Találatok a következő kifejezésre: Orvosom szerint, a (365 db)

Az orvosom szerint a babám nem él, mert nagyon pici és alig látja az UHon, szerinte nem fejlodik. A ciklusom szerint nagyon pici a magzat, de az soha nem volt rendszeres, szerintem az szerint nem számolhassák. Van valakinek ilyen tapasztala?

Legjobb válasz: Szia! Ilyet egy orvos nem mondhat,szégyellje magát a doki!Menj el egy másikhoz,aki rendesen megnéz UH-n!Nem minden baba fejlõdik egyformán,könyv szerint!Nem irtad,hogy hány hetes vagy!A lényeg,ne törõdj bele abba,amit mondott,hanem keress fel egy másik dokit!Sok szerencsét!

Szia! Ilyet egy orvos nem mondhat, szégyellje magát a doki!Menj el egy másikhoz, aki rendesen megnéz UH-n!Nem minden baba fejlõdik egyformán, könyv szerint!Nem irtad, hogy hány hetes vagy!A lényeg, ne törõdj bele abba, amit mondott, hanem keress fel egy másik dokit!Sok szerencsét!
Lehetett késõbb a pé.-ed és akkor egyértelmû , h kissebb még a baba. Hány hetes vagy? Nekem 5 hetesen még nem is volt bizti az orvos benne h terhes vagyok. Függ az Uh minõségétõl is.
Ne ijedj meg, biztos minden rendben lesz!Bar ha teheted menj el masik orvoshoz/miert ne tehetned/, hogy o is erositse ezt meg neked!Volt mar olyan a tortenelemben, hogy valakinek el akartak venni a babajat, es egy masik orvos latta, hogy szepen fejlodik aki azota mar meg is szuletett es szep egeszseges!!!
Nem riogatni akartam, de ha április 23-án már pozitív lett a teszt, akkor legkésõbb április 9-én meg kellett fogannia a babának, hogy a teszt kimutassa. Akkor viszont már legalább 8 hetes terhes és akkor kell legyen szívhangja a babának. De biztos ami biztos, menj el még egy ultrahangra.
És szerinted akkor hány hetes vagy? Mikor lett pozitiv a teszted?
azért ne riogassuk szegényt. ha a baba nem él, akkor te is megfertözödhetsz, amugy ha nem él, mnem mindinkinek vérzik hogy elmegy, van hogy el kell venni mütéttel. de én nem engedném még meg, mennek másik dokihoz, vagyha nem uh-nak meg, menj egy maszekhoz, inkább fizesd ki, egy uh-t megér, ne törödj belehog y nincs baba, mig egy honapig nem ltáják..
Április 23.-án. Akkor ott már 4 hetes voltál.Fogamzástól 2 hét telt el. Azóta már a Te számításod szerint is kellene legyen szívhang. Május 7.-én már 6 hetes voltál Május 21.-én 8 hetes Most pedig 10 hetes vagy. Ha jól számoltam...Sajnos a dokidnak akkor igaza van. De nézesd meg mással is.
Az a helyzet, hogy szívhangja mindenképpen kell legyen. Ha az nincs, akkor nem él a baba. De a szívhangot meg csak látja az orvos, hiszen lüktet a szíve. Szóval még egy ultrahangot csináltass, te is láthatod a képernyõn, hogy dobog e a szíve. Mert ha nem, akkor sajnos nem él és ha nem lép az orvosod, te is meghalhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, hogy probáltatok segíteni, tegnap voltam orvosnál, de a baba sajnos elment. De biztosan összeszedem magam, és nemsokára újra próbálkozunk! Még egyszer mindent köszönök!
Egyik válaszoló vagyok, nagyon sajnálom, minden jót és sok sikert a próbálkozáshoz!
Sokadik válaszoló vagyok... Nekem is volt sajnos így, 25 mm lett a petezsák 1 hét alatt 19-rõl, akkor még reménykedtünk, de a következõ héten már csak 1 mm-t nõ, 26-ra... :( Akkor kezdtem én is felfogni a dolgokat, addig annyira reméltem, mint eddig éltemben még soha... Szóval, tudom, mint mész keresztül... :( Nekem ez 3 hónapja volt épp, és most érzem azt, hogy az én kis babámat nem pótolni szeretném, hanem már egy kistesóra hajtunk...
A kérdező hozzászólása: Hát az elsõn volt kb. 10mm, tíz nap után pedig megnõtt kb. 13mm-re, úgy valahogy mondta az orvos.
Az elsõ és második között mekkora méret különbség van?
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi volt az UH, még tegnap elmentem egy másik orvoshoz is, azt mondta úgy néz ki a dokimnak igaza van, de mindenképpen még meg kell nézni hétfõn is. Az én orvosom ezt mondta már két hete is, aztán mikor összehasonlította az UHos képet az elõzõvel visszavonta, mert hogy megnõtt pár mm, de tegnap újra ezt mondta, és már nem vonta vissza :-(
