Találatok a következő kifejezésre: Olyan nagy voltam (134 db)

Lanyok elofordult mar az veletek hogy egy masik lany cicijet megbamultatok mert olyan nagyok voltak neki?

olyankor mit gondoltatok magatokban? Volt olyan h azt gondoltatok barcsak nektek is akora lenne? Esetleg ereztetek kesztetest h megfogjatok megmarkoljatok a csajnak?

Legjobb válasz: A hétvégén én is a fürdõben láttam egy kb. velem-korú nõt hatalmas mellekkel. Mellettem öltözött, kiszúrta hogy bámulom - mert ekkorában én még nem láttam ilyen kevéssé lógósat - mondja: nem szilikon, természetesek. Önként kicsúszott a számon: megfoghatom? (szerintem belepirultam) Erre odatartotta, mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne, és meg jól körbe fogdostam. Hazudok, ha azt mondom hogy nem izgatott, így még soha sem fogtam nõi mellet... 28/N

A hétvégén én is a fürdõben láttam egy kb. velem-korú nõt hatalmas mellekkel. Mellettem öltözött, kiszúrta hogy bámulom - mert ekkorában én még nem láttam ilyen kevéssé lógósat - mondja: nem szilikon, természetesek. Önként kicsúszott a számon: megfoghatom? (szerintem belepirultam) Erre odatartotta, mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne, és meg jól körbe fogdostam. Hazudok, ha azt mondom hogy nem izgatott, így még soha sem fogtam nõi mellet... 28/N
Azt gondolom olyankor, hogy "atya ég, mekkora didkók", de megfogni nem akarnám. :D Egy napra kipróbálnám milyen lenne hatalmas mellekkel élni, de alapból nem szeretnék nagyon nagyokat, mert azokat a súlyuk lehuzzák és lógosak. Az enyémek normál méretûek és a helyükön vannak, jól megvagyunk. :D
Igen! Sokszor megbámulom a nagy ciciket, egyszerûen nem tudom irányítani ilyenkor a szememet, hogy "hé, ezt csak a férfiak szokták bámulni!" :) ) És igen, szívesen meggyömöszölném. Én alapjában véve hetero kapcsolatban élek, de voltam már 3 lánnyal.
Mindig elõfordul, hogy megnézem a szép formás ciciket. Olykor azt gondolom, hogy milyen jó lenne megfogni, vagy játszadozni vele.
megbámulni? nem, de attól még látom nem nem éreztem soha késztetést hogy megfogjam, nem vagyok se leszbi, se biszex
Nem mondanám, hogy ez a jellemzõ, de láttam már strandon, illetve öltözõben olyan csajt, akinek nemcsak nagy, hanem kifejezetten szép, formás mellei is voltak, és eszembe jutott, milyen lenne megtapogatni... :D Pedig nem vagyok leszbi... :D 28/L
Én még sosem bámultam meg más csaj cicijét, de az enyémet más már megbámulta, egyszer meg is fogta. Nekem elég nagy mellem van, úgyhogy nagyobbat nem szeretnék. Azért van ennek árnyoldala is. 25/N
Ezt is megtalálta egy õrült lepontozó. Jól szórakozol te idióta?!
Szégyen, nem szégyen én is bámultam már meg nagy melleket. Persze gondoltam rá, de szerintem kényelmetlen lenne. A kicsi praktikusabb. Igen, és ha lesz olyan barátnõm, akinek nagy mellei lesznek, akkor mindenféleképpen megkérdezem tõle, hogy megfoghatom-e. Bár lehet, hogy ez az érzés csak azért van, mert az én melleim éppen hogy csak vannak. ^^

Mi lehet? Hétfőn strandon voltam és hát eléggé leégtem. Ez így önmagában még nem is lenne olyan nagy probléma viszont tegnapra a hasam bedagadt.

mára pedig a homlokom is de nagyon :SS meg van püffedve főleg a két szemöldököm között.. ilyen még sose volt hiába égtem le.. ma voltam orvosnál és azt mondta, hogy a napégés járhat duzzanattal és lehet, hogy egy kis napallergia is szóba jöhet.. valakinek volt már ilyen? hogyan kezelte?

Legjobb válasz: Nekem ugyanígy,csak az egész arcom fel volt püffedve,dagadva,nem túlzok,mintha összevertek volna baseball ütõvel.Én bõrgyógyásznál voltam,kaptam rá kenõcsöt.Az egyik orvos a nap fototoxikus hatásáról beszélt,hogy amiatt van.Napallergiám soha nem volt,a tünetek sem egyeztek vele(az kis hólyagokkal is jár)itt viszont hirtelen kaptam nagy dózist,ez volt a baj.

