Találatok a következő kifejezésre: Olvasom, hogy csak (101 db)

Bejelentkeztem fogfehérítésre fogorvoshoz, de most olvasom, hogy csak 1 évig tart az eredmény. Ez nagyon kevés. Tényleg csak 1 év?

Legjobb válasz: Nem igazán tart tovább, meg kell idõvel ismételni. És roncsolja a fogzománcot is, nem igazán ajánlják, de megcsinálják a lóvé miatt.

Nem igazán tart tovább, meg kell idõvel ismételni. És roncsolja a fogzománcot is, nem igazán ajánlják, de megcsinálják a lóvé miatt.
A kérdező hozzászólása: Azt irják, hogy egyáltalán nem roncsolja a zománcot.
Így van, nem roncsolja a fogzománcot. Ezt a hozzá nemértõk mondják. Mit vártál, hogy 1x megcsináltatod és életed végéig jó lesz? Veszel egy drága ruhát, az se jó életed végéig. Nem? A szépségért meg kell szenvedni (fizetni).
szia.kb tényleg csak egy évig tart.mennyiért csinálják?

35 hetes terhes vagyok es nekem ugy kenyelmes, ha a hatamon fekszem. Mindenhol azt olvasom, hogy csak a jobb vagy a bal oldalon lehet aludni, de mi baja tortenhet a babanak?

napkozben mozog a baba, szoval nemhiszem, hogy valami baja lenne tole.

Legjobb válasz: Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama

Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama
szia!Valóban nem ajánlják a háton fekvést, de nem a tüdõt, hanem az ereket nyomja el a méh, ami nem kis súlyú ebben a korban.Rosszullétet okozhat, és a babának se jó.Én is a 35.héten vagyok, de már nem bírok a hátamon feküdni.Igaz, már sehogysem jó, de már nincs sok hátra.Kitartást nekünk:)

Azt olvasom, hogy az enzim rekcióspecifikus katalizátor, azaz csak egyféle biokémiai reakciót katalizál. Ez elvi dolog, vagy csak a természetben előfordulókra igaz? Elvileg lehetne mesterségesen készíteni vegyeset is?

Legjobb válasz: Maga a reakciótípus általában specifikus, de nem csak egy adott vegyületnél mûködhetnek. Most bocsi hogy angoul írom ki a nevüket, magyarul nem tanultam! Például az aconitase enzim képes dehidratálni az isocitric savat és a citric savat, természetesen csak ha megfelelõ sztereoizomereket veszünk. Anti elimináció történik mindkét esetben, ez egyfajta reakciótípus de 2 külön reakció (ugye mást reagáltattunk). Mesterségesen gondolom nincs akadálya a multifunkcionális enzimek létrehozásának, de amennyire tudom, "a természet nem volt ilyen ötletes". Aztán ki tudja, talán mégis léteznek ilyen enzimek, csak még nem hallottam róluk, vagy nem fedezték fel õket.

Maga a reakciótípus általában specifikus, de nem csak egy adott vegyületnél mûködhetnek. Most bocsi hogy angoul írom ki a nevüket, magyarul nem tanultam! Például az aconitase enzim képes dehidratálni az isocitric savat és a citric savat, természetesen csak ha megfelelõ sztereoizomereket veszünk. Anti elimináció történik mindkét esetben, ez egyfajta reakciótípus de 2 külön reakció (ugye mást reagáltattunk). Mesterségesen gondolom nincs akadálya a multifunkcionális enzimek létrehozásának, de amennyire tudom, "a természet nem volt ilyen ötletes". Aztán ki tudja, talán mégis léteznek ilyen enzimek, csak még nem hallottam róluk, vagy nem fedezték fel õket.
A kérdező hozzászólása: Vajon a természetben miért nincsenek ilyenek, hiszen amúgyis olyan sokszorosan csatoltak a sejtek reakcióhálózatai.
Mit értesz azon, hogy "elvi dolog"? Hogy kalapáccsal szöget lehet beütni a falba, és nem lehet varrni az vajon elvi dolog? Nem lenne elõnyösebb egy olyan kalapács, amivel varrni is lehet, hiszen az emberek néha szöget vernek be, néha varrnak...
A kérdező hozzászólása: Éppen ezt kérdezem. Svájci bicska például létezik, mert hasznosnak bizonyult, de kalapács, amivel varrni lehet az nem, mert ez meg nem bizonyul túl hasznosnak. A természetben viszont ezen a területen úgy látszik, hogy semmiféle svájci bicska nem lehet, ezért fölmerül, hogy talán valami akadályozza a létrejöttét.
Igen, csakhogy a savjcibicska se jó igazán semmire sem. A sejtnek meg célszerszámjai vannak, amelyek egy típusú reakciót tudnak katalizálni, de azt nagyon gyorsan. Olyan van, hogy egy nagyobb polipeptid láncra több katalitikusan aktív domén van felfûzve, amik más-más reakciót katalizálnak, de gondolom az világos, hogy nem az, amire te gondolsz.


