Találatok a következő kifejezésre: Olvastam, hogy terhesség egyik (20 db)

Nem ártottál! Csak huzamosabb ideig nem szabad szedni. Attól, hogy egyszer megtetted, még nem lesz baja a picinek.
1 alkalommal nem ártasz a kicsinek. Én amúgy is úgy tudom, hogy leginkább a kezdeti idõszakban lehet veszélyes a Neocitran.
Ne aggódj, semmi rosszat nem tettél, mert csak 1 alkalom volt! Én a multkor véletlenül 2 Elevitet vettem be, pánikba estem a sok A-vitamin miatt. Épp aznap mentem kontrollra, azt mondta az orvosom, semmi baj, ezek az utasítások nem egy alkalomra vonatkoznak. Amit szabad: C-vitamin, mézes tea, és nálam a sósvizes toroköblögetés vált be (de csak evés elõtt, mert meghánytat). Nyugi, az idegeskedés ártalmasabb! Üdv.: 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a megnyugatató mondatokat! :-) További jó babavárást mindenkinek!

22 hetes kismama vagyok, túl estem egy condyloma égetésen de sajnos újból kiújultak. Bár nincs annyi mint műtét előtt. A doktornőm most felírta a Condyline ecsetelőt, de olvastam, hogy terhesség alatt nem alkalmazható. Miért nem? Ennyire ártalmas?

Legjobb válasz: Hát ha a nõgyógyászod írta fel,akkor használd nyugodtan!Mindenre ráírják,mer nincs letesztelve,vagy nincsen elég tapasztalat a szerekkel kapcsolatba,hiszen szerintem kevés az a "marha",aki terhesen elmegy kísérleti nyúlnak. 26hkm

Hát ha a nõgyógyászod írta fel, akkor használd nyugodtan!Mindenre ráírják, mer nincs letesztelve, vagy nincsen elég tapasztalat a szerekkel kapcsolatba, hiszen szerintem kevés az a "marha", aki terhesen elmegy kísérleti nyúlnak. 26hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod :) Igen tudom csak szeretném, hogy minden jó legyen és egy egészséges kisbabát hozzak világra! :) Félek mert elég sok antibiotikumot is kell szednem plusz még ez is :( Nagyon aggódom de remélem nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Légyszi írjatok mert nagyon gondolkodom, hogy nem váltom ki! :'(
ezek az ecsetelõk nem túl hatásosak. és drágák is.. lehet jobban jársz ha kéred hogy a többit is égesse ki a bõrgyógyász, a legtöbb szemölcs elég makacs .. :/
A kérdező hozzászólása: értem..nem tudom mi legyen :(
1.vagyok Szerintem váltsd ki, nekem(amikor volt)használt az ecsetelõ, bár arra már nem emlékszem mi volt a neve, de mintha ez lenne amit írtál.Mivel ezeket csak a szemölcsre kened, a mellette levõ bõrre nem szabad(mert nagyon kicsípi), ezért a szemölcsöt pusztítja.Szerintem, ha a doki azt látta volna jobbnak, hogy leégeti, nem írta volna fel az ecsetelõt. Egyébként és a terhességem eleje óta orrspray-n élek, mert nem kapok levegõt.És nem a tengervizesen, mert az nem használ.Nyálkahártyán keresztül nekem minden felszívódik, és a dokim mégis mondta, hogy használjam nyugodtan. Szerintem többet ártasz vele, ha nem kezeled ki magad, mert nagyon csúnya helyekre(hüvely, végbélnyílás és még beljebb)terjedhet)terjed, és szülésnél a babád elkaphatja, amit gondolom nem szeretnél. Én azt szoktam mondani, azért mert terhes az ember, nem kell minden túlparázni. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm most egy kicsit megnyugtattál! Akkor kiváltom...már én is aludtam rá egyet és jól végig gondoltam! :)

Milyen erzes ha terhesen faj a szex? Nekem altalaban mindig faj egy kicsit, sajnos, es olvastam, hogy terhesseg soran csak nagyon gyengeden szabad, es ha faj, abbahagyni, de mi a kulonbseg?

