Találatok a következő kifejezésre: Olyankor mi ha (580 db)

egy fokkal rosszabb mint az intõ (ha jólemlékszem 2-es magatartásjeggyel jár)
Sárgalap, kapd össze magad, mert a következõ az igazgatói lesz, utána meg majd kitesznek valami városszéli iskolába.
Ahogy elsõ is írta, egyel rosszabb, mint az intõ. Sorban úgy van, hogy figyelmeztetõ, intõ, rovó. És adhatja szaktanár, osztályfõnök, igazgató, és nevelõtestület. Bár szerintem elég nagy dolgot kell ahhoz csinálni, hogy valaki ilyet kapjon. Állítólag ha összegyûlik X számú figyelmeztetõ, abból intõ lesz, ha megint X számú intõ összegyûlik, abból rovó lesz. Bár nálunk (általánosban) nem nagyon vették komolyan. Egyik évben a fiúk versenyeztek, hogy kinek lesz több. Az egyik fiú 40 valamennyivel nyert, és évvégén négyes volt a magatartása. Középsuliban meg nem volt divat a tanároknál. Inkább bevágták az egyest, h lemenjen az átlag.
Tanulj már meg írni, plusz figyelmedbe ajánlom a V betût. :)
akkor lazán megcélozhatod vele a kukát, hisz ez már tök sz.r,
A kérdező hozzászólása: Nem lehet semit csinálni vele?

Olyankor mi van ha? . (lent tovább)

.....a gabonasiklómat tömni kell mert nem eszik és a pikkelyes b?re el szakadt. Alatta a rózsaszín sima b?r meg ép és nem vérzik neki semmije. Nagyon sajnálom ?t nem akartam bántani. Ugyan úgy mászkál meg nem látszik semmi h fájna neki vagy valami. Nem értek hozzá. Remélem nem lesz semmi baja .

Legjobb válasz: szerintem vedlik és olyankor nem esznek ne is tömd nehogy valami baja legyen

szerintem vedlik és olyankor nem esznek ne is tömd nehogy valami baja legyen
te szakítottad le?
A kérdező hozzászólása: mást vedlett nem rég ... hát úgy szakadt el neki h a gerince vonalába de alatta rózsaszín sima bõr van. Nagyon sajnálom szegénykémet nem akarom h meghaljon
A kérdező hozzászólása: kb 1, 5 cm-es csíkba :'(
http://www.gabonasikloklub.hu/index.php Sok infót találsz itt a gabonákról, és tanácsot is kaphatsz a hozzáértõ tartóktól és tenyésztõktõl!
szerintem te megakartad nyúzni, hogy aztán megegyed. de félúton meggondoltad magad! a kígyót pedig nem kell tömni. nem plüss állat, vagy liba.

Olyankor mi van, ha én a szembeni sávbanm m, egyek végig, és kikanyarodik onnan egy autó, és bumm?

Legjobb válasz: Hát igen, jó nagy baromságokat írtak ott egyesek. Nem tudom hol élnek. Épp ezért van a kreszben, hogy balra, nagy ívben, ha jön autó, akkor azt kikerülve kell befordulni. Nem tudom mi ez a baromság.. Tegyük fel van egy 2X1 sávos út. A te sávodban végig hosszú kocsisor. Átmész szembe sávba, mert 3-4 autónyi távon van a célod, ahova beakarsz fordulni. Ha jön autó, elsõbbséget adsz neki. De ha az meg épp arra kanyarodik ki, amerrõl te jössz? A másik sávban meg végig kocsisor? Annak hogy az anyámba lehet elsõbbséget adni? Nagyon okosak ott egyesek a topikban és soha a büdös életbe nem szeretném, hogy õk is autóval legyenek ott, ahol én épp autóval közlekedek. Bár csinálják ezt jó páran, láttam ilyet baromi sokat. De csak akkor szokták, ha belátható és jól látják, hogy nem jön autó. De ez ettõl még baromira szabálytalan.

