Találatok a következő kifejezésre: Olvastam, hogy 15 (15 db)

14 évesen 170 cm voltam, most 17 vagyok és csak 174 cm. Olvastam hogy 15-16 éves korban átlagosan 9-10 cm-t növünk. Lehet hogy későn érő vagyok, vagy már nem fogok nőni?

Legjobb válasz: KedveS Kérdezõ! A testi növekedés általában 16-17 éves kor körül véget ér. A 174 cm-es testmagasság teljesen normális, nem kell aggódni. Üdv: dr. Szalai Krisztián

KedveS Kérdezõ! A testi növekedés általában 16-17 éves kor körül véget ér. A 174 cm-es testmagasság teljesen normális, nem kell aggódni. Üdv: dr. Szalai Krisztián
Ne aggódj, normális a fejlõdésed. Képzeld én is kb 170cm magas voltam 13-14évesen és azóta 1 centit sem nõttem :) Most 20éves vagyok.
Szedjél vitaminokat, calciumokat, ezek elengedhetetlenek a növekedéshez.
Szia, én 166 cm vagyok kb. 14 éves korom óta, most 19 vagyok. Ha lány vagy, akkor már ne is akarj tovább nõni, ha meg fiú, akkor se bánkódj, nem lehet mindenki 2 méteres, és az alacsonyabb, vagy veled egymagas lányoknak nem lesz gondod a magaságoddal :)
Én még a katonaságban is nöttem 4 centit, 21 évesen. A lábam is akkor váltott 44-rõl 45-re. :)
Én most 16 vagyok és 196 cm. Szerintetek nõni fogok még? Nagyon nem szeretnék már. Csak hízni! :D
Na, nõttetek még?

Pomáz! Jar most vegulis busz Pomaz es Budapest kozt? A decemberi varosi lapban olvastam hogy december 15. -etol kozlekedik de semmit nem talalok evvel kapcsolatba az interneten. Most akkor mi is a helyzet?

Legjobb válasz: Valamit félreérthettél, mert Pomázról továbbra is csak Csobánka-Pilisvörösvár illetve Pilisszentkereszt-Dobogókõ felé közlekednek közforgalmú helyközi buszok. Tény azonban, hogy december 15-én változott azok menetrendje. Budapestre továbbra is a H5 HÉV-vel tudsz eljutni.

Valamit félreérthettél, mert Pomázról továbbra is csak Csobánka-Pilisvörösvár illetve Pilisszentkereszt-Dobogókõ felé közlekednek közforgalmú helyközi buszok. Tény azonban, hogy december 15-én változott azok menetrendje. Budapestre továbbra is a H5 HÉV-vel tudsz eljutni.
A kérdező hozzászólása: [link]

15/L Milyen sportban lehetek legkönnyebben versenyző, amivel keresek is pénzt (valahol olvastam, hogy gimis eltartja magát úgy, hogy versenysportol)? Vagy egyáltalán melyik sportban lehet legkönnyebben elkezdeni versenyezni?

nem kérek leszúrást, meg ilyeneket. csak kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Talán a sakk. Ha nagyon-nagyon vág az eszed alapból. De igazából gyakorlatilag képtelenség, hogy felhozd magad arra a szintre 1-2 év alatt, hogy te ÚGY tudj versenyszerûen sportolni, hogy azért fizessenek is (tehát legyõzd azokat, akiknek kicsit elõbb jutott eszükbe). Én amúgy azt hallottam, hogy 16 éves kortól a diákmunka is fizet.

