Találatok a következő kifejezésre: Olyan munkahelyen ahol (48 db)

Ez a szerelés elmegy egy olyan munkahelyre, ahol öltöny, kosztüm az általános dress code?

http://28.media.tumblr.com/tumblr_m0uiigDO8n1roq77xo1_500.png

Legjobb válasz: Attól függ, mennyire szigorúan veszik ezt. Ha nem nézik annyira, akkor talán. Amúgy az a szoknya olyan, mintha egy zsákot húzott volna magára, szerintem ne vegyél ilyet munkahelyre.

Attól függ, mennyire szigorúan veszik ezt. Ha nem nézik annyira, akkor talán. Amúgy az a szoknya olyan, mintha egy zsákot húzott volna magára, szerintem ne vegyél ilyet munkahelyre.
a felsõ tök jó, szerintem egy ilyen szoknyával tuti elfogadnák http://m.blog.hu/po/polymuri/image/2010szept/opngtt.jpg de az egyberuhák is jók http://2.bp.blogspot.com/_yhwOR8FUtow/TMrlmowHL6I/AAAAAAAAAj..
Bizony, be kell nyelni. Mert vannak ilyen munkahelyek.
Igen be kell nyelni :( A párom mezõgazdaságban dolgozik.2(!) hetente van egy szabadnapja.Tegnap is dolgozott, nov1-én is fog.Mindezt 100netto-ért.Ha nem tetszik akkor meg mehet ahová lát, de itt ezen a környéken ennek is örülni kell.:(

Vallási diszkrimináció munkahelyen - mit tudok tenni? Van olyan munkahely, ahol nincs ilyen?

Szóval az a helyzet, hogy muszlim vagyok, pár napja dolgozok egy helyen, és ma kitalálták, hogy nem hordhatok fejkendőt, mert ez a szabály. De semmi értelmét nem látom, mert nem gátol a munkavégzésben, és semmilyen indokot nem is tudtak mondani. Korábban ezt nekem nem említették, pedig az interjúra is úgy mentem, szóval láthatták, és nem is írtam alá semmilyen szerződést, amiben le vannak fektetve ezek a szabályok, csupán annyi, hogy balesetveszélyes ruhában nem lehet járni, de ez egyáltalán nem balesetveszélyes, nem akad bele semmibe(passzos). De ez szerintem semmit nem jelent, mert gondolom úgyis kirúgnak, ha nem teszek eleget nekik, hiába hivatkozok az alapvető emberi jogokra (alkotmány/alaptörvény). Na most én nagyon rosszul állok anyagilag, ráadásul még így is én támogattam egy rokonomat, ügyvédet nem tudok megfizetni, de nem tudom ilyenkor mit lehetne tenni, 2 felettesemmel is beszéltem. Valaki hasonló helyzetben volt már? Tudom, hogy másik helyet kéne keresni, folyamatosan azt csinálom, de nekem már holnap elvárják ezt, és ha most felmondok emiatt, nem találok hamar munkát. Nagyon rosszul érzem magam amiatt, hogy arra kényszerítenek, hogy tagadjam meg a hitemet (nem csak örökölt vallás, felvett hitem).

Legjobb válasz: Szerintem meg ne pattogj. A felmondópapírodra úgysem azt fogják ráírni, hogy a kendõ miatt küldtek el, szóval sehova se fordulhatsz. Vedd le, vagy nem lesz munkád, más lehetõség nincs. És csak gondolj bele, hogy ebben az országban máshol sem tolerálják nagyon az ilyesmit, egyáltalán nem biztos, hogy kapkodni fognak utánad a cégek.