Hát igen, jó nagy baromságokat írtak ott egyesek. Nem tudom hol élnek. Épp ezért van a kreszben, hogy balra, nagy ívben, ha jön autó, akkor azt kikerülve kell befordulni. Nem tudom mi ez a baromság.. Tegyük fel van egy 2X1 sávos út. A te sávodban végig hosszú kocsisor. Átmész szembe sávba, mert 3-4 autónyi távon van a célod, ahova beakarsz fordulni. Ha jön autó, elsõbbséget adsz neki. De ha az meg épp arra kanyarodik ki, amerrõl te jössz? A másik sávban meg végig kocsisor? Annak hogy az anyámba lehet elsõbbséget adni? Nagyon okosak ott egyesek a topikban és soha a büdös életbe nem szeretném, hogy õk is autóval legyenek ott, ahol én épp autóval közlekedek. Bár csinálják ezt jó páran, láttam ilyet baromi sokat. De csak akkor szokták, ha belátható és jól látják, hogy nem jön autó. De ez ettõl még baromira szabálytalan.
alapszabály hogy jobbra kikanyarodás elõtt jobbra is el kell nézni.a legtöbb baleset megelõzhetõ ha legalább az egyik sofõr figyel. képzeld el mi történne ha országúton 200-al elõzöl és kikanyarodnak eléd.
Ha belátható, és nem is zavarsz vele másokat, akkor nem mindegy? Ha szabályosan csinálod rendõr nem is szólhat érte. Meg ez a dolog szerintem nincs is szabályozva konkrétan a kresz-ben... Jó, forgalmi okból áll a kocsisor. Nade míg egy lámpánál elég várni 1-2percet, vasútátjárónál van hogy 5-10 perc míg nagy nehezen elengedik a sort.
Ja az meg a másik, akármerre kanyarodsz ki, mindig nézz körül, nem lehet tudni hogy mikor honnan jön valami elvetemült. Ha az általad felvetett esetet nézzük, akkor elsõbbséget kell adnia a fõúton (menetirány szerint bal oldalról) közeledõ autónak.
Ugyan maga a kikerülés szabálytalan, de ettõl még elsõbbsége van a védett úton haladónak. Ha nem áll a sor, akkor pl. lehetne ez egy szabályosan elõzõ jármû is.

Ha a magzatvíz nem otthon, hanem társaságban folyik el, olyankor mit érez az ember?

Olyankor nem érdekel vagy zavar, hogy sok idegen el?tt/között történik meg ez a dolog?

Legjobb válasz: Szerintem nem egy kismamával elõfordult már ez.Ha jól ismerem az embereket,akkor jobban meg lesznek rémülve,mint a kismama:):):)Hiszen úristen mit kell most csinálni helyzet ez...Segíteni fognak!Lehet azonnal kórházba kell menni.Tudom, ez olyan intim dolog,ami csak a babára,anyára és az apára tartozik.Ki tudja,ha éppen az ország másik végén jön rá,h õ most meg akar születni,akkor lehet,h egy vadidegen kórházban,egy vadidegen doktorral fogsz szülni. Mondjuk nálam vannak azért szemérmesebb emberek is. Mi még csak elsõ gyermekünket várjuk,de ez nekem is átfutott az agyamon,ugyanis május 21re vagyok kiírva,és akkoriban kezdõdik a tavaszi vizsgaidõszak,és az is elég nagy eséllyel játszik,h éppen vizsgázom,amikor megtörténik.Szerintem akkor éppen nem az lesz a legnagyobb probléma,h mennyi ismeretlen van körülöttem.:)

Szerintem nem egy kismamával elõfordult már ez.Ha jól ismerem az embereket, akkor jobban meg lesznek rémülve, mint a kismama:) :) :) Hiszen úristen mit kell most csinálni helyzet ez...Segíteni fognak!Lehet azonnal kórházba kell menni.Tudom, ez olyan intim dolog, ami csak a babára, anyára és az apára tartozik.Ki tudja, ha éppen az ország másik végén jön rá, h õ most meg akar születni, akkor lehet, h egy vadidegen kórházban, egy vadidegen doktorral fogsz szülni. Mondjuk nálam vannak azért szemérmesebb emberek is. Mi még csak elsõ gyermekünket várjuk, de ez nekem is átfutott az agyamon, ugyanis május 21re vagyok kiírva, és akkoriban kezdõdik a tavaszi vizsgaidõszak, és az is elég nagy eséllyel játszik, h éppen vizsgázom, amikor megtörténik.Szerintem akkor éppen nem az lesz a legnagyobb probléma, h mennyi ismeretlen van körülöttem.:)
Melegséget... :-) Engem tuti nem zavarna, miét is? Az élet természetes része... Gyorsan ülj kocsiba valakivel és vigyenek be a kórházba, és mosolyogva integess vissza.-) Ez ne frusztráljon!!!
Nem fog zavarni. Akkor már csak arra fogsz gondolni, hogy hamarosan látni fogod a babádat és semmi nem fog érdekelni azon kívül. Én rettegtem a szüléstõl, de amikor elfolyt a magzatvíz már nem jutott eszembe a félelem, hanem csak arra gondoltam, hogy megszületik hamarosan a csodalányom és próbáltam felkészülni a fájásokra. Hidd el semmi nem fog érdekelni abban a pillanatban, talán csak az hogy minél elõbb kórházba érj.

