Találatok a következő kifejezésre: Okozhat bajt terhesség (11 db)

Terhesség elején okozhat bajt ha elmegyek testmasszázsra?

Legjobb válasz: Én a terhesség elõtt rendszeresen jártam, azóta nem voltam (28 hkm). Mivel erõs hatása van a vérkeringésre, méhösszehúzódásra, jobb nem kockáztatni, fõleg az elsõ trimeszterben. De persze a te tested, te magzatod!

Én a terhesség elõtt rendszeresen jártam, azóta nem voltam (28 hkm). Mivel erõs hatása van a vérkeringésre, méhösszehúzódásra, jobb nem kockáztatni, fõleg az elsõ trimeszterben. De persze a te tested, te magzatod!
#6 Elõfordul, hogy valamit tanítanak az iskolában, és mégsem abszolút igazság. Az ellentmondás csak látszólagos: azzal a tudással, amit egy gyógymasszõr kap, valóban jobb nem masszírozni a terheseket. Én is gyógymasszõr vagyok, de továbbképeztem magam. Ezt is tanították, hogy a tudásunk nem végleges... Ha valaki többet kér érte, mint a többi masszázsért, abban valóban lehet lehúzás, de maga a kismamamasszázs nem az.
A terhesség elsõ harmadában nem masszírozunk a vetélés veszélye miatt, a többiben lehet, de ahogy a második írta, valóban speciális tudás szükséges hozzá. Ezt a gyógymasszõröknek sem tanítják. Az is igaz, hogy nagyon sok masszõr egyáltalán nem mer terheseket vállalni semelyik idõszakban, de ez nem azt jelenti, hogy nem szabad, csak hogy õk nem merik. Ami nagyon helyes is abban az esetben, ha nem értenek hozzá. Én meg igen.
Én gyógymasszõr vagyok, 14 éve.Amit a tankönyvek írnak, az egészen más, mint amit a munka során tanul meg a masszõr.Több olyan vendégem is volt, akit a terhessége elõtt hetente masszíroztam, és amikor kiderült a terhesség utána is, egészem a szülés napjáig.Tehát lehet a kismamát masszírozni, csak egészen másképpen, mint egyéb esetben.Ülve, és csak hátat és kart.Lábakat és fõleg a talpat azt nem, mert ott olyan reflexpontok vannak, amiknek a nyomkodása ilyenkor nem ajánlott.Amikor tõlem kérdezi valaki, hogy lehet -e, én mindig azt kérem, hogy beszélje meg az orvosával, és ha az orvos azt mondja, hogy lehet, akkor vállalom, természetesen nagy odafigyeléssel.
És az iskolában is mindenhol azt tanítják, hogy az egyik leszigorúbb kontraindikáció a terhesség , ezzel mindent elmondtam. Kizárja annak a lehetõségét, hogy létezik bármiféle kismama masszázs ami nem humbuk vagy pénzlehúzás, mert általában jó borsos árat kérnek érte, pedig egy egyszerû frissitõ jellegû végtag-nyak-váll masszázs szokott lenni, sajnos semmivel sem több szakértelemmel .Hülyítés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h válaszoltatok:) Így egyértelmû a dolog, nem fogok kockáztatni.
Szia! Én gyógymasszõr vagyok, terhesség alatt TILOS bármiféle masszázs, én óva intek mindenkit a kismamáknak ajánlott kezelésektõl is. Hiába csak a végtagjaidat masszirozzák, vagy a nyakad , vannak olyan hatások amik az egész testre hatnak , fõleg azzal van a gond, hogy vérbõséget okoz ami vetélést vagy a szülés megindulását okozHATja. Nálunk se én , se a többi kolléga nem vállal kismamákat. Nem éri meg kockáztatni, nem ajánlom.
Én voltam még mielõtt rájöttem volna, hogy baba van, szerencsére nem lett következménye. Egyébként van kifejezetten kismama masszázs, csak és kizárólag ezt ajánlják várandósoknak, ehhez spec. szaktudás és képesítés kell...
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor inkább nem megyek. Nem szeretném ha baj lenne.
Én fél év múlva végzek gyógymasszõrként, két éves az iskola, és nekünk azt tanították, hogy a talpon a reflexpontokat tilos terhesen, lumboglutealist is, mert vérbõséget okoz, alsó végtagot meg fõleg..Egyedül a nyak-váll-felsõ végtag vonatkozásában lehet simításokat és dörzsöléseket, elvileg ezt adják el kismama masszázsnak.

