Találatok a következő kifejezésre: Olvasom, hogy csak egy (31 db)

Facebook-on hogy tudom azt beállítani hogy ha egy cikket olvasok valahol és azon az oldalon található ajánlom vagy megosztom gombot használom, akkor azt ne csak én lássam hanem a barátaim is?

Legjobb válasz: Ha már ott van az üzenõfaladon (meg van osztva)akkor a bejegyzésnél a neved alatt oda lesz írva, hogy hány perce osztottad meg, és közvetlenül mellette ott egy szürke színû ikon. Kattints erre a szürke ikonra és válaszd ki, hogy csak te látod, csak az ismerõseid, vagy legyen nyilvános (mindenki látja még az is aki nem regisztrált). Ha csak a like gombra kattintasz, akkor elõfordulhat, hogy nem jelenik meg az üzenõfaladon, ilyenkor a profil oldaladat nyisd meg, a neved mellett jobb oldalon válaszd ki a Tevékenység naplót, és az ott található bejegyzések beállításainál közzéteheted az üzenõfaladon.

Ha már ott van az üzenõfaladon (meg van osztva)akkor a bejegyzésnél a neved alatt oda lesz írva, hogy hány perce osztottad meg, és közvetlenül mellette ott egy szürke színû ikon. Kattints erre a szürke ikonra és válaszd ki, hogy csak te látod, csak az ismerõseid, vagy legyen nyilvános (mindenki látja még az is aki nem regisztrált). Ha csak a like gombra kattintasz, akkor elõfordulhat, hogy nem jelenik meg az üzenõfaladon, ilyenkor a profil oldaladat nyisd meg, a neved mellett jobb oldalon válaszd ki a Tevékenység naplót, és az ott található bejegyzések beállításainál közzéteheted az üzenõfaladon.
A kérdező hozzászólása: ezt tudom h utólag lehet módosítani, de én arra lennék kíváncsi h hol tudom beállítani h alapból lássák az ismerõseim. nincs kedvem minden egyes posztom külön módosítani még 1x
Valahol a jobb felsõ sarokban van egy beállítások ikon, és ott az adatvédelmi beállításokban megtalálod, ha végignézed. Érdemes magyar nyelvre állítani a facebookot.

Ha egy filteres, gyümölcsös teakeverék összetevői között azt olvasom, hogy legnagyobbrészt teából áll, és csak 1 vagy 2%-nyi a gyümölcs, akkor az tényleg feketetea aromával?

Az olcsóbb P*ckwick teáknál lehet látni, hogy az összetev?knél els? helyre annyit írnak, hogy "tea", majd aztán aromák és pár %-nyi gyümölcstartalom. Ez gondolom alap tea ízesítve. Viszont a drágább P*ckwickeknél az összetev?knél már nem olvasható ilyesmi. pl.: Fruit Amour vadmeggy és joghurt: almahús darabok, csipkebogyó, aromák, étkezési sav, édesgyökér, joghurtpor (1%), meggy rostok (1%). Ebben is kevés van abból, ami a nevét adja, de a többi összetev? nem "általános teakeverék". Tehát min?ségre jobb?

Legjobb válasz: Attól függ mihez kell. Tény, hogy a filteres "gyümölcsteák" többsége csak fekete tea (valami rossz minõségû) meg aromák. a normális kimért gyümölcsteákban általában nincs is tea. így igazából ezek nem is teák, csak gyümölcs fõzetek. de mondjuk gyereknek én inkább ezeket adnám. jobb minõségûek is, mint egy pikwick. amúgy teából pikwicket venni. akkor már inkább dilmah. de a legjobb a kimért.

