Találatok a következő kifejezésre: Orvost akarok a másik orvos (11 db)

Orvost akarok váltani, a másik orvos nem lesz velem esetleg "fura"?

Egy hete voltam dokinál, terhes vok, de még nem volt szvhangja a babának. 19.-én kéne újra mennem hozz. De én egy másik orvoshot akarok menni, mert aki megvizsgált az nekem közlekedésileg elég messze van, ez a másik jóval közelebb, és olcsóbb is. Ti már voltatok így, hogy másnál voltatok?

Legjobb válasz: Nekem is másik orvos állapította meg, mint akihez járni fogok. Nála mikor voltam, de semmi jelentõséget nem tulajdonított neki.

Nekem is másik orvos állapította meg, mint akihez járni fogok. Nála mikor voltam, de semmi jelentõséget nem tulajdonított neki.
szia! :) én a 28.-dik hétnél váltottam orvost, mert akihez jártam sajnos nem "szül" sehol :(. az új dokim nem fura velem, bár nem ismerjük úgy egymást mint a régivel. segítõkész volt és szülni is nála (az újnál) fogok. még az elején vagy, bõven van idõd váltani, csak az utcsó pillanatban nem túl jó ez a váltás dolog. szerintem. mivel a régi dokimmal is nagyon meg voltam elégedve, idõnként visszamegyek hozzá is, több szem többet lát alapon, mert nagyon megbízom a szaktudásában. a mostani is jófej, csak nincs a hátunk mögött 10 év ismeretség, azonban nagyon jókat olvastam róla, ill itt is kértem véleményt a lányoktól és csupa jót írtak róla. úgyhogy csak nem lesz baj. :) nyugodtan válts! :) üdv 34 hetes mami
Egyáltalán nem baj, csak nyugodtan. Én 4 kórházat jártam végig a terhességemmel, senki nem nézett rám furán, sõt, semmit nem éreztettek, mindegyik tök normális volt. Bármikor , bárhova mehetsz, nem fognak rosszul bánni veled!!:-)

Egy orvos 7 hetesen nem hall haszivhangott az baj e? S a másik orvos még magzatott se lát s most el akarja venni amibe nem biztos. Mit tegyek.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem kövesd a dokik tanácsát. Beletelik egy kis idõbe úgy is, de elõtte közvetlen harcolj ki magadnak egy ultrahangot!!!

Szia. Szerintem kövesd a dokik tanácsát. Beletelik egy kis idõbe úgy is, de elõtte közvetlen harcolj ki magadnak egy ultrahangot!!!
Várj 2 hetet, akkor már látszania kell. Menj elegy profi ultrahangra.
Amúgy attól, mert 7 hete volt az utolsó menstruációd, attól még nem biztos, hogy kéne most szívhangnak lenni, nem te vagy az elsõ, aki nem félidõben esett teherbe. lehet, hogy csak 3 hete termékenyültél meg, pont mensi elõtt. Tudod egy igazán jó szex simán okoz peteérést.
Menzesz szerint vagy 7 hetes? Mekkora embriót mért a doki? Szerintem egy hét várakozás még belefér, és akkor nézzenek még egy ultrahangot! Drukkolok!
nekem 7 hetesen volt szívhang... de szerintem is próbálj meg várni, vagyis halaszd még picit, hátha lesz "vmi"!
szia! Én úgy mentem el dokihoz, hogy kb 5-6 hetes lehettem számításaim szerint..persze a doki nem hallott, hogy mit mondok így 7-8 hetesnek tippelt, de nem látott csak egy petezsákot..azt mondta valószínûleg elhalt a baba..következõ héten visszamentem ..egy üres petezsák...következõ héten..4mm magzat pici szívhang..kikiáltás 6 hetes terhes vagyok(elszámolta mindenki)..nagy boldogság..örül mindenki..következõ hét nem lát semmit MEGINT..most tartok itt..jövõhéten megyek vissza ha még mindig nincs semmi..missed ab.:((ez van..(azért megjegyzem, hogy még elõtte elmegyek másik dokihoz is, mert állítólag ma már a 3-4 ilyen este volt..szóval lehet a gép volt rossz..a remény hal meg utoljára...mondjuk lassan bennem már az sincs):(((...de ez csak az én történetem..a tied még lehet jobb is..drukkolok

Két éve lejárt a jogsim, az orvosin kívül lesz más teendőm ha meg akarom újítani? Vizsga vagy bármi.

