Találatok a következő kifejezésre: Okt. 8-án az (20 db)

Okt. 8-án volt az utolsó menszeszem és 83.10.21 születtem. A Jónás módszer szerint fiú vagy lány lesz a babám?

Legjobb válasz: Ha belépsz a ciklus.hu-ra és beviszed a korábbi 3-4 mensid adataid, akkor ott meg tudod nézni, hogy melyik napon milyen nemû babócát jósol. Abban nem hiszek, hogy ez 100%-ig sikeres is, de ne felejtsd el, hogy sokkal fontosabb, hogy a gyermeked egészséges legyen!!

Ha belépsz a ciklus.hu-ra és beviszed a korábbi 3-4 mensid adataid, akkor ott meg tudod nézni, hogy melyik napon milyen nemû babócát jósol. Abban nem hiszek, hogy ez 100%-ig sikeres is, de ne felejtsd el, hogy sokkal fontosabb, hogy a gyermeked egészséges legyen!!
Szia! Mit számít az, hogy mikor születtél?Minden a fogantatás pillanatában eldõl, az egész tisztán genetika.Én a 32.hétben vagyok, és már annak is örülnék, ha a kisbabámnak csak a keze hiányozna.Olyan súlyos rendellenességet vettek észre a 28.héten.Amúgy egy fiam van, Õ is fiú, és kit érdekel?Közönségesnek hangzik, de mindig komolyan gandoltam-mindegy, csak egészséges legyen!!!

Meg nem jott meg (holnap kellene de rendszertelen) de ha nov. 8-an voltam a parommal es az utolso menszim okt. 27-tol nov. 2-ig volt akkor hany hetes terhes lehetek? Hogy kell kiszamolni?

Legjobb válasz: A mesnid elsõ napját figyelembe véve nov. 9-12 körül volt peteérésed, de ezt a tünetek alapján, te jobban meg tudnád ítélni, pláne, mert te is tág ciklusos vagy (alhasi fájdalom, nyúlós ragacsos folyás..stb.). Ha a 8.-i együttlétbõl maradtak benned élõ spermiumok és tényleg létrejöhetett a találka a petesejttel, akkor ha mondjuk vesszük pl. nov. 10-ét a megtermékenyítés napjának, onnan még kb. 1 hét a petesejt levándorlása a méhbe, plusz még 1-2 hét a beágyazódás.Ha a beágyazódás megtörtént, onnantól kezdve beszélhetünk terhességrõl.

A mesnid elsõ napját figyelembe véve nov. 9-12 körül volt peteérésed, de ezt a tünetek alapján, te jobban meg tudnád ítélni, pláne, mert te is tág ciklusos vagy (alhasi fájdalom, nyúlós ragacsos folyás..stb.). Ha a 8.-i együttlétbõl maradtak benned élõ spermiumok és tényleg létrejöhetett a találka a petesejttel, akkor ha mondjuk vesszük pl. nov. 10-ét a megtermékenyítés napjának, onnan még kb. 1 hét a petesejt levándorlása a méhbe, plusz még 1-2 hét a beágyazódás.Ha a beágyazódás megtörtént, onnantól kezdve beszélhetünk terhességrõl.

Lányok nektek volt, az elsö menses elött fehér folyás? Mert nekem nem volt, ha nem váratlanúl ért 2011. okt.26-án kb - 8 - napig tartòt azòta semmi. Nektek az elsö útán mennyi idö maradt ki?

Olvastam egy pàran ìrtàk is hogy az elsö ùtàn nekik fèl èv is kimaradt de volt akinek ez alatt az idö alatt volt folyàsa de volt akinek nem, de okyan is akinek nem is maradt ki! Mièrt van az hogy nekem nem fehèr folyàsal kezdödöt elötte ga nem hirtelen de most is 3 hònapja nincs semmi ma 3 hònapja pont. A cicim azota nöt egy kicsit!

Legjobb válasz: Hát nekem úgy volt, hogy az elsõ alkalom után rendesen 4 hét múlva megjött. Tudom, hogy szinte mindenkinek sokkal késõbb jön meg a második menzesze, de én nem voltam ilyen "szerencsés".