Attól függ mihez kell. Tény, hogy a filteres "gyümölcsteák" többsége csak fekete tea (valami rossz minõségû) meg aromák. a normális kimért gyümölcsteákban általában nincs is tea. így igazából ezek nem is teák, csak gyümölcs fõzetek. de mondjuk gyereknek én inkább ezeket adnám. jobb minõségûek is, mint egy pikwick. amúgy teából pikwicket venni. akkor már inkább dilmah. de a legjobb a kimért.
Nem hinném, hogy jobb lenne. A teával önmagában semmi gond. Az ízét mindnek az aromák adják, amik egyébként megdöbbentõen elöl találhatók, azaz rengeteg van bennük, a gyümölcstartalmuk meg nulla. Mondjuk ezek közül még mindig az elsõt választanám, abban legalább van teafû, a másodikban meg nincs, csak aromák. Meg almadarabkák, aminek semmi értelme, csak így nem érzed olyan mûnek a dolgot.
XY gyümölcs ízesítésû tea = fekete tea + aromák XY gyümölcstea = almadarabok (még mindig az alma a legolcsóbb gyümölcs, azt éri meg szárítani, fõleg azokat a részeit, ami pl a gyümölcskészítmények, lekvárok készítésébõl "megmarad": magház, héj stb) + csipkebogyó (ha pirosas színû a tea) + mindenféle aromák + ált. max. 3% adott gyümölcs (meggy stb., de ez a 3% legtöbbször elmarad) Ez a filteres gyümölcsös teákra vonatkozik.
de azt tudni kell, hogy a filterbe a tea-szemetet csomagolják, ami a rendes szálas tea csomagolása közben elhullott. gyümölcs viszont nem nagyon van ebben, valóban csak aromák.
A kérdező hozzászólása: 12:08-nak: az igazi gyümölcsös tea nem feketeteafû és aroma keveréke. Az igazi teljes egészében (szárított) gyümölcsdarabokból áll, úgy az igazi. Én filteres megoldást keresnék, ami ehhez közelít. Lehet kapni igazi gyümölcsteakeveréket, ami tényleg gyümölcshús és hibiskus és hasonlókból áll. Na ezeknek van igazi ízük, nem az aromásoknak. Én azt nem értem, miért nem kapható filteres igazi tea. Össze lehetne aprítani a gyümölcshúsokat, h lehessen kedvünkre adagolni (pl.: munkahelyen). :/
lehet olyant kapni, én vettem már, fém dobozban volt, Teaház márkájú.....csak én elcsipkedtem magában, nem maradt teának :D
lehet kapni filtert fillérekért. veszel teát, beleteszed a filterbe.


Sok helyen hallom és olvasom, hogy sok fiú szemét, mert csak orális szexet akart egy lánytól. A lányok talán szentek ilyen téren?

Legjobb válasz: Szerintem egyik sem elítélendõ! Csak vannak fura felfogású emberek, akik így gondolják! Szerintem a fiúk és a lányok között is van az a fajta, aki csak a szexre megy!

a komentre: nem!
Csomoszor kinyaltam a barátnõn de ö nem cumizik.lehet gondolkodni szent vagy sem.
14:04 es vagyok (az elõzõ:D) A kérdésedre válaszolva: de igen elítélendõ!:) 18L
Szerintem egyik sem elítélendõ! Csak vannak fura felfogású emberek, akik így gondolják! Szerintem a fiúk és a lányok között is van az a fajta, aki csak a szexre megy!
Szerintem a mai fiúk és lányok egyátalán nem szentek! Nem lehet különbséget tenni! Már az általánosban szexelnek, mert milyen "király" dolog is az! Közben meg fogalmuk sincs az egészrõl!
Ezek a kérdések...pff:P Rengeteg mocskos szemét pasi van és rengeteg kis [email protected] is! Mind2 nemben található szemét és normális is:D Ez olyan hülyeség már, ez nem a nem kérdése...! De talán a lányok közt kevesebb van (és ezt most nem azért mondom, mert lány vagyok...!!!), mert a nõk kevésbé tudnak belemenni szexuális kapcsolatba érzelem nélkül! Persze vannak akik igen! 18L
Nem, a hülye p*csák is legalább akkora kúrógépek, csak még következetlenek is, mert eljátszák a szendeszüzet ahelyett hogy csuklóból elõkapnák a lompost. Lehet lehúzni gyökerek, attól még igazam van...
Szia!Szerintem sok féle ember létezik.Senki sem szent! De szerintem a lányoknak nem elég csak az orális sex.Több törõdést, élvezetet..követenek!Nem önzõek mint egyes pasik!
Alapból a férfi úgy van teremtve, hogy ösztönösen minél több felé szeretné széthullatni a magvait. A nõnek meg azért érzelem is kell ahhoz, hogy a pasit a magjaival együtt a testébe fogadja. Szerintem. De ezzel én nem azt mondom, hogy a pasik szemetek a nõk meg szentek. Hiszen sok pasi felelõsséget vállal a tetteiért és nagyon családcentrikus. És a nõk között is van aki sajnos teljesen felelõtlen.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha egy lány tegyük fel csak orális szexet akar egy fiútól, akkor az nem elítélendõ?
igen, a lányok szentek!

Sokszor olvasom, hogy valakinek van egy pár kg-nyi feleslege, és erre annyit mondanak, hogy kezdjen el sportolni, mégis csak elég?