Terhesen a huvelyed faj, vagy beljebb?

Legjobb válasz: Szia! Bárhol fáj, teljesen mindegy fent vagy lent abba kell hagyni. Általában a hüvelyszárazság okozza, meg az érzékeny méhnyak.

Szia! Bárhol fáj, teljesen mindegy fent vagy lent abba kell hagyni. Általában a hüvelyszárazság okozza, meg az érzékeny méhnyak.
Szia! Hát olyan, hogy feszít a hüvelyfalam, de ez nem olyan gáz, mert ez van nem terhesen is, ha nem vagyok elég nedves, gondolom neked is ilyen... Most meg hogy babát várok, feszít, és belül fáj, ahol a kuki hozzáér a méhszájhoz talán? Nem nagyon tudom meghatározni. Ha megpróbáltuk, hogy ne olyan mélyen csinálja, akkor meg a hasam felé fájt, szóval mindenképp abba kellett hagyjuk. Szerintem felismered, ha érzed, nagyon kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Ja, meglatjuk. Mondjuk amitoa terhes vagyok, folyamatosan nedves vagyok, aminem ebbol a szempontbol orulok, talan megkonnyiti a dolgokat! :)
nekem beljebb, valamit nyomott, én ugy éreztem, amugy nekem is sokszot fáj nem terhesen is.

Egy újságban azt olvastam, hogy egy nő terhesség alatt menstruált és 5. hónapig nem nőtt meg a hasa. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Igen, ritkán, de elõfordul a terhesség alatt vérzés, ami nem befolyásolja magát a terhességet. Az meg, hogy 5 hónapig nem nõtt jelentõsen a hasa, nem is annyira fura.

Igen, ritkán, de elõfordul a terhesség alatt vérzés, ami nem befolyásolja magát a terhességet. Az meg, hogy 5 hónapig nem nõtt jelentõsen a hasa, nem is annyira fura.
az elsõ 5 hónapban másnak se nagyon nõ a hasa (de 4-ig biztos), fõleg nem, ha elsõ terhesség. Az is elõfordul, hogy valaki akár végig "menstruál" a terhesség alatt
az elsõ terhességem az 5. hónapban lett szembetûnõ, addig nem tûnt fel senkinek. a menstruáció sem lehetetlen, ha nem is túl gyakori (az egyik barátnõm anyukája terhesen 2 hónapig mensturált még)
Az egyik barátnõm végig menstruált, eszébe se jutott, hogy terhes lehet. Az tûnt fel neki, hogy kezd nõni a hasa a 6-ik hónapban.

Az előbb az egyik oldalon azt olvastam, hogy ha a teszt pozitív, akár halványan is, biztos terhességet mutat. Ennek az állításnak mennyire lehet hinni?

Legjobb válasz: Attól függ,h mennyire friss a terhesség. Mondjuk nekem a mensi napján tisztán,és pillanatok alatt megmutatta a terhességet:)Olyat vegyél,ami cseppentõs,azok sem nagyon drágák,sõt.HA kétség maradt benned,tesztelj mégegyszer.

