Találatok a következő kifejezésre: Olyan angol szeretnék (46 db)

Angolul szeretnék megtanulni, nem nyelvvizsgázni, hanem jobb állást szeretnék. Eddig olyan pre intermediate szinten vagyok, de persze vannak hiányosságaim. Mire feküdjek rá, hogy képes legyek szóban és írásban is jól kommunikálni?

Nem szeretnék éveket belefeccölni, hanem ütemesen haladni akarok. Motivációm van, időm kb napi 3szor 45 perc. Tanár nem jöhet szóba több szempontból sem. Köszi, annak aki segít

Legjobb válasz: Kezdj el valami jó könyvet hallgatni, amikor csak tudsz és esténként olvasni is. Elõször könnyebbet aztán nehezebbet is lehet. Kezdj el filmeket nézni angol felirattal! És járj el rendszeresen valahová angolul beszélni/beszélgetni, ahol természetes hogy nem tudsz annyira jól és esetleg botladozol. Ha kell a fentiekben segítség írj!

Kezdj el valami jó könyvet hallgatni, amikor csak tudsz és esténként olvasni is. Elõször könnyebbet aztán nehezebbet is lehet. Kezdj el filmeket nézni angol felirattal! És járj el rendszeresen valahová angolul beszélni/beszélgetni, ahol természetes hogy nem tudsz annyira jól és esetleg botladozol. Ha kell a fentiekben segítség írj!

Egy 14 éves srác vagyok aki meg szeretne tanulni angolul. Olyan szinten szeretnék megtanulni hogy megértsem az angol szövegeket és tudjak válaszolni a kérdésekre. Összeálitottam egy napi rendet. Megutdok tanulni angolul igy?

mondat megtanulása. Egy 25 perces film megnézése.10 perces szöveg hallgatása felirattal.15 perces videó megnézése a youtubon teljesen angol szöveggel. És 5 zene hallgatása. Ezeket megteszem minden nap. Ilyen módszerekkel mennyi időbe tellne eljutni arra a szintre amelyet az előzőkben emlitettem. Napi 1-1.5 óra tanulással?

Legjobb válasz: nem tudom, hogy hogy akarod ezeket megérteni. le is fordítod aztán? azt rengeteg új szó lenne egy napra. én úgy vagyok vele, napi 10 szót tud megjegyezni az agyunk hosszú távra, hiába érzed úgy, hogy este tudod õket, 2 hét múlva jó ha a negyedét fogod tudni ismétlés nélkül. szerintem lassíts, ez sok egy napra. persze az 5 zene maradhat, ma már minden nap meghallgat az ember min. 5 számot angolul. úgy meg hiába nézel tiszta angolul filmet, ha nem érted. még ha elszánt is vagy, azt hiszem ez sok anyagmennyiség egy napra. hangsúlyozom rövidtávon szerintem oké, de ha így folytatod minden nap...