Olyankor mi van vagy mi a teendő ha fel akarom mondani az mobil internetet az invitelnél és mikor megkötöttük a szerződés azt mondták hogy egy év a hűségidő meg a szerződésen is annyi van. De ők most azt állítják hogy két év van rajta?

felhívtak telefonon és kiküldtek egy papírt is hogy az egy éves hűségidőnk lejár és hogy kössünk még egy évet vagy drágább lesz a szolgáltatás és közöltük velük hogy le szeretnénk mondani... és most felkerestük őket telefonon hogy pontosan mikor is jár le és azt mondták hogy a mobilneten még egy év hűség idő van... és hogy a szerződés megkötése óta eltelt időre is ködbért kell fizetnünk és hogy nem egy év hanem két éves hűségidővel kötöttük meg... holott azon a szerződésen ami nekünk van egy év van... ilyen kor is van?

Legjobb válasz: *Ilyenkor mi is van?

A kérdező hozzászólása: *Ilyenkor mi is van?
Ne itt vergõdj hanem a szolgáltatódnál!
A kérdező hozzászólása: Az ADSL netre is mindig egy év volt.. évente kellett mindig újítani... annyit mondtak mikor felkerestek hogy 2 GB os mobilnetet kapunk de egy év hûségidõt kell aláírni... ez volt tavaj ugyan ekkor mikor le akart járni a hûségidõ...
A kérdező hozzászólása: de hogy lenne már két éves mikor az van az elején hogy határozott idõtartamú szerzõdés ami 12 hónapra szól? -.-"
A kérdező hozzászólása: de nem írtam alá semminek csak kiküldtek egy papírt... de azt mondták a telefonban hogy az adsl netet felmondhatom de akkor ez drágább lesz... mert ez egy ilyen 2 gigás 1100 forintos net&go net amit a hûségünkért kaptunk az ADSL net mellé... vagy ha ezt is felmondom akkor ködbért kell fizetni... mikor megkötöttük akkor meg arról volt szó hogy egy év a hûségidõ...
A kérdező hozzászólása: de mikor felkerestek az ajánlatukkal ezzel a mobilnettel akkor azt mondták a telefonban hogy egy éves hûség idõvel van...
Hát akkor 2 évre irtál alá és ebbõl 1 év kedvezményes volt.
A kérdező hozzászólása: Kedvezmények érvényessége: 12 hónap A szerzõdés idõtartama : határozott: 12 hónap a hátulján megy van egy ilyen rész is hogy: Az elõfizetõnek az ADSL Internet szolgáltatáshoz kapcsolódó, határozott idejû 24 hónapos idõtartam vállalása esetén lehetõsége van kedvezményes eszközbérleti szerzõdést kötni a Szolgáltatóval. Az eszközbérlethez kapcsolódó egyszeri- és bérleti díj a Szolgáltatás havidíján felül fizetendõ a bérleti szerzõdésben foglaltak szerint. A vállalt határozott idõ abban is fennmarad, ha a bérleti szerzõdés az Elõfizetõ hibájából nem lép hatályba, vagy a bérleti szerzõdés a vállalt határozott idõtartam lejárása elõtt megszûnik.
Ilyenkor van az, hogy a szerzõdésedet és a hûségidõ lejártát tükrözõ levelet megfogod, bemész az egyik kirendeltségbe és addig vered az asztalt, amíg fel nem bontják fel díjmentesen a szerzõdést. Ha nem teszik meg, akkor panaszjegyzõkönyvet vetetsz fel, amit ha korrekt a társaság, akkor kivizsgál. Azért olvasd át a szerzõdésed A-tól Z-ig, kisbetûket, mindent.
Az asztalra kell csapni, ha tényleg csak egy év van a szerzõdésben és a kisbetûs részben sincs valami kitétel.
1. Olvasd el tüzetesen a szerzõdést, és nézd meg mi áll benne. (Pl. rendelkezik-e a szerzõdés arról, hogy mi történik a hûségidõ lejárta után, stb…) 2. Járj utána a papírjaid között, hogy nem lett-e „véletlenül” meghosszabbítva a hûségidõ késõbb. Ha ezek alapján is az jön ki, hogy egy év hûségidõre kötöttetek szerzõdést, akkor menj be vele, mutasd meg az ügyfélszolgának. Innen már az õ dolga, hogy elõvegyen a fiókból egy olyan szerzõdést, ami két év hûségrõl szól, és te azt aláírtad. Ha ilyet nem tud prezentálni, akkor szépen megköszönöd a közbenjárását, és lemondod a szolgáltatást. Ha tud ilyet prezentálni, akkor meg kiderül, miért is volt ilyen nézeteltérés. (Simán elõfordulhat amúgy, hogy az elektronikus nyilvántartásban nem az áll, ami papíron írva van. Ilyen esetben a szolgáltató fogja szépen és korrigálja a hibát.)
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: nem vergõdök... tudtommal ez az oldal azért jött létre hogy ha valaki nem tud valamit vagy sehol sem kap rá választ azt itt felteheti... és különben is azt hogy mi van benne arra írtam amit 2xSü írt... az hogy két évre lenne a szerzõdés sehol sincs benne... mikor megkötöttük akkor is egy évet mondtak és a kiküldött szerzõdésben is egy év van... semmit nem kaptunk ezzel kapcsolatban tõlük sem Email-ben sem postai úton sem telefonon hogy módosult volna két évre... Kedvezmények érvényessége: 12 hónap A szerzõdés idõtartama : határozott: 12 hónap azaz csak egy éves a hûségidõ... a holnapi nap folyamán felkeressük õket személyesen is... és ha nem hajlandók felbontani a szerzõdést akkor a fogyasztóvédelemhez fogunk fordulni...

