Találatok a következő kifejezésre: Olvastam, hogy sok (236 db)

Szjg! Olvastam hogy sokaknak szimpatikus Arnold, miért?

Én a legelején még kedveltem, de aztán már nem annyira és nem csak azért mert Reniék miatta nem jöttek össze egy darabig, hanem mert olyan fölényesen és nagykép?en viselkedett a többiekkel és lekezelte ?ket. Oké, hogy okos, de azért szerintem néha több volt neki az egészséges önbizalomnál.

Legjobb válasz: Én is olvastam, hogy sok ember már azért nem szereti, mert megváltozott. Hát.. nekem ez nem igazán jelent problémát, még mindig ugyanolyan számomra, mint pl. az elsõ részben. Sajnos képes vagyok ilyen hülyeségeket csinálni, bocsi.. :) De amúgy tényleg sok embernek szimpatikus, talán amiatt, hogy van ilyen ismerõsük, vagy nem tudom.. Én például szeretném ha lenne, de ez már megint más téma.. :) Oké, nevezz õrültnek, nem zavar. :)

Én is olvastam, hogy sok ember már azért nem szereti, mert megváltozott. Hát.. nekem ez nem igazán jelent problémát, még mindig ugyanolyan számomra, mint pl. az elsõ részben. Sajnos képes vagyok ilyen hülyeségeket csinálni, bocsi.. :) De amúgy tényleg sok embernek szimpatikus, talán amiatt, hogy van ilyen ismerõsük, vagy nem tudom.. Én például szeretném ha lenne, de ez már megint más téma.. :) Oké, nevezz õrültnek, nem zavar. :)
Sokan mondják azt, hogy Arnold megváltozott, már nem a régi..., de bennem még mindig a jó emlék él. Szerintem az nagyon nemes döntés volt, hogy csak szinte a búcsúzásnál mondta el, hogy mégis mit érez Reni iránt. Mondjuk ezt is lehetne azzal cáfolni, hogy csak kihasználta Renit, de azért az nagyon nehéz lehetett neki. Én úgy gondolom, csak rosszul kezelte Arnold ezt a helyzetet (bár az érzéseit nem mondta, de viszont a többi osztálytársát szidta). Nekem ez a véleményem! (:
Én sem kedvelem, de valami olyasmi lehet az oka, hogy mindig Reni mellett állt és kedves volt vele. Mondjuk a 6. részig én nagyon szerettem, de aztán megváltozott. Azért kicsit érthetõ a viselkedése...
Na már most.Én is abba a táborba tartozom, ahol Arnoldot bírjuk.Szóval.Én a 4.-ig kimondhatatlanul bírtam, és nagyon nagyokat röhögtem a beszólásain.Én azért olyan intelligensen jóképûnek képzeltem el, de persze nem olyan nagyon hû de, mint Cortez.Nekem van olyan sejtésem, hogy õ máshogy akar jót az embereknek, és ha teszem fel egy valódi személy lenne (esetleg én közvetlen kapcsolatban lehetnék vele), akkor mindenképpen vele 'lógnék', és Pinkie Pie feelingel próbálnám megnevettetni.

Fekete "úszkáló" foltokat, pontokat látok a szemem előtt körülbelül 2 hete, főleg amikor kontaktlencsét hordok. Mi lehet az oka? Nagy a gond? ( Blogon olvastam, hogy sok embernél előfordul, és nem veszélyes. De ettől függetlenül aggaszt)

Legjobb válasz: Ha a szemlencsében vannak uszkáló homályos foltok az sok évig nem olozhat jelentõs problémát csak ne növekedjen jelentõsen a számuk.Ha nagyon megnõ a számuk az a szürkehályog.Meg lehet nézetni szemésszel õ látja hogy kezdõdõ szürkehályog e.

Ha a szemlencsében vannak uszkáló homályos foltok az sok évig nem olozhat jelentõs problémát csak ne növekedjen jelentõsen a számuk.Ha nagyon megnõ a számuk az a szürkehályog.Meg lehet nézetni szemésszel õ látja hogy kezdõdõ szürkehályog e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem venném észre, hogy gyarapodna, és inkább csak esténként fordul elõ... De mindenképp meglátogatom az orvost!
nyugi semmi gond csak bevagy szivva
A kérdező hozzászólása: Persze....:) )))))

Mennyire érdemes Tera mmorpg-vel foglalkozni? Többször olvastam, hogy sokan nem ajánlják. Miért?

Legjobb válasz: Én kipróbáltam, de nálam több hiba is volt benne. Nem nevezném true-actionnak, mivel távolsági karakterrel ígyse tudsz mozogni támadás közben. Vindictus jóval elõbb megcsinálta a true-actiont, és mérföldekkel jobban, mint a Tera. De a fõ ok, amiért nem játszok vele: szerintem unalmas. Nem érdekeltek a küldik, még a fõ sztorivonal sem, pár óra játék után feladtam. A pozitívum, hogy legalább a grafikája egész szépnek mondható. De tudod mit, felejtsd el az elõbbieket, és próbáld ki, az a legbiztosabb :D Sokan istenítik a WoW-ot, de én nem szeretem, ezért soha nem fogok vele játszani azon az 1 órán kívül, amíg volt hozzá szerencsém. Próbáld ki, ha tetszik, úgysem fog érdekelni mások véleménye.

Én kipróbáltam, de nálam több hiba is volt benne. Nem nevezném true-actionnak, mivel távolsági karakterrel ígyse tudsz mozogni támadás közben. Vindictus jóval elõbb megcsinálta a true-actiont, és mérföldekkel jobban, mint a Tera. De a fõ ok, amiért nem játszok vele: szerintem unalmas. Nem érdekeltek a küldik, még a fõ sztorivonal sem, pár óra játék után feladtam. A pozitívum, hogy legalább a grafikája egész szépnek mondható. De tudod mit, felejtsd el az elõbbieket, és próbáld ki, az a legbiztosabb :D Sokan istenítik a WoW-ot, de én nem szeretem, ezért soha nem fogok vele játszani azon az 1 órán kívül, amíg volt hozzá szerencsém. Próbáld ki, ha tetszik, úgysem fog érdekelni mások véleménye.


Anyukák? Olvastam, hogy sokaknak heti kb 7 ezer forint jut ételre. A többi dolgot, hogy oldjátok meg? Tisztálkodási szerek, ruhák stb?

Lehet én olvastam félre valamit és ezeken felül marad még ennyi,de kíváncsi lennék.Nem vagyok én sem gazdag meg semmi ilyesmi,én is akciós termékeket veszek kivéve a baby-nek,de csodállak benneteket,hogy ilyen ügyesen megoldotok mindent.