Attól függ, h mennyire friss a terhesség. Mondjuk nekem a mensi napján tisztán, és pillanatok alatt megmutatta a terhességet:) Olyat vegyél, ami cseppentõs, azok sem nagyon drágák, sõt.HA kétség maradt benned, tesztelj mégegyszer.
Naponta pont 5 ilyen kérdés van. Ha pozitív a teszt, akkor terhes vagy. Ez a tesztre is rá van írva. Ahogyan az is, hogy ha halvány, akkor ismételje meg egy hét múlva. Tehát terhes vagy, ott van a pocakban a kis lakó. Gratulálok hozzá! :)
az attól függ hány dpon halvány pozi az a teszt
Nem tudom már melyik teszten olvastam, õskövület volt, de a tájékoztatóban benne volt, hogy ha negatív a teszt, az az egy nem biztos. Felsorolt azt hiszem három gyógyszert, és a rosszindulatú cisztákat, mint HCGt termelõ eseteket, de ezek, ha rendszeresen szûrnek/nem élsz velük kizárhatóak, és így a poz teszt, legyen az halvány, erõs, az terhesség GYANÚJÁT jelzi(szívhangot ha látnak, akkor biztos, hogy megmaradt a terhesség, babád lesz, addig csak gyanúsak vagyunk, az esetleges korai vetélések miatt) Remélem segítet
Nekem is nagyon halvány volt a második csík a teszten(Gabriel), és már 13 hónapos a kisfiam! A halvány csík az pozitív. Gratulálok.
Csatlakozom az elöttem szólóhoz!Én is Gabriel tesztet csináltam, és mindkettõn a második csík halvány lett!A bizonyosság kedvéért voltam dokinál, és akkor már 12hetes voltam!(közben volt pecsételõs mensim amire azt hittem megjött...., de a doki azt mondta hogy normális, "tisztító"mensi!)tehát 90%hogy baba van a dologban:) Gratulálok:) 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem szedek egyáltalán gyógyszert és szerencsére cisztám sincs. Csak azért kérdeztem mert halványat teszteltem és láttam, hogy rajtam kívül sokan mások is, és tünetük is volt/van, de csak azt kapták válaszul hogy ezt még korai lenne megmondani, nem biztos vagy ez lehet más is.Utána õk is leírták hogy egészségesek és nem szorulnak gyógyszeres ellátásra.Azért nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat tanultam belõlük!:) Elég tapasztalatlan vagyok még de majd belejövök. :) És köszönöm a gratulációt! :)
Bocsi hogy megkérdezem de itt annyi fura szót használnak! Mi az a mola terhesség?
A kérdező hozzászólása: A baba valamilyen kromoszómarendellenesség miatt nem életképes. Megállt a fejlõdés. A méhlepény sejtburjánzása miatt megnõtt a hasam és fájdalmas görcseim voltak, de nem véreztem. Azóta lett egy lánykám. Holnap megyek dokihoz, ad majd beutalót uh_ra, de nagyon félek. Nem görcsörök nem fáj a hasam, szedem a folsavat és nagyon szeretném a picit.
Hát egy héten belül már mehetsz dokihoz, UH-n majd megnéz, és meglátod, minden rendben lesz. Addig hiába mennél, mert nem sokat lát, hát nyugi, és csak pozitívan!
Tudom, milyen így, félve neki indulni, de bízz benne, hogy minden rendbe lesz!!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: köszöm. Igyekezni fogok! Arik vagytok.

Olvastam, hogy a terhesség egyik tünete a mellbimbó és az udvar, ill. a szeméremajkak elszíneződése! Már korai terhességeben is előfordul?

Én nem tudom eldönteni... :)

Legjobb válasz: Hát nem tudom, én már a 17. hétben vagyok és nekem még mindenem ugyanolyan, mint volt (csak a hasam nõtt egy picit). Szerintem az elszinezõdés csak késõbb jelentkezik. Persze nem vagyunk egyformák...