Valóban kb 10 hetes vagy. Ha hüvelyi UH volt, akkor sajnos bele kell törõdnöd, hogy nem fejlõdött tovább... :( Ha hasi UH, akkor még van remény! Mindenképp menj el másik orvoshoz! Ha nem él, nem jó húzni az idõt! Kitartás!
Egyébként az orvosok úgy számolják a terhesség 40 hetét, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától, ha normális a ciklusod. De jól számolt az orvosod. Amikor a teszt ki tudja mutatni a babát (fogantatástól számított 2 hét), akkor már 4 hetes terhesnek számítasz.
Tényleg és neked milyen uh-on nézte?
Nekem se látott a hasi ultrahangon a doki semmit még szívhangot se, 9 hetesen, de nem mondott ilyeneket, beküldött hüvelyi ultrahangra 3 hét után azaz 12 hetesen, és ott már szépen látszódott, a méretei is jók voltak. Szerintem keress egy másik dokit. Nézze meg õ is. 22+1 hetes kismami
Menj el másik dokihoz!Ennyit tényleg meg ér! Én majdnem 2 hétig hordtam az elhalt babám!Semmi tünetem nem volt, hogy baj lenne.Kivéve a terhességi tüneteket!Igaz már látnia kellene a babát szívhanggal együtt.Ha tudod mikor voltatok együtt akkor ahhoz adj kb 7 napot és onnantól kezd el számolni a heteket!A beágyazódástól számítva 32-36 napra alakul ki a szív.Ekkor maga a terhesség még csak 4-5 hetes.De a mensitõl számolva meg már 6-7 körüli.
Sajnos tavaly ugyanígy voltam, elment a baba.Egyetlenegyszer láttuk uh-n, rá 1 hétre nem volt ott, arra 1 hétre megindult a spontán vetélés, akkor már nekem is 8 hetesnek kellett volna lennem.
De akkor tényleg egy másik dokihoz menj, tudod több szem többet lát.Ezenfelül semmibe ne éld bele magad annál nagyobb lesz az öröm ha mégis sikerült és él a magzat.Ha nem él, erre is készülj fel ne keseredj el és ne add fel!!!!Tudom mennyire fontosak neked most ezek a szavak!!!!Kérlek írd meg mi lett!!
De az unokatesód biztosan nem 10 hetes volt amikor nem látták a babáját, hanem 6. Visszavonom a legelsõ válaszomat, mert hiányos adatok alapján tettem. Azt gondoltam, hogy csak 5-6-7 hetes lehetsz. Menj és vizsgáltasd ki magad.A dokidnak igaza van.
Az , h te jólérzed magad, az nem irányadó és ne tévesszen meg, mert én 40 napig hordtam magamban egy elhalt magzatot, és jól éreztem magam, amég beindult a vetélés. Majdnem belehaltam, olyan fertõzésem lett és annyi vérem elfolyt. Terhességi tüneteid vannak-e? Hányinger..stb
A kérdező hozzászólása: De nekem semmi bajom nincs, semmim sem fáj. A vérvizsgálatom is rendben van, minden okés. Az a gond, hogy alig látja az UHon. De az unokatesomnak nem találták a babát a méhében, befeküdt kórházba, hogy méhen kívuli a baba, és pár nap után meg lett, ma pedig egészséges kislánya van. Hiszen nem halhatott meg a babám...
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, nem is tudjátok, hogyan segítettetek azzal amit írtatok, az utolso ciklusom március 4.én volt, de a ciklusom néha csak minden 3.honapban volt, még április második hetében negatívat teszteltem, aztán április 23.án lett pozitív tesztem, de állandoan 10 hetes babát keres a dokim, de hiszen annyi nem lehet, hiszen majdnem minden héten teszteltem, pontosan tudom, mikor lettem terhes!
06.05. 16:24-es vagyok. Sajnálom. :( Tudom, sovány vígasz, de az idõ segít feldolgozni a fájdalmakat! Bár elfelejteni soha nem lehet. De az Angyalka vigyázni fog rátok fentrõl, és küldi a kistesót, csak kérd. Én minden nap ezt teszem.
36. hetes korig még megfordulhat, nyugodj meg. Minden jót nektek!
Nekem már a 27.héten meg volt fordulva, így akkor még olyan pici volt, hogy nem éreztem belõle semmit. Viszont egy ismerõsöm mesélte, hogy neki a 32.hét körül fordult meg, és szabályosan érezte, ahogy intézte ezt a baba. De én is úgy tudom, hogy a 36.hétig még bármikor megfordulhat. Üdv, 33 heteske
Szia! Én 38+4 hetes terhes vagyok, a babám a kezdetektõl csücsül. Jelenleg kb 3600g, tehát már nagyon minimális alehetõség, hogy megforduljon. És most már inkább ne is. Sokkal fontosabb, hogy egészséges legyen, mint az, hogyan szülöm meg. Persze nálam is tuti a császár.
Nekem az elsõ nem fordult meg, de akár az utolsó pillanatban is megfordulhat, bár arra nem nagy az esély. Én ettõl függetlenül természetes úton megszülhettem. Állítólag, ha az utolsó hetekben fordul meg, az elég kellemetlen, mert már nagy a baba.