Hát nekem úgy volt, hogy az elsõ alkalom után rendesen 4 hét múlva megjött. Tudom, hogy szinte mindenkinek sokkal késõbb jön meg a második menzesze, de én nem voltam ilyen "szerencsés".
Minden szervezet más és minden szervezet máshogy reagál a dolgokra. Kamaszkorban eleve megindul egy hormonváltozás, ami a menstruáció idején felerõsödik kissé. Ez teljesen egyéni dolog. Nekem volt egy minimális fehérfolyásom és már volt egy kis mellem is, amikor megjött az elsõ menstruációm és utána minden hónapban megjött. Az elsõ néhány hónapban elõfordult, hogy késett pár napot, de mindig megjött. Azt tudom tanácsolni, hogy egyenlõre ne aggódj emiatt. Azt fontos tudni, hogy az idegességtõl, stressztõl is késhet a menstruáció. Ezért nem szabad fölöslegesen parázni! Pontos okot nem tudok, miért van ez így, de hátha tudja majd valaki az okát is.
A kérdező hozzászólása: ?
Nem mindenkinek egyformán mûködik a szervezete.
Nekem volt fehérfolyásom elõtte, egy évig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat, ìrjatok mèg egy pàran kèrlek!

November 8. án abba hagytam a fogamzásgátlót 10. én volt meg utoljára! Azóta nem jött meg! Mi lehet az oka! Terhesség?

Legjobb válasz: Hát ember legyen a talpán aki itt erre tud neked válaszolni.Neked kell tudni h benne van-e a pakliban és h kb. mekkora az esélye.Talán vegyél egy tesztet??

Hát ember legyen a talpán aki itt erre tud neked válaszolni.Neked kell tudni h benne van-e a pakliban és h kb. mekkora az esélye.Talán vegyél egy tesztet??
Sok oka lehet. Pl. az is, hogy nem állt egybõl helyre a ciklusod. Viszonylag gyakori tabletta abbahagyás után. De lehet az is, hogy egybõl teherbe estél, már ha nem védekeztek, ez esetben érdemes lenne tesztelni.
szia. fog gátlóból nov 7-én vettem be az utolsó szemet, a mensim 11-én jött akkor meg.épp ma jött meg, ami azt jelenti hogy 38 napos volt a ciklusom.szerintem, csinálj egy tesztet és ha nega akkor várj még pár napot és menj el dokihoz.ha nem jött volna meg nekem akkor 2 ünnep között mentem volna dokihoz, de sajna megjött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Már a 2.babám lenne!Van már egy 2 éves kislányom!
mi is a tesót szeretnénk.fiam 27 hónapos.
A fogamzásgátló elhagyása után szerintem idõ kell mire beáll a ciklus. ha 90 napon belül megjön akkor, ok (és utána rendszeres), ha nem akkor orvoshoz kell menned.
Én gyógyszer elhagyás után egybõl terhes lettem.
Még nem teszteltél?
Tesztre nem gondoltál ? Valamivel egyszerûbb és gyorsabb mint levelezni ...

Mi lehet annak az oka, hogy a 8 honapos lany vizslamat mostanaban csak szornyu nehezsegek aran rabirni, hogy pisiljen/kakiljon?

Regebben ahogy kiengedtuk, tuzott maris a fure es jott belole minden, azonban kb. egy par hete egyaltalan nem produkal semmit, vagy csak nagyon hosszu ido utan. Annyi van, hogy szerettuk volna raszoktatni, hogy egy helyen vegezze el a dolgat, de amiota ezt bevezettuk es nem hagyjuk osszevissza aknakat rakni, azota egyre csak csokken a teljesitokepessege. Termeszetesen jutalomfalattal dijaztuk, ha a megfelelo helyet talalta meg...