Legjobb válasz: Az enyém másfél éve járt le, én is most akarom megcsináltatni. Elméletileg én úgy tudom nem kell semmi extra az orvosin kívül. Legalábbis én is remélem...

Az enyém másfél éve járt le, én is most akarom megcsináltatni. Elméletileg én úgy tudom nem kell semmi extra az orvosin kívül. Legalábbis én is remélem...
Hát ha lejárt a jogsid, akkor orvosi, meg okmány iroda, és csinálnak egy újat.

Spontán vetélésem volt, első baba lett volna. Szerintetek mennyi időt várjak a következő próbálkozásig? Akár hány orvost kérdezek, mindegyik mást mond.1 hónap.2 hónap.3 hónap? Járt valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Azt az orvost vedd figyelembe, aki megvizsgált akkor. Nekem 3 hónapot mondtak. De nagyon nem tudsz mellé lõni. 1,2 vagy 3 hónap, szerintem majdnem mindegy.

Azt az orvost vedd figyelembe, aki megvizsgált akkor. Nekem 3 hónapot mondtak. De nagyon nem tudsz mellé lõni. 1, 2 vagy 3 hónap, szerintem majdnem mindegy.
Jártam hasonló helyzetben sajnos :-( Nekem 3 hónapot mondtak. A 3. hónapban megfogant a baba.
Nekem is 3 hónapot mondott a doki. Megvártuk, és a 3. próbálkozós hónapban össze is jött. :)
Nekünk is 3hónapot mondott, hogy regenerálódjanak a hormonok, és a méh. Ez fontos !! 1hónap már azért is kizárt, mert 6hét nemi élet tilalom van utána, nem árt betartani. 15hkm
En is így jártam sajnos. Az elsõ babámnak nem volt szívhangja. 3 hónapot javasolt nekünk is az orvos, a 3 hónap letelte után mindjárt teherbe is estem. Kitartás! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat aki írt.
nekem minimum 3 hónapot mondtak, de 6 hetes kontrollon a doki azt mondt amég 2 hónap! május végén jár le! Már alig várom! Azt mondta, addig semmi képp ne szedjek gyógyszert, csak óvszerrel védekezzünk, és azért kell még 2 hónap, mert a méhnyálkának megfelelõ vastagságúnak kell lennie!

Ha valaki elvégezte a fogorvosit és más orvosnak is akar tanulni, annak újra kell kezdenie az egész képzést?

Azaz, a fogorvosi az egy 5 éves osztatlan mesterképzéses szak, ami 2 év alapozásból és további 3 év szakképzésb?l áll.

Legjobb válasz: Az a 6 év nem alap+szakorvosi. Bár ezzel tusom, hogy semmit nem segítek, csak mondom:D A 6 év az 6 év (alapozó modul, preklinikai modul, klinikai modul, szigorló év), ez után van 2 év rezidens +2 szakorvosi úgy tudom. Az elsõ két évben úgy tudom a fogorvosok és az orvosok ugyan azt tanulják, szerintem azt nem kell még egyszer végig járni:)