Hát nem tudom, én már a 17. hétben vagyok és nekem még mindenem ugyanolyan, mint volt (csak a hasam nõtt egy picit). Szerintem az elszinezõdés csak késõbb jelentkezik. Persze nem vagyunk egyformák...
Szia! Nekem a terhesség elején ezek a tünetek nem jelentkeztek! A 10 hét körül kezdõdött besötétedni a mellbimbóm! 14 hetes kismama
En csak egyszer voltam eddig terhes 9hetig (sajnos nincs gyerekem :( ) , de akkor nekem az eg vilagon semmi nem latszott a mellbimbomon. Max. picivel jobban latszodtak az erek, de ha nem tudtam volna a terhessegrol, eszre se vettem volna a kulonbseget. Sot, mindenki panaszkodik mellfeszulesre, viszketesre, mell erzekenysegere, nekem pedig ilyenem sem volt. Mondjuk nekem alapbol nem szokott ilyenem lenni, iden is csak egyszer volt mensi elott 4-5 napig nagyon erzekeny, olyat eletemben nem ereztem meg meg terhesen sem. Tehat a tunetek mindenkinel masok. Eloszor a mehnyak vagy mi szokott elszinezodni lilasan, nogyogyasz is innen tudja gyanitani a terhesseget. Viszont ha jol tudom, a mellbimbo es udvara csak kesobb sotetedik el joval. Persze, mint minden mas, ez is egyentol fugg. En ilyenre nem alapoznek. Legbiztosabb jel a keso mensi, illetve a gyenge barnazas.
Szia! Nekem is sokkal késõbb jöttek ki ezek a dolgok (20-30. hét között), a "kis" kék erek a pocakon csak a 32. hét körül. Nagyon változó, a korai szakasz nálam olyan volt, mint a menstruáció elõtt... Mindenkinél más a terhesség, a könyvekben olvasottak tényleg csak irányadóak.. 38. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszokat!
Hello, nekem a szemeremajkak mar az elejen rogton elszinezodtek. A 20. het korul kezdett sotetedni az egyik mellbimbom, a masik most 31. heten kezd sotetedni. Hat, ilyen is van :) .
Szia, én 14.hetes vagyok és nekem a szeméremajkak már kb. az 5 héten lilás volt, a mell nekem talán egy picikét sötétebb nem igazán változott. szió

Ez igaz? Egy kismama újságban olvastam, hogy nagyobb a koraszülés veszélye - valami hormontermelés miatt - azoknál, akiknek tartós fogínygyulladása van terhesség alatt?

Nekem az eleje óta vérzik, hiába voltam dokinál, próbáltam minden csodaszert.

Legjobb válasz: Szia! Fogdokitól kérdezz rá, de én meg úgy tudom, sajnos terhesség alatt nõ a fogínygyulladás esélye, és sajnos "természetes", épp a hormonok miatt, amik úgymond a vérbõségért felelõsek. Nekem is gyakran vérzett, doki látta is. Még túl is hordtam...

Szia! Fogdokitól kérdezz rá, de én meg úgy tudom, sajnos terhesség alatt nõ a fogínygyulladás esélye, és sajnos "természetes", épp a hormonok miatt, amik úgymond a vérbõségért felelõsek. Nekem is gyakran vérzett, doki látta is. Még túl is hordtam...
Nekem nincs rossz fogam, de a terhesség eleje óta elkezdett vérezni a fogínyem fogmosás közben. Nekem sem hatott semmi, minden nap mostam. 40+3 hétre szültem, tehát egyáltalán nem szültem korán, már 3 éves a lányom, de a fogínyvérzés megmaradt. Nem hallottam még errõl a dologról, nem tudom elképzelni milyen összefüggés lehetne a fogínygyulladás és a koraszülés között. Szerintem ez csak egy új felkapott hír, ami most felröppent. De hogy mennyi igazság alapja van? Hát nemtudom...
Igen, a hormonok miatt ilyenkor érzékenyebb lesz az íny, nõ a fogínygyulladás veszélye. Nekem is fájdogált az egyik fogam (azt hittem) és vérezgetett fogmosáskor az ínyem, az én fogorvosom egy alapos tisztítást javasolt rá (leszedte a fogköveket) és mondta, hogy használjam minden fogmosás után a Listerine szájvizet, mert az segít. Azóta jobb, elmúlt a fájdalom is (ami nem a fogam volt végülis, hanem az ínyem alatt gyulladt be) és már nem vérzik fogmosáskor sem a fogam. Próbáljátok ki, hátha nálatok is beválik. Elviekben minden trimeszterben érdemes lenne leszedetni a fogkövet, ezzel megelõzve az ínygyulladást és a fogak romlását. És tényleg sokkal jobb érzés utána.
húúú ezt én is olvastam a terhességem alatt, és ugyanezek voltak a tüneteim, semmi nem használt, végig paráztam, h majd emiatt koraszülés lesz, aztán 40+5 napra szültem. :-D Lehet, h van benne némi igazság, de nagyrészt, nem hinném, hogy ettõl függ!! Nyugi!! :-) 14 hós baba anyukája.