Legjobb válasz: Leszidtátok, ha rossz helyre csinált? Hasznos dolog ha a kutya tud vezényszóra pisilni ill kakilni. ;o)

Leszidtátok, ha rossz helyre csinált? Hasznos dolog ha a kutya tud vezényszóra pisilni ill kakilni. ;o)
Szerintem takarítani kell a kutya után. Ha zavar, hogy van bélmûködése, akkor tartsatok kitömött kutyát. Egyébként ha a pisitõl féltitek a kertet, van más megoldás is, mint elráncigálni dolga végzése közben. "A Green-UM tabletta teljesen természetes termék, mely megakadályozza a gyep kiégését azáltal, hogy biztonságosan semlegesíti a kutya- és macskaürülék káros hatásait. Az aktív anyagok megkötik az ammóniát, melyek jelen vannak az ürülékben, valamint megakadályozzák, hogy a gyep károsodjon és barna színûvé váljon. A Green-UM tabletta rendszeres napi adásával megelõzhetõ, hogy kedvencünk vizelete kárt tegyen a szép zöld pázsitban. Green - UM speciális összetételével megakadályozza, hogy kedvencünk vizelete nyomot hagyjon a zöld növényzeten. Minden tabletta Methionint, egy esszenciális aminosavat tartalmaz, amely nélkülözhetetlen kedvence egészségéhez." http://www.webkutya.hu/kutyaknak/taplalekkiegeszitok/zold-gy.. Hagyjátok abba, hogy megadott helyre szoktassátok, mert felborulhat az emésztése, a veséjében kárt tehettek. A kutya nem ember, nem szoktatható wc-re, a kutya jelöl, nem csak ürít.
Hát kérdezõ, ezt jól elszúrtad! Szegény kutya mostmár fél kakilni, mert nem tudja hogy miként reagálsz majd rá!
"Ha rossz helyre kakilt, akkor leszidtam, " Bestresszelted... azért alakult ki a jelenlegi helyzet. Én is azt javasolnám, amit az elõttem hozzászóló írt, tegyétek oda az ürüléket, ahol szeretnétek, hogy a kutya intézze a dolgát. Ha oda intézi jutalmazás, ha nem akkor se szidd, mert az lesz az eredmény, amit most tapasztalsz.
Azért, mert leszidtad mikor rossz helyre kakilt! Ha baleset van, nem leszidni, csak szótlanul fogod a kakit, és oda teszed a kijelölt helyre... Soha nem leszidni! Most nem érti, hogy néha miért szabad neki kakilni, és néha mért nem. Attól hogy vizsla, ugyanúgy összezavarodik ettõl, mint bármelyik másik kutya. Sokkal könnyebb kutyát jutalommal, pozitív dolgokkal nevelni, mint leszidni ha valami nem megy!
A kérdező hozzászólása: Termeszetesen szoktunk setalni menni, akkor semmi gond. Oda guggol, ahova akar (mezon peldaul). Otthon van ez igy. De erdekes, mert egy ideig mukodott ez az odateszem a kakijat-oda vegzi a dolgat, azonban mostanaban valamiert nem engedi el magat.
A kérdező hozzászólása: Ha rossz helyre kakilt, akkor leszidtam, de ha jo helyre, akkor jutalmazzuk. Szerintem azert egy vizsla van annyira intelligens, hogy tudja, miert jutalmazzuk, megis attol tartok, hogy most azt hiszi a szidasok miatt, hogy egyaltalan nem szabad kakilnia. Amugy folosleges gunyolodni, szo sincs a vezenyszora kakilasrol, de azt sem tartom normalisnak, hogy a kertben oda szarjon, ahova csak tetszik.
Barátnõmék úgy szoktatták a 2 kutyájukat arra, hogy egy helyre kakiljanak, hogy egy bizonyos helyre rakták le a kakijukat, és egy idõ után csak oda nyomtak. Amúgy hasznos megoldás ha elviszed sétálni, és nem csak a kertben végzi a dolgát.
szegény. valószínûteljesen meg van zavarodva néha tilos kakilnia, néha meg jutifalit kap érte.mert õ aztán nem tudja, hogy miért van ez így. hagyjátok abba.
A legvalószínûbbnek én is azt tartom, hogy egyszerûen fél a dolgát végezni a jelenlétedben, ezt pedig valahogy ki kellene oldani. Errõl már le is írtak mindent, de van még egy ötletem: Nem lehet, hogy a kutya magától, ha hordanátok rendesen sétálni, akkor kerttiszta lenne? El tudom képzelni, hogy egyszerûen nem akar a saját területére piszkolni, és akkor csak annyit kéne csinálni, hogy napi kétszer kiviszitek sétálni.

