Találatok a következő kifejezésre: Orvosi egyetemre menni (28 db)

Menyire nehéz az orvosi egyetem? Nagyon sokat kell tanulni? Magyarországon vagy külföldön éri meg jobban Orvosi egyetemre menni?

Magyarországon vagy külföldön éri meg jobban Orvosi egyetemre menni????

Legjobb válasz: Hol 5 év az orvosi? Mert Magyarországon az általános orvosi mindenhol 6 év alapból, csak a fogorvosi 5 és a kettõ nem ugyanaz. A kérdésre válaszolva, ha az anyagiakat nézzük, akkor mindenképp érdemes Mo.-n tanulni, tandíj nélkül is elég drága szak. Másrészt meg azért is érdemesebb itthon próbálkozni vele, mert ezt-azt az anyanyelveden is nehéz felfogni a tananyagból, idegen nyelven meg gondolhatod akkor...

Hol 5 év az orvosi? Mert Magyarországon az általános orvosi mindenhol 6 év alapból, csak a fogorvosi 5 és a kettõ nem ugyanaz. A kérdésre válaszolva, ha az anyagiakat nézzük, akkor mindenképp érdemes Mo.-n tanulni, tandíj nélkül is elég drága szak. Másrészt meg azért is érdemesebb itthon próbálkozni vele, mert ezt-azt az anyanyelveden is nehéz felfogni a tananyagból, idegen nyelven meg gondolhatod akkor...
17 évesen elég furán gondolkodsz a kérdéseidet illetõen.
Ha a tanítás színvonalát nézzük, megéri itthon tanulni (még olcsóbb is). Bécsben nincs magyar nyelvû oktatás (miért lenne?), de van angolul és németül. Természetesen nehéz, és rendesen kell tanulni ha 6-7 év alatt el akarod végezni.
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló nem 17 éves vagyok...második válaszoló szerintem nincs 6-7 év mert van egy ismerõsöm aki most fejezte be az orvosit és most rezidensként dolgozik...és neki 5 év volt
Akkor bocsi, 16
Bécsben nincs angolul az orvosi.

Jövőre szeretnék orvosi egyetemre menni, ha bevezetik a "2 emelt szintű érettségi kötelezö"törvényt, akkor biosz és fizika/kémia emelt kell? Vagy biosz emelt és valami más is jó?

Gondolom ti sem tudjátok biztosra,csak hátha valaki jobban érti mint én!

Legjobb válasz: Hidd el, magaddal szúrsz ki, ha nem kémia vagy fizika emeltet választasz. A biosz emelttel orvosin nagyjából kitörölheted, maximum sejtbiológiánál az elsõ egy-két óra, amin minimális hasznát látod, amúgy semmi. Ellenben aki erõs fizika és kémia alappal jön, annak sokkal könnyebb az elsõ év. Szóval ha megengedik, szalmakalapfonásból is emeltezhetsz, de az egyetemen ez nagyon kevés. Inkább hajts rá arra, ami hasznos.

Persze, egy középszintû fizika nem jön rosszul. De emeltet halál felesleges tenni belõle. Mert csak az alapokra van szükség. Elhiheted, én a biosz emelt - fizika közép kombóval sokkal nagyobbat szívtam a kémiával, mint a kémiások a fizikával.
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi infókat!!
Hidd el, magaddal szúrsz ki, ha nem kémia vagy fizika emeltet választasz. A biosz emelttel orvosin nagyjából kitörölheted, maximum sejtbiológiánál az elsõ egy-két óra, amin minimális hasznát látod, amúgy semmi. Ellenben aki erõs fizika és kémia alappal jön, annak sokkal könnyebb az elsõ év. Szóval ha megengedik, szalmakalapfonásból is emeltezhetsz, de az egyetemen ez nagyon kevés. Inkább hajts rá arra, ami hasznos.
Törvény nélkül se árt a biosz-kémia emelt, ha orvosira akarsz menni.
Én most sokat adnék érte, ha nem tettem volna középfizikásként magasról az egészre gimiben, és legalább alapjaim lennének belõle...
A fizikának nem sok köze van szerintem az emelt anyaghoz. A kémia emelt és a biosz emelt jobb:D
Én is ilyet olvastam, mint az utolsó hozzászóló. D hogy ennek mi a fene értelme van, azt vki megmondhatná. Mert szerintem nagyjából semmi... Ha már emeltet csinálsz, akkor bioszt és kémiát ajánlom, nagy hasznát fogod venni az egyetemen:)
Hát a most kijött felsõoktatási törvényt én úgy értelmezem, hogy egy emelt a felvételi tárgyakból, a másik pedig akármi lehet. "A felvételihez kötelezõvé tennék az emelt szintû érettségit két tárgyból, amelyek közül csak az egyik fog az egyetemi szakhoz kötõdni, a másik szabadon választható lesz." Ezt az indexrõl szedtem, de nem tudom, mennyire hiteles és mennyit fog ez még változni, illetve hogy elfogadják-e ezt a törvényt. http://index.hu/belfold/2010/11/03/kiesnek_a_bukdacsolo_hall..
Mivel hogy a biosz, a fizika és a kémia a felvételi tárgyai, így feltételezem, hogy ezekbõl kell majd 2 emelt.
Jó eséllyel biosz és kémia.