Talán a sakk. Ha nagyon-nagyon vág az eszed alapból. De igazából gyakorlatilag képtelenség, hogy felhozd magad arra a szintre 1-2 év alatt, hogy te ÚGY tudj versenyszerûen sportolni, hogy azért fizessenek is (tehát legyõzd azokat, akiknek kicsit elõbb jutott eszükbe). Én amúgy azt hallottam, hogy 16 éves kortól a diákmunka is fizet.
Nem olyan egyszerü mint ahogy az elsõ leirta. ha nagyon nagyon kövér vagy és lehetsz szumos. ha erõs akkor súlyemelõ, ha fürge is vagy akkor boxolhatsz is, tehát függ a testfelépitésedtõl is De azok akik ezzel pénzt keresenek azok profik, és profivá vállni nem egyszerû énnekem 10év alatt sem sikerült és be kellett látnom, hogy soha nem is leszek az mert késõn kezdtem 13évesen és nem voltrá pénzügyi keretem (most sincs). Van olyan sport amiben még érhetsz el sikereket de nagyon kevés mert mire profivá válsz addigra már a giminek régen vége.És nefelejtsük el hogy a sportok többsége igen nagy anyagi ráfordítást igényel, pl:a downhill bringázás a bicaj alapbol 600ezer+a védõ felszerelés 40 ezertõl 250ezer ig, és ezzel még versenyen se indultál oda kell utazni nevezni kell meg edzeni, és ha Magyar bajnok valaki akkor látja a külföldi profikat akik fényévekkel jobbak mint mi, csak azért mert náluk vannak magasabb hegyek. Persze vannak olcsobb sportok is de ez árszínvonalban középtájon van, mert vannak sokkal drágábbak is.
Ha vagy 210cm magas, akkor kosárlabda, ha vagy 150 kiló akkor szumó, ha birod a sört, akkor darts(persze nem itthon, hanem Hollandiába vagy UK) :) De 15 évesen több év hátrányba vagy azokkal szemben akik már 7-8 évesen elkezdték. Nem elég 20 éves korodra azt a 6-7 évet behoznod, hanem sokkal erõsebb fejlõdésre lenne szükséged, hiszen a többiek is fejlõdnek közben és nekik már megvan az alapjuk.
Úúú tudom! ha b.szott sok gyûlölet van benned, és rengeteg tehetség, komolyan mondom, felhozlak olyan közelharc szintre, hogy bármi nõi (ilyen jellegû) versenyen eséllyel indulhatsz. idõt nem mondok, mert ez már a képességeidtõl függ. de ez csak akkor menne, ha történetesen már nem vagy ember. egyébként az a probléma, hogy mások már sok évvel korábban elkezdték a sportjukat, és fejlõdnek, sajna ezt nem lehet egyszerûen napi 4-5 óra edzéssel behozni, mert õk már évek óta ezt csinálják.
ha csak a pénz hajt és nincs meg benned a sportág iránti tisztelet és elkötelezettség , akkor egyikben sem.
15 évesen csak úgy kereshetsz annyit, hogy el is tud magad tartani, ha elmész prostinak hollandiába. És most jöhetnek a kommentek, hogy mekkora egy érzéketlen, perverz szemét disznó vagyok, de be kell látni, hogy ez az igazság. A sok pénzt csak a profik keresnek, azok pedig majdhogynem 'sportcipõvel a lábukon' születtek. A sportot élvezni kell, és ha versenyzel is, azt az elismerésért, még inkább önagadnak való bizonyításért csináld semmi másért. Meg elég ritkák a pénznyereményes ifjusági versenyek. És ne felejtsd el, hogy a sport nem biztos állás, bármikor közbejöhet valami, akár baleset is, ami abban a pillanatban hazavágja a karriered. Ja, és csak úgy megsúgom, hogy élsportolónak SZÜLETNI KELL! Bocsi, ha most kicsit beletapostam a lelkedbe, de hidd el csak a te érdekedben tettem. Inkább próbálj szerezni egy jó éretségit, hogy bekerülhess egy fõiskolára...

15. hétben vagyok, azt olvastam, hogy mostantól hallanak már bennünket a babák a pociban. Ti is beszéltek hozzá? Van értelme ennyi idősen? Mikortól fog reagálni?

