Találatok a következő kifejezésre: Ok e, egy (174 db)

Ha a válás oka az egyik fél bizonyított hűtlensége. Akkor a hütlen felet anyagi hátrány érheti e? Követelhető e tőle anyagi kártérítés a vagyon megosztásnál?

Legjobb válasz: A válás jogi okai közt nincs hûtlenség, ennélfogva bizonyítani sem kell. A tulajdonviszonyokra sincs befolyással. Kétszóval a válasz: Nem. Nem.

A válás jogi okai közt nincs hûtlenség, ennélfogva bizonyítani sem kell. A tulajdonviszonyokra sincs befolyással. Kétszóval a válasz: Nem. Nem.
Kártérítés hûtlenségért? :) A polgárjogban kártérítésre az kötelezhetõ, akinek tudatos tevékenysége a másik fél számára igazolható kárt okoz. Tulajdonképpen akár meg is állhatja a helyét egy kártérítési per :) Persze igen nehéz bizonyítási teherrel! Ugyanis a hûtlenkedõ is bizonyíthatja, hogy nem kapta meg azt, amit egy "normál házasságban" megkaphatott volna, "oka" volt a hûtlenségre. Tehát azért nem ajánlom, hogy ilyen jellegû pert indíts a párod ellen. De a vagyonmegosztást semmilyen mértékben sem befolyásolja, hogy ti azért váltok, mert félrelépett a férj vagy feleség.
de lehet asszonytartás kérni. vagy férj tartást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz! privátban én is válaszoltam.
az én esetemben a hûtlenség nem az egyetlen oka a házasság felbomlásának hanem a tény hogy a párom munkakerülõ kénytelen voltam eltartani ez a magatartása miatt annyira elromlott a viszonyünk, hogy végleg a sexet is elutasitottam tõle.igy sem járna meg a polgári perben a kártérités? fél életemet vele tõltõttem most még a családi házat is el kell adni, hogy felezzük akkor hol az igazság ?

Egy hónapon belül kétszer menstruáltam, június 29-e után július 11-én is, mindkettő 7 napig tartott! Mi lehet ennek az oka? Köszönettel, egy 45 éves asszony.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen panasz minden komolyabb ok nélkül is előfordulhat, de a biztonság kedvéért keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen panasz minden komolyabb ok nélkül is előfordulhat, de a biztonság kedvéért keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Egy hónapon belül kétszer menstruáltam, június 29-e után július 11-én is, mindkettő 7 napig tartott! Mi lehet ennek az oka? Köszönettel, egy 45 éves asszony.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen panasz minden komolyabb ok nélkül is előfordulhat, de a biztonság kedvéért keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen panasz minden komolyabb ok nélkül is előfordulhat, de a biztonság kedvéért keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Szükségszerű-e egy szerelem bukása valamilyen ok miatt az irodalomban? Mi az oka annak hogy a szerelem tönkremegy?

Házi feladatként kell írnunk egy fogalmazást irodalom faktra. Ha valaki a fent említett kérdésekhez tudna valami jó kis gondolatmenetet felvázolni az nagy segítség lenne:)

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ, ez egy nagyon buta kérdés, ennek ugyanis semmi köze az irodalomhoz. Az irodalom az életbõl merít, tehát a szerelem sem az irodalomban bukik el, hanem az életben, aztán legfeljebb irodalom lesz belõle.

