Találatok a következő kifejezésre: Olyan lehetséges, egy (237 db)

Lehetséges egy olyan falut megépíteni, hogy passzív ház, saját vetemény és onnantól nem kell dolgozni?

Nyilván kell dolgozni, de arra gondolok, hogy leszakadni a gusztustalan távf?tésr?l, a villanyszámláról, az ilyen-olyan szükségszer?en ránk kényszerített havi kiadásokról?

Legjobb válasz: Hát kedves kérdezõ, te úgy akarsz dugni, hogy közben szûz maradj. Lefordítom magyarra a kérdésed: Lehetséges-e elvonulni az emberi civilizációtól úgy, hogy közben annak összes vívmányát továbbra is élvezhessem? Te is érzed az ellentmondást, ugye? A napelem pénzbe kerül, ha elromlik, ki javítja meg? A napelemhez tartozó akkumlátorok élettartama 4-5 év, azokat cserélni kell, ki vesz újat és mibõl? Ezek csak példák, még sorolhatnám. Rengeteg pénz a megvalósítás, és a fenntartás is pénzbe kerül, szóval valamibõl közben is pénzt kell csinálni, miközben az ökofaluban élsz. Plusz rengeteg szakember kell a faluba, mert ki csinál ruhát, cipõt, asztalt, házat? Mindenki nem tanulhat meg mindent. Szóval önfenntartás amúgy lehetséges, viszont rengeteg dologról le kell mondani hozzá, egyszerre nem lehet mindent.

Hát kedves kérdezõ, te úgy akarsz dugni, hogy közben szûz maradj. Lefordítom magyarra a kérdésed: Lehetséges-e elvonulni az emberi civilizációtól úgy, hogy közben annak összes vívmányát továbbra is élvezhessem? Te is érzed az ellentmondást, ugye? A napelem pénzbe kerül, ha elromlik, ki javítja meg? A napelemhez tartozó akkumlátorok élettartama 4-5 év, azokat cserélni kell, ki vesz újat és mibõl? Ezek csak példák, még sorolhatnám. Rengeteg pénz a megvalósítás, és a fenntartás is pénzbe kerül, szóval valamibõl közben is pénzt kell csinálni, miközben az ökofaluban élsz. Plusz rengeteg szakember kell a faluba, mert ki csinál ruhát, cipõt, asztalt, házat? Mindenki nem tanulhat meg mindent. Szóval önfenntartás amúgy lehetséges, viszont rengeteg dologról le kell mondani hozzá, egyszerre nem lehet mindent.
Hurrá a kérdezõ feltalálta az amish életmódot!
Egy önnfenntartó falu ESETLEG úgy müködne, ha a lakói úgy élnek, mint ezelött 200 évvel: egész nap a földön dolgoznak, este az állatokat látják el, utána hollafáradtan ágyba esnek és ennyi volt. Vasárnap nincs munka a földeken, akkor a ház körüli dolgokat végzik el. Napelem, viztisztitó, stb nincs benne, mert sem beszerezni, sem müködtetni nem lehet pénz nélkül. Ezen kivül függetlenül attól, hogy hogy élnek, az állam felé kell adót fizetni, akkor is, ha látszólag nincs senkinek sem jovedelme, mert a munka során megtermelt érték is adóköteles. Mellékesen mit csinálsz, ha netán komolyabban beteg vagy? Meghalsz? Mert az teljesen kizárt, hogy saját kórházad, orvosaid, klinikai felszerelésed legyen anélkül, hogy kapcsolatba lépnél a külvilággal.
Igen, létezhet önfenntartó falu, de az állami adókat így is meg kell fizetni, illetve, ha nem fizettek tb-t, akkor valahogyan elõ kell teremteni a pénzt magánorvosra. Ehhez mondjuk eladjátok a termést, de azután is kell adózni. Szóval nem lehet teljesen kibújni a rendszer alól, de természetvédelmi szempontból ez a falu egy nagyon jó ötlet.
A passzív házak építése a következõ évtizedben már alap követelmény lesz. A kenyeret, húst, zöldséget, gyümölcsöt csak birtokon tudod elõállítani. A szenyvíz kezelés elég vitatott. A szórakozáshoz pénz kell. Úgy általában minden azért nagyüzemi, mert úgy olcsóbb. Ez az életmód szerintem nem a takarékosságról szól.