Nekem ugyanígy, csak az egész arcom fel volt püffedve, dagadva, nem túlzok, mintha összevertek volna baseball ütõvel.Én bõrgyógyásznál voltam, kaptam rá kenõcsöt.Az egyik orvos a nap fototoxikus hatásáról beszélt, hogy amiatt van.Napallergiám soha nem volt, a tünetek sem egyeztek vele(az kis hólyagokkal is jár)itt viszont hirtelen kaptam nagy dózist, ez volt a baj.
A kérdező hozzászólása: Hu remélem azért nem lesz felpüffedve az egész arcom mert jövõhét kedden kresz vizsgám lesz :S Milyen kenõcsöt írtak fel neked? Akkor gondolom erre nem jó a kalcium injekció.. Nálam is ugyanígy van.. Hirtelen nagy dózis :S Köszönöm szépen a válaszodat! :) Megnyugtattál, hogy akkor semmi komolyabb (:
Nekem egy-két nap elteltével még rosszabbodott...bocsi, nem ijesztgetni akarlak.A kenõcsre sajnos nem emlékszem, azt hiszem vmi szteroid tartalmú volt.Menj el a bõrgyógyászhoz minél elõbb, kell, hogy adjon rá valamit.Nekem 2 hét volt mire nagyjából meggyógyult, a 3.héten már csak piros volt, utána elmúlt teljesen.Csak sajnos a bõrnek ez nem tesz jót, és gyorsíthatja az öregedését, meg hajlamosabbá tehet a bõrrákra.Használj fényvédõt! én is ezt teszem azóta.Tavasszal krém nélkül kicsit óvatosan merészkedj ki a napra, de azt sem a déli órákban, így kap egy kis napot a bõröd, és felkészültebb lesz a további sugárzással szemben, nem fogja sokkolni annyira a további dózis.De ezt is csak a kora délelõtti, vagy késõ délutáni órákban tedd, egyébként mindig vigyázz.
Ja és addig ne kend be semmivel, csak amit az orvos mond! muter mondta rakjak rá aloa verát, de mondta az orvos, hogy nem szabad, mert az csak rosszabbítja.
Én hallottam már ilyet! Nekem sokan mondták mikor terhes voltam, hogy ne szedjek sokáig vitamint mert nagy lesz a baba!
osztom azt a véleményt hogy nincs szükség terhes vitaminra 2 gyermekem van mindkettõ egézséges pedig mindkettõt 30 felett szültem kis odafigyeléssel a táplálkozásban és nem lehet baj
Hogy ez mekkora hülyeség... én még mindig szedem, most vagyok 35 hetes és nem nagy a baba, hanem teljesen átlagos. Sokan cáfolják már ezt a vitamintól nagy lesz elméletet. Czeizel Endre szerint is max. 300 grammal lesz nagyobb, ami lényegesen kisebb "baj", mint egy esetleges rendellenesség, pl. a jódhiányból következõen.
Nekem ezt a másikra mondta a doki, hogy ugye nem szedek Elevitet? Mondtam még a másikat sem. Erre mondta, hogy helyes. Vasat szedtem, C-vitamint, a magnézium tabiktól kivert a víz, azt nem is szedtem... :(
Olvastam valahol, hogy többet között azért találták ki a terhes vitaminokat, hogy óriásbébik szülessenek. Nem hülyeség.
Mostmar tenyleg szornyu olvasni a sok butasagot... A dokinak, hogy lesz penze a recept nelkul kaphato vitamin bogyokbol??? Nem olyan gonoszok ezek a dokik hogy sok vitamint beszedetnek velunk azert mert szart se er, de viszont penz... Recept nelkul hogy??? A folsav is recept nelkuli... A doki a recept utan kap x szazalekot. Gyermekorvos vendegem magyarazta ezt el. + alap fizujuk van amit az onkormanyzat felajanl. De ahhoz hogy nalunk praxist vezessen az elodjetol a jogot at kell vasarolni x millioert. Ez nalunk igy mukodik. Ezzel az x millioval felel a praxisaert. A dokinak veny nelkuli szarokbol nincs penze. A gyartonak igen... Nem szedek vitamint, de nem azert hogy csunya gonosz gyartonak ne legyen penze... Vagy mert " hulyeseg" mert ugyse hat... Dehogynem es nem csak az elso 12 hetben...
Ja és nálunk is csak a 12. hétig ajánlják a dokik, de ha utánaolvasol ott is le van írva, hogy a 12. hét után már nem segít a babán, maximum rajtad. Nem vagyok ellene, én is szedtem a Gravidát, de amikor mondtam a dokinak, hogy nem bírom szedni, mert kihányom, azt mondta nem baj, már úgy sincs semmi értelme.
Hát az érdekes, mert nálunk pl. a védõnõnek a terhesvitamin gyártók finanszírozzák a külföldi utazgatásaikat. Szórólapot, mintaterméket osztogat, hidd el nem ingyen. De nekem mindegy, aki akarja szedje, baja nem lesz tõle.
