Találatok a következő kifejezésre: Olvastam, hogy éven (92 db)

Lejjeb olvastam, hogy év végén fel lehet mondani a biztosítást és megkötni egy másik személyre aki az üzembentartó lesz. Ekkor a volt biztosítóm valóban nem követelheti az okozott kár megfizetését? Mi ennek a pontos menete?

Legjobb válasz: Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv

Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv
A kérdező hozzászólása: Konkrét kárról van szó, pontosabban kettõrõl. Az egyik tavaly történt, a másik idén tavasszal. A kár megközelítí az 500ezer forintot. Utánnanéztem és nagyon sokra jött ki a jövõ évi néves dijam, ezért akarom meglépni, hogy év végén felmondom a biztosítást, és a családból valaki másra megkötöm mint üzembentartó.

Azt olvastam, hogy a DNS max 10 000 évig életképes. Ennek a ténynek mennyi a valóságalapja?

Legjobb válasz: Ez így nem pontos. Attól függ, hogy milyen körülmények között konzerválódott az anyag. Pontosan nem tudják megmondani, meddig marad meg a DNS, de több százezer éves minták mindenesetre léteznek. Egyes tudósok szerint akár 1 millió évig is fennmarad, mások szerint pedig akár több százmillió évig is (bár ezt így konkrétan nem bizonyították még).

Ez így nem pontos. Attól függ, hogy milyen körülmények között konzerválódott az anyag. Pontosan nem tudják megmondani, meddig marad meg a DNS, de több százezer éves minták mindenesetre léteznek. Egyes tudósok szerint akár 1 millió évig is fennmarad, mások szerint pedig akár több százmillió évig is (bár ezt így konkrétan nem bizonyították még).

4 hetes terhes, 1 éve konizáciom volt, mire számithatok a 9 hónap alatt és a szülésnél? Olvastam hogy nagy az esélye a koraszülésnek a rövid méhnyak miatt vagy a szülésnél számithatok arra hogy nem nyill majd a méhnyakam és szétrepedek. Félek.

Legjobb válasz: Szia, én is egy évvel késõbb lettem terhes konizáció után. Semmi gondom nem volt terhesség alatt. Nem is rövidült a méhszájam. Ne félj. Konizáció után egy év türelmi idõt mondott a dokim, hogy annyit várjunk a babával. Szerencsére rögtön sikerült és problémamentes terhességem volt. 38 hetesen született meg a lányom egészségesen. Most 15 hónapos és jön a testvére, és ezzel a terhességgel sincs semmi gond. Üdv 33 hetes

Szia, én is egy évvel késõbb lettem terhes konizáció után. Semmi gondom nem volt terhesség alatt. Nem is rövidült a méhszájam. Ne félj. Konizáció után egy év türelmi idõt mondott a dokim, hogy annyit várjunk a babával. Szerencsére rögtön sikerült és problémamentes terhességem volt. 38 hetesen született meg a lányom egészségesen. Most 15 hónapos és jön a testvére, és ezzel a terhességgel sincs semmi gond. Üdv 33 hetes
Tegnap olvastam a nõk lapja fórumon errõl, megkerestem neked, ott ezt írja egy anyuka: "Szia! Ne félj, nem lesz gond a szüléssel, én most jöttem haza a kórházból az újszülöttemmel egy konizáció+részleges kaparás után. Ez szeptemberben történt, november elején már terhes voltam. Tudom, nem ez a topik, csak eszembe jutott. 2.5 óra alatt lett meg a gyerek, annyi volt csak, h a közepén kaptam egy méhszájlazító injekciót, mert nagyon heges-rögös volt a méhszáj, és nem akart egy pont után tágulni. " Itt a link, megnézheted: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=37242
Szia! Nekem 4 éve volt.Most vagyok 38 hetes terhes, és eddig még nem szültem meg:) Teljesen zárt a méhszájam, és minden oké volt a terhességem alatt. Sok sikert neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat. A második válasz irotójátol szeretnék érdeklödni.- A méhnyakad rövidült-e meg a terhesség 38 hete alatt? Ha már ugyis rövidebb, még jobban rövidül mivel nö a baba? Az enyém másfél ujnyi. -sokat kellet pihenj a terhesség alatt? -gyakran kell járj a dokihoz és mire kell nagyon ügyelj ilyen rövidebb méhnyakkal? várom a választ és kivánok könnyü szülést neked. kati
Nem rövidült meg jobban, tényleg semmi gondom nincs.Nem kellett sûrûbben dokihoz járnom emiatt, és pihenni sem pihentem többet.Tehát semmi problémám nincs:) Nekem anno mondták, hogy ettõl nyugodtan szülhetek, és nem lesz semmi baj.Így is lett! Neked is minden jót!
A kérdező hozzászólása: Még csak annyit szeretnék kérdezni a 2ik válasz adojától, hogy neked menyi mm er lett konizáció után a méhnyakad? Az enyém 17mm . Köszi elõre a választ sokat segitettél.
Szia! Nekem 2 évvel a szülés elõtt volt konizációm. Nem rövidült meg a méhnyak. Legalábbis nem tudok róla. A doki azt mondta, hogy sokkal jobban fog szülésnél tágulni. Nem is volt semmi baj sem terhesség, sem a szülés közben. 3 óra alatt meg is lett a baba. Ne félj! Gondolj csak bele, tényleg jobban tágul, mint egy sebes, heges méhszáj! :)
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat lanyok, remélem rendben lessz minden, és a rövid méhnyakam ellenére nem lesznek problémák.