Gyógyszerészeti középiskolával jó orvosi egyetemre menni?

Most megyek középsuliba és minden álmom hogy orvos legyek, nem érdekel ha beleszakadok is. Ezért szeretnék olyan középbe menni ahol erősek a főtantárgyak (biologia,kémia,fizika). Tudom, mindenki a gimit ajánlja de az én városomban gyenge nagyon a gimi. Szerintetek jó lenne?! Elöre is nagyon köszi.:D

Legjobb válasz: Ha tényleg jó a szakközép, és orrba-szájba tolják a bioszt, kémiát akkor jó lehet.

Ha tényleg jó a szakközép, és orrba-szájba tolják a bioszt, kémiát akkor jó lehet.
Ilyen van hogy gyógyszerészeti középiskola? Szerintem inkább legyél kolis.Nagyon sokat jelent egy erõs biológia*kémia tagozatos gimnázium.
A kérdező hozzászólása: Itt orba szájba kémia van, és persze a biologia is erõs...
Gondolom eü. szakközépre gondolt.:) Nálunk eléggé szívtak az eü szakközépiskolából jött csoporttársaink, mert teljesen más alapjaik voltak, az órákat pedig a gimiben tanított alapokra építik. Persze, valamiben elõnyük volt, pl. az, hogy minimális anatómiát tanultak, de az összes többi tantárgyból hatalmas hátránnyal indultak. Ha tényleg annyira szeretnél orvos lenni, akkor gimi, akár kolival is :/


Szeretnek az orvosira menni es emiatt erdekelne hogy azok akik az orvosi egyetemre jarnak mit gondolnak az egyetemrol meg ugy amblok mindenrol? Ezert aki ugy erzi hogy tud segiteni az irjon mar nekem akar privatban is.

Legjobb válasz: Én az orvostudományi egyetemre járok Budapesten, de nem általános orvosnak tanulok, hanem a gyógyszerésztudományi karon. Ez érdekel? Elsõ félévben van sok hasonló órám az orvosisokkal. Szinte minden óra más épületben van.

Én az orvostudományi egyetemre járok Budapesten, de nem általános orvosnak tanulok, hanem a gyógyszerésztudományi karon. Ez érdekel? Elsõ félévben van sok hasonló órám az orvosisokkal. Szinte minden óra más épületben van.
A kérdező hozzászólása: Igen ez is erdekelne....Milyen kozos oraitok vannak? Milyenek a tanarok es segitettek egymasnak? Es kb mennyibe kerulnek a konyvek es havonta mennyibe "fáj" az egyetemi elet?
A könyvek nekünk is drágák. Ha minden könyvet megveszel rendesen a kiadónál, 50.000 Ft alatt nem úszod meg. Orvosisoknak még több, mivel ott van anatómia is. A Semmelweisen úgy van, hogy az egész évfolyam 20 fõs csoportokba van osztva. Mivel 160 embert vettek fel (kb.) ezért 8 csoport van. Orvosisoknál még több, mert ott több a diák. Egy csoport nagyon összehangolódik pár hét után. Legalábbis nálam így volt. Sok a gyakorlat, így sokat vagytok egymással. Hasonló órák, amik vannak nekünk és nekik is: orvosi biofizika (náluk biostatisztika), orvosi kémia (nálunk sima kémia), elsõsegélynyújtás, latin, egészségügyi informatika (orvosi informatika náluk). Ezek az órák nagyjából ugyanazt takarják csak más névvel. Ami viszont nekünk nincs és nekik van az az anatómia. Nekünk második évtõl indul az a tárgy.
A kérdező hozzászólása: Kösziiii
A kérdező hozzászólása: Esetleg mégvalaki nem akar írni?