Tisztelt Főorvos úr! Párom hímvesszőjének a végén, a makkon piros pöttyök vannak. A bőrgyógyásza szerint gombás fertőzés, kapott rá krémet+gyógyszert is. Tőlem kaphat-e fertőzést? Az orvosa szerint a hüvelyemben lévő gombaspórák az oka. Normális körülmény

Tisztelt Főorvos úr! Párom hímvesszőjének a végén, a makkon piros pöttyök vannak. A bőrgyógyásza szerint gombás fertőzés, kapott rá krémet+gyógyszert is. Tőlem kaphat-e fertőzést? Az orvosa szerint a hüvelyemben lévő gombaspórák az oka. Normális körülmények között is van a női hüvelyben gomba? Nálam ez tüneteket nem okoz, így megfertőzhetem-e a partnerem? 36 éves vagyok, 13éve nem menstruálok, szülés során el kellett távolítani a méhem, a petefészkeim megvannak. Az utóbbi időben többször volt hüvelyi fertőzésem, hőhullámaim vannak, éjszaka rosszul alszom, hangulatváltozásaim is gyakran vannak. Ezek a tünetek lehetnek-e klimaxos panaszok? válaszát köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyben normális körülmények között is van gomba, ez önmagában nem jelent kórosat és valószínűleg a férjénél sem azért alakult ki a fertőzés, mert Ön átadott volna neki kórokozót. Az életkorát tekintve nem valószínű, hogy változókorban lenne, de ezt csak hormonvizsgálattal lehet pontosan megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyben normális körülmények között is van gomba, ez önmagában nem jelent kórosat és valószínűleg a férjénél sem azért alakult ki a fertőzés, mert Ön átadott volna neki kórokozót. Az életkorát tekintve nem valószínű, hogy változókorban lenne, de ezt csak hormonvizsgálattal lehet pontosan megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos úr! Párom hímvesszőjének a végén, a makkon piros pöttyök vannak. A bőrgyógyásza szerint gombás fertőzés, kapott rá krémet+gyógyszert is. Tőlem kaphat-e fertőzést? Az orvosa szerint a hüvelyemben lévő gombaspórák az oka. Normális körülmény

Tisztelt Főorvos úr! Párom hímvesszőjének a végén, a makkon piros pöttyök vannak. A bőrgyógyásza szerint gombás fertőzés, kapott rá krémet+gyógyszert is. Tőlem kaphat-e fertőzést? Az orvosa szerint a hüvelyemben lévő gombaspórák az oka. Normális körülmények között is van a női hüvelyben gomba? Nálam ez tüneteket nem okoz, így megfertőzhetem-e a partnerem? 36 éves vagyok, 13éve nem menstruálok, szülés során el kellett távolítani a méhem, a petefészkeim megvannak. Az utóbbi időben többször volt hüvelyi fertőzésem, hőhullámaim vannak, éjszaka rosszul alszom, hangulatváltozásaim is gyakran vannak. Ezek a tünetek lehetnek-e klimaxos panaszok? válaszát köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyben normális körülmények között is van gomba, ez önmagában nem jelent kórosat és valószínűleg a férjénél sem azért alakult ki a fertőzés, mert Ön átadott volna neki kórokozót. Az életkorát tekintve nem valószínű, hogy változókorban lenne, de ezt csak hormonvizsgálattal lehet pontosan megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyben normális körülmények között is van gomba, ez önmagában nem jelent kórosat és valószínűleg a férjénél sem azért alakult ki a fertőzés, mert Ön átadott volna neki kórokozót. Az életkorát tekintve nem valószínű, hogy változókorban lenne, de ezt csak hormonvizsgálattal lehet pontosan megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

A kutyám ma kapta meg a veszettség elleni oltást. Az ölemben fogtam, és a szúrás pillanatában a farmeromon éreztem a spriccelést. Az orvos szerint a kutya lepisilt. Szerintem meg nem. Ilyenkor mi a teendő? Honnan tudom hogy megkapta-e az oltást?