Legjobb válasz: Úgy tudom a 20. héttõl hallanak, de mindegy, én azóta beszélek neki, hogy tudom, hogy megfogant a kislányom. Amikor a fiammal voltam terhes, délután mikor lefeküdtem pihenni mindig ugyanazt a mesét meséltem neki, amit késõbb csecsemõkorában is szívesen hallgatott és könnyebben elaludt rá. Kérdésedre válaszolva, szerintem mindenképpen van értelme, beszélni hozzájuk, én azt is elmondom neki, hogy mit fogunk csinálni aznap. Konkrétan reagálni rá nem tudom, hogy tudnak-e, de az anya hangja mindenképpen kellemes nekik. Boldog babavárást! 33 hetes kismama.

Úgy tudom a 20. héttõl hallanak, de mindegy, én azóta beszélek neki, hogy tudom, hogy megfogant a kislányom. Amikor a fiammal voltam terhes, délután mikor lefeküdtem pihenni mindig ugyanazt a mesét meséltem neki, amit késõbb csecsemõkorában is szívesen hallgatott és könnyebben elaludt rá. Kérdésedre válaszolva, szerintem mindenképpen van értelme, beszélni hozzájuk, én azt is elmondom neki, hogy mit fogunk csinálni aznap. Konkrétan reagálni rá nem tudom, hogy tudnak-e, de az anya hangja mindenképpen kellemes nekik. Boldog babavárást! 33 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod. Én is beszélek hozzá, csak még mindíg furcsa egy picit, hogy szinte nem is látszik a pocak és mégis van ott valaki. Kellemes babavárást!
Szia, én énekelni szoktam neki, a beszéd nekem nem megy annyira, egyszerûen nem tudom mit mondjak neki:) apával szoktunk hozzá beszélni, de csak poénkodni szoktunk, de szerintem neki ez is tetszik! Amúgy én is úgy hallottam hogy 20.héttõl alakul ki a hallásuk, de ez nem azt jelenti hogy elõtte nem lenne értelme velük kommunikálni! Boldog Babavárást! 23 hetes kismami
A HIDEG sütöbe kell betenni és utána felmelegiteni
Ahogy az elõzõ hozzászóló írta, a hideg sütõbe kell betenni, hogy együtt melegedjen a sütõvel, és ott bent hagy kihûlni langyosra. De ha ilyen sterilizálós, fertõtlenítõs vagy, gondolom, hogy majd ha a befõttet, vagy lekvárt beleteszed, akkor dunsztolni is fogod. Ha ez így van, feleleges elõre kisterilizálni az üveget, majd inkább együtt az egészet...

Ciklus elején voltunk együtt, ma vagyok a 15. napon, de a teszt negatív. Olvastam, hogy a ciklus eleji babát volt, aki csak mensi elm után tudta teszttel kimutatni. Hallottatok ilyet?

6. napon voltunk együtt. Soha nem fájt a mellem a ciklus végén sem. Nem terveztük a babát, de hatalmas nagy szeretettel várnánk, ha sikerült volna összehoztunk. :) Olvastam az egyik oldalon, hogy aki a ciklus elején esett teherbe, annak csak a menstruáció időpontja után két nappal mutatta ki a teszt a babát. Nektek van ilyen jellegű tapasztalatotok?

Legjobb válasz: De mibõl gondolod,hogy volt akkor peteérésed?