nem tudom, hogy hogy akarod ezeket megérteni. le is fordítod aztán? azt rengeteg új szó lenne egy napra. én úgy vagyok vele, napi 10 szót tud megjegyezni az agyunk hosszú távra, hiába érzed úgy, hogy este tudod õket, 2 hét múlva jó ha a negyedét fogod tudni ismétlés nélkül. szerintem lassíts, ez sok egy napra. persze az 5 zene maradhat, ma már minden nap meghallgat az ember min. 5 számot angolul. úgy meg hiába nézel tiszta angolul filmet, ha nem érted. még ha elszánt is vagy, azt hiszem ez sok anyagmennyiség egy napra. hangsúlyozom rövidtávon szerintem oké, de ha így folytatod minden nap...
Attól függ, hogy honnan kezded, mennyit tudsz már. Én alapfokról, napi 5 óra angol a tanfolyamon + otthon tanulás napi 1-2 óra, így sikerült középfokra 5 hónap alatt. Azóta megint el akartam kezdeni tanulgatni, be is osztottam, mibõl mennyit tanulok, de mindig közbejön valami. És már bõven le is maradtam a tervezettõl. Ha csak magadnak osztod be és nem jársz külön tanfolyamra, elõbb-utóbb nem tanulsz. Fõleg, hogy nemsokára nyár. Mindig lesznek kifogások.
A kérdező hozzászólása: Van bõven idõm és szerintem nyáron is rá tudok áldozni 1.5 órát angol tanulásra.Meg hát a megtanult mondatokat le jegyzem egy füzetbe és azokat mindig ismételgetem.ÉS egy mondatban több szót is meg lehet tanulni és hosszú távon is megmaradjanak.A filmek a kiejtést is javithatják.De ha minden nap foglalkozok vele 1.5 órát a napi rend szerint mennyi idõbe telne megtanulni?
Szia! Az elõzõ 2. hozzászóló vagyok. Nekem nagyon bejött az elllo.org oldalon a hanganyag. Le is írják és egy miniteszt is van hozzá. Vagy pedig még esetleg "napozás közben" lehet hallgatni az Effortless English-t. Nagyon jóóóóó !!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen meglátogatom azokat az oldalakat:) de szerinted mennyi idõbe tellne megtanulnom angolul? a vala napi rendel és napi 1.5 óra tanulással.
Szia! Még mindig az elõzõ vagyok. :D Még mindig nem írtad, hogy mennyit tudsz. A neten keress szintfelmérõ teszteket. Több helyen is van. Pl: http://www.katedra.hu/szintfelmero http://www.bonusnyelviskola.hu/szintfelmeres.php Utána kezd el a tanulást. Ha kb. naponta 2 óra nyelvtant + mondatfordítást tanulsz és plussz hallgatsz hozzá naponta több elllo.org-os hanganyagot (de úgy, hogy az idegen szavakat megtanulod), akkor szeptemberben szerintem mehetsz alapfokúzni elõször. (Persze közben jöhet az élvezet is :D pl. filmnézés angolul vagy kedvenc zeneszöveg fordítás) Utána jöhet a következõ lépés. De egyenlõre a nyári tanuláson gondolkodj, hogy letedd az alapfokút. Mindig apránként haladj.
A kérdező hozzászólása: rtékelés Eredményed: 20 pont a maximális 60 pontból. Az eredményed alapján nyelvi szinted jelenleg: A2 Elsõre igy sikerült.Az elsõ teszt.Oké majd próbálok tanulgatni.De jobban szeretek hangayagot hallgatni mert beszédhez nem igazán kell a nyelvtan szerintem csak pár fontosabb dolog.

Van közöttetek olyan, aki szereti az amerikai vagy akár angol irodalmat?

Ha igen, miért? Melyek a kedvenc m?veitek? Melyiket preferáljátok az angolt, vagy amerikait?

Legjobb válasz: Az angol irodalmat szeretem. Kedvenceim - Charles Dickens (karácsonyi ének, Twist Oliver) - Agatha Christie (10 kicsi néger) - Emily Brontë (Üvöltõ szelek) - Daniel Defoe ( Robinson Crusoe) - Sir Arthur Conan Doyle ( Sherlock Holmesr) Az amerikaiak közül csak 4 kedvencem van 1. Stephen King (az összes regénye) 2. Edgar Allan Poe (A vörös halál álarca) 3. Ernest Hemingway ( Búcsú a fegyverektõl ) 4. Philip K. Dick ( Az ember a Fellegvárban. Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?( ez filmben a szárnyas fejvadász, Különvélemény, Imposztor)