Kedves kérdezõ, ez egy nagyon buta kérdés, ennek ugyanis semmi köze az irodalomhoz. Az irodalom az életbõl merít, tehát a szerelem sem az irodalomban bukik el, hanem az életben, aztán legfeljebb irodalom lesz belõle.
Ezt akartam írni én is
Semmi nem "szükségszerû"
Csak nem a "Léda"-dolog
Egyébk. nem tudom, a Léda mit "evett" A-n
Ady csak kihasználta Lédát (az meg fizethette neki az utazásokat)
A szifiliszes volt (lehet nem mondta L-nek9
Szükségszerû-e, hogy egy oltári nagy csalódást, szerelmi bukást megéljen valaki ahhoz, hogy ez beindítsa az írói vénáját, vagy épp a fájdalom miatt, olyan versek születnek a fájdalomból, amivel híressé válik, vagy élete legjobbja lesz. Amit aztán tanítanak az iskolában... Mi az oka, hogy a szerelem tönkremegy? Ez, hogy értendõ? Általánosan értve, mert hát ez így valóban buta kérdés, vagy költõkre vonatkozólag. Néz utána költõk nagy szerelmeinek. Nemrég láttam egy filmet: Lopott szavak. Esetleg nézd meg. Ott a pasi azt mondja öregen, fontosabbak voltak neki a szavak mint a nõ akit szeretett. Ha már gondolat menet kell, és hogy mért megy tönkre a szerelem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Fõleg az utolsó választ! És igazából nem tudom h h értette tanárnõ, két lehetõség közül lehetett választani, és ez volt az egyik.Gondolom a szerelmi tragédiákra kell ez esetben gondolni vagy nemtudom..
A tetoválás nem gond, de a fogadat csináltasd meg.
Es miert lenne szajha valaki azert mert 176cm magas, ugy latom te csak Rejto Jeno konyvekbol ismered a Legio-t.Egyaltalan nem gond a magassag.Ancien legionainer
A fogaidat mindenkeppen csinaltasd meg.Mi elott nekivagol az utnak csak azt tudom ajanlani, hogy kezdjel el futni(cooper teszt 3km), huzodzkodni, fekvotamaszt nyomni es ha van ra lehetoseged koteletmaszni.A magassaggal kapcsolatban pedig nem vagy kicsi van toled kisebb termetu ember is a legioban.Irj ha megkerdesed van szivesen valaszolok. Ancine legionnaire
A kérdező hozzászólása: Az 5 válaszolónak köszönöm a kommentjét és ha esetleg megtudná mondani , hogy tényleg gond e a törött fog azt meg köszönném mert feleslegesem nem adnék ki 20-30 ezret megcsináltatni. :) A 6-tól meg azt kérném h tanuljon meg szöveget értelmezni mert egyszer sem arra válaszolta amit én írtam.
nem azt írtam, hogy nem vesznek fel, ezekszerint a szövegértelmezéseel is gondod van azt írtam, hogy szajha leszel
A 2/ és a 4/ válaszoló bizony eléggé el van tévedve... -_- A tetoválással nincsen gond. Nem is Légiós az, akinek nincs valamilyen tetoválása. ;) Fogad miatt felvesznek. Bár most hirtelen ebben nem vagyok biztos. Annyit tudok, hogy lyukas, rossz fogad nem lehet...mert akkor visszaküldenek. Tömött fogad már lehet, az nem akadály. Töröttet viszont nem tudom most...de ha gondolod, utánanézek. ;)
A kérdező hozzászólása: Te nagyon elvagy tévedve ember. Oda nem csak 2méter feletti embereket vesznek fel. A 176 cm-el átlagos vagyok. U.h. nem tudom te miröl beszélsz.
na épp ez az te leszel ott a legkisebb, mindenkinek te leszel a szajhája, de ha neked ez kell
A kérdező hozzászólása: A fizikumommal nincs semmi baj. Kifejezetten sportos alkat vagyok. Emiatt nem aggódom.
20 évesen gyenge fizikummal nem gondolnám ezt jó ötletnek
Hát ha a tetkó nem egy horogkereszt vagy valami hasonló, akkor nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az ÉRTELMES válaszokat. Ha lesz kérdésem még írok. :)

Kibírja-e egy 2 hónapos kiscica a telet a szabadban? A munkahelyemen etetem őt és az anyját. Napközben beengedem őket, de műszak végén menniük kell és nincs más hely ahova bemehetnek melegedni.