Legjobb válasz: Nézd nem foglak gyõzködni.Nem tudom milyen környezetbõl jössz,de szerintem aki nem a villa-negyedbõl,az igenis belátja,hogy 100.000ft nagyon sokaknak nem jut egy hónapban ételre.Nekem a férjem 140.000-et keres,ebbõl lejön hitel 45.000+15.000= 60.000 marad 80.000.Ehhez jön az én gyedem plusz a csp ami összesen 62.200.Szóval van 142.000Ft amibõl lejött a hitel.Gázra fizettünk februárban 75.000-et,plusz a víz,villany,digi,telefon stb kb.20.000.Marad 55.000.Ebbõl tápszer+popsitörlõ kb egy tízes,és marad máris 45.000Ft egy hónapban kajára,tisztítószerekre,minden másra.Ettünk,eszünk,és kijövünk belõle,kölcsön nem kértem,hiszed vagy nem,eszünk ennyibõl,és finomakat.Alidban,lidlben,tescoban vesszük a kaját,figyeljük az akciókat,akkor bespájzolunk stb.Persze megjegyzem nyáron több marad,akkor könnyebb jóval,de télen sem áll meg az élet.Na mégiscsak levezettem :)

Nézd nem foglak gyõzködni.Nem tudom milyen környezetbõl jössz, de szerintem aki nem a villa-negyedbõl, az igenis belátja, hogy 100.000ft nagyon sokaknak nem jut egy hónapban ételre.Nekem a férjem 140.000-et keres, ebbõl lejön hitel 45.000+15.000= 60.000 marad 80.000.Ehhez jön az én gyedem plusz a csp ami összesen 62.200.Szóval van 142.000Ft amibõl lejött a hitel.Gázra fizettünk februárban 75.000-et, plusz a víz, villany, digi, telefon stb kb.20.000.Marad 55.000.Ebbõl tápszer+popsitörlõ kb egy tízes, és marad máris 45.000Ft egy hónapban kajára, tisztítószerekre, minden másra.Ettünk, eszünk, és kijövünk belõle, kölcsön nem kértem, hiszed vagy nem, eszünk ennyibõl, és finomakat.Alidban, lidlben, tescoban vesszük a kaját, figyeljük az akciókat, akkor bespájzolunk stb.Persze megjegyzem nyáron több marad, akkor könnyebb jóval, de télen sem áll meg az élet.Na mégiscsak levezettem :)
Hogy oldom meg?Magam sem tudok erre válaszolni igazán.A muszáj nagy úr.Ruha turis vagy n agy akcióban.Én havi 4-szer 7000bõl mindent meg tudok venni, minden háztatrtási, tisztálkodási dolgot, és kaját is. A tesconak pl van 700Ft-os kék színû folyékony mosószere.Egyik ember ajánlotta másiknak, és mostmár lassan mindenki ezt használja, mert van olyan jó mint az ariell, tomi és társai.
Egyébként meg nem, nem tudja mindenki!Szerencsés vagy hogy havonta csak 100.000-et elkölthettek kajára, de gondolj bele, szerinted mindenkinek jut erre?Vagy akinek nem azt mindenkit tud segíteni a szülõje???Nem hinném.És tudod van aki még kevesebbõl eszik egy hónapban.Sajnos...
Én elhiszem hogy ennyi jut! Vidéken ahol az apuka anyuka haza visz havi 140.000-150.000 ft-ot + 2 gyerek családi pótlék. Autó hitel 25.000, lakás hitel 50.000, rezsi(víz, gáz, áram, telefon, tv, lakás, auto, biztosítás) 30.000. Na ezek után ami marad az megy kajára! Nagyon sokan gyárban 3 mûszakban minimálbér ért dolgoznak!
Elsõ vagyok, nekünk nincs pénzbeli segítség.A nagyi hetente vesz egy kiló banánt, meg olykor egy-egy popsitörlõt, de ennyi!
Én pont most írom a listámat, holnap megyünk apósommal. És valahol 10körül lesz amit költök, úgy hogy pelenkát is veszek és popsitörlõt. Eddig a legnagyobb összeg amit otthagytam 18e volt, de utána pl 7, 7, 5ért vásároltam. Egy hétre bevásárolok, és tényleg csak a minimálisat kell kisboltban megvenni(zsemle-kenyér), 100-150ft különbség van pl görög joghurtnál és az nem mindegy pl. A számlákat ha fizetjük vásárolok, és marad is, ha nem is sok de marad, szórakozásra pl, a gyerekekre, magamra, férjemre. Szóval lehet ügyesen is. Annyi, hogy apósom 20ezerig hozza a tejet csak úgy, és amikor elérjük azt az összeget akkor fizetjük, ez valamivel kevesebb mint 10hét.
Én azért írtam, hogy nekünk 100 e megy el, hogy a kérdezõnek válaszoljak. Én nem hiszem, hogy heti 7 e ft elég kajára. Nekünk a hiteltartozásunk havi 70 e ft + béreljük a lakást 50 e ft-ért. Nekünk sem marad semmi hó végére, de a kajára sajnos sok megy el. Reggelire 1 l tej, felvágott, zsemle, ásványvíz, esetleg vaj, néha 1-1 paprika és máris ott az 1.000ft. Ez csak a reggeli tej 160ft felvágott 150ft zsemle 200ft paprika 100ft víz 100ft és ez csak a reggeli. Ásványvíz kell, mert itt ihatatlan a víz és a gyerekek ebbõl kapnak inni.
Már többször volt ilyen kérdés, és amikor részleteztettem, hogy hogy jön ki a kajájuk 3-4üknek havi 30-40 e ft-ból, a végére csak kiderült, hogy nagyszülõi segítséggel. Vagy pl. 1 tojást eszik reggelire, mást nem. röviden: ennyi pénzbõl sehogy nem lehet kijönni, ezt mindenki tudja. Most lepontoznak majd, de sokan nem ismerik be, hogy segítséggel boldogulnak. Nekünk havi 100 e ft a kaja költségünk 4-en vagyunk + 1 cica.
De azért beláthatod, hogy ha csak a kajára marad heti 7 e ft, az is irracionális. Abból talán a gyerekek táplálása kijön, de nem több. Mint ahogy akkor a kérdésnél írta az anyuka, hogy csirkeragu levest fõz 2 napra 300ft-ból. Na ja. Mindenhol ugyanannyiba kerül a kenyér, tej, tojás, alap élelmiszerek. Az alap élelmiszer az heti 7 e ft. De megint számolhatunk. Napi 1.000ft mire elég? Egész napos kajára? 3-4 fõs családnak, ahol mindenki csak otthon eszik? Ez ugye a vicc kategória. De, ha levezeted napi szinten, akkor elhiszem.
Ahol mi élünk fél órás buszozásra van az elsõ olcsóbb közért. Itt csak spar van. Két picivel én nem tudok sehova menni nagybevásárolni, mert nekünk még kocsink sincs. Párom este 8-ra jön haza, így marad a spar. Itt piac sincs, csak egy hentes, ahol 1.000ft 1kg darált hús.