Az angol irodalmat szeretem. Kedvenceim - Charles Dickens (karácsonyi ének, Twist Oliver) - Agatha Christie (10 kicsi néger) - Emily Brontë (Üvöltõ szelek) - Daniel Defoe ( Robinson Crusoe) - Sir Arthur Conan Doyle ( Sherlock Holmesr) Az amerikaiak közül csak 4 kedvencem van 1. Stephen King (az összes regénye) 2. Edgar Allan Poe (A vörös halál álarca) 3. Ernest Hemingway ( Búcsú a fegyverektõl ) 4. Philip K. Dick ( Az ember a Fellegvárban. Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?( ez filmben a szárnyas fejvadász, Különvélemény, Imposztor)
Már miért ne lenne? Byron, Keats, Wordsworth... Táncoló tûzliliomok, Childe Harold, Óda egy görög vázához.
+1 pont az amerikainak: James F. Cooper
Én is nagyon szeretem. Sokat az eddig felsoroltak közül is, azokat nem ismételném meg. A kortársak közül is többet, pl. Jodi Picoult nagy kedvencem, de a Harry Potterek miatt imádom J.K. Rowlingot is. (na, igen, már csak ilyen gyerekes vagyok, ezt is szeretem. :) )) De lehetne még rengeteget sorolni, szerintem mind az angol, mind az amerikai irodalom nagyon jó. Szeretem eredetiben olvasni ezeket a mûveket.
Az angolok közül: William Shakespear (az összes komédia és a királydrámák nagy része), Agatha Christie (legjobbak a színmûvei, de a krimik is jöhetnek), Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes novellák, Az elveszett Világ), a Brontë nõvérek (talán az Üvöltõ szelek). Az amerikaiak közül: Edgar Allen Poe (fõleg a versei), James Fenimore Cooper (A nagy indiánkönyv), Arthur Miller (talán a Salemi boszorkányok, de a többi drámája is jó), Isaac Asimov, Michael Crichton, Anne Rice és Stephen King összes.
A mostaniak közül Paul Austert, Vonnegutot, más nem nagyon
A kérdező hozzászólása: Ezek nagyon jó mûvek. Edgar Allan Poe mindig is nagy kedvencem volt, Cooper természetes, persze azért szeretem a mélylélektani mûveket is Henry James, Nathaniel Hawthorne, Jerome David Salinger, etc.
Joseph Heller Mark Twain George Orwell ... stb...stb Számomra nem feltétlen arról szól, hogy hol született az illetõ, hanem, hogy miket írt. Persze számít, hogy milyen hatásoknak volt kitéve az adott író, melyik korból és idõbõl származik, stb... de ez engem valójában nem érdekel. Csak az adott mû és a gondolatok és érzelmek, amiket beindít bennem. Ha megfordítjuk a gondolatmenetet, akkor néhány mûve alapján Robert Merle is születhetett volna szinte akárhol Európában, vagy akár az USA-ban is.
Elõzõ vagyok Persze számít, hogy milyen korban és idõben írt valaki és ez meglátszik a mûveiken is : lásd: orosz írók a nagy párbajozások és bebörtönzések idõszakából. De ez engem nem feltétlenül érdekel.


