Találatok a következő kifejezésre: Olyan érzésem mintha nagyon (90 db)

az, hogy mi lehet nem tudom, találgatni nem akarok, azonnal menj orvoshoz , sipirc
A kérdező hozzászólása: megyek, de haziorvos csak du. van. ha sebeszetre bemegyek, ott neg tudnak ultrahangozni ugye? hatha abbl vmi kiderulne mert nagy fajdalmaim vannak

38 hetes kismamák! Ti is éreztek közbe olyan érzést mintha meg akarna jönni? Rendszertelenül és nagyon enyhe változat! A baba nektek is nyomja a hólyagotokat, pisilni kell olyan érzés!

Legjobb válasz: Mindkét kérdésre,igen.Ezek a jósló fájások, amikor mentruációs görcsöket érzel, és ez egyre csak rosszabb lesz.A pisilésrõl nem is beszélve, én már szinte óránként, fél óránként járok éjjel.Az utolsó napokban vagyok, és már lefordult a fejecskéje.

Mindkét kérdésre, igen.Ezek a jósló fájások, amikor mentruációs görcsöket érzel, és ez egyre csak rosszabb lesz.A pisilésrõl nem is beszélve, én már szinte óránként, fél óránként járok éjjel.Az utolsó napokban vagyok, és már lefordult a fejecskéje.
Én amikor ezt éreztem, meg is szültem. Csak persze egyre durvult a görcs. A végén már nem mestruációs görcs volt az tuti.
Igen, nálam is ezek vannak. Jósló fájásokat már kb. 2 hete érzek. A pici feje leszállt már, így a hólyagomat nagyon nyomja, meg a szeméremcsontomat is. Most már nem sok van vissza, kitartás. :) 38 hetes km.

22 hetes kismama vagyok, s reggel óta nagyon fáj a hasam, olyan érzés, mintha meg akarna jönni. Húzódik és szúr. Főleg a bal oldalon. Mit jelenthet ez? Baj van?

Legjobb válasz: Nem tudom, ez lehet-e ugyanaz, mint nekem szokott néha. A húzódós-szúrós fájdalom nálam is jelentkezik és egyszerûen arról van szó, hogy a méhet tartó keresztszalag nyúlik a teher alatt. Ez többször is elõ szokott fordulni, de általában hamar múlik, bár amíg tart, néha kifejezetten nagyon fáj. Ha oldalt jelentkezik a fájdalom, akkor még veseprobléma is állhat a hátterében, de annak a fájdalmon kívül más jele is lenne (égõ érzés vizeléskor, esetleg véres vizelet, viszketés, stb.) Ha nem akar elmúlni, azért inkább kérdezd meg a dokidat vagy esetleg a védõnõt. Nálam egyértelmûen a keresztszalag nyúlása okozza, remélhetõleg nálad sincs ez másképp. 25 hetes kismama

Nem tudom, ez lehet-e ugyanaz, mint nekem szokott néha. A húzódós-szúrós fájdalom nálam is jelentkezik és egyszerûen arról van szó, hogy a méhet tartó keresztszalag nyúlik a teher alatt. Ez többször is elõ szokott fordulni, de általában hamar múlik, bár amíg tart, néha kifejezetten nagyon fáj. Ha oldalt jelentkezik a fájdalom, akkor még veseprobléma is állhat a hátterében, de annak a fájdalmon kívül más jele is lenne (égõ érzés vizeléskor, esetleg véres vizelet, viszketés, stb.) Ha nem akar elmúlni, azért inkább kérdezd meg a dokidat vagy esetleg a védõnõt. Nálam egyértelmûen a keresztszalag nyúlása okozza, remélhetõleg nálad sincs ez másképp. 25 hetes kismama
nekem is szokott ilyen lenni, de nem tart egész nap-inkább alkalom szerû.ja és nincs is minden nap.Szval sztem rendezõdnek át a dolgok odabennt.ha elviselhetetlen azonnal menj dokihoz.Ha begörcsölsz fõleg.25hetes kismama

Teganp óta nagyon fáj a fülem. El is van dugulva és olyan érzés, mintha egy kő lenne benne, időnként pedig mintha késsel szúrnának bele, nagyon éles fájdalom. Ráfeküdni nem tudok és a nyelés is fáj. Van erre valami házimódszer vagy orvos?