Az a 6 év nem alap+szakorvosi. Bár ezzel tusom, hogy semmit nem segítek, csak mondom:D A 6 év az 6 év (alapozó modul, preklinikai modul, klinikai modul, szigorló év), ez után van 2 év rezidens +2 szakorvosi úgy tudom. Az elsõ két évben úgy tudom a fogorvosok és az orvosok ugyan azt tanulják, szerintem azt nem kell még egyszer végig járni:)
Tárgybeszámítás létezik, az ora.sote.hu-t nézegetve úgy látom, hogy ez az elsõ két év teljes anyagát lefedi, azaz ezt beszámíttathatod. A maradékot viszont szvsz el kel végezni.
El és jelenleg elég, nem kell másik emelt.
De mivel, hogy az orvosira rohadtul magasak a ponthatárok érdemes lenne más tantárgyból is...
Attól függ mikor. 2013-tól kötelezõ lesz a két emelt orvosira, ha idén (ebben a tanévben) felvételizel, akkor elég a biosz emelt, a másikból (kémia v. fizika) csak közép kell.
A kérdező hozzászólása: Igen idén érettségizem csak most tõlem függ h közép vagy emelt szintre készülünk kémiából; köszi a válaszokat
Így van csatlakozom az elõttem szólóhoz.Valóban 2013-tól kötelezõ lesz 2 emelt szintû érettségi tantárgy viszont nem mindegyik szakra lesz elõírva ez a kritérium.Napokban olvastam, ha szükséges elõkeresem melyek lesznek azok a szakok.

Van itt a neten olyan oldal, ahol orvos elemzi a görbét? Akár másét, akár sajátot.

A babatervez?k oldalát már néztem sokszor, azon kivüli oldalra gondolok. Itt is feltettem már sokszor a görbémet, érkeztek rá válaszok is, nagyon aranyosak voltak akik irtak, meg hiszek is Nekik, de azért szeretném megnézetni orvossal is, hogyha valami nem stimmel, hátha tudok rajta én is javitani. Akár homeos szerekkel, akár mással. El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ja, és az elsõ válaszoló voltam, az egyetlen.

Ja, és az elsõ válaszoló voltam, az egyetlen.
Hát, erre én is kíváncsi vagyok. Úgyhogy veled együtt várom a válaszokat. Az én görbémre itt szinte mindenki azt írta, hogy forduljak orvoshoz, mert nem normális. Miközben én meg még tegnap is azt hittem, hogy talán baba...
A kérdező hozzászólása: Szia! Úgy látom, ezt még elvárhatjuk :-)) De azért hátha még késõbb valaki rábukkan a kérdésre és tud válaszolni. Néztem a google-ban is, de nem találtam ilyen helyet.
Most találtam egy olyan oldalt, ahol orvosoknak lehet írni, és max. 3 napon belül válaszol. webbeteg.hu. Én írtam neki, most várom a választ. Elöször regisztrálj, majd kérdezz, hitelesnek tûnik:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen, ki fogom próbálni! Remélem Neked sok-sok jót fog irni! Meg persze nekem is :-))))))

27 Hkm vagyok, másik nődokihoz akarok menni mert eddig csak szakrendelésen voltam de azok nem voltak szimpatikusak! Ma van időpontom másik dokihoz, hogy kérjem meg, hogy ő legyen a fogadott orvosom? Nem túl késő már ilyenkor?

Legjobb válasz: Nem késõ megkérni. 36.hétig érdemes választani, hogyha fogadottat szeretnél. Semmi extra nincs a megkérésben. Megkérdezed, hogy vállalná-e hogy levezesse a szülésed. Ha vállalja, tudja vállalni, akkor ezt bevezetik a kiskönyvbe is, meg a tarifáját is akkor beszélitek majd meg.

