Találatok a következő kifejezésre: Okozhat a alatt (52 db)

Milyen problémát okozhat a szülésnél, ha Dopegyt-et szedtem végig a terhességem alatt a vérnyomásomra?

Legjobb válasz: mibõl gondolod, hogy gondot okozhat? én is szedem. 14 hetes vagyok. nem hallottam róla, hogy bajt okoz.

mibõl gondolod, hogy gondot okozhat? én is szedem. 14 hetes vagyok. nem hallottam róla, hogy bajt okoz.
Semmilyen gondot nem okozott nálam sem pedig én 10hetes kortol szedtem plusz még egy másik fajtát is a corinfart.Sajna én elég ducin kezdtem a terhességet és állítolag már elõtte is magas lehetett a dokim szerint.Ne aggodj.Boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok.

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 hetesen elhalt a terhességem, műszeresen fejezték be. Keresem az okokat, így találtam olyan cikkeket, hogy a körömvirág vetélést okozhat. A terhesség alatt aranyér problémám volt. Erre ittam 3-4 napig 1-1 pohár körömvirág teát

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 hetesen elhalt a terhességem, műszeresen fejezték be. Keresem az okokat, így találtam olyan cikkeket, hogy a körömvirág vetélést okozhat. A terhesség alatt aranyér problémám volt. Erre ittam 3-4 napig 1-1 pohár körömvirág teát és a nőgyógyászom javaslatára Proktis-m kúpot 3 napig, amiben szintén van körömvirág. Ennyi mennyiség okozhat magzati elhalást?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen formában és mennyiségben a körömvirág nem okozhat vetélést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen formában és mennyiségben a körömvirág nem okozhat vetélést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 hetesen elhalt a terhességem, műszeresen fejezték be. Keresem az okokat, így találtam olyan cikkeket, hogy a körömvirág vetélést okozhat. A terhesség alatt aranyér problémám volt. Erre ittam 3-4 napig 1-1 pohár körömvirág teát

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 hetesen elhalt a terhességem, műszeresen fejezték be. Keresem az okokat, így találtam olyan cikkeket, hogy a körömvirág vetélést okozhat. A terhesség alatt aranyér problémám volt. Erre ittam 3-4 napig 1-1 pohár körömvirág teát és a nőgyógyászom javaslatára Proktis-m kúpot 3 napig, amiben szintén van körömvirág. Ennyi mennyiség okozhat magzati elhalást?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen formában és mennyiségben a körömvirág nem okozhat vetélést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen formában és mennyiségben a körömvirág nem okozhat vetélést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Fejfájást okozhat a terhesség alatt calciumhiány?

Legjobb válasz: terhesség alatt a hormonális változások miatt fájhat a fej, 1 algopirint nyugodtan bevehetsz ha már elviselhetetlen.

terhesség alatt a hormonális változások miatt fájhat a fej, 1 algopirint nyugodtan bevehetsz ha már elviselhetetlen.
Szerintem a Ca hiány pont nem okoz fejfájást. Ellenben egy csomó minden más igen. Fõleg a hormonok. Fejfájásra próbálkozhatsz sok folyadékkal, vagy Magnéziummal is, de ha már nagyon fáj, egy fájdalomcsillapítóból nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen

Milyen problémákat okozhat terhesség alatt az ajakherpesz a babának? El is lehet tőle vetélni? 11 hetes vagyok. Szóltatok a nődokitoknak vagy csak el kezdtetek herpesz kenőcsöket használni?

Legjobb válasz: Nekem a gyógyszertári Lassar-pasztát ajánlották rá, azt nyugodtan lehet terhesség alatt is alkalmazni. A babámnak nem lett semmi baja. Ha nem friss a herpeszfertõzés (tehát, ha már életed során korábban is volt ajakherpeszed), akkor semmilyen veszélyt nem jelent a babára, ne aggódj! Anno nagyon meg voltam ijedve én is, de megnyugtató választ kaptam az orvosoktól! :)

Nekem a gyógyszertári Lassar-pasztát ajánlották rá, azt nyugodtan lehet terhesség alatt is alkalmazni. A babámnak nem lett semmi baja. Ha nem friss a herpeszfertõzés (tehát, ha már életed során korábban is volt ajakherpeszed), akkor semmilyen veszélyt nem jelent a babára, ne aggódj! Anno nagyon meg voltam ijedve én is, de megnyugtató választ kaptam az orvosoktól! :)
Nekem soha nem volt herpeszem, de amikor terhes lettem akkor alig akart 1 hónap alatt is elmúlni. A szervezet ezzel jelzett az új "idegen" anyagra a testemben:-) Gyógyszertárban kapott krémet használtam, egy erõsebbet és semmi baj eddig. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor megnyugodhatok, mert nekem már többször volt herpeszem, igaz az elsõ terhességem alatt szerencsére nem volt, ezért ijedtem meg most...

