Találatok a következő kifejezésre: Olyan furcsa, vagyok (96 db)

Az erdélyi magyarok ezért lehetnek olyan furcsák, vagy lógnak ki nagyon a társaságból?

Ugye Nyugat és közép Magyarország mindig is sokkal fejlettebb volt technológiailag, kultúrában, fizetésekben, mindenben. A Kádár rendszerben is keleten szinte csak nehézipari volt, betanított munkásokkal, meg a mezõgazdaság. Tehát ahogy haladunk keletre folyamatosan romlanak a kilátások. Sok a probléma, kevés a pénz. Ez Erdélyre hatványozottan igaz. Ilyen helyzetben mindig megjelenik az ügyeskedés, "megoldjuk okosba", stbstb.

Legjobb válasz: Zokniárus nemzet.

Zokniárus nemzet.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sehol nem élnek félistenek. És nem tudom, mit értesz zokniárus alatt, de nem hiszem, hogy ez volna Erdélyben a nemzeti foglalkozás. Viszont erdélyi lévén azt hiszem, belülrõl is értem a kérdést. Biztosan számít az a hatalmas elzártság, és az, hogy a huszadik század második felében gyakorlatilag egész Románia nyomorgott és semmi kapcsolatba nem léphetett a nyugati (igen, nyugati) kultúrával. Ehhez hozzájöttek a rendszer korrekt kis húzásai, az erõszakos ki- és betelepítések (tömbmagyar régióba tömegesen érkeztek a románok, a magyar nagykoponyákat elvitték román vidékre, a szórványrégiókban pedig megpiszkálták az egyensúlyt), szóval az ösztönös védekezés úgy nézett ki, hogy görcsösen kezdtünk ragaszkodni a történelmünkhöz, a hagyomáyainkhoz. Szóval részben Románia elmaradottsága miatt vagyunk ilyen "földhözragadtak", részben pedig azért, mert folyamatosan félünk, hogy az unokáink nem ezt a nyelvet fogják beszélni. Ez a félelem pedig az archaikus értékek felé fordít, és elijeszt a változástól, mert szerintünk abból nem sok jó származhat. Innen a beszûkültség. Szerintem.
Ha, pedig nekem eddig az összes jobber nagyfejû azt mondta, hogy erdély magyarabb mint bármi és ott csudás-turáni-árja magyar-hun-székely félistenek élnek. Úgy szeretem amikor ilyen egybites módon általánosítotok.
Ne mondd már azt nekem, hogy már az iparágak ideje leáldozott, mert nagyot fogok rajta kurjantani. :) Lehet nekünk óriási technológiánk, ha nincs hozzá anyag, akkor nem tud megvalósítani. Japán mellé egy Kína se árt...
"Erdély egy óriási, ásványkincsekben gazdag vidék, míg Kelet-Magyarország egy óriási alföld." Japánban mennyi nyersanyag is van? És milyen fejlettek is õk gazdaságilag és technológiailag?
Erdély egy óriási, ásványkincsekben gazdag vidék, míg Kelet-Magyarország egy óriási alföld. Nem attól lesz valami fejlett, hogy melyik területen "nyugszik" legvégül a nap.
"Azért, mert Romániához tartozik. Ha az ország egybemaradt volna, akkor keleten is fejlõdhetett volna az ipari infrastruktúra." Úgy, mint ahogy kelet-Magyarországon is fejlõdött, mi? :D
Azért, mert Romániához tartozik. Ha az ország egybemaradt volna, akkor keleten is fejlõdhetett volna az ipari infrastruktúra.
Akiket te erdélyi magyaroknak hiszel, azok többsége hun.
Technológiailag Erdély is ugyanolyan, mint Magyarország, pénzügyileg kicsit rosszabb, viszont sokkal gyönyörübb, szinesebb, természeti szépségben és gazdaságilag jobb a helyzet, mint Magyarban.:) Ott ismerõsen cseng az egészséges saját magad által termelt étel. Amig letámadtok, magyarországi vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen=)

Nem érzed furcsának? Vagy csak nekem esik ennyire rosszul? Nem érdekel, mert elbírom viselni csak olyan furcsa! Az hogy ma mondta a barátom azt hogy anyád és apád itthon van? Mások azt mondják anyukád apukád.