Szerintem meg ne pattogj. A felmondópapírodra úgysem azt fogják ráírni, hogy a kendõ miatt küldtek el, szóval sehova se fordulhatsz. Vedd le, vagy nem lesz munkád, más lehetõség nincs. És csak gondolj bele, hogy ebben az országban máshol sem tolerálják nagyon az ilyesmit, egyáltalán nem biztos, hogy kapkodni fognak utánad a cégek.
nem biztos hogy vallási diszkrimináció, iskolában is megkérik a tanárok a diákokat hogy vegyék le a sapkájukat, pedig nem zavar senkit se
Most ne haragudj de itt élsz Magyarországon, miért nem bírsz alkalmazkodni a többségi társadalomhoz?
Én ateistaként sohasem értettem ezeket a vallási öltözeteket. Az istened talán kendõ nélkül nem szeret? Ha így van, akkor mi értelme hinni benne?
Szia! Az a sityak mindenképp kell a fejedre? Rossz muszlimnak érzed magad, ha az nincs a fejeden?
Ismét szia Azt írtad: "Korábban ezt nekem nem említették, pedig az interjúra is úgy mentem, szóval láthatták, " Leginkább te tudod az összes körülményeket. De úgy tûnik a munkád(helyed) legnagyobb akadálya a fejkendõd. Valószínûleg tapasztalnod kellet már más munkahelyen is, hogy ez ott problémát jelent. (Én ezt nem tudhatom) De nem jobb lett volna(lenne) rögtön tisztáznod ezt a kérdést már az állásinterjúnál? Talán még mindig jobb lett volna, ha nem vesznek föl, mint most ebbe a helyzetbe kerülj? Ismétlem, nem ismerem az összes körülményt. Ezen kívül, ha jogi útra tereled a dolgot, szerinted hogyan fognak "megtûrni" azon a helyen a munkaadó(id). Nem gondolod, hogy keresni fogják az alkalmat, hogy alkalmatlanság, vagy más indokkal elbocsássanak? Jól gondold át mi kívánsz tenni. Talán a tûrés lenne most a legjobb, amihez erõt adhat az a tudat hogy így eltarthatod magadat, és segíthetsz a rokonodnak. (Képzeld az elõbbi válaszomért lehordtak privátban. Nem zavar, mert az író magát minõsíti). Üdvözlettel: Zita
Szervusz Nem gondolom, hogy ez miatt föl kellene mondanod. Ha rendesed elvégzed a munkádat, ez nem lehet ok a felmondásra. Én Jehova Tanúja vagyok. Nem csak egy dolog volt a munkahelyemen, amit ÁLLANDÓAN és ismét újra, és újra el kellett mondanom a munkatársaimnak(mosolyogva, és kedvesen), hogy mit miért nem, vagy mit miért teszek meg. Én sem örököltem a vallásom, azzá lettem, tehát ráadásul folyamatosan láthatták rajtam a munkatársaim, mint változik meg a magatartásom. Hidd el, kedvességgel és kitartással, becsületességgel és jó munkával vallástól függetlenül meg lehet tartani a munkahelyedet. Nekem 31 évig sikerült. Csak nem gondoltad komolyan, hogy egy akadály, illetve nehézség miatt föl kellene adnod a hitedet?!! Miféle hit az akkor. Kérd az istened, hogy támogasson. Üdvözlettel: Zita
Egyrészt ehhez a munkahelyet kéne jobban ismerni és magát a munkát. Esetleg emberekkel foglalkozol munkád során, és nekik lehet zavaró a fejkendõ? Alapjaiban furcsának tartom, hogy ezt várnák el, hogy levedd. Nem tudom, vallási vagy egyéb ok miatt kérnék a levételét. Szóval furcsállom, de mondom, jobban kéne ismerni magát a munkát és a munkahelyet, hogy objektívebb véleményt tudjak mondani. Másrészt, feleslegesek ezek a vallásos tárgyak, akár a kereszt, akár a fejkendõ. Ha az embernek van egy istene és emiatt más, esetleg jobb, mint az átlag, az elsõsorban a magatartásban kéne, hogy feltûnjön. Legjobb esetben az ember árnyékától meggyógyulnak a betegek és így felfigyelnek arra, hogy hoppá, ebben az emberben van valami, ami bennem nincs, mi lehet az? Ehhez képest a szokások, vallásos tárgyak, ceremóniák, bocsánat, de semmit nem érnek. Aki akarja, persze hordja, csak elég szomorú, ha csak ebbõl esik le a külvilágnak, hogy na, ez az ember valami vallásos, és nem a cselekedetekbõl látszik meg.
Nem értem, hogy a munkáltatók és egyes embereket miért zavarja az, hogy valaki mondjuk fejkendõt hord. Mert nem tud "beilleszkedni"? Most õ olyan nagy bûnt követ el a társadalommal szemben, ha kendõt hord? Ez azért nem ugyanaz a kategória, mint mikor egy kis oláhcigány késelget a Blahán.. Vicc, hogy ezt ennyire felfújják. Én együtt érzek a Kérdezõvel. Volt olyan hír még nem is olyan régen, hogy valakit azért akartak kirúgni, mert kereszt alakú medál volt a nyakában. Az is felháborított, ez is felháborít. Tanácsot nem sokat tudok adni. Katolikus vallású vagyok, ha le akarnák vetetni a keresztet a nyakamból, már csak azért is viselném.. Bár ez nem ugyanaz, mert nálunk ez nem kötelezõ úgy, mint a muszlimoknál a kendõ. De épp ezért szerintem ne vedd le a kendõt, sokszor csak a szájuk nagy, nem biztos, hogy egybõl kirúgnak.