Legjobb válasz: Ez marhaság. Bõr alá én is bármikor be tudok adni a kutyának egy injekciót, pedig nem orvos vagyok, hanem informatikus. Nem tudom elképzelni, hogy ennyire ügyetlen legyen bárki, és ráadásul észre se vegye. Nyugodj bele, hogy le lettél pisilve!

Ez marhaság. Bõr alá én is bármikor be tudok adni a kutyának egy injekciót, pedig nem orvos vagyok, hanem informatikus. Nem tudom elképzelni, hogy ennyire ügyetlen legyen bárki, és ráadásul észre se vegye. Nyugodj bele, hogy le lettél pisilve!
Én nem hiszem, hogy ezzel csalna. Ha a kutyád pl megharap vkit, és veszett, és papíron a doki aláírta, hogy beoltotta, akkor gondolom, õ is megüti a bokáját. Szerintem félelmében lepisilt. elõfordulhat.
Úgyérted nem adta be neki, hanem inkább rádspriccelte? Elég gáz akkor az állatorvosod... Sehogy nem tudhatod meg. Kaptál papírt róla, remélhetõleg a neve is rajta van a dokinak, h oltott az eb. Menj vissza és mond ezt el, hogy nem hiszed el, hogy beoltotta! Mondd meg neki, ha valakit megkap és az illetõnek baja lesz akkor Õ fog szívni nem Te! És teszel is róla, hogy szívjon! Persze udvariasabb stílusban ha véletlen nem lenne igazad...
Olvastad már a Cujót. Az oltást mindenképpen be kell adni nem pénzelhúzás. A kutyapisinek más szaga van mint az oltóanyagnak szagold meg (talán az oltóanyagnak nincs is szaga)Ha hugyszagú akkor megkapta.
Így se, úgyse lesz veszett a kutyád. Ez az oltás egy kötelezõ pénzlehúzás. Egyébként valószínû, hogy az oltóanyagot nyomta mellé.
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is a választ! Hát erõsen gondolkozom az orvosváltásban. Épp jövõ héten készültem volna amúgyis menni egy másikhoz, mert ivartalaníttatni szeretném a kutyám. Ha ezt tudom, akkor eleve vele oltattam volna már be. De amúgy 15hónapos a kutya, eddig vagy 6oltást kapott ettõl a dokitól, nem volt gond. De ami gyanus volt, hogy a kutya meg sem nyikkant a szuritól, pedig mindig sír egy picit, és a lába sem fájt este, pedig azért szokott látszani rajta ha szurit kap. Nagyon mérges vagyok! 2 pici gyerekünk van, és a kutya is szobakutya, csak nyugodtabb lennék ha benne lenne az a veszettség oltás...
Elsõ oltása volt? Ha igen akkor fél év múlva újra oltani, kell, no para, nem lesz baja. Sokadik oltása volt? A veszettség elleni 3-4 évig véd, no para, majd jövõre újra oltatod. Egyébként itthon gyakorlatilag nem létezik veszettség a kutyák közt, hacsak nincs nagyon sokat rókák közelében, amit nem hiszek.
szerintem keress egy másik dokit és konzultálj vele az esetrõl...figyeld a reakcióit-ha õszinte, jófej akkor maradj nála (a minap a mi dokink is izomba nyomott be valamit és erre fennhangon közölte, hogy 'milyen kis nyafka a kutyám!'mert szûkölt, sírt :) hahaha mondtam szerintem a doktorúr is felszisszenne ha izomba kapna egy szurit!-kipróbáljuk?-többé egyszerûen nem megyek hozzá-nem az a gond ha hibázik egy doki, de legalább ne nézzen hülyének, és ne tagadja le a hibáját mert akkor elveszítem a bizalmamat, és nem viszem hozzá az ebem...!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Természetesen megszagoltam, és nem pisiszagú. Csak nem fért ki a leírásba. A doki meg persze hogy nem vallja be ha hibázik. Szívem szerint újra beadatnám, de félek attól a pici esélytõl hogy mi van ha mégis megkapta a kutya? De szinte kizárt, nem tud spriccelve pisilni, egyértelmû hogy az oltóanyag volt :(
elsõ válaszoló remekül leírta nem kell ezt ragozni azon kívül hogy szagold meg
jó kifogás hogy a kutya lepisilt, én is technikus vagyok sokszor elõszokott fordulni hogy a tû átmegy a kutya bõrén és odaspriccel nem pedig a bõr alá. Sztem a doki atszúrta a kutya bõrét. Érdemes 1 ml t beadni bõr alá akár te is megcsinálhatod. Az oltóanyag neve Biocan R rozsaszinû folyadék. bõr alá.
Na? Megszagoltad? Orvosság vagy húgy????
Én hallottam már olyat hogy az orvos vizet szívott fel és azt spriccelte mellé.A kutya el kapta a veszettséget és mint minden orvos kimagyarázta magát.
Te jó ég! Hát már csak lehetett azon a folyadékon ami a nadrágodon van érezni hogy oltás folyadéka vagy kutyahúgy!!?? Szagold meg!
Ez most ugye vicc, hogy van olyan szemét "orvos", amelyik nem a tényleges vakcinát oltja drága pénzért, hanem vizet, meg mást? Az én kutyadokim például nem elõttem szívja fel az injekciót, hanem kimegy a helyiségbõl és visszajön a tûvel beadni. Gyanakodnom kellene? Az 1. szurija nagyon fájt a kutyának, az meg bemondta hogy milyen kényes a kutyám. Én meg rátudtam hogy az! Akkor izomba adta az a pancser neki? A többi szurinál érdekes egy hangja nem volt. Nagyon mérges vagyok!

