Találatok a következő kifejezésre: Olvastam, hogy 15. héten (3 db)

15. hétben vagyok, azt olvastam, hogy mostantól hallanak már bennünket a babák a pociban. Ti is beszéltek hozzá? Van értelme ennyi idősen? Mikortól fog reagálni?

Legjobb válasz: Úgy tudom a 20. héttõl hallanak, de mindegy, én azóta beszélek neki, hogy tudom, hogy megfogant a kislányom. Amikor a fiammal voltam terhes, délután mikor lefeküdtem pihenni mindig ugyanazt a mesét meséltem neki, amit késõbb csecsemõkorában is szívesen hallgatott és könnyebben elaludt rá. Kérdésedre válaszolva, szerintem mindenképpen van értelme, beszélni hozzájuk, én azt is elmondom neki, hogy mit fogunk csinálni aznap. Konkrétan reagálni rá nem tudom, hogy tudnak-e, de az anya hangja mindenképpen kellemes nekik. Boldog babavárást! 33 hetes kismama.

Úgy tudom a 20. héttõl hallanak, de mindegy, én azóta beszélek neki, hogy tudom, hogy megfogant a kislányom. Amikor a fiammal voltam terhes, délután mikor lefeküdtem pihenni mindig ugyanazt a mesét meséltem neki, amit késõbb csecsemõkorában is szívesen hallgatott és könnyebben elaludt rá. Kérdésedre válaszolva, szerintem mindenképpen van értelme, beszélni hozzájuk, én azt is elmondom neki, hogy mit fogunk csinálni aznap. Konkrétan reagálni rá nem tudom, hogy tudnak-e, de az anya hangja mindenképpen kellemes nekik. Boldog babavárást! 33 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod. Én is beszélek hozzá, csak még mindíg furcsa egy picit, hogy szinte nem is látszik a pocak és mégis van ott valaki. Kellemes babavárást!
Szia, én énekelni szoktam neki, a beszéd nekem nem megy annyira, egyszerûen nem tudom mit mondjak neki:) apával szoktunk hozzá beszélni, de csak poénkodni szoktunk, de szerintem neki ez is tetszik! Amúgy én is úgy hallottam hogy 20.héttõl alakul ki a hallásuk, de ez nem azt jelenti hogy elõtte nem lenne értelme velük kommunikálni! Boldog Babavárást! 23 hetes kismami

Azt olvastam, hogy a terhesség 15. hetéig tegyük le a cigit különben kis súlyú lehet, koraszülött esetleg fogyatékos. Nem addig fejlődnek ki a szervei? Ez csak nekem ellentmondásos?

Legjobb válasz: A szervei meg vannak, de a növekedés utána indul be nála, és mivel kevesebb oxigénhez jut, nem fejlõdik annyira. Szerintem nincs ellentmondás. Természetesen a babának az a legjobb, ha egyáltalán nem cigizik az anyukája, de szerintem soha nincs késõ letenni! Szóval mindegy hányadik héten vagy (vagy az, aki miatt megkérdezted), a baba érdekében érdemes letenni! Sok erõt hozzá!

