Találatok a következő kifejezésre: Olyan digitális szeretnék (3 db)

Digitális vételre alkalmas set tup boxot szeretnék venni, de olyan helyzet van, hogy ami lejön a tető antennától koax kábel régebben megtört és most 2db-bol áll igy van össze kötve ezért az analog adásban persze vannak hibák, hogy a francbane:D?

na a boxba bedugva ez a dolog mennyire befolyásolja a digitális jelet, képmin?séget? Ha nem nagytávról lenne szó vennék újat, de hát nagy.

Legjobb válasz: Ha nem is javasolt, de a koax kábelt össze lehet kötni (de meg lehet oldani 2 dugóval és 1 menetes toldóval is), nagy veszteség nem lehet rajta, viszont akkor az antennád nem jó, vagy lakhelyeden kevés jelet ad, ha nem volt jó az analóg, a digitális is problémás lesz. Csináld meg az antennát és a levezetést! Amíg az analóg nem jó, addig ne tudsz digitálist se nézi.

Ha nem is javasolt, de a koax kábelt össze lehet kötni (de meg lehet oldani 2 dugóval és 1 menetes toldóval is), nagy veszteség nem lehet rajta, viszont akkor az antennád nem jó, vagy lakhelyeden kevés jelet ad, ha nem volt jó az analóg, a digitális is problémás lesz. Csináld meg az antennát és a levezetést! Amíg az analóg nem jó, addig ne tudsz digitálist se nézi.
A kérdező hozzászólása: antennáról megy még egy tv probléma mentesen, tehát szerintem az jó
analog adásban persze vannak hibák.. Most akkor mi van??
A kérdező hozzászólása: persze hogy vannak de én most a kábel okozta hibákról beszélek, pl vízszintes és függõleges erõs mozgó csíkok , maga a kép jó csak sûrû erõs mozgó csíkok eléggé zavaróak és ezért kérdeztem hogy mi lenne itt digitális adásnál, de mindegy ha lesz rá pénzem veszek majd kábelt.
Rosszul fogod fel... A kábelhiba (az antenna idõbeli korróziójával és egyéb érintkezési hibákkal) JELSZINTCSÖKKENÉST okoz, olyan mértékût, amely már nem elegendõ a hibátlan kép "elõállításához". A hiba soha nem olyan, hogy "kábel jobbra csavarodik, vízszintes csík lesz... Mégegyszer: nagy valószínûséggel (mondhatnám tuti) nem lesz megfelelõ vételed digitális adással, settopboxszal sem!
Srác.. Az hogy van rajta toldás az egy dolog mert észrevehetetlen a jelveszteség, viszont hogy milyen MAGA a toldás, az nem mind1.. Cseréld ki a kábelt 2 csati és már jó is :)
én PhotoScape-val szoktam : http://s9.postimage.org/8dr1w1ah9/korbe.jpg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Az xnview-t próbáltam én is, de az elég macerás, és lassú, és szerettem volna vmi egyszerübb progit, ami rögtön mutatja, hogy mennyit vághatok ki a képbõl, és ez a Photoscape nagyon jó, gyors, egyszerû, amit kerestem. Köszi
Esetleg próbáld meg a FastStone ImageViewert. Az is alkalmas ilyesmire (meg egy rakás dologra még ezen túl) és jól használható, ráadásul ingyenes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!