Herpesztapasz terhesség alatt okozhat bajt? Vagy nyugodtan tegyem fel, és nincs olyan hatása/összetevője, amely a magzatot bántaná?

Legjobb válasz: Elvileg rá van írva, hogy terhesen ne. Bár minden gyógyszerre rá van írva. Én nem használtam a terhesség alaltt.

Elvileg rá van írva, hogy terhesen ne. Bár minden gyógyszerre rá van írva. Én nem használtam a terhesség alaltt.
Én használtam terhesség alatt, 3 hétig egyhuzamban. Csak a tapaszra költöttem vagy 8000 forintot. Mikor elmúlt az egyik herpeszem, kijött a másik másik helyen. És egészségesek vagyunk, nagyon szépen fejlõdik a babám. Szerintem nem árt/ártott. Kb 28 hetesen jött ki a herpeszem, most 34 hetes vagyok.
Nyugodtan használd.Nekem két herpesz között kb.5 nap tellik el, és még csak 13 hetes vagyok.Doki azt mondta mehet rá végsõ soron bármi, mert bõrön keresztül semmi nem szívódik fel olyan mértékben mint hogy az ártani tudjon a babának.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

Okozhat bajt a terhesség alatti Augmentin szedés?

31 hetes terhes vagyok, ful es leguti gyulladasom van,es az ovos augmentint irt fel5 a szokottnal kissebb dozist).A nogyogyaszommal nem tudtam meg beszelni, de az interneten utanaolvastam es azt irjak hogy szukseg eseten lehet szedni. Tudom hogy biznom kellene az orvosokban,mert valoszinuleg nem irta volna fel ha bajt okozna de megis agodom a baba miatt, mert nem szeretnem ha kesobb emiatt allergias lenne vagy valami...

Legjobb válasz: Szia..szerintem a doki jogosan irta fel a gyogyszert ami mellesleg antibiotikum. Bizz benne es szedd be nyugodtan...tobbet artasz a babodnak ha nem gyogyitanak meg.Amugy nekem is felirtak egy huvelyi kenocsot ami nem igazan ajanlott terhesseg eseteben(18 het) de mindenkinel erdeklodtem es azt mondtak, hogy nyugodtan hasznaljam ha doki irta ki es nem magamtol szedem.....

Szia..szerintem a doki jogosan irta fel a gyogyszert ami mellesleg antibiotikum. Bizz benne es szedd be nyugodtan...tobbet artasz a babodnak ha nem gyogyitanak meg.Amugy nekem is felirtak egy huvelyi kenocsot ami nem igazan ajanlott terhesseg eseteben(18 het) de mindenkinel erdeklodtem es azt mondtak, hogy nyugodtan hasznaljam ha doki irta ki es nem magamtol szedem.....
Szia! Én 16 hetes terhes vagyok és influenzás meg a torkom be van gyulladva!A háziorvosom augmentin duo-t írt fel, napi 3×1et!!!A védõnõt megkérdeztem és azt mondta hogy nyugodtan szedjem be, többet ártok ha nem veszem és ennek az antibiotikumnak nincsen semmilyen káros mellékhatása a babádra nézve!Úgyhogy megnyugodhatsz, szedd be a gyógyszert és gyógyulj meg minél elõbb!Az augmentin egyébként penicillin készítmény amit a kismamák nyugodtan szedhetnek, mint pl. ha lázas vagy a rubophen!!!! Mielõbbi gyógyulást!
Sziasztok! En a 14. het vegen betegedtem le alaposan, influenza szeru virus dontott le de alaposan a labamrol es miutan 3 napig nem akart javulni a helyzet, ezert a haziorvos Augmentint irt fel, 1 hetig. Megkerdeztem a szuleszem, a vedonom is es egyontetuen azt mondtak, h Augmentint lehet szedni terhesseg alatt, es sokkal nagyobb kart okozhatok, ha nem szedem be az Anitbiotikumot (vagy akar csak megszakitom a felenel..). Kesobb megtudtam ket kisgyermekes anyuka ismerostol, h nekik is Augmentint adtak terhesseg alatt es nem lett semi baj.