Bizonyított tények hegye. Csak mert te azt mondod? Na ne már. Nyilván aki szedte az megpróbálja magát megnyugtatni, hogy nem volt felesleges. Azért ajánlja a sok orvos, mert ebbõl van pénze! A bizonyított tényeket pedig a terhes vitamin gyártó cég kutatói bizonyították, nem fogják azt mondani, hogy ez hülyeség, felesleges, mert nekik is ebbõl van pénzük. Persze, ártani nem árt, de a 12. hét után semmire nem jó, mivel a súlyos rendellenességek már kialakultak eddig, ha lesznek. A 12. hét után már hiába szeded, ha baj van akkor már baj van, ha nincs, már nem is lesz.
"Tulajdonképpen anyáink, nagyanyáink idejében nem voltak ilyen vitaminok, mégis egészségesen hoztak minket a világra. :) " Tulajdonképpen nagyanyáink idejében sem volt ultrahang, mégis egészségesen hoztak minket világra :) Akkor kedves kérdezõ, ugye te sem jársz el ultrahangra, semmilyen egyéb vizsgálatra, sõt, semmi olyan modern, ördögtõl való huncutságot sem veszel igénybe, mint pl. mosógép, eldobható pelenka stb stb? :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) Tulajdonképpen anyáink, nagyanyáink idejében nem voltak ilyen vitaminok, mégis egészségesen hoztak minket a világra. :)
Szia!"relative Téraránytalanság miatt" nem tudtam megszulni a Fiam ez van a zaronkon. Mikor megszuletett a fiam masnap kaptam kezbe es a feje tiszta veralafurasos volt, parom mutatta az elotte ejjel keszult kepeket es a feje a csucsfejek cimu filmre hasinlitott (mint egy vakumos baba) csak neki a csucs egy ilyen vizes odema volt. azt mondta a csecsemos, hogy a fajasok alatt ahogy preselodott lefele a csont "torte" a fejet... Nem lett bajunk, de en hetekig nagyon szarul ultem, alltam... A szemerem csontom es a farcsontom iszonyatosan fajt. Allitolag ilyenkor van az hogyha ne adj isten lecsuszott volna a szulocsatornaba es nem bir kibujni eltorik a vallat... Nem tudom ilyen tenyleg letezik-e de budos nagy panik lett mikor szoltam hogy torik a csontom. Minden fajas alatt olyan volt mintha a szemerem csontom szakitanak ki. Eloszor azt hittem normalis es csak tagulok... En is ugy tudom, hogy folsavat kell szedni hogyha egyebb vitamint nem szedsz... Es a verkepzeshez is hozzajarul amivel en amugyis eleg csovesen allok, azt mondjak hogy a terhesseg alatt tuti befuto vagyok egy transzfuziora...
Azért ajánlja a gyártó, hogy minél többet vegyél belõle. Egyedül a folsav szedése fontos a terhességnél. Ezek a vitaminok csak arra jók, hogy mindenbõl több legyen a szervezetedben. A baba úgyis elveszi magának tõled, ami kell neki, terhes vitaminok nélkül is. Ha ezektõl több van benned, többet vesz el, ezért lesz nagyobb súlya. Arra jók ezek, hogy te ne legyél rosszabbul, ne szenvedj hiányt a baba miatt. Terhesség elõtt teljesen felesleges szedni, az elsõ 12 hét után szintén teljesen felesleges. Csak hát a gyártónak ebbõl van pénze.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló!A dokimnak sansza nem lett volna megsérteni, ugyanis már 2 hete megbeszéltük(az én felvetésemre)hogy addig is, , amíg meglesz a terheléses vérvétel eredménye, visszaveszek a szénhidrát bevitelbõl.A folsavval kapcsolatos infód is megdöbbentett, (mert tényleg mindennek alaposan igyekszem utánajárni)azt gondoltam, hogy végig nagyon fontos a terhesség alatt. 14es válaszoló!Akkor Téged is jól beparáztattak.Lehet hülye kérdés:de ugye ténylegesen nem törte szét a babád a medence csontodat??? Ezt az "ideális hízásos" dolgot nem igazán értem, mert ugye ez testalkattól is függ.Van, akinek 12 hetesen is óriási hasa van, és van, akinek a végén is alig van valami.Én személy szerint az elsõ 8 hétben csúsztam meg, egyszerûen nem tudtam kontrollálni, olyan éhségrohamok törtek rám, hogy úgy éreztem:mindjárt elájulok és evés után sem éreztem magam jóllakva.