A gépész című filmben azt állítja a pasas, hogy már 1 éve nem aludt. Hogy lehetséges ez, amikor máshol meg azt olvastam, hogy 9-11 nap a max, utána meghal az ember?

Egyébként mi okozza a halált alváshiánynál? Szóval pontosan miben hal meg az ember?

Legjobb válasz: Léteznek olyan emberek, akiknek nincs szükségük alvásra, itt azt írja, hogy egy ember 33 évig nem aludt: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_deprivation Amúgy hogy miért okozhat halált, nem tudni (vagy én nem tudok róla, hogy tudna valaki róla). Valószínûleg az agy egyik rejtélye.

Léteznek olyan emberek, akiknek nincs szükségük alvásra, itt azt írja, hogy egy ember 33 évig nem aludt: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_deprivation Amúgy hogy miért okozhat halált, nem tudni (vagy én nem tudok róla, hogy tudna valaki róla). Valószínûleg az agy egyik rejtélye.
Mondjuk úgy h az egy film.

Ma jött meg először, és azt olvastam, hogy amíg rendszeressé válik akár 2 év is eltelhet! De akkor honnan tudjam, hogy mikor jön meg? VAgy minden nap kell betennem betétet?

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Beszélgess anyukáddal errõl, hogy neki hogy volt. Valószínûleg nem lesz sok eltérés. Nekem pl. 10 év alatt se állt be rendszeressé. Aztán anyutól rákérdeztem, neki is volt anno ezzel problémája, nekem gyakran jött meg, és volt, hogy nagyon sokáig tartott, neki pedig sokat késett, és gyógyszerrel állt be. Szóval családon belül lehet hasonlóság, amit olvastál, az egy átlagos valami lehet, de mint írtam, egyénenként eltér, úgyhogy anyukáddal mindenképp beszélgess róla, õ segíthet neked. Eddig nem beszélgettetek róla? Én 11 évesen már fel voltam készítve, mire megjött.

Ez egyénenként változó. Beszélgess anyukáddal errõl, hogy neki hogy volt. Valószínûleg nem lesz sok eltérés. Nekem pl. 10 év alatt se állt be rendszeressé. Aztán anyutól rákérdeztem, neki is volt anno ezzel problémája, nekem gyakran jött meg, és volt, hogy nagyon sokáig tartott, neki pedig sokat késett, és gyógyszerrel állt be. Szóval családon belül lehet hasonlóság, amit olvastál, az egy átlagos valami lehet, de mint írtam, egyénenként eltér, úgyhogy anyukáddal mindenképp beszélgess róla, õ segíthet neked. Eddig nem beszélgettetek róla? Én 11 évesen már fel voltam készítve, mire megjött.
Még annál több idõ is eltelhet. Nekem 8 évbe telt, és csak szülés után lett rendszeres. Betétet nem kell mindig betenned, úgyis érezni fogod, ha meg akar jönni.
Amit olvastal, az nem jo, mert mar most is rendszeres lesz remelhetoleg a mensid. Ez normal esetben igy van. Dehogyis kell midennap betenned betetet, ne feljel! Most ird fel magadnak a naptarodba, hogy melyik nap jott meg. Az utolso napot is jegyezd fel, ezt jo ha tudod, sajat magadnak. A kovetkezo mensit majd egy honap mulva varod, azon a napon, amelyiken megjott, csak egy honappal kesobb. Tehat a kovetkezo majd februar 2-an jon meg elvileg. A gyakorlatban lehet hogy mar januar 31-en, de az is lehet, hogy majd februar 3-4-en jon meg. Napra pontosan nem lehet megmondani, de irjad mindig fel, hogy mikor jott meg, es meddig tartott! Ha tudsz, akkor vegyel tisztasagi betetet, olyat ami minden napra valo, ez kisebb mint egy betet, es ezt mindennap a bugyidba ragasztod. Ez nemcsak a mensi miatt jo, hanem amugy is, en is hasznalok, nem is tudnek nelkule lenni. Van illatos valtozata is, nagyon jo, probald ki, DM-ben, Rossmann-ban, vagy meg sok helyen tudsz venni. Napi tisztasagi betet, igy hivjak. A menstruacio akkor szokott napra pontosan megerkezni amikor valaki fogamzasgatlo tablettat szed. Ha neked ez meg nem aktualis, akkor most nem irom le. Ne aggodjal a verzesed miatt, a napok miatt! Ird fel, es kb egy honap mulva jon a kovetkezo! Anyukadnak, vagy akivel elsz, gondolom jelzed, hogy nagylany lettel, es kerjel tanacsot tole, fontos!!! Szia, es buek!
Jó ennyit ér tapasztalati választ írni, máris le van pontozva, pedig igaz. Lepontozó brigád menjen a fenébe.