Lehet most ég? hogy itt mondom, csak olyan fura volt.Csak nekem esik rosszul?

Legjobb válasz: Nekem is furcsa lenne. Bár lehet, hogy nem rosszindulatból mondta. Nyugi. Ha nagyon aggaszt, esetleg óvatosan kérdezz rá.:)

Nekem is furcsa lenne. Bár lehet, hogy nem rosszindulatból mondta. Nyugi. Ha nagyon aggaszt, esetleg óvatosan kérdezz rá.:)
Szerintem fölösleges a szavakon lovagolni, ha egyébként tiszteli és szereti a szüleidet.
Egyszer én is elgondolkoztam ezen, és próbálom a barátom anyukáját, anyukájaként emlegetni, ha szóbakerül, de egyszer kicsúszott a számon, hogy az anyád...De gyorsan ki is javítottam.Ez azért volt, mert én anyámról mások elõtt anyám-ként említem és nem anyukámként....Sajnos köztünk nincs is anya-lánya kapcsolat...Ne vedd ezt problémának!23N
lehet csak kiba szott ideges volt
Igazából én nem érzem ezt cseppet sem "normálisnak". Ha valamelyik ismerõsöm így mondja (akár szóbotlásból, akár direkt), akkor legtöbbször rákérdezek, hogy "mi az hogy anyád?- inkább anyukád, vagy anyud!" és egybõl veszik. Én ezt olyan nem is tudom... pofátlannak tartom. Lehet csak az én értékrendemben van így. Talán ideges volt, vagy ez jutott hirtelen eszébe.. 17L
Nagymama vagyok, a szüleim sajnos már régen meghaltak. Még soha sehol nem mondtam úgy, anyám, apám, csak anyukám, apukám, édesanyám, édesapám. Szerintem nem korfüggõ, mai napig, ha valaki (ritkán ) azt mondja anyád, vagy apád, azonnal kijavítom, és megkérem, az én szülerimrõl így ne beszéljen. Általában megértik.
én sem szeretem ezt a megnevezést de sokaknál ez a bevett és rossz szándék nélkül mondják. ha amúgy nem így szokta akkro kérdezz rá h ez mi volt talán ideges votl
engem is zavar. Barátom tudja, hogy nem jövök ki jól a szüleimmel és õ se. Legfõképp édesanyám hibája nem részletezném, hogy miért. De mikor mégis így mondja barátom hogy anyád ....kicsit [email protected] esik
Nekem is szarul esne, sõt mikor azt mondta hogy nagyanyám az se esett jól, de tudom hogy van ilyen hogy hirtelen máshogy mondja az ember. Nekem is volt olyan hogy barátnõmnek úgy kérdeztem hogy anyád...? Utána nem gyõztem bocsánatot kérni:D
Nekem inkább azt mondja a párom a szüleimre, hogy anyád és apád. Az anyuka, apuka kifejezést gyerekesnek érti, mert a kisiskolások beszélnek így.
Én sem szeretem, ha a barátom véletlenül így mond valamit, de nem szoktam rajta fennakadni. De van egy barátnõm, aki rendszeresen így beszél a szüleimrõl pl. "És anyád mikor jön haza?" "Anyád mit szólt erre?" és õ ezt ráadásul ilyen gúnyosan szokta, arra haragszom.
A kérdező hozzászólása: Biztos nem, lehet szóbotlás, mert amúgy azt szokta mondani hogy "de aranyos anyukád van"