Ki lehet jönni ennyibõl.Hát akinek havi 100000 ft-ja van, az azt sem tudja milyen nélkülözni, vagy turiból öltözni.Nekem tételesen le van otthon vezetve, hogy mire mennyi kell.És havi 25-nél több nincs, ha földhöz vágjuk magunkat sem. Be kell osztani azt amennyi van.A kényszer nagy úr!!!!E.
Szégyellje magát aki veri a mellkasát hogy 100 ezer elmegy kajára és akinek meg ennek töredékébõl kell kijönnie az meg hazudik. Tudod te ebben az országban bizonyos területeken még ennyi sincs egy családnak? Levágnak egy csirkét és a család azt eszi egy hétig....Nekünk se jut több 30 ezernél, és meg kell oldani. De ne kelljen már bebizonyítanom, hogy ez hogyan sikerül. Elég szomorú, hogy 2 diplomás ember szart se kap a munkájáért és azt kell mondanom a gyerekemnek, hogy ma nincs banán, tegnap etteél. (Mi meg már 1 éve nem ettünk banánt.)
Nekünk sem jut sok kajára, de szinteindennap fõzök, mert hiába fõnék 2napra másnap vhogy nemakaródzik megenni:( De! van amelyik kaja másnap finomabb mint frissen fõve azt megesszük persze! Mi is 30-40ezerbõl gazdálkodunk. a kisfiam még szopizik úgyhogy kettõnkre kell fõznöm csak. mindennap tudnék húst venni, de uncsi lenne, kell a tésztaféle, a fõzelék. Nyáron jobb lesz, mert a párom eljár maszekolni, amúgy is azt fogja csinálni amit szeret, tehát ha úgy lesz munka után mindennap el fog menni akkor könnyebb lesz, de télen ez van. és nem kell azokat lenézni akiknem nem jut 100ezer ft. kajára. kettõnkre nem is tudnék ennyit költeni. Nálunk is csak C.bolt van ami elég drága. Majd lesz jobb is csajok!
Csirkét levágni? Te jó ég, milyen falun laksz te? Netre bizony van lóvéd.
Egyébként két fõre lehet, hogy kijön, de négy fõre, akik fõtt kaját esznek, arra nem. Mi 5-en vagyunk macskástul. Ha oviba fog járni a gyereketek (enyém nem jár), akkor a havi 15 e ft kajáját nem fogjátok tudni kifizetni? Vagy az is sok? Pedig annyi lesz.
9ezret hagytam ma ott: vettem gyümit(körte, mandarin) paprikát, padlizsánt, húst, joghurtot(16db), túrót, 5kg krumplit, plusz rizs, amit egy hónap alatt nem eszünk meg, ua tarhonya(még jópárszor fõzõk belõle), fûszereket keveset használok, de nem íztelenül fõzök, az is van még. ez egy heti kajája 4embernek kijön.(muszaka, pásztortarhonya, chilisbab, túrógombóc, máj...) És írtam már, hogy persze van amikor ez az összeg több, mert ami tárolható pl a wc papír ami azért nem egy nap alatt fogy el tekercsenként 4emberre se, azt csak akkor veszek, amikor már épp elfogyna az plusz, vagy a tisztítószerek, de ezek se úgy fogynak, hogy 01.01-01.31ig vannak egy háztartásban, vagy az olaj.
De Lanfear. Hol a reggeli és vacsora? Ebben a 9 e ft-ban hol a tej, a reggelinek való, esti felvágott, kenyérféle, vaj??? És nekem senki ne mondja, hogy a gyerekének soha nem vesz egy csokit, túrórudit, esetleg müzlit???? Mert valóban nem hiszem el. De hagyjuk. Matolcsinak ezek szerint igaza van, hogy 47 e ft-ból meg lehet élni. akkor ne panaszkodjatok! Ügyesek vagytok! Énmeg egy élõsdi senkiházi a közgazdász diplomámmal és a felsõvezetõ párommal. Na sziasztok!
Utolsó elõtti jobb is ha eltakarodsz! Önelégült beképzelt majom. Sose kívánok senkinek rosszat, de tudod nagyon egyszerû bár de nagyon komoly dolgok miatt át tudsz kerülni a másik oldalra....ezért vigyáznék a számra és a gondolataimra miket mondok. És utána szarhatod a 110ezres gyedet meg a felsõvezetõ apukát, ha mondjuk neadjaúristen de mégis havi 300 ezret kell költsél életmentõ gyógyszerekre. [email protected]ázi gondolkozz!!!
És csirkét levágni elmondom sokkal egészségesebb, mint a boltban megvenni. Ott az udvarban a 40 csirke ami biztosítja a csirkehúst és még net is van!!!!
Hú, végigolvastam az összes választ. Kedves 35. válaszoló! Szerinted aki diplomás és szegény az lúzer, mert nem tudja kamatoztatni a tudását??? Hogy lehetsz ennyire SÖTÉT!!!
Lehet, hogy én vagyok a lúzer, mert olyan pályát választottam, hogy nem fizetik meg. De a primitív, az te vagy drágaságom. Amúgy a felsõvezetõ pároddal együtt inkább azon legyél, hogy a gyereked ne ilyen nagyképû és arrogáns, frusztrált legyen, mint te. És néhány válaszodat jelentettem, ne haragudj kérlek, de sértõ volt szemeimnek :) Azon meg jót nevettem, hogy nem is tudtad, hogy a csirkéket le szokták vágni. Azok nem úgy születnek ám a Hipermarketben fagyasztott állapotban te kis drága :)
Ritkán találkozni itt ennyire mérhetetlenül ellenszenves hozzászólóval mint a 35-ös.
A kérdező hozzászólása: Anyukák!a kérdést nem azért tettem fel, hogy marjátok egymást!eléggé elkeserítõ amiket írtok!bevallom még sosem számoltam ki mennyi is az annyi és nem tervezek elõre egy hétre-kaja szempontjából.Minden tiszteletem azoké a családanyáké akik így megtudnak élni.kívánom mindenkinek, hogy jobb és könnyebb legyen!
A 81%-nak üzenem:hogy lehetsz ennyire rosszindulatú????Mi a francot magyaráztam akkor?????Szégyeld magad!!!
Lanfearon kívül senki nem írta le tételesen, csak állítja, hogy kijön. Írjátok már le, vezessétek már le tételesen. Ja, excel táblázatunk nekünk is van és én is vezetem ezért is tudom ennyire.
Sose nem fogja az megérteni, akinek marad 100 ezre. Nem kívánom, hogy forduljon a kocka, de igazán beláthatná, hogy igenis lehet 40 ezerbõl enni. Én heti 8000-et költök "nagybevásárláskor" Megjegyzem tejallergiások a gyerekeim, 600 ft a Dm-ben a risztej. Ja és kétnaponta veszek 210 ft-os kenyeret.
Havi 30-40 ezerbõl nem lehet egészségesen étkezni, hiába szeretne, nem tud, örül az ember ha enni tud, és nem azzal foglalkozik hogy milyet eszik, hanem MIT ESZIK!