De mibõl gondolod, hogy volt akkor peteérésed?
A kérdező hozzászólása: Nem tudok semmire alapozni, mert nem voltam még terhes és eszembe sem jutott még az aktus alatt/után sem, hogy most baba fogant meg. Néhány nap múlva fura lüktetést éreztem a hasamban, amilyen még nem volt. Elmentem dokihoz is, de minden rendben van velem nõgyógyászatilag. A hasszurkálás megmaradt, rá egy hétre elmentem ismét orvoshoz, nem talált semmit. Azóta volt az 5. napon egy barnás-rózsaszínes folyásom, amivel irány az ügyelet (szerintem hülyének néztek) annyira megijedtem, de ez elmúlt. Viszont megmaradt a hányinger, fáradtság, derékfájás, hangulatingadozás, hasszurka, valami kívánása-undorodás.
A kérdező hozzászólása: Na, ezt jól leírtam... Azt akartam mondani, hogy nem terveztünk babát, így nem mértem elõtte a hõmet, nem vezettem naptárat, nem próbáltam ovu tesztet sem. Bár az tény, hogy nem védekeztünk, mert úgy voltunk vele, ha jönni akar, akkor majd jön a gyerek, úgysem olyan egyszerû összehozni.
Hát egy normális ciklusnál elég ritka, hogy a 6. napon legyen ovu. De ha mégis, akkor onnantól számítva 14. nap körül már mutatnia kellene a tesztnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Hamarosan kiderül, elmegyek vérvételre, biztos, ami biztos.
a teszt a vizeletben levo hcg nevu anyagra reagal ami a megfoganas utan 2 hetre pozitiv. ha a 6 napon voltatok egyutt es megfogannt kb 7-8napon azt jelenti meg nem telt le a 14 nap, probalkozz teszttel kb 22 napon.
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszolók! Szeretném, ha le tudnánk zárni a kérdést, mert olyan sok másik van, ahol nem derült ki, hogy mi lett az eredmény. A sok teszt negatív lett, elmentem vérvételre. HCG szintem 2 alatt maradt, elvileg ez a 21. napon volt, ekkor lehetett a baba 15 napos. Épp aznap, amikor közölték velem az eredményt, már reggel óta mensis fájdalmaim voltak, a ciklusom 24. napján. (28-30 napos ciklusaim vannak) A kora esti barnázást másnap tûzpiros, híg vér követte, nagy görcsökkel. A 26. napon távozott a szervezetembõl egy tépett szövetdarab. Korai vetéléssel ért véget a történet, de kár lenne emiatt elszomorodni. Akik próbálkoznak, azoknak sok sikert kívánok! :)

Olvastam, hogy a 15. héten végeznek magzatvízvételt. Mindenkitől vesznek? Fájdalmas? És hogyan csinálják?

Legjobb válasz: Nem vesznek mindenkitõl.35 év fölött kötelezõ, de általába akkor vesznek, ha valami fejlõdési rendelleneséget találnak, vagy az afp-d, nagyon eltérõ.Vagy esetleg ha voltál már terhes, és ott volt valami gond, és a doki el akarja kerülni, azt a problémát.Amúgy úgy tudom nem kellemes, de ki lehet bírni, viszont a vetélés kockázata elég nagy.Ki mondta neked hogy lessz neked ilyen? És miért?