Nem késõ megkérni. 36.hétig érdemes választani, hogyha fogadottat szeretnél. Semmi extra nincs a megkérésben. Megkérdezed, hogy vállalná-e hogy levezesse a szülésed. Ha vállalja, tudja vállalni, akkor ezt bevezetik a kiskönyvbe is, meg a tarifáját is akkor beszélitek majd meg.
Hát majd meglátod, hogy egyáltalán Õ szimpi-e... ha igen, akkor én azt mondtam a vizsgálat végén, hogy köszönöm, és szeretném megkérdezni, hogy járhatok-e a továbbiakban hozzá terhesgondozásra, és vállaná-e a szülést is? Mert ha igen, akkor nagyon szimpi, és szeretném megkérni erre. De ha igent is mond, akkor egyeztessetek, hogy mikor van szabin, meg hogy bemegy-e a kórházba a szülés idejére akkor is, ha épp szabnapos...és ha igen, akkor mennyit gondolt érte... Muszáj így rákérdezni, mert volt több bnõm is, akinek a doki rábólintott, és mikor ott volt az idõ, közölte, hogy ja, hát csak akkor lesz õ a szülésnél, ha épp ügyeletes...na, az baromi idegesítõ volt...végig adott neki lóvét a terhesgondozásért, aztán a szülés meg egy tök idegen dokinál volt...és ilyet már mástól is hallottam.. Sztem kicsit késõ, de nem vész...fõleg ha problémamentes a terhességed..:-) jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Magzatvízvételen voltunk és 24 hetes volt mire megtudtuk az eredményt, azért nem akartunk addig dokit választani!
Az orvos függõ, hogy 27 hetesen el fog-e még vállalni. De hogy eddig minden rendben volt veled (mármint jók voltak az eredményeid) és normális a hozzáállásod + amúgy is ráér akkor, amikorra ki vagy írva, akkor valószínûleg el fog vállalni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Elvállalt a doki és sokkal normálisabb mint az eddigiek!

Vajon milyen ellátást kap egy kismama, akinek nincs saját orvosa, mert nem akar sok tízezret fizetni érte, elfolyik a magzatvize és a legközelebbi kórházba megy, ahova nem is tartozik helyileg, de az 10 perc gyalog, a másik meg 1-1, 5 óra bkv-val?

Legjobb válasz: Elõször is magzatvíz elfolyásnál vagy mentõ vagy kocsi. Ne kockáztass se gyaloglást, se bkv-t, mert elõre sodorhatja a köldökzsinórt! Amúgy én ügyeletesnél szültem, nekem jó élményem volt:)