Legjobb válasz: hideget nem szabad a fülre tenni mert még ront a helyzeten, nemminden esetben jó a hideg. pl ha melege van az embernek ne hideg vízzel hûtse magát hanem melegeggel fura de ígyvan rendjén:)

Pont egy hete jártam így.Nekem volt otthon megmaradva antibiotikum.Tudom ezt csak orvos írhatja fel, de ha van megmaradva nyugodtan beszedheted az olyat ami középfülgyulladásra szedhetõ.Pl: Klabax, Suprax, Dalacin C, Maripen, Stb.Fülcsepp Otipax ezt én vettem a gyógyszertárba vény nélkül, Orrcsepp, ez fontos, mert ha az orr el van dugulva elzárja a fül tisztulásának útját.Ha mindez megvan a hagyományos forró só.Olyan melegre melegíteni a sót amilyenre tudod.Vászonba bekötni rátenni a fülre, lehetõleg alulról, mert úgy ki tud folyni a felgyûlt genny.Ha nem tudsz ráfeküdni, akkor próbáld meg ülve az alvást és a sóra hajtsd rá a fejed.Én is így csináltam.Egyébként egy orvosi lapban olvastam, csak az antibiutikummal szeretncsém volt, mert volt itthon Suprax.
A kérdező hozzászólása: Elmentem dokihoz, hallójáratgyulladás. Holnap vissza kell mennem.
hideget nem szabad a fülre tenni mert még ront a helyzeten, nemminden esetben jó a hideg. pl ha melege van az embernek ne hideg vízzel hûtse magát hanem melegeggel fura de ígyvan rendjén:)
A kérdező hozzászólása: Fájdalomcsillapítót vettem be nem is keveset, más gyógyszerem nincs, nagyon ritkán szedek. A sót megpróbálom, hátha segít, mert most már nagyon fáj:((((
Amíg nem jutsz orvoshoz, próbáld meg hogy sót melegítesz, beleteszed valamibe, akár konyharuhába és a fájós füleden tartod, amig ki nem hül.
Ha pedig van otthon kövirózsátok, akkor annak a levelét jól meg kell mosni és kipréselni a levét. Abból csöpögtetni a füledbe és bedugni utána vattával.
Melegíts egy lábosba só, utána tedd amibõl nem tud kiszóródni rakd a füledre majd ha kihûlt a só akkor melegíts újra.Nem kellemes érzés de segít.Anyukám mindig ezt csinálta velünk egész éjjel és láss csodát reggelre mindig folyt a genny a fülünkbõl.Ne legyen túl forró de ne is langyos legyen a só.
Nekem egyszer volt ilyen amikor még kicsi voltam. Elmentünk az orvoshoz és az is azt mondta hogy tegyünk sót valami vászonba (mondjuk egy zokniba XD) melegítsük fel és tarsuk a fülemhez és ezt többször ismételjük meg.
Ha felszúrják, akkor az megváltás lesz a mostani fájdalmad után. Nekem a kisfiam kibírta sírás nélkül.
A kérdező hozzászólása: A vége kicsit értelmetlen lett, elnézést:) Szóval elég-e valami házimódszer (és ha igen, akkor mi) vagy érdemes holnap orvoshoz menni? A melegítõpárnát próbáltam, de nem segített, ugyanígy a jegelés sem.
A kérdező hozzászólása: A melegtõl még jobban fájt, azért próbálkoztam a jéggel, de az is csak pár percig esett jól neki. Ebbõl holnap lehet, hogy tényleg orvos lesz, mert most is nagyon rossz. Ha felszúrják, az nagyon fáj?
Szerintem sûrgõsen holnap menny el orvoshoz! Nehogy baj legyen! Nekem pár éve ilyenem volt éjjel kezdett fájni apukám azt mondta hogy semmi baj csak kicsit megfájdult! Reggel megint nagyon fájt és könyörögtem hogy elmennyünk orvoshoz és kiderült hogy nagyon be volt gyulladva a fülem! Én azt ajánlom hogy reggel menny el orvoshoz!!!
menj orvoshoz inkább mert lehet komolyabb bajod lesz, vagy ráhúzódik valamidre... lehet fel kell esetleg szúrni, azon meg nem tudsz te segíteni. de lehet csak javasol pl vmi cseppet és kész.
na akkor jól tetted hogy elmentél! Remélem nem lesz nagy baj!

Éreztetek már olyat, hogy egyszerűen nem tudtok nagy levegőt venni? Kicsit olyan érzés mintha ásítanom kéne csak nem tudok.

Amikor veszem a leveg?t valami nyomást érzek a tüd?mben.. egy év dohányzásnak lehet ehhez köze?