Mi lehet annak az oka, hogy sony vegas pro 8. 0 val nem tudok . Wmv be renderelni?

ezen kivül hiányoznak az alap effectek, plugginek is :S

Ha kétszer egymás után elvetélek (5 és 8 hetesen) annak mi lehet az oka? Milyen probléma lehet a szerveztemben?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem annak olyan oka is lehet hogy nem megfelelõ a szervezetedben valamelyik hormontermelõdés azt hiszem a progesteron de ebben nem vagyok biztos nem kaptál a dokitól valamilyen gyógyszert azért hogy segítsen megtartani a babódat? Probléma oka nem csak a szervezetben lehet lehet külsõ hatás is gondolok itt pl a dohányzás , nehéz emelés , stressz. Dokid nem mondott semmi konkrétat hogy mitõl lehet?

Ha jól emlékszem annak olyan oka is lehet hogy nem megfelelõ a szervezetedben valamelyik hormontermelõdés azt hiszem a progesteron de ebben nem vagyok biztos nem kaptál a dokitól valamilyen gyógyszert azért hogy segítsen megtartani a babódat? Probléma oka nem csak a szervezetben lehet lehet külsõ hatás is gondolok itt pl a dohányzás , nehéz emelés , stressz. Dokid nem mondott semmi konkrétat hogy mitõl lehet?
Bocsánat, hogy kérdéseel "válaszolok", de barnáztál vagy pecsételtél elõtte?
Szia.Nekem is volt vetélésem és a terhességem elején is vérezgettem.Nekem csináltak hormonvizsgálatot a vetélés után, minden oké volt, de a dokim azért írt fel Duphastont ezt kellet szednem a 12.hétig.Azóta már megszületett a kisfiam és már 4.5hónapos:) Én is maszekhoz jártam, keress egy jó dokit.Sok sikert:) 4.5hós baba anyuja
Szia 17 éves vagyok anyunak elöttem volt három vetélése én megmaradtam! utána 2éve született hugom elötte is volt vetélése anyunak_! neki a doki sárgatest hiányra gyanakodott kellet szednie magneB6ot és elevitet
Szia! A teljesség igénye nélkül lehet: hormonális, genetikai vagy akár immunológiai probléma, vagy a méh fejlõdésének (pl. sövény) rendellenessége. Egy ismerõsöm három különbözõ ok miatti vetélés után a Gynevacra esküszik. Ki kell vizsgálni a lehetséges okokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket. A héten magánrendelésre megyek, remélem ott többet kezdenek velem, mert a kórháziak lesz...k
Elsõ lépésként ellenõriztesd, hogy nincs-e sárgatest elégtelenséged. Ez a legkézenfekvõbb.
A kérdező hozzászólása: Az elsõnél 3 nap barnázás, 3 nap vérzés utánna egyben "kijött belõlem" a babó. Bocsánat, de nem tudtam szebben leírni. Ez a 8 hetesnél volt. A másiknál csak vérezni kezdtem. Miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak köszönöm a részletes tájékoztatást és kérdezném tõle, hogy Czeizel Endrének nincs-e email elérhetõsége?
Nem találtam e-mail elérhetõséget, én telefonon hívtam fel az intézetet (Bolgárkerék u.), és az asszisztensénél kellett idõpontot kérni, egy héten belül kaptam. Ha szükséged van rá, írj privit, és megadom. Nem tudom ugyanis, hogy itt szabad-e ilyet közölni.

8 hete szültem. Miért vonakodom annyira a szexuális élettől? Mi az oka annak, h inkább kerülöm. Más is húzta ennyi ideig?

A párom türelmes, de már az ? határai is végesek, hiszen a szülés el?tt 3 héttel sem voltunk már együtt. tényleg sok. kiváncsi vagyok, valahol vágyom is rá, de félek. mit?l? nem is tudom.

Legjobb válasz: Szia! Nekem több idõ kellett, mint 8 hét (kb. 10-12 hét). A párom kénytelen volt megérteni (persze azért elkényeztettem), annak ellenére, hogy nekünk a terhesség 9 hónapja alatt tilos volt a házasélet (veszélyeztetett terhes voltam, vérzéssel, nyitott méhszájjal stb). És be is tartottuk, láttam elég borzasztó dolgokat a kórházban, és nagyobb volt a félelmem, hogy baj történik a babával, mint a vágy hogy együtt legyünk a férjemmel. Neked kell érzeni,hogy mikor állsz készen rá, a férjednek meg türelmesnek kell lennie. Ebben (sem) vagyunk egyformák.