Mit jelent, hogy egy adott orvosi egyetemnek egy kórház az oktató kórháza? Oda kell gyakorlatra menni nyáron vagy hatod évben ott kell lenni? 16/F

Legjobb válasz: Nálunk úgy van, hogy bárhová lehet menni nyári gyakorlatra, akár külföldre is, csak szerezni kell a kórháztól egy fogadónyilatkozatot. Az egyetemi klinikáktól ill. néhány kórháztól, amivel gondolom az egyetem kapcsolatban áll (ez lehet az oktatókórház) nem kell ilyen nyilatkozat, hanem simán lehet menni. A hatodéves gyakorlatot szerintem csak a klinikákon illetve kijelölt kórházakban lehet teljesíteni.

Nálunk úgy van, hogy bárhová lehet menni nyári gyakorlatra, akár külföldre is, csak szerezni kell a kórháztól egy fogadónyilatkozatot. Az egyetemi klinikáktól ill. néhány kórháztól, amivel gondolom az egyetem kapcsolatban áll (ez lehet az oktatókórház) nem kell ilyen nyilatkozat, hanem simán lehet menni. A hatodéves gyakorlatot szerintem csak a klinikákon illetve kijelölt kórházakban lehet teljesíteni.

Ha orvosi egyetemre akarok menni muszáj érettségiznem matekból?

Nyolcadikos végzős vagyok és most kell választanom, hogy angol-magyar vagy biológia-kémia osztályba menjek...Ha biológia-kémia osztályba megyek akkor kell érettségiznem matekból, de matekból nem vagyok jó.Mindíg 6-7-re voltam lezárva (10-es skála). És orvos szeretnék lenni (még nem döntöttem el hogy milyen szakra megyek)...Köszi a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Ha bármilyen egyetemre akarsz menni, sõt egyáltalán ha érettségit akarsz, akkor muszáj érettségizned matekból. Kötelezõ.

Ha bármilyen egyetemre akarsz menni, sõt egyáltalán ha érettségit akarsz, akkor muszáj érettségizned matekból. Kötelezõ.
Vannak kötelezõ tárgyak (matek, magyar, töri, 1 idegen nyelv), és emellé orvosira kötelezõ még az emelt biosz és az emelt fizika-emelt kémia közül az egyik.
Tök mindegy, hogy magyar-angol, vagy biosz-kémiára mész. A matek érettségi mindenhol kötelezõ.
Attól, hogy nem tetszik, amit írtam, még igaz. Orvosin nincs matek, de ha a középszintû matekérettségi problémát okoz valakinek, annak az orvosi kémia és a fizika sem fog menni, még akkor sem, ha amúgy nincsenek nagyon bonyolult számolások orvosin.
Egyébként elsõéves orvostanhallgató vagyok a SOTE-n, tehát tudom, hogy mit beszélek.
Magyar , matek, töri, nyelv, emelt biológia, emelt kémia/ fizika. De ha nem megy a matek akkor felejtsd el az emelt kémiát és vele együtt az orvosit is.
érettséginél minimális a ponthatár a 2eshez, és ha mégse sikerül szóbelizhetsz is.nem akkora szám egy nyomorult 2-est összehozni..persze ha készülsz rá normálisan
Matekból kötelezõ érettségizni...
Persze szerezhetsz papírt, hogy ne kelljen ;D --> Diszkalkulia. Egyik volt osztálytársam betanulta a tüneteket, elment szakemberhez, és kapott papírt. De õ jogra ment... Aki egy matek középszintûvel nem bír megbirkózni, az ne akarjon orvosira menni. Különben meg nem ezen a választáson fog múlni, hogy késõbb felvesznek-e orvosira :)

Jövőre (fog) orvosi egyetemre szeretnék menni német, esetleg magyar nyelvterületre. Melyik várost/egyetemet ajánlanátok vagy nem ajánlanátok?