Lehetséges egy 2004-es Fiestába egy olyan fedélzeti computert szerelni, ami mutatja, hogy meddig elég az üzemanyag?

Legjobb válasz: lehetséges. csak pontosan nulla értelme van. a mûszer pontatlan, és van amikor teljes hülyeségeket mutat. nem fogja tudni, hogy te éppen egy dugóban araszolsz, vagy 80-al mész az autópályán.

lehetséges. csak pontosan nulla értelme van. a mûszer pontatlan, és van amikor teljes hülyeségeket mutat. nem fogja tudni, hogy te éppen egy dugóban araszolsz, vagy 80-al mész az autópályán.
18:17-es.Egy kicsit bõvebben kifejtenéd az elméletedet?
A kérdező hozzászólása: értem! Csak sokszor kevés benzinszint jelzõvel közlekedtem, és így is tudnék, ha tudnám meddig elég ilyenkor a benzin, de ha fölösleges, akkor mind1.

Nem megy? Van olyan, hogy egy pasinak egy lánnyal nem megy a szex (hamar elmegy) állítása szerint mással nem volt ilyen probléma. Lehetséges?

Legjobb válasz: Lehetséges... De ez a "más lánnyal még nem volt ilyen probléma", ez nevetséges szöveg.

Lehetséges... De ez a "más lánnyal még nem volt ilyen probléma", ez nevetséges szöveg.
#9.. kb erre írtam, amit írtam :)
Ahhoz, hogy valtozzon a helyzet, neki is erofesziteseket kellene tennie. Ha erre egyaltalan nem hajlando, akkor sajnos nem sok jot tudok josolni...
A kérdező hozzászólása: Azt nem mondom, hogy sohasem volt jó, mert jó volt, de sokszor volt hogy meg nem. Látszólag nem zavarta õt ennyire mert inkább én voltam mindig aki mondta, hogy nem jó, hogy valmit kellene csinálni hogy jobb legyen, de doki ugye semmi esetre sem. és most 8 év után azt mondja, hogy mással nem volt ilyen és már el is ment a kedve :-(
Mert az csak egy védekezési kifejezés, kifogásnak hat inkább.
sokat kell gyakorolni... nekem az elsõ években 5 percig is csak ritkán tartott.
Akkor keves az informacio. Sosem mukodott a szex? Mar az elejen sem ment? Vagy egy ideig jo volt es ujabban jottek a problemak? A korai magomlest okozhatja szervi problema is, de legtobbszor inkabb lelki okai vannak. Lehet, hogy tul nagy a stressz (iskola, vagy munkahely), vagy tul nagy a teljesitmenykenyszer, vagy a korabbi kudarcok miatt mar eleve negativan all hozza, vagy kamaszkoraban hozzaszokott, hogy a maszturbalast minel gyorsabban kell elvegezni.
A kérdező hozzászólása: Mi van akkor ha nem új kapcsolatról van szó már évek óta együtt vagyunk
Szerintem elofourdulhat, hogy mondjuk egy uj baratno eseten jobban benne van a teljesitmenykenyszer, esetleg jobban vonzodik hozza es nem akar csalodast okozni, ezert tulizgulja a dolgot es nem jon ossze a szex.
A kérdező hozzászólása: De ha lehetséges akkor miért gondolod, hogy nevetséges a "más lánnyal nem volt ilyen"?
tul jo vagy


Lehetséges olyan hogy egy lány aki eleve utált egy idő után belémszeressen?

Legjobb válasz: Lehetséges. Sok esetben így leplezik a szimpátiát, vagy azokat az érzéseket, amikkel nem tudnak mit kezdeni. Láttam már hasonlót... Sosem lehet tudni, de ha valóban nagyon utál, akkor talán nem...