Beágyazódás alatt vagy kicsivel utána okozhat bajt egy kisebb ütés a hasra? Megakadályozhatja a terhességet?

Legjobb válasz: Jajj, dehogy okoz gondot! Képzeld, vannak anyák, akik komoly autóbalesetet éltek át, úgy, hogy a baba megmaradt. Tudok egy esetrõl, mikor a lány nem tudta még, hogy terhes, csak próbálkoztak ugye és cikluson belül volt. Olyan baleset érte, hogy gyakorlatilag majdnem minden csontja eltört és a kórházi vérvételkor derült ki, hogy terhes, mikor a traumára bekerült. Semmi baja nem lett a babának. No, persze ez elég szélsõséges és ritka eset, de a Te esésed a babára nem volt káros:)

Jajj, dehogy okoz gondot! Képzeld, vannak anyák, akik komoly autóbalesetet éltek át, úgy, hogy a baba megmaradt. Tudok egy esetrõl, mikor a lány nem tudta még, hogy terhes, csak próbálkoztak ugye és cikluson belül volt. Olyan baleset érte, hogy gyakorlatilag majdnem minden csontja eltört és a kórházi vérvételkor derült ki, hogy terhes, mikor a traumára bekerült. Semmi baja nem lett a babának. No, persze ez elég szélsõséges és ritka eset, de a Te esésed a babára nem volt káros:)
Nem hinném, hogy bajt okozna egy kissebb utés. Elsö terhességem elején, amikor talán csak sejtettem, hogy valami nem stimmel többször is estem lorol (egymás után történt, szitén február és csuszos talaj). És mégis itt a 3 és fél éves fiam, akivel uszni járok, és véletlenul hasba szokott rugni uszás közben (én vagyok a béna, rosszul tartom). És már 33 hetes kismama vagyok.
Nem, szinte biztos, hogy semmi bajt se okozhatott. Icipici még a baba, mindenfélével körül van véve, és ilyenkor még szinte sérthetetlen. Gondolj bele, ilyenkor még azt se tudni biztosan, hogy van baba, a nõk nagy része változatlanul sportol, stb.
Semmi képpen sem szerencsés. Talán igen.
igen, és az 50% vetéléssel végzõdik! Sokszor nem is tudjuk, hogy terhesek voltunk, és a baba kiesik. De ha hóra estél, és rajtad volt a bélelt kabát, akkor valószínû, hogy inkább a hasizmaid feszültek meg. Azt érezheted. A babának talán semmi baja. 1.válaszoló
A kérdező hozzászólása: Akkor is, ha hóra estem és eléggé ki voltam párnázva (ruhával)? Azóta olyan fura érzés van a hasamban... :/
Még miliméternyi sincs ekkor a baba. Neki közvetlenül nem lehet baja , csak a te belsõ szerveidnek...ha azok károsulnak.De nem hinném h annyira megütötted volna. Tehát ne aggódj!
Szerintem, ha ezen múlna, akkor ritka lenne a második, vagy többedik baba kis korkülönbséggel. Hiszen egy igazán jól nevelt kicsi is van, hogy csíp, rug, harap, és õk hová érnek; láb, has... Ma a kislányom mellettem aludt, felkelt, vidáman felült, majd kedélyesen beletenyerelt az alhasamba. Ha most babás lennék, akkor valószínüleg azt a kis embriót kicsit odébb szuszakolta volna, de más baja nem hiszem, hogy lenne. Ahogy elõttem is írták, õket még nagyon sok minden védi. Ha esetleg mégsem lenne baba, én nem ennek tudnám be.
erre csak azt tudom mondani, hogy nekem anno 8 hetesen volt egy kisebb autóbalesetem, amikor hátulról belénkjöttek.Akkoriban még nem használtam kismamaövet.Nyilván kicsit meghúzódott a hasam, amikor volt az ütközés, de utána azonnal beszéltem az orvosommal.Õ azt mondta, hogy olyan védett helyen van a kicsi, hogy még ez sem árthat neki. Másnap UH-on néztük meg és volt rendesen szívhang.Azóta 14 hónapos a kislányom.Szóval Don't worry!

