Találatok a következő kifejezésre: Orvosom szerint nem lehet (48 db)

A cicámat baleset érte. Baltával nyakon vágták és eltört az alsó felső állkapcsa. Az orvos szerint nem lehet műteni, de szeretnék rajta segíteni, mi tegyek?

Az orra is vérzett elég sokat, be is dugult neki, a száját nem tudja vagy akarja bezárni, valószínűleg ott vesz levegőt. Próbálok neki kamillás teát adni, de alig issza. Enni azt mondták pépeset adjak, erre szívesen hallgatnék bevált tippeket, olyanokat amiket lehet fecskendőből adni neki. Antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott.

Legjobb válasz: Szegénykém! :( Nagyon sajnálom, és szurkolok neki!

Szegénykém! :( Nagyon sajnálom, és szurkolok neki!
Hát kezdetnek nyakon vágnám a baltával azt, aki a cicát nyakon vágta. Amikor az én cicám beteg volt, és fecskendõvel tudtuk csak etetni, anyukám levest fõzött jó sok csirkehússal, aztán azt turmixoltuk neki annyi lével, hogy még kényelmesen átmenjen a fecskendõn. Egyébként hamar rendbe fog jönni a cicád, barátnõm macskája kiugrott az ötödik emeletrõl, neki is az állkapcsa tört el, és egy hét alatt teljesen meggyógyult.
A kérdező hozzászólása: Csodamacsek õ, már enné a szilárdabb kajákat is, de szegénynek még nem forrt össze a csont. Mindenesetre nagyon jó étvágya van és aktívabb mint valaha, szóval számunkra már meg is gyógyult! :) Köszönöm a válaszokat!
szegénykém, nagyon sajnálom! Nagyon jó gazdija vagy neki hogy ennyire aggódsz érte és probálsz neki segíteni! Más ilyenkor még egyet bele szokott rúgni, nem hogy segítsen neki!!! nagyon vigyázz rá, biztos megfog gyógyulni!!!
Ha szerencséd van akkor felépül, igaz azért nem egy hét alatt, én egy olyan cicát fogadtam örökbe akit elütött egy autó, minden egyes csontja el volt törve, le volt szakadva neki az állkapcsa, alig tartotta valami, de az a kedves állatmentõ aki õt megmentette mindent megtett érte és felépült a cica, és boldog:) Hozzá teszem én is állatmentõ vagyok és láttam már csodákat, ennél súlyosabb helyzetbõl is épült már fel cica :) Fel fog épülni, de amúgy ilyen esetben egy síma "mezei" állatorvos nem jó, állatkórház a legjobb, ilyenkor, õk sokkal többet tudnak tenni egy állatért mert õk képzettebbek :)
A kérdező hozzászólása: Õ is kapott már pépes kaját, magától tudott enni szerencsére... :) Igaz nem sokat, de azért jó jel.
Az én cicám is balesetes volt, lezúgott a 6. emeletrõl. Neki is teljesen szétnyílt a szájpadlása, egybe nyílt az orrával, ezért szörcsögve vette a levegõt, ahogy járt a levegõ a szájpadlása meg az orra között. Még pár héttel a baleset után is a száján keresztül lélegzett, lógatta a nyelvét. Én a baleset után azonnal rohantam vele ügyeletre, ott adtak neki fájdalomcsillapítót, meg antibiotikumot, de csak másnap tudták összevarrni a pofiját. Magától sokáig nem akart enni, úgyhogy az állatorvosi rendelõ bolt részében vettem neki sérült, legyengült állatoknak való tápot, ami pépes, és fecskendõvel nyomattam belé. Persze így is lefogyott, de amikor újból tudott normálisan enni, akkor visszanyerte a régi formáját. Hál' istennek most már teljesen jól van.
A kérdező hozzászólása: Már dorombol és mellém telepedett most reggel is! :) :) Megfog gyógyulni, nagyon erõs cica. Köszönöm neked is utolsó!
Nem tudom mikor történt a baleset, de fájdalomcsillapítót kaphat folyamatosan.Nagyon sajnálom a cicát, de ha azt látod, hogy nm javul és fájdalmai vannak akkor engedd el. Vannak szuper orvosi tápok pl royal canin konzerv amit legyengûlt állatoknak ajánlanak, ez alutálcás és fecskendõvel felszívható.Magas a tápérték és tényleg jól adható fecsibõl, kérd az orvosodtól biztos van neki.
A kérdező hozzászólása: Ahogy vittük a kocsival kinézett az ablakon, illetve helyezkedik is, mozgatja a lábait, így reménykedem hogy nem. Az aggaszt a leginkább, hogy levegõt kap e rendesen, illetve hogy kitisztul e az orra, mert ráadásban még meg is van fázva. :( Köszönöm az eddig válaszokat!
A gerince nem sérült meg? Az állatok étel nélkül tovább bírják, mint folyadék nélkül.
A kérdező hozzászólása: Enni nem tud(egyelõre biztos nem) mert több foga is kitört.... :( Elõlrõl is a szemfoga. Inni fecskendõvel etettem. Enni majd csak holnap próbálok neki adni. Muszáj sajnos etetnem mert magától kizárt, hogy tudna...... Szegényt azért majdnem lefejezték......szerencse, hogy kis könnyû, nagyobb sérülést okozott neki a léc aminek csapódott a balta erejétõl... :(
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem, olvasgattam most a kérdéseket és több ember volt akinek a 6.ról esett ki és élte túl. Viszont azért csak egy baltával verték nyakon...erõbõl. "Nem látta" az illetõ. Igaz fiatal, alig 1 éves, így erõs még, de féltem attól, hogy kiszárad mert nyitva a szája. Lehet be sem tudja zárni.....
Nekem anno bekerült a cicám egy autó alá. Az megállt, és amikor úgy gondolta, a cica már kiment, elindult. Borzasztó nagy koppanással az alvázhoz ütötte magát a maccs. Egy hétig a fürdõszobában lakott. Bedagadt az egész feje, folyt a véres könny a szemébõl.Amikor kicsit jobban volt, már kijött és adtam neki enni és bizony kijött az étel az orrán át. Szóval, el volt neki is törve az állkapcsa. Az ujjamról lenyalta kicsi adagokban a májkrémet, bébi ételt, stb. Nagyon gyorsan rendbe jött.Utána még élt 16 évet épen, egészségesen. Amíg nem eszik magától, ne erõltesd. Víz legyen mellette mindig friss. A cicáknak 9 életük van :) ) Meg fog gyógyulni! Nagyon életre valóak.
De jó, nagyon örülök neki! :) Ezeknek úgy látszik tényleg hét életük van... :) )