Lehetséges. Sok esetben így leplezik a szimpátiát, vagy azokat az érzéseket, amikkel nem tudnak mit kezdeni. Láttam már hasonlót... Sosem lehet tudni, de ha valóban nagyon utál, akkor talán nem...
az utálat és a szeretet között nem sok különbség van... amúgy igen lehetséges, ahogy az elsõ is mondja ezzel leplezi valódi érzéseit
Szia! Én így jöttem össze a barátommal utáltam sõt gyülöltem tiszta szivembõl hallani se akartam róla aztán elkezdtünk egy társaságba járni õ is megváltozott én is elkezdtünk beszélgetni sétálni stb..és most dull a love:DD
jah. lehet hogy csak inkább bunkó veled, csak hogy ne higgy semmi mást. én is ezt csinálom A sráccal.... :S
A kérdező hozzászólása: érdekes :D nem értettem még meg a nõi gondolkodás menetet :S

Olyan lehetséges, hogy valakit költségtérítéssel vesznek fel, de egy idő után nem kell már fizatnie?

Pl. mondjuk a jó tanulmányi eredménye miatt stb.?

Legjobb válasz: Igen, az átsorolás oda-vissza mûködik. Viszont az általánosan elfogadott tény, hogy államira visszakerülni sokkal nehezebb, mint költségesre átcsúszni. Elég jó átlagot kell hozzá teljesíteni, de lehetséges. De az államilag finanszírozott képzésre történõ átsorolást kérvényezni kell!

Igen, az átsorolás oda-vissza mûködik. Viszont az általánosan elfogadott tény, hogy államira visszakerülni sokkal nehezebb, mint költségesre átcsúszni. Elég jó átlagot kell hozzá teljesíteni, de lehetséges. De az államilag finanszírozott képzésre történõ átsorolást kérvényezni kell!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Igen, testvéremnél is ez volt. Elsõ évben még fizetni kellett neki, de küldték neki a levelet úgy nyár vége felé, hogy átvették államira. De ehhez ha jól tudom, valakinek az államiról kell "kibuknia"

Lehetséges? Egy olyan kellene nekem, hogy elindul a windows xp sp3 betölti a rendszerrel együtt induló programokat és utána kérje a jelszót amit a "Felhasználói fiókok"-ban adtam meg.

Ne lehessen hozzáférni a géphez jelszó megadás nélkül, de azért fussanak a programok amik a rendszerrel együtt indulnak. Remélem érthet? voltam.

Legjobb válasz: nem lehetséges

nem lehetséges
Belépsz, és utána megnyomod egyszerre a windows és az L billentyût.
A kérdező hozzászólása: Lehetséges, hogy a gép magától csinálja ezt?
Biztos meg lehet oldani valahogy, de nehezedre esik megnyomni azt a gombot?
Most írni egy programot, ami lenyomja induláskor a win+l -t az 10 perc.
Zárolás parancssorból: rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation Ezt kell betenni az automatikusan induló programok közé.

Lányok, lehetséges olyan, hogy egyik nap negatív a terhességi teszt, de másnap reggel már pozi lesz?

3 nap múlva nem várom!

Legjobb válasz: Igen, lehetséges. Elképzelhetõ, hogy pl. a hétfõn nem volt akkora Hcg szinted, hogy mérhetõ legyen, de kedden már emelkedhetett.

Igen, lehetséges. Elképzelhetõ, hogy pl. a hétfõn nem volt akkora Hcg szinted, hogy mérhetõ legyen, de kedden már emelkedhetett.
Mikor a kislányommal teherbe estem akkor dec.25-re nem vártam. 26-án vettem az ügyeletes patikában egy tesztet, de negatív lett. :( Közben éreztem, hogy most sikerült, nincs olyan, hogy negatív, így december 27-én vettem még egyett, amit nem bírtam ki 28-ig, és megcsináltam este. Egész nap nem ittam a teszt miatt, hogy jó sûrû legyen a vizeletem, és láss csodát erõs pozi lett, pedig ugyan azt a tesztet vettem. Szóval lehetséges igen. Sok sikert neked is! :)
nekem a 27. napon neg volt, a 29. napon meg délután már halvány. tünetem semmi nem volt, most 15 hetes vagyok drukko9lok, irj majd hogy mi lett. ha halvány a csik az ott van, de ha szürke a csik vagy átlátszo vagy fehér az nem jo..
Az lehet szellemcsík is, de ne úgy legyen! :) Töltsd fel a képet, hátha úgy többet tudunk mondani. http://www.kepfeltoltes.hu
A kérdező hozzászólása: most megnéztem a tesztet és látszik rajta egy második csík, ha negatív akkor teljesen fehér teszt rész??
2 naponta duplázódik a hcg szint, ha jól tudom. Csinálj holnap is 1-et, annak már csíkosnak kell lennie, ha a main is látszik vmi. Reggeli 1. vizeletbõl.

