Találatok a következő kifejezésre: Okozhat-e a járó (3 db)

Okozhat-e a székrekedéssel járó erőlködés vetélést a terhesség első 3 hónapjában?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy nagyon nem szabad erõlködni a WC-n sem, mert okozhat vetélést. Nem tudom, hogy ez mennyire ijesztgetés a védõnõ/orvos részérõl, de az biztos, hogy a túlzott erõlködés nem tesz jót.

Nekem azt mondták, hogy nagyon nem szabad erõlködni a WC-n sem, mert okozhat vetélést. Nem tudom, hogy ez mennyire ijesztgetés a védõnõ/orvos részérõl, de az biztos, hogy a túlzott erõlködés nem tesz jót.
Szerintem fontos a székrekedést megszüntetni. Igyál legalább 2 litert, de inkább 3-at, egyél teljes kiörlésü lisztet (kenyeret) egyél sok joghurott, tejet , és gyümit, fõzeléket. Kerüld a fehér lisztet, nasit, péksütit és nem lesz baj. És mozogj sokat, az is serkenti a bélmûködést .
én is ugytudom, hogy okozhat!!!!!nekem nõdoki mondta.
igen okozhat, én pont így jártam 7-hetesen, erõlködtem wc-n, utána elkezdõdött az egyre erõsödõ vérzés.akkor futás a szülészetre, kaptam hüvelykúpot, feküdnöm kellett 3-hétig.szerencsémre megmaradt.
Nem az okozhat vetélést, hogy erõlködsz, hanem ha valami alapból nem stimmel a babával, akkor ezek a dolgok könnyebben elõidézhetik. Nekem azt mondta az orvos, hogy ha egy terhesség egészséges, normális, akkor a fejem tetére is állhatok nem lesz semmi baj. Ha viszont valami nem oké, akkor bármi kiválthatja a vetélést.
Nem tudom jársz e erre mostanában. Érdekelne, hogy voltál e orvosnál akkor evvel? Mert nekem most pont ugyanez van.

Okozhat-e merevedési problémát vérnyomáscsökkentő szedése? A probléma egy aktív, rendezett kapcsolatban élő 51 éves úriembert érint. Eddig nem volt gond, most annál inkább. Elindul a dolog, aztán befuccsol. Pedig a vágy megvan. Vagy korral jár?

Legjobb válasz: Nem kizárt, hogy a vérnyomáscsökkentõ okozza, de lehet, hogy más. Keress fel egy andrológust, õ ilyen problémákkal foglalkozik. Háziorvos ad beutalót.

Nem kizárt, hogy a vérnyomáscsökkentõ okozza, de lehet, hogy más. Keress fel egy andrológust, õ ilyen problémákkal foglalkozik. Háziorvos ad beutalót.

A tőzegáfonya kapszuláról: okozhat-e még gyakoribb vizelést, mint ami egyébként is van a hólyaghurut miatt? (Második napja szedem, azóta 10 percenként járok pisilni. )

Legjobb válasz: Kösz az eddigi válaszokat. Talán még fontos lenne tudni, ki milyen dózisban szedi? A neten több orvos javaslatát olvastam: többnyire napi 2x1 400 mg-os kapszulát írnak. Az ugyancsak 400 mg-os dobozán viszont 3x1-2 kapszula szerepel. Én a 3x2 dózissal indítottam, lehet, hogy ez "lórugásnyi" volt, ezért az "özönvíz".

A kérdező hozzászólása: Kösz az eddigi válaszokat. Talán még fontos lenne tudni, ki milyen dózisban szedi? A neten több orvos javaslatát olvastam: többnyire napi 2x1 400 mg-os kapszulát írnak. Az ugyancsak 400 mg-os dobozán viszont 3x1-2 kapszula szerepel. Én a 3x2 dózissal indítottam, lehet, hogy ez "lórugásnyi" volt, ezért az "özönvíz".
Én napi 2-õt szedek, de ha érzem, hogy nem ok a hólyagom, 3-at. túl sokat nem érdemes belõle egy nap beszedni, mert nem lesz attól hatékonyabb, és amúgy is, ez egy piszokdrága készítmény (legalábbis nekem az). 23 L
sziasztok! Én is tõzegáfonyát szedek, és javult a hólyagfájdalmam...tegnap futás közben behugyoztam, úgy h nem is éreztem. Pedig máskor ilyen még nem fordult elõ.
Mivel igen erös vizhajó is, ezért igen, de ez kell ahhoz, hogy használjon. Ne felejts el sokat inni mellette.
Én már 1 éve folyamatosan szedem, de ilyet nem tapasztaltam. elképzelhetõ, hogy fellángolt a hurutod, azért pisilsz ennyit. sajnos az áfonyakapszula mellett is elõjöhet, mert csodákra ez a készítmény sem képes sajnos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!