Lehet a dokid nem akart megsérteni és arra célzott, hogy ideje visszafognod az evést, márha tényleg annyit híztál. Ha sokat eszel akkor nincs szükésged terhesvitaminra valóban. az meg hogy folsavat írt fel megint egy baromság mert a folsav szedése teherbeesés elõtt 3 hónappal és a megtermékenyüléstõl számított 17. napig szükséges, onnan már felesleges...
En femibiont szedtem + magneb6 3*2 es a 42 hetre mertek 5 kilot azt hittem elsirom magam azt mondtak combcsont alapjan 60 centi lesz a fiam... Latvanyossag voltam a korhazba az utolso vizsgalatomnsl az osszes osztalyos orvos bent volt valami egyetemi magantanar vizsgalt aki az atyauristent jelentette naluk... A csaszar mutetemnel 14 ember volt ben abbol 4 csecsemos mert ilyen lobebi mar reg szuletett ed ha komplikacio adodna akkor tudjanak cselekedni rogton... 14 orat vajudtam elotte mert en hul.ye kitalaltam hogy szuljunk huvelyin... Aztan ereztem hogy a gyerekem szettori a medence csontom... Mire megszuletett csak 4310 volt es 58 centi... Igy se lett kicsi de most inkabb csak folsavat szedek es a vitamint megoldom a gyumikbol... En 20 kilot hiztam az elsonel most 10 hetes vagyok 3 kilo lement...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Nagyon örülök, hogy válaszoltál!Én személy szerint "felfelé" pontoztalak. :) Én 38 éves vagyok, elsõ terhességem.Az eredményeim(vér, vizelet, EKG, UH, magzati szívUH)olyan tökéletesek, mint 20 évesek sem voltak!!!Pont ezért tettem fel a kérdést egyébként, mert azt gondolom, hogy ez nagyrészt a terhesvitaminnak köszönhetõ és nem tudom, abba merjem-e hagyni.Te hány éves vagy?
Én az ilyen vitákba bele sem szállok, most is le lettem pontozva, csak mert a kérdésedre válaszoltam. Aki akarja szedje, aki meg másféle módon viszi be, az vigye be úgy. Nem terhesvitaminnal vittem be a vitamint a szervezetembe, de a doki ugyanazokat felírta, más formában. És teszem azt aki szedi, honnan tudja mit raknak még bele? Mindegy is... A babámnak semmi baja a hasamban, mert nem szedem az annyit reklámozott "vitaminokat" :)
A kérdező hozzászólása: Ha mindenkinél máshogyan mûködik ez, akkor mire alapozza a doki?Nem is értem.Én is olvastam rémtörténeteket arról, hogy a terhesvitaminok óriási babákat eredményeznek.De gyakorlatilag már terhesség elõtt 3 hónappal, és egészen szoptatásig javasolja a gyártó.
Végig szedtem vitamint, vasat és magne b6ot. Nekem ismerõsök rémisztgettek, hogy mekkora lesz a gyerekem. 20 kg-t híztam a babával. 3580 grammal és 55 cm-vel született meg a fiam, és a kórházból -14 kgvel jöttem haza. Nekem 2 orvosom volt. Az egyik azt mondta, hogy sok a 20 kg hízás, a másik nem foglalkozott vele... Ha gondolod kérdezd meg a védõnõt, õ mit tanácsol, esetleg másik orvos tanácsát is kérd ki.
A kérdező hozzászólása: Magne B6-al nincs problémám, mert 11 hetesen ügyeleten kötöttem ki nagyon erõs vérzéssel és akkor javasoltak napi 3x1et.Késõbb volt 1 alkalommal barnás folyásom és akkor meg is emelték 3x2re.Nem fáj a hasam, nem keményedik, minden ok.Tegnap azt mondta a doki, mikor döbbenten néztem rá, hogy a baba ilyenkor már teljesen ki van fejlõdve és már csak nõnie kell.Bevallom, kicsit lelkiismeret furdalásom van, mintha "elvették volna" a babámtól s vitamint.Persze ezentúl sokkal több vitamint és ásványi anyagot fogok bevinni a szervezetembe.Csak az orvos javaslata furcsának tûnik.
A kérdező hozzászólása: Tök megijedtem, mondjuk valóban nagyobb a fiam súlya az ilyenkor szokásosnál állítólag, és én is elég sokat híztam.A Magne B6-ot szedhetem ugyanúgy de felírt a doki folsavval kombinált vas tablettát.
Egyik vitamin sem fontos, míg nem hiányzik. Vagy tudjuk a a bevitt táplálékkal pótolni, vagy nem. Nem tudom mit tennék akkor, ha mondjuk valamilyen vitaminhiány vagy ásványi anyag hiány miatt baj lenne, és én tehettem volna ellene, mondjuk szimplán egy magzatvédõ vitamin szedésével. Hallottam errõl a "túl nagy lesz a baba" teóriáról. Gravidát szedek én is. 24 hetes kismama.

