Találatok a következő kifejezésre: Orvosom szerint nem (209 db)

Veszélyeztetett terheskén lehet autót vezetni? Mert egyes orvosok szerint igen, más orvos szerint nem. Védőnő szerint is lehet.

Vagy ti mernétek vezetnik? 21hetes km

Legjobb válasz: Miért vagy veszélyeztetett? Mert az nem mindegy szerintem ennek eldöntésében, és autóvezetésen kívül még miket tudsz megcsinálni? Mert pl. ha takarítani tudsz, akkor vezetni is nyugodtan lehet, de ha mondjuk egész nap feküdnöd kell, akkor nyilván nem mész sehova.

Miért vagy veszélyeztetett? Mert az nem mindegy szerintem ennek eldöntésében, és autóvezetésen kívül még miket tudsz megcsinálni? Mert pl. ha takarítani tudsz, akkor vezetni is nyugodtan lehet, de ha mondjuk egész nap feküdnöd kell, akkor nyilván nem mész sehova.
Miért vagy veszélyeztettet terhes. Mert az nem mindegy, mert akinek nehéz munkája van is veszélyeztette terhes lesz papíron.
A kérdező hozzászólása: 12 hetesen elkezdtem vérezni. De állítólag az csak azért volt, mert gyógyszer mellett lettem terhes és akkor ürült ki a szervezetembõl a bogyó.(ami szerintem butaság, de ezt mondták az orvosok) Utána 16. hetesen azért voltam kórházban, mert bekeményedett a hasam. (de erre meg azt mondták, hogy mivel vékony vagyok, nõnek a méhizmok azért fáj és keményedik a hasam). Mióta megmozdult a baba azóta semmi bajom. Annyi, hogy hamarabb fáradok. Pihenésre vagyok ítélve, de nincs szigorú ágynyugalom.
Szerintem akkor nyugodtan vezess. Inkább mint a tömegközlekedés. Én a kátyús utakat próbálom kerülni, ha muszáj azon menni, akkor lassan megyek és persze használok övterelõt. És az autóülés nagyon jót tesz a derekamnak is, olyan kényelmes :) .
Szerintem is inkább a vezetés, mint a BKV. Kölcsönadtuk a kocsimat és most van részem a BKV-n való közlekedésben, szörnyû! A helyet nem adják át általában, tömeg van a buszvezetõ meg úgy vezet, mint egy elmebajos; fkezs, indulás...

Nem vagyok elkésve? Jövőhéten szerdára kaptam csak időpontot az orvoshoz, és ekkor leszek 13+6 hetes. Nem leszek elkésve a Down-kór szűréssel? Az orvosom szerint nem. Dániában élek, és itt másképp mennek a dolgok. Jobb mint Magyarba.

Legjobb válasz: Esetleg ha megkérdeznéd a dán kismamákat, vagy a dán orvosokat... De volt aki a kérdésre válaszolt, azt olvasd el még egyszer, ahelyett hogy te vagy megsértõdve. Mi itt magyarba ilyen érzékenyek vagyunk:)