Legjobb válasz: Én cicám augusztus végén született, de kint telelt már az elsõ télen is. Eleinte beengedtük még éjjelre, de utána kint aludt, igaz van kutya és összebújtak, és van hely is bõven, ahova behúzódhat. Szerintem fogj legrosszabb esetben egy kartondobozt, vegyél bele egy 200 ft-os díszpárnát a boltban, vagy egy régi ruhát tegyél bele, és tedd ki neki valahova a közelbe egy zugba. Tedd bele, mutasd meg neki, és oda akkor el fog tudni bújni.

Én cicám augusztus végén született, de kint telelt már az elsõ télen is. Eleinte beengedtük még éjjelre, de utána kint aludt, igaz van kutya és összebújtak, és van hely is bõven, ahova behúzódhat. Szerintem fogj legrosszabb esetben egy kartondobozt, vegyél bele egy 200 ft-os díszpárnát a boltban, vagy egy régi ruhát tegyél bele, és tedd ki neki valahova a közelbe egy zugba. Tedd bele, mutasd meg neki, és oda akkor el fog tudni bújni.
Igen, ne aggódj, az anyacica meg fogja oldani. Fog találni helyet, ahol télen alhatnak, és õ melegíti a kicsit. De ha valahol pl pince vagy munkahely alagsor ilyesmi helyen tudsz helyet csinálni nekik, tedd meg.
Szerintem is kibírják majd kinn a cicák, de egy doboz puha párnával vagy már nem használt törölközõvel kibélelve nagy segítség lenne nekik!Olyan helyre tedd, ahol nem ázhat el! Jó lenne, ha tudnátok etetni a cicákat, mert az elraktározott tápanyagok zsírszövet formájában nagyban megnövelnék a túlélési esélyeiket! Szép dolog tõled, hogy így aggódsz értük, vigyázz rájuk!:)
A macskák okos állatok, a szervezetük meg eleve nem szobacicáskodásra van kitalálva, találnak maguknak mindig búvóhelyet. Éjszakára mi is mindig kitesszük a cicákat. Csináltunk nekik a garázsban meleg kuckót, de eszük ágában sincs használni, reggelente a szomszéd kertekbõl szoktak elõjönni, mindegyik máshonnan. Az egyikrõl biztosan tudjuk, hogy az egyik szomszéd néni fáskamráját szereti, a többi meg ki tudja, hol bújik el. A macskák találékonyak, és sokkal nagyobb körzetben mozognak, mint azt képzelné az ember. Ha úgy gondolod, hogy végképp semmi búvóhelyet nem találhat a közelben, akkor tegyél neki egy dobozba valami prémeset vagy kiselejtezett bélelt kabátot. Az egyik pici cicám pl. az apukám elhasznált irhakucsmájában imádott aludni.
Én viszont az elsõ válaszolóval értek egyet. Nálunk macskák soha nem mehetnek be a házba, mindig, akár a -20-ban is kint laknak. nagyon jól megvannak, bemásznak a padlásra, fészerbe, stb. Van, hogy a tetõre fekszenek a kémény mellé, de ha megjövünk kocsival, akkor a motorháztetõ melgét élvezik. Szóval jól elvannak. Ha az anya cica nem szobamacska volt eddig sem, akkor fel fogja találni magát. És nem csak azért, hogy a kicsit melegítse, hanem azért is, hogy kici által magát melegen tartsa, összebújnak majd.
a kérdeõ nem azt mondta, hogy nincs búvóhely, hanem azt h a melúhelyre nem tudja beengedni estére. A macska simán talál magának búvóhelyet, ha meg olyan fogyatékos, hogy nem, akkor meg paff kinyiffan, de erre semmi esély. Nyugi semmi baja sem lesz, de 1 kartondobot vmi rongydarbbal ha kiraksz akkor még el is lesz kényeztetve:)
2 válaszadoval egyet értek, én nekem is vannak macskáim, söt benne vagyok a helyi menhelyes dolgokban is nagyon, 2 honaposnak kicsin az esélye, probálj neki valamit keresni ahol befogadják, vagy ha debreceni vagy tudok megoldást, de ennek kicsi az esélye. 2 honapos nagyon kicsi még, de ha van a munkahelyeden valami ami buvóhelyet ad akkor meguszná ! Örülök, hogy vannak ilyen emberek akik igy törödnek cicusokkal. Azért ird majd meg mi lett vele.