Mi olyan nagy szám Prágában? Még nem voltam ott, de nagyon sokan áradoznak róla. Az eddig gyűjtött infókból nekem az a benyomásom, hogy olyan, mint Budapest, csak sokkal lerobbantabb és kommunistább. Ez igaz?

Legjobb válasz: Prágában az óváros ami nagyon szép. Viszonylag kis területen, nagyon sûrûn találod a szebbnél szebb mûemlékeket, épületeket. Érdemes elmenni és megnézni, ha teheted, feltétlenül menj el! Pedro

Prágában az óváros ami nagyon szép. Viszonylag kis területen, nagyon sûrûn találod a szebbnél szebb mûemlékeket, épületeket. Érdemes elmenni és megnézni, ha teheted, feltétlenül menj el! Pedro
Ha a mérlegelésed szempontja az, mi "kommunistább" (ami egyébként turista szemmel értelmezhetetlen), akkor nem menj. Lehet, hogy téged valóban nem érdekelnek csodálatos épületek, szép terek, más alkotások például múzeumokban. Ha így van, ne menj oda. Firenzébe, Velencébe, Cordobába, Sevillába, Westminsterbe és még egy csomó helyre szintén ne menj, mert oda is ezekért érdemes elmenni.
Szerintem egyáltalán nincs a turisztikailag értékes résznek szocreál hangulata. A lakótelepeknek igen, de oda max. olcsó szállásért mész. Prága amúgy egy szerintem Budapestnél valamivel jobban mûködõ és rendezettebb város, rengeteg látnivalóval és a világ legeslegjobb söreivel. Nem véletlenül voltam már vagy nyolcszor.
Éppen azt szokták mondani, hogy hasonló városok, de Budapest a lepukkantabb. Én a hasonlóságot viszont csak a fekvésében látom, az építészete különbözik egymástól, maximum a lakótelepek hasonlítanak. Pl. a prágai óváros középkori hangulatú, míg a budapesti monarchia-korabeli. Ilyen széles sugárutak, körutak, egyenes utcák, tervezett városszerkezet nem található Prágában.
Egyszer utazz el, és megtudod.
A földrajztanárom is azt mondta, hogy kb. olyan, mint Budapest és szép hely. Nem tudom, mennyire lerobbant, de mindkét városban vannak ilyen helyek: Régi gyártelepek, putritelepek, elhanyagolt épületek.
Hát nagyon rossz helyrõl gyûjtötted azokat az infókat. Messze nem olyan mint BP. Prága egy gyönyörû, hangulatos, minden évszakban varázslatos város. És messze nem olyan lerobbant mint a mocskos, koszos, undorító budapest. menj el és majd meglátod a különbséget.
Mivel Budapest is elég "nagy szám" (én is ott élek, és ennek ellenére így gondolom), és gyönyörû város, ha Prágát hozzá hasonlítják, akkor az is biztosan nagyon szép, és érdemes megnézni. Arról nem tudok, hogy Prága lerobbantabb lenne, de az biztos, hogy kisebb és valamivel olcsóbb is.

Egy Kóla vagyis hát Üdítő automata hány kiló lehet körülbelül? Voltak ugye olyan halálesetek, hogy rádőlt valakire és meghalt, de nem tűnnek olyan nagy súlyúaknak.

Legjobb válasz: "de nem tûnnek olyan nagy súlyúaknak" A cégnél ami van, abban van 6 féle üdítõ fajtánként 50 db fél literes palack, csak ez 150 kg, plusz a gép súlya. Együtt szerintem legalább fél tonna, mint egy kisebb autó.

"de nem tûnnek olyan nagy súlyúaknak" A cégnél ami van, abban van 6 féle üdítõ fajtánként 50 db fél literes palack, csak ez 150 kg, plusz a gép súlya. Együtt szerintem legalább fél tonna, mint egy kisebb autó.
A kérdező hozzászólása: váó, durva
Fél tonnát kicsit soknak tartanék, persze függ a méretétõl, stb. Én 2-300 kilóra tippelnék. Üresen 2 ember megemeli szerintem. De egyébként ha csak 20 kiló nekicsattan a fejednek 2 méteres magasságból, már attól is ottmaradsz.
Itt van ahol írnak súlyokat is: http://www.hoki.hu/egyebautomatak.php A cégnél ekkora kóla automata van, én ezt tippeltem 300 kg-ra! http://alkupiac.hu/kepek/termekek/23700/23716_1_italautomata.. Az elsõ linken a Rondó, vagy a Sfera hasonló méretû, és arra már 290 kg-ot írnak. (Kérdés, hogy üresen vagy tele?)

Ha valami baj lenne (elhal a terhesség) mindenképp lenne jele? én már a 4. héttől olyan rosszúl voltam, egésznap, de nagyon. Folyamatosan.7hetesen voltam u. h-on.

akkor minden rendben volt, szíhang.stb...