Esetleg ha megkérdeznéd a dán kismamákat, vagy a dán orvosokat... De volt aki a kérdésre válaszolt, azt olvasd el még egyszer, ahelyett hogy te vagy megsértõdve. Mi itt magyarba ilyen érzékenyek vagyunk:)
Ha a kombinalt tesztre gondolsz, ami egy uh vizsgalatbol all, ahol a tarkoredot merik le pontosan, valamint egy aznap levett vertesztbol, akkor azzal sem vagy elkesve, csak a hatarido legvegen lesz. Ugyanis azt a betoltott 14 het elott kell elvegezni, maximum 13hetesen es 6 naposan. De van meg egyeb vizsgalat is, peldaul down-kor szures az un. Quartett-teszt, amit meg kifejezetten csak a betoltott 14 hetes kor utan lehet elvegezni es egy vervetelbol all.
mi jobb, ha még a dawn szûrés idõpontját illetõen sem vagy megelégedve? ha jól olvasom, akkor félsz hogy nem jó idõben végzik el a szûrést?!
Ha a kedves kérdezõ lehagyta volna az utolsó mondatot-aminek a kérdés szempontjából amúgy sincs jelentõsége-akkor mindenki kedvesen és segítõkészen válaszolt volna.De így...ha te szereted, h valaki beléd törli a lábát, aztán megkér, h nyalogasd le a cipõje tetejét is, akkor neked nagyon szelíd természeted van.Én nem szeretem.
Ha jobb, akkor miért itt aggódsz? :S
Ha már így belemerültünk a nyelvtanBA...a "Magyarba" ebben a szövegkörnyezetben tökéletesen helytelen, -gondolom te az a típus vagy aki jár Görögbe meg Olaszba-, mert ha valami valahol van-mint ebben a mondatban az egészségügy itthon-az -ban, -ben.Ha tartasz valahova, az a -ba, -be.(Mint az Olaszba, Görögbe, amik más okból nevetségesek.) Ennek a helynek pedig van neve, egészen pontosan Magyarország.Tehát helyesen:Jobb mint Magyarországon. Lehet lepontozni, nem érdekel.Utálom az ilyen rongyrázó, lenézõ embereket.OTT minden jobb, de azért kérdezõsködni csak itt mer, mert hátha mégsem minden annyira megbízható OTT.
És nem Magyarba-brrrr...-hanem Magyarországon.Látom, már csak kicsit beszél magyar.
Ezt a sok rossz indulatút?! A hormonok... :) Ne foglalkozz vele ez a nagybetûs MAGYARORSZÁG. És ha alig élt Magyarországon.. és mégis ilyen jól beszéli a nyelvünket?! Ahelyett hogy a kérdésére válaszolnátok... Itthon 14 hétig javasolják a kombinált tesztet ami a nem kötelezõ down szûrés. én csak azon voltam a 14.hét elõtt, legközelebb 16. héten megyek afp és egyéb vizsgálatokra... tehát nekem sem volt, csak mentem a nem kötelezõre. egyébként szerintem nem késõ, úgyis egészséges lesz!!! boldog babavárást, ha van Dániában hasonló oldal ott szerintem jobban jársz, itt magyarba:) sok az unatkozó fõállású rosszindulatú, mellékállásban kismama.
A kérdező hozzászólása: Miért nem a kérdésre válaszoltok? Nem kritikát kértem, csak egy választ.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat :) Azt látom, hogy van itt olyan válaszadó, aki a nõgyógyászati dolgokhoz nem ért, és van a ki a helyesíráshoz. (a "Magyarba" szó nyelvtanilag teljesen helyes. ) A "Jobb mint Magyarba" mondat természetesen az itteni orvosi ellátásra vonatkozik (azt hiszem ezen senki nem fog vitatkozni) és bocsánat, ha nem volt egyértelmû. A gondom itt igazából az, hogy mivel itt teljesen másképp mennek az orvosi dolgok, így aggódom azért, hogy elmulasztom a lehetõségeket a vizsgálatokra. Kellemes napot minden érzékeny magyarnak :)
A kérdező hozzászólása: Ha már így belemerültünk :) A "Magyarba" tökéletesen helyes :) Lepontozni az pontoz le, aki alul marad egy vitában és buta ahhoz, hogy érveljen.Én nem utálom az ilyen "direkt félreértõ, a sorsával elégedetlen irigy embert" mint Te. Ha valamire válaszolsz, azt légyszíves rendesen olvasd el, pontosan idézz "OTT minden jobb". Én nem ezt írtam. És természetesen hiába Dánia az egyik legfejlettebb jóléti rendszerrel rendelkezõ EU-tag, itt sem tökéletes minden.Irigységre pedig tényleg nincs okod, itt mi ugyanúgy dolgozunk mint Te Magyarba, csak 6-szor annyit keresünk mint Te, DE! sokkal többet is fizetünk mindenért mint Te! És azért, hogy itt legyünk, ahhoz nekünk Magyarba, mindent fel kellett ám adnunk. Tehát a rongyrázást ne itt bontogasd. És tényleg kellemes napot Neked is!

Tegnap voltam uh-n, most vagyok 4, 5 hónapos terhes. én úgy láttam, hogy kislányomnak van haja, de az orvos szerint nem. Előfordulhat, hogy mégis hajat láttam? Hány hónaposan kezd el nőni a hajuk?

Legjobb válasz: Ha a doki szerint nem az, akkor bizzunk benne, hogy tenyleg nem az, mert ha megis az, akkor eleg gaz szaktudasa van es a tobbi uh eredmeny sem hiheto... :-) Egyebkent 30 hetesen 4d-s uh-n lattak a 2. babam hajat, valoban volt, az elso babaval is 30 hetesen voltunk 4d-sen, en ugy lattam, hogy van haja, de a doki azt mondta, hogy nincs, az csak arny. Kopaszon szuletett.