Végre egy értelmes fiatal aki tanulni is akar :DD
5perangol.hu :) Egyébként az a legjobb ha veszel valamilyen nyelvkönyvet.(Pons, Assimil.Gondolom fent van egy-kettõ pdf formátumban.) Én magántanárhoz járok, 9-es könyvbõl tanulunk, az Enterpriseból.Én csak most kezdtem januárban de egész jól haladunk.:) 13/L
A kérdező hozzászólása: Kössz
Esetleg a kedvenc angol nyelvû zenéidnek megnézhetnéd a szövegét és lefordíthatnád magadnak. Ezt vagy szótárral tedd, vagy ha google fordítót használod akkor a szavakat egyenként fordítsd le, és rakd össze magadnak, mert ha egybe fordítasz mondatokat akkor értelmetleneket ad ki. Amúgy itt egy jó oldal: http://www.englishclass101.com/ Nem tudom mennyire értesz már angolul, mert ide egy kis tudás azért kell, mert semmi nincs magyarul. Én ugyan ennek a 'cégnek' az angol oldalára nem vagyok regisztrálva, de más nyelvûekre igen, és ott eléggé jól magyarázzák a dolgokat, párbeszédeket lehet hallgatni, pl étteremben, vagy találkozás ismeretlen emberekkel.
Nekem az angoltudásom legalább 75%-a a netrõl van. Minden filmet megnézek angolul is, elõször felirattal néztem, de már anélkül is értem. Dalszövegekbõl is sokat lehet tanulni. Valamelyik elõzõ hozzászóló írta, hogy szavanként fordítsd le a dolgokat- én azt mondom, hogy persze, elõször szavanként, de van, hogy a kifejezéseknek szavanként lefordítva semmi értelme, a google pedig le szokta õket fordítani általában. :)
1. Érdemes könnyebb eredeti szövegeket nézni. Pl http://www.nationalgeographic.com/ 2. Nyelvtankönyvet is be lehet szerezni. Pl. Dr Budai Angol nyelvtan, ehhez teszfeladatok is van egy másik könyvben. Vagy Oxford Grammar, vagy Cambridge Grammar 3. Számokat is le lehet fordítani, persze sok szöveg van ami elég zavaros, érdemes próbálkozni... 4. A filmek szerintem nehéz egy kezdõnek, de ha nagyon tetszik valamelyik akkor le lehet tölteni hozzájuk feliratot magyarul meg angolul is 5. Kurzus könyvet is át lehet rágni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Szia! Én is veled egy idõs vagyok, és én is nagyon sokáig kerestem ilyen oldalakat, mert imádom az angol. :o) Végre megtaláltam egy jó oldalt: http://www.nyelvipercek.hu Amúgy a könyveknél ajánlom a Headway Starter-t v. a Elementary kiadását. Jó tanulást!
A kérdező hozzászólása: Köszi

Olyan angol szótárt szeretnék vásárolni, amiben fonatikusan is megvannak a jelentések. Legjobban örülnék egy társalkodói szótárnak! Hol találok ilyet?

Legjobb válasz: én az OXFORD nevezetõ szótárt ajánlanám.szótár,szituációkat is tartalmaz,levélírás minta,nyelvtani összefoglaló,esszéírás minta,stb...nekem nagyon sokat segített.. http://www.libri.hu/hu/book/nyelvkonyv_szotar/angol/szotarak..

én az OXFORD nevezetõ szótárt ajánlanám.szótár, szituációkat is tartalmaz, levélírás minta, nyelvtani összefoglaló, esszéírás minta, stb...nekem nagyon sokat segített.. http://www.libri.hu/hu/book/nyelvkonyv_szotar/angol/szotarak..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen sokat segítettél!
A kérdező hozzászólása: Sajnos Én nem középhaladó és haladó vagyok, hanem egészen kezdõ.Olyan könyv kellene ami kezdõknek való, de azért a segítségedet nagyon köszönöm!
Hasonló okok miatt néhány éve én is olyan könyvet kerestem mint Te.A következõt találtam:Angol útiszótár(témakörökre bontva, teljes kifejezésekkel).Kiadó:Black + White Könyvkereskedés Kft.Terjeszti:a LAP-ICS Könyvkiadó és Kereskedõ Kft.1134.Budapest, Váci út 45.Telefon:(06-1)359-0422, Fax:(06-1)340-3111 Nekem bejött, nem bonyolult, remélem segíthettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenképpen megveszem!

Van itt olyan aki szereti a Bosszúállók filmet és köztük Lokit is, és nagyon tud angolul?

Van egy videós pár perces interjú Lokival amit szeretnék megérteni,ha szívesen segítenétek ebben, írjatok.

Legjobb válasz: Én megpróbálhatom, imádom mindet, és most készülök nyelvvizsgára :D

Én megpróbálhatom, imádom mindet, és most készülök nyelvvizsgára :D
Öhh.. nem inkább Tom Hiddlestonnal? :o

Mi volt Hollandia szerepe a Második világháborúban? Reménykedem hogy vannak itt olyan történelem szeretők akik tudnak ajánlani magyar esetleg angol könyvet, cikket, írást a témában.

