Találatok a következő kifejezésre: Olvastam, hogy halak (10 db)

Nagyon szeretem a halat, minden részét, és őszintén szólva kíváncsi lennék, hogy például a hal vére fogyasztható e, vagy mérgező? Néhol azt olvastam, hogy bizonyos halfajok vére ártalmas, de részleteket sehol sem, erről mit tudtok?

Legjobb válasz: Ha jól tévedek, a Magyarországon is beszerezhetõ halak közül a márna, az angolna és a harcsa vére nem jó emberi fogyasztásra. Miért? "A hal vére natív, azaz friss és "élõ" állapotban tartalamaz olyan anyago(ka)t, ami a te véráramodba jutva káros hatású. A mérgezõ halvér általában haemolizist okoz, tehát szétesnek a vérsejtjeink. Ehhez nem a halak vérét kell inni, elég, ha haltisztás közben megvágod a kezed, vagy van pár kisebb, de még nyílt sebed, akár a pecázás közben szerzett horog-karcolások. Amúgy kellõ denaturálás (pl. fõzés-sütés) után nyugodtan megeheted, az sem más, csak egy kis fehérje... szóval itt nem a kajával bejutó mérgekrõl van szó."

Ha jól tévedek, a Magyarországon is beszerezhetõ halak közül a márna, az angolna és a harcsa vére nem jó emberi fogyasztásra. Miért? "A hal vére natív, azaz friss és "élõ" állapotban tartalamaz olyan anyago(ka)t, ami a te véráramodba jutva káros hatású. A mérgezõ halvér általában haemolizist okoz, tehát szétesnek a vérsejtjeink. Ehhez nem a halak vérét kell inni, elég, ha haltisztás közben megvágod a kezed, vagy van pár kisebb, de még nyílt sebed, akár a pecázás közben szerzett horog-karcolások. Amúgy kellõ denaturálás (pl. fõzés-sütés) után nyugodtan megeheted, az sem más, csak egy kis fehérje... szóval itt nem a kajával bejutó mérgekrõl van szó."
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen :)
vannak olyan állatok, ezen felül, melyek vére nem vasat, hanem rezet tartalmaz. Nem tudom, hogy van-e ilyen halfaj, de nem elképzelhetetlen.

Tonhalat mekkora kortol lehet adni babanak? Olvastam, hogy 9 honapos kortol lehet adni halat, de milyent?

Legjobb válasz: Én inkább az itthon halászott folyami halakkal próbálkoznék, pl. süllõ. Finom, szálkamentes, nagyon jó kis hal. A család abszolút kedvence. Tengeri halat a fukusimai történések után én magam sem eszek szívesen, sose lehet tudni hol halászták... lehet, hogy hülye vagyok, meg persze tudom, hogy a folyóízbe is bele engednek mindenfélét, az se biztos, hogy jobb, de én azt biztonságosabbnak gondolom.

Én inkább az itthon halászott folyami halakkal próbálkoznék, pl. süllõ. Finom, szálkamentes, nagyon jó kis hal. A család abszolút kedvence. Tengeri halat a fukusimai történések után én magam sem eszek szívesen, sose lehet tudni hol halászták... lehet, hogy hülye vagyok, meg persze tudom, hogy a folyóízbe is bele engednek mindenfélét, az se biztos, hogy jobb, de én azt biztonságosabbnak gondolom.

Hogy gondozzam árván maradt egy hetes tengerimalackámat? Olvastam, hogy anyatejre 4 hetes koráig szüksége van, de az éjjel halt meg az anyja.

Az anyatengerimalac túl korán lett vemhes, ráadásul szerintem nem ette meg a méhlepényét szülés után, mert akkor még vele volt egy ketrecben a hím tengerimalac is, és szerintem ? ette meg helyette. Aztán persze külön ketrecbe lett téve a hím, és az anya és kicsinye maradtak együtt. A fialás után kb. 3-4 nappal már nagyon le volt fogyva az anyamalac, és nem evett semmit, pedig próbáltuk etetni is salátával és répával, és Béres cseppet és juttattunk a szervezetébe. De SEMMIT sem evett. Az éj folyamán kimúlt szegény. A kicsi már tudja, hogy kell vizet innia a tartályból, és hogy kell ennie, de félek ez nem elég, még nagyon kicsike.

Legjobb válasz: Fontos hogy 3-3,5 óránként etesd õket táppal,ha táp nincs ezzel:tej,víz,tojás sárgája,nagyon kevés cukor!A tej mindig 36-38 fokos legyen,ha kell mindig melegítsd újra mivel ez fontos!A kicsik mellé melegvizes üveget tegyél pelenkába tekerve hogy a hõmérséklet minimum 25 fok legyen.Ha éjjel etetsz kihagyhatsz max. 5 órát.NE FECSKENDÕBÕL HANEM KANÁLBÓL ETESS,MERT A KICSIK MÉG NEM TUDJÁK ÖSSZEHANGÓLNI A LÉGZÉST A NYELÉSSEL!!!

Fontos hogy 3-3, 5 óránként etesd õket táppal, ha táp nincs ezzel:tej, víz, tojás sárgája, nagyon kevés cukor!A tej mindig 36-38 fokos legyen, ha kell mindig melegítsd újra mivel ez fontos!A kicsik mellé melegvizes üveget tegyél pelenkába tekerve hogy a hõmérséklet minimum 25 fok legyen.Ha éjjel etetsz kihagyhatsz max. 5 órát.NE FECSKENDÕBÕL HANEM KANÁLBÓL ETESS, MERT A KICSIK MÉG NEM TUDJÁK ÖSSZEHANGÓLNI A LÉGZÉST A NYELÉSSEL!!!
Vannak az állat patikába ilyen állat tejek amit a kis állatoknak adnak kiegészítõ ként. Tehén tejet szerintem ne adj neki , fõleg a bolti tejet ne!
Itt le van írva az árva malacka gondozása: http://gemon.ro/arva.htm
A kérdező hozzászólása: Nem kapott semmilyen póttejet, meg semmit, de mégis él és virul és zabálja a csorbókát, répát, stb. :)
És még egy:nekik fontos a tej és még nem a zöldségeken kell élniük!
Mi van a malackával?