Ha a doki szerint nem az, akkor bizzunk benne, hogy tenyleg nem az, mert ha megis az, akkor eleg gaz szaktudasa van es a tobbi uh eredmeny sem hiheto... :-) Egyebkent 30 hetesen 4d-s uh-n lattak a 2. babam hajat, valoban volt, az elso babaval is 30 hetesen voltunk 4d-sen, en ugy lattam, hogy van haja, de a doki azt mondta, hogy nincs, az csak arny. Kopaszon szuletett.
Szia!Én pont ma olvastam valahol, de már nemtudom hol, hogy 19-20hetesen kezd el nõni a babák haja:) (talán a kismama.hu-n, de nembiztos)(19h)
Szia!Mi voltunk többször is 4dn, 16, 22, és 28 hetesen, de az utolsón mondták, hogy talán lesz haja.A héten voltam a 32.heti uhn ott már 8mm volt a kis haja:-)Mondták is hogy sokat fog még nõni.Szerintem olyan 28-30.héttõl látszik már az uhn is a kis hajuk a babáknak.Amúgy fehér folt jelzi a hajat.31 hetes kismami

Sztetek abbahagyhatom a gyógyszer szedést? Mert az orvos szerint nem de én már nem érzem betegnek magamat!

17 éves fiú vok és kb. másfél éve kezelnek nem differenciált skizofréniával. De én már egyáltalán nem érzem magam betegnek, sztem tök jól vok… most egy hete abbahagytam a gyógyszer szedést, de megígértem magamnak h csak egy hétre, utána megint szedem, csak kíváncsi voltam milyen anélkül és sokkal jobban érzem magam, mint amikor szedem, nem vok úgy lelassulva, sokkal gyorsabban fogom fel a dolgokat, meg sokkal több energiát érzek magamban csinálni bármit is (meg kedvem is van csinálni dolgokat), nem alszok 12 órákat, stb. Szal kb. úgy érzem magam, mint akinek vmi köd szállt fel az agyáról. Sztem semmi szükségem nincs már a gyógyszerekre! De az orvos meg még korábban azt mondta h biztos lesz ilyen, amikor így érzek, de soha ne hagyjam abba, életem végéig szedni kell mert ha nem szedem vissza fogok esni és ahányszor vissza esek mindig egyre rosszabb lesz :S Sztetek kinek van igaza? Tényleg kell szednem a gyógyszereket? :( Úgy nem lehet normális életet élni :(

Legjobb válasz: Mivel ez a betegség NEM gyógyítható, csak kordában tartható, ezért a válasz nem. Az orvosnak van igaz - mily meglepõ.

Mivel ez a betegség NEM gyógyítható, csak kordában tartható, ezért a válasz nem. Az orvosnak van igaz - mily meglepõ.
A pszichiátriai gyógyszereket nem szabad elhagyni, fokozatosan kellene leszoknod róla, de ha az orvos azt mondta, hogy életed végéig kell szedned, ne vond kétségbe.
Valószínû, hogy az orvos jobban tudja, sajnos. Bár nekem nem ilyen problémám van, de én is minden nap gyógyszereket szedek. Nekem ha nem veszem be, 2 nap múlva láthatóan rosszabbul vagyok. Szükséges rossz.
Ezért van, hogy a pszichiátriai betegek 70% a visszaesik. Visszaesés után új, erõsebb gyógyszert kap, aztán azt is abbahagyja. A végén a taknyod-nyálad összefolyós roncs lesz belõled. Hát ne higgyél az orvosnak. Remélem, te nem vagy lövész szakkörös.
A kérdező hozzászólása: meg olyan is volt gyakran h nem bírtam normálisan beszélni mert így szétestek a fejemben a mondatok és nem tudtam elmondani amit akarok mert össze-vissza beszéltem meg azt se értettem h más mit mond
A kérdező hozzászólása: #2 hát gyakran volt olyan h így leblokkolt az agyam nem tudok jobb szót rá h egyszer csak nem tudtam hol vagyok mit csinálok ki vagyok pl volt h fél óráig álltam a ház elõtt kezemben a kulccsal mert nem bírtam felfogni h hogy kell bejutni :S csak rémlett vhonnan h a kulccsal kell vmit csinálni. Vagy suliban egyszer csak nem tudtam tovább írni mert nem tudtam h hogy kell meg azt se nagyon tudtam h hol vagyok... ilyenek voltak meg állítólag "beképzeltem" meg behaluztam dolgokat, h pár ember nekem rosszat akar (köztük a szüleim), mondjuk én azt még most is úgy érzem h lehet h sok mindent beképzeltem de volt alapja... mind1
A kérdező hozzászólása: #6 elvileg õ az egyik legjobb orvos az országban :/ meg nem is egy orvosom van am mert van egy pszichiáter meg egy pszichoterapeuta
A kérdező hozzászólása: #5 nem vok közveszélyes és soha nem is voltam ha az lennék nem engedtek volna ki!!!!
A kérdező hozzászólása: De az a baj h ha szedem a gyógyszereket sose leszek normális ember úgy nem bírok olyan dolgokat megcsinálni :( Meg úgy nem is érdekel különösebben semmi
A lehetetlen csak egy szo, a gyengek hajtogatjak allandoan :)
6/. Felelõtlenül beszél, akár egy szcientológus! Ebbõl a betegségbõl NEM LEHET meggyógyulni!
Hagyd abba meg megteheted, keress egy igazi orvost, aki gyogyitassal foglalkozik es nem remeny nelkuli leszedalassal. Szoktattam mar le pszh drogrol embert es lattam meghalni, latok elve elsorvadni.
Egyetlen ilyen betegnek sincs betegségtudata! Ha nem szeded rendszeresen a gyógyszert, akkor súlyosbodik az állapotod, és esetleg agresszív leszel. Veszélyes önmagadra és a környezetedre. Gondolj arra, aki Pécsett a kollégiumban gyilkolt! Õ is abbahagyta a gyógyszerek szedését!
Szerintem inkább hallgass a dokira. Ez nem egy nyugtató, amit abba lehet hagyni, ha már vége a stressznek. Sajnos gyakori és általában súlyosabb a visszaesés, ha abbahagyják a kezelést. Ez sajnos nem egyszerû lelki probléma :( Milyen tüneteid voltak, ami alapján megállapították a skizofréniát? Jobbulást Neked!
19.13: Meg lehet gyógyulni, de az nagyon-nagyon ritka. Olvastad a Nem ígértem rózsakertet c. regényt? Nagyon is valódi történet az alapja. Nagyon magas intelligencia, erõs lélek és kiváló pszichiáter a másik oldalon - ezzel együtt meg lehet gyógyulni. De ez olyan ritka, mint az összes bolygó együttállása a Naprendszerben. Kérdezõ: a gyógyszert alapból nem szabad abbahagyni ilyen súlyos betegség esetében, mert hiába érzed magad most jól, a következõ roham bármikor rátörhet, és még mélyebbre lök. Tessék csak szedni a gyógyszereket és konzultálni a dokival!