5 hete szültem, az orvos szerint a 6. hét után újrakezdhetjük a házaséletet. Mi a terhesség alatt szinte nem is szexeltünk, aggodalmaskodom, mert a baba melletti 24 órás "szolgálat" miatt folyton fáradt és nyúzott vagyok. Nálatok ez hogyan alakul?

Legjobb válasz: Szia! Hát nálunk már 6 hónapos lesz a babánk, de hiába "muszáj" egyesek szerint, nincs rá se idõ, se energia. Tudom, hogy nem jó így de nem megy, nem is kívánom a szexet, pedig a terhesség alatt végig együtt voltunk. Ez van, ha e-miatt hagy el a férjem, akkor olyan férj nem is kell. A félrelépésen már sajnos a terhesség elõtt túl voltunk, örülhet hogy akkor nem váltunk. Ha még egyszer megteszi, akkor úgyis én hagyom el. Tehát kényszerbõl nem fogunk szexelni, csak ha már én is kívánom és lesz rá energiám is.

Hát ha vigasztal, én sem kívántam a szexet. Terhesség alatt iszonyatosan, de utána nem. A kisfiam hasfájós volt, a 24 órából 23.5-et ordított. Olyan voltam, mint egy élõ halott. Aludtam ülve, állva. Szerencsére a férjem megértõ volt, sõt mivel õ is kivette a részét a pesztrálásból, hasonlóan érezte magát, mint én. 4 hónap telt el, mire vágytunk egymásra, de az extra fullos volt.
Hát az én kislányom már 10 hónapos, de a szülés óta még nem voltunk együtt. Egyáltalán nem kívánom a szexet, nem tehetek róla :(( Muszájból meg nem fogom csinálni! Szerencsére a párom még türelmes velem, nem tudom, meddig bírja még... Bár elég sokszor emlegeti, de remélem, hamarosan változni fog a dolog. Azt mondták, ha nem fogok szoptatni, megint megjön a kedvem. Hát remélem...
Szia! Hát nálunk már 6 hónapos lesz a babánk, de hiába "muszáj" egyesek szerint, nincs rá se idõ, se energia. Tudom, hogy nem jó így de nem megy, nem is kívánom a szexet, pedig a terhesség alatt végig együtt voltunk. Ez van, ha e-miatt hagy el a férjem, akkor olyan férj nem is kell. A félrelépésen már sajnos a terhesség elõtt túl voltunk, örülhet hogy akkor nem váltunk. Ha még egyszer megteszi, akkor úgyis én hagyom el. Tehát kényszerbõl nem fogunk szexelni, csak ha már én is kívánom és lesz rá energiám is.
Teát, vizet ne adj neki 6 hónapos koráig, mert szoptatási problémához vezethet!!!
Pár hónapnak azért el kell telnie ahhoz, hogy megszokd az új helyzetet.Ha már belerázódsz a babázásba, akkor szerintem ismét lesz hozzá kedved.Az elsõ pár hónap tényleg nehéz.Fõleg akkor, ha elsõ baba. Lehet, hogy eleinte a baba éjszakánként sokat kel.Ha nem tehernek fogod fel ezt, akkor nem leszel Te sem fáradt.Nappal is pihenj, amikor csak tudsz! Hidd el minden rendben lesz.A dolgokat nézd a jó oldaláról, és akkor a házaséletetek is visszazökken a rendes kerékvágásba. Nekünk legalább fél év kellett ehhez. Jó babázást!
Ha a gyerek kiszorítja a férfit, akkor az nem lesz sokáig gondtalan házasság.Meg kell oldani, mert a férjszerep a szülés után sem szûnik meg.Vagy ha igen, az elgondolkodtató.