De a gyerekeknek sem adtok húst? Tésztán élni baromi egészségtelen, fõleg egy fejlõdõ szervezet számára. Nálunk minden nap van hús, mert fontosnak tartom a gyerekeknél. És a gyerekeim imádják.
Nekünk marad kajára kb 40.000ft egy hónapra, hármunknak. Na jó a babánk még csak 7 hónapos, de zöldséget, gyümölcsöt neki is veszek vagy egy kiflit... de van mikor már a mi ételünkbõl turmixolok neki. Ezt az összeget valóban csak kajára költöm(tehát pelenkára, tisztítószerekre NEM), ennyi van, ennyit kell beosztanom. Nem éhezünk, de semmi luxus, minden alapvetõ dolgot meg tudok venni és hús is hetente többször kerül az asztalra.
Hát van aki nem reggelizik pl.Vagy megveszi a lidl-s rúd párizsit 250Ft-ért kenyérrel egy hétre elég két-három fõnek. Én pl.minden reggel (nem anyagi okból kifolyólag, csak így szoktam meg) vajas pirítóst eszem, férjem nem tud reggelizni.Így ez nem kiadás lényegében!
De van hús, de nem minden nap, mert az egyáltalán nem egészséges.Heti 2-3 nap. Egyébként értsd már meg, hogy ha annyi van akkor annyi van!Lehet neked hihetetlen, ne is tudd meg, de igen, rengetegen élnek nagyon kevésbõl!!!!!
Az ételrõl már írtak sokan, a többi: mosópor: LEL, 9 kg, 1, 800Ft (lidl), fél évre elég öblítõ: ecet vízkõoldó-fertõtlenítõ: ecet mosogatószer, JAR a wc-kagylóhoz használok zselés fertõtlenítõt, szemetes zsák, tusfürdõ, egyéb apróságok: one euro market pelenka, popsitörlõ: toujurs, lild márka gyerek tisztálkodási dolgok: gyógyszertári kenõcs ezek is olcsóbbak
Miért lenne a hús egészségtelen mindennap? Még a babakajában is van hús és mindennap ajánlják a húsos fõzeléket. Orvostól kezdve mindenki. Szerintem mindennap kell hús. Amiket felsoroltatok kajákat, azok egészségtelenek és egy 3-4 éves gyereknek nem elegendõen tápláló, max. hízlaló. Tészta, olajos tészták, májkrém, tocsni, ...... hol a zöldség, gyümölcs????? és tudjuk, hogy azok a legdrágábbak a hús után. Nem gyõzködni akarok senkit, mindenki annyiból él, amennyibõl, de ez nagyon szomorú így. Nálunk sincs se csoki, se kóla, se luxus kaják, se mozi, se kozmetikus, semmi.Csak egészségesebb kaják. És csak a macska havi 8 e ft. 9 éves, kidobni nem fogjuk.
A hússal is lehet gazdaságosan bánni, pl veszel fél kg darált húst és fél kg tejbe vagy vízbe áztatott kenyérrel kevered fûszerezed és 2-3 napra van fasírt...
Rengeteg orvos találja károsnak a mindennapi húsevést, mert írtózatosan megterheli az emésztõrendszert, nemhiába alapja a böjtnek, tiszítókúráknak a zöldség, gyümölcs!És nem a hús.Ha két hétig nem ennél húst, meglátnád rögtön a hatását mind az emésztéseden (ha gond van vele) a bõrödön nagyon, hajadon stb, de nem akarlak meggyõzni, mert téged nem lehet :) egyébként mi rengeteg gyümit, zöldséget eszünk, szezonban fõleg!
Nálunk is a zöldségre, gyümölcsre megy el a legtöbb. 3 naponta veszek zöldséget, gyümölcsöt és 2-3 ezret mindig ott hagyok. Na meg a hús, hal az tényleg valami eszméletlen drága, fõleg ha jó minõségût szeretnél venni. Sajnálatos hogy ennyire nincs pénzük a tisztességesen dolgozó embereknek :(
Nem engem kell gyõzködni. Én nem eszek húst, utálom. De a párom, és a két gyerekem igen. Minden nap. És igen, egy kg banán 400ft, egy kg alma sem sokkal olcsóbb. Ma vettem egy tököt és egy paprikát és 800!!!!!! ft volt. Csak azt írom, hogy hihetetlen ennyi pénzbõl normálisan étkezni, nekünk nem megy. Pedig szívesen tenném félre a különbözetet, elhiheted. Párom sokat is eszik, hisz sokat dolgozik, nem éhezhet. Én alig eszek. A gyerekek is sokat esznek. És igen, megveszem a joghurtot-natúrt, hogy gyümölccsel adjak nekik, a müzlit is és a túrót is, az sem olcsó. Sajnos nekünk nem jön ki kevesebbõl tényleg, mint napi 3 e ft csak a kaja. De mostmár nem írok, mert nem vitatkozni szeretnék.
Lanfear. hol a tej, kenyér, zöldség, gyümölcs?
Én sem vitatkozom, csak szeretnék rávilágítani, hogy a szükség nagy úr, na de azért dolgozunk, hogy jobb legyen, csak jobb lesz egyszer. Egyébként szezonban (mert elém aztán rakhatná akárki most a spanyol paradicsomot, nem bírnám megenni) falura megyünk nagymamámhoz, ott fillérekért lehet venni finom, ízletes gyümölcsöket, zöldségeket a helyi árusoktól.Sajnos a nagy piacon is van aki a tescoban vett árut árulja saját termésként :(
Ha a 8 e ft-os heti koszthoz hozzáadod a tejet: 750ft kenyér: 1.500ft zöldség, gyümölcs: 3.000ft Ez már 13-14 e ft hetente. és akkor alap dolgokat nem vettél, pl a fûszer, tojás, cukor, só, gríz, liszt, kakaó?, rizs, egyéb is pénzbe kerül, azt is meg kell venni. Nem? Ebben a hónapban közel 5 hét van. Hacsak a 15 e ft-ot beszorozzuk 5-tel , már 75 e ft, nem 35-40 eft. Lanfearnak írom, csak a matek miatt.
Kedves 10-es válaszoló! Örülj neki, hogy meg tudod venni a paprikát télen, kenyér helyett tudsz zsemlét venni, minden reggelire jut felvágott a vaj mellé! Nem kell leszólni más embert, mert kevesebbõl kell megélnie! Igaza van az egyik válaszolónak, hogy a szükség nagy úr! Amúgy nincs Magyarországon ihatatlan csapvíz! Szóval jól el vagytok kényeztetve! Amúgy én is megfõzök két napra 1.000 Ft-ból!
Reggeli és vacsora 400ft vajas kenyér, párizsi, zalai, májkrém, lekvár, tojás. Ebéd leves borsó, bab, tojás, rántott leves, farhátból húsleves, gulyás leves...+ fánk, palacsinta, tócsni, lángos, pogácsa, bukta. Túrós, sajtos tejfölös tészta, spagetti, krumplis tészta, paprikás krumpli, fasirt rizs, pörkölt tészta... Ezeket 1200 Ft- ból ki lehet hozni, hogy 2 napra elég legyen, akkor meg is van a napi 1000 Ft, ami heti 7000. A tisztálkodó szereket meg ebbõl kell kispórolni! Nincs csoki, ropi, túrórudi, cola...