Ebbe a hónapban az orvosom szerint nem volt peteérésem uh szerint most viszont fájdogál a hasam ez a 14. napom?

25-26 napos a ciklusom ,mert a Clostylbegyt el?rébb hozta ! Ez most mit jelent ? Az uh a 11. napon volt !

Legjobb válasz: 11.napon kevés nõ van túl az ovun, viszont tüszõt már látni kellett neki, legalább tüszõkezdeményt, mit látott? Mit mondott?

11.napon kevés nõ van túl az ovun, viszont tüszõt már látni kellett neki, legalább tüszõkezdeményt, mit látott? Mit mondott?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta , hogy ebbe a hónapba még csak peteérésem se volt a Closti segítségével ! Ez volt a 3. kúrám a többi 2 uh.-n volt már ilyenkor ... ! Csak a fájdogálást nem értem akkor miért van ! ?
Akkor lehet csak kitolta a bogyó, nekem is volt ilyen egyszer akkor 10 és 12.napon voltam uh-on, nem látott semmit, majd a 18. nap iszonyúan éreztem a görcsöket, nyilalást, és bizony nem értettem miért, visszamentem uh-ra, és bizony volt egy 20 mm-is tüszõm, kérdeztem tõle ez, hogyan lehet, hisz idõ kell neki míg megnõ és ha õ nem látott elõtte semmit akkor , hogyan lett? Erre csak hümmögött.
A kérdező hozzászólása: Van ovu tesztem , akkor használni fogom az a biztos ! Köszi a választ !
nekem volt tüszõérésem és szurkálás is, de például abban a hónapban nem repedt meg csak a következõben.Annyit szeretnék csak ezzel mondani, hogy akkor is voltak görcseim, meg elõtte peteérés nélküli hónapokban is szóval a fájdalom nem feltétlenül jelent peteérést!Engem is az tévesztett meg!

Az orvos szerint nem elég zsíros a tejem. Ez lehetséges? Babám 8 hónapos, naponta 6x szopizik és 150-200 mg gyümit eszik délelőtt, ugyanennyi főzeléket délután.

Sokszor 3 óránként kér enni, a doki ezért mondja, hogy nem elég tápláló a tejem. Egyébként szépen növekszik a baba, 3 hónapos korára megduplázta a születési súlyát, 7 hónaposan megháromszorozta. A kutacsa elég lassan húzódik össze, ezt is a tejemnek tudják be. Nem értem én ezt, a babám elégedett, pisil, kakil eleget.

Legjobb válasz: Na és mi van ha 3 oránként kér enni, szerintem ez még normális.Az én kislányom 14 és neki is nehezen huzódik össze a kutacsa, de már 3 hónapós korátol tápszeres, ebben nincs semmi összefügés tapasztalataim szerint.