Veszélyeztetett terheskén lehet autót vezetni? Mert egyes orvosok szerint igen, más orvos szerint nem. Védőnő szerint is lehet.

Vagy ti mernétek vezetnik? 21hetes km

Legjobb válasz: Miért vagy veszélyeztetett? Mert az nem mindegy szerintem ennek eldöntésében, és autóvezetésen kívül még miket tudsz megcsinálni? Mert pl. ha takarítani tudsz, akkor vezetni is nyugodtan lehet, de ha mondjuk egész nap feküdnöd kell, akkor nyilván nem mész sehova.

Miért vagy veszélyeztetett? Mert az nem mindegy szerintem ennek eldöntésében, és autóvezetésen kívül még miket tudsz megcsinálni? Mert pl. ha takarítani tudsz, akkor vezetni is nyugodtan lehet, de ha mondjuk egész nap feküdnöd kell, akkor nyilván nem mész sehova.
Miért vagy veszélyeztettet terhes. Mert az nem mindegy, mert akinek nehéz munkája van is veszélyeztette terhes lesz papíron.
A kérdező hozzászólása: 12 hetesen elkezdtem vérezni. De állítólag az csak azért volt, mert gyógyszer mellett lettem terhes és akkor ürült ki a szervezetembõl a bogyó.(ami szerintem butaság, de ezt mondták az orvosok) Utána 16. hetesen azért voltam kórházban, mert bekeményedett a hasam. (de erre meg azt mondták, hogy mivel vékony vagyok, nõnek a méhizmok azért fáj és keményedik a hasam). Mióta megmozdult a baba azóta semmi bajom. Annyi, hogy hamarabb fáradok. Pihenésre vagyok ítélve, de nincs szigorú ágynyugalom.
Szerintem akkor nyugodtan vezess. Inkább mint a tömegközlekedés. Én a kátyús utakat próbálom kerülni, ha muszáj azon menni, akkor lassan megyek és persze használok övterelõt. És az autóülés nagyon jót tesz a derekamnak is, olyan kényelmes :) .
Szerintem is inkább a vezetés, mint a BKV. Kölcsönadtuk a kocsimat és most van részem a BKV-n való közlekedésben, szörnyû! A helyet nem adják át általában, tömeg van a buszvezetõ meg úgy vezet, mint egy elmebajos; fkezs, indulás...

