Találatok a következő kifejezésre: Olyan nagy voltam mikor (32 db)

Tegnapra voltam kiírva de semmi. Ma amikor felkeltem nagyon lent volt a pocim és ott is maradt. Délután negyed négy óta vannak fájásaim öt tíz percenként de nem olyan nagyon fájnak. Mit jelenthet ez?

Legjobb válasz: ha rendszeres a fájás akkor menni kell, de az általában nem váltakozik 5-10 percesekre, hanem elsõre 10, majd 5, majd 3 percesek..és azért eléggé fájnak..ez jóslófájás lehet, de mondom, ha rendszerezõdik, magzatvíz folyik irány a kórház.

ha rendszeres a fájás akkor menni kell, de az általában nem váltakozik 5-10 percesekre, hanem elsõre 10, majd 5, majd 3 percesek..és azért eléggé fájnak..ez jóslófájás lehet, de mondom, ha rendszerezõdik, magzatvíz folyik irány a kórház.
A kérdező hozzászólása: Még csak annyit hogy jósló fájásaim vannak kb. három hete de 36 hetesen bent voltunk visszatartáson.Ki akart jönni a drága de visszatartották.Ez is számíthat valamit?
Szerintem ne nagyon gondolkozz azon, hogy mit tegyél. Irány a kórház! A nõvéremnek az elsõ fájástól a baba megszületéséig összesen 1, 5 óra telt el elsõ babánál! Még egy piros lámpa és a kocsiban szül meg. Neki nem voltak 15, 10, 5...perces fájásai, csak egybefüggõ fájdalom. S mindez az elsõ terhességénél!! Úgyhogy nem érdemes húzni az idõt. Sok sikert és kitartást!
Nem érzed azt, h ez az?Kételyeid vannak? Ha erre igen a válasz, akkor valószínûleg hazajöhetsz még a kh-ból.Csak a saját példámat tudom felhozni, amikor elkezdõdött, akkor tudtam, h ez az, és ebbõl szülés lesz.Meg sem fordult a fejemben, h másként is lehet. De azért a biztonság kedvéért ugorj be kh-ba, ha továbbra is jönnek, vagy hívd fel a dokidat/szülésznõdet.Õk majd megmondják mit tegyél.
A kérdező hozzászólása: Az az igasság hogy azt érzem nem úgy fáj ahogy eddig éreztem kicsit jobban de még mindig nem azok a vészes fájdalmak.
Szia!Nekem ma egy hete kellett volna szülnöm.Tegnap szinte biztos voltam benne, hogy eljött a napja.Egésznap fájdogált (nem nagyon, de kitartóan és másként, mint elötte).Sokat keményedtem is, de az idõt nem néztem közben.Ma is egyben vagyok sajnos, bár ma is hasonlóképp érzem magam.Azt mondják érezni fogjuk mikor kell menni.Nálunk a család izgul nagyon.Õk már többször beküldtek volna, vagy legalább a dokit hivatták volna fel.:) Bízzunk az ösztöneinkben, fõleg ha nincs messze a kórház.1 hete jöttek 12 percesek 2 órán keresztül, de az is elmúlt sajnos.Szóval ez lehet jósló is, de ha szerencséd van, akkor nem az.Könnyû gyors szülést neked.(reméljük még ma)
Szerintem alkati, nekem mind a két szülés másnapján már homorú volt a hasam.
Amikor a kórházból indultunk haza, a liftben néztem, hogy milyen nagy maradt a hasam. Erre egy doki megjegyezte, majd 1 év múlva lemegy... Na, ennyi azért nem kellett, de pár hónap igen.
Nekem kb. fél év alatt húzódott vissza.
A kérdező hozzászólása: Akkor végül is nem vagyok elkésve csak én vagyok türelmetlen, köszönöm a gyors válaszokat...
Én azt hallottam, hogy amennyi idõ alatt szetted fel, annyi idõ alatt megy le.
Attól függ, felszedtél-e valamit a szükségesen felül. Aki semmi egyebet nem szedett fel, annak hamar visszaáll az alakja, aki többletet is felszedett, annak több idõ. Amúgy ha le akarod mozogni vagy formálni, akkor keress baba-mama tornát vagy babúszást, az segít.
A kérdező hozzászólása: Arra már nem emlékszem mennyi idõ volt szépen lassan csúszott fel a 20 kiló, 4 hónap alatt is egész szép eredmény amekkora most csak reménykedtem benne gyorsabb lesz. Alkatilag gyors mennek a kilók ha úgy akarom és szerencsére bármikor ehetek este is és a nap bármely szakaszán alig jön fel rám. Vagyis eddig így volt de nem hiszem hogy ez változhat, mikor terhes lettem 55-el kezdtem most 60 vagyok (innen nem megy semerre egy ideje), de szerintem az az 5 kiló csak a hasam teszi ki :)
Hivatalosan ugyanúgy 9 hónap alatt mint amennyi idõ a terhesség. De a dokik szerint ha csak 1 év múlva húzódik vissza, az is teljesen normális. Nekem az elsõ babám után már mire kijöttem a kórházból visszahúzódott. A második babám után meg kb. 3-4 hónapba tellett. Császárosoknak elõbb visszahúzódik.