101 LE-s 3-as Golfnál a városi fogyasztás 10-11 L ez reális vagy magas? Valahol olvastam, hogy sokat fogyasztanak az 1.6os Golfok ez igaz?

Legjobb válasz: Az enyém III-as Variant: 8 liter körül városban, 6,5-7 liter kint. Nem tudom ez sok-e.

Az enyém III-as Variant: 8 liter körül városban, 6, 5-7 liter kint. Nem tudom ez sok-e.
azigen a golf ennyit eszik????egy 2-ezres vectrám van és az eszik 7-8 litert
A kérdező hozzászólása: Tesztekbe is azt írták, hogy városban megeszik 10L-t. Ezek alapján remélem nem rossz semmi:) De feltétlenül megnézetem, a nagyszervíz most lett kész (olajcsere, benzinszûrõ stb.)
*:(
Az a probléma, hogy öreg autó(minimum 14 éves), tél van, városban használod, rövid távokon a vw 1.6os motorja az egyik legrosszabb amit valaha készített(figyelni kell a olajra mert szereti azt is használni benzin mellé) 1es 2es-ben próbáld ne húzatni de ne is válts fel olyan hamar, hogy rángasson de ennek ellenére szerintem sok egy 1.6-os benzines autótól a 11 L. A 2.0 benzines sedánok esznek ennyit ilyen feltételek mellett. Az, hogy a motor megfelelõen mûködik nem jelenti azt, hogy nincs vele probléma(a magas fogyasztás szerintem problémának számít). Elektronikusan nem ártana ellenõrizni mert pl. egy rossz lambda szonda is okozhat magas fogyasztást( mondjuk ha az rossz lenne 14-16 L is benyakalna) Viszont ha minden klappol akkor vettél egy szoporollert:)
A kérdező hozzászólása: 22 L-t tankoltam bele és 200km-t tudtam elmenni vele. Igaz ide oda futkoztam, sokszor indítottam a kocsit, szóval nem folyamatosan mentem vele a városban. most tankoltam 43L-t és mentem 30km-t eddig, de viszonylag sokat ment le a mutató. Motorikusan amúgy nincs baj vele, most nézték át.
komputer mutat ennyit vagy teli tankolás után mentél 100km-t és újra teli tankoltad?
Annyit az elõttem szólokhoz , ez a motor nem jött be a VW -nek Csak a baj van velük ....(motorikusan )
A kérdező hozzászólása: Átlagot egyenlõre nem tudok számolni mert 2 hete van meg a kocsi. Olvastam több helyen, hogy sokat fogyaszt a méreteihez képest (családi autónk Kia Ceed SW 1.6 120LE városba 8-9LE). Esetleg tudom ellenõrizni valami méréssel, hogy jó-e a fogyasztása a kocsinak?
Mondjuk nekem volt egy vectrám 2ezres benzines, és azzal is kijöttem átlag 8ra.
1-es vagyok 1.6-os.
Ha be sem melegszik mire odaersz mondjuk a munkahelyedre, este meg haza, mindezt 20X egymas utan, akkor szinten nem sok a 11 liter.
A kérdező hozzászólása: Pápán lakom, kisváros. Nem is szoktam nyomni neki. 21-22 L-el mentem el 200km-t. Gondolom az sem mindegy, hogy hideg motorral indulok el.
Ha Budapest belso reszen laksz, ahol lampatol stop tablaig kozlekedsz, es ez a teli fogyasztasod, akkor rendben van. Egyebkent szerintem kicsit sok, de lehet a labad nehez.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor "megnyugodtam":) Amúgy lehet ellenõrizni valahogy, hogy a fogyasztás jó e? Kompresszió mérés meg ilyenek?
Szerintem városban normális ez.Nekem diesel van, városban is elmegy 6körül.
A kérdező hozzászólása: Mekkora motor van benne?
A kérdező hozzászólása: Közben kiderült, hogy a lambdaszonda kuka volt:) most városon kívül 6, 5-el beéri városban 8-9. Ennél lejjebb úgyse tudom vinni:) Kárpótol az 55L-es tank :D
Kettõ még nem okoz hasmenést. Annál azért több kell.
Általában a rágó nem csinál sem hasmenést , meg semmit, mivel nem kell lenyelni ! Én nem tudom hogy mit gondolsz sok rágotol hasmenés?? a rágot rágni kell, amugy te lenyelted ?? Lehet én vok értetlen ??
hasmenés nem, de a bigi tanárom mondta hogy nem valami jó dolog rágózni, mivel a szervezeted azt hiszi, hogy eszel is, mert hogy nyelsz-rágsz :) szal ekkor mûködik a gyomrod is... vagy nemtom már pontosan :D de sztem hasmenésed nem kellene h legyen tõle
Az is közrehójátszhat, ugyanis a rágógumik különbözõ ádesitõszereket tartalmaznak amiknek ez a mellékhatásuk, hát ha a rágón kivül még sok szaharinos terméket fogyasztasz, akkor biztosan attól van...
A ketto még nem sok, ha megennél 2 csomaggal, de akár eggyel is, az már inkább.
Olvastam valahol hogy nagyon kell figyelni a rago szavatossagi idejet is mert a lejart gumi nagyon veszelyes.Szerintemazert nem a ragotol megy a hasad.A fiam tiz eves es ha ragohoz jut, elfogyik egy pakk par ora alatt de kutya baja.
Olvasd csak el az Orbit rágók és cukorkák csomagolásán mit ír: valami olyasmit, hogy sok rágó hasmenést okozhat. Sajnos leszakítottam a csomagolását, úgyhogy nem tudok idézni...