Szia! Nekem több idõ kellett, mint 8 hét (kb. 10-12 hét). A párom kénytelen volt megérteni (persze azért elkényeztettem), annak ellenére, hogy nekünk a terhesség 9 hónapja alatt tilos volt a házasélet (veszélyeztetett terhes voltam, vérzéssel, nyitott méhszájjal stb). És be is tartottuk, láttam elég borzasztó dolgokat a kórházban, és nagyobb volt a félelmem, hogy baj történik a babával, mint a vágy hogy együtt legyünk a férjemmel. Neked kell érzeni, hogy mikor állsz készen rá, a férjednek meg türelmesnek kell lennie. Ebben (sem) vagyunk egyformák.
Szia! Mi 9 hét után voltunk együtt, és hát nekem eléggé fájt. És azután is fájt. Azóta emiatt nekem nem igazá füllik hozzá a fogam :( Bizti te is a fájdalomtól félsz.
Mi akkor voltunk együtt elõször szülés után, mikor letelta 6hét, másnap. A férjem kezdeményezte, de nem volt kedvem hozzá. De azért nekem is jólestek a csókok, a simi. Az elején fájt, de óvatos volt. Közben nekem is megjött a kedvem hozzá, és a végén jól sült el a dolog, jó volt.
8 hete szültem én is. A 6 hetet is alig bírtam kivárni, azóta is szinte minden nap kívánom a párom
Én se, kívánom, sõtt félek egy kicsit, Remélem javul a helyzetünk bár csak rajtunk múlik.
Gyerekek ne bolondozzatok, ha nem kívánja az ember akkor nehogy már muszáj legyen, hol élünk, a középkorban? Ne érdekeljen hány hét telt el, akkor csináld mikor úgy érzed hogy jól esne! Hallottam olyanról akinek fél év kellett... A párodnak is meg kell értenie, még ha kezdeményez is, meg kell vele beszélni hogy még fájdalmasnak gondolod, és ugye õ se akarja hogy úgy csináljátok hogy közben neked rossz? Az a késõbbi szexuális életet is megkeserítheti, nem ér annyit az egész.
A kérdező hozzászólása: köszi lányok , h irtatok.

Vajon a bébikomp használata az oka annak, hogy a 8 hónapos lányom nem szeret ülni, feküdni, folyton csak állna?

Még nem tud magtól felülni, de ha ül és megfogom a kezét azonnal állna fel, ha nem segitek neki, ny?gös lesz.A kompot szereti nagyon, de vajon ha nem fog mászni, anélkül járni megtanulhat fizikai elváltozások nélkül?

Legjobb válasz: Én sem vagyok komp-elleneses, de nem is pártolom, igazából hasznotalan, dolognak tartom, ami káros is lehet. Biztos sokan használják is, ami nem baj, ha megfelelõen teszik, nem úgy, mint Te. Nem bántásból mondom, de ha nekünk lett volna, akkor biztos csak akkor teszem bele, ha már ténylegesen a járás következne, és abban segítené. Nem akkor mikor még se ülés, se mászás, se felállás, csak azért mert szereti, meg jól elvan benne. Persze, hogy szereti, mert olyan új dologra képes vele, amit még nem ismer. De mi vagyunk a felnõttek, akik gondolkozunk. Szóval minimum üljön, de az sem hátrány, ha már mászik, és feláll magától, mert akkor már biztosan megérett rá a szervezete mind fizikailag, mind szellemileg a kompozáshoz, és nem cserélõdnek fel a mozgásfejlõdési lépcsõk. Az ok, hogy szépen megtartja magát, ha beleteszed, vagy felülteted, de ha nem magától csinálja, akkor az nem jó, mert így olyan terhesélnek teszed ki, amire még nem kész, és gerincferdüléshez vezethet. Itt van egy oldal, ahol szépen elmagyarázzák a hátulütõit a babikompnak, ami nem biztos, hogy bekövetkezik, de nem baj, ha figyelembe vesszük. http://www.gekkonet.hu/magazin/bebikomp-karos-vagy-hasznos.h..