Az utóbbi pár hétben egyre többször olvastam, hogy pl. 160cm és 52kg mit csináljon hogy leadja? (ez csak egy példa) és kapott olyan választ, hogy sportoljon. Viszont van másféle is: pár kg felesleg van rajta ugyanez a helyzet, erre azt mondják neki, hogy kezdjen el diétázni, xy g CH-t vigyen be meg fehérjét meg ilyenek. nem értem minek? Én is simán a sportot mondanám, én is fogytam t?le, annyit csináltam csak mellette, hogy kicsit figyeltem a kajára. Azóta nem eszek semmi egészségtelen kaját, és sportolok, a súlyomat tartom, mert egy kicsit többet eszek mostanában. De nyárig én is leadhatom akkor így ?

Legjobb válasz: azért kell a szénhidrátot is visszafogni mivel ha sportolsz attól még a zsírod nem fog átalakulni izommá fõleg ha mondjuk ugyanúgy kajálsz mint elõtte. tehát súlytartásra és egy kis formásodásra jó a csak sport. mert lehet , hogy a háj alatt izmosodsz de a háj is megmarad. ha meg diétázol és mellette sportolsz akkor a zsírod is csökkenni fog , szép tónusos , izmos tested lesz.

azért kell a szénhidrátot is visszafogni mivel ha sportolsz attól még a zsírod nem fog átalakulni izommá fõleg ha mondjuk ugyanúgy kajálsz mint elõtte. tehát súlytartásra és egy kis formásodásra jó a csak sport. mert lehet , hogy a háj alatt izmosodsz de a háj is megmarad. ha meg diétázol és mellette sportolsz akkor a zsírod is csökkenni fog , szép tónusos , izmos tested lesz.
A kérdező hozzászólása: kösz, persze, ezzel tisztában voltam. csak épp a szénhidrát jutott az eszembe, de mindent számolgatni atyám... amúgy írtam, hogy én nem eszek semmi egészségtelen vagy hízlaló kaját, szóval ez gondolom elõny a sport mellett és leadom még amit leakarok :)

Olvasom, hogy sokan csak egy rövidujjú bodyban altatják a babát éjszaka. Az nem kevés? Mi adunk rövidujjú bodyt, rá hosszú ujjú rugdit, vagy hosszú ujjú bodyt, ujjatlan hosszú szárú rugdival. Persze egyik sem vastag, és takaró. Ez sok lenne?

Nem szokott izzadni és átalussza az éjszakát, vagyis nem sír fel, ezért gondolom se nem fázik, se melege nincs. 3 hós

Legjobb válasz: azt szokták mondani, a babákon egy vékony réteggel legyen csak több, mint rajtad, de van olyan baba, akinek ez i túl meleg.