Olyan lehetséges hogy van valakinek egy halott ikertestvére aki még az anyjuk hasába halt meg és ő tovább él benne és az illető tudja hogy ott van és ő beszél néha helyette meg cselekszik és néha csak úgy előjön?

Ez lehetséges vagy az illető egyszerűen hülye és csak beképzeli mert a hormonjai játszanak vele vagy lehet hogy ez disszociatív személyiség? Vagy ez mi milehet? :\\

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy beszél helyette. Sokkal inkább, ha nem õ beszél, akkor disszociatív személyiségzavaros. Ezt senkinek sem kívánom. Ikerterhességnél hallottam már furcsaságokat, de olyat, hogy tudja, hogy ketten vannak és gyakorlatilag kapcsolat van közöttük. Nem, keressen fel orvost.

Olyan nincs, hogy beszél helyette. Sokkal inkább, ha nem õ beszél, akkor disszociatív személyiségzavaros. Ezt senkinek sem kívánom. Ikerterhességnél hallottam már furcsaságokat, de olyat, hogy tudja, hogy ketten vannak és gyakorlatilag kapcsolat van közöttük. Nem, keressen fel orvost.
Nekem lett volna ikertestvérem, de elég korán 1-2-3, nem tudom pontosan hány hónapos magzat korában halt meg. Én nem érzek belõle semmit, semmi kettõsség nincs bennem, azt is viszonylag késõn tudtam meg, hogy egyáltalán létezett. Nem egypetéjûek voltunk.
disszociatív személyiség zavar, sok esetben valamilyen trauma váltja ki, a legtöbb esetben az adott személy nem tud a másik énjérõl, de elõfordul, hogy kapcsolat van köztük, ez esetben a benne élõ két személyiség egy testvérpárként viselkedik
Egy halott testvér nem veheti át a megmaradt felett a hatalmat, akkor sem ha iker volt. Én szakember segítségét kérném. Egy pszichológussal való beszélgetést mindenképp megér a dolog, aztán õ majd irányít, hogy hogyan tovább.
Hát, nekem van ikertesóm de õ szerencsére él. Attól függ hogy milyen fejlettségi állapotban halt meg a tesó. Amúgy elképzelhetõ, de én inkább skizofrénnek vagy hasonló betegnek gondolnám az illetõt. Lehet ennek nem ártana utána járnod. Mert ok, hogy érzed hogy hiányzik, vagy hogy ott lenne melletted, pszichésen még lehet is, de hogy helyetted cselekszik az már meredek. Pl. mikor mi kicsik voltunk mi se voltunk meg egymás nélkül. Egyszerûen nem tudtunk aludni mert megszoktuk a másik közelségét. De hogy cselekedne e helyettem vagy beszélne e az már nem normális. Ez betegség lehet.
orvosilag van ilyen jelenség, hogy az egyik iker elhal, nem fejlõdik tovább. a másik attól megszülethet. A kérdés többi részét nemértem.
Ilyen nincs. (Max valami B kategóriás amerikai horrorfilmben.)
Meglepõ módon az ilyen ikerterhesség nagyon gyakori, de általában még azelõtt megszakad mielõtt kiderülne.Ilyen alapon sok ember mászkálna, aki hangokat hall, akaratlanul cselekszik.Ha ez igaz és nem kifogás valamire, nagyon komoly skizofrenia jele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kommenteket!!:) ez nem skizofrénia hanem szerintem is inkább disszociatív személyiség zavar lehet de ezt is kétlem. mindenesetre eléggé segítettek ezek a válaszok egy eldöntendõ kérdésben!
Igazad van! Az is lehet :)

Egy ember szervezete körülbelül mennyi alkoholt bír el? Mennyit kell innia az embernek hogy bele is haljon? Ha mondjuk este hirtelen nagy mennyiséggel megiszik az ember olyan lehetséges hogy reggel már fel sem ébred?