Nem vesznek mindenkitõl.35 év fölött kötelezõ, de általába akkor vesznek, ha valami fejlõdési rendelleneséget találnak, vagy az afp-d, nagyon eltérõ.Vagy esetleg ha voltál már terhes, és ott volt valami gond, és a doki el akarja kerülni, azt a problémát.Amúgy úgy tudom nem kellemes, de ki lehet bírni, viszont a vetélés kockázata elég nagy.Ki mondta neked hogy lessz neked ilyen? És miért?
Szia! Ez egy nem kötelezõ vizsgálat.Annak javasolják aki elmúlt 35éves, (nem muszáj beleegyezni akkor sem)vagy ha visszajön a genetikai eredmény, hogy eltérés van.Vagy ha a családban van genetikai betegség..stb.. Nem fájdalmas, de nagyon kellemetlen beavatkozás. Mikor nekem csinálták, 2 vetélés, és egy vizszivárgás volt. Szerintem kicsit magasabb a kockázat, mint amit mondanak, de lehet, hogy csak nálunk volt épp több. Ha nem muszáj, ne csináltasd meg. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Sajnos nekem évekig tartó kezelésekkel érték el, hogy teherbe essem a második babámmal, szednem kell most is egy csomó gyógyszert, hogy megmaradjon a babám! Nem mondta senki hogy kötelezõ, csak érdeklõdtem! 10 hetes kismami
Addig tekered le az óvszert, ameddig bírod - ennyi a titka.
Azt tedd, amit az elsõ hozzászóló javasolt. Az óvszereket nem gyártják különbözõ méteketben... van az átlagos meg max extra nagy a négereknek :D
érdemes lenne az eddig feldobott gumis kérdéseket végigböngészni, azokban találsz elég választ, és a guminak az átmérõje számít nem a hossza. Meg a csajoknál is az átmérõje számít;)
Nekem is inkább jópont ha egy lány néz pornót nem tagadom én is szoktam :P
semmi köze nincs egymáshoz a két dolognak.
Nincs rád írva, tehát nem.
Nemtom szerintem ha egy csaj mondaná nekem hogy Õ szokott pornót nézzni elég hosszas beszélgetés alakulna ki belõle.Nagyon nem zavarják inkább jó pont.:)
Nekem kimondottan bejön ha egy lány pornót néz! :D 15/f
Nem befolyásolja ha nem dicsekszel vele. Egyáltalán nem szabad dicsekedni vele sõt a nõknek titkolni szokás.
ha eldicsekszel vele a pasiknak, akkor ja.
én rengeteg pornót néztem, mindenfélét dugdostam magamba, még nyalókát meg dezodoros uvegeket is, és mégis lett baratom :) sõõõt, még chatsexeltem is.. :)
Én is nézek/néztem és mégis van barátom, õ is nézi, aztán megbeszéljük, h milyen undorító és ugyanúgy nézzük :) 18/l
Sztem inkább ne nézz pornót külj magadról képet!!!! 15/f
te kis huncut punci mókus :D engem nem zavarna ha pornót néznél :D ha elmondanád nekem lehet nevetnék de mindenféleképpen imponálna :D
Hát lehet valakinek nem szimpatikus, de ez kevés fiúnak kizáró ok. pl engem jobban érdekelne olyan nõ, aki nem nézett és szûz, de ha nézett se feltétlen gond, inkább nézzen pornót, mint ne legyen szûz.
mikor én megtudtam nem lett belõle semmi gond, emberek vagyunk, szinte mindenki szokott :) igazából még jó is volt, hogy elmondta mert aztán egyszer közbe megkérdezte, hogy mi lenne ha közbe is filmeznénk? mondtam neki, hogy egy próbát megér...nem csináltuk vadul, csak épp, hogy oda tettem neki de nem tettem be, közbe a mellét nyalogattam meg ilyenek :) egész nagyot élvezett bár egy kicsit sokáig tartott mire elment, számomra kb a halállal volt egyenlõ, hogy addig kell várni...:D aztán rászokott egyre többet akarta és én ráuntam már most meg nem csináljuk már max havonta kéthavonta 1x, így még jobb is mint azelõtt :)
Más kérdés pornót nézni és más pasit tartani. Ha pasit akarsz, járj társaságba és ismerkedj pasikkal akik szimpatikus. Ha pedig jól esik, nézz pornót. Sokkal szimpatikusabb ha egy lány szereti, elfogadja a saját testét és élvezi amit nyújt neki, szemben azzal ha prûd és letagadja, megvonja magától ami jól esik.

Azt olvastam, hogy a terhesség 15. hetéig tegyük le a cigit különben kis súlyú lehet, koraszülött esetleg fogyatékos. Nem addig fejlődnek ki a szervei? Ez csak nekem ellentmondásos?

Legjobb válasz: A szervei meg vannak, de a növekedés utána indul be nála, és mivel kevesebb oxigénhez jut, nem fejlõdik annyira. Szerintem nincs ellentmondás. Természetesen a babának az a legjobb, ha egyáltalán nem cigizik az anyukája, de szerintem soha nincs késõ letenni! Szóval mindegy hányadik héten vagy (vagy az, aki miatt megkérdezted), a baba érdekében érdemes letenni! Sok erõt hozzá!