Mit okozhat a hasmenés terhesség alatt?

Eddig egyszer volt, remélem nem lesz több. Normaflore-t iszok.

Legjobb válasz: Ne aggódj, ha csak néha van hasmenésed, akkor nimcs semmi gond. Nekem akkor szokott néha, ha túladagolom a magnéziumot. Ha kóros, tehát több napon át tart, akkor fordulj orvoshoz.

Ne aggódj, ha csak néha van hasmenésed, akkor nimcs semmi gond. Nekem akkor szokott néha, ha túladagolom a magnéziumot. Ha kóros, tehát több napon át tart, akkor fordulj orvoshoz.

Terhesség alatt a tejfogyasztást valóban korlátozni kell, vagy hülyeség hogy tejalergiát okozhat a babáknál?

Legjobb válasz: Nem hulyeseg,de ahhoz hogy baj legyen nagy mennyisegben kene foggyassz tejtermeket..

Nem hulyeseg, de ahhoz hogy baj legyen nagy mennyisegben kene foggyassz tejtermeket..
A tej allergia komoly dolog. De akkor is belefér napi fél liter tej az étrendedbe. Majd jobban szoptatáskor kell odafigyelj. Most ez a legjobb kálcium forrás és nagyon kell nektek a kálcium.
Én azt olvastam a neten, hogy napi 1/2 liternél többet nem szabad inni, mert a túlzott tejbevitel csökkenti a nõk tejmennyiségét.
Szia! Szia! Hülyeség, mert én napi másfél liter tejet ittam (fogantatás elõtt is és az egész terhesség alatt, ja és MOST is) és egészséges, szépen fejlõdõ babám van! Igaz, hogy tápszeres, humana start HA-kap, de mivel ez is tehéntej alapú, és nem allergiás rá!!! Boldog kiegyensúlyozott babavárást! 3 hónapos kislány anyukája
Akkor én vagyok az ellenpélda: Napi 1 liter tejet ittam egész terhességem alatt(nyár volt, és nagyon kívántam a hideg tejet), szoptatás alatt is mindig egy-egy bögre tej lement, és az én fiam is imádja a tejet, és szerencsére nem allergiás. Persze ez nem általános, lehet hogy más gyerek már az elsõ kortytól rosszul van, független attól, hogy ivott -e az anyja tejet, vagy nem.
Szia!Nekem a tej nagyon megdobja a cukrom! 13 heteske!
Az elsõ terhességemnél is és a mostaninál is nagyon sok tejes dolgot fogyasztok. Tejet is napi legalább egy literrel, de van, hogy többet is. Szoptatás alatt is vedeltem a tejet. Úgy tapasztaltam, szaporította a saját tejemet és az íze is ízlett a kicsinek. Mi megúsztuk allergia, egyéb érzékenység nélkül. De lehet, csak szerencsések vagyunk.

33 hetes várandós vagyok, a tüdőgyógyász szerint gondot okozhat a tachycardiám a szülés alatt, és lehet, hogy császárra kerül a sor. Járt így valaki, vagy van valaki, aki fel tud világosítani arról, hogy milyen esetben kerülhet rá sor?

3 hét múlva megyek csak a n?dokihoz, hogy pontosan megtudjam, mit is jelent ez az egész, ezért várok segítséget, választ azoktól, akik valamelyest jártasak hasonló gondban.

Legjobb válasz: Köszönöm!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Milyen konkrét gondot okozhat a szénsavas üdítőital terhesség alatt? (pl gyömbér)

Legjobb válasz: én végig azt ittam az elsõnél, most meg rá sem tudok nézni, mármint a szénsavasra. semmi bajom nem lett tõle és a fiamnak sem, nem is azzal van a baj, hanem mondjuk valaki puffad tõle vagy sok lesz a gyomorsava és a cukor valóban nem túl jó sem a fogaknak sem a hízásnak, de ha te nem vagy ezekre hajlamos akkor egészségedre!