Legjobb válasz: Nem mindenki mûködik tankönyv szerint, sokakanak elmúlik elõbb a tünet, másoknak végig megmarad... csak emiatt ne aggódj! Sajnos anélkül is elhalhat a baba, hogy véreznél-görcsölnél :( DE ne ezen agyalj, én minden este hálát adtam, hogy jól vagyok, nincs semmi panaszom, és úgy feküdtem le, hogy biztosan jól van a kicsikém! - mai napig így van, nekem ez segít túljutni a nehéz idõszakokon, mikor elbizonytalanodom. 25 hetes kismama

Nem mindenki mûködik tankönyv szerint, sokakanak elmúlik elõbb a tünet, másoknak végig megmarad... csak emiatt ne aggódj! Sajnos anélkül is elhalhat a baba, hogy véreznél-görcsölnél :( DE ne ezen agyalj, én minden este hálát adtam, hogy jól vagyok, nincs semmi panaszom, és úgy feküdtem le, hogy biztosan jól van a kicsikém! - mai napig így van, nekem ez segít túljutni a nehéz idõszakokon, mikor elbizonytalanodom. 25 hetes kismama
amikor még vártam a kisfiam, kb ilyen idõs kismama lehettem, mikor nekem is elmúltak egy idõre a tüneteim.aztán visszakaptam csõstõl, 18 hétig hánytam.szerintem nincs semmi baj.
Szia! Ne aggódj! Ilyen velem is elõfordult, mindkét terhességemnél! Elõtte még éjszaka is, tehát folyamatosan hányingerem volt, aztán 2-3 napig szinte semmi, aztán megint visszatért... pfff 32 hetes km
az a szép ebben az anyává válásban hogy amikor terhes leszel alig várod a 3.hónapot hogy el ne menjen, aztán a 7 hónapot mert akkor mert akkor már nincs nagy gáz ha elõbb születik, aztán jön a szülés, az elsõ fogak, az elsõ betegség...most már mindig lesz miért aggódnod, de ez így helyes mert ebbõl tudod hogy már most jó anya vagy!sok sikert és próbáld meg élvezni ezt a pár hónapot mert csak utána fogsz rájönni hogy ez volt életed legszebb 9 hónapja!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válszokat. de még egy kérdés, és nem izgulok, ígérem! szóval, ha elhalna a baba és nincs tünet, akkor mi történik 3hét alatt velem?nem lesz valami mérgezés?
Bennem kb 2 hétig volt halott a baba ( 8hetesen még élt, 11ik héten már nem, a méretei ugyanakkorák voltak, mint a 8ik héten, úgyhogy valamikor akkor halt meg), de nem lett semmi bajom.kipucoltak, és kész.nem kaptam rá semmit
Nekem sem lett semmi bajom pedig kb 2 hetet volt bennem is halott baba, viszont a tüneteket még a mûtét után kb egy hétig éreztem.
A kérdező hozzászólása: terhességi tüneteket érezted végig? sajnálom
Igen éreztem.A hányingerem csökkent de a cicim fájt még mûtét után is pár napig, volt hogy még éjjel is fölébredtem rá.Nálam semmi nem utalt arra hogy baj van, 10 hetes uh-án még minden oké volt a 12 hetesen meg már nem dobogott a pici szive.

Nagyon szomorú vagyok mert olyan tüneteim voltak mint aki teherbe esett, de sajnos 6 nap késéssel megjött a mensesem. Van e valaki aki terhes volt és menstruálni kezdett? Habár nincs már reményem de kíváncsi lennék rá légy szíves írjatok :- (

Legjobb válasz: Azt hiszem válaszoltam tegnap egy kérdésedre. Igen,hallottam már olyat hogy valaki egész terhesség alatt menstruált,de ez igen igen ritka.Tudom,hogy nehéz most neked de majd jövõhónapba összejön:) régóta vártok a babára?

Azt hiszem válaszoltam tegnap egy kérdésedre. Igen, hallottam már olyat hogy valaki egész terhesség alatt menstruált, de ez igen igen ritka.Tudom, hogy nehéz most neked de majd jövõhónapba összejön:) régóta vártok a babára?
Szia. Igen van ilyen. Sõõõt, olyan is hogy végig menses van. Én 8 hetes terhes voltam, amikor kiderült, mert addig volt menses-em. Bár nem teljes, inkább csak pici. De nem teszteltem. Aztán a dokimat felhívtam, hogy valami nincs rendbe. Õ mondta, hogy azonnal teszt. Pozitív lett, és már bõven volt szívhang is. De ha rendes a menses, kár tesztelni, illetve pénzt adni rá. Ha esetleg, nem rendesen, vagy sokkal kevesebb ideig, akkor megéri egy teszt. Szép napot.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszönöm a gyors válaszokat! Kezdem azt hinni, hogy csak bemeséltem a babát pedig eddig sosem késett mindig hamarabb volt! Amúgy egy ideje hébe-hóba próbálkozunk de mindketten örülnénk ha összejönne Az pedig, hogy esetleg rövidebb lesz e majd kiderül :-(

Van itt olyan anyuka aki nagyon korán tudta h terhes mert olyan tünetei voltak. Mennyivel menstruáció előtt éreztétek?