A babát két szopi között hagyd a kiságyában, akkor nem lesz 24 órás szolgálatod! Éjjel pedig nem kell állandóan szoptatni. Kapjon teát, és hagyd, hogy egyedül aludjon. Nálunk ez a módszer bevált.
én meg alig bírtam kivárni, anyira kívántam a férjem. persze nem másfél órás lepedõakrobatikáról van szó, de azért legalább hetente 1-2x akad egy félórám éjjel szabad. meg lehet oldani, a baba is aludni fog valamikor!
Én terhesség alatt kívántam a sexet, párom az utolsó 4 hónapban hozzám sem mert érni. Szülés után a 14. héten volt az elsõ együttlétünk, mert akkor meg én nem kívántam. És még ekkor is csak megadtam magam. Kellett 2-3 alkalom, hogy vissza tudjak zökkenni a "rendes kerékvágásba". Mindenesetre kell a házasélet, mert az (is) fontos a család összetartásában.
Az elsõ 6 hét nálunk is szörnyû volt, ha nem szoptattam, akkor fejtem. :( Mire elaludtam volna, kelhettem újból. Ezen túl kell esni. Aztán szerencsére már másfél-két hónapos korra át is aludta a babónk az éjszakát, így sokkal több idõnk volt egymásra. Persze kellett idõ, mire belerázódtunk újból (terhesség alatt nem igen ajánlotta a doki, voltak gondok). De én csak biztatni tudlak, kitartást és ha mást nem is de egy kis simogatásra mindig szakítsatok idõt! :)
Nekem az elején iszonyúan fájt, mintha a szûzhártyám nõtt volna vissza... :-D De pár hónap alatt újra minden a régi volt, csak hát addig el is kellett jutni. Az az igazság, hogy ha meg AKAROD oldani az együttléteket, akkor meg is fogod. Kerítesz rá idõt, és energiát!

36 hetes terhes vagyok, tegnap előtt voltam 36-os UH-n. Meg vagyok ijedve mert az orvos szerint a magzat apró.31. héten majdnem nagy volt, úgy érzem, megállt a fejlődésben. Eredmény: BPD 86M FL 68 THQ 87. Ugye nem kórosan kevesek ezek az adatok?

Remélem,1 max 2 hét lemaradás van, hiszen egy hét múlva kell visszamennem nagy ultrahangra jöv? héten. Feltételezem, nem adott volna egy hét "esélyt" ha kórosabb lenne a lemaradás. Ha akkor sem lesz akkor OK, ottmarasztalnak a kórházban. Ill. mit?l függ az hogy mennyire növekszik? Aki tud véleményezni írjon, legyen szíves, mert eléggé izgulok.Egy n?gyógyásznál, aki privátban 4 dimenziós ultrahangot csinált, ill. a véd?n? úgy gondolják,a sok pihenés és a nyugalom a titka a fejl?désnek (ami nálam hiányzik) sokkal inkább mint a táplálkozás.

Legjobb válasz: Elõször is NE aggódj, ezekkel az értékekkel NINCSEN SEMMI GOND! Velem ugyanezt játszották el pár hónappal ezelõtt, de én nem feküdtem be a kórházba és orvost is váltottam és még az adataim is kisebbek voltak. Elég jól kiokosítottak ebben a témában. Az elsõ 20 hét növekedését lehet az irányadó táblázatokkal összevetni, mert késõbb már sokkal nagyobb mértékben hatnak az öröklött, genetikai tényezõk. Én is és a férjem is magas, vékonyak vagyunk, a kislányunk is hosszú, vékony baba lett, most 7 hónapos 7 kilós és 72 cm, gyönyörû picilány! A Te adataiddal semmi gond, max nem lesz 4 kilós, de az meg nem baj!!! További boldog babavárást, szép szülést!