Laktóz intolerancia! Milyen értékek alapján állapítják meg, az érzékenységet? Vérvételes tejcukor terhelés történt, az orvos szerint némi tejcukor bontási problémája van kisfiamnak. Tejcukor-érzékenységnél többféle támogatást igénybe lehet venni.

Legjobb válasz: Minden labornak saját normál tartománya van 0, 30, 60, 90, 120 perces terhelésre (fogysztás után számítandó) 120 percel fogysztás után a cukornak vissza kéne állnia a 0 perces szintjére.Ha ez nem történik meg, akkor nem bontotta le a szervezete és innen látni.

Minden labornak saját normál tartománya van 0, 30, 60, 90, 120 perces terhelésre (fogysztás után számítandó) 120 percel fogysztás után a cukornak vissza kéne állnia a 0 perces szintjére.Ha ez nem történik meg, akkor nem bontotta le a szervezete és innen látni.
A kérdező hozzászólása: Nekünk csak 1 órás volt a teszt és 15 percenként nézték az eredményt. Egyébként a fiam most lesz 18 hónapos. A 15 percenkénti vizsgálat eredményei: 0.perc:3, 9; 15.perc:5, 7; 30.perc:5, 5; 45.perc:4, 8; 60.perc:5, 5. Mit jelentenek vajon ezek az eredmények? Szakorvosi vélemény mikor adható ki: Mikor lehet pontos eredményt kapni, a kilégzési tesztnél esetleg? 2 éves koráig várjunk, mondta a doktornõ? Ezért kérdezem, hogy mikor és mibõl állapítható meg valakirõl, hogy tejcukor érzékeny.
Ilyen pici gyereknél elmúlhat még! Onnan látod, hogy 60 perces után visszament a 30 perces szintre.
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló. Mit jelent, hogy elmúlik? Nálunk ugyanis rettenetesen tekeredik éjszaka a széltõl, pedig az anyatej mellé adok neki laktáz tablettát is. Még az éjszakai szopihoz is. Ez a jelenség már 8 napos kora óta fennáll, csak mivel egyre kevesebb anyatejet kapott, így a probléma kevésbé vehetõ észre. Anyatejes idõszakban egész nap ordított a fájdalomtól, és kínlódott a szél kiengedésétõl. Nem lehetséges, hogy a vérvétel azért nem pontos, mert a vastagbélben lévõ baktériumok átvették a lebontás szerepét? (Errõl szakvéleményekben olvastam.) A hidrogén kilégzési teszt pontosabb lenne?
Ilyen pici korba kijövõ allergiákat gyakran kinõnek a gyerekek, igaz nem hetek alatt, inkább évek alatt. Kerüld a tejet, de ez nem olyan nagy fokú.
Mivel nem írod, milyen mûtét volt és milyen gyógyszereket szedsz, így ötletünk sincs.
A kérdező hozzászólása: Ér szûkület és értágulatom is volt eret cseréltek a gyomor és sziv környékén és most is mûtét utáni sérvem van ami még nem mûthetõ meg.

Visszatérő sárgás folyásom van, de amivel kezeltek az nem hatott. Az orvos szerint nem kell kenet, hiába mondtam, sztem baci van jelen, igaz semmi más tünetem nincs csak a szín. Lehet baja a babának?

Nagyon félek,nehogy a manónak szülés után baja legyen. Járt már valaki így?

Legjobb válasz: Szerintem,ha ez a nõgyógyász ilyen értetlen,akkor menj el egy másikhoz,aki hajlandó kezelni,mert a sárgás folyás nem túl jó jel!

Szerintem, ha ez a nõgyógyász ilyen értetlen, akkor menj el egy másikhoz, aki hajlandó kezelni, mert a sárgás folyás nem túl jó jel!

Az orvosom yadine-t irt fel. de még szoptatok. A tájékoztató szerint nem lehet ezt a gyógyszert szedni. Mit folyásol be? A gyógyszer hatását vagy az anyatej össze tételét?