Azt olvasom hogy nyolc honapos baba ha van mibe kapaszkodjon akar fel is all, az en babam jovo heten lesz nyolc honapos es meg nem ul csak segitseggel. Baj van vele?

Legjobb válasz: Dehogy van baj vele, minden babának meg van a saját ideje, hogy mit tesz, fontos hogy ne erõltessetek semmit, mert azzal lehet kárt okozni. Van amelyik baba kicsit lassabban érik, de utána utolérik a korosztályukat. Ha a gyerekorvos nem lát semmi rendellenességet amikor viszitek (vagy a védõnõ), akkor nincs baj, csak kicsit lassabban halad. Az enyém pld. elõbb állt fel, és csak utána ült rendesen... ez is furcsa. Elõbb járt és csak utána kezdett el mászni rendesen. Ettõl egészséges lurkó, egész nap a lakásban rohangál most már.

Dehogy van baj vele, minden babának meg van a saját ideje, hogy mit tesz, fontos hogy ne erõltessetek semmit, mert azzal lehet kárt okozni. Van amelyik baba kicsit lassabban érik, de utána utolérik a korosztályukat. Ha a gyerekorvos nem lát semmi rendellenességet amikor viszitek (vagy a védõnõ), akkor nincs baj, csak kicsit lassabban halad. Az enyém pld. elõbb állt fel, és csak utána ült rendesen... ez is furcsa. Elõbb járt és csak utána kezdett el mászni rendesen. Ettõl egészséges lurkó, egész nap a lakásban rohangál most már.
nyugi, a babád ettõl lehet még simán nobel díjas:) Akinek a gyereke meg szalad 5 hónaposan, simán lehet csavargó:) ))
Szerintem nincs. Az enyém 8, 5 hós, és tényleg feláll ha van miben kapaszkodnia, viszont az ülése nem stabil, megül ugyan, de ott a kezem, mert eldõl néha :) (ezenkívül kúszik hónapok óta, de mászni még nem tud)
Az enyém 9 hónapos elmúlt mikor egyedül felült és 10 hónapos volt amikor felállt. Ja, és 11 hónaposan kezdett mászni.
Nyugi a barátnõm gyereke 8hónaposan csak feküdt mint egy fa, talán kuszni tudott.Az én babám már 7hónaposan butorokba kapaszkodva szaladt.Most 1évesek a barátnõm gyereke önállóan jár, mi meg mindig csak kapaszkodva.Nincs semmi baj.
Szia! Semmi baj, majd csinálja még eleget ezeket is :) Az enyém gyors fejlõdésû ugyan ( 7 hónapos kora óta mászik, ül, áll) de a barátnõm kislánya pont az 1 éves szülinapján kezdett mászni, addig csak kúszott, na õ is be volt ijedve, dehát csak eljött ez is.
SZia, egy percig se aggódj, minden babának más a fejlõdési üteme. Nekem meggyõzõdésem, hogy az én fiam azért csinál mindent olyan gyorsan, mert rengeteget járunk össze a barátnõmmel, akink 2 hónappal idõsebb a kicsije. Minden találkozás után napokon belül elkezdte próbálni megcsinálni, amit látott a kis barátnõjétõl. Lehet õ sem fejlõdött volna ilyen ütemben, ha nincs akit utánozhat. És a gyerekek úgyis utolérik egymást egy idõ után, ki ekkor, ki akkor:) Jó babázást! ҝ
Az enyém még csak 7hónapos /mindjárt 8/ de nekem sem mászik nem ül fel és nem is jár!Csak kúszik meg odagurul inkább a játékért :) Felültetve szegényke meg eldõl még :) de a hintázás már nekünk is megvan :) Örülök ennek a kérdésnek mert erre én is kiváncsi voltam további szép estét :)
Szia! A lányom nyolc hós, kúszik és támasztva ül, de meg sem próbálkozott még a felüléssel, mászással, állással. A barátnõm fia egy nappal fiatalabb, már hetek óta mászik, két hete felállt, most egész nap ácsorogna. Különbözõek, pedig csak egy nap van köztük. Szerintem ne aggódj, én se teszem!
szia! az enyém 8, 5 hós de csak mászik és félih kúszig illetve néygkézláb állva hintáztatja magát, se nem ül, se nem áll. Az ülés nem is "érdekli" leültetem és meg csak mászik tovább:) :) Kérdezetem a dokit és a védõnõt is, azt mondták nem gond. Úgyhogy te sem aggódj!
Dehogy is!nem egyformák a babák ne aggódj.Mi most vagyunk 15 hónaposak, de az én fiam 7 hónapos korában 1 hét alatt lerendezett mindent:ülni ült, csak magától nem tudott felülni.Ezzel kezdte.Szóval felült, majd pár nap múlva már mászott és 1 héttel azután h felült magától megkapaszkodott a kiságybn és felállt.10 hónaposan pedig egyedül közlekedett.
Szia! Nincsen semmi baja ne aggódj! Az én kisfiam 5 hósan kezdett el kúszni és 7, 5 hósan felállt egyedül! Most 10 hónapos és kb. 1 hónapja, hogy felül egyedül, szépen lépeget kapaszkodva de egyedül még nem megy! Nálunk a mászás ami kimaradt de remélem, hogy majd egyszer elkezdi azt is :) !