Legjobb válasz: én is szoktam ilyet érezni, de én még sose dohányoztam

én is szoktam ilyet érezni, de én még sose dohányoztam
Juj, de utálom ezt.Szokott nekem is lenni.
Nekem is szokott olyan lenni..kb egy hónapja kezdõdött..de nagyon rossz....
Ezt hívják légszomjnak, nekem is szokott és nagyon utálom. Mikor kórházban voltam, a nõvér hidegvizes kendõk helyezett a mellkasomra és attól nagyon jó lett, szinte azonnal elmúlt. :)
Nekem is az volt! En most augusztusba abba is hagytam a dohanyzast kb. masfel ev utan volt nekem is ilyen "tunetem"...de van hogy meg ma is elojon.....szerintem ez biztos a cigi miatt van..... kulonben en nagyon megijedtem tolle...olyan mintha asztmam lenne....ugy fulladtam....
Lehet, hogy felfáztál.Nekem is igy van.
A kérdező hozzászólása: És te mentél vele orvoshoz, neked is úgyan az a tüneteid vannak, mit szoktál csinálni kenegetni, érdekes este mikor megfürdök, jobb valamivel a melegviz, jó neki én amúgy is olyan fagyos, fagyok?
Én nem voltal orvosnál.Volt mikor le feküdtem tévét nézni nagyon fázott a lábam utána el aluttam.Mikor föl keltem már nem fázott.
Biztos hajlamos vagy érszûkületre. Kend be értágító, melegítõ hatású krémekkel, vagy sportkrémmel. És olyan zoknit hordj, ami nem szorítja el az ereket a lábadon.
A kérdező hozzászólása: Van itthon olyan mentolos, kenõcs, majd bekenem velle ha érszükületem , lesz észrefogom venni vagy mivel jár , ez apukámnak, is az van de ö még, cukorbeteg, is most is amputálják, neki a labát, ezt lehet örökölni, egy pár napja , vettem észre amúgy a gerincemmel, is gondok vannak nem kap elég folyadékot, és beszokot csipõdeni ?
Nem jó a vérkeringésed. Mozogj többet.
Valószínû a vérkeringésed nem a legjobb.Sportolj rendszeresen az javít rajta.

Ma csináltam egy tesztet és lehet hogy káprázik a szemem de nagyon halványan ott volt a második csik ia. Hétfőre nem várom de már 2 napja olyan érzés mintha megakarna jönni és nagyon sokat járok pisilni. Lehet hogy lesz kis babám?

Legjobb válasz: Milyen teszttel csináltad? Én várnék hétfõig a teszteléssel, de ha nem bírod ki, próbáld meg a clearblueval. De azt is szerintem legkorábban szombaton. Szorítok Neked!

Milyen teszttel csináltad? Én várnék hétfõig a teszteléssel, de ha nem bírod ki, próbáld meg a clearblueval. De azt is szerintem legkorábban szombaton. Szorítok Neked!
Gratulálok, halvány csík is csík!:-) De én, biztos, ami biztos elrohannék venni egy lehetõleg másmilyen tesztet és újra megcsinálnám. Én is akkor örültem, amikor a másikon is ott volt a két csík. Szorítok!:-) Egy 5 hónapos babóca nyukája.
Szia, lehet hogy túl sok pisit csepegtettél a mezõbe, olyankor elõfordul hogy túlcsorog a csíkon és megjelenik a második is. Szerintem csinálj holnap reggel mégegyet, ennyit megér a nyugalmad. Ajánlom a Gravi HCG nevü tesztet, teljesen megbízható. A Gabrieltõl óvakodj mert pl az szokott túlázni leggyakrabban.
2 csík=2 csík...szóval GRATULÁLOK!!!!!!
Igy van, halvany csik is csik!Amugy persze hogy atfolyik es attol, at kell folyon a vizelet ezert mutassa ki hogy terhes vagy nem.Tehat terhes!gratulalok!
Szia! Ugyanígy voltam, elõször csak egy nagyon halvány csík, meg az a fura érzés, hogy megjön. Kb. 5 napra rá újabb teszt, és akkor már elõbb kijött a második csík, mint a kontrollablakban. Szóval, szerintem pár nap múlva csinálj egy újabb tesztet, de nagy a valószínûsége, hgy kisbabád lesz:) 33 hetes kismama
Ugyanígy jártam, az egyik csík nagyon halvány volt, azóta a 24. hétbe léptünk! Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen remélem igy is lesz! Minden jót!

