Találatok a következő kifejezésre: Okozhat a tea (36 db)

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 hetesen elhalt a terhességem, műszeresen fejezték be. Keresem az okokat, így találtam olyan cikkeket, hogy a körömvirág vetélést okozhat. A terhesség alatt aranyér problémám volt. Erre ittam 3-4 napig 1-1 pohár körömvirág teát

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 hetesen elhalt a terhességem, műszeresen fejezték be. Keresem az okokat, így találtam olyan cikkeket, hogy a körömvirág vetélést okozhat. A terhesség alatt aranyér problémám volt. Erre ittam 3-4 napig 1-1 pohár körömvirág teát és a nőgyógyászom javaslatára Proktis-m kúpot 3 napig, amiben szintén van körömvirág. Ennyi mennyiség okozhat magzati elhalást?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen formában és mennyiségben a körömvirág nem okozhat vetélést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen formában és mennyiségben a körömvirág nem okozhat vetélést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 hetesen elhalt a terhességem, műszeresen fejezték be. Keresem az okokat, így találtam olyan cikkeket, hogy a körömvirág vetélést okozhat. A terhesség alatt aranyér problémám volt. Erre ittam 3-4 napig 1-1 pohár körömvirág teát

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 hetesen elhalt a terhességem, műszeresen fejezték be. Keresem az okokat, így találtam olyan cikkeket, hogy a körömvirág vetélést okozhat. A terhesség alatt aranyér problémám volt. Erre ittam 3-4 napig 1-1 pohár körömvirág teát és a nőgyógyászom javaslatára Proktis-m kúpot 3 napig, amiben szintén van körömvirág. Ennyi mennyiség okozhat magzati elhalást?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen formában és mennyiségben a körömvirág nem okozhat vetélést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen formában és mennyiségben a körömvirág nem okozhat vetélést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Urtica urens ch5-t okozhat a 2 hetes babámnak hasfájást? Vagy inkább a laktoherbes tejserkentő tea?

4 napja iszom a teát, és 2 napja fáj a pici hasa, nem tudom miért én erre gondoltam! csak nem tudom hogy melyik okozhatja, mert semmi olyat nem eszem ami ezt kiválthatná, ráadásul tényleg nagyon oda figyelek arra, hogy mit eszem!

Legjobb válasz: Az Urtica-tól nem fájhat a hasa, de a Laktoherb több babának okozott már problémákat (nálunk szerencsére nem). Próbálj más teát inni, vagy az Urtica mellé szedj még Ricinus Communis-t (szintén 5CH). A homeós szerek nem okhatnak hasfájást!

Az Urtica-tól nem fájhat a hasa, de a Laktoherb több babának okozott már problémákat (nálunk szerencsére nem). Próbálj más teát inni, vagy az Urtica mellé szedj még Ricinus Communis-t (szintén 5CH). A homeós szerek nem okhatnak hasfájást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Valószinû tényleg a te okozta a bajt! :(( Most vettem neki baby mecsek teát remélem segit. Meg infacolt, bár segénynek nm nagyon izlik...
Szia, szerintem a laktoherbtõl van.Bár nekünk nincs vele problémánk, de sok helyen olvastam erre panaszokat, h fáj tõle a kicsik pocija.Egy pár napra hagyd a teát, és majd meglátod, hogyan reagál a pici.Én 99 %-ra veszem h a tea lesz a bûnös!Próbáld ki a Fitolac teát, erre nem szoktak panaszkodni és az is jó.
Ja bocsi, a ch 5 miatt chaomillára gondoltam.....Késõ van már...Így viszont bmelyiktõl fájhat a pici hasa, lehet mind2-tõl.
Az én kislányom is nyugtalan volt amikor ezt a szopizós teát ittam.Nekem azt javasolta a védõnõ, hogy ez a tea csak arra jó, hogy beidítsa a tejet. mivel már beindult, fölösleges inni. inkább más folyadékot kell inni

Szoptatós anyukák, ti esztek-isztok mentolos dolgokat? Rágó, tea, esetleg szopogató tabletta? Mert azt olvastam, hogy a mentol szívbénulást okozhat a babáknál.