Elsősorban az önkéntes Nederland Landstorm csapatok,a garden market hadművelet körülményei. Esetlegesen a flandirán kívül harcoló holland csapatok érdekelnének.

Legjobb válasz: Hello Tudok ajánlani online oldalakt ami segíthet neked. www.masodikvh.hu

Hello Tudok ajánlani online oldalakt ami segíthet neked. http://www.masodikvh.hu
Csocsózunk Biliárdozunk Együttes - Mivan Mivan Mivan (english version)
Cool Shoes feat. Cool T-Shirt - Did You Say Something, Bastard
Charles Azanavour - She
She az lánynak szól te értelmes :S:S avril lavigne - when you're gone
Gigi D'Agostino - I 'll fly with you
The Divinyls - I touch myself
A kérdező hozzászólása: köszönöm azoknak akik értelmes válaszokat, számcímeket adtak:) a többieknek meg csak annyit, hogy nem kellene hülyének nézni az embereket..
Nothing gonna change my love for you- Elõadót nem tudom.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 16:19 a The Rasmus-tényleg szép:)
Bikini-Ezt nem tudom másképp mondani
Írd be youtube-on, hogy idézetek.Arra kattints amelyiken egy szivecske van a partra rajzolva
mi a gond a rock-al :O? am ezek lassú számok nem ilyen hörgõsek stb..
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigieket, aranyosak vagytok, hogy írtatok:) még annyit szeretnék, hogy ne rock-os legyen, hanem valami lágy, amit egy pasinak tudnék küldeni:) szeretném kimutatni, hogy vonzódom hozzá.:)
jah bocs a Rammstein félig angol félig német:)
Blink 182- Always I'm lost without you I miss you The Rasmus- livin' in a world without you Sail away Rammstein- stirb nicht vor mir am beírod youtube-ba hoyg love songs vagy sad love songs akkor egy csomót kiad még válogatásokat is Wilson
Sarah McLachlan: Angel ???
engem is érdekel uh beirtam ide, h lássam késõbb is:)
Kylie Minogue & Nick Cave - Where the Wild Roses Grow :)
Maybe - Ingrid Michaelson
ohh végre valaki elismeri õket:D am Limp Bizkit- behind blue eyes The Verve- Love is noise slipknot- Vermilion de ne az originalt mert az kicsit durvább bár kitudja... am izlések és pofonok...ha nekem küldené ezeket a számokat egy lány én nagyon örülnék neki:D wilson... 16/f

Tudtok olyan szótárt vagy programot, hogy az összes nyelv benne van és akkor ha be irsz oda valamit akkor leirja, hogy hogyan kell kiejteni valaki? szeretnék meg tanulni angolul azért kell nekem egy link.

Legjobb válasz: google fordító a barátod, de ha jól meg akarsz tanulni angolul akkor járj tanárhoz vagy tanfolyamra :) ha nem akarod ezeket igénybe venni akkor nekem anno azt javasolták mikor csiszolni akartam az angol tudásom, hogy a kedvenc sorozataimat vagy filmjeimet amiket láttam magyarul nézzem meg felirattal vagy anélkül angolul is :) ha tudod, hogy mirõl szól és emlékezni fogsz, hogy ekkor és ekkor magyarul mit mondott hamar rád ragad :) tapasztalat :)

google fordító a barátod, de ha jól meg akarsz tanulni angolul akkor járj tanárhoz vagy tanfolyamra :) ha nem akarod ezeket igénybe venni akkor nekem anno azt javasolták mikor csiszolni akartam az angol tudásom, hogy a kedvenc sorozataimat vagy filmjeimet amiket láttam magyarul nézzem meg felirattal vagy anélkül angolul is :) ha tudod, hogy mirõl szól és emlékezni fogsz, hogy ekkor és ekkor magyarul mit mondott hamar rád ragad :) tapasztalat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!