9. hétbe lépek, és már egy nadrágomat nem tudom begombolni! Azt olvastam, hogy 9hetes terhességet nem is lehet külsőleg észre venni! Akkor hogy is van ez?

Pedig nem eszem sokat! S?t, a nagy melegben alig volt étvágyam! Mégis híztam 2 kilót, ami sztem csak a hasamra ment!

Legjobb válasz: Ez a puffadás miatt lehet. Észre sem veszi az ember, csak azt hogy nem tudja begombolni a nadrágját. Ez természetes. Nõ a méhed.

Ez a puffadás miatt lehet. Észre sem veszi az ember, csak azt hogy nem tudja begombolni a nadrágját. Ez természetes. Nõ a méhed.
Szerintem a puffadás miatt van ez, de lehetséges, hogy neked elõbb látszódik.Nincs 2 egyforma terhesség.:) Én 17 hetes vagyok és az eddigi nadrágjaim mind jók, még...:D
Nekem is puffadt a hasam már a legelejétõl. Csak terhesnadrágot tudtam elviselni. 12 hetesen mindenki látta, hogy terhes vagyok. Kisebb nem lett a hasam, hanem szépen lassan növögetett még nagyobbra :-)
Kb. a 10. hétig én is puffadtam, magamhoz képest nagy is volt a pocakom, én is inkább kismama nadrágot vettem fel. Aztán a puffadás eltûnt és a 21-22. hétig szinte semmi sem látszódott rajtam! Most már viszont igazán látszódik. :) 27 hetes kismama
Én meg a 8. hétbe lépek, de 1 nardágom sem tudom begombolni! Csak a játszós nacik kényelmesek, abban meg azért ciki az utcán flangálni! Hála még nem híztam egy dekát sem, a sok hányás és émelygés kikészít. Ez még tuti a puffadástól van nálunk, az igazi pocak szerintem 12-14. héttõl látszódik. Olvastam egy várandós könyvben, hogy a 8-9.héttõl szûknek érezhetjük a nadrágainkat! :) )) Szóval természetes jelenség!
Én is nagyon fel voltam puffadva ilyenkor, s már nekem sem volt jó pociban a naci, de bandázzsal oldottam meg a helyzetet! Aztán úgy a 12-14.hétre elmúlt, s onnan ha lassan is, de már tényleg kezdett nõni, kerekedni olyan kismamisan a poci! Szóval türelem! Ez az idõszak is elmúlik, s akkor elkezd nõni valóban a hasad! 26 hetes kismama
Nekem is így volt a második babámmal. Már a 10 hét körül terhes nacit kellett felvennem, +2kg jött fel. Az elsõ gyereknél, meg a 16 hétig a saját ruhámban jártam és még fogytam is az elsõ trimeszterben 3 kg-ot.
Én is így voltam. Még nem látszott semmi, mégis kismama nadrágot kellett hordjak, mert a másik már nagyon szorított.
A kérdező hozzászólása: Ez le fog menni? Mikor? És mikortól kezd nõni a baba miatt?
Én ennyi idõsen nagyon fel voltam puffadva, azért nõtt egy kicsit meg a hasam.
ez nem gond! nekem is nagyon hamar látszódott.arra lehet számitani hogy alapjába véve nagy lesz a hasad.Ami utána lemegy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!