Elõször is magzatvíz elfolyásnál vagy mentõ vagy kocsi. Ne kockáztass se gyaloglást, se bkv-t, mert elõre sodorhatja a köldökzsinórt! Amúgy én ügyeletesnél szültem, nekem jó élményem volt:)
Elfolyt a magzatvizem 3-kor.Bementünk a kórházba(ilyen esetben mentõvel KELL, de ezt nem tudtam, így kocsival mentünk), az ügyeletes 10ig hagyott a francba, majd nagy kegyesen adott oxitocint, ezzel 11:20kor megszültem a kisfiamat.Namost amiatt, hogy órákig volt bent miután a víz elfolyt, gyakorlatilag szárazon szültem.Õ úgy nézett ki mint akit szétvertek, de ami rosszabb, antibiotikummal kezdte a kis életét(mivel fertõzés veszély volt a vízelfolyás miatt)Majd, 10 hónap kellett mire a szexuális életünk is elkezdõdhetett!!, mert annyira sérült a hüvely... Szóval nekem nincs túl jó tapasztalatom, pedig még pénzt is kapott, hiába ügyelete doki volt!!!
Doki függõ... Lehet hogy nagyon aranyosak, kedvesek, segítõkészek lesznek veled, de sajnos az ellenkezõje is megeshet
21:26-os vagyok. Nekem is elfolyt, fél3kor, majd 3/4 4kor beértünk a kórházba. Megvizsgáltak, vajúdóba tettek, majd egy óra múlva a szülõszobára. Úgy nézett ki, h hamar baba lesz, de nem így lett, végül is negyed 12-kor kaptam oxit, aztán 3/4 12kor jöttek a tolófájások, majd félúton a fiam meggondolta magát, és végülis vákum kellett. Én is repedtem össze vissza, de a vákum miatt és nem amiatt, hogy szárazon szültem. Elõzõéhez hozzászólva nem feltétlen azért kapott antibiotikumot, mert elfolyt a víz, hanem lehet találtak vmit... Na mindegy, nem tudhatom, de pl nálunk fel sem merült. Semmi ilyet nem kapott se õ, se én.
Anyának volt fogadott orvosa, de mire a mentõ felért, öcsém már kinn volt (nem mertem vele kocsival elindulni 40km-re a korházba, 40évesen szülte öcsémet hamarabb 2 héttel) A fogadott dokinak már csak annyi dolga volt, hogy megnézte, hogy minden oké se gyalog se bkv-val el ne indulj, hivj mentõt mindenképp, vagy kocsi ha még idõben vagy, de inkább mentõ (bár tõlem is most gyalog 5 percre van a korház, de nem indulnék neki, mi van ha közben összeesek, vagy valami)
21:34 A gyerekorvos azt mondta amiatt kapja, mert nem volt ami védje születés közben, és fennáll a fertõzésveszély.Én se tudom, nem vagyok orvos nekem ezt mondták.Igaz az én babám 36 hétre született, lehet, h emiatt, h gyengébb is volt, kellett. Ez persze nem jelenti, hogy mindenki ilyen pazar élményként éli meg ügyeleten a szülést, nálunk sajna ez volt.Minden jót!
21:34 én is hasonlóképp szültem, fél4re bementem a kórházba csordogált a magzatvíz, de nem akartam tágulni, kaptam oxit, meg augmentint ha jól emlékszem, nehogy fertõzést kapjon a baba. Hajnal 1/4 5kor született meg, kõkemény 15 óra vajúdás után. Nem lett semmi baja, gyönyörû volt a bõre, meg is jehyezték, hogy milyen kisimult, pedig nagy baba volt 4 kg-os:) :)
A kérdező hozzászólása: Esetleg azt is meg tudjátok mondani hogy ilyenkor melyik kórházba visznek? A legközelebbibe, vagy ahová tartozom?Vagy ami a kiskönyvbe be van írva? Ha be van írva valami egyáltalán... Az eddigi válaszokat is köszönöm, jó tudni, hogy mindenképp mentõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megnyugodtam! :)

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon sürgető vizelési ingerem van, alig érem el a WC-t, és vizeléskor fáj az alhasam. Tavaly már volt ilyen, akkor csak antibiotikummal múlt el. Most nem akarok orvoshoz menni, mert CLL-es is vagyok, és sok más bajom is van. Kérem a

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon sürgető vizelési ingerem van, alig érem el a WC-t, és vizeléskor fáj az alhasam. Tavaly már volt ilyen, akkor csak antibiotikummal múlt el. Most nem akarok orvoshoz menni, mert CLL-es is vagyok, és sok más bajom is van. Kérem a tanácsát, tudok-e venni nem vényköteles gyógyszert? Köszönöm a segítségét Tisztelettel Ili

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A panaszok hólyaghurutra utalhatnak. A vény nélkül kapható, növényi alapú készítmények közül az Urzinol tabletta szedését javaslom. Amennyiben tünetei nem szűnnek meg 3-4 napon belül, akkor feltétlenül forduljon urológus szakorvoshoz, mert antibiotikumkezelésre, illetve különböző vizsgálatokra is szükség lehet. A CLL az immunrendszer összetett működési zavarával is járhat, így ez az Ön esetében különösen fontos! …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A panaszok hólyaghurutra utalhatnak. A vény nélkül kapható, növényi alapú készítmények közül az Urzinol tabletta szedését javaslom. Amennyiben tünetei nem szűnnek meg 3-4 napon belül, akkor feltétlenül forduljon urológus szakorvoshoz, mert antibiotikumkezelésre, illetve különböző vizsgálatokra is szükség lehet. A CLL az immunrendszer összetett működési zavarával is járhat, így ez az Ön esetében különösen fontos! … Olvass tovább »

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!