Mi lehet? Hétfőn strandon voltam és hát eléggé leégtem. Ez így önmagában még nem is lenne olyan nagy probléma viszont tegnapra a hasam bedagadt.

mára pedig a homlokom is de nagyon :SS meg van püffedve főleg a két szemöldököm között.. ilyen még sose volt hiába égtem le.. ma voltam orvosnál és azt mondta, hogy a napégés járhat duzzanattal és lehet, hogy egy kis napallergia is szóba jöhet.. valakinek volt már ilyen? hogyan kezelte?

Legjobb válasz: Nekem ugyanígy,csak az egész arcom fel volt püffedve,dagadva,nem túlzok,mintha összevertek volna baseball ütõvel.Én bõrgyógyásznál voltam,kaptam rá kenõcsöt.Az egyik orvos a nap fototoxikus hatásáról beszélt,hogy amiatt van.Napallergiám soha nem volt,a tünetek sem egyeztek vele(az kis hólyagokkal is jár)itt viszont hirtelen kaptam nagy dózist,ez volt a baj.

Nekem ugyanígy, csak az egész arcom fel volt püffedve, dagadva, nem túlzok, mintha összevertek volna baseball ütõvel.Én bõrgyógyásznál voltam, kaptam rá kenõcsöt.Az egyik orvos a nap fototoxikus hatásáról beszélt, hogy amiatt van.Napallergiám soha nem volt, a tünetek sem egyeztek vele(az kis hólyagokkal is jár)itt viszont hirtelen kaptam nagy dózist, ez volt a baj.
A kérdező hozzászólása: Hu remélem azért nem lesz felpüffedve az egész arcom mert jövõhét kedden kresz vizsgám lesz :S Milyen kenõcsöt írtak fel neked? Akkor gondolom erre nem jó a kalcium injekció.. Nálam is ugyanígy van.. Hirtelen nagy dózis :S Köszönöm szépen a válaszodat! :) Megnyugtattál, hogy akkor semmi komolyabb (:
Nekem egy-két nap elteltével még rosszabbodott...bocsi, nem ijesztgetni akarlak.A kenõcsre sajnos nem emlékszem, azt hiszem vmi szteroid tartalmú volt.Menj el a bõrgyógyászhoz minél elõbb, kell, hogy adjon rá valamit.Nekem 2 hét volt mire nagyjából meggyógyult, a 3.héten már csak piros volt, utána elmúlt teljesen.Csak sajnos a bõrnek ez nem tesz jót, és gyorsíthatja az öregedését, meg hajlamosabbá tehet a bõrrákra.Használj fényvédõt! én is ezt teszem azóta.Tavasszal krém nélkül kicsit óvatosan merészkedj ki a napra, de azt sem a déli órákban, így kap egy kis napot a bõröd, és felkészültebb lesz a további sugárzással szemben, nem fogja sokkolni annyira a további dózis.De ezt is csak a kora délelõtti, vagy késõ délutáni órákban tedd, egyébként mindig vigyázz.
Ja és addig ne kend be semmivel, csak amit az orvos mond! muter mondta rakjak rá aloa verát, de mondta az orvos, hogy nem szabad, mert az csak rosszabbítja.