Ne értsétek félre és csak egy általános kérdést tettem fel amire a válasz nagyon érdekel engem.

Legjobb válasz: 3.5 - 5.0 ezerelék Kóma Beáll a teljes eszméletvesztés. A testhõmérséklet kórosan alacsony. A légzés és keringés akár olyan mértékû zavart is szenvedhet, hogy végül a légzés leállása miatt beáll a halál. 5.0 ezrelék- Halál Az alkohol ilyen magas szintjét gyakorlatilag nem lehet túlélni. Itt kiszámolhatod, hogy milyen dózissal érheted el ezt a hatást, vagyis, hogy mennyit NE igyál! http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc

3.5 - 5.0 ezerelék Kóma Beáll a teljes eszméletvesztés. A testhõmérséklet kórosan alacsony. A légzés és keringés akár olyan mértékû zavart is szenvedhet, hogy végül a légzés leállása miatt beáll a halál. 5.0 ezrelék- Halál Az alkohol ilyen magas szintjét gyakorlatilag nem lehet túlélni. Itt kiszámolhatod, hogy milyen dózissal érheted el ezt a hatást, vagyis, hogy mennyit NE igyál! http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc
jah és az ezrelék az a véralkoholszintre értendõ
lehetséges. 2-3 évvel ezelõtt meghalt egy 17 éves fiú a kórházban, ahol dolgozom. barátai szerint 1 liter töményet ivott meg, bár ennél jóval több volt a gyomrában. szóval lehetséges, de ez nyilván az egyén szervezetétõl is függ.
nagyon érdekes ez a kalkulátor! kiszámoltam, ha mondjuk 21:00kor iszik az ember 9 pálinkát, és 22:00kor 2 Becherovkát, már bele is halhat... Nagyon döbbenetes!
Hát talán 1 alkalomtól nemis halsz meg de ha lelkiismeretesen évekig folytatod eme áldásos tevékenységet minden bizonnyal mihamarabb meg fog jönni a kívánt hatás.

Van egy nagyon régi gyûrû amit nemrég találtam. Olyan lehetséges hogy nem arany?

Annyi a lényeg hogy ez egy pecsétgyûrû a belsejébe benne van hogy 14 alatta pedig 585. Elvittem egyik ismerõsömhöz õ azt mondta hogy hiába van benne ez a szám ez nem arany hanem réz.Létezik ilyen hogy tényleg nem arany a gyûrû hanem réz? Ha igen akkor miért van beleírva hogy 14 és az 585?

Legjobb válasz: Régi és máig bevett csalási módszer, hogy egy idegen arra hivatkozva, hogy sürgõsen pénzre van szüksége megszólít valakit és cserébe felajánl egy "arany gyûrût", ami valójában egy kifényesített rézgyûrû hamis fémjellel. Sajnos az ismerõsödnek igaza lehet, valószínûleg egy ilyen példány került hozzád is.

Régi és máig bevett csalási módszer, hogy egy idegen arra hivatkozva, hogy sürgõsen pénzre van szüksége megszólít valakit és cserébe felajánl egy "arany gyûrût", ami valójában egy kifényesített rézgyûrû hamis fémjellel. Sajnos az ismerõsödnek igaza lehet, valószínûleg egy ilyen példány került hozzád is.
A kérdező hozzászólása: Az addig oké de ez a gyûrû majd 50 éves
Ahogy írtam régi csalási módszer, az itt állomásozó szovjet kiskatonák is elõszeretettel csinálták, a környezõ szocialista országokban is kedvelt volt turistákkal megjátszani. 50 évvel ezelõtt így becsaptak valakit, aki vagy rájött vagy nem, eltette valahová, majd 50 évvel késõbb hozzád került a hamis gyûrû.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!