Olyan furcsán érzem ma magam. Fáj egy picit a poci, olyan furcsa érzés, időnként nyilalgat, szúrkál.33 hetesek vagyunk a babuvan Mi lehet ez? Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Nekem is volt párszor ilyen érzésem a terhesség alatt. Én utólag mindig az idõre fogtam, mikor ilyen frontos nyavalya van, kicsit lelombozza az embert, és tud különbözõ tüneteket produkálni. Szerintem semmi baj, ne félj, nyugodj meg:-)Hamar elmúlik

Nekem is volt párszor ilyen érzésem a terhesség alatt. Én utólag mindig az idõre fogtam, mikor ilyen frontos nyavalya van, kicsit lelombozza az embert, és tud különbözõ tüneteket produkálni. Szerintem semmi baj, ne félj, nyugodj meg:-)Hamar elmúlik

14 hetes kismama vagyok, sokszor feszul a mehem. De pentek ejszaka olyan furcsat ereztem, de inkabb kellemetlen volt. De jol vagyok, nem faj semmim. Vajon a meh tagulasat erezhettem erosebben?

Legjobb válasz: Nem tudom, mire gondolsz furcsa érzés alatt. Ha nem görcsölsz erõsen és nincsen vérzésed, akkor valszeg a méh tágulását, a szalagok nyúlását érzed, és nincsen vele semmi gond.

Nem tudom, mire gondolsz furcsa érzés alatt. Ha nem görcsölsz erõsen és nincsen vérzésed, akkor valszeg a méh tágulását, a szalagok nyúlását érzed, és nincsen vele semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Voltam ma dokinal es nincs semmi gond:)

Miért olyan furcsa az, hogy itt vagyok 20 éves szűz lányként, mert még nem találtam meg azt a fiút, akivel szívesen elveszíteném?

Komolyan, néha úgy néznek rám az emberek mint valami leprásra...pedig nem vagyok defektes, semmi lelki problémám nincs. Igaz, előbb vagyok félénkebb lány, mint nagyszájú. Miért ennyire hihetetlen? Hisz tényleg nem találkoztam még olyan szingli fiúval, akinek minden bizalommal odaadtam volna... van még itt rajtam kívül ilyen lány egyáltalán? 20 felett

Legjobb válasz: Hát szexelni nagyon jó dolog, és furcsának tartják, hogy kihagyod életed "aranykorából" ezt a dolgot. Szerintem ennyi az egész. De ha te nem igényled, akkor nem is kell odaadnod akárkinek, ne foglalkozz másokkal.