Itt olvastam hogy sokan adnak ababájuknak hippes teákat, de abban van hozzáadott cukor ez nem árt a babának? Én gondoltam adnék inkább saját készitésü teát rakhatok e bele szölöcukrot vagy az ugyan olyan mint a másik cukor?

Legjobb válasz: Terhességem alatt cukorbeteg voltam és a szõlõcukor abszolút tiltott volt, mert az emeli meg leggyorsabban a vércukorszintet. Ha ebbõl indulok ki, akkor az sem jobb. Szerintem ha mindenképpen akarsz bele cukrot tenni, akkor mindegy, hogy melyiket teszed. Én is saját készítésû teát (lipton gyümölcs) adok az 5 hónapos lányomnak, de semmit nem teszek bele, így is megissza. Lehet, hogy a tiéd is meginná simán is.

Terhességem alatt cukorbeteg voltam és a szõlõcukor abszolút tiltott volt, mert az emeli meg leggyorsabban a vércukorszintet. Ha ebbõl indulok ki, akkor az sem jobb. Szerintem ha mindenképpen akarsz bele cukrot tenni, akkor mindegy, hogy melyiket teszed. Én is saját készítésû teát (lipton gyümölcs) adok az 5 hónapos lányomnak, de semmit nem teszek bele, így is megissza. Lehet, hogy a tiéd is meginná simán is.
Én úgy tudom, hogy azokban a teákban is fruktóz(szõlõcukor) van.Mondjuk én semmilyen cukrot nem adok neki.Hálisten imádja a kamillateát üresen.:)
Én sem adok semmit neki, amiben van hozzáadott cukor. Van a hippesben igen, és szerintem sem jó a babának. Felnõtt embernek is méreg nemhogy neki. Hálistennek megeszik mindent, natúr joghurto + gyümölcs, üres tea.. Nem tudom mit csinálnék, ha nem kéne neki cukor nélkül...
Nekem azt mondta a doki, lényegében minden roncsolja a fogat ami nem víz, erre én:-de hát nem teszek a teájába cukrot és erre azt mondta a gyümölcsteának is van sav tartalma.
Én elcsesztem adtam neki "teát"mertr nem itta meg a vizet, na azóta még csak bele sem kortyol a vízbe.
Minden teának van savtartalma. A vizet nem issza meg a babád? Én csak azt adok az enyémnek.
Amennyi a tea´ban van nem lessz baja.Amit eszik ételt is van cukortartalma. Az én 1 éves lányom a tejbegrízt is pici cukorral kapja. a meg eszik joghurtot, pudingot, túrórudit......
14:08-as vagyok. Én meg kamillát nem adok neki, mert azt mondta az orvos, és a védõnõ is, h gyógyszernek minõsül a gyerek számára. Csak akkor adok kamillateát (1 dl víz + 2 kk CUKOR), ha nem tud kakilni! Mindig segít.
A kérdező hozzászólása: Hát pont az a baj hogy nem issza meg sehogy és gondoltam édessen talán inna kicsit mert kén neki!!

Lehet hogy abszurd lesz a kérdés, de olyan jó 20 oldallal ezelőtt olvastam, hogy sokaknak segített a bábakoktél. Nincs itthon ricinusolajam. Helyette valami javaslat? Pl. Tudom, hogy a C vitamin nagyobbacska mennyiségben meghajt vagy egyébb praktika?

Legjobb válasz: Ne aggódj, max. a 39. hétig nõhet, utána már nem jellemzõ, sõt ha túlhordod akkor még fogyhat is. Hát én is mindent végigpróbáltam annak idején az elsõ babámmal, de semmi. Akkor még nem hallottam a bábakoktélról, de most ki fogom próbálni ha itt lesz az ideje! 38 hetes

Ne aggódj, max. a 39. hétig nõhet, utána már nem jellemzõ, sõt ha túlhordod akkor még fogyhat is. Hát én is mindent végigpróbáltam annak idején az elsõ babámmal, de semmi. Akkor még nem hallottam a bábakoktélról, de most ki fogom próbálni ha itt lesz az ideje! 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Az összes többit már én is kipróbáltam:) , de eddig semmi.Ez az utolsó reményem, mert az alkatomhoz képest nagy babát jósolnak és ha sokat nõ még , császáros lesz.38 hetes vagyok és már az orvos is azt mondja, jó lenne ha kibújna.Remélem, bejön.
A kérdező hozzászólása: Holnap veszek a patikában ricinusolajat.Majd megírom, hogy hatott-e a koktél.Kitartás!
Szia! Hatott?

Mennyivel rosszabb ugy szülni hogy meginditják mert tulhordom, mintha magátol indulna meg a szülés? Olvastam hogy sokan félnek ettöl, illetve nem akarják hogy igy legyen de miért? Valamivel fájdalmasabb, rosszabb?

Legjobb válasz: szia! nekem meginditottak a szulest, szerintem jobb az mikor magatol jon,en pl 18 oran keresztul kinlodtam mire a lanyom elobujt:) de ez valtozo ha meginditsak vagy magatol jon, ez mindegy attol fugg hogy mennyire gyorsan nyilsz ha gyorsan nyilsz akkor fajdalmas de hamar megvan de ha lassan mint en akkor is fajdalmas de tovabb tart :) ez valtozo!