Legjobb válasz: Szia.Ez hormon tartalmú gyógyszer.Ha beveszed a tejedbe is jut.Nembiztos hogy jót tenne a babádnak ez a hormon.

Szia.Ez hormon tartalmú gyógyszer.Ha beveszed a tejedbe is jut.Nembiztos hogy jót tenne a babádnak ez a hormon.

Szeretném meg tudni hogy elvetélés után mikor lehetek terhes? Sajnos meg halt a kisbabám a vércsoport összeférhetetlenség miatt, a párommal szeretnénk, egy közös babát. Az orvos szerint 4hét után lehet nemi életet élni.4hét után terhes is lehetek?

Legjobb válasz: Mûszeres befejezés esetén nem 4 hanem 6 hét a javasolt várakozás, mint az ülõ fürdõt , mind nemi életet beleértve! Az orvosom szerint nem szükséges hónapokat várni ha minden rendben van és a mûtétet is kellõ odafigyeléssel végezték el, nem megsértve bent a dolgokat. Mi olyan jó 2 és fél hónapot vártunk, mégsem maradt meg a baba. Nálad mûszeresen kellett befejezni vagy természetesen zajlott le minden?

Mûszeres befejezés esetén nem 4 hanem 6 hét a javasolt várakozás, mint az ülõ fürdõt , mind nemi életet beleértve! Az orvosom szerint nem szükséges hónapokat várni ha minden rendben van és a mûtétet is kellõ odafigyeléssel végezték el, nem megsértve bent a dolgokat. Mi olyan jó 2 és fél hónapot vártunk, mégsem maradt meg a baba. Nálad mûszeresen kellett befejezni vagy természetesen zajlott le minden?
7es vagyok, Gratulalok!:)
A kérdező hozzászólása: már 2hete kellet volna megjönnie. De már mind1 : ) ma csináltam tesztet : ) pozitiv
A kérdező hozzászólása: Állítólag vércsoport össze férhetetlenség esetén az elsõ injekció után meg marad a következõ. Az elsõ menstruációs ciklus körülbelül mikorra várható?
Pont ma olvastam, hogy veteles utan azonnali teherbeesest javasolnak az orvosok. http://gondoskodo.hu/magazin/read/3381/veteles-utan-erdemes-..
En is elveteltem mar ketszer, de nem lettem terhes utana rogton(1, 5 ev volt mire sikerult ujra, o is elment..).En is azt gondoltam hogy konnyen osszejon utana..Nekem 2 evembe telett mire feldolgoztam, es 2, 5 evbe hogy vegre terhes lettem mert akkor mar nem gorcsoltem ra.Sok sikert nektek!31hkm
A kérdező hozzászólása: Értem. És az elsõ ciklus kb. mikor jön meg a vetélés után???
Ilyenkor az elõ ciklust meg kell várni... minimum! Nekem azt mondta a dokim, hogy vetélés után a szervezet fogékonyabb a terhességre, így nagy valószínûséggel hamar teherbe lehet esni!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem lehetne, de mi élünk nemi életet, de 2hetet azért vártunk minden esetre. hisz vérzés se volt már a mûtét után. És ezért gondolunk arra, hogy babánk lesz. Reggelenkénti hányinger meg van, de a teszt negatív. Akkor esetleg terhes lehetek?
A kérdező hozzászólása: Mûszeres be fejezés volt. és 3hónapos voltam.
Attól is függ, hogy hány hetesen ment el a baba. - elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: köszi:)

8 hetes kismama vagyok, tegnap volt egy kis rózsaszín pecsételésem /fájdalom, kellemetlenség nem volt/. Az orvos szerint nincs gond. Lehet, hogy túlaggódom, hiszen első baba. Tényleg nem kellene félnem ennyire?

Legjobb válasz: Én végig vérezgettem a terhességem,ennek ellenére semmi baj nem volt,még túl is hordtam 2 nappal. Azonban az Én orvosom adott gyógyszert.Sajnos nem használt,így folyton ultrahangra jártam,hogy megnyugodjak. Sokat pihenj,ne emelj,ne hajolgass!!!Egyértelmû,hogy aggódsz!Ha megint elõfordulna menj vissza és beszélj az orvosoddal.