Leginkább Ausztriához esetleg Magyarországhoz húz a szívem. Esetleg a felvételi módjáról ha tudnátok írni, megköszönném!

Legjobb válasz: Bár a magyar rendszerrel inkább tisztába voltam, de azért nagyon köszönöm a választ!! :) ment a zöld :) Esetleg valaki, aki az osztrák egyetemekról tud valamit, szintén írhat :)

A kérdező hozzászólása: Bár a magyar rendszerrel inkább tisztába voltam, de azért nagyon köszönöm a választ!! :) ment a zöld :) Esetleg valaki, aki az osztrák egyetemekról tud valamit, szintén írhat :)

Orvosi egyetemre szeretnék menni. Mi az összes lehetőség, amivel pluszpontot tudnék szerezni?

Félig árva vagyok.Ez számít?Olyasmit hallottam, igen,de nem vagyok benne biztos.

Legjobb válasz: nyelvvizsgával lehet sok plusz pontot szerezni, ráadásul az hasznos is, mert diplomához úgyis kell és legalább nem egyetem alatt szenvedsz vele, ami jó nehéz. Nem bántásból írom, de én lenézem atokat,akik azért kerülnek be valahová,mert rossz az anyagi helyzetük/félárvák/terhesek. Kerüljön be valaki ész alapján, de ne más miatt. OKJ-s képzésben vettél részt? Ha megcsinálsz egyet, vagy már csináltál, azért is ját plusz pont, de nem minden OKJ-ért.

nyelvvizsgával lehet sok plusz pontot szerezni, ráadásul az hasznos is, mert diplomához úgyis kell és legalább nem egyetem alatt szenvedsz vele, ami jó nehéz. Nem bántásból írom, de én lenézem atokat, akik azért kerülnek be valahová, mert rossz az anyagi helyzetük/félárvák/terhesek. Kerüljön be valaki ész alapján, de ne más miatt. OKJ-s képzésben vettél részt? Ha megcsinálsz egyet, vagy már csináltál, azért is ját plusz pont, de nem minden OKJ-ért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:) OKJ-s képzést nem csináltam.Amúgy kitûnõ tanuló vagyok, szóval ha bekerülök, nem azért fogok szerintem, mert félig árva vagyok, csak érdeklõdtem:) De köszi:)
én ide járok, tavaly felvételiztem, szóval már az új rendszerben. emelt érettségi és nyelvvizsga. meg jó érettségit kell írni. a jegyeidbõl és az érettségibõl van ugye 400pont, a maradék 80 a plusz.az emelet bioszomért kaptam 40et(mindenki megkapja, aki emeltezik és legalább 3as), közép angolért 35öt. az 5 pontot meg bennehagytam, annyit nem ért meg, hogy mégegy nyelvvizsgát vagy emelt érettségit csináljak. hátrányos helyzetért elvileg jár plusz pont, de elég nehéz összeszedni, rengeteg igazolás kell hozzá több helyrõl is(önkormányzat, stb). sok sikert!
Amiért plusz pint jár: nyelvvizsga (közép 35, felsõ 50, max 50), emelt érettségi (kötelezõ, de így is jár a 40 pont), OKTV-n elérd eredmény (itt nem tudom hanyadik helyezésért hány pont jár), hátrányos helyzet (félárvaságért szerintem nem jár, de gyerekért pl igen...), OKJ kézés (orvosin mondjuk nem tudom melyikért jár pont). Az emelt úgy is kötelezõ, mellette csinálsz legalább egy középfokút, már a 80ból meg van 75 pontod:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget! Még lenne egy kérdésem:vagy kettõ:P Nyelvizsgázni latinból szeretnék középfokot.(latint tanulok).akkor gondolom azért is jár a 35 pluszpont. és akkor kell választott tárgy a biológia és kémia, akkor elég emelten bioszból érettségiznem? kémiából elég a közép, és akkor a 75 pluszpont megvan?
A kérdező hozzászólása: És azt megtudjátok mondani(bocsi ha hülyekérdés, kicsit tudatlan vagyok)hogy ahol nézegettem a ponthatárokat, és ott van hogy tagozat M, N(gondolom nappali)meg valahol o akkor ezek mit jelentenek?:s Elõre is köszi:)
Szerintem is úgy van ahogy, az elõzõ mondja. Valószínûleg a latinért is kapsz 35 pontot, de lehet jobb lenne azért megérdeklõdni az OKMtõl vagy az egyetemtõl. Amúgy orvosin a latin hasznos (tapasztalat), de jobban járnál, ha vmi élõ nyelvbõl (leginkább angolból) csinálnál nyelvvizsgát. A diplomához ugyanis kötelezõ, viszont az egyetem alatt nem biztos, h lesz idõd rá. Az orvosin pedig alapszinten elég a latin (fõnévragozás, egy kis igeragozás, számok, receptírás....persze a második félév még okozhat meglepetéseket nekem is:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi mindent mindenkinek!:)
Jól mondják fentebb, én annyit tennék hozzá, hogy az ANGOL KÖZÉPFOKOT mindenképp csináld meg a gimiben, mert a diplomához az kell, és ittmár nem nagyon lesz idõd nyelveket tanulni. (a latint pedig 0-ról is meg lehet tanulni olyan szinten, mint ami a késõbbiekben kelleni fog). Csoporttársak közül is szívtak páran, mert nekik német nyelvizsgájuk van, azt tanulták gimiben (angolt csak "konyha szinten") és most járhatnak angol tanárhoz... És természetesen emelt érettségiket is csinálj a sok pluszpontért :)