Na és mi van ha 3 oránként kér enni, szerintem ez még normális.Az én kislányom 14 és neki is nehezen huzódik össze a kutacsa, de már 3 hónapós korátol tápszeres, ebben nincs semmi összefügés tapasztalataim szerint.
Nem kell neki tápszer, a tejed optimális összetételû mindig. Bízz magadban! A dokid gondolom 50+ éves, elavult tudású "szakember".
Ne hagyd magad!Teljesen jól csinálsz mindent!Ekkora ökörséget hogy nem tápláló a tejed!A tej összetétele mindig alkalmazkodik a gyermek igényéhez.Ugyan így jártam az elsõ gyermekemmel és el is ment a tejem a hülye tápszertõl!Mindenkire hallgattam csak magamra és az ösztöneimre nem! Ügyes vagy csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: Ja és azt mondta, hogy adjak neki egy kis tápszert is. De minek? Mikor és mi helyett?
Ne hagyd magad, jól csinálod:) Nekem el se fogadja a tápit, még a cumit se! Most 1 évesen kezd el jobban enni a kicsim.Õ ma evett meg egy harmad üveget. Mi dokink is 50+, de soha nem javasolta a tápszert inkább a hozzátápit. Meg többször egyen... 7, 3kiló 75 cm s már 1 éves elmult. Õ fél évesen forgott, kuszni 8hósan kezdett, 10hósan mászni, ma már lépeget s már néha megáll pár mp-re. Szóval ne aggódj:) S anyudnak meg én javaslom az lll oldalát olvasgassa.
Jó, ez így más, a más, szilárd étel adásával egyetértenék én is. azt nem értem, hogy az amúgy bõ tejû anyukának ugyan miért kellene tápszereznie a babát azért mert nem forog. Amúgy meg tényleg vannak ilyen babák, akiknek késõbb jön meg a kedve a nagy evésekhez, mondom, az enyém hatalmas gyerek, de ha hagynám, õ is csak szopizna. Ja, és a nagy súlya ellenére 4 hósan forgott, 7 hósan mászott, 8 hónaposan felállt, és 2 ujjnyi a kutacsa, a doki semmit nem mond, kapja a d-vitamint.
A kötelezô (azt hiszem, 6 hósan?) ortopédiai vizsgálaton ultrahanggal nézik, kialakult-e a gyerek csípôjében a csontmag. Az egyik barátnôm szoptatott és igen nagy darab, virgonc babájának ez hiányzott. Azt javasolták neki, hogy igyon kalciumot és ô is egyen D-vitamint. És minden rendbe jött. Szerintem ha kételkedsz, ahogy az egyik válaszoló írta, vidd el vérvételre meg ortopédiára, ha hiányzik valami, tudni fogod, mi az, és segíthetsz rajta célirányosan, ha pedig nem, akkor tudni fogod, mennyire hallgass a dokira ezentúl. Egyébként 9 hós babám és 31 éves jómagam is 3 óránként eszünk :)
Úristen, még vannak ilyen orvosok?Ügyesen csinálod, ne hallgass rá!Én is így csináltam a naggyal, sose kapott tápszert, mégis 10 hónaposan egyedül ment, mindent gyorsan csinált./a sógornõm babája meg tápszeres és most 17 hónaposan kezd lépegetni segítséggel!/a mozgásfejlõdés alkati adottság és nem anyatej-tápszerfüggõ!A kutacsa a D vitamintól nem az anyatejtõl függ, de én úgy tudom 1 éves korában kell összehúzódnia.Az én lányom is 8 hónaposan ennyit szopizott, kis gyümi, kis fõzelék, semmirõl nem késtünk le, husit késõbb evett, azóta is imádja.A kicsivel-5 hós-is így fogom csinálni, én megkérdeztem egyébként a doki bácsinkat, szerinte az anyatej tökéletes táplálék, minél késõbb táplálok hozzá, annál jobb, a tápszereket meg egyenesen "szar"nak nevezte.Amíg a babád elégedett, boldog, addig csak az ösztöneidre hallgass!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a hozzászólásokat!!
szerintem cserél le a dokit megteheted amúgy hallgass a babára ö jobban tudja úgyis :-))
ami meg a mozgás illeti nekem a fiam 6 hónaposan még meg sem fordult nem h mást !! ahogy lettem úgy maradt igaz volt vagy 9kg és csak a tejtõl aztán egyszer csak elkezdte és 10 hónaposan elindult :-) igaz 1.5 éves koráig nem is hizott csak 1.5 kg a lányom már 3 hónaposan fordult 9 hónaposan járt ö alig érte el a 8 kg 1 éves korára minden baba más a tied olyan amilyen :-)) ha boldog és mosolygós akkor mindent jól csinálsz
Ja és annyit mondott menjek el a DM-be és vegyek neki valamit. Azt hiszem azt mondta a DM-s nem tudom hányas akármit szeretni szokták a babák, de bármilyen tejital vagy micsoda jó neki. De ismétlem, én nem adtam végül, hanem a kiegészítõ táplálékra gyúrtam rá. A szomszédom meg kétszer délben-este adott neki fõzeléket. Õ sem tápszert adott. valaki tanácsolt egy 8 hónaposnak való étrendet.