Szép Jó napot Kívánok Doktor úr! Válaszát Nagyon Szépen Köszönöm! 50 éves vagyok és a Hüvelysorvadásnak ilyen tünetei vannak, hogy borzasztóan csíp, ég , szúr és olyan érzés, mintha egy parázs lenne bent a Hüvelyben! Ez egy rettenetes kín! A Cikatrina kúp

Szép Jó napot Kívánok Doktor úr! Válaszát Nagyon Szépen Köszönöm! 50 éves vagyok és a Hüvelysorvadásnak ilyen tünetei vannak, hogy borzasztóan csíp, ég , szúr és olyan érzés, mintha egy parázs lenne bent a Hüvelyben! Ez egy rettenetes kín! A Cikatrina kúpot és az Ovestint is használjam honapokig? Mind a kettőt egyszerre? Szeretnék ezektől a kínoktól minél előbb megszabadulni! Válaszát eddig is nagyon Köszönöm Önnek! Tisztelettel: S.né

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot – amely hormonmentes készítmény – egyelőre önmagában kellene használnia, mégpedig folyamatosan. A tünetek kb. 5-6 héten belül enyhülni fognak, de a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a problémák kiújulnak! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot – amely hormonmentes készítmény – egyelőre önmagában kellene használnia, mégpedig folyamatosan. A tünetek kb. 5-6 héten belül enyhülni fognak, de a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a problémák kiújulnak! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Szép Jó napot Kívánok Doktor úr! Válaszát Nagyon Szépen Köszönöm! 50 éves vagyok és a Hüvelysorvadásnak ilyen tünetei vannak, hogy borzasztóan csíp, ég , szúr és olyan érzés, mintha egy parázs lenne bent a Hüvelyben! Ez egy rettenetes kín! A Cikatrina kúp

Szép Jó napot Kívánok Doktor úr! Válaszát Nagyon Szépen Köszönöm! 50 éves vagyok és a Hüvelysorvadásnak ilyen tünetei vannak, hogy borzasztóan csíp, ég , szúr és olyan érzés, mintha egy parázs lenne bent a Hüvelyben! Ez egy rettenetes kín! A Cikatrina kúpot és az Ovestint is használjam honapokig? Mind a kettőt egyszerre? Szeretnék ezektől a kínoktól minél előbb megszabadulni! Válaszát eddig is nagyon Köszönöm Önnek! Tisztelettel: S.né

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot – amely hormonmentes készítmény – egyelőre önmagában kellene használnia, mégpedig folyamatosan. A tünetek kb. 5-6 héten belül enyhülni fognak, de a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a problémák kiújulnak! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot – amely hormonmentes készítmény – egyelőre önmagában kellene használnia, mégpedig folyamatosan. A tünetek kb. 5-6 héten belül enyhülni fognak, de a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a problémák kiújulnak! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Hol fáj?
Csak a saját nevemben beszélhetek, de nekem 3 használat teljesen megszüntette a fájdalmat és azóta nem is tért vissza, pedig egy meg is maradt tartalékba, mert egy dobozban 2db van :) biztosan egyén függõ, de nem kell bankot robbantani, hogy be tudj szerezni pár tapaszt, szerintem próba szerencse
Én eléggé szkeptikus vagyok ezzel a hõterápiával kapcsolatban... Mármint oké, hogy a meleg gyógyító hatása meg minden, meg tudjuk, hogy hasznos dolog, de azt azért nem hiszem, hogy egy ilyen tapasz tartósan elmulasztja a fájdalmat... Bár az attól is függ, mit nevezünk tartósnak.
Ha továbbra is erõs a fájdalom, akkor ne halogasd, és menj el orvoshoz! Õ majd elmondja, hogy mi a baj! Utána azt próbálsz ki, amit akarsz!:)
Szerintem nem feltétlen szükséges egybõl orvoshoz rohanni! A hõterápiát én is csak javasolni tudom! Én ThermaCare derékövet használtam az izom bántalmaimra és nagyon gyorsan hatott! Úgy képzeld el, mint a melegítõs tapaszokat, csak ez sokkal jobb mert sokkal stabilabban fent marad, és sokkal tovább tart a hatása. Nagyon jó tényleg, érdemes próbálkozni vele :)
A hõterápiával próbálkoztál?
Lehet gerincproblémád van. Akkor is befeszülhetnek a hátizmok.
OK, Sára, a kérdésedre két válasz van. Az egyik, hogy a leírt probléma tipikusan olyan, ami gyógymasszõrt igényel: izomeredetû hátfájás, lapockák körül összpontosulva, ez tankönyvileg (szakszerû) masszázzsal kezelhetõ (ezen azt értem, hogy nem hétvégi tanfolyamon végzett frissítõ masszõrre kell gondolni). A másik, hogy a kiírt kérdéseid mind ugyanarról a dologról szólnak. Észrevetted az összefüggést közöttük? Írok még privátban többet.
A kérdező hozzászólása: Mindenhol! De fõleg fent a lapockáim körül. Észrevettem, hogy ha megfeszítem a hátizmaimat, akkor jobb lesz, de ahogy ellazítom újra elkezd fájni.
gyógytorna is segíthet.
menj el masszázsra.
Ki fogom próbálni, mert elég gyakran meghúzom magam, és a krémekkel nem vagyok teljesen kibékülve!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!