A helyedben én tuti felvenném valahogy a beszélgetéseket (pl telefon diktafonjával), jó lenne videóval ha meg tudod oldani. Aztán nem venném le a kendõt, de kirúgás esetén ezzel be tudod perelni õket vallási diszkriminációra hivatkozva. Ha nincs pénzed ügyvédre, úgy is meg lehet vele egyezni, hogy a megkapott kártérés összegébõl fizeted ki a honoráriumát. Egy-két ilyen felvétellel a zsebedben azért nyert ügyed van egy perben szerintem. Vagy keress valahol ingyenes jogi tanácsadást, a neten is lehet tanácsot kérni ügyvédtõl.
Ha nem esik nehezedre, elmagyarázhatnád a kendõviselés lényegét. Most már engem is érdekel, de nem akarnék utánaolvasni, pár szóban elmondhatnád a lényegét.
Isten azt tanította nekem, hogy ne kísértsem és ez egy bölcs tanács. Azt írod nem balesetveszélyes, pedig dehogynem. Egyrészt tûzveszélyes, mert a kendõ sokkal hamarabb lángra kap, mint a hajad, másrészt a kendõ a hited magamutogatása, és ez másnak vörös posztó. Hagyd a fejeden és meglincselnek és lesz oka a többi ilyen hitünek, hogy újra gyilkoljon, ahogy szokott. A keresztényeknek nincs megkülönböztetõ jelzése, mert számunkra a hit a szívben van, nem egy kendõben.
A kérdező hozzászólása: Dolgoztam már máshol, ahol nem volt probléma, gondoltam az interjúból csak "lejön", hogy milyen ember vagyok, de úgy látszik ezek szerint itt nem ez csapódott le, legközelebb elõtte rákérdezek többször is. Ezek szerint semmi esélyem. Tudom, ha beperelném õket, nem dolgoznék már ott, csak ráijeszteni akartam, valami jogi szabállyal. Csak felmondani tudnék, vagy kirúgatni magam. Szomorúnak tartom, hogy idáig süllyedt ez az ország, meg hogy az egész világ ennyire érzéketlen. De tudom, hogy egyelõre annak is örülnöm kéne, hogy nem halok éhen. De néha már azon gondolkodok, hogy ennek az életnek meg így mi értelme, ha sosem lehetek szabad. Ez a sok megaláztatás... meddig kell még eltûrni. Mert ezeket az emberek teremtik. Mert külföldön az ilyet komolyan veszik, és be lehet perelni érte cégeket. Elküldenek, vagy felmondasz, persze, de van helyette másik munka, és ha pert nyersz, az is pénz. Köszönöm hogy legalább te meghallgattál és jó szándékú választ írtál. Kívánok neked sok sikert az életben!
A kérdező hozzászólása: Sajnálom kedves ateista, de most nem fogom elmagyarázni, hogy mûködik ez, olvass el pár vallási könyvet, vagy a Koránt, és akkor megérted. Azt eddig is tudtam, hogy a legtöbb munkahelyen diszkriminálnak, de elõtte volt más munkahelyem, és sosem csinálták még ezt, hogy felvesznek, és utána találják ki, hogy mégsem.
A kérdező hozzászólása: Kzitus, köszönöm a tanácsot, de itt nem csupán elmagyaráznom kell valamit, hanem kikötötték, hogy ez a szabály. Most választanom kell az éhenhalás és a megalázkodás közt. Mindenben meg nem lehet alkalmazkodni másokhoz szerintem, meg nem is érdemes, ha holnaptól az emberek többsége döghúst eszik, te is azt fogod tenni, hogy beilleszkedj? Ha Magyarországon a többség nem tetovált vagy piercinges, akkor aki piercinges, vagy tetovált, vagy muszlim, vagy zsidó, az nem magyar? Vagy majd az én gyerekemnek is kötelezõ lesz 12 évesen leinni magát, ha be akar illeszkedni az iskolába? De ezt szerintem úgyse érti meg az, aki egész életében csak alkalmazkodni akar. Ráadásul nem is magyar cég, de ez most mindegy. Tudtok esetleg példát felhozni jogi esetekre?
Mélyen megdöbentett, amit írtál. Egy munkáltatónak nincs joga ebbe beavatkozni. Elég sokat olvastam az iszlámról így tudok benne segíteni: az iszlám szerint két rossz közül a kisebbik rosszat kell választani. A hijab követeleménye az elvet jelenti az erkölcsös öltözködésre, így azt javaslom, hogy a kendõt vesd le a hajadól de tedd a vállaidra és takard el vele a nyakad (ez amúgy ma is divat). A hajad fogd össze, hogy ne legyen feltûnõ. Így gyakorlatilag mindent megteszel, hogy betarsd a hijab elvét. Ezért semmiképpen se mondj föl, nem érdemes. Az iszlám ilyen helyzetekben sokszor engedményt ad, még az imádkozásban is ha utazol, vagy olyan a munkád lehet csak imitálni a mozdulatokat, nem kell teljesíteni. Ami a keresztény válaszolókat illeti: a nõk hajának eltakarása imádkozás/prófétálás alatt nálunk is követelemény =(1. kor 11), igaz ezt csak a pravoszlávok tartják be.

