Találatok a következő kifejezésre: Okozhat meddőséget fogamzásgátló (4 db)

Okozhat meddőséget a fogamzásgátló tabletta, ha évek óta szedem?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy nem okozhat meddõséget, legalábbis remélem, mert én is évekig szedtem. De ha ártana nem írhatná fel az orvos és nem lehetne venni sem.

Én úgy tudom, hogy nem okozhat meddõséget, legalábbis remélem, mert én is évekig szedtem. De ha ártana nem írhatná fel az orvos és nem lehetne venni sem.
Szerintem, nem okozhat meddõséget. Nyugi!
NAGY RITKÁN hallani olyan esetekrõl, hogy valaki meddõlessz a fogamzásgátlótól. az orvosodtól kérd ki a vélemyényét, õ meg tudja neked mondani. bármijen kevés hormont is tartalmaznak a maig fogamzásgátlók, VAN kockázat...

Fogamzásgátló szedése okozhat meddőséget?

Van rá akár egy pici esély is?

Legjobb válasz: mondják, de ilyenrõl még nem hallottam. gondolj bele: a fogamzásgátló olyan hormonhatású készítmény, amit MINDEN NAP be kell venni ahhoz, hgy hasson. van, aki mellette is terhes lesz, mert pl. pár napig hasmenése volt és nem alkalmaztak kieg. védekezést.

mondják, de ilyenrõl még nem hallottam. gondolj bele: a fogamzásgátló olyan hormonhatású készítmény, amit MINDEN NAP be kell venni ahhoz, hgy hasson. van, aki mellette is terhes lesz, mert pl. pár napig hasmenése volt és nem alkalmaztak kieg. védekezést.
Velem megtörtént.Azóta, hogy nem szedem, nincs menstruációm, peteérésem (évek óta).Hogy kinek milyen esélye van rá, azt nem lehet megmondani, de azt igen, hogy létezik ilyen és kár tagadni, hogy ez nem károsíthat.
második: lehet, hogy sajnos amúgy is lett volna ilyen gond, csak a gyógyszer miatt nem vetted észre, hiszen megvonásos vérzésed volt.
A kérdező hozzászólása: úristen, igazán sajnálom hogy ez történt veled :S én egyszer már abbahagytam a szedést 1 évre (nem sokáig szedtem elõtte, kb fél évig), és abban az 1 évben ugyanolyan normális volt a menstruációm. akkor engem nem fenyeget ez a veszély ugye? most megint szedem 1 éve nagyjából, és még egy jó ideig nem tervezem abbahagyni
Mielõtt elkezdtem szedni a vérzésem rendszeres volt, sohja nem volt vele gondom.Korábban óvszerrel védekeztem, így nem is volt semmi, ami befolyásolhatta volna.Gyereket szerettünk volna a párommal, ezért kivizsgáltattuk magunkat mind a ketten.Teljesen egészséges voltam, rendszeres peteéréssel.Aztán meghalt a férjem és így a gyerek dolognak is vége lett.Késõbb megismerkedtem a mostani férjemmel, akivel fogamzásgátlót használtunk védekezés céljából.Miután úgydöntöttünk, hogy babát szeretnénk abbahagytam a fogamzásgátlót.Azóta sem volt vérzésem.Befeküdtem egy magánklinikára is, ahol a peteérésemet vizsgálták, de sajnos semmi.Nagyon sok mindent megtettem azért, hogy újra egészséges legyek, de nincs siker.Nem vagyok pco-s és papírom van róla, hogy évekkel ezelõtt egészséges voltam.Ezt megszívtam és ha tehetném, soha többé nem szednék fogamzásgátlót.

Fogamzásgátló tabletta okozhat meddőséget?

N?gyógyásztól nem kaptam egyértelm? választ, volt aki egyb?l felírta volna kérésre, más azt mondta, hogy nem írja fel, csak ha nagyon ragaszkodik hozzá a páciens. Lehet ilyen mellékhatása egy gyógyszernek? Másrészr?l azért is kaptam már, hogy szedjem, mert rendszertelen a menstruációm, de szerintem ez nem megoldás. Kb. 9-10 hónapig szedtem és miután abbahagytam fél évig nem jött meg. Most megint van párom és bár szeretnénk majd babát de nem most és nem szeretném, ha "becsúszna". Szeretnék valami biztosabb védekezési módszert, de az óvszer nem jöhet szóba, mert én nem bírom, viszketek t?le. De azt sem szeretném, hogy a gyógyszer miatt legyek medd?. Vagy tudnátok javasolni más módszert is ezeken kívül? Tudom, hogy volt már ez kérdés, de hátha újabb válaszok is érkeznek.:)

Legjobb válasz: NEm valószínû h okoz meddõséget A kérdést ma én tettem fel, tehát újabb válasszal nem tudok szolgálni mint amit én kaptam, és valószínû, h olvastál is!

NEm valószínû h okoz meddõséget A kérdést ma én tettem fel, tehát újabb válasszal nem tudok szolgálni mint amit én kaptam, és valószínû, h olvastál is!
Sztem ha biztosan meddõséget okozna, akkor nem nagyon lenne olyan orvos, aki felírja. Amúgy meg már sokféle védekezési módszer van, pl. hüvelykúpok.
A kérdező hozzászólása: Hát azt a kérdést pont nem láttam, amit mostanában tettek volna fel. Keresõbe írtam be és mindegyik régi találat volt.:S Akkor elnézést a felesleges kérdésért. Be tudnád nekem linkelni a te kérdésedet? Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket! Ez a spermicides megoldás meggondolandó! Ma is okosabb lettem, köszi!:)
Nem.
Szerintem sem.
A mai korszerû tablettákban kevés a hormontartalom, és nem hízol el tõlük, és amikor abbahagyod a szedést egybõl visszaáll a peteérésed. Nem okoz meddõséged, ne félj, különben nem ajánalnák az orvosok.Ha fogamzásgátlót szeretnél szedni, akkor feltétlen menj el nõgyógyászhoz és õ megmondja, hogy neked melyik a legjobb.Ja és vizsgálatot is csináltass.
Nem!
Nem okoz, sõt, helyreállítja a ciklust, ami után még könnyebb is teherbe esni.
Ha azt szeded be amit az orvos NEKED írt fel, akkor nem. Mert ugye ha gondod okoz, pl. köztes vérzés vagy vérzéskimaradás, akkor visszamész a dokidhoz és kapsz olyan gyógyszert ami már nem okoz gondot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!