Én sem vagyok komp-elleneses, de nem is pártolom, igazából hasznotalan, dolognak tartom, ami káros is lehet. Biztos sokan használják is, ami nem baj, ha megfelelõen teszik, nem úgy, mint Te. Nem bántásból mondom, de ha nekünk lett volna, akkor biztos csak akkor teszem bele, ha már ténylegesen a járás következne, és abban segítené. Nem akkor mikor még se ülés, se mászás, se felállás, csak azért mert szereti, meg jól elvan benne. Persze, hogy szereti, mert olyan új dologra képes vele, amit még nem ismer. De mi vagyunk a felnõttek, akik gondolkozunk. Szóval minimum üljön, de az sem hátrány, ha már mászik, és feláll magától, mert akkor már biztosan megérett rá a szervezete mind fizikailag, mind szellemileg a kompozáshoz, és nem cserélõdnek fel a mozgásfejlõdési lépcsõk. Az ok, hogy szépen megtartja magát, ha beleteszed, vagy felülteted, de ha nem magától csinálja, akkor az nem jó, mert így olyan terhesélnek teszed ki, amire még nem kész, és gerincferdüléshez vezethet. Itt van egy oldal, ahol szépen elmagyarázzák a hátulütõit a babikompnak, ami nem biztos, hogy bekövetkezik, de nem baj, ha figyelembe vesszük. http://www.gekkonet.hu/magazin/bebikomp-karos-vagy-hasznos.h..
Tegyétek el a kompot (bár elõ sem kellett volna venni, amíg nem tud egyedül menni-vagy inkább soha) még ma.Ne segíts neki.Egy gyereknek meg kell érni a dolgokra és nem szabad siettetni.Mit tud?kúszik meg forog?
Alapból nem vagyok babikomp párti, de ha már használtok, akkor úgy tegyétek, hogy ne ártsatok vele a gyermek fejlõdésének. Megvan az ideje, hogy mikortól lehet, de semmiképpen sem 8 hónapos kor elõtt, és mikor még a járást megelõzõ mozgásokat sem sajátította el magától. A kompot nem szabadott volna használni, amíg nem mászik, nem áll fel magától. Nem szabad siettetni a babát, mert ezeknek a mozgásformáknak megvan a sorrendje, és a funkciója, sok fejlõdésen megy át az agy, hogy ezeket meg tudja csinálni. Ha te pelepiszkálsz a komp-pal, és "ráerõltetsz" egy olyan mozgásformát, amit még magától nem tudna megcsinálni, komoly problémákhoz vezethet a késõbbiekben. A mászás pedig különösen fontos lépcsõje a mozgásfejlõdésnek, mind szellemileg, mind fizikailag, úgyhogy jó lenne, ha nem maradna ki. A kompot tegyétek el gyorsan, és csak akkor vegyétek elõ újra, ha már magától fel tud állni kapaszkodva, és lépeget bútorok mentén.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Olvastam egy cikket, hogy a bébikompot kifejezetten nem ajánlják. Én nem is gondoltam venni, mert féltem a falat. :-) Helyette inkább a járássegítõt ajánlják. De valóban a fejlõdési lépcsõket be kell tartani. Nálunk ez jó gyorsan ment, mert 6 hónaposan felült rá 2 hétre pedig már fel is állt. Közben sokat mászik is. Nagyon élvezi pl. ha együtt kergetjük a labdát! Én is egyet értek: Kompot elrakni, ha lehet el is adnám! Csak elkényelmesedik a gyerek. Helyette vannak irtó helyes járássegítõk. Alig várom a karácsonyt, mikor majd megkapja az én babám. Azért ne keseredj el, most még nem késõ!
Amíg nem tud ülni addig bele sem szabad tenni a picit!
A kérdező hozzászólása: Nagyon egyértelmû válaszok születtek!Köszönöm õket!Van még egyáltalán szülõ aki használ kompot? A lányom tud forogni, kúszni, csak egyedül még nem ül, áll, mászik, de a testsúlyát nagyon szépen megtartja. Majd próbálom a minimálisra csökkenteni kompozát, és minél többet a szõnyegen hagyni!
Utolsó vagyok! Az én lányomnak is volt kompja, nem vagyok kompellenes.Csak azt mondta a gyerekorvosunk, hogy ne tegyem bele amíg nem tud magától ülni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!