Lehet ilyen egyáltalán?

Legjobb válasz: Nekem volt ilyen. Másfél héttel a nemvárt elõtt már hányingerem volt, néha megjön érzésem és mivel tervezett baba volt, gondoltam, hogy sikerült teherbe esnem. 4 nappal a nemvárt elõtt pozitív lett a tesztem.

Nekem volt ilyen. Másfél héttel a nemvárt elõtt már hányingerem volt, néha megjön érzésem és mivel tervezett baba volt, gondoltam, hogy sikerült teherbe esnem. 4 nappal a nemvárt elõtt pozitív lett a tesztem.
Bocsi, off: másfél héttel a nemvárt elõtt? Szerintem csak beképzelted, és bejött. 14 nappal elõtte volt még csak a peteérésed... a tünetek beágyazódás után lehetségesek! Vagy mensi alatt estél teherbe? Nekem ez sántít, elnézést!
Nem képzeltem be, mert csak akkor kezdtük a próbálkozást és igazából nem számított, hogy elsõre összejön-e vagy sem. Számtalanszor akkor lett hányingerem, amikor végképp nem gondoltam az esetleges terhességre. Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ikreim lettek, ezért mutatta ki a teszt olyan korán.
Áááá, így értem! :) az tényleg felerõsít mindent. Sok boldogságot nektek! :)
Köszi! :)
Nekem a mellbimbóim lettek nagyon, már-már fájdalmasan érzékenyek. A nemvárt elõtt kb. 7-9 nappal. Soha ilyen érzés nem volt se elõtte, se azóta. A teszt már 5 nappal a hamarabb pozitív volt. Szintén ikerterhesség lett.

Létre lehet hozni még olyan nagy együttest, amely a 80-as évek nagyjai voltak? Scorpions, Metallica, Jovi, Maiden stb?

Régóta el vagyok keseredve, hogy nem találok olyan embert, zenésztársat, aki bele szeretne vágni velem, hogy egy ilyen típusú zenekart létrehozzunk.

Legjobb válasz: Bátory Zolink összejött, igaz nem itt, hanem Ámerikába, szóval ne add fel, simán lehet belõled is akármi, ha igazán vágysz rá és mindent megteszel érte. Ám nem hiszem, hogy ennek itthon lesz realitása és Metallica szintû siker ebben a mûfajban már soha senkinek nem lesz, de azért lehet még ismertséget szerezni.

Bátory Zolink összejött, igaz nem itt, hanem Ámerikába, szóval ne add fel, simán lehet belõled is akármi, ha igazán vágysz rá és mindent megteszel érte. Ám nem hiszem, hogy ennek itthon lesz realitása és Metallica szintû siker ebben a mûfajban már soha senkinek nem lesz, de azért lehet még ismertséget szerezni.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a googlén ezt a nevet. Még soha nem hallottam róla. Eléggé mozgok azért ebben a rock mûfajban. Sajnos olyan nevet, amit ha Afrikában, vagy az Antarktiszon megkérdezel, és ismerik, hát nem tudom létre lehet-e hozni. Gondolok itt az AC/DC-tõl a Metallica-ig hasonló kategória. És Báthory milyen nagyságrendekben kereshet jelenleg? Milliós?
Õ a Five Finger Death Punch gitárosa. Ha így utána nézel szerintem inspiráló lehet neked is.
minden kornak meg vannak a nagy együttesei. Miért ne lehetne létrehozni 1-et most???Persze hogy lehet, csak akarni kell.
Nagyon gáz, ha Báthory Zoli személye után úgy érdeklõdsz, hogy mennyi lehet most a jövedelme. Az általad felsorolt nagy bandák mind-mind buli zenekarként kezdtek, és nem milliókat akartak keresni, hanem ott legyen a lemezboltok polcain az albumuk, és legyen lehetõségük zenélni. Persze sok minden megváltozott, hiszen ma már nem az album eladásából élnek, a koncert pedig nem az album promója. Azzal teljesen egyet értek, hogy hitetlenül nehéz a zenésztársakat megtalálni, de ha a zenéléssel elsõdleges célod a pénzszerzés és a hírnév, akkor legyél inkább producer.
Szia. Ha szeretnél csajszi énekest én jelen vagyok..bár lehet fiatal lennék hozzá. 18.

Igaz, hogy sokan nem voltak olyan nagy emberek, mint ahogy tanuljuk történelembõl? Csak azt mondanak amit akarnak?