szia! nekem meginditottak a szulest, szerintem jobb az mikor magatol jon, en pl 18 oran keresztul kinlodtam mire a lanyom elobujt:) de ez valtozo ha meginditsak vagy magatol jon, ez mindegy attol fugg hogy mennyire gyorsan nyilsz ha gyorsan nyilsz akkor fajdalmas de hamar megvan de ha lassan mint en akkor is fajdalmas de tovabb tart :) ez valtozo!
az elõtem válaszolónak igaza van!! nekem is indítoták de nekem olyan 8 óra alatt meglett a baba!!fõleg mégha az orvosom is bentlett volna elõbb felrakott volna infúzióra és még gyorssabban meglett volna azt mondta a szülésznõ!!
Nekem az elsõt indították, mert túlhordtam a 41 hét végén. A fájások fokozatosan jöttek, egyre erõsödtek. Burokrepesztés után megemelték az oxitocint, nagyon felerõsödtek a fájások, nem volt fájásszünetem, hamar tolófájásaim lettek ( három és fél ujjnyi volt a méhszáj), rettenetesen elfáradtam a folyamatos fájások alatt, a kicsi nem forgott be úgy nyomtam ki ahogyan elindult arcal fölfelé, vákummal született meg haralmas gátszakadással. A második szülésem spontán indult fájásokkal. Spontán repedt a burok, a kicsi gyönyörûen beforgott a szülõcsatornába, és mindössze 4 óra vajudás után született meg semmilyen sérülést nem okozott, pedig sokkal nagyobb volt mint az elsõ.
Én úgy tudom, ha megindítják, a fájások intenzívebbek, gyorsabban jonnek és erosebbek, mint ha magától indulna. Nekem indították, de mivel nem nyitódtam, és surgos volt, császár lett a vége. 5 óra korul kaptam a kúpot, 7 korul kezdtem érezni, 9 után mondták, hogy császár. De nincs osszehasonlítási alapom, elso szulés volt.
szia én is túlhordtam de nekem a doki elég kíméletresen indította meg elválasztotta a magzatburkot a méhszájtól ha neked még ne mcsinálta ezt a dokid kérdezd meg hogy lehetséges lenne-e nekem mikor ezt megcsinálta (hozzáteszem nem egy kellemes érzés de szerintem jobb mint az oxitocinos indítás) 24 óra múlva elindult a babónk az utjára, így mondhatom nyugodtanazt hogy nem indított szülésem volt amúúgy már kétszer szültem és minda két lányunk így indult el
az utolsó válaszoló vagyok az elsõvel 8 óráta a másodikkal pedig 5 órát tartottak a fájások
abszolul attol fugg hog milyen gyorsan nyilsz! bar ha elso gyerek azt mondjak az nehezebb! en nekem tagito zselevel inditotta meg a szulest reggel 11 kor delutan fel 5 ig jarkaltatott, ja es reggel 11 kor 1 ujnyi voltam delutan fel 5 kor is 1 ujnyi voltam, aztan burokrepesztes, es onnantol 4-5 perces egyre erosodo fajasaim voltak es masnap reggel fel 6 kor szuletett meg a hercegnom:) vakummal kellet hozasegiteni! mert mar akkor nem birtam kinyomni annyira kivoltam merulve a sok fajastol!
Szia! Nekem burokrepesztéssel indították meg mert a lepény érett volt és nem hordhattam tul egy napot sem. A burokrepesztést a szülésznõm csinálta nem éreztem belõle semmit. Utána sétálgattam, jöttek szépen a fájások ahogy elõvolt írva és öt óra mulva elõbújt a leányzó. Ja és elsõ baba volt fájdalomcsillapítás, vágás, repedés nélkül. Nekem nincs rossz élményem az indításról.
Szia!Nekem a lányomat indították, de a tudtomon kívül.Magzatvizet néztek és a doki "véletlenül"megrepesztette a burkot.24 órát kínlódtam a végén úgy nyomták ki belõlem a gyereket.A fiam viszont magától indult meg és 40 perc alatt meglett, igaz intenzívebb volt a fájdalom, de rövidebb ideig szenvedtünk.Most várom a harmadik babót, és remélem magától akar majd kibújni, mert az indítás szerintem jobban megvisel mindkettõnket.

Olvastam, hogy sok 16-17 éves és fiatalabb lánykát csak úgy elengednek bárhová. Miért?

Az én lányom egy fél év múlva tölti a 17.-et és még nem engedtem el sehová. Most nagyon akar menni a legjobb barátnőjével egy 30 km-es útra, megőrít már hogy állandóan könyörög, de én akkorse akarom elengedni. Igaz, hogy reggel mennének és sötétedés előtt jönnének haza, de bármi megtörténhet. Nem is értem, hogy az ő szülei miért engedik el? Nem félnek, hogy a lányukat útközbe kirabolják(akár észrevétlenül is)belékötnek, elüti az autó vagy netán emberrablóval is találkoznak? Annyi dolgot hallani manapság.

Legjobb válasz: Ha tul félted, önállótlan lesz, ha meg töltöd mindentõl, 18 évesen fellázad es lelép.