Mit lehet olyankor tenni ha nincs peteeres, es a progeszteron szint borzasztoan alacsony?

Legjobb válasz: a doki Closztit irt fel.de az elso closztis honapban meg meg se erettek a tuszok,nem hogy megrepedejenek,a progreszteron szintemet mar reg figyelem es az is nagyon alacsony,ami azt mutatja hogy nincs peteeres,de mar hogy closztival se legyen!! nagyon ki vagyok akadva!!!! nincs PCO-m mert a FSH/LH ARANY nagyon szep lett,de mar nem tudom hogy mit csinaljak hogy legyen pe-m,mert ha mar a Closzti se segit,akkor mi? volt e mar valakinek ilyen problemaja? valaszokat elore koszonom

A kérdező hozzászólása: a doki Closztit irt fel.de az elso closztis honapban meg meg se erettek a tuszok, nem hogy megrepedejenek, a progreszteron szintemet mar reg figyelem es az is nagyon alacsony, ami azt mutatja hogy nincs peteeres, de mar hogy closztival se legyen!! nagyon ki vagyok akadva!!!! nincs PCO-m mert a FSH/LH ARANY nagyon szep lett, de mar nem tudom hogy mit csinaljak hogy legyen pe-m, mert ha mar a Closzti se segit, akkor mi? volt e mar valakinek ilyen problemaja? valaszokat elore koszonom
Szia! Az jó, ha az LH/FSH arányod 1:1, de nem garancia arra, hogy nem vagy PCOS-s. Ez csak az egyik tünet lehet a sok közül, de nem kötelezõen van jelen. Tovább kellene menni a kivizsgálásokkal, mert a closti ronthat is a helyzeten. Menj el endokrinológushoz (hormondoki), kideríti miért nincs peteérésed, és megfelelõ gyógyszert kapsz rá, ami majd használ is. :-)
Ettõl még lehetsz pcos, de lehet más hormon gond is. terheléses inzulinvizsgálatod milyen lett? 3. napi hormonsorod? AMH vizsgálaton voltál?

Mi van olyankor hogy ha én (anyuka) nem engedem hogy az apuka a nevére vegye a gyermekemet de ő meg azt akarja?

Már megszületett a gyerek és az én nevemre került mert nem volt apasági de az apuka aláírja és azt akarja hogy az ? nevét apja de én nem engedem. Ilyenkor mi van? Mit csinál a gyámügy?

Legjobb válasz: Születéskor mivel nem volt apasági ezért az anyuka nevén van a gyermek. Az apaságival nemcsak a kötelességeit de a jogait is érvénybe léptetheti de azt csak a mindkettõtök együttes aláírásával érvényes. Így baromi egyszerû, ha nem akarod semmiképp a névváltoztatást (ami elég macerás) akkor ne írd alá. Így neki a jogi lépésekkel még nagyobb herce-hurcát kell végig küzdeni. Bár ez már alázás rendesen a másik felé. A gyámügy? Mit tenne? Semmit. Megnézheti, hogy veszélyeztetett a gyermek? Jók az életkörülményei? Megfelelõ az étel, ruházkodás,tisztaság,anyagi biztonság s anyukával nincs e nagy zûr. Apukának bár csúnyán hangzik nagy esélyei nincsenek apasági nélkül vagy apasági vizsgálat nélkül.