Ha egy filteres, gyümölcsös teakeverék összetevői között azt olvasom, hogy legnagyobbrészt teából áll, és csak 1 vagy 2%-nyi a gyümölcs, akkor az tényleg feketetea aromával?

Az olcsóbb P*ckwick teáknál lehet látni, hogy az összetev?knél els? helyre annyit írnak, hogy "tea", majd aztán aromák és pár %-nyi gyümölcstartalom. Ez gondolom alap tea ízesítve. Viszont a drágább P*ckwickeknél az összetev?knél már nem olvasható ilyesmi. pl.: Fruit Amour vadmeggy és joghurt: almahús darabok, csipkebogyó, aromák, étkezési sav, édesgyökér, joghurtpor (1%), meggy rostok (1%). Ebben is kevés van abból, ami a nevét adja, de a többi összetev? nem "általános teakeverék". Tehát min?ségre jobb?

Legjobb válasz: Attól függ mihez kell. Tény, hogy a filteres "gyümölcsteák" többsége csak fekete tea (valami rossz minõségû) meg aromák. a normális kimért gyümölcsteákban általában nincs is tea. így igazából ezek nem is teák, csak gyümölcs fõzetek. de mondjuk gyereknek én inkább ezeket adnám. jobb minõségûek is, mint egy pikwick. amúgy teából pikwicket venni. akkor már inkább dilmah. de a legjobb a kimért.