Elõször is NE aggódj, ezekkel az értékekkel NINCSEN SEMMI GOND! Velem ugyanezt játszották el pár hónappal ezelõtt, de én nem feküdtem be a kórházba és orvost is váltottam és még az adataim is kisebbek voltak. Elég jól kiokosítottak ebben a témában. Az elsõ 20 hét növekedését lehet az irányadó táblázatokkal összevetni, mert késõbb már sokkal nagyobb mértékben hatnak az öröklött, genetikai tényezõk. Én is és a férjem is magas, vékonyak vagyunk, a kislányunk is hosszú, vékony baba lett, most 7 hónapos 7 kilós és 72 cm, gyönyörû picilány! A Te adataiddal semmi gond, max nem lesz 4 kilós, de az meg nem baj!!! További boldog babavárást, szép szülést!
BPD nagy átlag alapján 34 hetes, de a 36 hetes BPD 90+/-6-nál szokványos, így bõven beleesel a nagy %-ba! Nagyon változó lehet, hogy melyik baba mikor lendül neki, mikor lassul egy kicsit. Ha nem fejlõdne rendesen, az az idõ elõtt öregedõ méhlepény miatt lehetne, de ezt is látja a doki az UH-n. Nincs érettségi fok a leleten? De mindegy is, ha mozog úgy mint eddig, biztos nincs semmi baj. :)
Szia!Abszolút nem kell aggódnod, én is ilyen helyzetben voltam, ha nem egy kicsit rosszabban.A lányom épp ma egy hónapos, vele a 34.héttõl jártam kétnaponta NST-re és hetente UH-ra, mert picinek mérték nagyon nagyon, a "kedves" UH-s doki jól megijesztett, azt mondta örüljek ha eléri majd a 2 kilót, meg õ az orvosom helyében azon gondolkozna mikor kellene megindítani a szülést és hasonlók...hát gondolhatod!Persze a saját dokim nem keserített el, a baba tökéletesen egészséges volt végig, de azért fokozottan figyeltek, befeküdnöm sem kellett.Nálam a lepény öregedett el kissé, de abszolút nem veszélyesen, így szóba se került köztem és az orvosom között a szülésmegindítás.A Kicsikém 38.héten úgy döntött elég volt neki odabent és világra jött 2480g-vel és 46 cm-vel.Ma már a 3, 5 kilós babát veszik átlagos méretûnek, holott amikor én születtem a lányom súlya normálisnak számított!Tehát nem kell aggódnod, ha baj lenne, az orvosod haza sem engedett volna!
Az uh sem ad feltétlenül pontos adatokat, csak "következtet" egyes méretekbõl. Barátnõmnek a 39. héten azt mondták 2900 g a baba. Egy hét múlva 4300 g-mal született :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtato valaszokat ezennel megirom, h. ax 37-es nagykontrollon a babat 3280 grammnak mertek. a 36-os, ahol kicsinek mertek, ott osszesen 2 vagy 3 adatbol tevodott ossze 0, 5 vagy 1 perces ultrahang, mig a nagykontroll az mar alapos voolt, 5-6 adatbol allt es lattam mit csinal a doki a monitoron. szerintetek megbizhatobb lehet a nagykontrollom? mar eleve a nagykontrollos orvosom ugy allt hozza, mikor felfektetett a vizsgaloasztalra, h. nem erti, ki volt az a barom, aki kicsinek mondta, min 2, 5 kg-s baba 100%-ra meri allitani. aztan megvizsgalt, es tobb mint 3 kg lett az eredmenye:-)

Az orvosom szerint a gyógyszer abbahagyását követően 3 hónapig másként védekezzünk, míg a gyógyszer kiürül a szervezetből. Mások a leállás után "kihagyás" nélkül próbálkoztak a babával. Árthat ez vagy ha az átmeneti időszakban leszek terhes?

Legjobb válasz: Én szeptember végén hagytam abba a gyógyszert és rá négy hónapra estem teherbe, így pont eltelt az a három hónap amit javasolni szoktam, de egyébként nem védekeztünk.Sokan vannak akik gyógyszer mellett esnek teherbe, akkor sincs semmi baj. A három hónapot azért szokták javasolni, hogy megerõsödjön a méh nyálkahártyája. Úgyhogy szerint semmi baj nem lehet! Nyugi és sok sikert!