Én végig vérezgettem a terhességem, ennek ellenére semmi baj nem volt, még túl is hordtam 2 nappal. Azonban az Én orvosom adott gyógyszert.Sajnos nem használt, így folyton ultrahangra jártam, hogy megnyugodjak. Sokat pihenj, ne emelj, ne hajolgass!!!Egyértelmû, hogy aggódsz!Ha megint elõfordulna menj vissza és beszélj az orvosoddal.
De meg is vizsgált és úgy mondta, hogy nincs gond, vagy csak telefonon! Barátnõm dokija telefonon megállapította, hogy nincs gond. Az én dokimnak meg pont ettõl van herótja, hogy nem lehet rámondani, hogy semmi probléma, mert van akinél valóban nincs, van akinél meg igen. Szóval elvittem a barátnõmet az én dokimhoz és kapott is magzatmegtartót, mert akkora már erõsödött a pecsételése. Az õ (volt) orvosánál meg lehet, hogy elment volna a baba!
Nekem is volt a 8. héten, azonnal rohantam dokihoz, megvizsgált, végigfeküdtem egy hétvégét, meg gyógyszereket kaptam. azt mondta ha nem múlik azonnal vissza és befektet. Most már a 20. héten járunk a kisfiammal és semmmi gond :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Csak nem hagyott nyugodni a dolog, beszéltem azóta a dokival, de csak holnap reggelre kaptam idõpontot. Bízok benne, hogy tényleg semmi baj nincs. Addig meg marad a pihenés és a nyugalom. Szép napot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Kiderült, hogy mi okozza a tüneteket. Méhszájsebem van. Egyelõre beavatkozást nem igényel, csak gyógyszert írt fel a doki. Meg persze a folyamatos kontroll. Szép napot!

5 hetes terhes vagyok. Az UH-on a petezsák nem kerek, hanem ovális. Ezért az orvos szerint lehet, hogy valami nincs rendben. Mi miatt lehet ez?

Legjobb válasz: Szerintem nekem is ovális volt a petezsák, ahogy emlékszem...Nem hallottam, hogy ez gond lenne... De ha valami nincs rendben a doki szerint, akkor nézesd meg magad megint 1-2 hét mulva mindneképp!!És mondja el hogy mia gondja!!

Szerintem nekem is ovális volt a petezsák, ahogy emlékszem...Nem hallottam, hogy ez gond lenne... De ha valami nincs rendben a doki szerint, akkor nézesd meg magad megint 1-2 hét mulva mindneképp!!És mondja el hogy mia gondja!!
Nem tudom, de az orvos nem mondott semmit?Mindenképp vele beszéld meg az aggodalmaidat.
Szia! Hát nekem is ovális, most néztem meg, és nekem semmit nem mondott a doki hogy bármi baj lenne...Szerintem ez teljesen normális, kinek ilyen, kinek olyan...

Orvosom szerint táppénzről nem lehet átmenni szülési szabadságra. Létezik erről jogszabály?

Legjobb válasz: Már szültél, vagy csak fogsz? Én egy hete szültem, eddig táppénzen voltam, most az orvosom lezárta a táppénzes papírt, két hétre visszamenõleg pedig szülési szabadságon leszek. Ezt a legtöbb munkahelyen így csinálják. A szülési szabadságot ugyanis a szülés elõtt két héttel lehet kivenni, és utána kb. fél évig tart. Ha elõtte táppénzen voltál, akkor szülés után visszamenõleg számítják ki,hogy erre a két hétre mennyivel jár több pénz, és ezt utólag kapod meg.

Már szültél, vagy csak fogsz? Én egy hete szültem, eddig táppénzen voltam, most az orvosom lezárta a táppénzes papírt, két hétre visszamenõleg pedig szülési szabadságon leszek. Ezt a legtöbb munkahelyen így csinálják. A szülési szabadságot ugyanis a szülés elõtt két héttel lehet kivenni, és utána kb. fél évig tart. Ha elõtte táppénzen voltál, akkor szülés után visszamenõleg számítják ki, hogy erre a két hétre mennyivel jár több pénz, és ezt utólag kapod meg.
Lehet, hogy az orvosod nem tudja, mire érted a szülési szabadságot. Lehet, hogy rendes szabadságra gondolt, aminek csak az indoka a szülés? Mondd neki másképp: Szülési szabadság = Terhességi Gyermekágyi Segély (TGYÁS)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!