19 vagyok, köldökpiercingem van 2 éve, most olvastam, hogy terhesség alatt van, akinek csúnya lesz, ha most kiveszem, és kb.25 évesen szülök, akkor még beforrhat szépre?

Óvatosan légyszi a kommentekkel, mert nagyon meg vagyok ijedve, köszi! :) Akinek van esetleg tapasztalata hasonlóval, az is érdekelne.

Legjobb válasz: Akkor most jól értem, 19 évesen attól félsz, hogy ha majd 25 évesen szülni fogsz szép marad-e a köldököd? A napokban nemrég láttam itt egy pocakfotót, amin volt piercing, és szép volt. Persze, ez nem statisztika, csak egyetlen eset. Ha ennyire félsz, vedd ki, persze. De azért 6 évre elõre tervezni a köldök-szépséget, meg úgy egyáltalán a babát, szerintem merész. Én a helyedben élném az életem úgy, ahogy eddig. Nem lesz semmi baja a köldöködnek.

Akkor most jól értem, 19 évesen attól félsz, hogy ha majd 25 évesen szülni fogsz szép marad-e a köldököd? A napokban nemrég láttam itt egy pocakfotót, amin volt piercing, és szép volt. Persze, ez nem statisztika, csak egyetlen eset. Ha ennyire félsz, vedd ki, persze. De azért 6 évre elõre tervezni a köldök-szépséget, meg úgy egyáltalán a babát, szerintem merész. Én a helyedben élném az életem úgy, ahogy eddig. Nem lesz semmi baja a köldöködnek.
A kérdező hozzászólása: Mi ebben a korai? Egyszer biztos, hogy szeretnék majd babát, köldökpiercingem meg van, ezért jobb elõre gondolkodni. Olvastam egy esetet, ami megrémített, ezért tettem fel a kérdést, mondjuk az csak 1 volt a sok közül... :)
Nekem volt.Olyan a bõröm hogy hiába veszem ki, nem forr be a lyuk, csak középen nõ be picit.terhességem alatt ki kellett vennem, mert ki is fordult a köldököm, nagy volt a hasam.Ahol a piercing átmegy a bõr alatt, nekem az a rész megnyúlt, és ott csíkosodott ki csak a bõröm, szoval nem szép, az azló és felsõ rész(a két lyuk) pedig kitágult, igy van két nagy lyuk és a közepén egy hártyás résznyire nõtt csak be.Ha ezt mondta volna nekem valaki hogy ilyen is lehet, tutti nem csináltatom meg.Van akinek viszont nem is látszik a helye, vagy nem nyúlik meg és olyan mint volt(én ha visszateszem, olyat kéne vennem amin nincs szinte a 2 golyó között szár, oléyan kis vékony a bõr ami tartja, és már 4 éve szültem)
Nekem is volt. A terhesség miatt kivettem, összeforrt, visszatenni már nem tudtam. A lyuk látszik, pont annyira, mint ahogy látszott akkor is, mikor kivettem. Annál nem lett se csúnyább se szebb. A nagy pocakomnál sem torzult el, kb terhesen is ennyire látszott.
Ha két éve bent van a piercinged akkor az már soha nem fog nyomtalanul meggyógyulni. Örökre ott marad a helye. Vannak akik az egész terhesség alatt tudják viselni a piercinget. Én 10 hetes terhesen vettem ki (3 év után) mert éreztem, hogy feszül. Jelenleg olyan a piercing helye mintha még mindig be tudnám tenni (alul-felül látszik a luk), de már nem megy bele a pc mert a közepe össze van forrva. 26 hkm
Szia! Én évek óta nem hordom a piercingemet, de nem forrt be. Most a 24.hétben összeforrt a felsõ lyuk. De ez legyen a legnagyobb problémám!
Szerintem mostmár vedd ki! Szülés után vissza fogod tudni tenni, ennyi idõ alatt nem forr be (nekem sem forrt be hónapok alatt).