Én szeptember végén hagytam abba a gyógyszert és rá négy hónapra estem teherbe, így pont eltelt az a három hónap amit javasolni szoktam, de egyébként nem védekeztünk.Sokan vannak akik gyógyszer mellett esnek teherbe, akkor sincs semmi baj. A három hónapot azért szokták javasolni, hogy megerõsödjön a méh nyálkahártyája. Úgyhogy szerint semmi baj nem lehet! Nyugi és sok sikert!
Én a gyszer elhagyás után 2 hétre estem teherbe, és semmi gond nincs.Az orvos tudja milyen fogamzásgátlót szedsz, mert attól is függ, de a legtöbbnek kicsi a hormontartalma, nem ártalmas.Viszont ha az orvosod ezt mondta, hallgass rá, lehet erõsebb a gyszered.Tudom nehéz várni, de úgy tiszta ha kiürül a szervezetedbõl.
Én TRi regolt szedtem hosszú éveken keresztül és ahogy abbahagytam, már próbálkoztunk is, nem vártunk egy percet sem. Az utolsó tabletta utáni mensi még megvolt, de aztán már babás is lettem. Két gyerköcöm is van, mind a kettõvel hasanlóképpen könnyen és gyorsan teherbe estem. Most viszont szeretnénk egy harmadik babát, de volt egy vetélésem és mostmár a 4. hónapja próbálkozunk. Talán most... Egyébként semmi bajod nem lesz, ha esetleg pont abban a három hónapban leszel babaás! A legjobbakat!!!
mi nem vártunk egy percet sem. Már 7 hónapja próbálkoztunk és semmi. Anyám velem 26 éve a gyógyszer elhagyása utáni hónapban terhes lett, pedig akkor még nagyon kezdetleges gyógyszerek voltak.
Én augusztusban hagytam abba a gyógyszert, októberben már enm jött meg. Errõl ennyit.:) 23 hetes kismami

Szülés után maradt egy kis hasam, az orvos szerint a hasizmom laza, ezen tornával lehet segiteni?

4 hónapja szültem,csikok nincsenek rajta.

Legjobb válasz: Persze, csak azért idöbe telik, ne türelmetlenkedj.

Persze, csak azért idöbe telik, ne türelmetlenkedj.

Az orvos szerint a 3 hónapos lányomnak kezdődő ekcémája van, de hiába kértem, nem írt fel rá semmit. Mivel kezeljem? Nem akarom megvárni, amíg nagyobb baj lesz.

Legjobb válasz: Inkább menjetek el bõrgyógyászhoz. Nem biztos hogy egy gyerekorvos mindent tud az ekcémákról.

Inkább menjetek el bõrgyógyászhoz. Nem biztos hogy egy gyerekorvos mindent tud az ekcémákról.
Az ekcémát legtöbbször allergia váltja ki, lehet, hogy túl klóros a víz, vagy a fürdetõszerre allergiás. Barátnõm kisbabájának volt ugyanilyen gondja, és megszûnt attól, hogy kizárólag gyógyszertárban kapható fürdetõkrémmel fürdették.
Én is, és a kisfiam is ekcémás. Kizárólag receptre felírt fürdetõ krémmel fürdik, és amikor nagyon durva volt neki (1x) akkor sajnos szteroidos krém kellett. de el sem fogyott, szerencsére. Ami még nagyon jó, vannak recept nélkül kapható krémek. és fürdetõk, ilyen pl a linola fett. Ezt is használtuk. Ma már csak télen rossz a helyzet, akkor fürdik a krémmel. tavasztól tusfürdõvel.
Én is és a 4 hónapos babám is ekcémás. Én úgy tudom, hogy a szteroidos krémet, csak két éves kor felett szabad használni, és azokat tényleg csak receptre adják. Mi is a Linola fett-et használjuk napi kétszer, orvosi utasításra, és csak a gyógyszertári kevert fürdetõvel fürdetem, és csak folyékony mosószert használok. Valóban igaz, hogy nem szabad az anyukának sok tejet innia, ha még szoptatja a babát, mert az is kihozhatja, ezt már nekem a kórházban is mondták, amikor látta a gyerekorvos, hogy nekem be van írva az ekcéma betegségnek.
a gyógyszertári fürdetõ a legjobb sõt nekünk azzal kell kenegetni és sokkal szebb lett tõle alig látszik
Hagyd el az étrendedbõl a tehéntejet és a tejterméket, csökkentsd az állati eredetû élelmiszereket, egyél több nyers zöldséget és gyümölcsöt. A gyermeked ekcémája meg fog szûnni.
Azt a mindenit, itt jósnõ is van köztünk. Légyszives ne tégy ilyen ítéletszerû kijelentéseket. Elhiszem, hogy te vegetariánus vagy, de a legtöbb gyerekkori ekcéma nem a táplálkozásból ered, hanem sokminden másból. Te sem tudhatod mi a probléma. mindenki elmondhatja a véleményét tapasztalatát, de kinyilatkoztatásra szerintem nincs szükség.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!