Terhesség alatti égés okozhat bajt a babának?

F?zés közben lángra kapott egy pillanatra az edény, és megégett a kezem is. Orvoshoz fordultunk, és mondta minden rendben fog jön. Viszont egy pár ismer?st?l hallottam hogy bajt okozhat a babáknak, megfog látszani rajta,.. Mocorog azóta is a pici, és szerintem jól van, ti ehhez mit szóltok, aggódnom kéne?

Legjobb válasz: Szia! Hagyjuk máááááár ezt! (bocsika) Leírtam már többször is, hogy sütikészítés közben nekivágódott véletlenül a gyúródeszka a hasamnak (nem nagyon, de megijedtem), gyerek rúgott egyet, semmi zöld-kék folt nincs rajta, egészséges. Ennek ellenére még mindig keringenek a történetek errõl a "majd meglátszik" dologról..A kézégetés meg hogy látszódna meg rajta??:)))))

Szia! Hagyjuk máááááár ezt! (bocsika) Leírtam már többször is, hogy sütikészítés közben nekivágódott véletlenül a gyúródeszka a hasamnak (nem nagyon, de megijedtem), gyerek rúgott egyet, semmi zöld-kék folt nincs rajta, egészséges. Ennek ellenére még mindig keringenek a történetek errõl a "majd meglátszik" dologról..A kézégetés meg hogy látszódna meg rajta??:) ))))
de mi bajt okozhatna? :) neked 2-3 hétig piros lesz, esetleg fel is hólyagosodhat , de õ nem érez ebbõl semmit.
Nekem volt a kezemen egy szemölcs amit szerettem volna leszedetni hogy egészséges kézzel nyúljak majd a babámhoz. De pont attól tartottam, hogy árthatok neki a kezeléssel, illetve, hogy meg fog látszani rajta a heg. Meg is kérdeztem a nõgyógyászom és jót mosolygott a félelmemen.Azt mondta, hogy ha engem zavar nyugodtan kezeltessem a babának semmi baja nem lesz és nem is látszik meg rajta semmi. Végül is ha belegondolsz, a 9 hónap alatt éri az embert kisebb- nagyobb baleset és ha igaz lenne a babona szegény gyerek hogy festene ha megszületne? Szóval én ebben nem hiszek, annak ellenére, hogy a családban volt olyan személy aki azt mondta, hogy azért van a lábán "kinövés" mert az õ anyukáját is megcsípte annak idején terhességkor a kakas. Szóval szerintem emiatt ne aggódj, de ez csak az én véleményem. 33+4 km
Utolsó vagyok. A kisebb- nagyobb baleset alatt azt értem, hogy megvágod magad fõzés közben, beütöd a lábad, vagy megégeted magad , stb...Szerintem a legnagyobb körültekintés mellett is belefut az ember lánya az ilyenekbe ha háztartást vezet. Sajnos az étel nem készíti el magát és a tiszta ruha sem a fán terem...
Akkor az én fiam tele lenne égési foltokkal meg hegekkel és foltokkal... Mivel pék a szakmám, és dolgoztam az elején, mindennaposak voltak a kisebb balesetek, és itthon is fõzés közben. Semmi baja nincs az 5 hónapos babámnak, gyönyörû szép a bõre és makk egészséges kisfiú.
Igazság szerint saját babám sajnos még nics, viszont az én esetemet anyukámmal igen. Szóval kiskorában megcsípte egy kakas a lábszárát és persze nekem is látszik, aztán terhesség közben egy csípõfogóval megcsípte véletlenül a kezét és persze az is én rajtam látszik! Ebbõl gondolom, hogy bármilyen külsõ hatás meglátszhat a babán, de nem törvényszerû! Szerintem ne aggódj, nem tudom hány hetes vagy, de ha már mocorog, akkor már a külsõ tényezõk ilyenfajták nem hiszem, hogy különösebben már befolyásolják! boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: de bajt okozhat a babának? Abban különben én sem hiszek hogy meglátszik majd a babán.
Nem.Én 39 hetesen próbáltam volna a csülköt a bablevesbõl kiszedni, hát mondanom sem kell visszaesett.Összevissza égette a kezem.A babánk most 3 hónapos, olyan gyönyörû a bõre, hogy csak na, egy folt sincs rajta sehol sem. Bennem is felvetõdött, de úgy voltam vele, mivel már megtörtént úgysem tudok vele mit csinálni, ha látszik rajta ha nem. Úgyhogy nyugi. Boldog babavárást!