Mi olyan nagy szám Prágában? Még nem voltam ott, de nagyon sokan áradoznak róla. Az eddig gyűjtött infókból nekem az a benyomásom, hogy olyan, mint Budapest, csak sokkal lerobbantabb és kommunistább. Ez igaz?

Legjobb válasz: Prágában az óváros ami nagyon szép. Viszonylag kis területen, nagyon sûrûn találod a szebbnél szebb mûemlékeket, épületeket. Érdemes elmenni és megnézni, ha teheted, feltétlenül menj el! Pedro

Prágában az óváros ami nagyon szép. Viszonylag kis területen, nagyon sûrûn találod a szebbnél szebb mûemlékeket, épületeket. Érdemes elmenni és megnézni, ha teheted, feltétlenül menj el! Pedro
Ha a mérlegelésed szempontja az, mi "kommunistább" (ami egyébként turista szemmel értelmezhetetlen), akkor nem menj. Lehet, hogy téged valóban nem érdekelnek csodálatos épületek, szép terek, más alkotások például múzeumokban. Ha így van, ne menj oda. Firenzébe, Velencébe, Cordobába, Sevillába, Westminsterbe és még egy csomó helyre szintén ne menj, mert oda is ezekért érdemes elmenni.
Szerintem egyáltalán nincs a turisztikailag értékes résznek szocreál hangulata. A lakótelepeknek igen, de oda max. olcsó szállásért mész. Prága amúgy egy szerintem Budapestnél valamivel jobban mûködõ és rendezettebb város, rengeteg látnivalóval és a világ legeslegjobb söreivel. Nem véletlenül voltam már vagy nyolcszor.
Éppen azt szokták mondani, hogy hasonló városok, de Budapest a lepukkantabb. Én a hasonlóságot viszont csak a fekvésében látom, az építészete különbözik egymástól, maximum a lakótelepek hasonlítanak. Pl. a prágai óváros középkori hangulatú, míg a budapesti monarchia-korabeli. Ilyen széles sugárutak, körutak, egyenes utcák, tervezett városszerkezet nem található Prágában.
Egyszer utazz el, és megtudod.
A földrajztanárom is azt mondta, hogy kb. olyan, mint Budapest és szép hely. Nem tudom, mennyire lerobbant, de mindkét városban vannak ilyen helyek: Régi gyártelepek, putritelepek, elhanyagolt épületek.
Hát nagyon rossz helyrõl gyûjtötted azokat az infókat. Messze nem olyan mint BP. Prága egy gyönyörû, hangulatos, minden évszakban varázslatos város. És messze nem olyan lerobbant mint a mocskos, koszos, undorító budapest. menj el és majd meglátod a különbséget.
Mivel Budapest is elég "nagy szám" (én is ott élek, és ennek ellenére így gondolom), és gyönyörû város, ha Prágát hozzá hasonlítják, akkor az is biztosan nagyon szép, és érdemes megnézni. Arról nem tudok, hogy Prága lerobbantabb lenne, de az biztos, hogy kisebb és valamivel olcsóbb is.
A kérdező hozzászólása: Én már probáltam , anyámon keresztül mert vele beszél velem nem de még köszönni sem nagyon. Szinte már rögeszmés nálla.:(((((
Egy ok lehet a testvérek közötti rivalizálás, ami kicsit talán elhúzódott. Általában az idõsebb testvér azért haragszik a fiatalabbra, mert úgy érzi, hogy a család már csak a kissebre figyel. A kicsit meg mindig hátszéllel indul, mert az õ nevelésében a szülõk rutinosabbak. Namost, azzal, hogy te babát vársz, a nõvéred úgy érzi, hogy újra nem foglalkozik vele senki, hogy megint te vagy a középpontban, megint rólad beszél mindenki, és veled dicskednek a szüleid. Jó megoldást nem igazán tudok. Esetleg tanácsolhatom GORDON - EMBERI KAPCSOLATOK c. könyvét, abban van szó az ilyen konfliktus helyzet megoldásáról. DE! Ezt az ellentétet nem te tudod feloldani, hanem a családtagok, azzal, hogy többet figyelnek rá, stb., vagyis õt helyezik a középpontba, pl. úgy, hogy "Milyen nagyszerû nagynéni leszel:) "
tuti féltékeny.hiäba a növéred..nem szép töle hogy igy viselkedik.a babväräsod ne rontsd el ilyen miatt, ne idegeskedj!én 21 multam és a kisfiam 7 honapos, és sokan voltak akik a csalädban is irigykedtek aztän ebszeltek ahätam mögött..mellesleg oldog pärkapcsolatom van, külföldön élek a babäm apucijäval és a babommal.hagyd räjukne foglalkozz velük-vele.remelem nem vele élsz egy fedél alatt.märmint a tesoddal, mert igy eleg nehez terhesen elviselni az iylen "gonosz"embereket.kitartäs!
Sajnálom...én 23 éves vagyok, nõvérem 25 éves. Viszonylag jó testvérek voltunk mindig is, sok-sok veszekedésel:-). 12 hetes kismama vagyok, de amikor megtudta, hogy babaát várok, teljesen megváltozott. Ha találkozunk lesi minden kívánságomat, átölel, puszilgat, büzske rá, hogy a húga terhes. Mondhatom, hogy úgy érzem magam, amikor még kicsi voltam, és õ megölelt, olyan jó érzés. Sajnálom..
Szerintem irígykedik. Kérdezz rá konkrétan, hogy mi az, ami nem tetszik neki benned, mivel van problémája. Ne idegesen, meg ilyesmi, csak szép tárgyilagosan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! Igen ez lehetne az hogy a család rám figyel de ezt sem lehet mondani mert a páromnál lakom! Anyámék nem nagyon fogadták el a helyzetet. Én már meg sem szólalok mert anyám elmondja növéremnek. növérem 23. Igen lehet hogy féltékeny mert nekem jobb a kapcsolatom.Na már csak abban bízom hogy mellettük kaptunk egy házat, és változik. Köszönöm a válaszokat!!!