Orvosi egyetemre szeretnék menni, de nem tudom melyik szak vagy késõbb munka (karrierlehetõség szempontjából) lenne a legjobb nekem. Segítség?

A helyzet az, hogy nagyon szeretem a bioszt és kémiát, szeretnék az egészségügyben elhelyezkedni késõbb. A gond az, hogy annyiféle szak közül lehet választani. Nincs bajom se a vérrel, se egyéb emberi szervvel. Az elsõ dolog ami eszembe jutott, az a 'klinikai laboratóriumi kutató' mesterszak, aminek a lényege az lenne, hogy egy laborban elemzek szöveteket és kutatok, viszont szeretnék emberekkel is kommunikálni.

Legjobb válasz: pl. pszichiáter, foglalkozás egészségügy orvos, onkológus

pl. pszichiáter, foglalkozás egészségügy orvos, onkológus
Kedves kérdezõ, az általános orvos képzés hat éve után lehetõséged van kutatóorvosnak menni, és PhD fokozatot szerezni, majd pedig az egyetemen oktatni. Továbbá az orvosláson belül számos diszciplina van, és az orvosoknak csak kb, az egyharmada mût, õk a sebészek, fül-orr-gégészek, traumatológusok, ortopédusok, urológusok, és nõgyógyászok. Van számos diszciplina ahol nincs mûtét de az orvos emberekkel foglalkozik, belgyógyászok, aneszt-itenzív (náluk meg kell jegyezni, hogy a mûtõben õk vesztik el a beteget nem pedig a sebész, ugyanis az õ dolguk a beteg életben tartása), onkológia. Én téged ilyen mentalitással például radiológusnak tudnálak elképzelni. Lényeg a lényeg, én a helyedben az általános orvos képzést választanám, majd pedig egyetem alatt amikor már belelátok eldönteném, hogy mi akarok lenni. Ilyen klinikai laboratóriumi kutató blablákkal neked szerintem nem érdemes foglalkozni, mert az általános orvoskézés jobb. Üdv, egy medikus
Bõrgyógyászat
De felveszik. Rengeteg orvos dohányzik, valamelyik még a rendelõben is.
Ha ennyire buta valaki, akkor az inkább ne menjen orvosira. Már miért ne vennék fel? Egy csomó orvos is dohányzik. Azt nézik például egy ilyen alkalmasságin, hogy nincs e valamilyen fertõzõ betegséged, hogy ne terjessz majd ott semmilyen kórságot. Remélem nem te akarsz az orvosira menni! Ennyi ésszel...
Te hol élsz? Szatyorban? Válassz olyan pályát ahol nem kell életek fölött döntened...
Felvételi vizsga van. Ott az értelmi képességet mérik. Oda ne menj.
Van alkalmassági vizsga, csak nem ilyen marhaságokat néznek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!