A szervei meg vannak, de a növekedés utána indul be nála, és mivel kevesebb oxigénhez jut, nem fejlõdik annyira. Szerintem nincs ellentmondás. Természetesen a babának az a legjobb, ha egyáltalán nem cigizik az anyukája, de szerintem soha nincs késõ letenni! Szóval mindegy hányadik héten vagy (vagy az, aki miatt megkérdezted), a baba érdekében érdemes letenni! Sok erõt hozzá!
De kifejlõdnek a szervei a 12. hétig, és utána növekednek, meg fejlõdnek, tehát alakulhat ki fogyatékosság - pl. tüdõ, gondolom te is tudod, hogy a tüdõ igen sokáig érik még, hogy felkészüljön a kinti életre, még a 7-8. hónapban is lehetnek problémák a fejletlen tüdõ miatt. A baba a terhesség végéig hízik, tehát a cigitõl lehet kis súlyú. A méhlepény táplálja a babát, ami a cigitõl gyorsabban öregszik, és ha már nem tudja táplálni a babát, akkor megszületik, esetleg sokkal hamarabb mint kellett volna. Ha már a 15. hétig dohányzott valaki, akkor legalább a baba növekedését próbálja meg kevésbé korlátozni a cigivel. Számomra itt semmi ellentmondás nincsen. Neked mi ellentmondásos benne? ҝ
Úgy tud fogyatékossá válni, hogy a szervei nem kapnak elég oxigént a vérbõl és emiatt károsodnak. Leginkább az agya szokott károsodni a babáknak. Egyébként szerintem a terhesség elején a legkönnyebb letenni a cigit a hányinger miatt. Én a terhesség elõtt egy fél évvel szoktam le a cigirõl, korábban napi 1-2 dobozzal is elszívtam. Aki valaha sokat dohányzott az tudja, hogy még sokszor utána 1-2 évig is hiányzik a cigaretta. Nálam is így volt, a terhességig ölni tudtam volna idõnként egy szál cigiért. Aztán ahogy jött a baba és vele a reggeli hányinger, akkor már nem kívántam a cigit, eszembe se jutott. Aztán ahogy elmúltak a reggeli rosszullétek, úgy jött vissza a cigi iránti vágyam is. Persze nem gyújtottam rá azóta sem, de néha még mindi hiányzik, pedig már 2, 5 éve nem élek vele.
Létezik olyan fogyatékosság is, ami nem fejlõdési rendellenesség miatt alakult ki. Pl: A szellemi fogyatékosság agyi sérülések, veleszületett idegrendszeri betegségek, pl. epilepszia, aminek lehet oka a dohányzás az anya terhesség alatt. Ezekre a fogyatékosságokra is gondolj.
Kedves Kérdezõ! A cigit már a terhesség tervezésekor kell letenni és nem közben, hiszen köztudott, hogy a szervezet tisztulásához nem egy-két hónap szükséges. A cigaretta sajnos nagyon sok kockázatot rejt, így én nem azzal foglalkoznék, hogy mikor ártalmas, hanem azonnal letenném ha cigizek. (Nyáron a játszótéren egy kb. 8 hónapos terhes kisanyukát láttam a játszótéren aki zsinórban szívta még a cigit!!!! Borzasztó látvány volt!!)
Én még csak olyat hallottam, hogy tegye le az ember véglegesen, de nem hiszem, hogy lenne olyan doki, aki jó szemmel nézné, ha valaki cigizne a terhessége alatt, akárhányadik héten is van. Ugyanez a helyzet a szoptatással.
A kérdező hozzászólása: Ha már az elején kifejlõdik minden akkor késõbb hogyan tud fogyatékossá válni...
A kérdező hozzászólása: A kis súlyút meg a koraszülöttet értem..de a fogyatékost..

Olvastam, hogy a 15. héten végeznek magzatvízvételt. Mindenkitől vesznek? Fájdalmas? És hogyan csinálják?

Legjobb válasz: Nem vesznek mindenkitõl.35 év fölött kötelezõ, de általába akkor vesznek, ha valami fejlõdési rendelleneséget találnak, vagy az afp-d, nagyon eltérõ.Vagy esetleg ha voltál már terhes, és ott volt valami gond, és a doki el akarja kerülni, azt a problémát.Amúgy úgy tudom nem kellemes, de ki lehet bírni, viszont a vetélés kockázata elég nagy.Ki mondta neked hogy lessz neked ilyen? És miért?

Nem vesznek mindenkitõl.35 év fölött kötelezõ, de általába akkor vesznek, ha valami fejlõdési rendelleneséget találnak, vagy az afp-d, nagyon eltérõ.Vagy esetleg ha voltál már terhes, és ott volt valami gond, és a doki el akarja kerülni, azt a problémát.Amúgy úgy tudom nem kellemes, de ki lehet bírni, viszont a vetélés kockázata elég nagy.Ki mondta neked hogy lessz neked ilyen? És miért?
Szia! Ez egy nem kötelezõ vizsgálat.Annak javasolják aki elmúlt 35éves, (nem muszáj beleegyezni akkor sem)vagy ha visszajön a genetikai eredmény, hogy eltérés van.Vagy ha a családban van genetikai betegség..stb.. Nem fájdalmas, de nagyon kellemetlen beavatkozás. Mikor nekem csinálták, 2 vetélés, és egy vizszivárgás volt. Szerintem kicsit magasabb a kockázat, mint amit mondanak, de lehet, hogy csak nálunk volt épp több. Ha nem muszáj, ne csináltasd meg. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Sajnos nekem évekig tartó kezelésekkel érték el, hogy teherbe essem a második babámmal, szednem kell most is egy csomó gyógyszert, hogy megmaradjon a babám! Nem mondta senki hogy kötelezõ, csak érdeklõdtem! 10 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!