Már kb. 14 éves korom óta behúzott hassal járok, mert egyébként meg vagyok elégedve az alakommal, mikor kisebb voltam mindig behúztam szégyelltem, hogy olyan nagy és azóta is tart (most 21 vagyok). Valami bajom lehet? Mit csináljak?

Már nagyon régóta végzek hasizomgyakorlatokat de nem segít :( Ett?l lehet valami bajom? Van úgy, hogy amikor reggel felkelek kicsi a pocakom, de amint eszek valamit megn?, az estér?l pedig nem is beszélek akkor már óriási. Már nagyon elegem van az egészb?l. Valaki tudna nekem tanácsot adni.El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Nincsenek emésztési problémáid? Gondolom felpuffadsz estére. Figyeld meg, hogy mit eszel, és mitõl puffadsz a legjobban, és azt hagyd ki.

Nincsenek emésztési problémáid? Gondolom felpuffadsz estére. Figyeld meg, hogy mit eszel, és mitõl puffadsz a legjobban, és azt hagyd ki.
Nekem is volt ilyen, meg most sajnos van is. Én anno kihagytam az étkezésbõl a kenyeret, és reggel éhgyomorra megettem egy danon activiat...Ezután jó ideig nem puffadt fel a hasam. Bár ennek ellenére is sok a gáz a beleimben...nem tudom miért van:S
A kérdező hozzászólása: Igen estére fel szokok puffadni, de nem mindig. Köszi a választ!
velem is hasló a helyzet jó lenne ha adnának választ a kérdésedre mert az nekem is használna:=S
én nagyon sovány voltam 43kg és 165cm. igaz fogyóztam akkor sajna (hülye voltam)na de akkor énis mindig behuzott hassal jártam, de már csak megszokásból. Most már 55kh vagyok, hûla istennek, de már eélsem tudnám képzelni hogy behuzom a hasam folyamatosan. mégha megis probálnám elfáradnék benne:) nem lessz ettõl semmibajod:)
mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy 36hetes és 1 napos vagyok. És, hogy ez elõfordulhat, de már ne szedjek rá magnéziumot. Szóval ne akarjam megakadályozni.

