptam meg, a Vision Expresse-ben vettük. Rögtön volt egy gyors szemvizsgálat a receptre írt dioptria ellenére is, ezzel kiderült, egy picit még erõsebb kell. Ezután az orvos berakott egy próbalencsét a saját dioptriámban és fél óráig abban voltam. Ezután visszamentem és újra olvasópróbát tartottunk és végül kimentünk és egy ottani dolgozó kolléga megtanította a kivételt, berakást nagyjából 15-20 perc alatt egy kis tükörnél és elmondta a tárolási feltételeket és azt, mire kell figyelni. Fontos, hogy kérdezni kell, ha van valami. Most van egy olyan akciójuk (amiben én is részt vettem), miszerint fél évi adag 9900.- és még kapsz egy csini napszemcsit is, amit te választasz. A próbalencsét meg kidobták volna, én megkérdeztem és elvihettük kb. 2000 forintért. Szóval ez így nem vészes, szerintem... utána meg meglátjuk. :)

Kismamák! Szeretnék érdeklõdni nõgyógyász után Gyõrbe. Ki kihez járt? Az akinek nem volt fogadott orvosa s nem magánúton ment az mennyit adott, mikor meglett a baba?

Én kinél voltam az nem vállal szülést csak maszekba dolgozik s ezért van a váltás oka. Körzet szerint STUMER JÁNOS tartoznék, de nem ismerem. Valaki valamit róla? köszönöm a segítséget. 15 hetes kismama.

Legjobb válasz: Ajanlom a Likár Zsoltot. Korrekt es nagyon okos orvos. Jo uh gépe van a rendelõjében. Segítõkész. 8-10 ezer ft egy alkalom. Havonta kell menni. Szulesre nincs fix összeg. Ismerõsöm 40et adott neki.

Ajanlom a Likár Zsoltot. Korrekt es nagyon okos orvos. Jo uh gépe van a rendelõjében. Segítõkész. 8-10 ezer ft egy alkalom. Havonta kell menni. Szulesre nincs fix összeg. Ismerõsöm 40et adott neki.
Strummer dr az egyik legjobb gyõrben èn nala szerettem szülni de nem vàllal mar decemberre sokan vannnak nala de en is hozza tartozom korzetileg jarhatnek hozza de mindenkepp sajat orvost szerettem volna nekem dr horvath zoltan az orvosom szinten fiatal nagyon jo orvos en nala fogok szulni!Tobb ismerosom is szult nala csak ajanlani tudom!te mikorra vagy kiirva?
Ja most latom nem szeretnel sajat orvost a korzeti strummer tehat igy is azt mondom nagyon jo orvos es nagyon rendes ha hozza jarsz nem banod meg!ha meg szerencses vagy szulesnel kifogod, amugy sokat nem szamit ki van bent jo persze vannak marha orvosok de a szulesznõ tobbet ér õ segít mindenben!
A kérdező hozzászólása: 2 ik válaszoló.november végére, vagyok kiírva.ha rendes s szerencsém lesz nála fogok szülni ügyeletbe.így, hogy nem fogadok dokit mennyit adjak majd neki?azzért valamit illik.
Valamit azert én is adnék úgy is, fõleg ha rendes lesz szerintem az atlag 40korul ad..
Megint en vagyok:) dee ha meg olyat fogsz ki akihez nem vegig jartal meg vmivel kevesebbet adsz az is jo..igazabol a normális orvos ugy se varja el!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!