Sajnos kicsi az esély, hogy túléli. A kiscicákkal az anyamacska nincs egész életükön át velük. Kb. ekkor indulnak útnak a cicák, nagyon kevés az esélye, hogy -menedék nélkül- túléli a telet. Ha talál valami vackot, akkor talán, de egy ilyen fiatal cica nem sok mindent tud magával kezdeni. Nem hiába tél elején mentem én is a legtöbb macskát, mert még a felnõtt cicák is megfagyhatnak a hideg minuszokban, nemhogy ilyen kicsik!
Utolsó válaszoló.. Elég furcsán véleményeztél. Ütik egymást a mondataid. A kérdés tul.képpen az volt, hogy búvóhely nélkül túléli-e egy két hónapos (!!) kismacska a szörnyû minuszokat. És itt azon van a lényeg, hogy nem tud elbújni sehova sem a kismacska. Amirõl te beszéltél, hogy nálatok a macskák nagy része túl éli, az azért van, mert el tudnak bújni a hideg elõl, és mivel gyanítom többen vannak, össze is tudnak bújni. Viszont ahogy nézem a helyzetet, ez a kismacska egyedül van, csak az anyjával, akitõl mostanság fog "elbúcsúzni" (8-10 hetes korban kezdenek önellásodni), önelló életet kezdeni. De a kérdezõ kiemelte, hogy nincs hely, ahol melegethetnek éjszaka. Na, ez a nagy gond, ami miatt kicsi az esély a túlélésre. De mint tudjuk, semmi sem lehetetlen.
Nekem van egy cicàm, else tudnàm képzelni hogy kinnt teleljen. Szerintem a legjobb ha gazdikat keresel nekik, esetleg egy menhelyre beviszed öket. Az anya cica nem hagyja el még öket, viszont élelemszerzés miatt még elmehet néhàny oràra, és az elég is, hogy kihüljön a pici cica. Ahol dolgozol, ott bennt nem lehetne megoldani valami pince vagy kazàn, stb? Esetleg utolso sorban egy jol kibélelt kucko.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Természetesen etetem õket, a mamicicát már 1, 5 éve, minden nap, kivéve a hétvégét. És van nekik helyük is, egy trafóház alagsora ami nyitott ugyan de nem áznak és a szél se éri õket. Bemenni nem tudok, de dobtam be 2 pufajkát, azon alszanak. Napközben pedig az irodámban :-) Hazahozni azért nem tudom mert itthon is van cica és a bérházban egy elég.
na, ha van alagsor, akkor semmi baja nem lesz annak a macseknak. fõleg ha kap rendesen enni. anyuci is melegíti.
Ha megfagynának télen, nem lenne itt a környékünkön cirka 20-30 db rühes tetves undorito kóbormacska..félreértés ne essék, nekem is van cicám, kutyám, imádom az állatokat, de ez a sok kóbormacska szétrángatja a szemetet, a bolhákat összeszedik utánuk az én állataim..Az összes csipás, rohad a fejük, mert a környéken lakók b*sznak az ivartalanitásra..na bocsánat a kis kitérõmért, szóval a cicák mindig találnak valami búvóhelyet maguknak:) ne aggódj jól meglesznek az alagsorban
Ha garanciális vidd vissza, megjavítják.
Szervízben nagyon ráérõsek idõ az lesz bõven még csinálják vagy ráérnek. Persze csak akkor csinálják ha nem mechanikus hiba és nem te csináltad.
Elbszott egy világot élünk..xd
Az én barátom hasonló, nem néz baléeknak csak õ picit érzéketlen. Azért szeretem az ilyen féle pasikat, mert kihívás számomra és nagyon jó érzéssel tölt el, amikor kimutatja a szeretetét. Állandóan küzdök érte, így nem unom meg õt, pedig az elõzõ barátaimat mind meguntam 1-2 hónap alatt, vele meg már több, mint egy éve boldog párkapcsolatban élek.