Sok hõs aki hõsként van tisztele vagy író, költõ, politikus nem volt olyan önzetlen ember.

Legjobb válasz: Van benne igazság. A történelem nem pozitív hõsökbõl és csúf gonosz alakokból áll, mint a mesékben. Még akkor se, ha az embereknek hõsökre van szüksége. Nagyon egyszerûen fogalmazva, minden emberben van jó és rossz tulajdonság is. Tisztelni valakit a mûveiért szoktak, vagy gazdasági, társadalmi érdemeiért. A magánéleti dolgaikat ellenben nem kell tisztelned. De manapság az emberek a celebeket is körbe rajongják, pedig néhányan aztán tényleg semmi maradandót nem alkottak, az emberek ennek ellenére is kedvelik õket. Ilyen furcsa egy természet az emberé.

Van benne igazság. A történelem nem pozitív hõsökbõl és csúf gonosz alakokból áll, mint a mesékben. Még akkor se, ha az embereknek hõsökre van szüksége. Nagyon egyszerûen fogalmazva, minden emberben van jó és rossz tulajdonság is. Tisztelni valakit a mûveiért szoktak, vagy gazdasági, társadalmi érdemeiért. A magánéleti dolgaikat ellenben nem kell tisztelned. De manapság az emberek a celebeket is körbe rajongják, pedig néhányan aztán tényleg semmi maradandót nem alkottak, az emberek ennek ellenére is kedvelik õket. Ilyen furcsa egy természet az emberé.
Nem akarok általánosítani de a legtöbb "nagy ember" fõleg a királyok államfõk, politikusuk de még az írók és egyéb mûvészek is nemhogy önzetlenek voltak, hanem nagyon is önzõ, egoista, törtetõ emberek. Hatalomra, elismerésre és persze nagy vagyonra ácsingózott a legtöbb. Akadtak/ akadnak szép számmal kivételek is természetesen.
Nekem szerencsére jó tanáraim voltak, akik már az iskolában is úgy tanítottak, hogy megmutatták az érem másik oldalát is. Egyébként sok mindent lehet bizonyítani illetve valószínûsíteni, a történészek dolgoznak is rajta. Csak az átlagember általában nem foglalkozik ilyen szinten a témával. Pedig sokszor nem ártana...
Általában a nagy tetteik miatt emlékezünk az emberekre, de a hõsök sem voltak tökéletes emberek. Kossuth például sikkasztott, de ma nyilván már nem ez alapján emlékezünk rá.
Tudod, szokták mondani: a történelmet a nyertesek írják.
Mi köze az önzetlenségnek a nagysághoz? Nyilván mindenkinek több tulajdonsága van, mint amit az iskolában meg lehet tanítani, és ezeknek nem is mindegyikére van forrás. Pozitív tulajdonsággal is elõfordulhat, hogy egyszerûen nem tudunk róla, mert az illetõ pl. névtelenül adakozott vagy ilyesmi. Nem kell rögtön az összeesküvés-elméletekre gondolni...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jaja, pl. a fiatal Kossuthot, aki ügyvédbojtár volt, megbízta az egyik vármegye, hogy egy nemesi testvérpár ügyeit intézze. A testvérpár elárvult, meghalt az apjuk, senki nélkül maradtak. A vármegye a pincében sok bort talált, amit el akartak adni, hogy annak a pénzébõl fizessék az ávrák további neveltetését. Az üggyel Kossuthot bízták meg. Õ elment, eladta a bort, és a pénzt a kártyaadóssága kifizetésére használta fel... Ezért beperelték hûtlen kezelésért. Persze a történelem egészen másképp emlékszik rá, és az is igaz, hogy Kossuth megfogadta, hogy többet nem kártyázik, amit élete végéig be is tartott, de ez is hozzátartozik a történethez. Mint ahogy az is, hogy Bocskai Istvánban ma a magyarság egyik hõsét tiszteljük, holott a kortársai utálták, Erdélybõl számûzték is, mert egész életében hazaáruló módon Habsburg érdekeket szolgált ki. Csak az élete utolsó 2 évében lázadt fel Bécs ellen, magánsérelmek miatt, ami egymeesett a nemzet sérelmeivel stb., aminek épp az élére állt. Ez a 2 év felülírja az egész életét, amikor székely lófõket végeztetett ki, az erdélyi nemesi gyûlést megfélemlítette katonai erõvel, amiért számûzték is Erdélybõl egyébként... A kortársai pedig részeges, mûveletlen tahónak írták le, nem is tudott latinul, ami olyan volt akkor, mintha ma egy politikus angolul nem tudna... Számtalan ilyen példa van, jó politikus mindig gané emberbõl lesz. Csak az irodalom, a propaganda, az utókor megszépítõ, idealizáló emlékezete emeli õket pantheonba...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!