De éhezett (és ezt mondta meg és nekem is tápszert javasolt) és ez a súlyától független volt. és végül is nem tápszert adtam neki, hanem átvariáltam az étkezését. És beláttam, hogy igaza volt, mert elõtte nekem nem tûntek fel a jelek. Csak utólag. És szoptattam még 23 hónapos koráig.
Nem teljesen értem, az utolsóelõttit, azt mondod, a te 70 éves dokid is ezt mondta, mégse lett nagynövésû a kislányod, ergo?? Te magad is azt írod, hogy nincs összefüggés. A nem elég tápláló anyatej túlhaladott nézet, vannak orvosok, akik tévednek, ezt úgy írom, hogy orvoscsalád gyereke vagyok, édesanyám is háziorvos, de sosem tudott minket szoptatni, nem is szól bele, hogy hogy szoptatok. Kedves Kérdezõ! 3 óránként eszem én is, pedig 29 éves vagyok! Az én kislányom is szopik még napközben, pedig 10 hónaposan 10 kiló és 80 cm. NE HAGYD MAGAD!!
olyan tényleg nincs, hogy nem jó a tejed!! Tényleg lehet, hogy csak kényelmesebb a babád!Amúgy meg okosan van ez kitalálva, a szervezeted a babának adja azokat a vitaminokat, amik kellenek a fejlõdéséhez!Ezt az is mutatja, hogy sok anyuka foga tönkre megy szoptatás alatt. Amúgy meg szerintem valami olyasmi lehet a háttérben, hogy a dokit az a bizonyos tápszercég egyik képviselõje befizette valami jó kis utazásra, vagy adott neki orvosi cuccokat, hogy reklámozza a termékét....sajnos ez így megy, szóval ne foglalkozz senkivel, csak szoptass nyugodtan!
hát nézd, ha csak mondta volna, legyítenék én is, De ha a kutacsa meg a csontozata sem korának megfelelõ, én azért megfontolnám, hogy változtassak a táplálkozásán. Vagy elvigyem egy szakemberhez. Mert attól, hogy 50 felett van, még nem kell leszólni. Sõt. Lehet hogy épp ezért sokat tapasztalt ember.És ránézésre megmond dolgokat. De persze a te gyereked, kísérletezz, hátha tényleg a dokid hülye. Mert az is lehet. De én 8 hónapos babával már nem kísérleteznék, nem annyira fontos számára az anyatej, hogy ehhez ragaszkodj. Hanem változtatnék az étkezésén, kérnék vérképet (immunkémiát, teljes vérkép)elvinném szakorvoshoz, aki érdemben tud a kutacsáról, csontozatáról mondani valamit. mert nekem a tejem nem volt tápláló, bementem a rendelésre és ránézésre mondta a doki (jó, szerintem õ már 70 felett is van) és igaza volt, teljes mértékben. De nem mondott semmit sem a mozgásfejlõdésérõl, sem a csontozatáról, sem a kutacsával nem volt baj. És egyébként rá egy hónapra azt mondta, igen rendben van, holott 1 évesen nem volt 9 kiló. Úgyhogy nem a súlya miatt mondta. Sõt ugyanolyan sovány most is és mindig kérdezem és mondja, most rendben van. Holott most 3 éves és 12 kiló. Úgyhogy én nem hiszem, hogy a súlynak, súlygyarapodásnak köze lenne ehhez.
Olyan nincs hogy nemjó a tejed!!Az idõsebb orvosok szokása ezt mondani! Próbálj meg kiváltani több cicizést étkezésre! Pl:Reggel tejpép, aztán 11körül gyümi, gondolom utána szundizik!Mikor felkel, kínáld fõzelékke, és utána estefelé is adhatsz neki tejpépet, vagy gyümölcszószt rizzsel, vagy ugyancsak fõzeléket!És tönn folyadékot kínálj neki!A fiam ugyan ilyen volt!Most 11 hónapos, és most kezd nappal leszokni az állandó cicirõl!Ugyanezzel a módszerrel!De az pedig hogy 6* szopizna nem baj!Tápszer butaság lenne már ennyi idõsen elkezdenni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Ja, még azt is mondta az orvos, hogy azért lassúbb a mozgásfejlõdése (most kezd kúszni és forogni is hat hónaposan kezdett oda-vissza), mert a tejem nem elég erõs és ez kihat az õ csontozatára. De a gyerek majd ki csattan, csak szerintem lustább az átlagnál.
Azt szajkózzák, egyik füleden be, másikon ki. Sajnos a hülye régi dolgok beléjük rögzültek:-(((
A nagylányom még egy éves kora után is 3 óránként kért enni (ekkor persze már fõleg rendes kaját, a szopi már csak 3-4x volt). A fiam kb. 2 hónapos korától inkább 4 óránként evett, míg a kislányom teljesen összevissza, néha 3, 5-4 óránként, néha meg 2-2, 5 óránként. Úgy etesd a gyereket, ahogy kéri! Ha a kutacsa lassabban húzódik, esetleg emeld meg a D vitaminját (ezt mondjuk orvossal kéne megbeszélni, de a tiédet én szívem szerint lecserélném :()
A kérdező hozzászólása: Igen, 50 körüli, de anyut is felbújtotta és most mindketten ezt szajkózzák. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Boldog és mosolyog, állandóan csak rugkapál és kacag :) Nagyon jókat alszik nappal és éjjel is, amikor ébren van akkor pedig nagyon vidám, pörög-forog. Én is azt gondolom, hogy teljesen rendben van :)

