Találatok a következő kifejezésre: Olyan lányneveket amiket nem lehet (2 db)

Olyan lányneveket szeretnék amiket nem lehet becézni. Melyek ilyenek?

Legjobb válasz: Például a Réka.Szerintem nem lehet becézni, vagy ha mégis, nagyon idétlenül hangzik.

Például a Réka.Szerintem nem lehet becézni, vagy ha mégis, nagyon idétlenül hangzik.
Fanni, Bea, Réka, Ada, Adél, Alina, Ditta, Ella, Enid, Flóra, Glenda, Inez, Iringó, Ivonn, Johanna (bár ezt már hallottam Hancsikának becézni...), Kitti, Kendra, Kamilla, Kinga, Klió, Kíra (magyar nyelvterületen csak így lehet írni, nem úgy, hogy Kyra), Lea (volt ilyen nevû osztálytársam, nem becézte senki), Laura, Léna, Lia, Lola, Luca, Mara, Margó, Mia, Nadin, Noémi, Polli, Ráhel, Ria, Telma, Tina, Villõ, Zóra, Zoé Szerintem ezeket nem nagyon lehet becézni, de hidd el, mindig van olyan elvetemült, aki megpróbálja.
örülök, hogy segíthettem.Nekem is nagyon tetszik.Nekünk kisfiunk lesz, és Bence.
Blanka, Mira, Helga
A kérdező hozzászólása: Nos, azért mert nekem egyszerûen nem tetszik a nevek becézett formája. ENgem Erikának hívnak, és nem is hív senki másnak, csak Erikának, kicsi korom óta. Szerinted nem hangzik hülyén, ha valaki Henrikecske pl? Vagy Beácska, vagy Rékácska? Hát engem spec, kiráz a hideg. ÉS egyébként sem valami különleges úgymond fogyatékos névre gondoltam. Hanem egy sima egyszerû névre amit nem lehet becézni, mint pl a Réka. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy baj lenne...
Szerintem nincs olyan név amit ne lehetne becézni, legfeljebb hülyén hangzik. Az Erikácska pl tényleg elég gáz, de egy Hanna vagy Bea szerintem van olyan jó mint az eredeti Johanna vagy Beáta. Ha jól értem direkt olyan nevet keresel ami hülyén fog hangzani becézve. Ha nem szûkíted ennyire le a kört a normális nevekre azt mondtam volna hívd turmixgépnek, azt senkinek nem fog eszébe jutni becézni, így viszont inkább azt javaslom fontold meg hogy olyan nevet keresel aminek el tudod fogadni a becézett formáját is, így megspórolhatsz egy agyvérzést pár év múlva amikor majd elkezdik Rékucinak szólítani a lányodat.
A kérdező hozzászólása: Rékuci :) Ez LOL... nah reménykedjünk h nem kapok agyvérzést,
Szerintem egy kisgyerek imádja, ha a szülei becézik. Elvégre gyerek, nem kell egyszerre felnõttként tekinteni rá. Én Ildikó vagyok, el nem tudnám képzelni, hogy Ildikónak hivjanak, egyszerüen rosszul vagyok, ha valaki ezt mondja nekem.
Nem becézhetõ (legalábbis normálisan nem, max. kifacsartan -cskát odabiggyesztve :P) lánynevek: Helka, Gerda, Luca, Stella, Vanda, Lilla, Leila, Nelli. Teljesen egyetértek a kérdezõvel.
De a legszebb az Ézsiás Réka :)
Látom már elég régi a kérdés, de látom sokan írták a Lucát, meg a Rékát. Nah, az én lányom Luca, akit Lulunak becézünk, az unokatestvére Réka, akit Rékunak hívunk. Minden nevet lehet becézni. Legfeljebb hülyén hangzik. Az egyik ismerõsöm is olyan nevet keresett, amit nem lehet becézni, mégis Õ becézi a legjobban. Szóval érdekes dolgok ezek. A kérdezõnek annyit, hogy azért, amiért Téged büntettek a szüleid azzal, hogy Erikának neveztek, azért Te ne büntesd a gyerekedet azzal, hogy nem becézed.
Valaki írta a Noémit...azt Noncsiként biza becézik.....az én lányom Bernadett, aminek a Berni, Betti, Detti becézései nagyon tetszenek, anyósom megtalálta a legrosszabbat, Bernus, mondtam hogy ezt többet ki ne mondja!!!!Szóval ha valami nem tecc, azt kérd meg hogy ne használják!!!nekem Éva a nevem, de jobb szeretem ha Vicáznak!!! végül mi lett a név???
Én nevem is Kyra!!!!:$$$$:DDDDD
bocsánat nem kötekedni akarok :) de én Noémi vagyok és számtalan becézése van kedvencem nomi van noni, noncsi, nonó, nonóka, nomike, mimi, noni stb. Laurát is lehet Lajcsi.Lau , Léna:Lencsi Lena , Luca:Lúú, Luci, Lucc barátnõim ezért tudom :) nekem az alma név tetszik azt csak úgy lehet, h almi ...almácska de ez már idétlen:)