Hát szexelni nagyon jó dolog, és furcsának tartják, hogy kihagyod életed "aranykorából" ezt a dolgot. Szerintem ennyi az egész. De ha te nem igényled, akkor nem is kell odaadnod akárkinek, ne foglalkozz másokkal.
Szerintem ebben semmi furcsa nincs. Sok sikerd, hogy megtaláld a párod! :)
Voltam hasonló helyzetben. Elõször is ez a helyzet teljesen normális. Nem maradtál le semmirõl, sõt szerintem nagy elõnyt jelent az esetleges késõbbi kapcsolatok során ha az ember nem 14évesen veszítette el. Nekem csak a legközelebbi barátaim tudták, mivel egy idõ után én is meguntam, hogy furán néznek rám. Ha nagyobb társaságban beszéltünk akkor ködösítettem, mondjuk konkrétan nem hazudtam, mivel amúgy sem vagyok az a magánéletet mások elõtt élõ egyén szóval ez segített. Persze ettõl még nem menekül az ember a hülyék elõl... azt is mondtam, hogy inkább vagyok egyedül, mint olyan mû kapcsolatban amik manapság divatosak, de akinek nem volt kedvem magyarázni csak közöltem, hogy élvezem az életet és a szabadságot (ezt sokszor könnyebben elfogadták, lehet azért mert a "szabadság" alatt mást értettek mint én :D). Ja és vigyorogtam is hozzá :P
Helló én is csatlakozom a klubhoz. Mindig is olyan fiúkat fogtam ki akiknek sajnos nem tetszettem akiknek meg én tetszettem azok meg nekem nem. Azért meg nem fogom erõltetni ezt az egészet, hogy beálljak a sorba.
kerdezo csatlakozom hozzad, en is 20 eves lany vagyok. velem is nemelyik ember eleg furan viselkedet amikor megtudtak hogy meg szuz vagyok.
Persze hogy van. Én a kölcsönös szerelemre, törõdésre vágyom. Eddig nem jött össze, de ez nem azt jelenti, hogy nem is jöhetne össze bármikor a késõbbiekben. Mások véleménye, gondolkodásmódja pedig nem érdekel. :) 22L
Én is az vagyok, és én is 20 éves vagyok! ismerõs az érzés mikor marslakónak néznek emiatt! :D de nem kell ezen görcsölni! nem mindenki szexel 13-15 évesen!
ha ezen csodálkoznak akkor biztos nem vagy csúnya. Már csak ilyen ez az ország, lenézik az embert mert nincs tapasztalata (munka, szex)
A kérdező hozzászólása: utolsó: köszönöm szépen :) )
Nem furcsa, vlkinek késõbb sikeröl, vlkinek meg túl hamar. Nekem is van 1 barátnõm, aki 20 és szintén szûz, és akkor? Nincs benne semmi elijesztõ! Nyugi, te is megtalalálod majd azt az embert, akivel majd szivesen fogod eltölteni az 1. egyöttlétet! :)
A kérdező hozzászólása: Esetleg csak akik rákérdeznek? Mielõtt jönnének a válaszok, nem jött-ment, idegen emberek.
"Komolyan, néha úgy néznek rám az emberek mint valami leprásra" Esetleg a homlokodra van írva hogy még szûz vagy? Vagy csak mindenkinek elmondod aki szembe jön az utcán?
álmodba se történik ilyen nem hogy a valóságban
Nem fura. Hagyd már abba. Hidd el, attól hogy ezt ide leírod, azok még ugyan úgy hülyén fognak rád nézni. Nem tudod õket megtéríteni. Aki meg nem néz így egy ilyen helyzetben lévõ lányra, annak meg nem kell magyarázkodnod!! Õk így gondolják, és kész!!
Valóban ma már ez sokkal furcsábbnak számít, mint régebben. De én pl. nem tartom annak. Én magam is megismerkedtem egy ilyen lánnyal nemrég, és még az is lehet, hogy összejön köztünk valami... Szóval nekem semmi bajom nincs ezzel, viszont nagyon be vagyok ijedve a felelõsségtõl, hogy én lehetek majd neki az elsõ, meg hogy ilyen különleges lány enged közel magához. Nekem barátnõm sem volt még soha, szóval most be vagyok ám [email protected] rendesen..:'D

7 hetes és 4 napos terhes vagyok, tegnap óta olyan furcsán fáj a derekam! Volt már valakinek ilyen? Ez normális? Ez is a szallagok nyúlása és a méhem változása miatt van?

Legjobb válasz: Mi nem tudjuk, milyen amikor neked furcsán fáj :) De a kérdésedre is válaszolva, igen, a szalagok nyúlása miatt.

Mi nem tudjuk, milyen amikor neked furcsán fáj :) De a kérdésedre is válaszolva, igen, a szalagok nyúlása miatt.
Igen, sok mindenkinek volt már ilyen. :o) Bár ez még nem a szalagok nyúlása, hiszen a méhed még nem olyan nagy, inkább hormonális hatásra van. Bármilyen menstruációs jellegû fájdalom/érzet normális, csak az erõs görcs nem az. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen jól megfogalmaztam :-) bocsánat! Szóval fõleg a jobb oldalon érzem és olyan érzés mintha izom lázam lenne!! :-)

Ti szoktatok úgy lenni ilyen szürkületben hogy olyan furcsán láttok ha bementek egy bevásárlóközpontba meg ilyenek? Mintha nem hinnétek el amit láttok vagy olyan mintha ilyen álomvilágban lennétek valami ilyesmi érzés?

Derealizáció ?