18 Év alatt vagyok de van google adsensem. Ebből lehet gond? Mert azt olvastam hogy csak ha 3millió forintot elérem (1 év alatt) és adóznom kell akkor kezdődnek a gondok. Szerintetek?

Legjobb válasz: És ehhez neked mi közöd van? A google adsense-el örülhetsz a 3000Ft-ot össze tudsz szedni nemhogy 3 milliót. Nem hiszem hogy ilyesmi miatt kéne aggódnod.

És ehhez neked mi közöd van? A google adsense-el örülhetsz a 3000Ft-ot össze tudsz szedni nemhogy 3 milliót. Nem hiszem hogy ilyesmi miatt kéne aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Hát nem csak 3000 ft -t :)
Az életkorodnak semmi köze az adózáshoz. Ha van adott évben adóköteles jövedelmed, ami bevallásköteles is, akkor benne vagy az adókörben, függetlenül attól, hogy hány éves vagy. Be kell vallani és fizetni utána adót, akár 4 évesen is.
Így van, csak 2 év után.
Tudom, hogy mocorog a darázshéj a fenekeden a moci miatt, de fogadd meg a tanácsom - várj még 1, 5 évet, és a B-vel együtt csináld meg...
Ja és azt hozzá teszem mielött meg szolna valaki is.. hogy 1 évet nemzetközi kamionosztam! 2 évet trolibuszvezetõként dolgoztam és utána 2 évet a BKV nál le huztam mint buszvezetõ! Szerintem fiatalkorban kell mindent megcsinálni, most ahogy bele nézztem a vizsga anyagokba hát biza át kellene nyálaznom õket mert elvágnának a vizsgán az fix.. és nem vagyok olyan idõs 25 éves vagyok! :) Balesetem 1x sem volt saját kocsit a mai napig vezetek, persze munkában modosítottam egy kicsit mert ma már a vezetés nem érdekel ugy hogy abból éljek meg a média területére vitte az életemet a sors! :)
sakkozhatsz.
Ilyen: http://www.facebook.com/#!/elte.beac?sk=info http://www.sport.elte.hu Többféle szakosztály van.
Ja és ez a vízilabdás részleg: http://www.beac.hu/vizilabda
Megyek én is haver :DD
Megyek én is haver :DD Én 2 éve hagytam abba, és 5 évig pólóztam :)
orális jellegû sportok tömkelege vár. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a tömör választ, remélem biztos.:)
nem nehezíti
Nem hinném, hogy nehezíti. Én 2 éve szültem és mikor terveztük/akartuk azonnal összejött a tesó!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: igen értem, csak nálam eltelt jó pár év, és azért gondoltam rá...
Szerintem ilyen szempontból az idõnek (2. vagyok) nincs jelentõsége. Akkor inkább már az életkornak.
Azt mondják az orvosok, hogy 2 évet kell várni császár után a következõ babával, hogy minimális legyen a seb szétnyílásának a veszélye. Nálam császár után 3 évvel jött a kistesó és sima szülés lett. Azonnal megfogant és semmi probléma nem volt. Annyi idõ alatt szerintem nálam is eléggé "állandósult" a heg, ahogy nálad is ennyi év alatt. Viszont most 4 hónapja nem akar összejönni a harmadik gyerek, sõt egy vetélésem is volt. Szerintem hozzájárul, hogy én is (gondolom te is) elmúltam 30 éves és ilyenkor már nem megy olyan könnyen a dolog. A méhünk is öregszik, változik a testünk, nem olyan mint huszonévesen. Nemsokára kipróbálom a palástfû teát, azt hallottam, hogy méherõsítõ hatása is van, hátha segít. Szerintem olvass utána te is. Sok sikert és kitartás!
Szia! Én 9 éve szültem az 1. gyermekemet császárral, majd 5 éve a 2. gyermekemet császárral. Nem nehezitette a teherbeesést. Szerintem az életkor és a stressz befolyásolja inkább. Kivánom neked a mielõbbi pozitiv tesztet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!