Születéskor mivel nem volt apasági ezért az anyuka nevén van a gyermek. Az apaságival nemcsak a kötelességeit de a jogait is érvénybe léptetheti de azt csak a mindkettõtök együttes aláírásával érvényes. Így baromi egyszerû, ha nem akarod semmiképp a névváltoztatást (ami elég macerás) akkor ne írd alá. Így neki a jogi lépésekkel még nagyobb herce-hurcát kell végig küzdeni. Bár ez már alázás rendesen a másik felé. A gyámügy? Mit tenne? Semmit. Megnézheti, hogy veszélyeztetett a gyermek? Jók az életkörülményei? Megfelelõ az étel, ruházkodás, tisztaság, anyagi biztonság s anyukával nincs e nagy zûr. Apukának bár csúnyán hangzik nagy esélyei nincsenek apasági nélkül vagy apasági vizsgálat nélkül.
Mivel nem vagytok házasok, ebbe nem lehet beleszólása, el kell fogadnia, hogy te határozod meg a vezetéknevét. Az anyuka elõjoga ezt eldönteni ilyen esetben, hogy kinek a vezetéknevét viseli a gyerek.
Azzal ne törõdj, ha nem viseli a nevét az apasági tesztet soha senki nem fogja kérni... a tartásdíj meg sajnos, hacsak nem egy milliomos, nem lesz túl sok... Nálunk 20 ezer forint, de nem fizeti, én meg már nem foglalkozom vele.
Akkor döntsd el, melyik a fontosabb, a te neved, vagy hogy elismerje. Miért ne lehetne a nevén a gyerek?? Azért én el tudom képzelni, hogy egy férfinak ez fontos, ha már elismerte a gyerekét, elég felemás helyzet, ha mégsincs az õ nevén. Elég sértõ dolognak tartom.
Szerintem semmit, ha te nem egyezel bele
Sõt! Ezt eleve csak akkor tudja meglépni, ha te is ott vagy
Bár ez nem volt a kérdésben, de úgy tudom, hogy ha te nem engeded, hogy a nevére vegye a saját gyerekét, akkor nem kérheted tõle a tartásdíjat sem. Ha neked ez így jó, szerintem nem sokat tehet. Azt gondolom apaságit sem kérhet, mert a kiskorú gyermeket a te beleegyezésed nélkül nem hiszem, hogy kiteszik a tesztnek. Ha elkezd pereskedni, mire véget ér a per, már olyan korú lesz a csemet, hogy nincs az a bíró aki kötelezné a névváltoztatásra.
Miért nem akarod, hogy az õ nevén legyen? Olyan cikis neve van? Mert ha pl. Szopkó, akkor megértem. :D
Nem, apukám nem szerepel sehol sem. Minden hivatalos lapon ugye az "Anyja neve" rovat szerepel. Utoljára apám talán az általános iskolai ellenõrzõ könyvemben volt feltüntetve.
Igen, de te tudod azt mondani, hogy apukádat is így hívják. Akinek nincs, az nem tudja.
Ez igaz. De azt is mondhattam volna, hogy "Ehhez senkinek semmi köze" Még így is, hogy van apám. De ha nem lenne, nem tartanám szégyellni valónak. NEM én tehetek róla.
Cáfolom, hogy baj lenne belõle. Általánosban volt egy osztálytársam, az anyja vezetéknevével. Egyszer megkérdeztük, hogy mi van az apukájával (nem a név miatt, hanem mert soha nem láttuk), mondta, hogy neki nincs. Ez az információ elég volt, nem kérdeztük többet, akkor ezt vettük természetesnek, van akinek van, van akinek nincs. Egyébként a mai napig nem tudom, hogy mi volt nála a történet, gondolom lelépett az apuka, de soha többet nem került szóba, senkit se izgatott a dolog.
Miért lenne ciki, ha a gyerek az anya nevét viseli? Ezek csak egy berögzült, ósdi szokás, elõítélet.
Jól írod, csak az a baj, hogy tényleg berögzült.
ne vicceljetek már, mostanában az a fura, ha valaki nem mozaikcsaládban él
A kérdező hozzászólása: A párommal együtt vagyunk úgyhogy van apja és lesz is. Csak nem szeretném a nevét a kicsinek mert elég cikinek tartom. Szeretem-imádom a párom de a nevét nem szeretném a picinek. Ezt látom nehéz felfogni egyes embereknek mert egybõl mindenki rosszra gondol.
Úgy tudom, ha nincs megegyezés, akkor mindkettõtök nevét megkapja a gyerek, kötõjellel, abc-sorrendben. Mondjuk nem tudom, ez akkor is így van-e, ha már meg van születve és van neve, asszem akkor csak közös megegyezéssel lehet megváltoztatni. Az apasági aláírására rá tudod kényszeríteni, de ez csak végsõ megoldás, én akkor alkalmaznám, ha nem lennék együtt a pasival már. Remélem, meg tudod értetni vele az álláspontodat. ja, ne törõdj a sok konzervatívval, akik szerint „az apa nevét muszáj kapni, mert száz éve így van”. ezek nem tudom, hogy kerülnek ide az internetre egyáltalán, az se volt még száz éve.
A megegyezés csak házasságon belül kell.
Ezek szerint jól gondoltam, hogy valamilyen cikis neve van az apukának. :) Sebaj, kapja a Te nevedet, csak egyszerûen nem értem, hogy nem lehet ezt belátni, miért szenvedjen a gyerek egy ronda névvel. Bezzeg a sok irigy, ronda nevû "Szopkó" lepontozott. :D Mindegy, legyen nekik karácsony. :D Úgy látszik, õk adnának ilyen nevet a gyereküknek. No comment.