A bal alsó lábszáram már közel 2hónapja mindennap be van dagadva és nagyon fáj. Voltam vele orvosoknál és vizhajtót irtak. De ha terhes vagyok akkor nem szedhetem. Mmit tegyek? Okozhat bajt a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Nem értem... Miért ÍRTAK VÍZHAJTÓT, HA TERHES VAGY..? Illetve van olyan gyógyszer nyilván erre, amit babásan is lehet szedni-és kell is, a várandósság alatt amúgy is soka víz a testünkben, a beteg lábadra ez már így extra terhelést róna. Kinyomozta az orvosod, hogy milyen keringési oki lehetnek a lábad ödémájának?

Nem értem... Miért ÍRTAK VÍZHAJTÓT, HA TERHES VAGY..? Illetve van olyan gyógyszer nyilván erre, amit babásan is lehet szedni-és kell is, a várandósság alatt amúgy is soka víz a testünkben, a beteg lábadra ez már így extra terhelést róna. Kinyomozta az orvosod, hogy milyen keringési oki lehetnek a lábad ödémájának?
Bocs, nem akartam kiabálni, csak beragadt a caps lock.
Szia! Elõbb csinálj egy tesztet, hogy tényleg terhes vagy-e, utánna el tudod dönteni, hogy mi legyen a továbbiakban!Egyébként polcold magasabbra a lábadat, igy lejebb megy a dagadás!Ha nem vagy terhes, próbáld ki a mezeizsurlóteát, tökéletes a hatása és mellékhatása sincs!Jó egészséget!

Az alacsony HCG-szint a terhesség első heteiben baj vagy nem? Esetleg vetélést okozhat?

Legjobb válasz: terhesseg alatt a hcg szint folyamatosan emelkedik.nem gondolom hogy vetelest okozhat,bar nem irtad hogy hanyadik hatrol van szo.ha boltban kaphato tesztet otthon hasznaltal es kimutatta a terhesseget,minden valoszinuseg szerint nincs semmi gond.ha vervizsgalattal allpitottak meg hogy terhes vagy mivel van hcg-d de meg alacsony azt jelenti hogy nagyon az elejen jarsz.erdemes legelebb az elso 12 hetben a lehet a leheto legtobb pihenessel tolteni,de biztos erzed is hogy faradt vagy,ne erolkodj,ne emelj sulyokat,ne szaladj fokent ne lepcson,kerd ki orvosod velemenyet hogy kizarja e a korai fazisban torteno sexualis eletet.utanna mar eleg eros lesz a magzat es joval lecsokken a veteles eselye.alkoholt,cigit,drogot tilos,es probalj meg minel tobb vitamindus es asvanyi anyagban dus etelt enni.meglatod hogy ahogy haladsz elore a hetekben a hcg egyre magasabb lesz.sok sikert:)