Tényleg van olyan munkahely, ahol még ebben a hőségben is kötelező a harisnya?

És mondjuk nincs légkondi sem. Ilyenkor azt hogy lehet kibírni anélkül, hogy az ember megbolondulna?

Legjobb válasz: Már hogyne lenne. Akinek nem tetszik, az keres más munkahelyet. Sajnos ez van. Nem lehet minden álom meló.

Már hogyne lenne. Akinek nem tetszik, az keres más munkahelyet. Sajnos ez van. Nem lehet minden álom meló.
Igen, hivatalok. Nálunk is kötelezõ a harisnya és sok helyen nem mûködik a klíma sem.
Olyan helyen ahol így ki kell öltözni, ott tuti van klíma.

Dolgozik vki olyan munkahelyen ahol nincsenek [email protected]ők, vagy törvényszerű, hogy mindenhol vannak?

Legjobb válasz: Bizonyos létszám felett már csak matematikailag is van, bár sokszor szubjektív hogy ki az és ki nem. Van olyan ha valaki normális ütemben és módon akar túl esni a napi melón akkor azt kihúzónak és [email protected]õnek titulálják a többiek.

Bizonyos létszám felett már csak matematikailag is van, bár sokszor szubjektív hogy ki az és ki nem. Van olyan ha valaki normális ütemben és módon akar túl esni a napi melón akkor azt kihúzónak és [email protected]õnek titulálják a többiek.
Törvényszerû.
Szerintem mindehol vannak szarkeverõk, ez tényleg törvényszerû, sajnos!!
Pontosan meg kellene határozni, mit jelent ez a fogalom. Anélkül nem lehet erre válaszolni. Mindenki mást tart szarkeverõnek.
Nálunk például nincsenek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! elsõ, hát én azt hiszem ebbe a kategóriába tartozom, mert nem szeretek egész nap csacsogni másokkal hanem szeretem a munkámat minél hamarabb, korrektül elvégezni...
A kérdező hozzászólása: utolsó te hol dolgozol és mit? van felvétel?:-D konkrétan arra értem a szarkeverést, hogy közvetlen kollégáim a szemembe kedvesek meg mondják mennyire szeretnek de ahogy kiteszem a lábam egybõl kibeszélnek mondjuk nem csak engem...onnan tudom, hogy másik kollégám akit szintén kibeszélnek, titokban felvette telefonra a beszélgetést.rohadtul pénzéhesek, és irigyek mindenre.pedig én igyekeztem nem ártani nekik de ugy látszik tök mindegy mit csinál az ember mert így is alákavarnak...