A szervei meg vannak, de a növekedés utána indul be nála, és mivel kevesebb oxigénhez jut, nem fejlõdik annyira. Szerintem nincs ellentmondás. Természetesen a babának az a legjobb, ha egyáltalán nem cigizik az anyukája, de szerintem soha nincs késõ letenni! Szóval mindegy hányadik héten vagy (vagy az, aki miatt megkérdezted), a baba érdekében érdemes letenni! Sok erõt hozzá!
De kifejlõdnek a szervei a 12. hétig, és utána növekednek, meg fejlõdnek, tehát alakulhat ki fogyatékosság - pl. tüdõ, gondolom te is tudod, hogy a tüdõ igen sokáig érik még, hogy felkészüljön a kinti életre, még a 7-8. hónapban is lehetnek problémák a fejletlen tüdõ miatt. A baba a terhesség végéig hízik, tehát a cigitõl lehet kis súlyú. A méhlepény táplálja a babát, ami a cigitõl gyorsabban öregszik, és ha már nem tudja táplálni a babát, akkor megszületik, esetleg sokkal hamarabb mint kellett volna. Ha már a 15. hétig dohányzott valaki, akkor legalább a baba növekedését próbálja meg kevésbé korlátozni a cigivel. Számomra itt semmi ellentmondás nincsen. Neked mi ellentmondásos benne? ҝ
Úgy tud fogyatékossá válni, hogy a szervei nem kapnak elég oxigént a vérbõl és emiatt károsodnak. Leginkább az agya szokott károsodni a babáknak. Egyébként szerintem a terhesség elején a legkönnyebb letenni a cigit a hányinger miatt. Én a terhesség elõtt egy fél évvel szoktam le a cigirõl, korábban napi 1-2 dobozzal is elszívtam. Aki valaha sokat dohányzott az tudja, hogy még sokszor utána 1-2 évig is hiányzik a cigaretta. Nálam is így volt, a terhességig ölni tudtam volna idõnként egy szál cigiért. Aztán ahogy jött a baba és vele a reggeli hányinger, akkor már nem kívántam a cigit, eszembe se jutott. Aztán ahogy elmúltak a reggeli rosszullétek, úgy jött vissza a cigi iránti vágyam is. Persze nem gyújtottam rá azóta sem, de néha még mindi hiányzik, pedig már 2, 5 éve nem élek vele.
Létezik olyan fogyatékosság is, ami nem fejlõdési rendellenesség miatt alakult ki. Pl: A szellemi fogyatékosság agyi sérülések, veleszületett idegrendszeri betegségek, pl. epilepszia, aminek lehet oka a dohányzás az anya terhesség alatt. Ezekre a fogyatékosságokra is gondolj.
Kedves Kérdezõ! A cigit már a terhesség tervezésekor kell letenni és nem közben, hiszen köztudott, hogy a szervezet tisztulásához nem egy-két hónap szükséges. A cigaretta sajnos nagyon sok kockázatot rejt, így én nem azzal foglalkoznék, hogy mikor ártalmas, hanem azonnal letenném ha cigizek. (Nyáron a játszótéren egy kb. 8 hónapos terhes kisanyukát láttam a játszótéren aki zsinórban szívta még a cigit!!!! Borzasztó látvány volt!!)
Én még csak olyat hallottam, hogy tegye le az ember véglegesen, de nem hiszem, hogy lenne olyan doki, aki jó szemmel nézné, ha valaki cigizne a terhessége alatt, akárhányadik héten is van. Ugyanez a helyzet a szoptatással.
A kérdező hozzászólása: Ha már az elején kifejlõdik minden akkor késõbb hogyan tud fogyatékossá válni...
A kérdező hozzászólása: A kis súlyút meg a koraszülöttet értem..de a fogyatékost..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!