terhesseg alatt a hcg szint folyamatosan emelkedik.nem gondolom hogy vetelest okozhat, bar nem irtad hogy hanyadik hatrol van szo.ha boltban kaphato tesztet otthon hasznaltal es kimutatta a terhesseget, minden valoszinuseg szerint nincs semmi gond.ha vervizsgalattal allpitottak meg hogy terhes vagy mivel van hcg-d de meg alacsony azt jelenti hogy nagyon az elejen jarsz.erdemes legelebb az elso 12 hetben a lehet a leheto legtobb pihenessel tolteni, de biztos erzed is hogy faradt vagy, ne erolkodj, ne emelj sulyokat, ne szaladj fokent ne lepcson, kerd ki orvosod velemenyet hogy kizarja e a korai fazisban torteno sexualis eletet.utanna mar eleg eros lesz a magzat es joval lecsokken a veteles eselye.alkoholt, cigit, drogot tilos, es probalj meg minel tobb vitamindus es asvanyi anyagban dus etelt enni.meglatod hogy ahogy haladsz elore a hetekben a hcg egyre magasabb lesz.sok sikert:)
Szia! Mi van veled? Lett baba? Mennyi volt az az alacsony és hányadik napon?

Terhesség alatt okozhat nagy bajt a kezeletlen hüvelygomba?

Mielőtt bárki félreértene,természetesen rendszeresen járok orvoshoz és a dokim is tud a problémámról,viszont nem tud mit felírni a bajomra!Én már teherbeesés előtt is sokszor küzdöttem ezzel a problémával és akkor mindig kaptam gyógyszert,ami hosszabb-rövidebb időre megszüntette a panaszokat,de mindig újra visszajött.Most,hogy terhes vagyok szinte az első naptól kezdve jelentkeztek a gombás tünetek,viszont a dokim nem tud mit felírni rá.Én nem Magyarországon élek ás itt nálunk jóval kevesebb készítmény létezik erre a problémára.Létezik egy gyógyszer,ami eddig elég jónak bizonyult,viszont azt terhesség alatt nem lehet alkalmazni,kb az egyetlen,amit terhesség alatt fel szoktak írni az a Canesten,viszont nálam ez is ki van zárva,mert korábban már próbálkoztam vele és kiderült,hogy allergiás vagyok rá.2 hete voltam orvosnál,említettem neki,hogy enyhe viszketésem van,de nem tudott mit adni rá,ezért annyit tanácsolt,hogy figyeljek a táplálkozásra,kerüljem a cukrot és az élesztőt,valamint fogyasszak sok élő flórás joghurtot.Én mindezeket be is tartom,de a dolog egyre rosszabb,már folyásom is van.:( Jövő héten megyek megint orvoshoz,de attól félek,hogy megint nem kapok majd gyógyszert.Nagyon kellemetlen már ez az egész és a babámat is féltem.Még nagyon az elején tartok a terhességnek,csupán a 9. héten.Nem tudom,hogy fogom kibirni a 9 hónapot,ha nem kapok semilyen kezelést!Mit tehetnék ebben a helyzetben?Kell-e aggódnom a babám egészsége miatt?

Legjobb válasz: Elég gusztustalanul hangzik, de az élõ flórás joghurttal ha bekened a hüvelyedet egy picit (ujjaddal picit benyúlsz), az segíthet a viszketésen és talán a folyást is csökkenti. Vannak homeópátiás szerek a gombára, ezek terhesség alatt is alkalmazhatók, keress rá a neten.