Legjobb válasz: én szoktam rágózni, de szerintem egy nagy hülyeség, amit olvastál.Gondolom akkor okozhatna, ha õk innának vagy ennének mentolosat.

én szoktam rágózni, de szerintem egy nagy hülyeség, amit olvastál.Gondolom akkor okozhatna, ha õk innának vagy ennének mentolosat.
Én nem, mert nem szeretem. De errõl még nem hallottam eddig.

Okozhat a laktoherb tea hasmenést?

az anyánál

Legjobb válasz: igen nálam is ez volt, aztán áttértem a fitolak ra az nekem bevált

igen nálam is ez volt, aztán áttértem a fitolak ra az nekem bevált
Anyánál is és a babánál is okozhat hasmenést. Óvatosan idd, de nálam nagyon jól bevált.

Szerintetek okozhat a palástfű tea az ovu után kb egy héttel pecsételő vérzést, rózsaszínes folyást? Szúrkálgat is a hasam, és szédelgek egész nap!

Kistesó projekt van, de nem jön már több mint fél éve. A lányom is 1 év alatt jött össze, mert átlag 50 napos ciklusaim voltak. 2 clostis hónap után Lili spontán jött :) Most megint a 41. napomon járok, tesztek negatívak, ezért másfél hete újra hőmérőzök, és sztem (a szúrkálás és a hőem-ből következtetve) volt ovum, amit el is kaptunk. Most tartok a pé utáni 9. napon, de vasárnap óta pecsételgetek, de annyira kevés, és inkább világos rózsaszín, naponta 2*,3* látom, hogy picit rózsaszínes a papír. (bocsi a fogalmazásért) Palástfű teát iszok, attól lehet ez? Vagy mitől??? Dokinál voltam, mondta, ha megjön, megint closti, de még akkor voltam mikor elkezdtem mérni megint a hőmet! Szóval majd 2 hete... Adjatok tanácsot, mi lehet! Kösziiii!!! :)

Legjobb válasz: Sztem lehet beágyazódástól is,(ha valóban akkor volt péd) mert nem hiszem,hogy a palástfû ilyet okoz. Kivéve ha segítette a beágyazódást és attól van:) Anno én is ittam,sikerült is, bár én nem pecsételtem beágyazódáskor. De mint tudjuk, sokaknak nincs is tünete) Drukkolok!

Sztem lehet beágyazódástól is, (ha valóban akkor volt péd) mert nem hiszem, hogy a palástfû ilyet okoz. Kivéve ha segítette a beágyazódást és attól van:) Anno én is ittam, sikerült is, bár én nem pecsételtem beágyazódáskor. De mint tudjuk, sokaknak nincs is tünete) Drukkolok!
Szia én is iszom a palástfu teát nekem is van nagyon-nagyon pici barnás halvány valami pisiléskor.Nagyon reménykedem mert a hom ma reggeltol még feljebb ment.Remélem nem a tea:/Szorítok neked:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, én is drukkolok neked! :) Mikor volt péd?
A kérdező hozzászólása: Sajna sztem meg fog jönni, ma 1 tizeddel kevesebb a hõm, ahelyett, hogy fentebb menne...:(( Pedig már bizakodtam...
Nekem is lement 1 tizedet:(
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, kiderült, nem lát semmit csak 3 mm- es nyálkahártyát! Így ma már elkezdhettem a clostikúrát... Bizakodunk:) ))

Mi okozhat akkora "traumát" 1 héttel a szülés után, hogy elapadjon vkinek a teje?

Persze haláleset, férj elhagyja ilyeneket még megértek. De ha valaki ideges csökken a mennyisége a tejnek ezt értem, de teljesen elapadjon ugye olyan nincs?! Három gyerekem van, nekem is voltak problémáim, de ha kevesebb volt, többször raktam cicire és nem apadt el. Senkit nem szeretnék megbántani, vagy vitát szítani, de akinek egy hétig van teje, az nem akar szoptatni szerintem.