Legjobb válasz: nem tudom hogy hogy gondolod pontosan. Úgy valahogy, mintha kicsit rojzfilmesebb hatású lenne a látvány? Kicsit olyan elmosott és mintha nem valós lenne. Meg úgy érzed magad mintha te sem ott járnál? Jah, néha volt olyan.

nem tudom hogy hogy gondolod pontosan. Úgy valahogy, mintha kicsit rojzfilmesebb hatású lenne a látvány? Kicsit olyan elmosott és mintha nem valós lenne. Meg úgy érzed magad mintha te sem ott járnál? Jah, néha volt olyan.
Csak egy tipp -komolyan gondolva-: vérnyomást kéne mérni.
Nekem is mindig ilyen, szerintem a lámpák fénye miatt van ez az érzés.
A kérdező hozzászólása: A vérnyomásom király talán kicsit magas... Az érzést talán a szürkület a sötétbõl világosba való bemenetel dobja meg . Akkor megnyugtató nem csak nekem van ilyen ez akkor ezek szerinte "normális"

Nagyon sokat alszom, mégis fáradt vagyok, jobban hullik a hajam, néha olyan furcsa érzést érzek a nyakamban, olyan, mintha nyomná belülről vmi, kicsit idegesebb is vagyok! Mi lehet ez?

Legjobb válasz: nem vagyok orvos de egy ismerõsömnél hasonló volt és hormonproblémák derültek ki. kezdj el járkálni orvosokhoz, lehet hogy minden szakorvos mást mond de végül csak kiderül mi a baj, akkor tudják majd megszüntetni

nem vagyok orvos de egy ismerõsömnél hasonló volt és hormonproblémák derültek ki. kezdj el járkálni orvosokhoz, lehet hogy minden szakorvos mást mond de végül csak kiderül mi a baj, akkor tudják majd megszüntetni

Miért van az, hogy az ereszcsatornából néhány helyen láncokat lógatnak ki? Olyan furcsa. Ez egy új divat vagy valami értelme, funkciója is van?

Legjobb válasz: Elsõnek részben igaza van. Olyan helyen alkalmazzák, ahol nem csõben oldják meg a csapadékvíz levezetését a tetõrõl a talajra. Azért kell a lánc, mert így a láncon folyik le a víz, nem csak simán egy sugárban vagy cseppenként 4-5m vagy még nagyobb magasságból. Ha nem lenne ott a lánc, hanem csak simán lezúdulna a víz, ahogy talajt ér kimosná a talajt, vagy akár hosszabb távon a betont is erodálhatja, kilyukaszthatja. A felfröcsögõ vízrõl nem is beszélve. Egyébként ez nem új találmány, én évtizedekkel ezelõtt is láttam már ilyet.

Elsõnek részben igaza van. Olyan helyen alkalmazzák, ahol nem csõben oldják meg a csapadékvíz levezetését a tetõrõl a talajra. Azért kell a lánc, mert így a láncon folyik le a víz, nem csak simán egy sugárban vagy cseppenként 4-5m vagy még nagyobb magasságból. Ha nem lenne ott a lánc, hanem csak simán lezúdulna a víz, ahogy talajt ér kimosná a talajt, vagy akár hosszabb távon a betont is erodálhatja, kilyukaszthatja. A felfröcsögõ vízrõl nem is beszélve. Egyébként ez nem új találmány, én évtizedekkel ezelõtt is láttam már ilyet.
nem csövön vezetik le a vizet, hanem a láncokon elsõsorban olyan tetõszerkezetrõl, ahol a tetõ jóval túlnyúlik a falon. A láncok általában egy kavicságyban végzõdnek, ahol a kavicságy alatt egy elvezetõ árok található.
a láncokat a szél mozgatja, ezáltal a csatornába esett levelek, stb nem maradnak benne
A kérdező hozzászólása: Gondolom, valami rozsdamentes acélt használnak erre a célra. És hova rögzítik ezeket? Hogyan? Hegesztéssel az ereszhez?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!