Attól függ mihez kell. Tény, hogy a filteres "gyümölcsteák" többsége csak fekete tea (valami rossz minõségû) meg aromák. a normális kimért gyümölcsteákban általában nincs is tea. így igazából ezek nem is teák, csak gyümölcs fõzetek. de mondjuk gyereknek én inkább ezeket adnám. jobb minõségûek is, mint egy pikwick. amúgy teából pikwicket venni. akkor már inkább dilmah. de a legjobb a kimért.
Nem hinném, hogy jobb lenne. A teával önmagában semmi gond. Az ízét mindnek az aromák adják, amik egyébként megdöbbentõen elöl találhatók, azaz rengeteg van bennük, a gyümölcstartalmuk meg nulla. Mondjuk ezek közül még mindig az elsõt választanám, abban legalább van teafû, a másodikban meg nincs, csak aromák. Meg almadarabkák, aminek semmi értelme, csak így nem érzed olyan mûnek a dolgot.
XY gyümölcs ízesítésû tea = fekete tea + aromák XY gyümölcstea = almadarabok (még mindig az alma a legolcsóbb gyümölcs, azt éri meg szárítani, fõleg azokat a részeit, ami pl a gyümölcskészítmények, lekvárok készítésébõl "megmarad": magház, héj stb) + csipkebogyó (ha pirosas színû a tea) + mindenféle aromák + ált. max. 3% adott gyümölcs (meggy stb., de ez a 3% legtöbbször elmarad) Ez a filteres gyümölcsös teákra vonatkozik.
de azt tudni kell, hogy a filterbe a tea-szemetet csomagolják, ami a rendes szálas tea csomagolása közben elhullott. gyümölcs viszont nem nagyon van ebben, valóban csak aromák.
A kérdező hozzászólása: 12:08-nak: az igazi gyümölcsös tea nem feketeteafû és aroma keveréke. Az igazi teljes egészében (szárított) gyümölcsdarabokból áll, úgy az igazi. Én filteres megoldást keresnék, ami ehhez közelít. Lehet kapni igazi gyümölcsteakeveréket, ami tényleg gyümölcshús és hibiskus és hasonlókból áll. Na ezeknek van igazi ízük, nem az aromásoknak. Én azt nem értem, miért nem kapható filteres igazi tea. Össze lehetne aprítani a gyümölcshúsokat, h lehessen kedvünkre adagolni (pl.: munkahelyen). :/
lehet olyant kapni, én vettem már, fém dobozban volt, Teaház márkájú.....csak én elcsipkedtem magában, nem maradt teának :D
lehet kapni filtert fillérekért. veszel teát, beleteszed a filterbe.

Olvastátok ezt a cikket a gyakoriról? A kiválasztott kérdések alapján azt a benyomást akarja kelteni az olvasóban, hogy ide csak elmeroggyantak járnak.

http://www.hir24.hu/elet-stilus/2013/11/04/a-pasimnak-is-leh..

Legjobb válasz: Arra nyilván senki nem kíváncsi, ha valaki megkérdezi, hogy mit esznek a csincsillák, azon viszont jót lehet röhögni, ha valaki a netre viszi a szõrös láb-harisnya problémáját. De sajnos az is igaz, hogy bizonyos kategóriákba (Szerelem, szex - Szépség és divat -Ünnepek - Ezotéria) szinte csak értelmi fogyatékosok járnak - tisztelet a kivételnek persze, mert azért nyilván az is akad.

Arra nyilván senki nem kíváncsi, ha valaki megkérdezi, hogy mit esznek a csincsillák, azon viszont jót lehet röhögni, ha valaki a netre viszi a szõrös láb-harisnya problémáját. De sajnos az is igaz, hogy bizonyos kategóriákba (Szerelem, szex - Szépség és divat -Ünnepek - Ezotéria) szinte csak értelmi fogyatékosok járnak - tisztelet a kivételnek persze, mert azért nyilván az is akad.
Hehe, pont ma olvastam. Egyébként én is úgy gondolom, hogy az itt írogatók 80%-ának két szám jegyû az IQ-ja. És ráadásul én sem vagyok normális. Néhány óra mulva mennem kell dolgozni, erre én hülyeségeket írkálok. Na, Páá! :-D
Az 5-ös kérdést tanítják orvosin. A B vitaminok bizonyos scoportja enyhíti a depit pl B3, B6, B1 Úgyhogy jó hüje a cikk írója os

Mindenhol azt olvasom, hogy a babat koran 14-16 hetesen erzik eloszor az anyukak (masodik vagy tobbedik terhessegnel), nekem masodik terhessegem, 18 hetes vagyok de csak neha erzem hogy bizsereg, csiklandoz, hagynazik. Ugye mas is volt igy ezzel?

Doki szerint elol tapadt meg a mehlepeny azert erzem kesobb.

Legjobb válasz: Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.

Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.
Ne aggódj, én pontosan 18. Hetesen éreztem elõször :-) Na azóta meg sem áll :-) bár már kinn elevenkedne... 38+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!nem az elso terhessegetek, ugye? en az elsot is 21 hetesen ereztem eloszor
Szia. En nem ereztem hamarabb a masodik terhessegnel, elsonel a 21.het kornyeken, masodiknal szinten.
én azt nem értem, hogy pontosan mit akarsz kérdezni :D
Szipu!! AZ kell neked, egy jó nagy szippantás. Szííí púúú :D
Túl sok a kis szûz tizen-huszonéves, akik túl sokat képzelegnek :)

Mindenhol azt mondják és olvasom, hogy fél éves kor után már nincs szüksége a babáknak éjjeli tejre. Csak az én babám nem működik az "elvárásoknak megfelelően"?

Nekem majdnem 9 hónapos a fiam és még mindig éjjel felkel egy evésre hajnalban, egyszer volt eddig pár hónapja, hogy este 7től reggel 6ig aludt. Ha jön a foga olyankor 3-6 alkalommal is felébredhet. Valamit másképp kellene csinálnom? Este 7 körül vacsorázik és még egy tejet is kap lefekvés előtt, amit nem mindig kíván.

Legjobb válasz: Le lehet szoktatni rola,csak turelem kerdese.Mondom en akinek a 2,5 eves kisfia a mai napig felkel ejjel 1x tejert.a 8hos kisfiam van hogy 2x is felkel.Mindketten rossz alvok ejjel,de en is az vagyok igy nem csoda.Nem minden baba mukodik a nagykonyvben leirtak szerint.

Le lehet szoktatni rola, csak turelem kerdese.Mondom en akinek a 2, 5 eves kisfia a mai napig felkel ejjel 1x tejert.a 8hos kisfiam van hogy 2x is felkel.Mindketten rossz alvok ejjel, de en is az vagyok igy nem csoda.Nem minden baba mukodik a nagykonyvben leirtak szerint.
Az én lányom is hasonlóan rosszul "mûködött". 14 hós koráig talán ha 3x átaludta az éjszakát akkor sokat mondok. Mindenki mondta hogy éjjel már ne szoptassam, mert eltelik a gyomra és nem teszek jót vele. Rengetegszer volt hogy óránként kelt éjjel. Sok mindent kipróbáltam, éjjel teát, vizet adtam (nem fogadta el) késõn adtam neki vacsorát, ami nagyon laktató volt stb. Mindig ugyanúgy felébredt, semmi nem használt! Úgy éreztem ennek talán sosem lesz vége. Aztán egyszer csak leszokott a cicirõl és azóta végig alszik 12 órát.
Mi már 11 hósak vagyunk mégis minden éjjel kb. 5x felébred és csak cicivel alszik vissza már 4 hós kora óta, soha nem is aludta át az éjszakát csak elõtte ritkábba kelt. Próbáltam már én is mindent, vizet, teát, cumit a szájába, de nem kell neki és addig sír míg nem kap cicit. Azzal viszont pillanatok alatt visszaalszik, úgy hogy nem is küzdök már vele, az ágyunk mellé raktuk a kiságyát, levettük az oldalrácsot és ha ébred csak odahúzom magam mellé, így legalább én is tudok pihenni. Majdcsak kinövi :-)

Veszprémben a Csongrády doktornál a 4D-s uh végig 4D? Csak mert sok olyat olvasok hogy a névlegesen 4D uh alatt szinte végig 2D-t néznek, és csak néha kapcsol át a doki 4D-re.

Legjobb válasz: A 4D ultrahang csak babamozi, a diagnosztikai jelentõsége gyakorlatilag nulla. A fejlõdési rendellenességek kiszûrése a 4D nem igazán alkalmas, még akkor sem ha laikusként az ember másképp gondolja. Nem véletlenül nézik tehát 2D-ben.

A 4D ultrahang csak babamozi, a diagnosztikai jelentõsége gyakorlatilag nulla. A fejlõdési rendellenességek kiszûrése a 4D nem igazán alkalmas, még akkor sem ha laikusként az ember másképp gondolja. Nem véletlenül nézik tehát 2D-ben.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, de azért tettem fel ezt a kérdést, mert én babamozit szeretnék, hisz a genetikai uh-ok már megvoltak.Nem ez volt a kérdésem, de köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!