Legjobb válasz: Nekem koraszülött lett a kisfiam és persze gyenge és erõtlen volt szopni,mivel még rendesen a szopóreflexe sem alakult ki méhen belül. Nem ment neki. Én meg csak fejtem,fejtem,próbáltam mellre tenni,de nem ment. Persze elõbb-utóbb elapadt a tejem.Igen,ideges is voltam,hogy nem megy ez nekünk.Lehet ez is rátett. Állandóan [email protected] a gyerek háziorvosa,hogy kell neki,szüksége van rá,a férjem családja,de akkor sem ment... A barátnõm egy hónappal utánam szült,de õ nem is titkolta,hogy nem akar szoptatni,így kezdettõl fogva tápszeres a fia.Nem ítélem el,nem gondolok róla rosszat. Így döntött...Nem hiszem,hogy ettõl válik valaki jó vagy rossz anyává.

Nekem koraszülött lett a kisfiam és persze gyenge és erõtlen volt szopni, mivel még rendesen a szopóreflexe sem alakult ki méhen belül. Nem ment neki. Én meg csak fejtem, fejtem, próbáltam mellre tenni, de nem ment. Persze elõbb-utóbb elapadt a tejem.Igen, ideges is voltam, hogy nem megy ez nekünk.Lehet ez is rátett. Állandóan [email protected] a gyerek háziorvosa, hogy kell neki, szüksége van rá, a férjem családja, de akkor sem ment... A barátnõm egy hónappal utánam szült, de õ nem is titkolta, hogy nem akar szoptatni, így kezdettõl fogva tápszeres a fia.Nem ítélem el, nem gondolok róla rosszat. Így döntött...Nem hiszem, hogy ettõl válik valaki jó vagy rossz anyává.
Én három gyermeket szültem, mind a háromnál nagyok korán a 16.héten bõ mennyiségû tejtermelés indult meg terhesség alatt, megszülettek és mind a hármat csupán pontosan 6 hétig tudtam szoptatni, de a 6. hétre egy két csepp jött a ciciimbõl. Anyukám egyáltalán nem tudott engem szoptatni mert semmi teje nem volt. Most várom a negyedik babám 28 hetes vagyok, nincs elõtejem sem, semmi eddig. Bízom benne, hogy sikerül sokáig szoptatnom a picit. Semmilyen stressz nem ért.
12:05-ös válaszoló vagyok, szinte egész nap a cicimen voltak a babáim mindig szopni akartak és mindent megpróbáltam, mellszívóval is kitartóan fejtem pluszba két óránként nagyon kevés tej jött le de nem hagytam abba éjjel is fel keltem már teljesen sebesek voltak a ciciim és véreztek nagyon fájtak, de én csak fejtem és fejtem mind hiába.!:(
Tényleg nincs olyan, hogy egy szervünk x ideig megfelelõen mûködik, aztán már nem? Nem "romlik" el a vese, a tüdõ, a szív stb? Pedig elõtte azok is megfelelõen mûködtek.
Nem biztos, hogy muszáj hozzá bármi különleges indok. Barátnõm járt úgy, hogy beindult a teje, majd másnap már el is apadt. Persze lehet, hogy valaki hozzáértõ tudott volna segíteni, de olyan nem volt a közelben, tápszeres lett a kisfia. A második gyerekénél már semmi ilyen problémája nem volt, egy éves a kicsi, és még sokat szoptatja.
Ez biológia és genetika.Ne te döntsd el, hogy ki akar szoptatni és ki nem.Amugy sincs hozzá közöd.És ha nem akar, akkor mi van?
Ilyen csak akkor van, ha az illetö nem AKAR szoptatni. Olyan létezik, hogy valakinek egyáltalán nincs teje kezdettöl fogva, vagy nagyon kevés, de az, hogy egyik napról a másikra megszünik, ez mese.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ! Nem döntöm el ki akar szoptatni ki nem csak érdekel mi lehet olyan stressz amitõl elmehet a tej, amúgy akirõl írtam azt mondja õ akart szoptatni.
A kérdező hozzászólása: Kedves 15-ös érdekes amit írtál és elismerésem, hogy nem adtad fel!
A kérdező hozzászólása: Kedves 14-es! Igen ilyesmire gondoltam én is amit írtál. Nekem anno a sógornõm bebeszélte magának, hogy csúnya lesz a cicije ha szoptat így 7 hetes korára a babát szépen át szokatta a tápszerre. Hát nekem még mindig feszesebb mint neki 1 gyerek után. És ezt is csak bebeszélte, mert mindig láttam, hogy cicire teszi a babát.