Hát, én ezzel nem így vagyok...
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló: Korod?
17 éves vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ha valaki érzéketlen, akkor nagy valószínûséggel hûtlen is. Erre még sose gondoltál? Vagy ettõl is csak vonzóbb lenne?
Hát sok hülye libának ez jön be.(bocsi elsõ) én a környezetembe látom hogy az a menõ ha valaki megaláz/bánt másokat az nagyon "vicces"...Sajnos ismerem a fajtát nagyképû, önzõ, lenézõ, buta.Ebbõl sajna egyre több van.Az hogy ez miért jön be nem tudom.De biztosítalak hogy nincs minden veszve, mert vannak normális lányok is!:)
Nem hiszem, hogy hûtlen lenne. Egyszerûen nem érzelmes, nem nyalja a seggem, nem hordoz a tenyerén, ami tetszik. Attól függetlenül látom rajta, hogy szeret, csak nem tudja kifejezni. Mellesleg mindent megadok neki nem lenne oka rá, hogy megcsaljon, nem is az a tipikus helyes pasi, persze nekem nagyon tetszik de például a barátnõim szerint nem a legszebb ember. Ízlések és pofonok. Ha mégis hûtlen lenne és kiderülne, akkor csak magát minõsítené és mocskolná be.
Azt a részt teljesen megértem, h sok lány miért irtózik a papucsoktól, bele vagyok betegedve, ha egy pasi 2 hét járás után már mondogatja h mennyire szeret, mennyire boldoggá teszem és kinyalja a seggem is, meg tényleg a tenyerén hordoz és úgy bánik velem, mint valami istennel v oltárral v h mondjam. Nem vesz emberszámba. Az sem jobb, ha olyan értelemben nem vesz emberszámba, h csak kihasznál és egy bunkó paraszt, értelemszerûen. A kettõ közötti átmenetet kell megtalálni. Egyébként sok "bunkó paraszt" srác igazából csak játssza ezt, sok esetben úgy, h a csaj is tisztában van vele, h ez csak játék, csak húzzák az agyát, és igazából a srácnak komolyan bejön, csak így mindkét félnek megvan a vadászat-élménye. Ha ezt valaki kívülrõl látja, és nem veszi észre a srác szemén azt, amit a lány egyértelmûen lát, mert jó szögbõl nézi... Akkor az úgy veheti, h a srác tényleg alázza és egy bunkó paraszt. Holott csak játszanak. Engem pl ez a játék izgat, amíg tényleg csak játék. Akár egy egypár éjszakás dolog elõtt de akár kapcsolatban is szex elõtt vagy idõnként. Ne adja magát túl könnyen, de érezzem végig, h ez már eldõlt. 21L Arról nem tudok nyilatkozni, aki olyan mint az elsõ válaszoló, és tényleg a bunkó parasztokra utazik, nem csak azokra, akiket a papucs srácok titulálnak annak.

Az idegen légiónál kizárásos ok-e a halláskárosodás? Mert kiskorom óta az egyik fülem átvette a másik fülem szerepét is. (ezt mondták a fül-orr gégészeten).

Legjobb válasz: oda csak 100% egészséges és erõs, kitartó embereket vesznek fel és azok közül is csak egy részét...

oda csak 100% egészséges és erõs, kitartó embereket vesznek fel és azok közül is csak egy részét...
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:Ha kifizeted az utat oda-vissza elmegyek megkérdezni!! A második válaszolónak:Ezek szerint csak kiváltságosak léphetnek be a légióba? Akkor a kínaiak akik szarnak az egészre csak lazsálnak meg a konyhán szarakodnak azokat minek veszik fel. Én nem csak 5 évre akarok kimenni hanem ameddig (KI)bírom!!! Egy ilyen adottság miatt nem vennének fel?
Menny el azt kérdezd meg...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!