Elég gusztustalanul hangzik, de az élõ flórás joghurttal ha bekened a hüvelyedet egy picit (ujjaddal picit benyúlsz), az segíthet a viszketésen és talán a folyást is csökkenti. Vannak homeópátiás szerek a gombára, ezek terhesség alatt is alkalmazhatók, keress rá a neten.
Nem remiszteni akarok, de az a gond, hogy a kezeletlen huvelygomba bevonzhatja a bakterialis fertozest is, legrosszabb esetben a felszallo tertozes pedig burokrepedest is idezhet elo. Az orvosom mondta, szerintem a dokidnak meg kellene oldania valahogy a dolgot mefis. A candida dieta tenyleg jo, olvass utana, csinald jol, de kezeles is kellene. Es az a gond, hogy vannak hazipraktikak is, de hiaba, mert terhesseg alatt ezek nem javasoltak.
A kérdező hozzászólása: A joghurtos kenegetést már alkalmazom egy ideje és a viszketést enyhítette is, viszont a folyáson nem igazán segít!:(
Én ellõttem egy Canesten kombit a terhességem közepe táján, és utána szerencsére nem volt bajom. A harmadik trimeszterben okozhat gondot, ha már nem zár olyan jól a méhszáj és bekerülhetnek a babához a nemkívánt cuccok. A terhesség elsõ harmadában okozhat sajnos akár vetélést is a fertõzés, meg a különféle gyógyszerek is, úgyhogy szerintem ha az elsõ harmadban vagy, akkor nem szabad kísérletezni. De ne egyél nagyon élõflórás joghurtot, meg lágy sajtokat sem.
Esetleg próbáld ki a protexin gynophilust, nekem egyedül ez segített ilyen gondokon! :) Hátha... 37 hetes kismama
nekem volt ez is, bacis is, a gyógyszerek(klion, canesten) ideig-óráig hatottak, de nem véglegesen, aztán itt javasolta valaki a fokhagyma kúpot. és a viszketés másnapra elmúlt és utána én is joghurtoztam, vitagyn-c krémeztem meg hetente ismételtem késõbb, (elsõ héten kétszer, utána már csak 1x) lényegében két megpucolt és nagyon-nagyon alaposan megmosostt (pl intim lemosóval, koszt kapard le, végét vágd le stb azaz tök steril legyen, nem ütõdött vagy penészes) fokhagymát cérnára fûzöl ( nagy csomóval a végén és jó hosszú kihúzó szárat hagyj utánuk de van aki parás és mindezt gézbe tekerve csinálja) azaz csinálsz belõle lényegében egy tampont. Ezt felhelyezed éjszakára és másnap kihúzod (nekem egyszer pici csomótól bent maradt az egyik de ki lehet bányászni) :) Nem csíp, nincs mellékhatása, de csak akkor használd ha totál zárt a méhszáj ( ja és nem sérült/gyulladt a hüvelyed, mert akkor lehet pici csípés meg irritáció de akkor max ha bármit érzel, kiveszed) a homeos cuccok is jók, abban is sok fokhagymás
A joghurtot hagyd a fenébe. Elõtte teafaolajjal bekent tampont rakj fel esténként pár napig, s utána a baktériumpótló joghurtot szintén tamponnal. Cseppent teafaolajat a bugyidba, vagy betétedbe is. A teafaolaj kiirtja a gombát. Remélem használ nálad. Nálam használt, de legutóbb, amikor terhességkor újult ki, a viszketés múlt, de a gomba maradt, most Canesten kúrán vagyok, félidõs vagyok, kezelni kell. Természetes úton nem szülhetsz fertõzéssel, mert a baba megfertõzõdik. Próbálj más dokihoz menni, ha a mostani tanácstalan. A candida diéta lenne az egyedüli megoldás, ami hosszú távon kiiktatná belõled a túlszaporodást, de azt terhesen nem lehet csinálni. Amúgy is nagyon kemény, nem sikerül mindenkinek, komoly elhatározás kell hozzá.

Fogorvosi kezelés (gyökérkezelés, lidokain) okozhat vetélést vagy bajt a babánál, ha a terhesség első 10 hete alatt történik?

Legjobb válasz: Nem. A lidokain helyi érzéstelenítõ, nem kerül be a szisztémás keringésbe. A gyökérkezeléssel pedig pont a gyulladást szüneted meg, mindenképp javasolt megjavíttatni a fogad! Nyugodj meg!

Nem. A lidokain helyi érzéstelenítõ, nem kerül be a szisztémás keringésbe. A gyökérkezeléssel pedig pont a gyulladást szüneted meg, mindenképp javasolt megjavíttatni a fogad! Nyugodj meg!
Inkább gyökérkezelés, mint napi 3 algopyrin vagy erõsebb gyógyszer....csak minden esetben szólni kell h terhes vagy.
Nem, nem okozhat, ezt nekem is elmondta a fogorvos. Én azért halasztottam a kezelést, mert annyit mondott, hogy a kezelés alatti kisebb stressz - érzés lehet esetleg valamelyest kockázatos, de az is minimális ( én veszélyeztetett t. voltam, így minden kockázatot igyekeztem elkerülni).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!