Nagyon megszenvedtem a szoptatással. Még LLL szakértõ is jött, hogy segítsen, de a babám valahogy nem kapta be rendesen a cicimet. Még a bimbóvédõ sem segített. A mellbimbóim úgy néztek ki, mintha darabokat haraptak volna ki belõle, annyira sebes volt még hetek után is. Isten a tanúm, hogy akartam szoptatni. Minden etetést végigsírtam a fájdalomtól, de csináltam, mert akartam. Mégis elkezdett apadni a tejem. 3 hónapos volt a fiam, amikor pótolni kellett tápszerrel. Fél éves koráig tudtam szoptatni.
Szerintem simán lehet olyan is hogy valahol legbelül vmi pszichés gátja van a dolognak amirõl maga anyuka se tud egy olyan saját testével való nem azonosulás vagy elutasítása a testének ami miatt hiába MONDJA õ azt hogy szeretne szoptatni és hiába TUDJA az eszével hogy az a legjobb és jó és szeretné a gyerekének a legjobbat de mégis így tudatalatti síkon elutasítja így elapad illetve igazán be se indul. Nekem anyósomat elhagyta apósom mikor a férjem 2 hetes volt anyósom ott maradt 3 gyerekkel tök egyedül el is ment a teje egyik éjjelrõl a másikra. Én ezt tökre el tudom képzelni :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket! Akkor én a szerencsésebbek közé tartozom, hogy nem apadt el egyikkel se. Pedig engem se tudott anyukám szoptatni!
Nos, nekem két napig volt tejem. :) Szopi tanácsadó segítségével kb. 30 ml-t lehetett fejni ebben a két napban, utána ennyit sem. Volt tej a mellemben, termelni tudtam, de totál el volt záródva minden kiút a külvilág felé, nagyon komoly orvosi beavatkozások kellettek ahhoz, hogy rendbe hozzanak. Csak azért írtam le, mert picit mindig dühít, amikor azt írja valaki, hogy olyan nincs. Ezt mondta a csecsemõs nõvér is, utána az orvosom elmondta neki, hogy nézze, mégis van.
Nekem nagyon kevés tejem volt, ikreket kellett volna szoptatnom, de egy gyereknek sem volt elegendõ egy étkezésre. Kb 3 napig itthon még próbálkoztam, aztán mielõtt kiborultam volna, feladtam. 6 hónapos korukig kaptak nõi tejet a tápszer mellett. Ja, amit írni akartam a 4. napon szinte már semmi nem jött, pedig marhára nyomkodtam.
Szervi problémával született a gyermekem, az itteni kórházból felküldtek Pestre a Sotéba, mire kiderült, hogy szerencsére nincs akkora vész, mint ahogyan itt ijesztgettek, addigra már totál kész voltam. Napokig ültem a csecsemõosztályon, nem tudtam sem enni, inni, fejni, pihenni olyan szinten, ahogy az a tejcsinek jó lett volna. A másik gyerkõc meg itthon, az is bántott. Rengeteg tejem volt már a szülés napján, mire hazahozhattam a picit már közel sem annyi, de tudtam keveseket fagyasztani. És onnantól már szépen lassan elapadt. Nehezen evett a pici, így elsõsorban a fejõkét használtam. Ekkor már hiába ettem ittam kifejezetten serkentõ dolgokat. :(
Saját példámból kiindulva szerintem ha valaki már tudott szoptatni nagyjából gond nélkül, akkor csak trauma miatt nem apad el a teje. Én gyermekágy alatt kerültem az intenzívre (3 hetes baba mellõl 2 hétre), csak a hátamon tudtam feküdni, így még fejni sem nagyon tudtam, bár eleinte próbálkoztam. Vagy negyedére lecsappant a tejem a gyerekem étvágya meg már megháromszorozódott mire hazakerültem. Kb. 2-3 hónap alatt viszont sikerült újra csak anyatejesnek lennie. Az más, ha eleve gondok vannak a szoptatással és valamilyen esemény hatására már túl nagy teherként éli meg az anya ezen a téren is a kudarcot.