Ha tul félted, önállótlan lesz, ha meg töltöd mindentõl, 18 évesen fellázad es lelép.
Melyik lesz az a nap, amikor elengeded? Mert utána ugyanúgy kirabolhatják, leüthetik, akár 40 éves korában is. Meg kell tanítani védekezni, és hogy éjszaka ne járkáljon egyedül. Te hány évesen mentél el otthonról egyedül, vissza tudsz még emlékezni? Én 15 évesen már elengedtem a gyerekeimet, azzal a kikötéssel, hogy hazaérnek, mire meg volt beszélve, nem egyedül mennek, hanem olyanokkal, akiket én is ismerek, és telefonon elérhetõek maradnak. Mûködött a dolog. Máig nagyon aggódom értük és amikor külföldön vannak, alig várom, hogy hazaérjenek, de akkor is önálló lények. És hát otthon is ráeshet a fejükre egy cserép, lehet földrengés, bármi.
És mikor akarod elengedni a sarki boltba? 18 éves korában? Ha most nem tanul meg közlekedni, akkor soha. Aztán majd 20 évesen is majd viheted mindenhova kocsival meg kísérgetheted, mert nem tud egyedül eljutni sehova.
Kevesebb Híradót kéne nézni...
Dehát 30 km semmi! Az én iskolám például ennyire van az otthonomtól, minden nap megteszem ezt a távot és lám, semmi bajom. Szerintem sem kellene ennyire félteni, 30 km kb 1 óra alatt megtehetõ út, nem hinném, hogy ezalatt bármi történhetne vele. Ha jól viselkedik, jól tanul, akkor szerintem el lehetne õt engedni.
Azért egy 17 éves gyereket egy egynapos kirándulásra el lehetne engedni szerintem... Részben az önállóság egyik alapeleme. Megtámadni pedig 25 évesen is meg fogják, ha akarják...
Azért ennyire nem kéne burokban nevelni. Engem is elengedtek, például koncertekre, vagy két napra Bécsbe, aztán mégsem lett semmi bajom. Ha nem csökkent értelmû, akkor egy ennyi idõs gyerek tud magára vigyázni, már nem kicsi. Különben meg, amiket te írtál, azok egy felnõttel is megtörténhetnek, de nem lehet úgy leélni egy életet, hogy ilyen dolgoktól rettegsz. Ahhoz, hogy szocializálódni tudjon, kapcsolatokat építsen, nagyon is szüksége van arra, hogy a kortársaival programokat csináljon, velük legyen.
Kérdezõ esküszöm legszivesebben lekevernék neked egy pofont amiért ennyire egysíkú vagy.
Attól függ, mennyire megbízható a lányod és milyen a kapcsolatotok, na meg milyen az a barátnõ... Mondjuk nappalra már elengednm egy cukiba dumálni a barátnõjével de éjjeli kimaradásra már nem.
Sokan leírták már, hogy miért nem jó ha ennyire korlátozod a lányod. Annyit tennék hozzá, hogy mivel hasonló korú vagyok, megerõsíthetem, hogy én is ezt látom magam körül. Ha valakit sokáig korlátoznak és egyszer eljut egy buliba (akár a szülõk tudtával, akár nem) akkor ott aztán nagyon kihasználja az alkalmat, pasizik, akár szobára megy az elsõ felajánlkozóval, mivel elõször jár buliban annyit iszik, hogy a világáról nem tud stb. El kéne kezdeni fokozatosan feloldani a tiltásokat, mert nem lesz jó vége.
Ne haragudj, de ez a kérdés komoly? 30 km-re sokan pl. suliba járnak minden nap..
Ja és 18 évesen 130 kilométerre jártam egyetemre, albérletben laktam, magamnak fõztem stb. A te lányod semmit nem fog tudni megcsinálni magától! Életképtelen lesz!
És én még azt hittem , hogy anyukám a paranoiás. :D Kérdezõ, sajnálom a lányod...nem is veszed észre, mennyire korlátozod?! 16 évesen élnie kéne a világát, nem pedig a négy fal között gubbasztania .
Kár a szóért, mert most tudnék egy jó hosszú monológot elõadni itt neked, de úgyse fognád fel! Ha jót akarsz magadnak és a lányodnak, akkor elengeded mostantól több helyre. Önállótlan lesz miattad, 18 évesen meg úgy otthagy, hogy hónapokig nem látod. Mindig azok a legfelelõtlenebbek és legerkölcstelenebb viselkedésûek a bulikban, akiket ennyire korlátoztak, hogy még a barátnõjével sem mehetett el egy nappali (!) kirándulásra...
Zárd be nyugodtan, de készülj, amint 18 lesz, elhúz egy másik városba továbbtanulni és majd pár havonta látod.
17-es válaszoló, ez nagyon durva... Nem szoktam olyat mondani (még gondolni sem), hogy "miféle emberek vannak", de most muszáj: MIFÉLE EMBEREK VANNAK??
Én csak egy történetet mesélnék el: Osztálytársamat 17 évesen nem engedte el az anyukája osztálykirándulásra, mert baja eshet a gyereknek.Mi elmentünk, másnap jelentették, hogy reggel, boltba menet közben elütötte egy autó és belehalt. Szegény lányod! Nem csodálom, ha 18 évesen elmenne otthonról és napokig nem jelentkezne! Még jó, hogy az én szüleim nem voltak ilyenek...jah, bocs! Mai felfogással az én szüleim felelõtlenek voltak és veszélyeztették a testi épségem, mert 7 éves koromtól rábíztak másra, 15 éves koromtól meg már több száz kilómétert utazhattam a baráti társaságommal. (...és mégis itt vagyok! Én is és a többi felelõtlen barátom)
Én is csak azt tudnám írni, amit elõttem már le is írtak, nagyon helyesen. Egy 17 éves lány már nem olyan nagyon fiatal, hogy ne lehessen elengedni egy napra, úgy, hogy még sötétedés elõtt haza is ér, nem egyedül lenne. Te ismered a lányod, hogy mennyire felelõsségteljes és megbízható. Ha amúgy az, és csak ez az irracionális félelem van benned, ne gátold meg abban, hogy szórakozzon. Ez csak feszültséget és problémákat fog köztetek szülni a jövõben. 15-16 éves koromban már engem is elengedtek szüleim barátommal, barátnõkkel koncertezni, vagy egy napra szigetre. Élek és virulok :) Meg kell tapasztalni dolgokat, ettõl lesz a késõbbiekben önálló és talpraesett, nem számíthat örökre a te védelmedre. 23/N
Megértem, hogy az elõzõ válaszolók nagyon kiakadtak, én is csak fogtam a fejem, hogyan lehet egy szülõ ilyen. Tudomásul kellene venned, hogy a lányod már nem kisgyerek. Nyilván bizonyos dolgokat nem árt korlátozni, ezzel kizárva a túlzott rizikót, és ezt úgy mondom, hogyén is fiatal vagyok. Viszont az, hogy próbálod mindentõl tiltással védeni, csak rosszra vezethet. Két lehtõség van, vagy még 30 évesen is képtelen lesz az önállóságra, és rád lesz utalva, vagy pedig szépen elege lesz az egészbõl, és amint betölti a 18-at, megpróbálja pótolni azt, amitól korábban tiltottad, és szépen lelép. Remélem, az elõbbiek egyikének sem szeretnél okozója lenni, és engedsz neki némi szabadságot.
Wolfgang Priklopil te vagy az? Nehogy elengedd, látod Natasával is hogy jártál! Vissza se ment a hálátlanja...
Megteheted, és ahogy látom, meg is fogod tenni, hogy amíg csak bírod, otthontartod. Ennek az lesz az eredménye, hogy csak egyszer megy el, de akkor messzire és sokáig. Mondom ezt úgy, hogy így nõttem fel, amikor lehetett pakoltam, most 300km-re élek a túlféltõ, paranoiás anyámtól és évente kétszer látogatom meg. Megéri? Biztos? Nem mondom, hogy akármikor, akárhová, de egy minimális bizalmat ideje lenne megszavaznod neki, mert elveszíted (ha még nem tetted meg eddig!). N30
Teljesen irreális a viselkedésed. Rengeteg középiskolás naponta utazik ennyit, én is így voltam ezzel. Ez a tiltás nagyon erõsen vissza fog ütni. Volt egy gimis osztálytársam, akivel hasonlóan bántak a szülei, gimi után nem sokkal lelécelt külföldre és nem úgy tûnik, hogy szándékában áll visszajönni. Egyébként az emberbe 20, 30 40.. stb évesen is beleköthetnek, kirabolhatják, elütheti az autó és elrabolhatják. Ha nem akarod megutáltatni magad a lányoddal, szabadulj meg ezektõl a paranoiáktól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!