Tudtok Hajdú Biharban (fõként Debrecen környéke) olyan munkahelyet ahol keresnek jelenleg munkaerõt és bárkit felvesznek?

Már ott tartok hogy mindegy mi, csak legyen már munkám.

Legjobb válasz: Bevásárló központoknál próbálkoztál már? Szinte a legtöbb helyen van folyamatosan felvétel eladó, pénztáros, árufeltöltõ munkakörre.

Bevásárló központoknál próbálkoztál már? Szinte a legtöbb helyen van folyamatosan felvétel eladó, pénztáros, árufeltöltõ munkakörre.
A kérdező hozzászólása: Még csak neten jelentkeztem aldiba, lidl-be. De oda nem vettek fel. A tesco-s munkákhoz meg túlképzett vagyok.
Milyen végzettséged van? Mikor végeztél? Közmunka felõl érdeklõdhetsz. nemzeti park, köfe, vízügyi felügyelõség, katasztrófavédelem, önkormányzathoz szerintem küldj önéletrajzot. Ha másra nem, legalább közmunkában hátha alkalmaznak. egyébként én is debrecen környéki vagyok és sajnos nekem sem jön össze :( vagy csak úgy küld el az önéletrajzodat adattárakba. merre, milyen irányban próbálkoznál? Miben van tapasztalatod?
A kérdező hozzászólása: csak úgy már én is küldtem önéletrajzot, de még ha válaszoltak is, csak megköszönték az érdeklõdést. Önkormányzathoz szerintem nem vennének fel, mert rossz diplomám van.
Közmunka.

Tudtok olyan munkahelyet, ahol nem kell más emberekkel beszélnem, és nem találkozom emberekkel?

Legjobb válasz: reaktormagtakarító :D ott nem nagyon találkozol senkivel

reaktormagtakarító :D ott nem nagyon találkozol senkivel
[persze, kérdezõnk velünk sem akar társalogni, mert embörök vogymuk]
Vadõr.
3 programozó pasim volt, hidd el, tudom;)
Programozás egyáltalán nem antiszoc munka, látszik hogy itt mennyire értenek egyesek hozzá! A, ha vállalkozó vagy akkor magadnak hajtod fel a programozási melót, vagyis emberekkel kell beszélned akár élõben akár neten keresztül. B, ha alkalmazott vagy akkor is van csapat, kikkel együtt kell mûködni, és alkalmazkodni kell hozzájuk.
Szaharaba keresnek homokszemszamlalokat ha gondolod jeletnkezz
nehézbúvár, világítótorony õr, remete, (miért a "Karrier, fizetés"-ben van a kérdés?)
Korboncnok...
Antiszoc munkák: PROGRAMOZÁS !!!
programozó, renccergizda, éjjeliõr, modi, netes újságíró, gumikacsatesztelõ, elektronikus varroda éjjeli mûszak, általában kisebb cégeknél az éjszakás mûszak megmittoménmég.
Otthoni munka?
Moderátor, programozó, éjjeliõr...
Éjjeliõr!
#10-esnek igaza van, a programozónak is kell emberekkel beszélnie, habár tényleg nem olyan sokat. Nálunk például távmunka van, és heti 1x megbeszélés, hogy ki-hogy haladt, mit dolgozott. De szerintem ilyen munka nem is nagyon létezik, valamilyen szinten muszáj más emberekkel találkozni, beszélni.

Hol találhatok olyan munkahelyet ahol csak napi 4 órát kell dolgozni?

Van ilyen?

Legjobb válasz: Amerikai filmekben.

Amerikai filmekben.
Van. Én ilyet dolgozok, és megélek belõle. 20/F
Van, de keveset is fizet. Pénztárosok, árufeltöltõk, takarítók, stb..
vagy pl. gyorsétteremben...
Zsoldosként bevetés Afganisztánban. ÖSSZESEN 4 órás munka. Maximum.