Ez hülyeség, miért ne lehetne?
Kedves utolsó, hülyeséget beszélsz. Egy közepes alma ehetõ része kb. 170g. Akkor szerinted egy alma majdnem 600 kaloria?? Vicces lenne... Amúgy ehetsz almát, de ügyelj rá, hogy lehetõleg az elõzõ étkezés után minimum két órával, hogy ne rekedjen meg a gyomrodban, illetve dél elõtt kéne gyümölcsöt fogyasztani, ugyanis a benne található gyümölcs cukor bár a legjobb cukor amit bevihetsz, de attól még egyszerû cukor és hízlalhat.
Az a baj hogy savasít amitõl megéhezel... pedig csak 31 kalória van egy darabban de ha eszelbelõle éhesebb leszel mint elötte.. :(
Nem egy darabban van 31 kcal, hanem 10 grammban...
Az alma kifejezetten jó hatással van az emésztésre, anyagcserére. Rendkívül sok tápanyag, vitamin, rost van benne, ugyanakkor a kalóriatartalma alacsony. Napi 1-2 alma belefér az egészséges étrendbe, sõt...
ha kívánod, edd meg. a legjobb gyümölcs, amit egy diétázó választhat, napi 1-2 mehet. de ha éhesebb leszel tõle, akkor vigyázz, hogy ne hozza meg a kedved a zabáláshoz. persze úgyis magadnak fogod kitapasztalni :)
Kedves utolsó elõtti, elírtam... 100 grammot akartam írni. De mindenesetre nem egy darab alma 31 kcal, mert egy alma nem éppen 100 grammos, legalábbis nem szabályszerûen.
beállítások-->wifi-->wifi hotspot
A kérdező hozzászólása: A windows 7 làtja, de ott van egy kis sàrga hàromszög a kapcsolat mellett, és azt írja, hogy nincs internetkapcsolat.
Akk nem tudom. A telefonon megy a mobilnet?
A kérdező hozzászólása: Igen. Azzal nincs semmi gond
én úgy tudom, h 35-ös alatt nem szabadna napozni...
Hát ilyen melegben szerintem nem sokat és a 20 faktoros.
Belefullad a Volgába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!Szándékosan vagy baleset volt? Tehát öngyilkos lesz vagy nem?
öngyilkos lesz

6 hónapos babámat ha megcsípné a méh, darázs mit csináljak? Nagyon sok van az udvarunkban. Hiába van háló a kocsin, mi lesz ha mégis megtörténik? Olvastam hogy kalciumot kell itatni, de egy kicsi babával?

iszonyatosan félek ha megcsípné mit is csinálnék. Mondjuk ha allergiás rá, mert ugye azt nem tudom hogy az e, vagy ha nem akkor is mit csinálnék hirtelenjében.

Legjobb válasz: ha allergiás lenne rá akkor mik a tünetek, mennyi idõm van hogy beérjek a kórházba stb......

A kérdező hozzászólása: ha allergiás lenne rá akkor mik a tünetek, mennyi idõm van hogy beérjek a kórházba stb......
A kérdező hozzászólása: kalcium: ha pezsitablettám van?
adhatsz neki fél calcimusc-ot, én is azt adtam lányom 2 volt, amikor az ablakon berepült egy nagy barna, szõrös darázs, olyan lódarázs szerû( nem tudom milyen volt pontosan), és belemart a kezébe. én mint az õrült futottam vele a dokihoz, aki adott neki 1 calcimusc-ot, és ennyi. annyit mondott, hogy az allergia úgy alakul ki, hogy ha minél többet megcsípi , akkor nagyobb a valószínûsége. :S mindenesetre nem lett baja. annyit tehetsz még, hogy beborogatod hideg vízes ruhával, hogy csillapítsa az égõ érzést, és esetlegesen a dagadást.
a lábikra a vádli
úszóhólyag mögött
Az mindegy, ne is keresgéld. Én Halak vagyok, de ott biztosan nincs erogén zóna.
én is halak vagyok és nekem például a nyakam az erogén zónám:)
A halaknak az ikrájuk?Hát a vízben!

Van egy Halo reach-em. Egyszer olvastam vmi system link-ről, hogy ez is multi és ingyenes. Ezt elmagyarázná nekem vki? Meg azt, hogy hogyan lehet belépni, vagy csatlakozni ehhez a system link-hez, hogy tudjak játszani?

Netre rá van kötve.Flashelve nincs.

Legjobb válasz: System link annyit jelent, hogy két gépet összekötsz otthoni hálózatban. Mivel gyanítom nincs 10 haverod felszerelve XBOXal, Reachel, hordozható LCD tévével, meg egy akkora szobátok, ahol el is fértek, marad az online játék, 3 hónapos Gold tagságot már pár ezerért lehet venni, hidd el, megéri.

System link annyit jelent, hogy két gépet összekötsz otthoni hálózatban. Mivel gyanítom nincs 10 haverod felszerelve XBOXal, Reachel, hordozható LCD tévével, meg egy akkora szobátok, ahol el is fértek, marad az online játék, 3 hónapos Gold tagságot már pár ezerért lehet venni, hidd el, megéri.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!