azt szokták mondani, a babákon egy vékony réteggel legyen csak több, mint rajtad, de van olyan baba, akinek ez i túl meleg.
Ezek szerint én is túlöltöztetem. Én is adok rá röviujjú bodyt rá ujjatlan rugit és van amikor hálózsákot, de ilyenkor már nem takarom be. Soha nem szoktam betakarni, mert mindig keresztbe fekszik reggelre és félek, hogy magára húz mindent. Én takaró helyett ujjatlan hálózsákot adok rá. Szerintem az én babám fázós, mert amikor csak bodyban volt hideg volt mindene még az orra is.
én is így öltöztetem mint te és a korházba is így volt: rövidujju body és hosszujju rugi. annyi h éjszaka nem takarom be. sztem ez így jo az én babám is átalussza az éjszakát és nem izzad. de gondolj bele h éjszaka kisebb a keringés mivel nem mozog és ezért is kell neki a melegebb és a babák általában egyébként is szeretik a meleget
Én is egy szál rövidujjú bodyt adok rá. Gondolj már bele, nálunk a lakás 29 fokra is fölmelegedett, természetesen nincs klíma. Ez panelban v társasházban még melegebb lehet. Én is megzavarodnék ebben a melegben, ha három rétegben kellene aludnom, és a babáknak sem sokkal kellemesebb. Ha nem izzad nem sír akkor sztem nincs gond.
Szerintem ha 23-24 fok van a szobában (ilyen dögmelegben ez sajnos nem valószínû) akkor jó ez az öltözék, de csak vékonyka takarót tegyél rá és inkább csak mell alatt, nehogy túlmelegedjen. Ha viszont 25-6 fok van, lehet már egy réteggel kevesebb (pl csak rugi vagy puha hálózsák, vagy ne takard be) de ha 26 foknál több van, vagy napközben nagyon meleg volt, bõven elég a body, csak zoknit mindenképp adj rá, mert konfortérzete sokkal jobb tõle (utálják, ha fázik a lábuk:) ) Szoktad hason altatni? Mert ha igen, fõleg vigyázz, nehogy melege legyen.
Én egy rövidujjú bodyt és egy nyári vékony hálózsákot szoktam rá adni. Nincs melege és mégis olyan mintha be lenne takarózva egy vékony nyári lepedõvel. Mi is nyári takaróval takarózunk, ezért gondoltam kevés lenne neki ha csak a body lenne rajta.
Ez szerintem abszolút attól függ, hogy mennyire van meleg a babaszobában és hogy mennyire bírja a babád a meleget. Nálunk olyan 26-27 fok van éjszaka és nagyon le tud a babám izzadni ha be van öltöztetve ezért én is csak egy kis bodyban szoktam õt altatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
én azt nem értem, hogy pontosan mit akarsz kérdezni :D
Szipu!! AZ kell neked, egy jó nagy szippantás. Szííí púúú :D
Túl sok a kis szûz tizen-huszonéves, akik túl sokat képzelegnek :)
Na, erre én is kíváncsi lennék... Én azt hallottam, hogy hamarabb törnek ezért korona kell rá.
igen. könnyen törnek majd késõbb. (a színük is sötétebb lesz) de reméljük, hogy minél tovább húzza majd.
Nekem volt pár gyökérkezelt fogam, és legtovább 6 évig bírta.Sajnos szinte mindegyiket ki kellett húzatni, mert vagy darabokra tört, vagy elkezdett szürkülni..Pedig szép fehérek(mindennap mosok fogat)és igyekszem vigyázni a fogaimra.A gyökérkezelés csak annyiban segít, hogy nem kell idõ elõtt "fogatlannak" vagy mûfogakkal rendelkezni.. A gyökérkezelt fogak elõbb-utóbb végleg tönkre mennek..(legalábbis én így tapasztalom)
Anyukámnak egy gyökér kezelt foga van, egyáltalán nem barnult be, nem is tört le, pár éve cserélték ki a tömést és enny, pedig már 30 éve lett neki gyökérkezelve=) Szerintem ez genetikától függ, de tény, hogy általában letörnek egy idõ után, de ki tudja ez mennyi idõ...meg melyik fog az...
Anyósjelöltemnek és egyik idõsb ismerõsönek is évtizedek óta (20-30 év) és megvan, igaz koronával. Semmi bajuk. De kíváncsi lennék, hogy ez mitõl függhet.
A kérdező hozzászólása: Arra viszont kíváncsi vagyok , hogy ha mégis letörik akkor csak a mellette lévõ fogak érintésével (leköszörülésével)lehetséges-e a koronarátétel mert az már 3 fog nem egy.
attól függ, hogy mennyi tört le belõle, ha marad elég nagy csonk, akkor rá tudják rakni a koronát. nekem 14 éve van gyökérkezelve a felsõ 2 metszõfogam. azóta korona került rá, esztétikai okokból, de szerencsére nem tört le belõlük.
Koronával nagyon sokáig bírhatják.
Nekem is van több, mint 30 éves gyökérkezelt fogam (rágó ill. metszõfog is), korona sincs rajtuk, nem is szürkültek be és nincs is letörve egyik sem. Pedig nem kímélem õket, beleharapok a legkeményebb körtébe, almába is, még a fiam legoit is foggal szedem szét, amikor összeragadnak :=) Az is számít, hogy a fogínyed milyen állapotban van, hogy fogyasztasz-e elég vitamint, nyomelemeket, stb.

Munkába szeretnék egy alacsony fogyasztásu diesel kocsit venni. Melyek a legjobb motorok? Látni akkár 1, 2-tõl szinte bármeddig. Nem értek hozzá, csak azt olvasom, hogy az 1, 2 és 1, 4 motorokat szinte senki se ajánlja.

Sokan dícsérik az 1,9TDI-ket, de ha melóba egy kicsi-könnyû autót szeretnék, abba szerintem felesleges egy ilyen erõs motor. Vagy tévedek?

Legjobb válasz: Fabia 1.4 TDI. Szörnyû autó, de tényleg elmegy 4.2-vel. Ha régebbi autó kell, akkor Saxo 1.5D, szívódízel, az még étvágytalanabb.

Fabia 1.4 TDI. Szörnyû autó, de tényleg elmegy 4.2-vel. Ha régebbi autó kell, akkor Saxo 1.5D, szívódízel, az még étvágytalanabb.
A kérdező hozzászólása: Pont a cégünkben is van 1, 4 Fabia Combi. Borzalom az egész kocsi, a motor nagyon hangos, ha rálépsz a gázra, mintha semmit se csináltál volna, csak felbõg a motor :-D Ezzel szemben szoktam néha kölcsönözni apum Octiját 1, 9TDI, és vígan hoztam a 4literes fogyasztást munkahelyemre.
A kommenteddel már meg is válaszoltad a kérdésedet!
Erre a legjobb egy Saxo/106 1.5 D.
1.7 szívódezsõ C Corsa. Rohangálós autónak tökéletes és nem igényel különösebb odafigyelést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!