Olyan nagy izgalomban voltam mikor vették a vért, hogy elfelejtettem megkérdezni, mikor lesz eredmény?

Terheléses vércukor.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 1 hét múlva lett meg az eredményem. Hivd fel õket telefonon.

Szia! Nekem 1 hét múlva lett meg az eredményem. Hivd fel õket telefonon.
Az Auróra utcában voltam, a terheléses vércukor eredménye már aznap délutánra megvolt. Sztem nyugodtan hívd fel õket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Múlthéten buliból hazajövet részegen lefeküdtem a város egyik hajléktalan nőjével kb 35 éves (nem rossz), de olyan, hogy 1 fröccsért bárki megrakhatja, én is megtettem ezt (hozzáteszem nagyon oda voltam) Mi ez?

Azóta az eset óta a nemi szervemen vöröses hólyagok és fehér kis pattanás félék vannak körülötte és nagyon égető érzés kínos,amikor pisilek.Nem beszélve arról,hogy úgy tud viszketni sokszor,mint még sohasem.Mi tévő legyek?

Legjobb válasz: Ne írj ki több kamukérdést ma már!

Ne írj ki több kamukérdést ma már!
koton??????hülye
Valami hir a tünetekrõl/betegségrõl? Vagy Troll vagy?
Reméllem tanultál az esetböl, amugy ténleg tripper irány a doki
Ha ennyi eszed van, gratulálok!Aki hülye, haljon meg!
Ez tripper...nem viccelek, mert az! Irány bõr és nemibeteg gondozó, ott pedig kifognak kérdezni.
Szerintem menjél el amilyen hamar csak tudsz orvoshoz. Nagyon fontos ne hagyd i akkor sem ha esetleg nem éreznéd ezeket a tüneteket! És legközelebb kerüld az ilyen nõket ja és az alkoholt is, vagy vigyél magaddal egy normális barátot aki ügyel majd arra hogy ilyen többé elõ se fordulhasson!:)
hát te nagyon beteg vagy
Menj igyál egy kicsit dugd meg még1x és hátha lerohad a pcsöd dokihoz se kell utána menni
Borítsd le vodkával, holnap meg doki!
Ha ez nem trollkodás, akkor bõr és nemibeteg gondozó már holnap! a véleményemet inkább nem fejtem ki..
A kérdező hozzászólása: Nagyon kellemetlen, anyámnak nem akarom elmondani, mert cikinek tartom, részeg voltam tényleg, józanon soha nem nyúltam volna hozzá, de sokszor nagy fájdalmakkal jár a wc-zés..amúgy 18/F
Ennyire hülye nem lehetsz
Egy hajléktalan ingyenprostival feküdtél le gratulálok, annyi nemi bajt összeszedhettél, hogy lerohadhat a pöc söd.
Holnap hétfõ! Bõr-nemibeteg gondozó/Urolológia legyen az elsõ programod!! Ne szarozz, nézesd meg kitudja miket szedtél össze! Nemtudok így mit mondani, de hogy nemjó jel az biztos! Utóirat: Hogy az istenbe sikerült ezt összehozni azzal a "nõvel" ??
menj el dokihoz ha még használni akarod a szerszámot
Mi lett veled???

Több mint fél éve vagyok a barátommal, eddig nagy szerelem volt, tényleg jóban-rosszban egymás mellett voltunk.1-2 hete azt érzem, hogy már nem olyan mint régen. Mi történt?