Értem a történetet, kedves utolsó, de neked ott volt apukád papíron is, te tudtad mondani, hogy apukámat is így hívják. Jelen esetben pedig a gyerek ugyanezt nem mondhatja el majd.
Kellemetlen, ha az a neve, mint az anyjának??? :D:D:D Abban az érdekes helyzetben vagyok, hogy az édesanyám és apám vezetékneve is ugyanaz. NEM rokonok. Ráadásul annyira nem is sûrû név. Egyszerûen így hozta az élet. Apám meg ragaszkodott, hogy édesanyám keresztnevét kapjam. Példával illusztrálva élt egy Molnár Piroska, meg egy nem rokona Molnár János, összeházasodta, lett a lányból Molnár Jánosné, gyerek születésekor a Molnár Piroska nevet kapta. Egyetlen egyszer volt belõle "vicces" párbeszéd, mikor vért adtam, az ápolónõ megnézte a papírokat, látja ugyanaz a nevem, mint anyámnak: "jaj hát hogy manapság milyen sokan válnak, és kell csonka családban is felnõnie a gyereknek?" Amire én: "Biztos. Csak hogy nekem az apám is Molnár" Az ápolónõ hebegett habogott, irult pirult. Hallgatott volna bölcs maradt volna. Ezért szerintem senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki kinek a nevét kapja.
A gyerek bármilyen nevet kaphat, aminek van valami köze a szülõk nevéhez. Egy éve házasodtam, mindketten maradtunk a saját nevünkön, a születendõ gyerek rovatba pedig mindenféle gond nélkül beírták kettõnk vezetéknevét kötõjellel. De ha a sajátomat mondtuk volna, akkor azt írták volna be. Egyszóval, ha az apa Molnár, te pedig Kiss vagy, akkor a következõ neveket kaphatja a gyerek, aki mondjuk Peti. Molnár Péter Kiss Péter Kiss-Molnár Péter Molnár-Kiss Péter Nem vagyok benne biztos, de talán az egyik név monogramos verziója is játszik még, pl. Molnár K. Péter - de ezt ne vedd készpénznek, én sem vagyok teljesen biztos benne.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy azt mondta hogyha nem lehet a nevén akkor nem írja alá az apaságit én meg nem akarom hogy ne legyen apja,
A kérdező hozzászólása: Tartásdíjat még kérni is hiába kérné úgyse tudná fizetni mivel még munkája sincs.
Ha nem akarod, akkor a te neveden marad a kisgyerek. Mi köze a gyerek nevének a tartásdíjhoz és az apasághoz? Semmi. A gyerek az anya nevét is felveheti, házasságban is. Infó itt: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410000/Nevviseles20..
tudom h nem a kérdésre válaszolok kedves kérdezõ de minek nektek gyerek?
Kedves 23:44 ez egy jó link (a kérdezõnek mindenképpen elolvasásra ajánlom), de engem nem gyõztél meg te sem és a törvény sem. Sok szöveg kevés utalás a gyakorlati alkalmazásra. De lehet, hogy csak gyenge vagyok jogértelmezésbõl ;)
vajon jó helyre érkezett az a baba?
Elõzõvel értek egyet, legközelebb gumióvszer.
Kedves Kérdezõ! Azért gondolj bele a gyereked helyett is : vajon pár év múlva nem lesz neki nagyon kellemetlen, hogy nem az apja nevét viseli?!... Például, majd amikor az iskolákban számtalanszor megkérdezik tõle az anyja nevét és az ugyanaz lesz, mint az övé... :-(( Azzal, hogy a gyereked viselheti az apja nevét, a gyerekednek teszel jót, nem a gyereked apjának!... Ha igazán jót akarsz a gyerekednek, akkor az lenne a legjobb, ha azt sem akadályoznád, hogy az apuka kapcsolatot tartson a gyerekeddel, mert ez is elsõsorban a gyereked érdekét szolgálná...
4:49 egyertértek, a gyereknek nem tesz jót. Ám apa nélkül sem felnevelni egy gyereket. Én már csak tudom.. apa nélkül neveltek. A gyereknek teszel jót, ha felveheti az apja nevét.
1. A gyerek nevét ilyen esetben az anya választja, tehát ha ragaszkodsz a saját nevedhez, akkor az maad. 2. Az apaság elismerése ettöl független, ha az apa nem akarja vállalni, akkor hivatalosan indithatsz apasági keresetet. Ebben az esetben megállapitják az apaságot és a gyerek apjaként be lesz jegyezve. 3. Ha az apaság megállapitásra került, akkortól jár neked a gyerektartás, akkor is, ha az apa nem tudja fizetni. ILyenkor megelölegezik neked és késöbb - ha lesz munkája - levonják az apától. 4. Az apaság elismerésével viszont az apa jogokat is szerez, köteles vagy biztositani neki a láthatást, kivéve, ha birósági határozattal el van tiltva ettöl, mert veszélyezteti a gyerek testi vagy lelki épségét.
Ha ennyire az apa ellen vagy, akkor miért szültél tõle gyereket? Miért kérsz tõle tartásdíjat? Mit mondasz majd késõbb a gyereknek, ha megkérdezi, hogy ki az apja? Nagyon önzõ vagy és a gyerek érdekeivel nem törõdsz.
Ha annyira cikis az apuka neve, akkor azt is lehet, hogy õ nevet változtat.