17 hetes kismama vok. Az AFP eredménynél 0.70 a jó nekem 0.68 lett az orvos csak holnap fogad de úgy érzem addig megőrülök a kétségtől. Az orvos szerint nem nagy gond. Volt ez mással is, és mi lett az eredmény?

Legjobb válasz: Jaj, ne edd magad! Óriási a valószínûsége, hogy nincs a babának semmi baja! Az AFP már túl megbízható mérési laboreredmény. Ha genetikai tanácsadásra küldenének menj el és hallgasd meg. Ha amniocentezist javasolnak élj vele, teljesen meg fog nyugtatni az eredménye. Ne idegeskedj! Kilengett AFP eredmények sora mellett születnek teljesen egészséges babaák.

Jaj, ne edd magad! Óriási a valószínûsége, hogy nincs a babának semmi baja! Az AFP már túl megbízható mérési laboreredmény. Ha genetikai tanácsadásra küldenének menj el és hallgasd meg. Ha amniocentezist javasolnak élj vele, teljesen meg fog nyugtatni az eredménye. Ne idegeskedj! Kilengett AFP eredmények sora mellett születnek teljesen egészséges babaák.
tényleg nyugodj meg. Az AFP egy nagy hülyeség, arra való, hogy legyen min parázni. és ez az eredmény még amúgy is jó. nem is értem, hogy minek még ez az egész, csomó boldogabb országban már rég eltörölték. mindenki csak szétidegeli magát rajta feleslegesen. tényleg nyugodj meg, nincs semmi baj.
szia! nekem 0, 78 mom volt az alsõ kóros 0, 80 volt.nekem egy semmit küldtek ki postán fáradjak be gen UH-ra 1 héttel elõbb mint kellett volna. ne foglalkozz vele. amennyiben csináltattál kombinált tesztet vagy más jellegû tesztet és az jó lett akkor ne foglalkozz vele, meg egyébként is. Én átéltem halálomat, kibõgtem a szemem, majd mikor a dokimhoz mentem azt mondta az afp-re: "ezzel nem foglalkozunk, mert a kombinált teszt jó lett, és az a mérvadó" egyébként az afp eredmény a gen uh eredményével együtt érvényes. Úgyhogy tudom könnyû mondani de ne aggódj!!!!!!
Szia!Nekem is alacsony lett az afp!Nálunk 0.6 az alsó határ és nekem 0.57lett!Elküldtek genetikára és ott az Uhon semmi baj nem volt de biztos ami biztos alapon magzatvizet akartak venni!!Én nem engedtem, féltettem a lányomat!!Azt te döntöd el hogy kéred e!!!Nyugodj meg.Sajnos olyan eset is van akinek az afpje kitûnõ mégis beteg babája születik!! A 2%mindig fenáll!!!Nyugi semmi baj nem lesz!!1000en vannak genetikán úgyhogy nem csak a tied lett rossz!!!!Remélem ezzel segítettem!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a megnyugtató válaszokat! Sokat segített! Minden jót Nektek és még egyszer köszönöm!
Én szorítok! reméljük az orvos tudja mit kell tenni és hamarosan baba lesz!!!
Én is szedtem a Norcolutot, mert nem volt peteérésem, de én csak 5 napig.A gyógyszer elméletileg rendbehozza a dolgokat.De ha nem majd kapsz peteérést serkentõ gyógyszert. A Norcolut arra jó hogy kitisztítsa a méhedet. Sok sikert a babához!

