Találatok a következő kifejezésre: Októberben elmentem és megállapították, (1 db)

Októberben elmentem szemvizsgálatra és megállapították, hogy a jobb szememre tompa látó vagyok. Az állítólagos szemorvos +1-es szemüveget rendelt. Ma másodszor vittem vissza. Van rá lehetőség, hogy vissza kapjam a pénzem?

Rögtön ki is fizettem a szemüveg teljes árát.Két hetetvártem mire elkészült. Elhoztam. És itthon észre vettem, hogy a keret szára el van nyílva. vissza vittem újabb másfél hetet vártam. Ma anyukámmal mentem egy másik optikába. És ott mondtam a látszerésznek hogy most készült a szemüvegem és homályosan látok vele. Mire megnézte és azt mondta, hogy a pupillatávolságot nem jól állították be. egyik lencsében feljebb volt a másikban meg lejjebb. mire visszavittem oda, ahol készült és mondtam nekik is homályosan látok vele. Bemérték, válltig állították, hogy jó. Modortalanul beszéltek velem. mire közöltem, hogy megnézettem egy másik látszerésszel és ? azt mondta, hogy nem jól van beállítva. Erre újra megnézték a szemem, mire a jobbra kiderült, hogy +0, 75-ös kell. Azt mondta, aki megvizsgált, hogy nem muszáj hordani, és hogy nem tudom eldönteni, hogy melyik lencsével látok jobban vagy rosszabbul. most ott fogták a szemüveget, hogy kicseélik bennt a lencsét. Ha nem lesz jó, akkor van rá lehet?ség, hogy visszakapjam a pénzem? Mert akkor elmennék egy igazi szemorvoshoz és vele csináltatnám meg. Mert kiderült az is, hogy ez a "hölgy", aki megnézte a szemem nem is orvos és nem is látszerész. köszönöm a segítséget!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyibe kerül egy szemüveg multifokális lencsével?

1

Nehéz betenni a kontaktlencsét?

Nekem elég érzékeny szemem ,de nagyon érdekelne ,hogy nehéz -e

6

Hogyan fejlesszem a látásomat?

Üdv! Semmilyen probléma nincsen a szememmel szerencsére, nem vagyok szemüveges. Sokat sportolok stb, és sportorvosnál voltam nem rég, jól ment minden, de sajnos elég sokat gépezek, és érzem magamon hogy romlott 1 picit a látásom sajnos..
Mindent lehet erősíteni, fejleszteni (bicepsz,tricepsz,kockahas,alkar,nyak,izületek stb.)

A látást hogyan lehetne "fejleszteni"? Hogy ne romoljon tovább? milyen olyan "gyakorlat" van amitől jobb látásom lesz, élesebb, stb.?

4

Vakult már meg valaha valaki gépezéstől? Mindenkinek van olyan, hogyha sokáig néz egy irányba akkor miközben a szemét mozgatja kicsit fáj? (de tényleg csak nagyon kicsit

5

Segitsegre volna szuksegem. A TV-ben nemreg lattam egy magyar doktornot aki tibeti akupunkturaval meggyogyitotta valaki szemet akinek mar eselye sem volt gyogyulasra. Hogy hivjak ezt a doktornot? Melyik varosban dolgozik?

3

Mi lehet az oka? Mostanában fáj az egyik szemem az erős napfénytől.

A bal szememmel amúgy is rosszabbul látok mindíg, de eddig ez a tünetem még nem volt.Múlt héten vettem észre, hogy délután, a tűző napon, a melegben a bal szemem fájdogált.Tompa fájdalom a szememben vagy környékén, elég meghatározhatatlan.Meg kicsit csíp is, mintha belement volna szemfesték(lehet, bele is ment).Aztán mikor haza jövök, még fájdogál kicsit itthon is, aztán elmúlik.
Érdekes, hogy itthon is van lámpafény, meg besüt a nap, de itt mégsem érzékeny rá a szemem.Úgy tűnik, csak némi idő eltelte után jön ez elő, úgy kb 10-15 perc szabadban tartózkodás, huzamos napon tartózkodás után.Vagy ha totál szemembe, fejemre tűz a nap.Mire tippeltek?Ez valamilyen szinten természetes lehet, vagy rohanjak szemorvoshoz?
Múlt héten volt először, aztán napokig semmi.Múltkor kimozdultam szép időben a városba és nem fájta szemem, most meg megint...

0

Melyik a legjobb kontaktlencse folyadék érzékenyebb szemre?

Régen bármelyik jó volt, de pár év kihagyás után megint van lencsém, de sokszor kiszárad a szemem, az optikus szerint nem a lencsével van gond.

3

Air optix aqua kontaktlencsét (1db/hó) hol tudnék netről rendelni?

Mindenhol csak olyat találok hogy 3 vagy 6 dbos... nekem olyan kellene ami 1 db/hó :)

3

Homályosan látok. Mi kehet ez?

Egy negyedórája elkezdezdtem homályosan látni és egy nagyon picit szédülök, de főleg a szemem zavar, mert becsuktam egy időre, és ugyanolyan maradt. Távolról el tudok mindent olvasni, meg közelről is, de éppen csak azt a szót amire nézek, mert a többi homályos. Nagyon félek, hogy mi ez, mett hallottam, hogy a cukorbetegek meg is vakulhatnak, és nekem inzulin ntoleranciám van. Ez akkor jelentkezett, mikor nagyobb fény érte a szememet.

2

Hasábos (prizmás) szemüveg kérdés. Működik ez bárkinek is hosszútávon?

Sziasztok a következő kérdést szeretném feltenni nektek :)
Nekem rejtett kancsalságom van ,ráadásul a szemem +-os is...(egyáltalán nem látszik a szememen)
Mivel néha a fehér feliratokat, és neontáblákat kissé szellemképesen látom mintha árnyéka lenne a betűnek, de csak egy picit csúszik el pár másodpercre, ezért hasábos (prizmás) szemüveget akarnak nekem írni.
Viszont körbejártam a témát, magyar és külföldi fórumokon is és semmi jót nem hallottam erről a korrekcióról..drága,nagyon vastag és a legtöbben arra panaszkodtak,hogy ha ideig óráig be is vált egyre inkább elkezdtek kancsalítani és több és több prizmát kellett rárakni és végül eljutnak egy 2-3 cm vastag szódásüvegig.
Érdemes ezt megcsináltatni egyáltalán? Ezek a panaszaim is csak azóta vannak hogy elkezdtem hordani az állítólag nekem jó +-os korrekciót azelőtt semmi baja nem volt a szememnek....kissé szkeptikus vagyok

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!