Nem úgy szeretem, nem hiányzik annyira ha nem látom, pedig semmi rosszat nem tett, még ha akarnék sem tudnék belekötni semmibe. Most mi történt? Eddig annyira imádtam, hogy t?lem szokatlan módon azt hittem, hogy vele fogom leélni az életem. Lehet hogy az a baj hogy mostanában minden összejött és stresszes vagyok? Ennek nem er?sítenie kellene egy kapcsolatot?

Legjobb válasz: KIfelejtettem, hogy én 23 vagyok , õ 25

A kérdező hozzászólása: KIfelejtettem, hogy én 23 vagyok , õ 25
Van úgy, hogy egyik nap felkelsz azzal az érzéssel, hogy már nem vagy szerelmes. Lehet ez is. Lehet a stressz vagy csakúgy. Ha huzamosabb ideig ez van, akkor gondolkodj el a dolgokon. Amúgy tapasztalataim szerint a szerelem nem egy állandó érzés. Folyton változik és megújul, van bizony, hogy kicsit alábbhagy. De ha szakítani "kell" vele, azt tuti meg fogod érezni.
Lehet csak a szerelem átalakult szeretetbe :) Bár lehet hogy egy kisebb szünet jót tenne, ha sokat vagytok együtt. Mondjuk 1 hónap, hátha jobb lesz :)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk sokat együtt, és szerintem nem normális dolog ha ennyi idõ után átalakul a dolog szeretetté, annak késõbb kellene megtörténnie.Szerintem... :(
Én ezért szakítottam a volt barátnõmmel, mert egyszer csak elmúlt köztünk a szerelem és nem hiányoztunk egymásnak. Nagyon ritkán találkoztunk, lehet ez volt az oka.
A kérdező hozzászólása: De van ilyen hogy egyik napról a másikra??? Szinte hihetetlen. Szegény meg egyre figyelmesebb velem, mivel egyre jobban ismer, tudja hogy mik az igényeim, minek örülök, stb. Szemétnek érzem magam.
Igen, tényleg van úgy, hogy egy nap felkelsz, rá gondolsz és nem érzel semmit. Nem poén, nem csak én tapasztaltam ezt. Sajnos sokáig húztam-vontam, hogy hátha visszajön az érzés vagy valami oka lehet, de nem. Ugyanúgy viselkedett vagy talán még figyelmesebb volt, egyre jobban hangolódtunk egymásra és akkor jött ez a totális káosz. Olyan érzés, mintha egy sivatag lenne a lelked, én legalábbis így éreztem. Sírtam is sokat, mert szinte fizikai fájdalom volt. Nem kívánom senkinek ezt, inkább lassanként alakuljon át szeretetté, minthogy úgy gondolj egyik napról a másikra Rá, mintha csak egy ismerõs lenne. Emlékszem, elõzõ nap sétálgattunk a parkban, leültünk egy padra, beszélgettünk, fagyit ettünk, este egy hihetetlenül jót szexeltünk (akkoriban sikerült orgazmust okoznia nekem, egész jól haladtunk), már terveztük a házat, ki mit fizet, hogy lesz egyéb, nagyon beleéltem magam. Másnap meg...ha ezt érzed, amit én, inkább szakíts mihamarabb, mert folyton egy hang azt fogja suttogni, amibe már lassanként beleõrûltem: "szakíts vele, szakíts vele, szakíts vele". Lehet idiótának néztek, de ezt át kell élni és majd megtudjátok. Nem csak én tapasztaltam hasonlót. Amúgy azóta van egy komoly kapcsolata, fura érzés, hogy még nem olyan rég (kb. két éve) még a közös életünket terveztük és most ezt teszi egy másik nõvel. De talán ez egy jel volt, hogy nem õ a megfelelõ.
Igen ez nagyon rossz tétova érzés, kb. olyan mintha egy gumiszobába lennél 3 napja. Ezért nem szabad huszonévesen összeházasodni, mert mi van ha elmúlik? 20 év együttélés után már lehet mondani, hogy van valami és változás már nem lesz... csak azért írom mert hányan belementek ebbe... és sokan azt is gondolják, hogy a házasság vagy a gyerek a megoldás az elmúlás problémájára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!