Van olyan munkahely ahol Tilos a köszönés és a beszélgetés?

Mert halódtam egyszer hogy volt egy olyan munkahely ahol nem lehetett beszélni és köszönni.

Legjobb válasz: könyvtár?

könyvtár?
Van! Egy vidéki élelmiszerboltban.
Gyárban szalagnál se lehet mindenhol, elvonja a figyelmet. Még tanultuk is, hogy azt hiszem Ford elsõ futószalagos gyáraiban direkt különféle nemzetiségûeket tett egymás mellé, hogy ne értsék egymás nyelvét, ne beszélgessenek, hanem dolgozzanak. Kínai étteremben se beszélgethettünk, ha 2 szót váltottunk már csúnyán néztek ránk, mondtak valamit kínaiul és osztottak valami felesleges dolgot, huszadjára lesikálni az asztalt. De még a hagymát is kussban kellett hámozni.
A munkáltatók gyakran meg vannak róla gyõzõdve, hogy attól, hogy õk pénzre váltják egyesek munkáját, õk szarták a spanyol viaszt. Fõleg gyárakra jellemzõ ez. Van, ahol nemhogy szarni nem mehetsz ki két szünet között, de még orrot fújni sem állhatsz meg, és bizony, van olyan, ahol leordítják a fejedet, ha meg mersz szólalni, hidd el.
Metro kasszasor, 20 kasszából 3-4 üzemel kellõ távolságtartással, külön küldenek szünetre, 1 nap 1x félóra, ha épp nem áll senki sorba, máris lehet a körülötted lévõ területet felmosni, futószalagot sikálni, pakolni, nagyon úgy tenni, mint aki dolgozik, nehogy a fõnökség azt lássa 1 percre is megáll az ember.
A kérdező hozzászólása: Ez elég durva hogy a Kínai étteremben nem lehet beszélni, én még ilyet nem láttam.
Ajjajj!!! Szerintem a gyárak java ilyen, már a futószalagos gyárakra gondolok. Én dolgoztam futószalagos gyárban, igaz nem közvetlenül a szalag mellett, de azért hallottam egyest mást. Azt hallottam hogy akik a szalag mellett dolgoztak azoknak nem volt szabad beszélgetni (munka közben) mert akkor már nem tudtad úgy csinálni a munkát, és nem ment olyan gyorsan a vonal, tehát nem volt meg az aznapi norma. Ha a fönök látta hogy valamelyik lassabban dolgozik vagy beszélget, rögtön odaorditott neki, hogy mozogjon gyorsabban és ne beszéljen. A köszönést illetöen mikor bejösz, köszönsz ugyis, vagy ha bejön valamelyik koreai nagyfönök (én koreai cégnél dolgoztam) akkor is meg kell állni és köszönni neki.

Ti maradnátok olyan munkahelyen ahol már első nap *öcsögök veletek a főnökök?

Kiderült, hogy nem arra a munkára vesznek fel, amire jelentkeztél, persze kevesebb pénzért, és még lekezelően is beszélnek veletek? Nekem nagyon eldurrant az agyam, de a munka meg kéne.. :( Ja, és emiatt a "jobb lehetőségért", ott hagytam egy biztos munkahelyet..

Legjobb válasz: Ez elég gáz! Volt, hogy én is otthagytam a biztos állásom másik munka miatt, persze semmi sem úgy alakult, ahogy le volt beszélve (amúgy ismerõsöm is volt, dolgoztunk is régen együtt) és végül hagytam a fenébe, kerestem újra másik melót. Ha van más lehetõség, akkor ne maradj ott, vagy legalább a próbaidõ alatt keress másik munkát, és egybõl lépj le ahogy tudsz.

Ez elég gáz! Volt, hogy én is otthagytam a biztos állásom másik munka miatt, persze semmi sem úgy alakult, ahogy le volt beszélve (amúgy ismerõsöm is volt, dolgoztunk is régen együtt) és végül hagytam a fenébe, kerestem újra másik melót. Ha van más lehetõség, akkor ne maradj ott, vagy legalább a próbaidõ alatt keress másik munkát, és egybõl lépj le ahogy tudsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!