A fogyókúrás tea okozhat - e kárt a peteérésnél vagy esetleg vetélést okozhat? !

Legjobb válasz: bármi okozhat vetélést....szerintem döntsd el h baba v fogyás

bármi okozhat vetélést....szerintem döntsd el h baba v fogyás
mit tartalmaz a fogyókúrás tea? terhesség alatt nagyon vigyázni kell a gyógyteákkal, mert sok idézhet elõ vetélést pl cickafark, csalán, vízhajtó teák, illetve amik vérbõséget okoznak. peteérést nem tudom, hogy befolyásol-e.
A kérdező hozzászólása: Valamilyen gyógynövényes tea volt, de már nem iszom. Azért fordult meg a kérdés a fejemben, mert már 4 honapja próbálkozunk és még semmi. Az elmult honapban ittam. 170 cm magas és 80 kg vagyok, ugy gondoltam, hogy esetleg a súlyom miatt nem esek teherbe. Amugy nem vagyok kövér!
ha 4 hónapja próbálkoztok és még nem jött össze, akkor azzal nincs gond. sokaknak csak fél év után sikerül, vagy még késõbb. ne görcsölj rá.
A kérdező hozzászólása: Holonapra nem várom, az így sem jon ossze a baba, akkor feladom és nem számolgatok tobbet. Csak élvezem az életet!

A cickafarkfû tea tényleg vetélést okozhat?

Legjobb válasz: Hoppá, a többi lemaradt: Szóval emésztési zavarokra használom a cickafark teát, de ma azt olvastam, hogy a terhesség elsõ trimeszterében vetélést okozhat. Ez igaz???

A kérdező hozzászólása: Hoppá, a többi lemaradt: Szóval emésztési zavarokra használom a cickafark teát, de ma azt olvastam, hogy a terhesség elsõ trimeszterében vetélést okozhat. Ez igaz???
Igaz, nagyon erõs gyógynövény.
igen, ne idd ezt a teát, ha terhes vagy!Inkább beszéld meg a dokiddal, mi az amit használhatsz helyette!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Amúgy sem emésztési gondokra való.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó... talán olvass utána, hogy mire való... mert nem csak egyféle dologra használható egy gyógytea, de mindegy. Nem ide tartozik, de 13 éve használom emésztési panaszokra, úgyhogy hagy tudjam már én jobban, hogy milyen betegségem van és mit használok rá kiegészítõ "kezelésként"...
Ne idegeskedj árt a terhességnek, ugyanúgy, mint a cickafarkfû tea.

A Laktoherb tea okozhat panaszokat? Hasmenésre, hasfájásra gondolok!

Tegnap ittam el?ször ilyen teát, és a következ? etetés után iszonyatos hasgörcsei voltak a babónak./Nekem hasmenésem volt/. 5-tól éjszaka 3-ig ordított, semmivel nem lehetett megnyugtatni. Semmi mást nem ettem vagy ittam, amit?l lehetett volna. Mára megszünt a probléma mindkett?nknél, tehát nem betegségr?l van szó.

Legjobb válasz: Az én babámnak sem volt jó.Ezért kecskerutafû teát és fodormenta teát ittam.

Az én babámnak sem volt jó.Ezért kecskerutafû teát és fodormenta teát ittam.
A védõnõm szerint elõfordulhat, és egyik ismerõsömnél is ez volt, neki azt tanácsolták csinálja gyengébbre a teát.Ha nem szûnik, én homeos bogyót szedtem a tejtermelés fokozására, és segített, a sok folyadékfogyasztás mellett.
Szia! Nálam is mind a 3 gyereknél hasfájást okozott a Laktoherb. Én áttértem most a kislányomnál a Fitolacra és attól semmi baja nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megpróbálom az általatok ajánlottakat, remélem beválnak! Mindenkinek élményekben gazdag babázást továbbra is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!