én végig azt ittam az elsõnél, most meg rá sem tudok nézni, mármint a szénsavasra. semmi bajom nem lett tõle és a fiamnak sem, nem is azzal van a baj, hanem mondjuk valaki puffad tõle vagy sok lesz a gyomorsava és a cukor valóban nem túl jó sem a fogaknak sem a hízásnak, de ha te nem vagy ezekre hajlamos akkor egészségedre!
Semmi. Max lesz egy kis gyomor savad. Azt igyál ami jól esik nektek :-))
Az a fogak romlásán kivül semmit. esetleg csillapitja a hányást ha kikevered belõle a szénsavat.
Azt hiszem vagy bontja a kálciumot, vagy nem engedi beépülni. Tehát a csontok gyengülésével és a fogak romlásával jár. A kálcium nagy része amúgy ilyenkor a gyereknek kell, ezért nem ajánlatos a mennyiséget negatív irányba befolyásolni terhesség alatt, mert a gyeremek ugyan valószínûleg megkapja, viszont a te fogaid trapagyra mehetnek.
Konkrétan nem okoz nagy gondot. De a szénsav valóban nem jó sem a fogaknak, sem a gyomornak. Ezenkívül a gyömbér tele van cukorral és mindenféle mû adalékanyaggal, ami nem egészséges. Én nem a szénsav miatt nem iszom, hanem mert tele van ilyen mû dolgokkal és persze cukorral. Sosem ittam ilyeneket, a terhesség elõtt sem, mert nem egészséges, most 38 hetesen megkívántam a szénsavasat. Vettem diabetikus szörpöt, amiben csak gyümölcslé és gyümölcscukor van (emiatt egy vagyon volt 2500 forint egy üveg...) és csinálok majd limonádét is narancsból és citromból, szintén gyümölcscukorral vagy mézzel. Egyébként nem lesz semmi konkrét bajod sem a gyömbértõl, sem a fantától, igyál nyugodtan. Én csak azért nem iszom, mert próbálom kerülni a mû dolgokat, amennyire tudom, mert szinte mindenben van már tartosítószer, színezék, stb.

Egyik ismerősömnek hpv gyanúja van és kiderült hogy babát vár. Ez gondot okozhat a terhesség alatt, vagy van valami kezelési módja?

Legjobb válasz: A HPV-nek több száz fajtája van. Ha beütöd a keresõbe, magad is megnézheted. Az, hogy melyik veszélyes a terhessége, azt a diagnózist felállító (lelelet értékelõ) orvosnak kellett volna részletesen átbeszélnie a barátnõddel.

A HPV-nek több száz fajtája van. Ha beütöd a keresõbe, magad is megnézheted. Az, hogy melyik veszélyes a terhessége, azt a diagnózist felállító (lelelet értékelõ) orvosnak kellett volna részletesen átbeszélnie a barátnõddel.
Szia, A rakszuresi eredmenye rendben volt? A HPV-vel az a gond, hogy ha a magas rizikoju csoportba tartozo fajtajat kapta el akkor megvan a mehnyakrak eselye rossz esetben. Az alacsony rizikoju csapatnal szemolcsok alakulhatnak ki, amit pl le lehet egettetni ha nem mulik el magatol. A kutatasi eredmenyek azt mutatjak, hogy HPV nelkul nincsen mehnyak rak sem, viszont attol meg hogy HPV-s, nem kovetkezik a mehnyakrak! (hasonlo a rovar-bogar logikajahoz :) ) Ha a szures eredmenye nagyobb elvaltozast mutat (PAP IIId - IV) akkor lehetoseg van egy kisebb beavatkozasra amivel eltavolitanak egy apro reszt a mehszajbol, mivel pontosan tudni hol ulnek a "beteg" sejtek - nem hiszem hogy ezt terhesseg alatt elvegeznek... Az en dokim azt mondta, a baba nem kapja el a HPV-t szuleteskor.
Nekem is találtak hpv gyanút a rákszûrésen, de a doki azt mondta, semmit nem befolyásol.Csinálni kell egy kontrollt majd a szülés után.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!