Bocs hogy bele szólok de abbõl vagy 5-õt lehet becézni!(Vagy többet!)A Noémit is lehet!Engem is Noéminek hívnak!:) Pl:Noncsi, Noni, Noémike stb....!! Meg lehet becézni a Kittit is! Ezek nem jók de mind1!
Persze hogy lehet, minden nevet lehet becézni, de én úgy értelmeztem a kérdést, hogy olyan neveket keresünk, amiknek nincs valami általános becézése, mint pl. a Richárdnak a Ricsi, vagy a Norbertnek a Norbi, vagy a Stefániának a Stefi. Persze, hogy lehet becézni a Kittit is például, Kikinek, vagy Titinek, vagy ha nagyon megerõltetem magam, akkor midnen névre ki tudok találni valami kifacsarást, de vannak nevek, amiket kevésbé jut eszébe az embernek becézni. Pl. a fiamat Krisztiánnak hívják, és nem igazán akarja becézni senki, mármint nem a nevét becézzük. Van, aki megteszi (Krisz, Kiki), de õk vannak kevesebben (szerencsére). Viszont van egy ismerõsöm, akinek a keresztneve Zsolt, de ha idegeneknek mutatkozik be, azok is rögtön Zsoltizzák.
Géda, Zia, Mia, Lia, Ria, Lea...
Amúgy ezek a hárombetûs nevek szerintem borzalmasak... :)
miért jo az ha nem lehet becézni? mi értelme? na haragudjatok de ezért van ennyi fogyatékos név a naptárban meg az anyakönyvezetõnél...
fiu eyal doron nadav mario mayk mark mozes kriszian kewin
A kérdező hozzászólása: Köszi, Rékára nem is gondoltam:) Szééép:)
A mi kislanyunk Kyra lesz.Ezt a nevet sem lehet becezni..
A kérdező hozzászólása: Szép a Kyra is. "Ézsiás " vezetéknévhez kellene. Fiúnév ötleteket is várok:)
Fúúú! Szerintem az Ézsiás vezetéknévhez tuti a Réka! Mi is az alapján keresünk fiúnevet, hogy ne nagyon lehessen becézgetni... Nehéz! Ráadásul nem egyszerû a vezetéknevünk!
http://www.babazo.hu Az oldal alján találsz egy olyat, hogy babanévkeresõ. Arra rámész, kiválasztod az alkalmazásoknál, hogy névadó, és beírod a vezetéknevet, és ahhoz illõ keresztneveket fog kiadni.
MI is egy nem becézhetõ nevet kerestünk a kisfiunknak, így Kornél lett. Sosem becézzük, de mások sem teszik nagyon... (persze mindig lesz valaki, aki mégis erõltetni fogja!) :-)
Lány nevet már írtak sokat.Mivel a fiút is kérdezted, nekem a Dávid jutott eszembe.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) De igaz , biztos lesz olyan elvetelmült, aki még a becézhetetlennek is talál valami deformált változatot.
Bocsi, de a Bea a Beáta becézése, tehát már eleve becézett alak. A legtöbb név amit írtál az.
Lány: Lara, Hanna, Dalma, Vanda, Aténa Fiú: Armand, Bálint
Noel, Nimród??????
Fiú: Kristóf Sztem ezt se lehet becézni.
sziasztok en most ikreket varok tehat a lanyok lesznek mert azt szeretnek nagyon! akkor az egyik selly a masik pedig melani lesz ezeket se lehet becezni!
arra fel kell keszulni hogy a magyar a kicsinyiro kepzovel barmit kepes becezni. Reka -> Rekacska, Kristof -> Kristofka. De ez nem is baj miert ne becezne egy kisbabat az ember?
Amúgy a Laurát lehet becézni mert az osztálytársam Laura és Lauri-nak, Lau-nak Laurítának becézzük!

Írnátok olyan különleges lányneveket, amiket nem nagyon lehet becézni?

Legjobb válasz: Amarilla, Amina szerintem nagyon különleges és szép nevek :)

Amarilla, Amina szerintem nagyon különleges és szép nevek :)
Jázmin
Az én kislányom Abigél lesz, nem nagyon tudom becézni. :) Mondjuk egyik gyerekemet se a neve alapján becézem. :D
Lia
Milla, Léna, Léda, Abigél, Olimpia, Olívia
Bocsi, Milla akart lenni
Mill Tira, Alma
Ditta
Flóra, Blanka, Dalma, Bella, Zoé.. Szerintem ezek pont azok a nevek, amik nem különlegesek, de mégis szépek. És talán a Zoé kivételével nem tucatnevek :) Bécézni pedig felesleges õket, így szépek :)
A legkisebb lányom Villõ. A tesóit se nagyon szoktuk becézni, de nekik már alapból becenév hangzású a nevük (Panni és Nelli) Nekem nagyon tetszett még a Lia név is és a Janka. Mondjuk ezek annyira nem különlegesek :)
Aurélia, Bella, Fanni,
Szonja Én is az vagyok, és elég nehéz becézni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!