Tisztelt Doktor Úr! Láttam, hogy sokan érdeklődnek hőhullámok miatt. Én nem szeretnék hormontartalmú tablettát szedni, ezért érdeklődöm, hogy a növényi kivonatokat tartalmazó készítmények hatékonyak-e egyáltalán. Sok orvos szerint nem érdemes próbálkozni

Tisztelt Doktor Úr! Láttam, hogy sokan érdeklődnek hőhullámok miatt. Én nem szeretnék hormontartalmú tablettát szedni, ezért érdeklődöm, hogy a növényi kivonatokat tartalmazó készítmények hatékonyak-e egyáltalán. Sok orvos szerint nem érdemes próbálkozni ezekkel. Ezt vajon a kockázatok miatt mondják, vagy csak a tényleg a hormonokban lehet bízni?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú készítményeknek napjainkban is helye és szerepe van, de természetesen mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Ennek megfelelően, amennyiben a panaszok (pl. hőhullámok) nem annyira súlyosak, akkor inkább előnyben kell részesíteni a hormonmentes alternatívákat, amelyek kapcsán a szokványos kockázatokkal nem kell számolni. Ezek közül azonban csak olyan készítményeket javaslunk, amelyek hatékonysága és biztonságossága mellett …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hormontartalmú készítményeknek napjainkban is helye és szerepe van, de természetesen mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Ennek megfelelően, amennyiben a panaszok (pl. hőhullámok) nem annyira súlyosak, akkor inkább előnyben kell részesíteni a hormonmentes alternatívákat, amelyek kapcsán a szokványos kockázatokkal nem kell számolni. Ezek közül azonban csak olyan készítményeket javaslunk, amelyek hatékonysága és biztonságossága mellett … Olvass tovább »

Látóideg-sorvadásom van, az orvos szerint nem gyógyítható és esélyes, hogy megvakulok, valaki valami tanács?

Kb 10 éves koromban diagnosztizálták. Azóta romlik a szemem, jelenleg 19 éves vagyok. Az orvosom szerint ezt semmiféleképpen nem lehet gyógyítani, befolyásolni, és nagy rá az esély, hogy megvakulok. Valaki hozzáértõ? esetleg akinek volt/van ilyen problémája valami jó tanáccsal elbír látni?.. UI, nagyon zavaró, hogy szemüvegben sem látok olyan jól, messzire.. stb (szerencsére a jogosítványhoz megvan a látásom..)

Legjobb válasz: Szia! Én nem vagyok szakértõ, de szerintem érdemes volna az életmódodba beiktatni mindent, ami javíthat a látásodon, vagy legalábbis segít megõrizni azt. Elsõsorban ajánlom a szemtornát, nagyon sok embernek bevált már a látásjavításban. Továbbá vegyél fekete áfonya étrendkiegészítõ kapszulát és szedd, ez szintén segít a szem hajszálereinek vérellátásában és elsõsorban az éjszakai látást javítja. Ezen felül pedig igyál rengeteg vizet és fogyassz A-vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket! Ha teheted, fogyassz sok fekete áfonyát, csipkebogyót, sárgarépát és kerüld a cukrokat, azok ugyanis nem tesznek jót a látásnak sem.

Szia! Én nem vagyok szakértõ, de szerintem érdemes volna az életmódodba beiktatni mindent, ami javíthat a látásodon, vagy legalábbis segít megõrizni azt. Elsõsorban ajánlom a szemtornát, nagyon sok embernek bevált már a látásjavításban. Továbbá vegyél fekete áfonya étrendkiegészítõ kapszulát és szedd, ez szintén segít a szem hajszálereinek vérellátásában és elsõsorban az éjszakai látást javítja. Ezen felül pedig igyál rengeteg vizet és fogyassz A-vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket! Ha teheted, fogyassz sok fekete áfonyát, csipkebogyót, sárgarépát és kerüld a cukrokat, azok ugyanis nem tesznek jót a látásnak sem.
Látóideg sorvadás. Természetes folyamatnak tûnik. Azt kiderítették már, hogy ez miért van?
Menj el egy jó homeopátiás orvoshoz, mivel az én könyvemben több szer is van látóideg bénulásra. Csak mondok egyet, de Neked egyáltalán nem biztos, hogy pont ez kell: CAUSTICUM CH9 minden nap 1-szer 3 globuluszt éhgyomorra elszopogatni. Minimum 3 hónapon át. (De vannak más szerek. Hogy melyik a Tiéd, az attól függ, hogy milyen egyéb tüneteid is vannak. Ezeknek kikérdezésérõl szól /majd/ az elsõ vizit.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!