Ha meg akarnak büntetni, és nem írom alá azt a papírt, olyankor mit csinálnak? :D

Legjobb válasz: Te most bliccelésrõl beszélsz?Ha nincs ott rendõr,akkor valószínûleg semmit.A rendõrt meg nem vagy köteles megvárni.Egyszerûen leszállsz a következõ megállónál,és elmész.Az ellenõrnek nincs joga feltartani.Ha ezt teszi,az személyi szabadság megsértésének bûntette,3 évet lehet érte kapni.Metrónál az a lényeg,hogy minél hamarabb a fehér csíkon túl legyél.Onnantól közterület,köze nincs hozzád,ha jön utánad,akkor csodálkozol,hogy ez bolond vagy mi,hogy egy járókelõt akar büntetni,akik nem is utazott a metrón,csak az ellenõr hallucinált,hogy Te utaztál.Ennyi.

Te most bliccelésrõl beszélsz?Ha nincs ott rendõr, akkor valószínûleg semmit.A rendõrt meg nem vagy köteles megvárni.Egyszerûen leszállsz a következõ megállónál, és elmész.Az ellenõrnek nincs joga feltartani.Ha ezt teszi, az személyi szabadság megsértésének bûntette, 3 évet lehet érte kapni.Metrónál az a lényeg, hogy minél hamarabb a fehér csíkon túl legyél.Onnantól közterület, köze nincs hozzád, ha jön utánad, akkor csodálkozol, hogy ez bolond vagy mi, hogy egy járókelõt akar büntetni, akik nem is utazott a metrón, csak az ellenõr hallucinált, hogy Te utaztál.Ennyi.
Ez egész egyszerûen nem így van.Nem tarthatja vissza, nem hatóság.Közterületen meg fõleg nem.Egy szolgáltató cég munkatársa.Az tény, hogy megilleti a közfeladatot ellátó személyek védelme(Te sem bánthatod õt.), de hozzád nem érhet.Csak akkor ha hamis bérletet talál, mert az bûncselekmény.Ha nincs nálad semmi, az nem bûncselekmény.Lényeg:Nem tarthat vissza az ellenõr.Az más kérdés, hogy néha elõfordul, hogy megteszi, de azzal õ követ el bûncselekményt, és feljelentheted.
Akkor is megbüntetnek.
Mindenképpen megbüntetnek, de jobb ha elismered, mert akkor jobban jössz ki. Egy feljelentést fellebbezéssel ki lehet játszani, de helyszíni bírságot nem!
*aláiratta felem bocsi
Egyszer az történt hogy én KILYUKAZTOTTAM a jegyem örsnél aztán leszálltam Keletinél, Arénába akartam menni./metróval mentem/.Ellenör mondta hogy mutassam meg a jegyem tök nyugodtan megmutattam mire elkezdte hogy ezt a jegyet nem ma hanem tegnap lyukasztottam.Csak úgy mondom hogy azelõtti nem nem voltam sehol.Aláírattam vele azt a szart de legszivesebben haggyuk mit csináltam volna vele.Aztán írtam panaszlevélt a BKV-nak és "csak"6000-et kellett fizetnem.-.-"
22:41: "EZEK A KÖCSÖG PESTI MAJMOK"? Hát nézz már magadba te oktondi jószág. Csupa nagybetûvel tudsz csak írni, mert kisebbrendûségben szenvedsz? Mindegy, nem érdekel. Emellett, akinek mondjuk pénze alig van arra, hogy megéljen, szerinted az utolsó 8-9 ezer forintját bérletre fogja elba**ni? Avagy jegyet fog venni, azért a trágya szolgáltatásért amit nyújtanak? Az igaz, hogy elvisznek A-ból B pontba, de azért nem akar az ember telibehányt, csövesekkel tarkított szarért fizetni. Nézz körül Európában, vedd észre a kontrasztot...
Ha nem érzed jogosnak akkor ne írd alá. Ha nincs bizonyíték semmit sem csinálnak. Volt egy ilyen szituáció, és maga a rendõr fõnök mondta, hogy miért írta alá. Nem volt ott a jogosítvány, de nem ment el az autóval, hanem visszament a jogsiért, és épp akkor meszelték le a házuktól 10 méterre. Megkérdeztem a rendõrt, hogy Õk mindent úgy csinálnak ahogy kell?
EZEK A KÖCSÖG PESTI MAJMOK CSAK BLICCELNI TUDNAK TISZTELET A KIVÉTELNEK
szia na engem nemrég megbüntetett az ellenõr sajna nem tudtam elszaladni mert elkapott az álruhás zsaru.elfogadtam a büntetést és mondtam hogy bemegyek panaszt tenni.be is mentem és azt mondtam hogy az ellenõr nem engedte hogy kilyukasszam a jegyem és hogy csak direkt megakart büntetni Aztán késõbb kaptam választ, hogy jogos a bünti fizessem be.Visszaírtam hogy munkanélküli vagyok és nem tudom befizetni.Ennyi azóta nem is zaklattak és hát 5 év múlva úgyis elévül ...XD de tényleg ha bliccelni akarsz fontos hogy kitudd szúrni az ellenõrt és gyors futó legyél ha ezek nem mennek akkor inkább ne bliccelj:D
A kérdező hozzászólása: hehe:) ) amúgy nem bliccelek, csak ez érdekelt..:)
De néha az a módszer jön be(fõleg ha sietsz, és nem akarsz leszállni), hogy teljesen udvariasnak, és készségesnek mutatkozol.Na mármost Te Kaktuszné Cserepes Virág vagy a Kukor Ica utcából, édesanyád neve pedig Sugárné Ultra Ibolya.Papír Kaktuszné Cserepes Virág-ként aláír, csekk megõriz, szalonnasütéskor majd nem kell gyújtóst venni.
De, az ellenõr visszatarthatja a rendõr érkezéséig.
A kérdező hozzászólása: tömegközl. kategória.. köszönöm a válaszokat:)
Akkor feljelentenek, de ott már 30000 a max. bírság, helyszíninél pedig 20...
Én balhét csináltam volna, hát nehogy már a rét körözzön a sas felett xD

S. O. S. Besárgult a L. Gekko tojás! Olyankor mi van? Normális ha besárgul?

LeopárdGekko tojás = Február vége felé vannak kiírva kelésileg ( ha lesz a tojásba valaki/valami )

Legjobb válasz: én egy papagájtartótól olvastam, hogy neki azt mondták, hogy ha besárgul a tojás, ki kell dobni. Besárgul neki több is, de sajnálta kidobni. Jól tette, mert szép egészséges kicsik keltek ki belõle :) szerintem nem nagyon tudsz mit tenni, ne válj meg tõlük, csak ha esetleg rohadni kezdene, akkor tuti nincs benne senki.

én egy papagájtartótól olvastam, hogy neki azt mondták, hogy ha besárgul a tojás, ki kell dobni. Besárgul neki több is, de sajnálta kidobni. Jól tette, mert szép egészséges kicsik keltek ki belõle :) szerintem nem nagyon tudsz mit tenni, ne válj meg tõlük, csak ha esetleg rohadni kezdene, akkor tuti nincs benne senki.
A kérdező hozzászólása: pl ezen a videon: http://www.youtube.com/watch?v=F5kLtX7b42s
A kérdező hozzászólása: és azok a gekkók hogy élik túl akiket keltetõben keltek ki?
A gekkó és más hüllõ tojásait sohase fordítsd át.Az õ tojásuk eltér a madarakétól annyiban, hogy nem tartalmaz jégzsinórt, ami rögzíti az embriót, tehát ha elfordítod a tojást, akkor az embrió károsodhat, vagy bele is pusztulhat.
Kár értük egyébként jól tetted , hogy ki dobtad sztem betegek voltak!!:(
A kérdező hozzászólása: Jó, kész vége ki lettek dobva... besárgult meg be is barnult szinte már fekete az egyik vége meg összeszottyadt...
még minig az utolsó! Hát, ahogy gondolodXD Nona
A kérdező hozzászólása: nemhívom mert nem arra mek hogy tenyésszem õket csak kiváncsi vok hogy kikelnek-e a tojik XD mert sztem még nem ivarérettek...
az utolsó vagyok! Hát ha valóban ígyvan, akkor szerinem hívd fel az állatorvost (nemmuszály hogy kijöjjön, szerintem tudni fogja telefonon is hogy mi a baj) hogy mi a bajuk! Majd írd meg milett velük!
A kérdező hozzászólása: gyanúsnak tünt és megforditottam az egyik legrégibbet és beszottyadt volt az alja XD (ez már menthetetlen volt, és a legsárgább) egy gyorskéssel szétszedtem és csak fehér trugyi jött ki +o(
Szerintem sincs semmi bajuk! :) )))))
nényleg elcsesztem, de nembaj! lehet új faj jött létre :-D
A kérdező hozzászólása: 1.nek : köszi 2.nak: Szteem te a kaméleonra gondolsz 3.nak: én a leopárd gekkóra, de a 2. a kaméleonra XD
a kaméleonra gondolsz? :D
szerintem csak gyakorolja a színvalózást. lehet ha megváltoztatod a hátteret abba is be fog olvadni :-)
hát szerintem az már menthetetlen.bocs

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!